View Full Version : اصول مهندسي برق: يك سوال آسان ولي ...
mazoolagh
04-16-2005, 09:34 PM
فرض كنيد دو خازن ايده آل C1 و C2 بترتيب تا ولتاژهاي V1 و V2 شارژ و ار يك سر بهم متصل و بين دو سر ديگر يك كليد ايده آل باز قرار دارد. ولتاژ نهايي دو سر خازنها بعد از بستن كليد چقدر خواهد بود؟
ch_hamid123
04-16-2005, 09:44 PM
خيلي فكر نكنم ربطي به مهندسي داشته باشه...شايدم من درست نفهميدم
q= cv, c1*v1 + c2*v2 = Q total
Q total / (c1+c2) = v1 = v2
:D :blush: :p :lol:
mazoolagh
04-16-2005, 09:53 PM
hamid از راه بقاي بار اين مسئله رو حل كرده و فعلا در مورد اين روش و درستي يا نادرستي اون بحث نميكنيم. راه حلهاي ديگري هم هست كه منتظر پاسخهاي دوستان هستم!
electronic
04-16-2005, 09:56 PM
خوب اینم روش من:
خوب با شارژ خازنها به ترتیب بارهای q1 و q2 در اونها ذخیره میشه:
q1=C1.V1 و q2=C2.V2
طبق صورت مساله اینطور میشه برداشت کرد که خازنها بعد از شارژ به صورت سری به هم وصل شدن.بعد از وصل کلید جریان از یکی از خازنها به طرف دیگری انتقال پیدا میکنه تا وضعیت تعادل برقرار بشه و دو خازن به ولتاژ V برسن.در ضمن مجموع بار خازنها قبل و بعد از اتصال کلید ثابت می مونه.ینابراین خواهیم داشت:
q1+q2=q'1+q'2
C1.V1+C2.V2=C1.V+C2.V
و v برابر میشه با:
v=(C1.V1+C2.V2)/C1+C2
mazoolagh
04-16-2005, 11:35 PM
خوب اینم روش من:
خوب با شارژ خازنها به ترتیب بارهای q1 و q2 در اونها ذخیره میشه:
q1=C1.V1 و q2=C2.V2
طبق صورت مساله اینطور میشه برداشت کرد که خازنها بعد از شارژ به صورت سری به هم وصل شدن.بعد از وصل کلید جریان از یکی از خازنها به طرف دیگری انتقال پیدا میکنه تا وضعیت تعادل برقرار بشه و دو خازن به ولتاژ V برسن.در ضمن مجموع بار خازنها قبل و بعد از اتصال کلید ثابت می مونه.ینابراین خواهیم داشت:
q1+q2=q'1+q'2
C1.V1+C2.V2=C1.V+C2.V
و v برابر میشه با:
v=(C1.V1+C2.V2)/C1+C2
بله - اين همون روش بقاي بار هست كه hamid هم گفت - منتظر روش ديگه اي هستم!
electronic
04-16-2005, 11:46 PM
بله - اين همون روش بقاي بار هست كه hamid هم گفت - منتظر روش ديگه اي هستم!
مهمه که از روش خاصی حل بشه.به نظر من که حل خود مساله مهمتره!
30yavash
04-16-2005, 11:51 PM
فرض كنيد دو خازن ايده آل C1 و C2 بترتيب تا ولتاژهاي V1 و V2 شارژ و ار يك سر بهم متصل و بين دو سر ديگر يك كليد ايده آل باز قرار دارد. ولتاژ نهايي دو سر خازنها بعد از بستن كليد چقدر خواهد بود؟
1- وقتي دو خازن شارز مي شوند مي شن مثل باطري.
2- وقتي سوييچ بسته بشه دوخازن با هم موازي مي شن.
3- وقتي دو باطري با هم موازي بشن مي سوزن.
جواب مسئله: خازنها داغ مي كنن و مي سوزن.
electronic
04-16-2005, 11:59 PM
اگه دقت کرده باشی نگفته که با هم موازی بسته می شن.در ضمن تو حالت موازی هم یه همچین روابطی رو داریم نمی دونم منظورت از سوختن چیه؟
mazoolagh
04-17-2005, 01:05 AM
البته خازنها با باطري ايده آل تفاوت دارن:
انرژي باطري ايده آل بينهايت ولي انرژي خازن محدود هست.
مقاومت داخلي باطري ايده ال صفر و مقاومت اهمي خازن ايده آل بينهايت هست.
ولي شما يكجورهايي به راه حل مورد نظر من اشاره كردي!
بقاي بار رو hamid و electronic مطرح كردن - يك راه ديگه حل هم هست.
mazoolagh
04-17-2005, 01:14 AM
اگه دقت کرده باشی نگفته که با هم موازی بسته می شن.در ضمن تو حالت موازی هم یه همچین روابطی رو داریم نمی دونم منظورت از سوختن چیه؟نگفتم ولي موازي ميشن - از يك سر مشتركن و بين دو سر ديگه يك كليد هست - با بستن كليد دو خازن موازي ميشن همونطور كه شما در حل مساله مقدار خازن معادل بعد از بستن كليد رو C1+C2 گرفتي.
solarisco
04-17-2005, 08:58 AM
خب به نظر من سوالتون مشكل داره و بايد قطبهاي خازن رو هم مشخص كنيد
mazoolagh
04-17-2005, 10:45 AM
خب به نظر من سوالتون مشكل داره و بايد قطبهاي خازن رو هم مشخص كنيدسوال مشكل نداره ولي نكته داره!
اينجا قطبيت خازن اهميتي نداره - خازنها ايده آل هستند.
solarisco
04-17-2005, 10:56 AM
جالبه ینی در خازن ایده ال قطب مثبت و منفی وجود نداره ؟
solarisco
04-17-2005, 11:03 AM
شما نگفتید که این خازنها قبل از اتصال به هم شارژ شدن یا بصورت سری؟
mazoolagh
04-17-2005, 01:44 PM
شما نگفتید که این خازنها قبل از اتصال به هم شارژ شدن یا بصورت سری؟ تا زماني كه كليد باز باشه اهميتي نداره كه خازنها در موقع شارژ كاملا از هم سوا باشن يا يك سرشون به هم وصل باشه.
جالبه ینی در خازن ایده ال قطب مثبت و منفی وجود نداره ؟نه تنها در خازنهاي ايده آل بلكه در هر خازن واقعي كه ماده دي الكتريك بين جوشنها غيرقطبي باشه (مثل سراميك - هوا - ميكا) خازن هم بدون قطب هست.
خازنهاي قطبي از ماده الكتروليت بعنوان يكي از جوشنها استفاده ميكنن كه با برقراري ميدان الكتريكي يك لايه بسيار نازك از اكسيد آلومينيوم يا اكسيد تانتالوم در سطح اون تشكيل ميشه. اين فرايند شيميايي به جهت ميدان بستگي داره بنابراين در خازن هاي اين نوع پايه ها با مثبت و منفي مشخص ميشه.
solarisco
04-17-2005, 04:01 PM
وقتی که یک خازن رو به یک منبع مثلا باطری وصل میکنیم پس از مدتی که خازن کاملا شارژ شد ولتاژ بين دو صفحه خازن مساوی اما برعکس ولتاژ باطری خواهد شد پس یک خازن چه از نوع
شیمیایی و یا الکترولیت (قطبی )
چه از نوع پلی استر یا میکا یا سرامیک (غیر قطبی)
پس از شارژ دارای قطب + و - میباشد
پس اینکه ما چگونه دو خازن شارژ شده رو به هم متصل کنیم در ولتاژ نهایی ( هر چند مساوی) تاثیر خواهد گذاشت
electronic
04-17-2005, 04:16 PM
وقتی که یک خازن رو به یک منبع مثلا باطری وصل میکنیم پس از مدتی که خازن کاملا شارژ شد ولتاژ دو سر خازن مساوی اما برعکس ولتاژ باطری خواهد شد پس یک خازن چه از نوع
شیمیایی و یا الکترولیت (قطبی )
چه از نوع پلی استر یا میکا یا سرامیک (غیر قطبی)
پس از شارژ دارای قطب + و - میباشد
پس اینکه ما چگونه دو خازن شارژ شده رو به هم متصل کنیم در ولتاژ نهایی ( هر چند مساوی) تاثیر خواهد گذاشت
منم موافقم در حقیقت این مهمه که جوشنهای هم نام به هم وصل بشن یا جوشنهای غیر همنام.چون تو توزیع بار بعد از اتصال تاثیر میذاره.
30yavash
04-17-2005, 08:21 PM
سوال:
ولتاژ نهايي دو سر خازنها بعد از بستن كليد چقدر خواهد بود؟
جواب سوال:
بعد از بسته شدن کلید ولتاژ دو سر خازنها مساوی خواهد بود.
electronic
04-17-2005, 08:55 PM
سوال:
ولتاژ نهايي دو سر خازنها بعد از بستن كليد چقدر خواهد بود؟
جواب سوال:
بعد از بسته شدن کلید ولتاژ دو سر خازنها مساوی خواهد بود.
خوب این که بدیهیه.
mazoolagh
04-17-2005, 11:34 PM
http://m.1asphost.com/mazoolagh/images/sch.JPG
دوستان لطفا دقت كنيد كه فرمول Q=CV يك فرمول كلي و بازاي هر مقدار V معتبر است - چه مثبت چه منفي.
http://m.1asphost.com/mazoolagh/images/q.jpg
1- آيا راه ديگري براي محاسبه ولتاژ نهايي وجود ندارد؟
2-اگر هست آيا جواب آن با جوابي كه بر اساس بقاي بار بدست مياد يكي است؟
3- اگر يكي نيست كدام جواب درست است و چرا؟
electronic
04-18-2005, 12:36 AM
اگه راه حل خاصی مد نطرته میشه یه خورده راهنمایی بکنی.البته از طریق روابط انرژی هم مساله قابل حله منتهی اون روابط هم از بقای بار به دست اومدن.
daftarekhaterat
04-18-2005, 12:40 AM
1- آيا راه ديگري براي محاسبه ولتاژ نهايي وجود ندارد؟
2-اگر هست آيا جواب آن با جوابي كه بر اساس بقاي بار بدست مياد يكي است؟
3- اگر يكي نيست كدام جواب درست است و چرا؟
اگه راه حل ديگه اي وجود داره پس غلط نميتونه باشه. مگر با مغلطه..
mazoolagh
04-18-2005, 01:27 AM
اگه راه حل خاصی مد نطرته میشه یه خورده راهنمایی بکنی.البته از طریق روابط انرژی هم مساله قابل حله منتهی اون روابط هم از بقای بار به دست اومدن.خوب، حالا يكبار هم از راه انرژي حل كنين!
electronic
04-18-2005, 01:57 AM
خوب، حالا يكبار هم از راه انرژي حل كنين!
خوب با فرض ناچیز بودن تلفات انرژی میشه از قانون پایستگی انرژی استفاده کرد:
انرژی اولیه برابره با جمع انرژی های دو خازن بعد از شارژ:
U1=1/2*C1.V1^2 و U2=1/2.C2.V2^2
انرژی نهایی بعد از اتصال کلید برابره با:
U=1\2.(C1+C2).V^2
خوب طبق اصل بقای انرژی:
U1+U2=U
از اونجا هم V به دست میاد:
V=Sqrt((C1.V1^2+C2.V2^2)/(C1+C2))
که البته همون طور که گفتم تو اثبات اون رابطه ی مربوط به انرژی از معادله ی Q=CV استفاده شده.
mazoolagh
04-18-2005, 11:10 AM
اين كه با جواب قبلي فرق داره! كدومش درسته؟
http://m.1asphost.com/mazoolagh/images/e.jpg
http://m.1asphost.com/mazoolagh/images/q.jpg
solarisco
04-18-2005, 01:15 PM
به نظر من شما باید ولتاژِی رو که بعد از اتصال دو خازن بدست میاد در فرمول انرژِی قرار بدید
یک مثال ساده شما فرض کنید دو خازن مشابه رو موازی کرده و تا یک ولتاژ معین شارژ میکنیم حالا دو خازن رو از هم جدا میکنیم و برعکس حالت قبل دوباره با هم موازی میکنیم خب به نظر شما ولتاژ دو سر این دو خازن چقدر خواهد شد خب بطور تجربی کاملا مشخص و برابر با صفر هست اما طبق فرمول انرژِ ی باید برابر با همان والتاژ شارژ باشه
mazoolagh
04-18-2005, 02:04 PM
به نظر من شما باید ولتاژِی رو که بعد از اتصال دو خازن بدست میاد در فرمول انرژِی قرار بدید
یک مثال ساده شما فرض کنید دو خازن مشابه رو موازی کرده و تا یک ولتاژ معین شارژ میکنیم حالا دو خازن رو از هم جدا میکنیم و برعکس حالت قبل دوباره با هم موازی میکنیم خب به نظر شما ولتاژ دو سر این دو خازن چقدر خواهد شد خب بطور تجربی کاملا مشخص و برابر با صفر هست اما طبق فرمول انرژِ ی باید برابر با همان والتاژ شارژ باشهولي اگر از بقاي بار استفاده كنيم ولتاژ صفر رو كه انتظار داريم به ما ميده- چون V2 = -V1 و دو خازن مشابه هستند C1=C2 پس صورت كسر صفر و VX=0 ميشه. اين بطور حسي به ما ميگه بقاي بار معتبر هست نه بقاي انرژي ولي اثبات يا توجيهي براش هنوز ارائه نشده كه چرا در اين مساله خاص استفاده بقاي انرژي نادرست هست (اگر واقعا هست)؟
electronic
04-18-2005, 11:40 PM
دوستان به نظر من تو اين مساله هيچ يك از دو اصل بقاي بار و بقاي انرژي نقض نميشن.خوب ببينيد تو روش اول كه كسي شكي نداره و ايرادي بهش وارد نيست.اما روش دوم ايراد داره.چون ما اومديم مجموع انرژي قبل از اتصال رو با انرژي بعد از اتصال كليد برابر قرار داديم در صورتي كه اينطوري نيست.چرا كه مقداري از انرژي تو سيمهاي رابط تلف ميشه ( به شكل انرژي گرمايي) و البته مقدار كمي از اون هم به صورت انرژي تابشي گسيل ميشه.پس در واقع رابطه ي انرژي به شكل زير در مياد:
E1+E2=E +U
که در اون U مقدار انرژي تلف شده محسوب ميشه.حالا ممكنه كه اين سوال پيش بياد كه چرا اين دو رابطه شبيه به هم نيستن.من با نوشتن برنامه ي زير متوجه شدم كه مقادير ولتاژي كه از راه بقاي انرژي بدست ميان با تقريب نزديكي با مقادير بدست اومده از روابط بقاي بار برابرن.
http://tinypic.com/4j2a2a
دانلود برنامه به همراه کد (https://www.sharemation.com/parnianblog/Utility/Energy.zip?uniq=kt59ou)
تو این برنامه مقادیر C1 , C2,V1,V2 به صورت کاملا تصادفی تولید میشن و با استفاده از این مقادیر تصادفی ولتاژ نهای از هر دو رابطه محاسبه میشه.که همون طور که گفتم مقادیر تا حد قابل قبولی (بسته به مقادیر C1 , C2,V1,V2 ) به هم نزدیک هستن.اما تو اکثر موارد مقادیر بدست اومده توسط رابطه ی انرژی از مقادیر حاصله از روابط بقای بار بیشتره که اونم طبیعیه.چرا؟برای اینکه ما تو روابط انرژی،انرژی تلف شده رو دخالت ندادیم.اگه مقدار U- رو هم به زیر رادیکال ببریم اون مقدار اضافی هم کم میشه و دو مقدار به هم میل میکنن.
نتیجه گیری:تناقض ظاهری روابط ناقض قانون بقای انرژی نیست بلکه این ابهام به دلیل دخالت ندادن انرژی اتلافی به وجود اومده.
ch_hamid123
04-18-2005, 11:57 PM
ولي اگر از بقاي بار استفاده كنيم ولتاژ صفر رو كه انتظار داريم به ما ميده- چون V2 = -V1 و دو خازن مشابه هستند C1=C2 پس صورت كسر صفر و VX=0 ميشه. اين بطور حسي به ما ميگه بقاي بار معتبر هست نه بقاي انرژي ولي اثبات يا توجيهي براش هنوز ارائه نشده كه چرا در اين مساله خاص استفاده بقاي انرژي نادرست هست (اگر واقعا هست)؟
به نظر من توجيه براش ارائه شده چون ما توي مدار اين رو خونديم اگه درست يادم باشه... مساله اينجاست كه پايه اصلي تحليل كلاسيك مدار، نظريه فشرده بودنه... اينجا مقدار انرژي كه كم مي شه چون در خود مدار ظاهر نمي شه ...به صورت تشعشع از مدار خارج مي شه و به خاطر همين در ابتداي وصل شدن كليد، تحليل مدار بصورت فشرده درست نيست. ( عملاً داریم ضربه در حوزه زمان وارد می کنیم که در حوزه فرکانس تمام طیف رو در بر می گیره ) در ضمن هیچ کدوم از قوانین بقای انرژی و بار هم نقض نمی شن. :D :rolleyes:
امیدوارم درست توضیح داده باشم. متاسفانه الان کتاب همراه ام نیست تا بیان دقیق اش رو بنویسم.
mazoolagh
04-19-2005, 12:24 AM
به نظر من توجيه براش ارائه شده چون ما توي مدار اين رو خونديم اگه درست يادم باشه... مساله اينجاست كه پايه اصلي تحليل كلاسيك مدار، نظريه فشرده بودنه... اينجا مقدار انرژي كه كم مي شه چون در خود مدار ظاهر نمي شه ...به صورت تشعشع از مدار خارج مي شه و به خاطر همين در ابتداي وصل شدن كليد، تحليل مدار بصورت فشرده درست نيست. ( عملاً داریم ضربه در حوزه زمان وارد می کنیم که در حوزه فرکانس تمام طیف رو در بر می گیره ) در ضمن هیچ کدوم از قوانین بقای انرژی و بار هم نقض نمی شن. :D :rolleyes:
امیدوارم درست توضیح داده باشم. متاسفانه الان کتاب همراه ام نیست تا بیان دقیق اش رو بنویسم.اين تحليل بنظر درست مياد - ببينيم بقيه چي ميگن!
mazoolagh
04-19-2005, 12:30 AM
چرا كه مقداري از انرژي تو سيمهاي رابط تلف ميشه ( به شكل انرژي گرمايي) و البته مقدار كمي از اون هم به صورت انرژي تابشي گسيل ميشه. انرژي گرمايي كه نه چون همه چيز ايده آل هست ولي انرژي الكترومغناطيسي چرا.
ضمنا واسه چي برنامه نوشتي وقتي spice هست؟
electronic
04-19-2005, 01:35 AM
انرژي گرمايي كه نه چون همه چيز ايده آل هست ولي انرژي الكترومغناطيسي چرا.
ضمنا واسه چي برنامه نوشتي وقتي spice هست؟
انا احب البرنامه نویسی جدا"!!
خوب مثل اینکه این مساله هم ختم به خیر شد. پس جریان سر گسیل و تابش الکترومغناطیسیه.
mazoolagh
04-19-2005, 09:36 AM
بنظر من يك چيزهايي هست كه خيلي براي يادگيري خوبه:
شك كردن در اينكه تعاريف و اصول رو بدون اشكال فهميديم.
قبول نكردن هر مطلبي بصرف داشتن ظاهر علمي يا انتشار در اينترنت يا چاپ در كتاب يا گفتار استاد!
خجالت نكشيدن از اينكه شايد سوال ما ابتدايي يا مسخره بنظر بياد.
نترسيدن از بحث - مغلوب شدن در بحث معنيش اينه كه شما يك چيزي به دانسته هاتون اضافه شده.
بكار بردن چرا و چگونه .
بد نيست همين مساله رو با spice يك شبيه سازي بكنيم! ببينيم صحبتهامون چقدر به واقعيت نزديكه!
mohammad123
04-19-2005, 03:56 PM
ولتاز خازن هميشه تابعي پيوسته هست و جريان خازن عبارت است از:I=C dV/dt
در اينجا گفته شده كه سيم ها كليد و... همه ايده آل هستند ,بنابر اين سوال پيش مياد كه
موقع وصل شدن كليد ,اگه ولتاز دو خازن قبل از وصل شدن برابر نبوده باشه چه اتفاقي
ميفته .(چون گفتيم ولتازخازن پيوسته است(جهش ندارد)
در اينجا در يك لحظه بسيار كوتاه ولتاز هر خازن از مقدار اوليه اش به ولتاز نهايي پرش ميكند.يعني در آن
لحظه پيوستگي نداريم .ولتاز در اين حالت رو با تابع پله مدل ميكنند (همون پرش به مقدار نهايي)
از فرمول جريان خازن , سوال پيش مي آيد كه در آن لحظه جريان مدار (مشتق ولتاز) چگونه خواهد بود .
پاسخ اينست كه جريان مدار (مشتق تابع پله) را با تابع ضربه(impulse) مدل ميكنند(از مشتقگيري كلاسيك استفاده نميكنند) كه بيان گر مقدار بسيار زياد جريان در يك لحظه است .ودر تمامي لحظات ديگر جريان صفر است .
(ميشه گفت پرش ولتاز رو تابعي با شيب بينهايت (در موقع پرش) در نظر گرفتن .)
جريان ايمپالس در برق همون اتصال كوتاه (اتصالي)هست .در واقع در لحظه وصل شدن به علت جريان شديد
جرقه توليد ميشه و انرزي زيادي از طريق گرما آزاد ميشه .
در عمل و خارج از تووري , چنين چيزي اتفاق نمي افته ,چون سيمها و ديگر وسايل مقاومتي دارند.
البته اگر مقاومت سيمها و كليد و... كم و ناچيز باشد باز اتفاقي شبيه اين ميفته ,بنابر اين هميشه
مراقبند كه چنين اشتباهي را انجام ندهند.
نميدونم اين مطلب تا چه حد براي دوستان مفيد بود.
mazoolagh
04-19-2005, 09:34 PM
ولتاز خازن هميشه تابعي پيوسته هست و جريان خازن عبارت است از:I=C dV/dt
در اينجا گفته شده كه سيم ها كليد و... همه ايده آل هستند ,بنابر اين سوال پيش مياد كه
موقع وصل شدن كليد ,اگه ولتاز دو خازن قبل از وصل شدن برابر نبوده باشه چه اتفاقي
ميفته .(چون گفتيم ولتازخازن پيوسته است(جهش ندارد)
در اينجا در يك لحظه بسيار كوتاه ولتاز هر خازن از مقدار اوليه اش به ولتاز نهايي پرش ميكند.يعني در آن
لحظه پيوستگي نداريم .ولتاز در اين حالت رو با تابع پله مدل ميكنند (همون پرش به مقدار نهايي)
از فرمول جريان خازن , سوال پيش مي آيد كه در آن لحظه جريان مدار (مشتق ولتاز) چگونه خواهد بود .
پاسخ اينست كه جريان مدار (مشتق تابع پله) را با تابع ضربه(impulse) مدل ميكنند(از مشتقگيري كلاسيك استفاده نميكنند) كه بيان گر مقدار بسيار زياد جريان در يك لحظه است .ودر تمامي لحظات ديگر جريان صفر است .
(ميشه گفت پرش ولتاز رو تابعي با شيب بينهايت (در موقع پرش) در نظر گرفتن .)
جريان ايمپالس در برق همون اتصال كوتاه (اتصالي)هست .در واقع در لحظه وصل شدن به علت جريان شديد
جرقه توليد ميشه و انرزي زيادي از طريق گرما آزاد ميشه .
در عمل و خارج از تووري , چنين چيزي اتفاق نمي افته ,چون سيمها و ديگر وسايل مقاومتي دارند.
البته اگر مقاومت سيمها و كليد و... كم و ناچيز باشد باز اتفاقي شبيه اين ميفته ,بنابر اين هميشه
مراقبند كه چنين اشتباهي را انجام ندهند.
نميدونم اين مطلب تا چه حد براي دوستان مفيد بود.
خيلي مفيد و مستدل بود - ولي من شخصا در مورد توليد گرما شك دارم فكر ميكنم بيشتر بصورت انرژي الكترومعناطيس آزاد ميشه تا گرما - در مدار واقعي حتما گرما هم داريم ولي تو اين مسئله فرضي نميدونم گرما از كجا مياد - فكر كنم جرقه فقط در مدارهاي واقعي امكانپذير باشه و در مدارهاي ايده آل جرقه نداشته باشيم.
mazoolagh
04-21-2005, 08:52 PM
آخرش هم كسي با spice اين مدار رو تحليل نكرد كه اعتبار صحبتها بررسي بشه!
daftarekhaterat
04-21-2005, 08:56 PM
من مطمئن نيستم بشه اينجوري تحليل كرد. چون بالاخره بايد تحليل يه جايي قطع بشه و دوباره شروع بشه و اين ميتونه كليت پيوستگي موضوع رو به هم بريزه.
electronic
04-21-2005, 08:56 PM
نمیشه خودت این کا رو انجام بدی رلستش من SPICE داشتم اما سی دی شو دادم دست یکی از استادام قراره شنبه بیاره.
mohammad6490
07-12-2006, 03:40 PM
سلام
برای گرفتن جواب سوالتون به کتاب "نظریه اصولی مدارهای الکتریکی" نوشته مهندس قوشه عابد هدتنی مراجعه کنید.
تو این کتاب دقیقا این سوال مطرح شده.
mazoolagh
07-12-2006, 11:04 PM
سلام
برای گرفتن جواب سوالتون به کتاب "نظریه اصولی مدارهای الکتریکی" نوشته مهندس قوشه عابد هدتنی مراجعه کنید.
تو این کتاب دقیقا این سوال مطرح شده.
بله - این یک مسئله کلاسیک هست. لطفا برای کسانی که به این کتاب دسترسی ندارن تحلیل این کتاب رو اینجا هم بگذارین.
ali jalilvand
07-17-2006, 04:59 PM
سلام
خیلی راحت 0 می شه!
چون در هیچ جای دنیا خازن ایده آل نداریم
اما اگرم داشته باشیم، انرژی الکترومغناطیسی تو این فرمولا براش پیاده نشده.
ضمنا هیچوقتم نمی تونیم تو spice یه قطعه کاملا ایده آل تعریف کنیم.
|
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.