View Full Version : الكترونيك
بسم الله الرحمن الرحيم --- هست كليد در گنج حكيم
به پيشنهاد دوست خوبم الكترونيك اين تاپيك رو باز مي كنيم تا اقا احسان بدونه كه چي داداش! الكترونيك هم طرفداراي خودشو داره .
electronic
04-08-2005, 01:32 AM
بسم الله الرحمن الرحيم --- هست كليد در گنج حكيم
به پيشنهاد دوست خوبم الكترونيك اين تاپيك رو باز مي كنيم تا اقا احسان بدونه كه چي داداش! الكترونيك هم طرفداراي خودشو داره .
ممنون hwt جان كارت درسته.خيلي خوب شد لااقل همينجا بحثها رو ادامه مي ديم تا ببينيم چي پيش مياد.خدا كريمه.
سلام .
يه سوال ابتدايي :)
من چطور مي تونم بفهمم كه مثلا باتري 2300 mAh تا چقدر از ظرفيتش باقي مونده ؟
منظورم اينه كه مثلا من مي خوام بدونم چطور ميشه با امپر سنج اطمينان حاصل كرد كه يه باتري ريشارژي به نهايت ظرفيتش رسيده و نيازي به شارژ نداره و كاملا فول هست .
الكترونيك جان همونطور كه گفته بودم منم پايم...
اول بريم سراغ ساخت يه امپلي يا پري امپلي ارزون واسه باند كامپيوتر....
بعد بريم سراغ تحقيق راجب ساختن يه برد ديباگر PCI...
يواش يواش گسترشش ميديم..
daftarekhaterat
04-08-2005, 02:02 AM
http://forum.persiantools.com/attachment.php?attachmentid=2449&stc=1
در شکل بالا حالت کلی اتصال آی سی رگولاتور در مدارات الکترونیکی نشان داده شده است .از آی سی رگولاتور زمانی استفاده میشود که نیاز به یک ولتاژ کاملا صاف و رگوله شده باشد ( مثلا برای استفاده در مدارات تقویت کننده صوتی) ویا هنگامی که ولتاژی که ما در اختیار داریم از ولتاژ مورد نظر مقداری بیشتر است در این حالت نیز با قرار دادن یک آی سی رگولاتور بین منبع تغذیه ومدار مصرف کننده ولتاژ مورد نظر ما بدست می آید. باید توجه داشت که حداکثر جریانی که از یک آی سی رگولاتور معمولی میتوان دریافت کرد در حدود نیم آمپر است ودر صورت کشیدن جریاني بیشتر آی سی گرم میکند وباید برای آن رادیاتور خنک کننده قرار داد تا از سوختن آی سی جلوگیری شود. ( رادیاتور میتواند از ورقه آلومینیوم به ضخامت یک میلیمتر وابعاد 5*10 ساخته شود وسپس بوسیله پیچ ومهره بر روی آی سی نصب گردد)
توجه داشته باشید که هر آی سی رگولاتور مخصوص یک ولتاژ خاص است که بوسیله شماره روی آن قابل تشخیص است ( انواع معمول آی سی های رگولاتور موجود در بازار برای ولتاژهای 5 و6 و9 و12 به ترتیب دارای شماره های 7805 و7806 و7809 و7812 میباشند).
electronic
04-08-2005, 02:05 AM
الكترونيك جان همونطور كه گفته بودم منم پايم...
اول بريم سراغ ساخت يه امپلي يا پري امپلي ارزون واسه باند كامپيوتر....
بعد بريم سراغ تحقيق راجب ساختن يه برد ديباگر PCI...
يواش يواش گسترشش ميديم..
خيلي خوبه rax جان رفته رفته داريم جون مي گيريم.در ضمن من كلي مدار امپلي فاير و اينجور چيزا ساختم و نقشه هاش رو هم دارم حتما سعي مي كنم اينجا بذارم تا كور شود هر انكه نتواند ديد!
electronic
04-08-2005, 02:06 AM
دستت طلا دفتر جان.در مورد رله ها مقاله اي سراغ نداري.
electronic
04-08-2005, 02:11 AM
سلام .
يه سوال ابتدايي :)
من چطور مي تونم بفهمم كه مثلا باتري 2300 mAh تا چقدر از ظرفيتش باقي مونده ؟
منظورم اينه كه مثلا من مي خوام بدونم چطور ميشه با امپر سنج اطمينان حاصل كرد كه يه باتري ريشارژي به نهايت ظرفيتش رسيده و نيازي به شارژ نداره و كاملا فول هست .
تا اونجايي كه من مي دونم ميشه يه آمپرسنج تو مدا شارژ كننده قرار داد. خوب طبيعتا هر وقت كه باتري بيشتر و بيشتر پر بشه جريان عبوري از مدار به صفر ميل ميكنه.با توجه به همين اصل ميشه فهميد كه باتري پر شده.درست عين يه خازن.
ممنون از جواب سريعت الكترنيك جان .
اميدوارم اين تاپيك بتركونه :)
electronic
04-08-2005, 02:20 AM
ممنون از جواب سريعت الكترونيك جان .
اميدوارم اين تاپيك بتركونه :)
قابل نداشت.منم اميدوارم.راستي خيلي خوب ميشه اگه مديراي بخش اينجا رو سنجاق كنن.البته شايد زود باشه ولي ارزششو داره.
قابل نداشت.منم اميدوارم.راستي خيلي خوب ميشه اگه مديراي بخش اينجا رو سنجاق كنن.البته شايد زود باشه ولي ارزششو داره.
مطمئن باش من نمي زارم اين تاپيك از صفحه اول تكون بخوره :).
athar
04-08-2005, 02:28 AM
این مشکل من هم بود. سی دی من رو میذاشتم تو شارژ و میرفتم به امان خدا و نمیدونستم که چقدر باید تو شارژ باشه و این کار پدر باتریا رو در آورد. الکترونیک جان میشه یه مدار کامل بهمون یاد بدی که اون مدار رو توی مسیر شارژ بذارم و دیگه باتری ها خراب نشن؟
در ضمن منم چند تا مدار دارم که بعدا وقت کردم میذارم. از قبیل سیگنال انژکتور و سنسور صوتی ه با سوت وسائل برقی دویست و بیست ولت رو روشن و خاموش میکنه و .... من تا چند سال پیش عشقم این بود که کیت های توی بازار رو بخرم و اونا رو سر هم کنم. هنوزم یه تعدادیشو دارم. براتون میذارم که بردش رو خودتون درست کنید و قطعه هاشو هم بگین.
امیدوارم این تاپیک هیچوقت به صفحه بعد منتقل نشه و بچه ها نشون بدن که درسته که "گفتگوی آزاد" ی هستن اما به بخش های علمی هم بسیار زیاد علاقه دارن.
راستی یه روز هم کامل روش ساختن بردهای الکتریک رو میگم. که البته خیلی ساده هست و شاید اصلا نیاز به گفتن نباشه.
با تشکر
electronic
04-08-2005, 02:29 AM
مطمئن باش من نمي زارم اين تاپيك از صفحه اول تكون بخوره :).
مرسي حمايت!
athar
04-08-2005, 02:30 AM
راستی به این آی سی رگولاتور تریاک هم میگن. درسته؟
daftarekhaterat
04-08-2005, 02:31 AM
دستت طلا دفتر جان.در مورد رله ها مقاله اي سراغ نداري.
http://mem.ir/files/symbols/relay.gif
NO = بطور معمول باز,
COM = مشترک,
NC = بطور معمول بسته.
يک کليد الکتريکي که به وسيله الکتريسيته کنترل مي گردد براي مثال يک باتري 9 ولت مي تواند يک ولتاژ AC 220 را متصل نمايد.
electronic
04-08-2005, 02:32 AM
این مشکل من هم بود. سی دی من رو میذاشتم تو شارژ و میرفتم به امان خدا و نمیدونستم که چقدر باید تو شارژ باشه و این کار پدر باتریا رو در آورد. الکترونیک جان میشه یه مدار کامل بهمون یاد بدی که اون مدار رو توی مسیر شارژ بذارم و دیگه باتری ها خراب نشن؟
در ضمن منم چند تا مدار دارم که بعدا وقت کردم میذارم. از قبیل سیگنال انژکتور و سنسور صوتی ه با سوت وسائل برقی دویست و بیست ولت رو روشن و خاموش میکنه و .... من تا چند سال پیش عشقم این بود که کیت های توی بازار رو بخرم و اونا رو سر هم کنم. هنوزم یه تعدادیشو دارم. براتون میذارم که بردش رو خودتون درست کنید و قطعه هاشو هم بگین.
امیدوارم این تاپیک هیچوقت به صفحه بعد منتقل نشه و بچه ها نشون بدن که درسته که "گفتگوی آزاد" ی هستن اما به بخش های علمی هم بسیار زیاد علاقه دارن.
راستی یه روز هم کامل روش ساختن بردهای الکتریک رو میگم. که البته خیلی ساده هست و شاید اصلا نیاز به گفتن نباشه.
با تشکر
خوش اومدي اطهر جان.كافيه يه آمپرسنج تو مدار قرار بدي.البته ساخت آمپرسنج كار چندان سختي نيست و صد البته ميشه با قيمت نازلي تو بازارتهيه كرد.اما اگه علاقه مند بودي من نقشه شو دارم اينجا ميذارم.
يه پيشنهاد براي بالا موندن تاپيك :
هروز يه مطلب مفيد به اينجا تزريق كنيد كه بياد بالا :)
من قبلا با تاپيك بزرگانه اينكارو كردم و خوب جواب ميده ;)
electronic
04-08-2005, 02:38 AM
http://mem.ir/files/symbols/relay.gif
NO = بطور معمول باز,
COM = مشترک,
NC = بطور معمول بسته.
يک کليد الکتريکي که به وسيله الکتريسيته کنترل مي گردد براي مثال يک باتري 9 ولت مي تواند يک ولتاژ AC 220 را متصل نمايد.
خيلي چيز جالبيه.مثلا ميشه با درگاه موازي يا سري يه رله رو تحريك كرد و به عنوان مثال يه دستگاه الكتريكي رو راه اندازي كرد.با توجه به اينكه ميشه براي درگاه سري و موازي هم برنامه نوشت رله ها مي تونن خيلي مفيد باشن.
electronic
04-08-2005, 02:40 AM
يه پيشنهاد براي بالا موندن تاپيك :
هروز يه مطلب مفيد به اينجا تزريق كنيد كه بياد بالا :)
من قبلا با تاپيك بزرگانه اينكارو كردم و خوب جواب ميده ;)
روش جالبه.منم موافقم.البته همت جمعي رو مي طلبه.اگه بشه سنجاقش كرد كه خيلي بهتره اما اگه نشد همين تكنيك رو پياده مي كنيم.
daftarekhaterat
04-08-2005, 02:46 AM
راستی به این آی سی رگولاتور تریاک هم میگن. درسته؟
نه!.. كاملا قضيه تراياك متفاوته. تراياك جزو دسته ترانزيستورهاست. يه جرو قطعه اي هست كه جريان و جهتش رو كنترل ميكنه. توي اكثر ديمر هاي چراغ برق كه براي تنظيم نور هستن استفاده ميشه.
اطلاعات بيشتر:
http://www.americanmicrosemi.com/tutorials/triac.htm
كي ميتونه يه برد مثل اين برداي زير بسازه.....
http://www.costronic.com/Ev21p.htm
ديباگر ساختن حتي اگه نقشه هم داشته باشي سخته... :blink:
electronic
04-08-2005, 11:17 AM
كي ميتونه يه برد مثل اين برداي زير بسازه.....
http://www.costronic.com/Ev21p.htm
ديباگر ساختن حتي اگه نقشه هم داشته باشي سخته... :blink:
در كل ساخت و بهره برداري دستي از يه همچين مدارهايي كار بسيار مشكليه.از اون گذشته پيدا كردن قطعات مدار هم كلي دردسر داره بخصوص اون همه آي سي كه توش به كار رفته.به نظرم صلاح نيست كه آدم خودش اينا رو بسازه و حتي ممكنه قيمت قطعات اوليه از قيمت خود دستگاه بالاتر بره. بعضي از آي سي ها قيمتشون خيلي بالاست.
athar
04-08-2005, 12:17 PM
اوکی ممنون الکترونیک و دفتر عزیز
به نظر شخص خودم ساخت هیچکدوم از برد ها به صرف نیست و بهتره که آدم اون رو از بازار تهیه کنه. اما چه میشه کرد. وسیله ای که آدم خودش درستش کرده باشه و یا حداقل خودش اسمبلش کرده باشه یه چیز دیگست.
بچه ها یه پیشنهاد دارم
چندتا نرم افزار الکترونیک هست که میشه باهاش یه آزمایشگاه مجازی ساخت و تمام مدارهای دلخواه رو توی اون پیاده سازی و البته آزمایش کرد. اگه کسی از شما با این نرم افزارها کار کرده لطف کنه بهتره اون رو انتخاب کنه تا بقیه دوستان هم نرم افزار مورد نظر رو دانلود را خریداری کنن و از این به بعد قسمت عمده کار رو با این نرم افزارها انجام بدیم. مثلا یه مدار که من طراحی کردم رو با این نرم افزار پیاده سازی کنم و فایل اون رو برای شمابذارم تا شما هم روش کار کنین و در صورت تمایل اون رو روی برد پیاده سازی کنین.
نظرتون چیه دوستان؟
راستی یه چیز دیگه.
اگه مایل باشید من میتونم یه وب سایت فروم در مورد الکترونیک راه اندازی کنم. اگه پا باشین تا چند روز دیگه سایت حاظر میشه.
نظرتون چیه؟
electronic
04-08-2005, 01:51 PM
اوکی ممنون الکترونیک و دفتر عزیز
به نظر شخص خودم ساخت هیچکدوم از برد ها به صرف نیست و بهتره که آدم اون رو از بازار تهیه کنه. اما چه میشه کرد. وسیله ای که آدم خودش درستش کرده باشه و یا حداقل خودش اسمبلش کرده باشه یه چیز دیگست.
بچه ها یه پیشنهاد دارم
چندتا نرم افزار الکترونیک هست که میشه باهاش یه آزمایشگاه مجازی ساخت و تمام مدارهای دلخواه رو توی اون پیاده سازی و البته آزمایش کرد. اگه کسی از شما با این نرم افزارها کار کرده لطف کنه بهتره اون رو انتخاب کنه تا بقیه دوستان هم نرم افزار مورد نظر رو دانلود را خریداری کنن و از این به بعد قسمت عمده کار رو با این نرم افزارها انجام بدیم. مثلا یه مدار که من طراحی کردم رو با این نرم افزار پیاده سازی کنم و فایل اون رو برای شمابذارم تا شما هم روش کار کنین و در صورت تمایل اون رو روی برد پیاده سازی کنین.
نظرتون چیه دوستان؟
راستی یه چیز دیگه.
اگه مایل باشید من میتونم یه وب سایت فروم در مورد الکترونیک راه اندازی کنم. اگه پا باشین تا چند روز دیگه سایت حاظر میشه.
نظرتون چیه؟
البته اطهر جان به نظر من بعضي از مدارها رو ميشه دستي ساخت اما همه رو نه.به هر حال بعضي از مدارها اونقدر به توليد انبوه رسيدن كه قيمتشون خيلي مناسبه براي همين هم لزومي نداره ما دوباره اونا رو بسازيم و وقت و هزينه مون رو هدر بديم.در مورد نرم افزار هاي الكترونيكي هم من يه مجموعه ي كاملشو دارم كه مال شركت علاالدينه و به نظر خودم كه خيلي كامله.هم براي طراحي مدار هم براي آزمايشش و هم براي طراحي برد مدار چاپي.كلا سه تا سي دي ميشه و تو اكثر جاها هم ميشه تهيه ش كرد.
در مورد پيشنهادت هم خيلي ممنون.به نظرم مهم اينه كه مطالب رو ادامه بديم حالا هر جا كه باشه.اما چون جو اينجا صميمي تره و افراد زيادي هم اش ديدن مي كنن بهتره كه فعلا همينجا ادامه بديم تا ببينيم استقبال عمومي چه جوريه اگه با مشكل برخورديم يا مديراي سايت موافق نبودن ميشه مباحث رو منتقل كرد به همون جايي كه گفتي.باز م از حسن نيتت ممنون.
athar
04-08-2005, 02:05 PM
بسیار عالی
منظور من این بود که اینکه یه برد رو شرکتی بسازه به صرفه تره تا اینکه من با اسید و ..... بسازم. وگرنه هر مداری رو میشه ساخت.
در مورد فروم هم منتظر امر شما هستم.
حالا که شما توی این نرم افزارها هم تخصص دارین لطف کنین بهترینشو معرفی کنین تا ما تهیه کنیم و سعی کنیم روی اون نرم افزار یه ذره تمکز کنیم.
ممنونم از لطف شما
electronic
04-08-2005, 03:12 PM
دوستان در مورد X10 چي مي دونيد؟فكر كنم براي كنترل خودكار دستگاهها به كار ميره.اگه اطلاعات بيشتري داريد خوشحال مي شم مطرح كنيد.
athar
04-08-2005, 03:14 PM
ممنونم از شما جناب آقای میرزائی
امیدوارم همینطور که شما میفرمایید بشه و به خیلی ها ثابت کنیم که ما هم طرفدار علم هستیم. امیدوارم بتونیم بحث های خودمون رو اینجا ادامه بدیم و توی این بخش بتونیم به معلومات خودمون در زمینه الکترونیک اضافه کنیم.
electronic
04-08-2005, 03:35 PM
لطفا يكم بيشتر توضيح بدين. :blink:
اطلاعات كافي نيست. نو ريس پانس تو پيجينگ :wacko:
البته منم فقط اسمشو شنيدم و نمي دونم تو كشورمون از اين چيزا هست يا نه.مي تونه به سايت اصلي X10 (http://www.x10.com/home2.html) مراجعه کنی.
athar
04-08-2005, 03:36 PM
بچه ها میگم بهتر نیست مطالب رو تا جایی که میشه همینجا بذاریم؟
electronic
04-08-2005, 03:38 PM
بچه ها میگم بهتر نیست مطالب رو تا جایی که میشه همینجا بذاریم؟
میشه بشتر توضیح بدی اطهر جان.
Gt_Max
04-08-2005, 03:43 PM
اين الكتروليك كيه ؟ ؟ اگه خوبه به ما هم بدين بخوريم :D
athar
04-08-2005, 03:50 PM
منظور من اینه که بیشتر سعی کنیم مطالب رو همینجا و توی همین تاپیک بذاریم و کمتر لینک بدیم. البته سایت ها که حتما باید لینک باشه چون کل سایت رو نمیشه اینجا آورد. اما اگه میخواییم یه مقاله رو معرفی کنیم بهتره که مستقیما اون مقاله رو اینجا وارد کنیم. در ضمن این سایتی که آقای میرزایی دادین یه قسمتیش واسه من فیلتر بود. امیدوارم شما بتونین استفاده ببرین.
در ضمن الکترونیک جان من بیصبرانه منتظر نرم افزار پیشنهادی شما برای کار مدار های الکترونیک هستم.
ممنونم.
electronic
04-08-2005, 06:19 PM
منظور من اینه که بیشتر سعی کنیم مطالب رو همینجا و توی همین تاپیک بذاریم و کمتر لینک بدیم. البته سایت ها که حتما باید لینک باشه چون کل سایت رو نمیشه اینجا آورد. اما اگه میخواییم یه مقاله رو معرفی کنیم بهتره که مستقیما اون مقاله رو اینجا وارد کنیم. در ضمن این سایتی که آقای میرزایی دادین یه قسمتیش واسه من فیلتر بود. امیدوارم شما بتونین استفاده ببرین.
در ضمن الکترونیک جان من بیصبرانه منتظر نرم افزار پیشنهادی شما برای کار مدار های الکترونیک هستم.
ممنونم.
حالا متوجه شدم.منم با اين كار موافقم.البته به نظر من مقالات فارسي رو اينجا بذاريم و در مورد مقالات انگليسي بيشتر به گذاشتن لينك اكتفا كنيم خيلي بهتره.در مورد نرم افزار هاي الكترونيكي هم همون طور كه گفتم اون سه تا سي ديه علاالدين خيلي مفيد هستن.من ليست برنامه ها رو اينجا مي نويسم:
Anti Protel v2004
Altium CircuitStudi v2004
TTL Data Shetes
CircuitMaker v2000
Auto TRAX and Actic3D EDA
LABview v7.0
Electronics Workbench Multisim v7.0
OrCAD Full Suite v10.0
Programming of Microcontrollers
Modelsim SE v5.8a
Proteuse Professiona v5.2
Signal Processing ToolSet v6.0
Supermax ECAD v9.2
PowerLogic v5.0.1
SuperSpice v2.2
Franklin Advanced System
PSpice v8.0
Keil C51 v6.23
8051 IDE for Windows
CadSoft EAGLE v4.09 Pro
PIC programmer Schematic
Programable Logic Controllers
Protel 99 SE
E.F.U.S(Electronic Function Utility)
ELCAD v7.1
Max Pulc II v10.0
H-SPICE v2001.4
PCBNavigator
PSpice 9.01
البته من با همه شون کار نکردم اما از بین اینها برای طراحی مدار Electronics Workbench Multisim v7.0 و برای طراحی مدار چاپی هم CadSoft EAGLE v4.09 Pro رو ترجیح می دم تا ببینیم نظر بقیه دوستان چیه.در ضمن اگه کسی با بقیه ی نرم افزار هایی که نوشتم کار کرده یا اینکه چیز بهتری رو سراغ داره بگه تا بیشتر آشنا بشیم.
athar
04-08-2005, 06:23 PM
اوکی ممنونم
من الان دنبال این نرم افزار میگردم اگه پیدا کردم لینکش رو میذارم تا همه دانلود کنن. در ضمن این نرم افزار همه چیزش کامل هست دیگه؟ یعنی میتونم با ترانزیستور و خازن و ال ای دی و ...... یه مدار بسازم و این مدار رو وقتی به باتری مجازی وصل میکنم مثلا ال ای دی چشمک بزنه؟ یعنی محیط آزمایشگاه رو فراهم میکنه یا فقط برای طراحی هست؟
اگه امکان داره یه ذره توضیح بدین. ممنونم
30yavash
04-08-2005, 08:08 PM
http://www.ibiblio.org/obp/electricCircuits/index.htm
تو اين سايتي كه لينك دادم يه مقاله خيلي جالب و پايه اي در باره الكترونيك است قسمتهاي اوليش شبيه همون مطالبيه كه تو دبيرستان بهمون ياد مي دادن ولي خيلي مفهومي تره و بتدريج در قسمتهاي بعدي حرفه اي تر مي شه.
اي كاش اين كتاب ترجمه مي شد.
لينك دانلود مستقيمش اينه: 36 مگابايت حجمشه.
http://www.ibiblio.org/obp/electricCircuits/liechtml.tar.gz
30yavash
04-08-2005, 08:15 PM
كي كتاب هنر الكترونيك رو خونده؟ The Art Of Electronic
استادمون مي گفت كتاب ساده و پايه ايه بخونيد خيلي خوبه.هر كي خونده لطف كنه اسم انتشاراتيش رو بگه.من هنوز موفق به خريدش نشدم.
---------------------
يه پيشنهاد:
شركتهايي مثل مهران كيت و الكترونيك دانشجو و ... يه سري كيتهايي رو آماده كردن كه شما مي تونيد اونها رو ببندين مثلا انواع رقص نورها انواع آمپلي فايرها (مثلا يه آمپلي فايري بود 3000 وات خيلي عالي براي اسپيكر كامپيوتر شما).
خلاصه اينكه اگر كسي ليست كيتهاي اين شركتها رو داره لطف كنه بذاره اينجا.
--------------------
مثلا يه نمونش سايت مشهد كيت:
http://www.mashhadkit.com/farsi.htm
مي تونيد بريد سايتش(هر چند خيلي ت.ميه!) رو ببينيد.و كيت مورد علاقتون رو پيدا كنيد.
30yavash
04-08-2005, 08:24 PM
البته من با همه شون کار نکردم اما از بین اینها برای طراحی مدار Electronics Workbench Multisim v7.0 و برای طراحی مدار چاپی هم CadSoft EAGLE v4.09 Pro رو ترجیح می دم تا ببینیم نظر بقیه دوستان چیه.در ضمن اگه کسی با بقیه ی نرم افزار هایی که نوشتم کار کرده یا اینکه چیز بهتری رو سراغ داره بگه تا بیشتر آشنا بشیم.من با Pspice 9.2 و EWB 7.0 كار كردم.
PSpice لعنتي خيلي قويه.البته EWB هم خوبه ولي امكاناتش كمه.
با PSpice مي شه ولتاژ گرهها جريان قطعات شكل نمودار در اسكوب و خيلي كاراي ديگه انجام داد.
electronic
04-08-2005, 10:02 PM
اوکی ممنونم
من الان دنبال این نرم افزار میگردم اگه پیدا کردم لینکش رو میذارم تا همه دانلود کنن. در ضمن این نرم افزار همه چیزش کامل هست دیگه؟ یعنی میتونم با ترانزیستور و خازن و ال ای دی و ...... یه مدار بسازم و این مدار رو وقتی به باتری مجازی وصل میکنم مثلا ال ای دی چشمک بزنه؟ یعنی محیط آزمایشگاه رو فراهم میکنه یا فقط برای طراحی هست؟
اگه امکان داره یه ذره توضیح بدین. ممنونم
دقيقا همين طوره اطهر جان.به عنوان مثال تو نرم افزار Electronics Workbench Multisim v7.0 ميشه يه مدار رو با استفاده از قطعات بسيار متنوعي كه تو جعبه ي ابزار وجود داره طراحي كرد و بعدش هم كليد اتصال مدار رو زد و اونو راه اندازي كرد.گذشته از اين كليه ي مشخصات مدار و نمودارهاي مربوطه رو هم مشاهده كرد و همون طور كه انتظار داشتي مححيط آزمايشگاه رو به طور مجازي شبيه سازي ميكنه.اينم عكسي از محيط برنامه:
http://tinypic.com/2mjskm
در ضمن به اون دسته از دوستاني كه از نعمت اينترنت پرسرعت محرومند و از خطوط لاكپشتي استفاده مي كنن (مثل خودم!) توصيه مي كنم كه از خير دانلود اين نرم افزار ها بگذرند چون حجمشون يه خورده زياده و اصلا به صرفه نيست.در ضمن كليه ي اين برنامه ها تو بازار وجود داره و ميشه با قيمت مناسبي تهيه شون كرد.
electronic
04-08-2005, 10:14 PM
كي كتاب هنر الكترونيك رو خونده؟ The Art Of Electronic
استادمون مي گفت كتاب ساده و پايه ايه بخونيد خيلي خوبه.هر كي خونده لطف كنه اسم انتشاراتيش رو بگه.من هنوز موفق به خريدش نشدم.
توضیحات تکمیلی راجع به این کتاب تو سایت کتابان موجوده.علاوه بر این میشه به صورت آنلاین هم تهیه شون کنی:
1-هنر الکترونیک جلد اول (http://www.ketaban.com/booksdetails.asp?id=6308) به روایت موسسه انتشارات علمي دانشگاه صنعتي شريف
2-هنر الکترونیک جلد اول (http://www.ketaban.com/booksdetails.asp?id=4707) به روایت دانشگاه علم و صنعت ايران
3-هنر الکترونیک جلد دوم (http://www.ketaban.com/booksdetails.asp?id=4709) به روایت دانشگاه علم و صنعت ايران
athar
04-08-2005, 10:43 PM
بسیار عالی
این کتابها رو تو انقلاب یه نگاه میندازم و اگه خوب بود میخرم.
در مورد توضیحات این نرم افزار هم ممنونم. میشه بگی حجمش چقدره؟ آخه من خیلی خرم. شاید دانلود کردم. یه بار وین لینوکس رو نشستم با دیال آپ دانلود کردم.
پس با این حساب تمکز کار ما روی Electronics Workbench Multisim v7.0 خواهد بود دیگه. از همه دوستان خواهش میکنم در صورت امکان این نرم افزار رو تهیه کنن و منم اگه حجمش اونقدرا زیاد نبود لینک دانلودش رو پیدا میکنم و میذارم براتون.
اگه کسی مداری طراحی کرد لطف کنه و نقشه مدار رو که با این نرم افزار نوشته بنویسه و در اختیار ما قرار بده تا ما اون رو توی این آزمایشگاه مجازی بازدید کنیم.
خیلی خوبه. روال این قسمت خیلی خوب داره پیش میره و علاقه مند هم زیاد داریم.
ممنونم
daftarekhaterat
04-09-2005, 12:39 AM
خوشحالم كه اين بخش رو زنده نگه داشتين. من با خيلي از نرم افزارها كار كردم. هر كدومشون واسم يه زماني خدا بودن اما...
وقتي شما با ميكروكنترلر مواجه ميشين همشون شما رو تنها ميذارن.
بهترين برنامه اي كه الان براي الكترونيك ميشناسم و خيلي ها هنوز اسمش رو هم نشنيدن برنامه اي هست به نام proteus كه تمامي تحليل ها اعم از ميكرو و غيره رو در داخل خودش ميتونه انجام بده. يعني شما فايل hex رو بهش ميدي و انگار ميكرو برنامه ريزي شده!!!
الان پروژه كارشناسيمون رو داريم با اين تست ميكنيم. حتما امتحانش كنين.
electronic
04-09-2005, 01:06 AM
خیلی جالبه من همین الان نصبش کردم.ممنون.راستی اون پسوندی که گفتی (HEX) مال کدوم نرم افزاره؟ یا اینکه توسط همین برنامه تولید میشه.چون یه سری فایل با این پسوند پیدا کردم اما به صورت ناشناس هستن.در ضمن من نسخه ی 2.5 رو دارم همین آخرشه یا اینکه قدیمیه؟
daftarekhaterat
04-09-2005, 01:15 AM
خیلی جالبه من همین الان نصبش کردم.ممنون.راستی اون پسوندی که گفتی (HEX) مال کدوم نرم افزاره؟ یا اینکه توسط همین برنامه تولید میشه.چون یه سری فایل با این پسوند پیدا کردم اما به صورت ناشناس هستن.در ضمن من نسخه ی 2.5 رو دارم همین آخرشه یا اینکه قدیمیه؟
آخرين نسخه اش گمونم ورژن 6 هست كه من دارم.
الكترونيك جان گمونم شما هنوز به مبحث شيرين ميكروكنترلر ها نرسيدين. اما..:
براي برنامه ريزي ميكروكنترلر ها بايد از زبان اسمبلي استفاده كرد. يك زبان سخت با دستورات محدود اما با كارايي بالا. وقتي فايل اسمبلي نوشته شد (پسوند asm) دارن بايد به زيان ميكرو تبديل كرد يعني به هگزادسيمال تبديل كرد. با پسوند hex.
athar
04-09-2005, 01:29 AM
http://www.sharemation.com/iranmadar/pic/posht.JPG
مداري كه در اختيار داريد بكمك يك تراياك قوي و چند قطعه ديگر ، قادر است نور يك لامپ 220 ولت را به دلخواه تنظيم كند . تنها نكته مهم درباره اين كيت سر و كار داشتن اين مدار با برق 220 ولت است . بطوري كه با اتصال برق به مدار ، تمام نقاط كيت و پايه قطعات برق دار ميشوند . حتي هنگامي كه لامپ در حداقل تنظيم شده، ، باز هم در خروجي مدار برق كشنده وجود دارد. لذا پس از اتصال برق به مدار به هيچ عنوان به مدار و پايه قطعات دست نزنيد . حداكثر توان خروجي اين مدار 100 وات است .
مشخصات قطعه کد قطعه
----------------------------------------------------------------------------
مقاومت 5/1 کیلو اهم ( قهوه ای - سبز - قرمز ) : R
-----------------------------------------------------------------------------
خازن پلیستر 100 نانو فاراد ( 104 ) : C
ولوم 500 کیلو اهم با سرپیچ پلاستیکی عایق : VOL
دیاک : S
ترایاک مرغوب ( TH : ( BT 136
در مونتاژ به اين موارد توجه نمائيد :
1- در نصب تراياك چنان عمل شود كه طرف شماره آن بطرف خازن C قرار گيرد .
2- ولوم اين كيت سه پايه در وسط دارد . اين سه پايه بايد بترتيب و توسط سه تكه سيم كوتاه به محل VOL متصل شوند . ( مطابق شكل بالا ) .
http://www.sharemation.com/iranmadar/pic/SIM.JPG
در اين كيت میتوانید از یک ولوم کلید دار استفاده نمایید. از كليد اين ولوم بعنوان خاموش و روشن نمودن مدار استفاده كنيد . براي اين منظور كافي است دو سر كليد ولوم كه در طرفين آن قرار دارند را در مسير يكي از سيمهاي برق دوشاخه قرار دهيد تا توسط آن بتوان اتصال برق به مدار را قطع و وصل نمود . در استفاده از ولوم حتماً سرپيچ پلاستيكي آن را بر روي دسته اش نصب كنيد . همچنين توجه داشته باشيد كه توان وسيله اي كه به ديمر متصل ميشود ، بيش از يكصد وات نباشد .
پس از اتمام مونتاژ مطابق شكل بالا مدار را مورد استفاده قرار دهيد . به اينصورت با تنظيم ولوم ، نور لامپ يا هر وسيله ديگر را ميتوان به دلخواه كم و يا زياد نمود .
پس از آزمايش ميتوانيد دستگاه را داخل قاب مناسب و عايقي جا سازي نموده تا استفاده از آن راحت تر و مطمئن تر صورت پذيرد .
منبع: وبلاگ الکترونیک عمومی (http://www.electronick.persianblog.com/)
electronic
04-09-2005, 01:35 AM
آخرين نسخه اش گمونم ورژن 6 هست كه من دارم.
الكترونيك جان گمونم شما هنوز به مبحث شيرين ميكروكنترلر ها نرسيدين. اما..:
براي برنامه ريزي ميكروكنترلر ها بايد از زبان اسمبلي استفاده كرد. يك زبان سخت با دستورات محدود اما با كارايي بالا. وقتي فايل اسمبلي نوشته شد (پسوند asm) دارن بايد به زيان ميكرو تبديل كرد يعني به هگزادسيمال تبديل كرد. با پسوند hex.
اي آقا.... ما كه هنوز فرق خازن و مقاومت رو نمي دونيم!حالا حالا ها مونده كه به پاي شما برسيم.به خاطر عشقي كه به الكترونيك دارم سوال كردم.
راستي من بعضي جاها خوندم كه براي برنامه ريزي ميكرو كنترلر ها علاو بر اسمبلر ميشه از كامپايلر هاي سي هم استفاده كرد اسم يه نمونه ش هم يادمه (Small Device C Compiler) یا SDCC .يه بار تو سايت OPCUBE (http://www.opcube.com) ديدم.البته ما ارادت داريم ها داريم درس پس ميديم....
daftarekhaterat
04-09-2005, 01:36 AM
ممنون از اطهر. هر كسي مطلب خوبه داره يا سوالي داره يا ميتونه جوابي بده كمك كنه. همه اينجا دنبال 2 خط علم و معرفت هستند. :)
-----------------------------------------------------------------------------------------
درگاه موازي چاپگر (پورت پارالل كامپيوتر)
پورت پارالل كامپيوترهاي شخصي (PC) يعني LPT1 و LPT2 در مجموع 17 خط ورودي و خروجي ديجيتال را در اختيار ما قرار ميدهند كه باعث شده پورت پارالل كامپيوتر براي تبادل سريع اطلاعات بين ساير مدارهاي واسط مناسب باشد.
هنگام استفاده از پورت پارالل احتياطهاي لازم را بايد انجام داد. پورت موازي نسبت به پورت سريال در مقابل اشتباهات آسيبپذيرتر است زيرا هيچ يك از اين 17 خط در برابر اضافهبار محافظت شده نيستند.
در كار با پورت پارالل نكات زير بايد رعايت شود.
** تجهيزات مربوط به پورت موازي را بايد وقتي كه كامپيوتر خاموش است وصل كرد.
** ولتاژهاي ورودي بايد بين 0 و 5 ولت باشند.
** خروجيها نبايد اتصال كوتاه يا به يكديگر وصل شوند.
** خروجيها هرگز نبايد به ولتاژ تغذيه تجهيزات ديگر وصل شوند.
daftarekhaterat
04-09-2005, 01:40 AM
جدا از برنامه نويسي به زبان اسمبلي كه واقعا فهميدن دستوراتش و كار با اون يه چند روزي آدم رو درگير ميكنه زبانهاي ديگري هم براي كمك به اينكار اومدن. مثلا براي برنامه نويسي ميشه از همين زبان سي يا زبان بيسيك استفاده كرد. و البته بسيار ساده تر. مثلا وقتي ميخواي چيزي روي LCD نمايش داده بشه با يك خط فرمان ميشه اينكار رو برنامه نويسي كرد در صورتيكه با اسمبلي ......
در ضمن كوچيك همه بابا برقي ها هم هستم. :)
electronic
04-09-2005, 01:45 AM
چند روز پيش يه مقاله خوب در مورد درگاه موازي البته به زبان اصلي پيدا كردم. لينكشو مي ذارم اميدوارم به دردتون بخوره:
Interfacing the Standard Parallel Port (http://www.beyondlogic.org/spp/parallel.htm)
electronic
04-09-2005, 01:55 AM
راستي دفتر جان اين زبان اسمبي حتما براي برنامه نويسي درگاه سري و موازي هم به كار ميره.خودت تا حالا اين كا رو انجام دادي يا جايي دستوراتشو ديدي.من كه خودم تو سي شارپ دات نت كلي IQ سوزوندم و به اين نتيجه رسيدم كه كلاسهاي دسترسي به درگاههاي سري و موازي تو .net framework 1.1 و همچنین نسخه ی 1 وجود نداره و این قابلیت ها تو نسخه ی 2.0 اضافه شده.خواستم بگم که دیگه ملت مثل من گیج نشن.در ضمن تو همین نسخه ی فعلی هم این کار رو میشه با یه فایل DLL به اسم inpou32.dll انجام داد.يه جا گفته بودن كه با همين فايل كنترل چند تا وسيله ي برقي رو به يه نرم افزار دست نويس مقيد كردن.اما خوب به پاي كلاسها System.Io.Port يا SeriaPport نمي رسه.با استفاده از اين كلاسها واقعا ميشه راه صد ساله اسمبلي رو يه شه رفت.
athar
04-09-2005, 02:24 AM
اینم یه مدار ساده که واسه آماتورها جذاب خواهد بود. البته امروز که نشد. فردا روش ساخت مدار چاپی روی فیبر رو توضیح میدم.
http://www.mashhadkit.com/new%20products/images/PCB/0132.gif
http://www.mashhadkit.com/new%20products/images/PCB/0131.gif
R1
47 كيلو اُهم ( زرد – بنفش – نارنجي )
R3 , R2
47 اُهم ( زرد – بنفش – سياه )
C1
خازن الكتروليت حدود 10 ميكروفاراد
L1
ديود نوراني مرغوب
T1
ترانزيستور مثبت BC 557
T2
ترانزيستور منفي BC546
در مونتاژ به اين نكات توجه شود :
1 – ديود نوراني چنان در مكان خود نصب شود كه پايه كوتاهتر آن در خانه نيمدايره سفيد روي فيبر قرار گيرد .
2 – در نصب خازن الكتروليت به پايه منفي آن توجه شود .
3 – ترانزيستورها را ابتدا كاملاً از همديگر متمايز و شناسائي نمائيد و سپس هر كدام چنان در مكان خود نصب شوند كه سطح مقطع آنها دقيقاً بر شكل هاي روي فيبر منطبق شود .
4 – تغذيه اين كيت 3 ولت مستقيم است كه ميتوان آن را از سري نمودن 2 باتري قلمي 5/1 ولتي تامين نمود و با رعايت قطب هاي مثبت و منفي به محل BAT متصل نمود . با نصب تغذيه به مدار ، ديود نوراني شروع به چشمك زدن مي كند .
electronic
04-09-2005, 02:28 AM
دست درد نكنه اطهر جان.منتظرت توضيحاتت هستم.
athar
04-09-2005, 02:50 AM
خواهش میکنم. دیدم بیکارم و خوابم نمیاد. گفتم همین الان بنویسم این توضیحات رو. البته حرفه ای ها بلدن و فقط واسه آماتورها و علاقه مندان مینویسم و امیدوارم بزرگان جمع این جسارت من رو ببخشن.
راستش من چند سال پیش علاقه زیادی به الکترونیک داشتم و همونطور که گفتم عشقم این بود که از این کیت های توی بازار رو بخرم و اسمبلش کنم. در کل الکترونیک رو خیلی دوست داشتم و بعد از یه مدت تصمیم گرفتم که دیگه خودکفا بشم و مدارها رو تهیه کنم و قطعاتش رو خریده و لحیم کنم. الان هم چند سالی هست که این کار متاسفانه برای من فراموش شده بود که امیدوارم حالا و در جمع شما دوستان و البته به صورت حرفه ای تر این بحث واسه من زنده بشه. به همین خاطر اگه اشتباهی از من دیدید به بزرگی خودتون ببخشید و اون رو به حساب این بذارید که مدت زیادی از این بحث دور بودم.
واسه ساخت یه مدار به چند چیز نیاز دارید که من به ترتیب اونا رو توضیح میدم. اول از همه به فیبر نیاز دارید که مدار روی اون چاپ میشه. فیبر رو میتونید از فروشگاه های لوازم الکترونیکی تهیه کنید. این فیبر یک لایه رسانای مسی روی خودش داره که شما قسمت هایی که نیاز ندارید رو پاک میکنید.
با چی پاک میکنید؟ با یک نوع اسید که متاسفانه اسمش یادم رفته و از دوستان خواهش میکنم که اسمش رو بگن. این اسید رو در آب حل میکنید و برد طراحی شده رو توی اون میندازید. تمام قسمت های مسی که با اسید در تماس باشن توسط اسید خورده میشن. البته باید با تکون دادن ظرف حاوی اسید اون رو به جریان بندازین تا این کار سریعتر انجام بشه. این اسید رو هم فروشگاه های الکترونیکی دارن.
اگه شما فیبر رو توی اسید بندازین تمام قسمت های مسی خورده میشن. اما ما به قسمت هایی نیاز داریم که نباید خورده بشن. پس اون قسمت ها نباید در معرض تماس با اسید قرار بگیرن. این کار با یک ماژیک واترپروف به راحتی امکان پذیر هست. البته برچسب هایی هم اومده که اسمشون یادم نیست و این برچسب ها بطور بسیار زیبا تمام قسمت هاییکه برای چاپ یک مدار نیاز هست و بطور از پیش ساخته دارن و میتونین برای هر قسمت برچسب مورد نظر رو روی فیبر بچسبونید.
برای اینکه پایه های اجزای کیت هم از فیبر عبور کنه نیاز دارید که جاهای مختلف فیبر رو سوراخ کنید. راه این کار رو هم خودتون بهتر بلدین.
خوب شروع میکنیم.
فیبر رو به اندازه مورد نظر میبریم.
قسمت هایی که جزو مدار هست و باید جریان از اونجا عبور کنه رو با ماژیک یا برچست مشخص میکنیم.
جاهایی که باید سوراخ بشه و پایه قطعات از اونجا عبور کنه رو با ماژیک یه ذره بزرگتر علامت میزنیم یا با برچست دایره ضدآب میکنیم.
اسید رو به مقداری که روی جعبه اون توضیح داده در آب حل کرده و و فیبر رو توی اون میندازیم و با تکون دادن ظرف به این عمل سرعت میبحشیم.
بعد از اینکه قسمت های اضافی کاملا از مس پاک شدن فیبر رو در میاریم و میشوریم.
حالا باید سطح مدار رو از با آستون با ماژیک خوب تمیز کنیم.
سپس روی دایره ها رو سوراخ میکنیم.
به این صورت مدار شما حاظر هست و میتونید قطعات مورد نظر رو روش اسمبل کنید.
از دوستان خواهش میکنم اگه کم و کاستی توی متن من میبینن اون رو کامل کنن.
با تشکر
littlerabbit
04-09-2005, 07:41 AM
منم کم کم داشت یادم میرفت که رشته ام یه زمانی برق بوده!!! اما دستتون درد نکنه اگه بتونم کمک میکنم.
کار و بار این بچه ها اینجا عجیبه! یه عده میان تو قسمتای تخصصی چیزای الکی مینویسن یه گروهی تو قسمت آزاد بحثای تخصصی راه میندازن!!
daftarekhaterat
04-09-2005, 08:02 AM
اطهر جان دستت درد نكنه.خوشم مياد كه گام به گام توضيح ميدي كه چيزي از قلم نيفته. :)
چند وقت پيش هم سوالاتي در مورد فيبر مدارچاپي توي همين فوروم شده بود. اگر بتونيم اون چند تا پست مفيدش رو به اينجا منتقل كنيم بحثمون كاملتر ميشه.
solarisco
04-09-2005, 11:38 AM
اخه بخش الکنرونیک توی گفتگوی ازاد چی کار میکنه حداقل توی امضاهاتون به جای این دری وریا :) یه لینکی چیزی بدید بش... شوخی بود (چرا میزنی دستو بنداز بآاا)
Proteus ورژن 6 پرفشنال و كلمة السر: EXCIDIUM :)
download (http://andrelphus.free.fr/Cool/Proteus/SP5/ProSis.exe)
حجمش 16 مگا بايته :wacko:
athar
04-09-2005, 12:44 PM
ممنون دوستان
میگم جناب میرزایی
اگه امکان داره یه آموزش یا حداقل یه لینک مستقیم از یه روبات پیشنهادی که ساده باشه رو اینجا بذارین که من روش کار کنم..
از جناب سولاریس هم بابت نرم افزار ممنونم و الان دارم دانلودش میکنم.
30yavash
04-09-2005, 12:51 PM
مرصي از همه دوستان.به كوري چشم حسود خوب تاپيكي داره مي شه.
-----
لينك مستقيم نرم افزار Electronic Workbench 8.0 يا همون EWB 8.0
ftp://ftp.interactiv.com/pub/interactiv/demo/MS8StuDemo.exe
حجمش 59 مگابايته!
البته اين نسخه دمو است.در كل فكر نكنم نسخه فولش توي ايران گير بياد.
( احتمالا بايد از نسخه 7.0 بهتر باشه.من با نسخه 7 كه كار مي كردم هر از گاهي ارورهاي خيلي مسخره مي داد.از نسخه 5 تا نسخه 7 اسكوپ خيلي ضعيفي داشت خدا كنه اون مشكل هم رفع شده باشه.)
-----
تو اين عكس (احتمالا)سازندگان EWB رو مي بينيم كه با نرم افزارشون يه مدار رو شبيه سازي كردن.
http://www.electronicsworkbench.com/edu/images/grelab.jpg
athar
04-09-2005, 01:13 PM
مرسی سیاوش جان
منم این نسخه رو دیروز دیدم اما ترجیح دادم که دانلودش نکنم. چون فکر نکنم بشه حتی باهاش یه مدار ساده رو طراحی کرد.
athar
04-09-2005, 02:09 PM
مرسی از لطفت مهندس
خیلی باحال بودن
میگم چطوره من از بحث روبوت و اینا فعلا خارج بشم
lol
آخه راستش این لینکی که زحمت کشیدی دادی رو دیدم. یه ذره به عکسا و مدارا نگاه کردم. یه ذره به خودم نگاه کردم. یه ذره به دستام نگاه کردم. دوباره به خودم نگاه کردم. با بلند با خودم گفتم من رو چه به روبوتیک و ..... خیلی ممنونم ازت مهندس
البته اینم بگم که دانشگاه ما (تهران سما) توی روبوتیک یه سال مقام آورده بود ها.
راستی من این سی دی ها رو میخوام و پایه هستم. هر جور که شما بگی قبول دارم.
athar
04-09-2005, 03:48 PM
نرم افزاری که جناب سولاریس معرفی کردن رو دانلود کردم. واقعا پیچیده بود و فکر کنم بیشتر به درد همین میکروکنترلر هایی که صحبتشون رو میکردن میخوره. من که نتونستم باهاش کاری کنم. مثلا یه شطرنج طراحی کرده بودن که واقعا هوشمند کار شده بود. فکر نمیکنم این نرم افزار واسه طراحی و شبیه سازی مدارهای کوچک و ساده به درد بخوره. ممنونم از لطف شما
solarisco
04-09-2005, 05:47 PM
نرم افزاری که جناب سولاریس معرفی کردن رو دانلود کردم. واقعا پیچیده بود و فکر کنم بیشتر به درد همین میکروکنترلر هایی که صحبتشون رو میکردن میخوره. من که نتونستم باهاش کاری کنم. مثلا یه شطرنج طراحی کرده بودن که واقعا هوشمند کار شده بود. فکر نمیکنم این نرم افزار واسه طراحی و شبیه سازی مدارهای کوچک و ساده به درد بخوره. ممنونم از لطف شما
athar جان شما به لیست دستگاه هایی که میشه به کار برد یه نگاهی بکن توی Pick Devices يا library Manager شاید اون چیزایی که میخواهی باشه به هر حال اگه فکر میکنی بیخودی وقت صرفش کردی ببخشید اخه من دیدم بچه ها صحبتشو کردن گفتم یه لینکی بدیم :happy:
athar
04-09-2005, 06:20 PM
نه عزیزم
این نرم افزار به زودی (چقدر خودم رو تحویل گرفتم) به دردم خواهد خورد. راستش چیزایی که من میخواستم مقاومت و خازن و ال ای دی و ...... واسه مدارهای ساده بود.
و جدا از شوخی به زودی این نرم افزار به دردم خواهد خورد.
بازم از لطفت ممنونم.
electronic
04-09-2005, 08:45 PM
دستت درد نكنه اطهر جان.از جناب ميرزايي هم ممنون.
در مورد روش تهيه ي مدار چاپي چند نكته به ذهنم اومده كه مي خوام اضافه كنم:
1-اون اسيدي كه اطهر جان به اون اشاره كردن تري كلريد آهن 6 آبه ست.(FeCl3.6H2O)
2-برای طراحی مدار چاپی من همیشه از نرم افزار CadSoft EAGLE v4.09 Pro استفاده می کنم کارایی خوبی داره راحت هم هست.
2-سعی کنید که گوشه های مدار رو با زاویه ی 90 درجه یا به صورت نوک تیز طراحی نکنید و حتی الامکان گوشه ها رو پخ بزنید این کار تو کاهش نویز خیلی موثره.
در ضمن یه مقاله ی خیلی خوب و قابل فهم برای طراحی گام به گام مدار چاپی سراغ دارم که امیدوارم به دردتون بخوره:
Making Printed Circuit Boards (زبان اصلی) (http://www.robotroom.com/PCB.html)
به به اينجا چه آباد شد .
اين تاپيك رو براي امروز اوردم بالا :)
daftarekhaterat
04-10-2005, 09:22 AM
حفظ بودن رنگها خيلي ضروري نيست اما دانستنش كار آدم رو راحت ميكنه. ;)
http://forum.persiantools.com/attachment.php?attachmentid=2457&stc=1
solarisco
04-10-2005, 08:56 PM
خوب این سایت (http://www.williamson-labs.com/) برای مبتدی ها مثل خودم خوب بیده چون عکس و مکسم نشون میده تو صفحه اصلیش قسمت سمت راست و گروه بنديه TECHNOLOGY اينا رو داره:
RESISTORS
CAPACITORS
INDUCTORS
-TRANSISTORS
-F E Ts
OP _AMPS
555 TIMER
I S D CHIP
DIGITAL LOGIC_
OPTICS__
SPECIAL Technologies
البته خيلي دقيق نگفته اما بدک نیست حالا اين مطلب هم به نظرم جالبه
Undersea Fiber Optic Cable: TAT-14
The 15,000-mile cable, which incorporates dense wave division multiplexing (DWDM) with 16 wavelengths of STM-64 per fiber pair, will operate at a protected capacity of 640Gbps, with a total capacity of 1.3 Tbps; enough to transmit the content of more than 400 full length movie DVD disks every second: that is 1 DVD for every man, woman, and child on earth in less than 6 months
http://www.williamson-labs.com/images/map-tat-14.gif
فیبری به طول 15000 مایل(چند کیلومتر؟) و سرعت 1.3 هزار گیگ یه چیزی تو مایه های همین dial-up خودمون
solarisco
04-11-2005, 09:30 AM
ساختن یک mp3 player که از Flash memory استفاده میکنه خیلی جالبه شایدم به صرفه اما خوب هر چند که کیفیت و اندازه و امکانات یک mp3 playre تجاری رو نداره اما به لذت و تجربه ساختش می ارزه
اين فقط عكسداره نقشه مقشه يخ (http://www.compuphase.com/mp3player_en.htm)
http://www.compuphase.com/images/mp3_1.jpg
http://www.compuphase.com/images/mp3_2.jpg
Minty MP3 (http://www.ladyada.net/make/minty/index.html)
http://www.ladyada.net/portfolio/2004/minty.jpg
و اين (http://www.walrus.com/%7Eraphael/html/mp3.html) يكي كه ساده تر از اونا هست عكسش هم هست اما مال من فيلتر شده !!! :D
اين اخريه جدا چيز ساده ايه و به گفته سازندش ساده تر از اين پيدا نميشه!
اون Minty هم جالبه و ظاهرا مزيتي كه داره اينه كه با 3.3 ولت كار ميكنه و در ورژن 2 اون هم از اي سي FTDI232BM
براي ارتباط usb با کامپیوتر و از ای سی MAX1811 برای شارژ از طریق usb استفاده شده البته در طرح minty علاوه بر چیپ دکودر mp3 (مثلا STA013 ) از یک مبدل dac برای تولید صدای انالوگ خروجی هم استفاده شده اما در طرح (http://www.walrus.com/%7Eraphael/html/mp3.html) قبلی (فیلتر شده!) این مبدل همراه چیپ vs1001k هست کار دکود رو هم انجام میده
It uses the vs1001k decoder chip. Super simple, low pin count, built in DAC
خوب در کل خیلی مدار پیچیده ای ندارن و از سه(یا دو ) قسمت اصلی میکرو کنترلر( مثل PIC18LF452 ) و چیپ دیکودر mp3 (مثل STA013) و چیپ مبدل دیجیتال به انالوگ (مثل CS4340 DAC) تشکیل شدن
daftarekhaterat
04-11-2005, 09:48 AM
موجود جالبي به نظر مياد. اما گمون كنم اين مدل PIC رو نشه گير آورد. آخه ديروز تمام شهر رو به خاطر يه مدل خيلي رايج PIC گشتيم اما گويا حكايت ايران 1384 همون حكايت اروپاي 1990 شده. انگار تازه تكنولوژي PIC به ايران رسيده... :(
solarisco
04-11-2005, 10:53 AM
موجود جالبي به نظر مياد. اما گمون كنم اين مدل PIC رو نشه گير آورد. آخه ديروز تمام شهر رو به خاطر يه مدل خيلي رايج PIC گشتيم اما گويا حكايت ايران 1384 همون حكايت اروپاي 1990 شده. انگار تازه تكنولوژي PIC به ايران رسيده... :(
درست ميفرماييد حالا بر فرض كه ميكروش گير اومد فكر ميكني ديكودرش رو ميشه پيدا كرد همچنين dac?
athar
04-11-2005, 10:59 AM
ممنون دوستان
راستی این قضیه سی دی ها به کجا رسید؟
electronic
04-11-2005, 11:09 AM
درست ميفرماييد حالا بر فرض كه ميكروش گير اومد فكر ميكني ديكودرش رو ميشه پيدا كرد همچنين dac?
منم موافقم.به هر حال هر مداري رو نميشه دستي ساخت يا بهتر بگم به صرفه نيست.الان من خودم جايي رو مي شناسم كه تو كار اوراق لوازم الكترونيكيه.من يه بار 4 تا مدار ويدئو ازش خريدم سر جمع 5000 تومن.جالب اينجاست كه هر 4 تاش هم كار مي كرد!حتي اگه كل مدار هم سالم نباشه ميشه كلي قطعه ي سالم ازش در اورد.
30yavash
04-11-2005, 11:27 PM
دستت درد نكنه اطهر جان.از جناب ميرزايي هم ممنون.
در مورد روش تهيه ي مدار چاپي چند نكته به ذهنم اومده كه مي خوام اضافه كنم:
1-اون اسيدي كه اطهر جان به اون اشاره كردن تري كلريد آهن 6 آبه ست.(FeCl3.6H2O)
2-برای طراحی مدار چاپی من همیشه از نرم افزار CadSoft EAGLE v4.09 Pro استفاده می کنم کارایی خوبی داره راحت هم هست.
2-سعی کنید که گوشه های مدار رو با زاویه ی 90 درجه یا به صورت نوک تیز طراحی نکنید و حتی الامکان گوشه ها رو پخ بزنید این کار تو کاهش نویز خیلی موثره.
در ضمن یه مقاله ی خیلی خوب و قابل فهم برای طراحی گام به گام مدار چاپی سراغ دارم که امیدوارم به دردتون بخوره:
Making Printed Circuit Boards (زبان اصلی) (http://www.robotroom.com/PCB.html)
در تكميل سخن دوستان من هم Breadboard رو معرفي مي كنم.
با برد بورد مي شه قبل از بستن مدار روي فيبر و درگير شدن با فيبر لهيم و ... مدار رو بست و تست كردن.
برد بور خودش يه تعداد سوراخ داره و اين سوراخ ها به صورت قانون مندي با هم ارتباط دارند.فكر كنم قيمتش توي بازار بين 3 تا 5 تومان است.
اينم يه عكسش:
http://www.clarkzapper.net/breadboard.jpg
------
دوتا از دلايلي كه اين تاپيك زياد مشتري نداره قرارداشتن اون در بخش گفتگوي آزاد و ديگري اينه كه همه انجمنهاي پرشين تولز رو به عنوان انجمنهاي تخصصي كامپيوتر مي شناسن
athar
04-11-2005, 11:43 PM
ممنونم سیاوش جان
احتمالا کارا داره جوری پیش میره که یه فروم تخصصی در مورد الکترونیک راه بندازم و ادمینش هم یکی از بچه های همینجا باشه. البته اگه پا باشین.
كم پشت
04-12-2005, 04:55 AM
منميه سوال دارم:
چجوري ميشه كه تمام وسايل برقي خونمون خاموشه ولي كنتر برق برا خودش ميچرخه؟!!
:) یک سوال داشتم. چطوری میشه با استفاده از یک سی دی رام (فقط سی دی رام) سی دی های تصویری را پخش کرد؟ ;) حتما همه میدونید که با استفاده از سی دی رام و پاور و بدون نیاز به چیز دیگری میشه به آسانی سی دی های صوتی را پخش کرد ولی برای دیدن سی دی های تصویری چه کار باید کرد؟
بله يه برد به سي دي رام اضافه ميشه كه قابليت پخش سي دي تصويري و MP3 فراهم ميكنهو تو پاساژاي فروشنده لوازم الكترونيكي ميشه تهيه كرد . البته دو مدل با ريموت و بدون ريموت داره كه بدون ريموتش زياد جالب نيست...
solarisco
04-12-2005, 05:39 AM
rax عزيز قيمت نداري از اين بردي كه گفتي يا حدودا چند قيمت هست؟
Mirzaie
04-12-2005, 07:17 AM
قبل از هر چیزی باید بگویم که اگر هنوز در سیستم یاهو 360 درجه عضو نشده اید شتاب کنید. من هم از امروز هر مطلبی که در تاپیک الکترونیک مینویسم در وبلاگم کپی خواهم کرد و شما میتوانید مطالب من را بصورت پیوسته و کامل از طریق وبلاگم در یاهو 360 درجه دنبال کنید. در ضمن این سیستم یک قابلیت بسیار عالی دارد که همان RSS است، بنابراین هر وقت شما مطلب جدیدی در وبلاگتان بنویسید به بقیه دوستان شما خبر میدهد و این گونه مخاطبان شما زیاد خواهند شد. در ضمن به بقیه دوستان هم پیشنهاد میکنم که این کار بسیار مفید و جالب را انجام دهند زیرا از این طریق شما مخاطبانی خارج از پی تی نیز بدست خواهید آورد . راستی کسی میداند رتبه ایرانیان در سیستم یاهو 360 درجه چندم است؟ آیا در این سیستم همانند اورکات امکان فهمیدن رتبه کشورها وجود دارد یا نه؟
El Che
04-12-2005, 11:57 AM
بچه ها من ميخوام دخترم رو علاقمند به الكترونيك و كامپيوتر كنم! آيا الكترونيك مخصوص بچه ها هم وجود داره ؟؟!!
( جهت اطلاع اون 3 سال و 3 ماه و 2 ساعت و پنجاه و شش دقيقه سن داره)
athar
04-12-2005, 12:53 PM
کامپیوتر که به راحتی ممکن هست و روشهای مختلف مثل نرم افزار های کودکان یا نقاشی یا .........
الکترونیک هم فکر نمیکنم مناسب 3 سال باشه. اما به هر حال سابقا پکیج هایی تحت عنوان کاوش الکترونیک توی بازار بود که واسه شروع کار شاید اونها مناسب باشه. اما نه دیگه 3 سال.
electronic
04-12-2005, 02:46 PM
کامپیوتر که به راحتی ممکن هست و روشهای مختلف مثل نرم افزار های کودکان یا نقاشی یا .........
الکترونیک هم فکر نمیکنم مناسب 3 سال باشه. اما به هر حال سابقا پکیج هایی تحت عنوان کاوش الکترونیک توی بازار بود که واسه شروع کار شاید اونها مناسب باشه. اما نه دیگه 3 سال.
منم موافقم.بهتره كه از كامپيوتر شروع كني.اما يه توصيه ناقابل مي خوام بكنم اونم اينكه اگه مي خواي دختر دسته گلت تو اين زمينه ها واسه خودش كسي بشه سعي كن زياد به بازي هاي كامپيوتري وابسته نشه!
منم موافقم كاوش الكتريك شروع خوبيه .
electronic
04-12-2005, 02:55 PM
منميه سوال دارم:
شايد يه جايي سيمهاي برق با زمين اتصال پيدا كرده و به اصطلاح نشتي برق داره.شايد هم كنتور خودش خرابه.
athar
04-12-2005, 03:07 PM
دقیقا با شما الکترونیک عزیز موافقم.
وابستگی به بازیهای کامپیوتری میتونه جلوی پیشرفت رو بگیره. همچنین وابستگی توی قسمت گفتگوی آزاد بعضی از فروم ها. ;)
اما چیزی که مهمتر از همه اینها هست و در اصل پایه کار محسوب میشه زبان انگلیسی هست. یعنی اینکه اگه کسی حروف انگلیسی رو تشخیص نده نمیتونه با کامپیوتر کار کنه. پیشنهاد میکنم از همون ابتدا انگلیسی رو به فرزندتون آموزش بدین.
مجتمع فنی تهران یک زبان برنامه نویسی ساده و کودک پسند طراحی کرده بود که از محیط ساده و گرافیکی برخوردار بود که این نرم افزار میتونه شروع خوبی برای اونایی باشه که میخوان کامپیوتر رو به طور تخصصی یاد بگیرن.
athar
04-12-2005, 03:11 PM
راستی بچه ها یه پروژه ای مداری نرم افزاری ..... چیزی معرفی کنین که بریم تو بحرش و از نظر الکترونیک بیکار نمونیم.
یه مدار تقریبا ساده بگین که هممون اون رو شبیه سازی کنیم. بعد کم کم بهش پلاگین اضافه کنیم و مدار رو گسترش بدیم. البته این نظر منه. اما در کی یه چیز بیارین وسط که مشغول باشیم.
electronic
04-12-2005, 03:16 PM
دقیقا با شما الکترونیک عزیز موافقم.
وابستگی به بازیهای کامپیوتری میتونه جلوی پیشرفت رو بگیره. همچنین وابستگی توی قسمت گفتگوی آزاد بعضی از فروم ها. ;)
اما چیزی که مهمتر از همه اینها هست و در اصل پایه کار محسوب میشه زبان انگلیسی هست. یعنی اینکه اگه کسی حروف انگلیسی رو تشخیص نده نمیتونه با کامپیوتر کار کنه. پیشنهاد میکنم از همون ابتدا انگلیسی رو به فرزندتون آموزش بدین.
مجتمع فنی تهران یک زبان برنامه نویسی ساده و کودک پسند طراحی کرده بود که از محیط ساده و گرافیکی برخوردار بود که این نرم افزار میتونه شروع خوبی برای اونایی باشه که میخوان کامپیوتر رو به طور تخصصی یاد بگیرن.
دقيقا.به نظر من كه زبان خيلي مهمه.بهتره كه به طور موازي يا كامپيوتر آموزش داده بشه.
در ضمن فكر كنم كمتر كسي از اين بخش خبر داشته باشه.چون مطالب ارسالي خيلي كم شده.من كه سعي مي كنم كساني رو كه تو اين زمينه فعاليت دارن با اين بخش فوروم آشنا كنم. پيشنهاد مي كنم اين كار رو بكنيد.
electronic
04-12-2005, 03:18 PM
راستی بچه ها یه پروژه ای مداری نرم افزاری ..... چیزی معرفی کنین که بریم تو بحرش و از نظر الکترونیک بیکار نمونیم.
یه مدار تقریبا ساده بگین که هممون اون رو شبیه سازی کنیم. بعد کم کم بهش پلاگین اضافه کنیم و مدار رو گسترش بدیم. البته این نظر منه. اما در کی یه چیز بیارین وسط که مشغول باشیم.
من يه فازمتر الكترونيكي ساختم اگه وقت كنم مدارش رو به همراه تو ضيحاتش اينجا مي ذارم.البته تو مجله ي دانشكده مون اين مطلب درج شده بود.
athar
04-12-2005, 03:26 PM
بی صبرانه منتظر هستیم.
solarisco
04-12-2005, 05:48 PM
AT89C51SND2C محصولی از شرکت atmel
64 کیلو بایت flash برای برنامه نویسی
4 کیلوبایت eeprom
2.3 کیلوبایت ram
قابلیت ارتباط با وسایل جانبی با رابط های , SPI and Two-wire , USB 1.1 ,IDE و چند نوع memory card
دیکودر mp3
مبدل دیجیتال به انالوگ صوتی 18 بیت استریو
تقویت کننده خروجی صدا 500 میلی وات
برنامه ریزی و پروگرام میکرو کنترلر بوسیله UART, USB
ولتاژ کاری 2.7-3.3
و.....
http://www.atmel.com/dyn/products/devices.asp?family_id=636
مدل AT89C51SND1 تقریبا شبیه AT89C51SND2C هست منتها به جای مبدل دیجبتال به انالوگ (dac) از یک مبدل (adc) و 10 بیت استفاده شده که قابلیت ظبط صدا رو به همراه داره ولی برای خروجی صدا باید از یک dac جدا استفاده کرد
AT89C51SND1 قیمتش 12 هزار تومن هست
Mirzaie
04-13-2005, 03:52 PM
چرا به سوالات رفقا جواب نمي دين؟ !!! :blink: بعضي دوستان انگار صفحه هاي قبلي را نگاه نمي كنند و يا شايد جوابي براي سولات مطرح شده ندارند؟ :wacko: من يك سوال فني پرسيدم ولي فقط ي نفر جواب داد كه پاسخ ايشان هم قانع كننده نبود.اين همه مهندس اينجا داريم ولي سوالهاي پاسخ داده شده كم هست. در ضمن بعضي دوستان ديگه به اينجا سر نمي زنن . فكر كنم اطهر جان بايد كم كم فكر تاسيس يك فرم تخصصي در مورد الكترونيك و ربوتيك و همچنين تكنولوژي هاي روز باشه.
daftarekhaterat
04-13-2005, 10:02 PM
شرمنده كه من كمتر ميرسم بيام. دفاع از پروژه كارشناسي نزديكه و..
اين هم آدرس يه سايت ايراني واسه پروژه هاي الكترونيك كوچيك و كامل و جالب! ;) :blush:
http://www.khatereh.net/electronic.html
athar
04-13-2005, 11:26 PM
ممنون دوستان
من سعی میکنم کار راه اندازی این وب سایت رو هر چه زودتر انجام بدم و این بحث رو اونجا ادامه بدیم. همچنین تصمیم دارم اگه کسی پست نامربوط و به قول معروف چرت و پرت توی سایت داد بدون تعارف پست مورد نظر پاک بشه.
خبرش رو همینجا میدم.
daftarekhaterat
04-13-2005, 11:35 PM
ممنون دوستان
من سعی میکنم کار راه اندازی این وب سایت رو هر چه زودتر انجام بدم و این بحث رو اونجا ادامه بدیم. همچنین تصمیم دارم اگه کسی پست نامربوط و به قول معروف چرت و پرت توی سایت داد بدون تعارف پست مورد نظر پاک بشه.
خبرش رو همینجا میدم.
البته يه بخش جداگانه خيلي خوبه اما يه فوروم جداگانه جدا از هزينه هايي كه براي اطهر جان داره باعث ميشه بچه هاي اين فوروم كمتر بتونن سر بزنن. من نظرم اينه كه همين بخش رو با قدرت همينجا ادامه بديم. هر وقت كه جمعمون كامل شد و يه تعداد پاي ثابت پيدا كرد اصلا ميشه يه سايت مناسب براش طراحي كرد.
athar
04-13-2005, 11:58 PM
دفتر جان ممنونم از نظرت در این مورد.
هزینه ای که برام نداره یعنی دامین و هاست دارم. مگر اینکه سایت شلوغ بشه و .....
اما اینکه چون جای دیگه ای هست باعث میشه بازدید کننده کمتر بشه رو قبول دارم. به هر حال اوکی. من منتظر هستم که هر وقت پایه ثابت معلوم شد سایت رو راه بندازیم و ......
knowhow
04-14-2005, 12:36 AM
خوب دوستان ،
فکر می کنم علاقه مندان به الکترونیک داره زیاد می شه و مباحثی که شکل گرفته جای کار و بحث داره.
واسه همین به زودی ظرف چند ساعت آینده فروم الکترونیک افتتاح خواهد شد. امیدواریم که این بخش بتروکنه ;)
faridbahal
04-14-2005, 12:46 AM
عجب مدیر مهربونی(اسمایل بیا در اغوشم!!!!!!)
Mirzaie
04-14-2005, 12:51 AM
خوب دوستان ،
فکر می کنم علاقه مندان به الکترونیک داره زیاد می شه و مباحثی که شکل گرفته جای کار و بحث داره.
واسه همین به زودی ظرف چند ساعت آینده فروم الکترونیک افتتاح خواهد شد. امیدواریم که این بخش بتروکنه ;)
رو من حسابي حساب باز كنيد كه حساب همتون رو حسابي ميرسم. :blink: شما بخش رو راه بنداز ... تركوندنش با من... قول ميدم مديران پي تي رو بيچاره كنم. :lol: ايول خبر خوبيه ...البته اگر راست باشه !!!
electronic
04-14-2005, 01:20 AM
خوب دوستان ،
تاسيس احتمالي بخش الكترونيك را به فال نيك مي گيريم....
athar
04-14-2005, 01:36 AM
ممنونم KnowHow عزیز
امیدوارم ادمینی که قراره براش انتخاب بشه مثل ادمین بعضی تاپیک های دیگه نباشه که هر کی هر چی دلش میخواد میگه و کسی جلوش رو نمیگیره.
و بیشتر از اون امیدوارم که راه چرت و پرت گویان و اسپمر ها توی این قسمت سد بشه.
ممنونم از لطف شما
electronic
04-14-2005, 01:50 AM
خوب در راستاي اينكه تلاشهاي دوستان براي تاسيس بخش الكترونيك داره به بار ميشينه و نيز همزماني اعلام اين خبر با حذف احتمالي UV ! اين غزل الكتريكي به ذهنم اومد اميدوارم خوشتون بياد:
تا بینهایت می رود هم صفر و هم قلب دلم........................ می چرخد اندر حول تو چونان روتور روح و دلم
گه سوی اشباع می رود گه قطع می گردد امید..................... هر پایه ای از این دیود وصل است برجان و دلم
این قلب من چون خازنی آکنده است از عشق تو ..................... بیهوده شارژم می کنی شوخی مکن با این دلم
Vcc چشمان تو در آی سی TTL ام............................... شوریده حالم می کند چون اخگری اندر دلم!
در حوزه ی فرکانس غم طراح فیلتر ها چه شد ...................... سیگنال نویزت می رود در بازه ی زرد دلم
بی هارمونیک سومت موج دلم خطی شده ........................... تو هارمونیک دومی با مضربی زوج از دلم!
ای تابع تبدبل تو مبهم تر از تقدیر من .............................. از رتبه ی N بگذرد سیگما و لاپلاس دلم
قفل روتور گشته دلم لیکن چنان استاده ام ....................... گویی توان نامی ام بالاتر است از این دلم
در حسرت یک میکرو وات از عشق تو آواره ام ..................... آمد به پایان این غزل من ماندم و باز این دلم
© ندابر.
Mirzaie
04-14-2005, 01:57 AM
ممنونم KnowHow عزیز
امیدوارم ادمینی که قراره براش انتخاب بشه مثل ادمین بعضی تاپیک های دیگه نباشه که هر کی هر چی دلش میخواد میگه و کسی جلوش رو نمیگیره.
و بیشتر از اون امیدوارم که راه چرت و پرت گویان و اسپمر ها توی این قسمت سد بشه.
ممنونم از لطف شما
اطهر جان بابا چه دل خوني داره... :lol: خوب بعد از مدتي اونجا هم مدير دار ميشه و فكر نكنم اين مسائلي كه گفتي زياد نمود پيدا كنه. خوبه اگر يك بخش جديده اون رو چند قسمت كنيم ... مثل بخش مدارات الكترونيكي ... رباتيك...معرفي سايتهايي در زمينه الكترونيك و روباتيك... معرفي محصولات جديد الكترونيكي و ...
اگر هم قراره كه به عنوان يك زير شاخه باشيم فكر كنم بخش كامپيوتر و تكنولوژي بهترين بخش باشه.
تا نظر استادان بنده چي باشه ؟ ;)
Mirzaie
04-14-2005, 02:01 AM
خوب در راستاي اينكه تلاشهاي دوستان براي تاسيس بخش الكترونيك داره به بار ميشينه و نيز همزماني اعلام اين خبر با حذف احتمالي UV ! اين غزل الكتريكي به ذهنم اومد اميدوارم خوشتون بياد:
تا بینهایت می رود هم صفر و هم قلب دلم........................ می چرخد اندر حول تو چونان روتور روح و دلم
گه سوی اشباع می رود گه قطع می گردد امید..................... هر پایه ای از این دیود وصل است برجان و دلم
این قلب من چون خازنی آکنده است از عشق تو ..................... بیهوده شارژم می کنی شوخی مکن با این دلم
Vcc چشمان تو در آی سی TTL ام............................... شوریده حالم می کند چون اخگری اندر دلم!
در حوزه ی فرکانس غم طراح فیلتر ها چه شد ...................... سیگنال نویزت می رود در بازه ی زرد دلم
بی هارمونیک سومت موج دلم خطی شده ........................... تو هارمونیک دومی با مضربی زوج از دلم!
ای تابع تبدبل تو مبهم تر از تقدیر من .............................. از رتبه ی N بگذرد سیگما و لاپلاس دلم
قفل روتور گشته دلم لیکن چنان استاده ام ....................... گویی توان نامی ام بالاتر است از این دلم
در حسرت یک میکرو وات از عشق تو آواره ام ..................... آمد به پایان این غزل من ماندم و باز این دلم
© ندابر.
:happy: :) :D :p :lol: :o :happy:
خيلي با شعرت حال كردم... واقعا خيلي خوشحالم كه داره بخش الكترونيك راه ميفته... من خودم دوس دارم شما مدير اونجا باشين چون هم خودتون برازنده اين پست هستين هم اسمتون ...
electronic
04-14-2005, 02:14 AM
:happy: :) :D :p :lol: :o :happy:
خيلي با شعرت حال كردم... واقعا خيلي خوشحالم كه داره بخش الكترونيك راه ميفته... من خودم دوس دارم شما مدير اونجا باشين چون هم خودتون برازنده اين پست هستين هم اسمتون ...
شما لطف داريد....
والا من حاضر نيستم در حضور اينهمه متخصص و مهندس برق يه همچين جسارتي بكنم گذشته از اين خيلي ها اينجا خاك فوروم خوردن و اولويت با اوناست....به قول شاعر:
چو خواهي كه نامت بود جاودان .................................................. ... مكن نام نيك بزرگان نهان
Mirzaie
04-14-2005, 02:37 AM
شما لطف داريد....
والا من حاضر نيستم در حضور اينهمه متخصص و مهندس برق يه همچين جسارتي بكنم گذشته از اين خيلي ها اينجا خاك فوروم خوردن و اولويت با اوناست....به قول شاعر:
چو خواهي كه نامت بود جاودان .................................................. ... مكن نام نيك بزرگان نهان
نه عزيزم به اين حرفها نيست. اين كه خاك خورده كه نشد حرف ...من هم لازم بشه خاك ميخورم... شما بايد ببيني كه طرف چقدر بارشه ... البته منظورم اينه كه چقدر معلومات داره ... نه اينكه كتابهاش بار خرش باشه. من خودم به اندازه يك نخود از معلومات شما رو ندارم و همنطور كه گفتم آماتوري بيش نيستم.
electronic
04-14-2005, 02:47 AM
نه عزيزم به اين حرفها نيست. اين كه خاك خورده كه نشد حرف ...من هم لازم بشه خاك ميخورم... شما بايد ببيني كه طرف چقدر بارشه ... البته منظورم اينه كه چقدر معلومات داره ... نه اينكه كتابهاش بار خرش باشه. من خودم به اندازه يك نخود از معلومات شما رو ندارم و همنطور كه گفتم آماتوري بيش نيستم.
والا چي بگم.البته باهاتون موافقم.
درضمن اطلاعات من از علم الكترونيك اندازه ي چهار تا كلمه از يه زبان بيگانه ست براي همين هم ميگم كوچيك همه ي برقي ها هستم.
Mirzaie
04-14-2005, 03:05 AM
والا چي بگم.البته باهاتون موافقم.
درضمن اطلاعات من از علم الكترونيك اندازه ي چهار تا كلمه از يه زبان بيگانه ست براي همين هم ميگم كوچيك همه ي برقي ها هستم.
من با خوندن دوتا پست از شما تا ته ماجرا رو خوندم. البته دفتر خاطرات عزيز هم خيلي استاده ولي شما اسمت هم خوبه ... در ضمن خود دفتر خاطرات گفته كه وقت زياد نداره چون داره براي پايان نامش تحقيق ميكنه... راستي ميگم اگر ميخواد اينهمه مهندس ... ما هم كمكش مي كنيم. مگه چي ميشه... نوبتي هر كي پايان نامه داشت كمكش ميكنيم... انشاله يك روز هم كه نوبت شما شد به شما كمك مي كنيم.
electronic
04-14-2005, 03:11 AM
من با خوندن دوتا پست از شما تا ته ماجرا رو خوندم. البته دفتر خاطرات عزيز هم خيلي استاده ولي شما اسمت هم خوبه ... در ضمن خود دفتر خاطرات گفته كه وقت زياد نداره چون داره براي پايان نامش تحقيق ميكنه... راستي ميگم اگر ميخواد اينهمه مهندس ... ما هم كمكش مي كنيم. مگه چي ميشه... نوبتي هر كي پايان نامه داشت كمكش ميكنيم... انشاله يك روز هم كه نوبت شما شد به شما كمك مي كنيم.
ممنون از لطفت.خيلي ايده ي خوبيه منم موافقم.هيچ چيزي براي من لذت بخش تر از كاراي گروهي نيست.تازه اگه تو زمينه ي الكترونيك باشه.
(راستي كدوم پستها رو ميگيد.من كه اصلا تو اين حد و اندازه ها نيستم.)
Mirzaie
04-14-2005, 03:16 AM
ممنون از لطفت.خيلي ايده ي خوبيه منم موافقم.هيچ چيزي براي من لذت بخش تر از كاراي گروهي نيست.تازه اگه تو زمينه ي الكترونيك باشه.
(راستي كدوم پستها رو ميگيد.من كه اصلا تو اين حد و اندازه ها نيستم.)
فكر نكنم تا حالا تو محيط اينترنت ايروني كسي كار گروهي كرده باشه ... منظورم توي يك محيط كاملا مجازيه ...
ولي خوب اين ميتونه اوليش باشه يا شايد هم موفق ترينش...
electronic
04-14-2005, 03:21 AM
فكر نكنم تا حالا تو محيط اينترنت ايروني كسي كار گروهي كرده باشه ... منظورم توي يك محيط كاملا مجازيه ...
ولي خوب اين ميتونه اوليش باشه يا شايد هم موفق ترينش...
فکر کنم همین جوریه.ارزششو داره.حالا اگه یه پروژه هم طراحی نکنیم همین که جواب سوالات هم رو بدیم خودش کلی سود داره.اگر هم پای پروژه ای به میون اومد حتی میشه چند جلسه رو به صورت حضوری هم برگزار کرد.
Mirzaie
04-14-2005, 03:26 AM
فکر کنم همین جوریه.ارزششو داره.حالا اگه یه پروژه هم طراحی نکنیم همین که جواب سوالات هم رو بدیم خودش کلی سود داره.اگر هم پای پروژه ای به میون اومد حتی میشه چند جلسه رو به صورت حضوری هم برگزار کرد.
حرف حساب جواب نداره ... فكرش رو بكنيد كه اگر بتونيم براي همديگه يك قدمي برداريم چقدر لذت بخشه...
خداييش ميشه با اتحاد يك پايان نامه توپ رو ظرف 3 روز آماده كنيم . تازه شايد تو مجله ها و ژورنال هاي خارجي هم چاپش كنن. خدا رو چه ديدي؟
electronic
04-14-2005, 03:30 AM
حرف حساب جواب نداره ... فكرش رو بكنيد كه اگر بتونيم براي همديگه يك قدمي برداريم چقدر لذت بخشه...
خداييش ميشه با اتحاد يك پايان نامه توپ رو ظرف 3 روز آماده كنيم . تازه شايد تو مجله ها و ژورنال هاي خارجي هم چاپش كنن. خدا رو چه ديدي؟
امکان پذیره.اما مثل همیشه همت عالی رو می طلبه.(که اکثر بچه های اینجا دارن.)
Mirzaie
04-14-2005, 03:49 AM
امکان پذیره.اما مثل همیشه همت عالی رو می طلبه.(که اکثر بچه های اینجا دارن.)
فعلا بيكارم. اگر هر كدوم از ما يك صفحه رو هم براي دوستش ترجمه كنه يهو مي بيني يك كتاب 500 صفحه اي يا يك مقاله 1000 صفحه اي ترجمه شده. در ضمن ميشه بعد از اينكه پايان نامه به تاييد رسيد مطالب آنرا بصورت پي دي اف در اختيار همه دوستان گذاشت. اينطوري هر كس با ترجمه يك صفحه صاحب يك كتاب ترجمه شده ميشه ... تازه ميشه بعدا هم چاپش كرد.
electronic
04-14-2005, 09:57 AM
فعلا بيكارم. اگر هر كدوم از ما يك صفحه رو هم براي دوستش ترجمه كنه يهو مي بيني يك كتاب 500 صفحه اي يا يك مقاله 1000 صفحه اي ترجمه شده. در ضمن ميشه بعد از اينكه پايان نامه به تاييد رسيد مطالب آنرا بصورت پي دي اف در اختيار همه دوستان گذاشت. اينطوري هر كس با ترجمه يك صفحه صاحب يك كتاب ترجمه شده ميشه ... تازه ميشه بعدا هم چاپش كرد.
خیلی خوبه.منم دست به ترجمه م بد نیست و هرزگاهی چند تا مقاله رو ترجمه می کنم.
daftarekhaterat
04-14-2005, 10:37 AM
خبر هاي خوبي به گوش ميرسه اميدوارم بخش خوبي بشه.
جلسه دفاعيه من يكشنبه همين هفته 28 فروردين ساعت 12 ظهر هست. انشالله وقتي به سلامتي تموم شد بيشتر ميتونم اينجا بيام و چيز ياد بگيرم. توي 4 سال دانشگاه كه چيزي حاليمون نشد! :eek: ;)
solarisco
04-14-2005, 01:08 PM
يكي از دوستان من بدون اضافه كردن هيچ مداري و تنها با دستكاري در خود مدار سي دي رام اين كار را كرده... البته اينطور كه به ما گفت راست يا دروغش با خودش... :blink:
خب به نظر من امكان نداره بدون اضافه كردن قطعه و فقط با دستكاري مدار بشه يه همچين كاري رو كرد تا اونجايي كه ميدونم چون در استاندارد سي دي صوتي براي تبديل اطلاعات انالوگ به ديجيتال از كدينگ خاصي استفاده نميشه(اينو خيلي مطمين نيستم) و فقط با يك مبدل ديجيتال به انالوگ با دقت فكر كنم 16 بيت ميتونيم صداي انالوگ رو توليد ميكنيم در صورتي كه براي mp3 ویا vcd قطعا احتیاج به قطعه ای برای رمز گشایی خاهیم داشت
پس این امکان هست که از طریق رابط cd-rom ینی ide/ATAPI اطلاعات رو همون طور که یک کامپیوتر از روی سی دی میخونه دریافت و بکمک ای سی دکودر mp3 , و vcd و همچنین DAC مخصوص صدا و تصویر این قابلیت رو به cd -rom بدیم که اون هم بگفته دوستمون rax بصورت برد اماده در بازار موجود هست
rax عزیز من هم با pm و هم اینجا از شما قیمت این برد که فرمودید پرسیدم اگر میدونید لطفا پاسخ بدید
ارادت
solarisco
04-14-2005, 01:26 PM
كم پشت پرسیده که
این گردشی که میگید چقدره ؟
مطمعنی که هیچ وسیله ای از برق استفاده نمیکنه؟
مثلا ترانس اف اف که همیشه به برق وصله
اگه واقعا هیچ وصیله ای از برق استفاده نکنه خوب دو حالت هست یا بقول electronic امکان نشت برق هست یا کسی از شما اشتراک گرفته (-:
electronic
04-14-2005, 02:16 PM
دوستان پس این بخش الکترونیک چی شد.نکنه.....
electronic
04-14-2005, 02:28 PM
كم پشت پرسیده که
این گردشی که میگید چقدره ؟
مطمعنی که هیچ وسیله ای از برق استفاده نمیکنه؟
مثلا ترانس اف اف که همیشه به برق وصله
اگه واقعا هیچ وصیله ای از برق استفاده نکنه خوب دو حالت هست یا بقول electronic امکان نشت برق هست یا کسی از شما اشتراک گرفته (-:
درسته.البته ترانس اف اف رو یادم رفته بود.می تونه تاثیر داشته باشه.
daftarekhaterat
04-14-2005, 02:48 PM
يه وبلاگ الكترونيكي پر از مدارهاي مفيد و آموزنده با توضيح:
http://schematics.blogspot.com
Monirzadeh
04-14-2005, 05:50 PM
یک سوال بسیار فوری و مهم
می خواستم بدونم قطعه ای هست که مثیلا در مقابل ولتاز مشخص به مدار ولتاز معینی بدهد
و فوق العاده کوچک حتی در حد میلیمتر
یا کوچکتر
Mirzaie
04-14-2005, 06:15 PM
دوستان پس این بخش الکترونیک چی شد.نکنه.....
من هم به شك افتادم. نكنه ... :blink:
Mirzaie
04-14-2005, 06:21 PM
خبر هاي خوبي به گوش ميرسه اميدوارم بخش خوبي بشه.
جلسه دفاعيه من يكشنبه همين هفته 28 فروردين ساعت 12 ظهر هست. انشالله وقتي به سلامتي تموم شد بيشتر ميتونم اينجا بيام و چيز ياد بگيرم. توي 4 سال دانشگاه كه چيزي حاليمون نشد! :eek: ;)
مهندس جان ... اميدوارم كه از جلسه دفاعيه (پايان نامه) پيروز و سربلند خارج بشين. من هم قلبا براي شما آروزي موفقيت و كاميابي در تمام مراحل زندگي را خواستارم. اردتمند شما يك آماتور
Mirzaie
04-14-2005, 06:25 PM
یک سوال بسیار فوری و مهم
می خواستم بدونم قطعه ای هست که مثیلا در مقابل ولتاز مشخص به مدار ولتاز معینی بدهد
و فوق العاده کوچک حتی در حد میلیمتر
یا کوچکتر
واضح تر بگو... من متوجه منظور شما نشدم... اگر منظورتون مداري هست كه ولتاژ رگوله شده بده بله داريم و ابعاد آن زياد بزرگ نيست... زيرا يك آي سي 3 يايه است و چند قطعه مختصر ... فكر كنم دفتر خاطرات عزيز نمونه اي از نقشه اين مدار را در صفحه اول اين تاپيك گذاشته باشن.
..hamid..
04-14-2005, 06:52 PM
سلام دوستان
ما هم به جمع شما اضافه شديم.
حالا نيومده يه سوال داشتم. كسي با پورت IDE كار كرده.من ميكروكنترلر رو به پورت IDE وصل كردم.حالا دنبال نحوه آدرس دهي و دريافت فايل از يك ديوايس مثل سي دي رام هستم.ظاهرا بايد با fat32 آشنايي پيدا كنم. اگه كسي اطلاعاتي داشت ممنون ميشم راهنمايي كنيد.
electronic
04-14-2005, 08:30 PM
سلام دوستان
حالا نيومده يه سوال داشتم. كسي با پورت IDE كار كرده.من ميكروكنترلر رو به پورت IDE وصل كردم.حالا دنبال نحوه آدرس دهي و دريافت فايل از يك ديوايس مثل سي دي رام هستم.ظاهرا بايد با fat32 آشنايي پيدا كنم. اگه كسي اطلاعاتي داشت ممنون ميشم راهنمايي كنيد.
خوش اومدی دوست عزیز.اما فکر کنم رشته ی سوالت سر درازی داره.باید متخصصهای امر بیان و جواب بدن.منم یه جورایی دنبال برنامه نویسی این درگاه هستم.
Mirzaie
04-14-2005, 08:46 PM
سلام دوستان
من هم ورود شما را به جمع دوستان الكترونيك تبريك مي گويم. خوش آمديد ... بنده متاسفانه در اين زمينه چيزي بلد نيستم ولي خيلي علاقه مندم كه در اين زمينه هم شروع به فعاليت كنم.
Mirzaie
04-14-2005, 08:49 PM
:hmm: نكنه جدي جدي سر كاريم. آخه از يك مدير بعيده كه بياد ما رو سركار بزاره ... ولي پس كو اين بخش ... مگه چقدر اضافه كردن يك بخش جديد كار داره ... :blink:
electronic
04-14-2005, 08:53 PM
:hmm: نكنه جدي جدي سر كاريم. آخه از يك مدير بعيده كه بياد ما رو سركار بزاره ... ولي پس كو اين بخش ... مگه چقدر اضافه كردن يك بخش جديد كار داره ... :blink:
چاره ای نیست.باید صبر کرد:
کارها به صبر برآید و مستعجل بسر آید.
به چشم خویش دیدم در بیابان ............................................. که آهسته سبق برد از شتابان
سمند باد پا از تک فروماند ................................................. شتربان همچنان آهسته میراند.
Mirzaie
04-14-2005, 09:06 PM
چاره ای نیست.باید صبر کرد:
کارها به صبر برآید و مستعجل بسر آید.
به چشم خویش دیدم در بیابان ............................................. که آهسته سبق برد از شتابان
سمند باد پا از تک فروماند ................................................. شتربان همچنان آهسته میراند.
من كه صبرم تموم شد ... جون به سر شدم ولي هنوز هيچ خبري نيست. خداييش اگر اين بخش راه بيفته نشان دهنده اينه كه صاحب سايت چه فرد منطقي و محترمي هست.
daftarekhaterat
04-14-2005, 10:31 PM
من كه صبرم تموم شد ... جون به سر شدم ولي هنوز هيچ خبري نيست. خداييش اگر اين بخش راه بيفته نشان دهنده اينه كه صاحب سايت چه فرد منطقي و محترمي هست.
لطفا مباحث فني الكترونيك و برق رو بدون حاشيه ادامه بدين تا خودشون متوجه بشن. ;)
daftarekhaterat
04-14-2005, 10:34 PM
از ترانزيستور چه ميدانيد؟
در اواسط قرن نوزدهم با فراگير شدن راديو و تلويزيون ضرورت بهبود بخشيدن به كيفيت لامپهاي ديودي وتريودي احساس گرديد . تا اينكه در 23 دسامبر 1947 ترانزيستور توسط سه فيزيكدان به نامهاي شاكلي؛باردين وبرتين به صنعت الكترونيك معرفي گرديد.
اولين ترانزيستور دنيا از يك نارساناي مثلثي تشكيل شده كه توسط دوسوزن طلا به نيمه رساناي ژرمانيم متصل ميشود .اين ترانزيستور برعكس لامپهاي ديودي براي به گرما احتياج نداشت وسريعا به كار مي افتاد و همچنين بسيار سبكتر و ارزانتر از لامپهاي ديودي بود .
بدين ترتيب شاكلي و همكاران وي به كمك فيزيك نيمه رسانا انقلابي را در عرصه الكترونيك پديد اوردند وبه پاس اين اختراع مهم اين محققان مفتخر به دريافت جايزه نوبل گرديدند.
ترانزيستور به سرعت روند تكاملي خود را طي مينمود به طوريكه در سال 1948 ترانزيستور صفحه اي ساخته شد.
امروزه ترانزيستورها عموما pnp,npn هستند كه بعنوان كليد قطع و وصل جريان ويا بعنوان تقويت كننده در مدارات الكترونيكي استفاده مي شوند.
در سالهاي 1950 و 1970 به دليل استفاده از ترانزيستور حجم وسايل ا لكترونيكي بسار كوچك شد به همين دليل به واژه ميكروالكترونيك متدول گرديد.
ميكروالكترونيك نيز بسرعت رشد مي كرد .بطوريكه امروزه با استفاده از فن سا ختمان اكسيد فلز مي توان تعداد زيادي از ترانز يستورها را بر روي يك نيمه رسانا جا داد.
امروزه از اكسيدهاي نيمه رسانا مانند اكسيد روي در ترانزيستورهاي با سرعت انتقال بالا استفاده مي گرد ( ترانزيستورهاي فايل افكت -FET) جديدا محققان ژاپني هيدو هوسونو و كولت كاگوش از يك صفحه نيمه رساناي كريستال مجرد درترانزستورهاي فايل افكت استفاده كردند كه سرعت انتقال ان 80 سانتيمتر مربع ولت بر ثانيه است كه دها بار سريعتر از ترانزيستورهاي قبلي مي باشد(ساختمان مولكولي ان در شكل زير ديده مي شود)
اگرچه اين ترانزيستور فعلا بسيار گران است ولي اين تحقيقات نشان داد كه امكان رسيدن به سرعتهاي بالا وجود دارد.
P.I.T.A
04-15-2005, 12:52 AM
سلام
منم تازه به اين تاپيك برخوردم و الان هم يك سوال دارم اميدوارم يكنفر كمكم كنه
من ميخواهم يك Satellite Signal Meter درست كنم من يك لينكي پيدا كردم ولي نميدانم اين نقشه عملي هست يا نه اگر به من كمك كنيد اينو بسازم ممنون ميشوم.
http://www.siliconchip.com.au/cms/A_100994/article.html
daftarekhaterat
04-15-2005, 01:34 AM
سلام
منم تازه به اين تاپيك برخوردم و الان هم يك سوال دارم اميدوارم يكنفر كمكم كنه
من ميخواهم يك Satellite Signal Meter درست كنم من يك لينكي پيدا كردم ولي نميدانم اين نقشه عملي هست يا نه اگر به من كمك كنيد اينو بسازم ممنون ميشوم.
http://www.siliconchip.com.au/cms/A_100994/article.html
در مورد نقشه هاي روي وب بايد بگم اگه براتون ممكنه سعي كنين با برنامه هاي شبيه ساز تستش كنين. بعضي هاشون كار نميكنن البته خيلي هاشون هم كار ميكنن.
solarisco
04-15-2005, 06:53 AM
اين نقشه اي كه شما نشون داديد اون چيزي كه شما ميخواهيد نيست و فكر كنم مكمل يك مدار ديگه باشه و اصلا به كار ما نمياد البته من خودم هم يه كمي دنبال نقشش گشتم قبل از اينكه يكي بخرم اما چيز بدرد بخوري پيدا نكردم يني يه چيزايي بود ولي اي سي و يا ترانزيستور بكار رفته توي نقشش رو گير نمی اوردم چون فركانس كاري اين نوع ترانزيستور ها خيلي بالا هست حدود چند گيگا هرتز به هر هال من هر چی گشتم اي سي و يا ترانزيستوري كه توي فركانس بالا كار كنه پيدا نكردم , از سوي ديگه چون ما با فركانس بالا سر و كار داريم باز هم مسئله مشكلتر ميشه به هر حال من از خيرش گذشتم
حالا اینو که خریدم ریختمش به هم درب و داقونش کردم تا طرح مدارشو در اوردم یه ای سی متصل به یک بوبین یحتمل کارش تقویت ولتاژ ضعیف با فرکانس 950-2150 مگا هرتز هست که از lnb دریافت میکنه و این ولتاژ تقویت شده رو بعد از یکسو شدن بوسیله چنا دیود فرکانس بالا به بک ای سی دیگه میده که اون هم با تغییر ولتاژ ورودی خروجیشو که بهbuzzer و ولتمتر عقربه ای وصل هست تغییر میده که نتیجش حرکت عقربه وتغییر صدای بیزر هست
خلاصه همون بهتر که خریدیم هر چند که این چیزی که من دیدم 15 تومن نمی ارزه ولی خب چاره ای نیست
http://www.donberg.ie/pics/s/satfinde.jpg
solarisco
04-15-2005, 09:27 AM
سلام دوستان
حمید جان لطفا مشخصات میکروکنترلر و نقشه ای که بر اساس اون این کار رو کردید نشون بدید
هرچند که از لحاظ فیزیکی هارد و سی دی رام از رابط IDE/ATA استفاده میکنن اما در اصل سی دی رام از رابط IDE/ATAPI استفاده میکنه که در Command Packet با هم تفاوت دارن همچنین در سیستم ادرس دهی فایلها که در هارد میتونه fat32 باشه ولی در cd-romظاهرا ISO9660 هست
شما میتونید از پروژه هایی که بر طبق میکرو های مختلفی بر روی نت وجود داره استفاده کنید که دیگه احتیاج به برنامه نویسی میکرو کنترلر خودتون برای دستیابی به فایلها ندارید بیشتر این طرح ها برای استفاده cd-rom بعنوان mp3 player هستند
منبع
http://www.ata-atapi.com/
http://www.pjrc.com/tech/mp3/
..hamid..
04-15-2005, 12:17 PM
حمید جان لطفا مشخصات میکروکنترلر و نقشه ای که بر اساس اون این کار رو کردید نشون بدید
اتفاقا من هم دارم یه mp3player با میکروکنترلر at89c51snd1 می سازم.الانم سر دریافت فایل از cdrom گیر افتادم.البته می تونم از MMC هم استفاده کنم. نمی دونم کدومش راحتتره ؟
solarisco
04-15-2005, 01:35 PM
صحیح حالا تا کجای کار رو اومدی منظورم کارهای فیبر رو تموم کردی و با برنامه ریزیش هم مشکلی نداری اخه لحیمکاری یک قطعه به ابعاد 1.5 سانتی مترمربع و 4x 20 پایه نباید کار راحتی باشه البت برای من
به هر طریق شما لطفا یکم دیگه توضیح بدید راجع به کار هایی که انجام دادین
تا چه شود
سلام .
ابتدا افتتاح اين بخش رو به فال نيك مي گيرم .
دوم اينكه از مديران خواهش مي كنم تاپيك اكترونيك رو به اينجا منتقل كنند .
با تشكر از همه ي مديران زحمت كش :D
electronic
04-15-2005, 02:48 PM
تاسیس بخش علم و دانش را به فال نیک می گیریم......
جاداره که یه تشکر ویژه هم از مدیرای محترم سایت داشته باشم.امیدوارم فوروم خوب و پرباری از آب در بیاد.
ehsan
04-15-2005, 02:56 PM
خب دوستان من يه فروم ويژه علم و دانش راه اندازي كردم. اميدوارم مفيد باشه. از همه خواهش ميكنم بحثهاي علميشون رو توي اون فروم و با عناوين مناسب ادامه بدن.
http://forum.persiantools.com/f67.html
نظر و پيشنهادي داشتين اونجا بنويسيد.
ehsan
04-15-2005, 02:56 PM
به درخواست دوستان اين تاپيك رو به اون فروم منتقل مي كنم.
به درخواست دوستان اين تاپيك رو به اون فروم منتقل مي كنم.
ممنون :)
ehsan
04-15-2005, 02:58 PM
در ضمن بازم توضيح ميدم كه هرچي در مورد الكترونيك هست رو در اين يه دونه تاپيك دنبال نكنيد. سعي كنيد تاپيك هاي خاص تر با عناوين بهتر ايجاد كنيد.
..hamid..
04-16-2005, 05:30 PM
صحیح حالا تا کجای کار رو اومدی منظورم کارهای فیبر رو تموم کردی و با برنامه ریزیش هم مشکلی نداری اخه لحیمکاری یک قطعه به ابعاد 1.5 سانتی مترمربع و 4x 20 پایه نباید کار راحتی باشه البت برای من
به هر طریق شما لطفا یکم دیگه توضیح بدید راجع به کار هایی که انجام دادین
تا چه شود
فعلا مدار رو رو فیبر سوراخ دار بستم. و تونستم پروگرمش کنم. دیگه دارم میرم سراغ برنامه نویسیش.
ولی همون طور که گفتم سر IDE مشكل دارم. يا استفاده از MMC ايش.DAC ایش هم که تو بازار ایران گیر نمیاد.
این از توضیحات پروژه من.
30yavash
04-16-2005, 06:18 PM
در ضمن بازم توضيح ميدم كه هرچي در مورد الكترونيك هست رو در اين يه دونه تاپيك دنبال نكنيد. سعي كنيد تاپيك هاي خاص تر با عناوين بهتر ايجاد كنيد.
فكر كنم بهتره اين تاپيك رو براي مدتي Close كني.
solarisco
04-17-2005, 08:57 AM
فعلا مدار رو رو فیبر سوراخ دار بستم. و تونستم پروگرمش کنم. دیگه دارم میرم سراغ برنامه نویسیش.
ولی همون طور که گفتم سر IDE مشكل دارم. يا استفاده از MMC ايش.DAC ایش هم که تو بازار ایران گیر نمیاد.
این از توضیحات پروژه من.
حميد جان خب اگه مبدل DAC رو نداشته باشی که به چه جوری میخوایی درستش کنی؟
به هر حال اگه مدل SND2 رو بگیری (اگه باشه) دیگه احتیاج به این DAC هم نداری چون یک dac با دقت 18 بیت داخلش قرار داره
راجع به اینکه کار با ide راحتره یا mmc خب بازم به نظر من چون ظاهرا خودتون باید برنامه هاشون رو بنویسی خیلی فرق نداره هر چند datasheet (http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc4109.pdf) مدل snd1c رو که میدیدم برای mmc رجیستر های زیادی گذاشته البته اگه شما با هارد میخواستی کار کنی به نظر من راحتر بود تا سی دی رام چون همونطور که گفتم در cd-rom یه تفاوتهایی در دستورایی که به سی دی رام داده میشه برای گرفتن اطلا عات (ATAPI commands) با هارد دیسک وجود داره به هر حال فکر کنم mmc گزینه بهتری برای شروع باشه چون درکل اطلاعات زیادی در مورد اون هست
مثل این (http://www.compuphase.com/mbr_fat.htm) که توضیح مختصری داده
اگه خواستی IDE/ATAPI (http://home.hetnet.nl/~victorvanacht/documents/ATAPI-6(d1410r0).pdf) رو هم ببین
راستی نگفتی با چه رابطی میکرو کنترلر رو پروگرام کردی ؟
..hamid..
04-17-2005, 03:32 PM
حميد جان خب اگه مبدل DAC رو نداشته باشی که به چه جوری میخوایی درستش کنی؟
به هر حال اگه مدل SND2 رو بگیری (اگه باشه) دیگه احتیاج به این DAC هم نداری چون یک dac با دقت 18 بیت داخلش قرار داره
راجع به اینکه کار با ide راحتره یا mmc خب بازم به نظر من چون ظاهرا خودتون باید برنامه هاشون رو بنویسی خیلی فرق نداره هر چند datasheet (http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc4109.pdf) مدل snd1c رو که میدیدم برای mmc رجیستر های زیادی گذاشته البته اگه شما با هارد میخواستی کار کنی به نظر من راحتر بود تا سی دی رام چون همونطور که گفتم در cd-rom یه تفاوتهایی در دستورایی که به سی دی رام داده میشه برای گرفتن اطلا عات (ATAPI commands) با هارد دیسک وجود داره به هر حال فکر کنم mmc گزینه بهتری برای شروع باشه چون درکل اطلاعات زیادی در مورد اون هست
مثل این (http://www.compuphase.com/mbr_fat.htm) که توضیح مختصری داده
اگه خواستی IDE/ATAPI (http://home.hetnet.nl/~victorvanacht/documents/ATAPI-6(d1410r0).pdf) رو هم ببین
راستی نگفتی با چه رابطی میکرو کنترلر رو پروگرام کردی ؟
ظاهرا شما ميكروي ما رو خوب مي شناسي
DAC رو از چین گیر آوردم!
snd2 نمیدونم تو بازار هست یا نه.چون snd1 خودش میکروی جدیدی هست.
من میکرو م رو با USB پروگرم کردم. :cool:
در مورد این لینک هات هم ممنون. یه نگاهی بندازم ببینم چی هستند :lol:
..hamid..
04-17-2005, 06:57 PM
خدا به من رحم کنه. این pdfای که گذاشتی 415 صفحه است. برای خودش یه پروژه است.به نظرت یه راه آسون تر برای دریافت فایل وجود داره؟ همین که یه صدایی از این پروژمون در بیاد کار تمومه.نمره مون رو گرفتیم :lol:
solarisco
04-18-2005, 09:23 AM
راست میگی خیلی بزرگه ولی به هر حال اگه بخوایی خودت برنامشو بنویسی یحتمل باید یه مقدار از مطالبش رو بخونی مثلا ص57 راجع به نحوه انتخاب I/O register
The Command Block registers are used for sending commands to the device or posting status from the device
These registers include the Cylinder High, Cylinder Low, Device/Head, Sector Count, Sector Number
Command, Status, Features, Error, and Data registers
و بعد از اون Command descriptions و...
به نظر من اونقدرهام پیچیده و نیست یه مقدار وقت میخواد
پس این یک پروژست .. حالا نمیشد با یه میکروی دیگه میساختیش اینطوری دیگه مجبور نبودی برنامشو خودت بنویسی
راجع به راه اسونتر والا من که سر رشته ای تو این کار ندارم ولی بازم میگردم
..hamid..
04-18-2005, 03:35 PM
پس این یک پروژست .. حالا نمیشد با یه میکروی دیگه میساختیش اینطوری دیگه مجبور نبودی برنامشو خودت بنویسی
پروژه آخر ترمم هست. اسم میکروم هم برده شده .نمیشه عوضش کنم.برای همه مدلها برنامه هاشون هم هست الا این مدل!
Mehdi
04-22-2005, 07:44 PM
کاش میشد راحت تر میکرو کنترلر رو با وی بی کنترل کرد
به نظر شما امکان داره با وی بی برا میکروکنترلر برنامه نوشت و بعد ها مشکل پیش نیاد
solarisco
04-22-2005, 11:20 PM
اقا تا اونجایی که من میدونم با کامپایلر BASCOM به زبان بیسیک برای میکروهای avr میتوان برنامه نوشت
ولی منظورتون از مشکلات بعدی رو متوجه نشدم !
daftarekhaterat
04-23-2005, 01:16 AM
ميكرو هاي PIC رو هم با PICBasic برنامه نويسي ميكنن. خيلي كار راحت شده..
اما يه زبان برنامه نويسي شي گرا اصولا نميتونه كاربردي داشته باشه.
electronic
04-23-2005, 01:19 AM
اولین باریه که درمورد ضعف شی گرایی می شنوم.می تونی بیشتر توضیح بدی؟ من که با همین سی شارپ دات نت کلی با درگاه سری و موازی کار می کنم مطمئنا برنامه نویسی میکرو هم میشه باهاش انجام داد.
daftarekhaterat
04-23-2005, 01:39 AM
منظورم من تبديل برنامه نويسي شي گرا به زبان اسمبلي قابل فهم براي ميكرو هاست. اصولا فكر نميكنم كاربردي داشته باشه و اصلا امكان پذير باشه. اما كار با درگاه ها و وروردي و خورجي ها جدا از اسمبلي است گرچه در نهايت همه چيز به زبان ماشين ترجمه ميشه. ( به نظر من )
electronic
04-23-2005, 01:45 AM
البته خوب همه ی اشیا وکلاسهایی که تو زبانهای شی گرا وجود دارن نهایتا از اسمبلی سر در میارن.اما جالب اینجاست که تو خود سی شارپ دات ت که یه زبان کاملا شی گراست میشه مستقیما اسمبلی نوشت اما خوب لزومی نداره برای هر کاری از اسمبلی استفاده بشه چون کلا زبانهایی که به منابع سطح پایین سیستم دسترسی دارن خطا پذیریشون (از سمت کاربر) خیلی زیاده و برای کسانی که تجربه ی چندانی از اسمبلی ندارن برنامه ریزی میکرو برابره با اعصاب خوردشدن! هر چند که بهترین راه برقراری ارتباط با میکرو ها همون اسمبلیه.
daftarekhaterat
04-23-2005, 01:52 AM
كاملا درسته. در واقع اگر زمانبندي براي شما بسيار مهم باشه حتما بايد از اسمبلي استفاده كنين. چون اگر با زبانهاي سطح بالا برنامه نويسي كنين وقتي اسمبل ميشه يه مقدار خرده شيشه هم قاطيش ميشه! البته اگر زمان مهم نباشه ممكنه اصلا به چشم نياد اما اگر ميكروثانيه ها مهم باشن بهتره حتما از زبان اسمبلي به طور مستقيم استفاده كرد.
electronic
04-23-2005, 01:59 AM
موافقم.اکثر مفسرهایی که برای میکرو نوشته میشن ممکنه خودشون دارای bUG باشن که در اینصورت debug کردنش خیلی مشکله.به نظر من بر هر مهندس قابلی واجبه که اسمبلی رو ولو اندک بلد باشه.مساله ی مهمتر اینه که سرعت اجرای برنامه هایی که با اسمبلی نوشته میشن خیلی بالاتره و منابع کمتری هم از سیستم اشغال میکنه.
(من که به شخصه تو اسمبلی دارم فیوز می پرونم! اوایلش خیلی زجر آوره... اما نشدنی نیست.)
daftarekhaterat
04-23-2005, 02:03 AM
وقتي اسمبلي رو كامل بلد شدي اگه گفتن با بيسيك ميتوني در يك خط با دستور lcdout هر چي بخواي روي LCD ميتوني نمايش بدي واقعا بهت ميچسبه! ;)
Mehdi
04-23-2005, 12:42 PM
تو وی بی هم میشه مستقیما کد های اسمبلی رو استفاده کرد البته نه کامل
بعد جونم براتون بگه که برنامه نویسی با وی بی میچسبه و فکر میکنم میشه اینکارو کرد از دوست های من با میکرو کنترل کار کردن
از مشکلات بعدی هم منظورم این بود که آیا بعد از جدا کردن مثلا روبوت از پی سی کار میکنه
چون وقتی به پی سی وصل هستش با ویبی میشه کد نویسی کرد براشس حالا آیا اگه از پی سی جدا کنم کار میکنه
با همون پروسسور میشه ریخت تو کله روبوته
daftarekhaterat
04-23-2005, 01:10 PM
من تا حالا نديدم با VB ميكرو كنترلر رو برنامه ريزي كرده باشن! جل الخالق! ميشه بيشتر توضيح بدين؟
شايد شما موضوع كنترل از طريق كامپيوتر رو با برنامه نويسي ميكرو اشتباه كردين. چون كاملا 2 مقوله جدا از هم هستن.
electronic
04-23-2005, 09:46 PM
منم شنیدم که با سی حتی میکرو برنامه ریزی میکنن اما VB رو اطلاعی ندارم.
daftarekhaterat
04-23-2005, 09:50 PM
منم شنیدم که با سی حتی میکرو برنامه ریزی میکنن اما VB رو اطلاعی ندارم.
ببين درسته. با C ميشه برنامه نوشت. بعد بايد كامپايل بشه. اونوقت ميشه ميكرو رو برنامه ريزي كرد. بيسيك هم همينطور حالتي داره اما اين دوستمون از VB صحبت ميكنن كه برام خيلي جالبه! :blink:
electronic
04-23-2005, 09:54 PM
والا من VB بلد نیستم اما خوب احتمالا اشیایی برای این کار باید وجود داشته باشه.یا شاید هم تو VB باید یه تیکه ش اسمبلی نوشته بشه.
Mehdi
04-24-2005, 01:16 PM
راستش تو وی بی اول یه فایل دی ال ال که با سز نوشته شده رو فراخوانی میکنن بعد باهاش میشه برنامه نویسی کرد ولی
اونطور که من فهمیدم وقتی از کامپیوتر جدا میکنی دیگه کار نمیکنه :d
فکر کنم همون کنترل از کامپیوتر میشه
daftarekhaterat
04-24-2005, 02:33 PM
راستش تو وی بی اول یه فایل دی ال ال که با سز نوشته شده رو فراخوانی میکنن بعد باهاش میشه برنامه نویسی کرد ولی
اونطور که من فهمیدم وقتی از کامپیوتر جدا میکنی دیگه کار نمیکنه :d
فکر کنم همون کنترل از کامپیوتر میشه
درسته. همونطور كه حدس ميزدم. البته گمون ميكنم اون فايل dll هم مربوط به استفاده از پورت ها و كنترلشون ميشه نه برنامه نويسي.
اين تاپيك چرا خوابيده ؟! :)
بچه ها يه اموزش بديد به درد فوق اماتورها هم بخوره :D
خوب يه سوال فني داشتم از حضور اساتيد محترم...
ببخشيد ميشه نحوه كاركرد و ساختمان ديود گان رو توضيح بديد و دليل گرون بودنش رو هم بگيد....
من ميخوام ببينم اصلا يه همچين چيزايي تو ايران توليد ميشه يانه..
daftarekhaterat
04-28-2005, 11:21 AM
گمونم قرار بود به فرموده احسان براي موارد جداگانه تايپيك هاي جداگانه احداث بشه! (چي گفتم!)
در مورد ديود گان من چيزي بلد نيستم. شما توي اينترنت آدرسي توضيحاتي پيدا نكردي؟!
گمونم قرار بود به فرموده احسان براي موارد جداگانه تايپيك هاي جداگانه احداث بشه! (چي گفتم!)
در مورد ديود گان من چيزي بلد نيستم. شما توي اينترنت آدرسي توضيحاتي پيدا نكردي؟!
دفتر جان مگه ديود گان يه ديوايس الكترونيكي نيست ..چرا تاپيك جدا بزنم..
در ضمن خيلي تو اينترنت دنبالش نگشتم ولي خوب يكم ميدونم ازش بايد بقيه نظر بدن ببينم ايا من درست در موردش فكر ميكنميا نه.. :D
amgh_12
04-28-2005, 12:26 PM
سلام دوستان
شما که در زمینه الکترونیک فعال هستین میشه چند تا فروم خارجی هم معرفی کنید که در زمینه الکترونیک فعال باشند و به سوالات تخصصی در رشته های مخابرات - برق - کنترل و قدرت جواب بدن در ضمن اگر سایت یا فرومی میشناید که کمی به امور ممنوعه از قبیل دزدگیرها و قفل های الکترنیکی می پردازه لطفا معرفی کنید البته فکر نکنید از فردا می خوام برم بانک بزنم بلکه بیشتر انگیزه هایی مثل هکر های کلاه سفیددارم و همچنین مهندسی معکوس
mazoolagh
04-28-2005, 12:45 PM
ببخشيد ميشه نحوه كاركرد و ساختمان ديود گان رو توضيح بديد و دليل گرون بودنش رو هم بگيد....
من ميخوام ببينم اصلا يه همچين چيزايي تو ايران توليد ميشه يانه..ديود گان فرقش با ديود هاي معمولي در اينه كه فقط يك لايه N داره. ولي از دو سر آنود و كاتد ميزان دوپينگ خيلي بالايي داره و بين اين دو سر يك ناحيه نازك با دوپينگ پايين هست. بهمين دليل وقتي ولتاژ به دو سرش اعمال ميشه ميدان الكتريكي داخلش خيلي قوي هست . با افزايش ولتاژ به محدوده اي ميرسه كه ديگه افزايش ولتاژ بجاي افزايش جريان منجر به كاهش اون ميشه يعني مقاومت منفي داريم. در نتيجه اگر ديود رو در اين محدوده باياس كنيم ميشه در مدار تشديد كننده بعنوان نوسانساز ازش استفاده كرد.
در مورد قيمت فكر نكنم گرون باشه (ولي با صحبتهات به شك افتادم) چون احتياج به تكنولوژي بالايي براي ساخت نداره و بنابراين شايد تو ايران هم بشه ساختش.
حالا اگر توضيح بيشتر با عكس و تفصيلات! ميخواي بايد برات جستجو كنم.
ديود گان فرقش با ديود هاي معمولي در اينه كه فقط يك لايه N داره. ولي از دو سر آنود و كاتد ميزان دوپينگ خيلي بالايي داره و بين اين دو سر يك ناحيه نازك با دوپينگ پايين هست. بهمين دليل وقتي ولتاژ به دو سرش اعمال ميشه ميدان الكتريكي داخلش خيلي قوي هست . با افزايش ولتاژ به محدوده اي ميرسه كه ديگه افزايش ولتاژ بجاي افزايش جريان منجر به كاهش اون ميشه يعني مقاومت منفي داريم. در نتيجه اگر ديود رو در اين محدوده باياس كنيم ميشه در مدار تشديد كننده بعنوان نوسانساز ازش استفاده كرد.
در مورد قيمت فكر نكنم گرون باشه (ولي با صحبتهات به شك افتادم) چون احتياج به تكنولوژي بالايي براي ساخت نداره و بنابراين شايد تو ايران هم بشه ساختش.
حالا اگر توضيح بيشتر با عكس و تفصيلات! ميخواي بايد برات جستجو كنم.
مازولق جان دستت درست...
اصل مطلبي كه من دنبالشم همين مقاومت منفي براي كاهش نويز و افت يه مداره...
من قيمت رو با يه ديود معمولي NP مقايسه كردم گفتم شايد بالا باشه..
اگه زحمت بكشي يه سري شكل و دياگرام و نمودار از نحوه عملكردش بزاري كه ديگه ما رو حسابي شرمنده كردي...
mazoolagh
04-28-2005, 01:40 PM
مازولق جان دستت درست...
اصل مطلبي كه من دنبالشم همين مقاومت منفي براي كاهش نويز و افت يه مداره...
من قيمت رو با يه ديود معمولي NP مقايسه كردم گفتم شايد بالا باشه..
اگه زحمت بكشي يه سري شكل و دياگرام و نمودار از نحوه عملكردش بزاري كه ديگه ما رو حسابي شرمنده كردي...
!!! TIME !!!
solarisco
04-28-2005, 08:29 PM
من ميخوام ببينم اصلا يه همچين چيزايي تو ايران توليد ميشه يانه..
اينجا يه توضيحاتي داده
Gunn Diode
http://www.radio-electronics.com/info/data/semicond/gunndiode/gunndiode.php
rax جان عزيز جان من چند بار از شما راجع به اون بردي كه گفتيد سوال كردم چرا جوابمونميدين؟!
اينجا يه توضيحاتي داده
Gunn Diode
http://www.radio-electronics.com/info/data/semicond/gunndiode/gunndiode.php
rax جان عزيز جان من چند بار از شما راجع به اون بردي كه گفتيد سوال كردم چرا جوابمونميدين؟!
سولارسكو جان من احمق تازه پيامهامو چك كردم...
براي اون برد بايد يا بري طبقات بالاي پاساژ لباف تو توپخونه يا پاساژ امجد تو جمهوري...
بگو به فروشنده ها يه برد VCD واسه رام ميخوام ...بدون كنترل نخري كه دردسر داره.....
solarisco
04-29-2005, 04:58 PM
سولارسكو جان من احمق تازه پيامهامو چك كردم...
براي اون برد بايد يا بري طبقات بالاي پاساژ لباف تو توپخونه يا پاساژ امجد تو جمهوري...
بگو به فروشنده ها يه برد VCD واسه رام ميخوام ...بدون كنترل نخري كه دردسر داره.....
خب من تهران نيستم ولي اگه حدود قيمتشم ميگفتي خوب بود
به هر هال خيلي ممنون از جوابت
mazoolagh
04-30-2005, 12:24 PM
اگه زحمت بكشي يه سري شكل و دياگرام و نمودار از نحوه عملكردش بزاري ...
فكر كنم اين دو مطلب از نظر توضيح و شكل و نمودار خوب باشه :
http://staff.ee.sun.ac.za/wjperold/Research/Semiconductors/MC%20PDF/mtt98.PDF
http://www.nhn.ou.edu/~johnson/Education/Juniorlab/Microwave/Gunn%20Effect.pdf
من يه سوال داشتم .
طرز كار اين لامپها كه چند رنگه هستند چيه ؟
icpshift
05-17-2005, 02:30 AM
سلام به همه دوستان و استادان گرامي
منم مخوام اگه اجازه بدين به جمع شما بيام تا شايد چيزي ياد بگيرم
البته براي شروع 2 تا لينك اينجا ميزارم اولي يك سايت در زمينه هاي مختلف الكترونيك و دومي تعداد زيادي داكيومنت در مورد قطعات مختلف الكترونيك اميدوارم بدردتون بخوره
http://users.pandora.be/educypedia/electronics/electronicaopening.htm
http://www.datasheetarchive.com
من يه سوال داشتم .
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
سوال كردم . خير سرم .:D
daftarekhaterat
05-17-2005, 07:32 AM
من يه سوال داشتم .
حاجي جون. شرمنده. پست پانزدهم بودن همين مشكلات رو هم داره! http://asefsoft.com/qsimages/110.gif
اما در مورد لامپ ها كه فكر كنم منظورت LED هاي چند رنگ باشه.
معمولا اين ها از دو تا LED به رنگهاي قرمز و سبز كه به هم چسبيده شده به وجود ميان. (به صورت داخلي) و يك طيفي از رنگ از سبز تا قرمز رو در اختيار ميذارن. اما وقتي رنگ آبي هم بهشون اضافه بشه فوق العاده تركيب رنگهاي جالب و فراواني به دست مياد. البته رنگ آبي مساوي است با گراني LED ! اما خداييش رنگهاي جذابي از آب در مياد.
ممنون از توضيحت دفي جون اما من منظورم دقيقا لامپ بود :(
يه لامپ از چين اوردن برامون كه بعد از 3 ثانيه رنگ عوض ميكنه تا 6 تا رنگ هم عوض ميشه دوباره بر ميگره به رنگ اصلي:blink:
mazoolagh
05-17-2005, 12:00 PM
ممنون از توضيحت دفي جون اما من منظورم دقيقا لامپ بود :(
يه لامپ از چين اوردن برامون كه بعد از 3 ثانيه رنگ عوض ميكنه تا 6 تا رنگ هم عوض ميشه دوباره بر ميگره به رنگ اصلي:blink:
اندازه و توانش چقدره؟ چند ولت كار ميكنه؟ رنگ اصلي كه ميگي چه رنگيه؟ براي تغيير رنگ بايد تحريك بشه يا خودبخودي هست (منظم يا نامنظم)؟ اسم تجاريش چيه؟ يك عكس ازش بذار!
يادمه 15-16 سال پيش يك مطلبي در مورد چيزي شبيه به اين كه ميگي يكجايي خوندم كه از LED هاي رنگي متفاوت و منابع نوري مستقل استفاده كرده بود و چند سنسور نوري هم داشت كه از نور تركيبي حاصل فيدبك ميگرفت (براي كنترل رنگ) ولي لامپ باصطلاح متداول نبود.
mazoolagh
05-17-2005, 12:27 PM
البته براي شروع 2 تا لينك اينجا ميزارم اولي يك سايت در زمينه هاي مختلف الكترونيك و دومي تعداد زيادي داكيومنت در مورد قطعات مختلف الكترونيك اميدوارم بدردتون بخوره
http://users.pandora.be/educypedia/electronics/electronicaopening.htm
http://www.datasheetarchive.com
دستت درد نكنه - دنبال همچين لينكي ميگشتم بخصوص اوليش كه چند تا مقاله اش رو در زمينه هاي مختلف ديدم عالي بود - خيلي هاش هم pdf است
به صورت منظم رنگها عوض ميشه .
اسم تجاريش G.E.G هست . و 1 وات توان مصرفيشه :blink: (پس احتمالا همون led بايد باشه :blink: )
mazoolagh
05-17-2005, 08:36 PM
به صورت منظم رنگها عوض ميشه .
اسم تجاريش G.E.G هست . و 1 وات توان مصرفيشه :blink: (پس احتمالا همون led بايد باشه :blink: )
چه اسمي انتخاب كرده - ناخودآگاه آدم ياد جنرال الكتريك ميافته GEC
بهتره سايت شركتش رو پيدا كني تا مطمئن بشي چي هست ولي همونطور كه دفترخاطرات هم گفت باحتمال خيلي زياد بايد از LED استفاده كرده باشه.
انواع لامپهاي تزييني با LED هست مثل اين كه 144 تا LED داره (48 تا آبي - 48 تا سبز - 48 تا قرمز) و غير سفيد 6 رنگ ميسازه. احتمالا اوني كه شما ميگي هم مشابه همينه در مقياس كوچكتر و ارزانتر (اين يكي 250 دلاره)
http://imagescommerce.bcentral.com/merchantfiles/4585736/colortubes1.jpg
MN399
05-17-2005, 08:50 PM
نگاهی هم به سایت زیر بندازید
www.epanorama.net (http://www.epanorama.net)
salam
man ye maghaleye top dar morede baragh va mokhaberat mikham nadrin
mamnon
mazoolagh
05-21-2005, 08:41 PM
salam
man ye maghaleye top dar morede baragh va mokhaberat mikham nadrin
mamnon
نميدونم منظورت از برق و مخابرات چي هست؟ مخابرات خودش زير مجموعه برق حساب ميشه. بيشتر نوضيح بده دقيقا چي ميخواي.
..hamid..
05-23-2005, 07:31 PM
منم مخابرات می خونم ولی نفهمیدم در چه موضوعی مقاله می خواد!!
icpshift
05-27-2005, 10:57 AM
سلام
اينجا كسي در مورد قطعات GaAs FET چيزي ميدونه ؟
اين قطعات معمولا تو فركانسهاي بالا كار ميكنند
mazoolagh
05-27-2005, 01:33 PM
سلام
اينجا كسي در مورد قطعات GaAs FET چيزي ميدونه ؟
اين قطهات معمولا تو فركانسهاي بالا كار ميكنند
در چه موردش چيزي بدونه؟ سوال خيلي كلي هست!
icpshift
05-29-2005, 01:58 AM
در مورد تستشون آيا مثل FET هاي معمولي هست اگر نه چطور بايد فهميد كه سالم هستند
electronic
05-30-2005, 02:15 AM
یادش به خیر.با چه شور و شوقی اینجا تاسیس شد....
یادش به خیر.با چه شور و شوقی اینجا تاسیس شد....
بله اما همه يهو غيبشون زد :D
electronic
05-30-2005, 02:24 AM
بله اما همه يهو غيبشون زد :D
من تو الکترونیک به خدا صفر کیلومترم.ایشالا تابستون که افتادم تو خط میکرو اینجا رو بارورتر می کنم هر چند که انشتین هم بیاد اما بقیه همکاری نکن دلچسب نمیشه...
daftarekhaterat
05-30-2005, 10:01 AM
من تو الکترونیک به خدا صفر کیلومترم.ایشالا تابستون که افتادم تو خط میکرو اینجا رو بارورتر می کنم هر چند که انشتین هم بیاد اما بقیه همکاری نکن دلچسب نمیشه...
الكترونيك جان.. اي كاش ميشد يه فوروم تخصصي واسه اينكار راه اندازي كرد. اينجا بر و بچه هايي كه الكترونيكي هستن رهگذري رد ميشن و بحث ها ادامه پيدا نميكنه.
mazoolagh
05-30-2005, 11:56 AM
در مورد تستشون آيا مثل FET هاي معمولي هست اگر نه چطور بايد فهميد كه سالم هستند
تست اهمي كه بعيد ميدونم مناسب باشه (مگر اتصال كوتاه گيت به سورس يا درين به سورس كه بيشتر ترانزيستورهاي قدرت اينجوري ميسوزن) - بايد يا در مدار تست بسته بشه (مدار تست توي ديتاشيت ترانزيستور داده ميشه) يا تست سيگنال بشه.
به هر حال اگر روال كلي تست اهمي رو ميخواي (اطلاعات من به روز نيست و از حافظه ام كمك ميگيرم كه به اونهم اعتمادي نيست!)
1- بين درين و سورس در حالت عادي مقاومت بايد بينهايت باشه
2- اگر گيت رو به سورس وصل كني اونوقت درين-سورس بايد مثل ديود عمل كنه (البته افت ولتاژ روي ديود درحالت هدايت ديگه هفت دهم ولت نيست!)
3- گيت رو تحريك كن اونوقت مقاومت بين درين و سورس بايد خيلي كم بشه
اگر مثل من اهم متر روسي داري كه باطري كتابي 4 و نيم ولت ميخوره ميتوني باهاش اول اهم گيت-سورس رو بگيري تا گيت تحريك بشه و بلافاصله پروب رو از گيت روي درين بلغزوني و مقاومت رو كه بايد خيلي كم باشه بخوني.
تست اهمي اگر قطعي يا اتصالي داخلي باشه ممكنه جواب بده ولي ترانزيستور ممكنه در تست اهمي سالم نشون بده ولي زير بار (فركانس يا توان) درست كار نكنه!
electronic
05-30-2005, 01:21 PM
الكترونيك جان.. اي كاش ميشد يه فوروم تخصصي واسه اينكار راه اندازي كرد. اينجا بر و بچه هايي كه الكترونيكي هستن رهگذري رد ميشن و بحث ها ادامه پيدا نميكنه.
به نظرت نمیشه خاطره جان؟
daftarekhaterat
05-30-2005, 03:33 PM
به نظرت نمیشه خاطره جان؟
البته كه ميشه.
يه جو همت ميخواد.
يه بسته پول.
يه هوا وقت!
البته اگه انگليسي بود ميشد از گوگل اينا براش تبليغات گرفت و خرجش رو درآورد. اما فوروم ها معمولا بايد يه منبع درآمدي داشته باشن. حالا يا از طريق فروش هاست در پرشين تولز يا... يا... يا مثلا فروش پروژه و قطعات ساخته شده الكترونيكي.
نميدونم والا.
من كه همه چي رو اماده كردم براتون تو اون فروم . بخش بندياش هم حاضره اما خوب مدير پيدا نشد واسه همين ايجاد نكرديم
daftarekhaterat
05-30-2005, 03:45 PM
من كه همه چي رو اماده كردم براتون تو اون فروم . بخش بندياش هم حاضره اما خوب مدير پيدا نشد واسه همين ايجاد نكرديم
يه هوا وقت! http://asefsoft.com/qsimages/23.gif
ببين حاجي. آدم براي كاري وقت ميذاره كه حداقلي از سود براش داشته باشه. گاهي اومدن توي فوروم ها و پست زدن به معلومات آدم اضافه ميكنه و اين همون سودي هست كه من از اين فوروم ميخوام. اما در مورد يه فوروم تخصصي بايد واقعا يه سود خوبي وجود داشته باشه كه ارزش وقت گذاشتن رو داشته باشه.
خوب ديگه من يه هوا وقتشو نمي تونم كاري كنم:D
daftarekhaterat
05-30-2005, 03:52 PM
خوب ديگه من يه هوا وقتشو نمي تونم كاري كنم:D
http://asefsoft.com/qsimages/22.gif http://asefsoft.com/qsimages/22.gif http://asefsoft.com/qsimages/22.gif
درك ميكنم. http://asefsoft.com/qsimages/26.gif
در هر حال اگه فكر ميكنيد با بخش بندي كارتون راه ميوفته عجالتا الکترونیک (http://www.yarantoos.com/forum/index.php?c=12) هم يه نگاه بندازين:rolleyes:
electronic
05-30-2005, 05:31 PM
يه هوا وقت! http://asefsoft.com/qsimages/23.gif
ببين حاجي. آدم براي كاري وقت ميذاره كه حداقلي از سود براش داشته باشه. گاهي اومدن توي فوروم ها و پست زدن به معلومات آدم اضافه ميكنه و اين همون سودي هست كه من از اين فوروم ميخوام. اما در مورد يه فوروم تخصصي بايد واقعا يه سود خوبي وجود داشته باشه كه ارزش وقت گذاشتن رو داشته باشه.
موافقم.حالا یعنی نمیشه یه فروم تخصصی زد و این شرایط رو توش برقرار کرد.مثلا همین پیشنهاد حاجی خوبه.فقط می مونه اون یه هوا وقت که من خوب متوجه نشدم.یعنی بدون سود ارزش نداره یا اینکه با سود و دون سود وقتشو ندارین؟
daftarekhaterat
05-30-2005, 07:35 PM
موافقم.حالا یعنی نمیشه یه فروم تخصصی زد و این شرایط رو توش برقرار کرد.مثلا همین پیشنهاد حاجی خوبه.فقط می مونه اون یه هوا وقت که من خوب متوجه نشدم.یعنی بدون سود ارزش نداره یا اینکه با سود و دون سود وقتشو ندارین؟
ببين پيمان جان.
يه فوروم تخصصي شرايط خاص خودش رو داره. مطالب بهتر دسته بندي ميشن و مهمتر اينكه افراد خاصي براي به دست آوردن اطلاعات يا دادن اطلاعات به فوروم ها ميان. با يه فورومي كه انواع موضوعات رو توي خودش جا داده نميشه به جايي رسيد.
مطمئن باش اگه موقعيتي فراهم بشه كه ببينم طرح و نقشه حساب شده اي هم براي گرداندن سايت و فوروم و هم براي درآمدزايي وجود داره معطل نميكنم. چون ميدونم همچين فوروم تخصصي وجود نداره و همه طالبين پروژه هاي الكترونيك و مطالب برقي به سايتهاي خارجي رو ميارن. حالا اگه ما اين سيل جمعيت رو به طرف يه سايت ايروني بكشونيم... http://asefsoft.com/qsimages/23.gif
electronic
05-30-2005, 10:31 PM
ببين پيمان جان.
يه فوروم تخصصي شرايط خاص خودش رو داره. مطالب بهتر دسته بندي ميشن و مهمتر اينكه افراد خاصي براي به دست آوردن اطلاعات يا دادن اطلاعات به فوروم ها ميان. با يه فورومي كه انواع موضوعات رو توي خودش جا داده نميشه به جايي رسيد.
مطمئن باش اگه موقعيتي فراهم بشه كه ببينم طرح و نقشه حساب شده اي هم براي گرداندن سايت و فوروم و هم براي درآمدزايي وجود داره معطل نميكنم. چون ميدونم همچين فوروم تخصصي وجود نداره و همه طالبين پروژه هاي الكترونيك و مطالب برقي به سايتهاي خارجي رو ميارن. حالا اگه ما اين سيل جمعيت رو به طرف يه سايت ايروني بكشونيم... http://asefsoft.com/qsimages/23.gif
قربون آدم چیز فهم. http://asefsoft.com/qsimages/94.gif می خواستم همینو بگم.به نظر من اوایلش یه خورده سخته و حتی ممکنه یه مدت فوروم خاک بخوره اما من آینده شو روشن میبینم. http://asefsoft.com/qsimages/23.gif اگه یه جستجوی ساده تو گوگل انجام بدیم کاملا" روشن میشه که همچین انجمنی وجود نداره اما تا دلت بخواد در مورد کامپیوتر و شبکه و برنامه نویسی و امثالهم هست.....
بعدشم همین پرشین تولز.خودت که بیشتر از من اینجا بودی.آیا واقعا" دو سه سال پیش اینقدر آباد بود.اما خوب رفته رفته که مطلب بهش تزریق شد روی فرم اومد و در حال حاضر هم همیشه جزو نتایج اول و دوم جستجو ظاهر میشه.
فقط مشکلی که هست من تا حالا از این جور کارا انجام ندادم و نمی دونم چقدر سرمایه می خواد؟ سرور اختصاصی می خواد یا نه؟چقدر فضا احتیاج داره؟ و آیا اصولا فقط هزینه ی اولیه داره یا اینکه یه مبلغی هم صرف هزینه های جاری میشه....
بعدشم تو این دنیای مجازی نقش تبلیغات خیلی مهمه.مثلا" واسه همین سایتت به نسبت خوب آگهی جذب کردی.حالا تصورش رو بکن یه فوروم تخصصی چقدر می تونه درآمد زا باشه....
من خیلی وقته تو فکرشم اما شرایطش پیش نیومده.اگه به یقین رسیدی و عزمت جزمه بسم الله.کشف آمریکا که نیست.سنگ مفت و گنجیشک مفت.یه حساب سر انگشتی می کنیم ببینیم از پسش بر میام یا نه.
(مطمئن باش هر کی زودتر بجنبه برگ برنده دستشه http://asefsoft.com/qsimages/23.gif )
daftarekhaterat
05-30-2005, 10:47 PM
قربون آدم چیز فهم. http://asefsoft.com/qsimages/94.gif می خواستم همینو بگم.به نظر من اوایلش یه خورده سخته و حتی ممکنه یه مدت فوروم خاک بخوره اما من آینده شو روشن میبینم. http://asefsoft.com/qsimages/23.gif اگه یه جستجوی ساده تو گوگل انجام بدیم کاملا" روشن میشه که همچین انجمنی وجود نداره اما تا دلت بخواد در مورد کامپیوتر و شبکه و برنامه نویسی و امثالهم هست.....
بعدشم همین پرشین تولز.خودت که بیشتر از من اینجا بودی.آیا واقعا" دو سه سال پیش اینقدر آباد بود.اما خوب رفته رفته که مطلب بهش تزریق شد روی فرم اومد و در حال حاضر هم همیشه جزو نتایج اول و دوم جستجو ظاهر میشه.
فقط مشکلی که هست من تا حالا از این جور کارا انجام ندادم و نمی دونم چقدر سرمایه می خواد؟ سرور اختصاصی می خواد یا نه؟چقدر فضا احتیاج داره؟ و آیا اصولا فقط هزینه ی اولیه داره یا اینکه یه مبلغی هم صرف هزینه های جاری میشه....
بعدشم تو این دنیای مجازی نقش تبلیغات خیلی مهمه.مثلا" واسه همین سایتت به نسبت خوب آگهی جذب کردی.حالا تصورش رو بکن یه فوروم تخصصی چقدر می تونه درآمد زا باشه....
من خیلی وقته تو فکرشم اما شرایطش پیش نیومده.اگه به یقین رسیدی و عزمت جزمه بسم الله.کشف آمریکا که نیست.سنگ مفت و گنجیشک مفت.یه حساب سر انگشتی می کنیم ببینیم از پسش بر میام یا نه.
(مطمئن باش هر کی زودتر بجنبه برگ برنده دستشه http://asefsoft.com/qsimages/23.gif )
و شايد شما ارباب حلقه هاي فوروم تخصصي الكترونيك باشي. http://asefsoft.com/qsimages/6.gif http://asefsoft.com/qsimages/34.gif
اميدوارم فرصتي پيش بياد با يك فرد باتجربه در زمينه فوروم داري صحبت كنيم و اطلاعات بگيريم. با اون جمله اخرت موافقم. همون اتفاقي كه براي پروژه dl4u سايت خاطره افتاد.
electronic
05-30-2005, 10:54 PM
و شايد شما ارباب حلقه هاي فوروم تخصصي الكترونيك باشي. http://asefsoft.com/qsimages/6.gif http://asefsoft.com/qsimages/34.gif
اميدوارم فرصتي پيش بياد با يك فرد باتجربه در زمينه فوروم داري صحبت كنيم و اطلاعات بگيريم. با اون جمله اخرت موافقم. همون اتفاقي كه براي پروژه dl4u سايت خاطره افتاد.
اختیار داری. http://asefsoft.com/qsimages/34.gif حالا این فرصت به نظرت کی پیش میاد.(منظورم اینه که نظرت خودت قطعیه با اصل ماجرا که مشکلی نداری؟) واقعیتش چون من واسه اینجور کارا برنامه می ریزم برام مهمه.
daftarekhaterat
05-30-2005, 10:57 PM
اختیار داری. http://asefsoft.com/qsimages/34.gif حالا این فرصت به نظرت کی پیش میاد.(منظورم اینه که نظرت خودت قطعیه با اصل ماجرا که مشکلی نداری؟) واقعیتش چون من واسه اینجور کارا برنامه می ریزم برام مهمه.
من كار خاصي ندارم وقتم نسبتا خاليه ولي توي هيچ كاري بدون نقشه و سناريو از پيش حساب شده وارد نميشم.
اگه خواستي ميشينيم حسابي درموردش بدون هيچ تعارفي صحبت ميكنيم.
electronic
05-30-2005, 11:08 PM
من كار خاصي ندارم وقتم نسبتا خاليه ولي توي هيچ كاري بدون نقشه و سناريو از پيش حساب شده وارد نميشم.
اگه خواستي ميشينيم حسابي درموردش بدون هيچ تعارفي صحبت ميكنيم.
خوب مرد مومن منم همینو می گم.نقشه و سناریو که هیچ من تا شبیه سازی احتمالیش رو هم انجام ندم وارد نمیشم. http://asefsoft.com/qsimages/96.gif حالا نصف شبی کجا بشینیم صحبت کنیم.آیدی منو داری؟ دوست داشتی بیا رو یاهو بحث کنیم. http://asefsoft.com/qsimages/34.gif
icpshift
05-30-2005, 11:26 PM
mazoolagh جان از راهنماييت ممنونم
..hamid..
05-31-2005, 06:04 PM
ببين پيمان جان.
خيلي راحت تر از اوني كه فكر مي كنيد ميشه همچنين فرومي رو راه انداخت.مخصوصا اگه سايت فقط فروم داشته باشه.
daftarekhaterat
05-31-2005, 06:11 PM
خيلي راحت تر از اوني كه فكر مي كنيد ميشه همچنين فرومي رو راه انداخت.مخصوصا اگه سايت فقط فروم داشته باشه.
به نظر شما هزينه ها چه جور بايد تامين بشه؟
..hamid..
06-03-2005, 05:16 PM
به نظر شما هزينه ها چه جور بايد تامين بشه؟
اگه 4 نفر باشید نفری هم 10 تومان بذارید و یه کمی وقت بذارید می تونید یه سایت بر پا کنید. اینم بگم یک سایت تازه کار نمیتونه در آمد داشته باشه . وقتی کارش بگیره و بازدید کننده هاش زیاد بشن میشه تبلیغات گرفت.
ولی نظر من اینکه که اگه می خواهید یه کار علمی انجام بدید باید بی خیال در آمد هاش باشید . و اون کار صرفا از روی علاقه و بالا بردن سطح علمی خودمون انجام بدیم.
باز هم اگه تصمیمتون جدی منم کمکتون می کنم.
daftarekhaterat
06-03-2005, 10:48 PM
اگه 4 نفر باشید نفری هم 10 تومان بذارید و یه کمی وقت بذارید می تونید یه سایت بر پا کنید. اینم بگم یک سایت تازه کار نمیتونه در آمد داشته باشه . وقتی کارش بگیره و بازدید کننده هاش زیاد بشن میشه تبلیغات گرفت.
ولی نظر من اینکه که اگه می خواهید یه کار علمی انجام بدید باید بی خیال در آمد هاش باشید . و اون کار صرفا از روی علاقه و بالا بردن سطح علمی خودمون انجام بدیم.
باز هم اگه تصمیمتون جدی منم کمکتون می کنم.
موضوع اصلا پول اوليه نيست. همين فردا هم بخوايم سايت بزنيم پولش فراهمه ولي من ميگم بايد حتما يه منبع درآمد مطمئن كنار سايت پيش بيني بشه. مثل همين فروش قطعه يا پروژه تكميل شده يا...
..hamid..
06-04-2005, 04:31 PM
با انجام پروژه موافقم. فروش قطعه تو ایران هم مشکله و هم اینکه بار علمی نداره.
ولی پروژه هم تا زمانی که یکی دوتاست میشه انجام داد مگر اینکه یه تیم 10 نفره اون هم تو همه زمینه ها داشته باشیم که بتونند کار انجام بدند.
با یکی دو نفر خیلی کار کنیم میشه اطلاع رسانی انجام دادو مقاله گذاشت تو سایت.
نظرتون چیه؟
daftarekhaterat
06-05-2005, 12:20 AM
با انجام پروژه موافقم. فروش قطعه تو ایران هم مشکله و هم اینکه بار علمی نداره.
ولی پروژه هم تا زمانی که یکی دوتاست میشه انجام داد مگر اینکه یه تیم 10 نفره اون هم تو همه زمینه ها داشته باشیم که بتونند کار انجام بدند.
با یکی دو نفر خیلی کار کنیم میشه اطلاع رسانی انجام دادو مقاله گذاشت تو سایت.
نظرتون چیه؟
خب البته درسته.
واسه همينه كه ميگم زدن سايت و فوروم تخصصي به همين راحتي ها نيست. تا يه گروه وارد به كار تشكيل نشه تا يه برنامه و سناريوي كامل نوشته نشه نميشه پا جلو گذاشت.
electronic
06-07-2005, 11:44 AM
حمید جان اگه می تونی محکم پا پیش بذاری و تا آخرش بیای رو من هم حساب کن.انشالله یه مدت دیگه شمای کلی کار رو طرح ریزی می کنم.
daftarekhaterat
06-07-2005, 12:11 PM
حمید جان اگه می تونی محکم پا پیش بذاری و تا آخرش بیای رو من هم حساب کن.انشالله یه مدت دیگه شمای کلی کار رو طرح ریزی می کنم.
جناب ميرزايي از بر و بچ سفر كرده هم آمادگي خودش رو اعلام كرده. اميدوارم طرح موفقي بشه. http://asefsoft.com/qsimages/20.gif
چه باحال :D بحث الكترونيك رو ديگه ادامه نميديد :( ؟:D
electronic
06-07-2005, 12:22 PM
حس و حال نمونده مهدی جان امیدوارم با یاری دوستان فروم تخصصی راه بیفته....
..hamid..
06-07-2005, 02:59 PM
راستش من الان وضعیتم معلوم نیست. شاید تا 1 ماه دیگه شایدم تا 4 ماه دیگه بتونم اینقدر آنلاین باشم و فعالیت کنم. یعنی الان درسام تموم شده باید برم سر سربازی و این حرفا. خودمم که یه سایت زدم اونم دارم آپدیت نگه میدارم. تا بقیه دوستان خودشون کارا رو پیش ببرند طول میکشه.
ولی گفتم تا وقتی که تو سایت قراره مقاله بزارید و اطلاع رسانی انجام بدید یا فقط یه فروم باشه ،وقت زیادی نمیبره و نفرات زیادی هم نمی خواد.میتونم تو طراحی سایت و گذاشتن مقاله کمکتون کنم.
HEXADESIMAL
06-09-2005, 07:49 AM
سلام منم به جمعتون راه بديد
دنبال يه مدار امپليفاير قوي ميگردم با ترانزيستور
2n3055 ,mj2955 با ولتاز 40+ 0 -40 کسی میتونه کمکم
با تشکر
mazoolagh
06-09-2005, 09:56 AM
سلام منم به جمعتون راه بديد
دنبال يه مدار امپليفاير قوي ميگردم با ترانزيستور
2n3055 ,mj2955 با ولتاز 40+ 0 -40 کسی میتونه کمکم
با تشکر
سلام - خوش آمدي!
براي آمپليفاير پيشنهادم اينه كه از آي سي هاي STK استفاده كني (البته مدار محافظت در بربر اتصال كوتاه نياز داره وگرنه سريع ميسوزه) و اگر اصرار داري حتما مدار discrete ببندي بجاي ترانزيستورهاي دوقطبي از MOSFET هاي قدرتي استفاده كن. تا جايي كه يادمه اين MJ2955 مشخصاتش بعنوان ترانزيستور مكمل همچين كاملا قرينه 2N3055 نيست بنابر اين آمپليفايرت ممكنه در نيم سيكلهاي مثبت و منفي مشابه عمل نكنه و باصطلاح لنگ بزنه و اين باعث افزايش THD ميشه. (البته نسبت به اين موضوع يك كم شك دارم - بهتره خودت هم يك تحقيقي در اينمورد بكني!)
اينهم چند نمونه مدار: (قبل از ساخت بايد حتما مطالب سايت رو مطالعه كني!)
60W POWER AMPLIFIER
http://sound.westhost.com/p03-fig1a.gif
70W POWER AMLIFIER
http://www.ampslab.com/Images/c200/c70_schema.gif
http://www.ampslab.com/Images/c200/c70_components.gif
electronic
06-09-2005, 10:10 PM
->حميد آقا:خوب همین هم خیلی خوبه.دستت درست.
MN399
06-10-2005, 09:33 AM
کسی می تونه یه مقدار راجع به FPGA توضیح بده یا یه کتاب الکترونیکی معرفی کنه؟ نرم افزاری برای طراحی اگه داره بگید بد نیست.
..hamid..
06-13-2005, 01:17 AM
کسی می تونه یه مقدار راجع به FPGA توضیح بده یا یه کتاب الکترونیکی معرفی کنه؟ نرم افزاری برای طراحی اگه داره بگید بد نیست.
كتاب مدارهاي مجتمع FPGA انتشارات نص رو بگیر. یه cd هم کنارش هست.
HEXADESIMAL
06-18-2005, 12:36 AM
سلام - خوش آمدي!
براي آمپليفاير پيشنهادم اينه كه از آي سي هاي STK استفاده كني (البته مدار محافظت در بربر اتصال كوتاه نياز داره وگرنه سريع ميسوزه) و اگر اصرار داري حتما مدار discrete ببندي بجاي ترانزيستورهاي دوقطبي از MOSFET هاي قدرتي استفاده كن. تا جايي كه يادمه اين MJ2955 مشخصاتش بعنوان ترانزيستور مكمل همچين كاملا قرينه 2N3055 نيست بنابر اين آمپليفايرت ممكنه در نيم سيكلهاي مثبت و منفي مشابه عمل نكنه و باصطلاح لنگ بزنه و اين باعث افزايش THD ميشه. (البته نسبت به اين موضوع يك كم شك دارم - بهتره خودت هم يك تحقيقي در اينمورد بكني!)
اينهم چند نمونه مدار: (قبل از ساخت بايد حتما مطالب سايت رو مطالعه كني!)
60W POWER AMPLIFIER
http://sound.westhost.com/p03-fig1a.gif
70W POWER AMLIFIER
http://www.ampslab.com/Images/c200/c70_schema.gif
http://www.ampslab.com/Images/c200/c70_components.gif
سلام
خیلی ممنون
فکر کنم mj2955 با 2N 3055 خوب جواب بده !
از stk استف نمیزنم میخوام با ترانزیستور باشه
ولی اخه این مدارا چطوری عملیش کنم :wacko:
نقشه عملیشا ندارید :(
با تشکر
HEXADESIMAL
06-18-2005, 01:09 AM
بابا این سایته که همش لاتینه من که سوات این چیزارو ندارم
دستم به دامنتون پدرم در اومد چیزی گیر نمیاد تازه تو تغذیشم موندم
برا 4تا از اين مدار بايد چند امپر استفاده كنم :(
اگه تغذيشون مشترك باشه مشكلي پيش نمياد؟
:blush:
mazoolagh
06-19-2005, 09:30 AM
فکر کنم mj2955 با 2N 3055 خوب جواب بده !
جواب كه ميده - مسئله فقط THD هست كه با فيدبك رفع ميشه و اگر به هر دو نقشه نگاه كني ميبيني از خروجي فيدبك گرفته . فقط سعي كن هر دو ترانزيستور يعني 2N3055-MJ2955 ساخت يك كارخونه باشن! اين MJ2955 چند سال بعد از اينكه 2N3055 خيلي طرفدار پيدا كرد ساخته شد براي اينكه نقص نداشتن مكملش رو جبران كنه. خاصيت اينها به ارزون بودنشون هست و توقع يك صداي با كيفيت عالي ازشون نداشته باش!
از stk استف نمیزنم میخوام با ترانزیستور باشه
هر طور صلاحه - براي يادگيري البته مدار discrete بستن بيشتر لذت داره (و همينطور مكافات و سختي)
ولی اخه این مدارا چطوری عملیش کنم نقشه عملیشا ندارید
اينها غيرعملي نيست - بخصوص اون دومي مدل C70 مال يك كيت هست ولي اگر منظورت از نقشه عملي همون طرح فيبرش هست فكر كنم زحمتش با خودته!
برا 4تا از اين مدار بايد چند امپر استفاده كنم
4 تا تقويت كننده 70 وات براي 4 تا بلندگو ميخواي؟ مشترك بودن تغذيه مشكلي نداره ولي طراحي اون از نظر باردهي ترانسفورماتور و رگوله بودن ولتاژ خروجي مهمه!
HEXADESIMAL
06-19-2005, 11:38 PM
جواب كه ميده - مسئله فقط THD هست كه با فيدبك رفع ميشه و اگر به هر دو نقشه نگاه كني ميبيني از خروجي فيدبك گرفته . فقط سعي كن هر دو ترانزيستور يعني 2N3055-MJ2955 ساخت يك كارخونه باشن! اين MJ2955 چند سال بعد از اينكه 2N3055 خيلي طرفدار پيدا كرد ساخته شد براي اينكه نقص نداشتن مكملش رو جبران كنه. خاصيت اينها به ارزون بودنشون هست و توقع يك صداي با كيفيت عالي ازشون نداشته باش!
هر طور صلاحه - براي يادگيري البته مدار discrete بستن بيشتر لذت داره (و همينطور مكافات و سختي)
اينها غيرعملي نيست - بخصوص اون دومي مدل C70 مال يك كيت هست ولي اگر منظورت از نقشه عملي همون طرح فيبرش هست فكر كنم زحمتش با خودته!
4 تا تقويت كننده 70 وات براي 4 تا بلندگو ميخواي؟ مشترك بودن تغذيه مشكلي نداره ولي طراحي اون از نظر باردهي ترانسفورماتور و رگوله بودن ولتاژ خروجي مهمه!
ممنون درمورد كيفيت خوب من دارم يه اسپيكر ميزنم
خوب ميخوام فركانس پاين رو با اين مدار و فركانس بالا رو با يه مدار با كيفيت بزنم ولي Stk نه چون جالب نیست
فکر کنم با همین مدارا بشه
ولی من که نمیتونم عملیش کنم مدار عملی سراق ندارید
منظورم (یه مدار تغذیه دوبل با یه آملیفایر 70 با یه اکولایزر دو کاناله )
خیلی ممنون میشم اگه بتونید کمکم کنید :(
HEXADESIMAL
06-20-2005, 11:49 AM
براي تفكيك فركانس پايين و بالا يه مدار دارم كه با يه ترانزيستور اومده فركانس پايينا تقويت كرده
كه اونم با يه ترانزيستور c945 نمیتونه کیفیت بالایی داشته باشه :wacko:
به نظر شما چه کار میشه کرد
میشه از یه مدار پری امپليفاير يا يه تقويت كننده كوچيك استفاده كرد
اصلا تو اينتر نت دنبال چي بگردم
:(
mazoolagh
06-20-2005, 02:02 PM
ممنون درمورد كيفيت خوب من دارم يه اسپيكر ميزنم
خوب ميخوام فركانس پاين رو با اين مدار و فركانس بالا رو با يه مدار با كيفيت بزنم ولي Stk نه چون جالب نیست
فکر کنم با همین مدارا بشه
ولی من که نمیتونم عملیش کنم مدار عملی سراق ندارید
منظورم (یه مدار تغذیه دوبل با یه آملیفایر 70 با یه اکولایزر دو کاناله )
خیلی ممنون میشم اگه بتونید کمکم کنید :(
در مورد جدا كردن محدوده فركانسي براي بلندگوهاي چند راهه (متعارف سه راهه شامل ووفر - ميدرنج و توييتر) كه اينكار بعد از تقويت كننده انجام ميشه و نه در سطح تقويت كننده - يعني يك امپليفاير داريم نه 3 تا - تو يك تاپيك جدا توضيحش رو دادم http://forum.persiantools.com/t20882.html
در مورد منبع تغذيه :
توان ترانسفورماتور برحسب ولت-آمپر حدودا يك و نيم برابر توان تقويت كننده بر حسب وات يعني توان ترانس براي آمپليفاير 70 وات بايد حداقل 100VA باشه.
و اما محاسبه ولتاژ : ولتاژ خروجي ترانس مثل ورودي اون بر حسب RMS بيان ميشه و نه ولتاژ پيك. ولتاژ RMS يك موج سينوسي (مثل برق شهر) برابر هست با ولتاژ پيك تقسيم بر راديكال 2 يا تقريبا 0.7 ولتاژ پيك يا كمي دقيقتر 0.707 ولتاژ پيك!
وقتي خروجي ترانس يكسو و توسط خازن صاف بشه مقدار اون به همون ولتاژ پيك ميرسه (اگر نميدوني چرا؟ بپرس!).
در اين مدار ولتاژ تغذيه 35 ولت هست يعني ولتاژ پيك خروجي ترانس پس ولتاژ RMS ترانس ميشه 35×0.707=25 ولت
یعنی شما به ترانس پیچ اینطور سفارش بده: ترانس 100 ولت-آمپر 50 ولت با سروسط (يا همون 2×25ولت)
در مورد عملي بودنش كه گفتم اين نقشه C70 عملي هست. به مسئوليت من برو تو چاه! :D فقط يك موضوع كه اينكار نميتونه جزو تجربه هاي اوليه بحساب بياد!
HEXADESIMAL
06-21-2005, 01:07 AM
در مورد جدا كردن محدوده فركانسي براي بلندگوهاي چند راهه (متعارف سه راهه شامل ووفر - ميدرنج و توييتر) كه اينكار بعد از تقويت كننده انجام ميشه و نه در سطح تقويت كننده - يعني يك امپليفاير داريم نه 3 تا - تو يك تاپيك جدا توضيحش رو دادم http://forum.persiantools.com/t20882.html
در مورد منبع تغذيه :
توان ترانسفورماتور برحسب ولت-آمپر حدودا يك و نيم برابر توان تقويت كننده بر حسب وات يعني توان ترانس براي آمپليفاير 70 وات بايد حداقل 100VA باشه.
و اما محاسبه ولتاژ : ولتاژ خروجي ترانس مثل ورودي اون بر حسب RMS بيان ميشه و نه ولتاژ پيك. ولتاژ RMS يك موج سينوسي (مثل برق شهر) برابر هست با ولتاژ پيك تقسيم بر راديكال 2 يا تقريبا 0.7 ولتاژ پيك يا كمي دقيقتر 0.707 ولتاژ پيك!
وقتي خروجي ترانس يكسو و توسط خازن صاف بشه مقدار اون به همون ولتاژ پيك ميرسه (اگر نميدوني چرا؟ بپرس!).
در اين مدار ولتاژ تغذيه 35 ولت هست يعني ولتاژ پيك خروجي ترانس پس ولتاژ RMS ترانس ميشه 35×0.707=25 ولت
یعنی شما به ترانس پیچ اینطور سفارش بده: ترانس 100 ولت-آمپر 50 ولت با سروسط (يا همون 2×25ولت)
در مورد عملي بودنش كه گفتم اين نقشه C70 عملي هست. به مسئوليت من برو تو چاه! :D فقط يك موضوع كه اينكار نميتونه جزو تجربه هاي اوليه بحساب بياد!
اول اينكه امروزه براي تفكيك صدا يه مدار تفكيك دهنده قبل از تقويت ميذارند كه دقيقا مثل كارت صداهاي 6
تيكه كار ميكنه
منظورمم ازعملي همون فيبرشه يه مدار با فيبر ميخوام كه بتونم راحت سر همش كنم
در مورد تجربه هم تاحالا 20 نه 10 از اين نوع مدارها زدم مثل جفت 2n3055 یا 2n3055 با mg2955
که بدم نبودند ولی این دفعه میخوام یه مدار جالب تر بزنم
ولی تو اون ادرس من که فیبر مدار ندیدم :(
mazoolagh
06-21-2005, 10:58 AM
اول اينكه امروزه براي تفكيك صدا يه مدار تفكيك دهنده قبل از تقويت ميذارند كه دقيقا مثل كارت صداهاي 6 تيكه كار ميكنه
اگه منظورت PreAmplifier + Equalizer هست كه اينها از قديم هم بوده (نوع لامپيش رو توي يكي از ديسكوهاي تهران ديدم!)
منظورمم ازعملي همون فيبرشه يه مدار با فيبر ميخوام كه بتونم راحت سر همش كنم
مجتمع فني تهران
در مورد تجربه هم تاحالا 20 نه 10 از اين نوع مدارها زدم مثل جفت 2n3055 یا 2n3055 با mg2955
که بدم نبودند ولی این دفعه میخوام یه مدار جالب تر بزنم
اگر كيفيت منظورت هست كه از فكر 2N3055 و نقشه هاي ساده بيا بيرون. بايد خرج كني!
HEXADESIMAL
06-21-2005, 12:31 PM
اگه منظورت PreAmplifier + Equalizer هست كه اينها از قديم هم بوده (نوع لامپيش رو توي يكي از ديسكوهاي تهران ديدم!)
اي خدا منظورم همون تفكيك فركانس
پاين
متوسط
بالا
كه هر كدوم تو يه تقويت كننده جدا ميره (تا حالا نديدي)
مجتمع فني تهران سرما بزنم تو ديفار
اگر كيفيت منظورت هست كه از فكر 2N3055 و نقشه هاي ساده بيا بيرون. بايد خرج كني!
قبول نقشش از شما من ميسازمش
mazoolagh
06-21-2005, 09:14 PM
اي خدا منظورم همون تفكيك فركانس
پاين
متوسط
بالا
كه هر كدوم تو يه تقويت كننده جدا ميره (تا حالا نديدي)
نه - واقعيتش اينه كه نديدم
قبول نقشش از شما من ميسازمش
اطلاعات من قديميه - چند سالي هست كه از المانهاي جديد بازار خبر ندارم.
HEXADESIMAL
06-23-2005, 01:25 AM
نه - واقعيتش اينه كه نديدم
اطلاعات من قديميه - چند سالي هست كه از المانهاي جديد بازار خبر ندارم.
اينم از شانس ماست
HEXADESIMAL
06-23-2005, 12:00 PM
كسي اينجا مدار اپليفاير خوب برا ساختن سراغ نداره !!! :rolleyes:
shork
06-24-2005, 11:47 PM
امپليفاير 20 هزار وات
http://free.7host06.com/fayyaz/20kW.gif
mazoolagh
06-25-2005, 01:13 PM
امپليفاير 20 هزار وات
http://free.7host06.com/fayyaz/20kW.gif
شبيه آمپليفايرهاي كلاس D ميمونه - سر فرصت نگاه دقيقتر بهش ميندازم هر چند كه با توجه به تغذيه دوبل 115 بعيده كه 20 كيلو وات خروجي رو در كل طيف فركانسي شنوايي بتونه بده . احتمالا كاربرد خاص داره فركانس محدود مثل سونار يا چيزي شبيه اون!
shork
06-25-2005, 01:13 PM
http://free.7host06.com/fayyaz/2000W.JPG
http://free.7host06.com/fayyaz/500Watts_Inverter2.gif
http://free.7host06.com/fayyaz/350Wmos.gif
يه چند تا مدار ديگه اولي يه امپليفاير 2000 واته .دومي اينورتر 500 وات بدون كنترل ولتاژ خروجي.
و سومي يه امپليفاير با mosfet
HEXADESIMAL
06-26-2005, 02:31 AM
http://free.7host06.com/fayyaz/2000W.JPG
http://free.7host06.com/fayyaz/500Watts_Inverter2.gif
http://free.7host06.com/fayyaz/350Wmos.gif
يه چند تا مدار ديگه اولي يه امپليفاير 2000 واته .دومي اينورتر 500 وات بدون كنترل ولتاژ خروجي.
و سومي يه امپليفاير با mosfet
اولا خيلي ممنون
دوما مگه شما فكر مردم نيستيد :blink:
سوما اينا ديگه چيند دو تا نقشه بدرد به خور (يه 70 یا 100 آخرش دیگه 150 با ولتاژ دوبل ) کافیه به خدا فقط کیفیت
داشته باشه
4من موسفت چيست ؟ همون ترانزيستورش ايا كيفيتش بهتره ؟
5 من دست بال همگي درد نياد منم تو دلفي ميتونم كمك كنم خوشحال ميشم
:D
mazoolagh
06-26-2005, 01:25 PM
4من موسفت چيست ؟ همون ترانزيستورش ايا كيفيتش بهتره ؟
:D
دلايلش خارج از اين بحثه ولي آمپليفاير اگر طبقه خروجيش با MosFET باشه كيفيتش بمراتب بهتر از ترانزيستوهاي دوقطبي هست.
daftarekhaterat
06-26-2005, 01:34 PM
يه سوال برام پيش اومده. من ميخوام 2 تا تلويزيون رو توي 2 تا اتاق كنار هم داشته باشم. مشكل سر آنتن تلويزيونه. آيا ميشه از يه كابل كواكسيال آنتن انشعاب گرفت يا نه؟ بايد از وسيله خاصي واسه انشعاب استفاده كرد؟ يا اينكه بايد حتما از سر آنتن اصلي يه كابل جدا كشيد؟
يه مساله هم كه ذهنم رو مشغول كرده اينه كه آيا اگه بشه انشعاب گرفت براي همزمان كار كردن تلويزيون ها كه مشكلي براي كيفيت نهايي به وجود نمياد؟!
والا من خودم اينكارو با اين سه راهي هاي تي كه براي ماهواره ميزارن كردم كيفيت نهايي به هر حال يكم پايين مياد . اما اگر امكانش رو داري حتما از انتن اصلي بگيري خيلي خيلي بهتره .:D
|
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.