View Full Version : تقويت كننده ها:
electronic
07-22-2005, 11:07 PM
خوب تو اين تاپيك مي خوايم در مورد روشهاي تقويت سيگنال و مقابله با نويز و ... بحث كنيم و احتمالا مدارات مربوطه رو جهت نقد و بررسی ارایه بدیم.
پیشاپیش دست بابابرقی های علاقه مند رو به گرمی می فشاریم.
Electronics Art
07-22-2005, 11:42 PM
بحث روی طراحی تقویت کننده برای LNB به منظور استفاده از دیش های کوچولو :lol:
دوستان عزیز و مشتاق و صاحب نظر بشتابید
Electronics Art
07-22-2005, 11:46 PM
سلام دوستان
یه کم مقدمه برای آشنایی بیشتر
خوب انسان برای ارسال پیام به نقاط دوردست به صورت الکتریکی از مدلاسیون استفاده کرد
برای ارسال پیام به نقاط خیلی دوردست و به اصطلاح افزایش برد فرستنده فرکانس را بالا برد
چون تو بحث های الکترومغناطیس و امواج ثابت شده که هر چه فرکانس یه موج بیشتر باشه
ضریب نفوذ پذیریش بیشتره خوب حالا یه مشکل پیش میاد هر چه فرکانس بره بالاتر طول موج
یا همون لاندا کوتاهتر میشه در نتیجه انرژی موج به علت تاثیر پذیری از عوامل محیطی یا همون
نویز خیلی خیلی کمتر میشه مثلاً از قدرت چند هزار واتی سیگنال منبع که توسط ماهواره فرستاده
میشه تنها چند دهم میکرو وات بر متر مربعش به سطح زمین میرسه که این چند دهم میکرو وات رو
یه سطح سهموی بنام دیش جمعش کرده و تو کانونش متمرکز میکنه و ال ان بی این سیکنا رو از
کانون گرفته و طبق بلوک زیر عملیات پردازش و تقویت و اماده کردن سیگنا برای ارسال به رسیور رو
انجام میده اینم ال ان بی LNB = Low Noise Amplifier and Blockdown converter
http://img293.imageshack.us/img293/9171/lnb0od.jpg
خوب حالا در صورتی که دیش ما کوچیکتر باشه تا راحتر مخفی بشه مسلماً سیگنال خروجی که ال ان
به رسیور میفرسته ضعیفتر هستش پس ما باید این سیگنال رو تقویت کنیم محدوده فرکانسیش هم
950 مگ تا 2.15 گیگ هستش امپدانس خروجیش هم به منظور تطبیق امپدانس و انتقال حداکثر توان
برابر با امپدانس کابل انتقال می باشه
تا اینجا اگه سوالی باشه تا حد توانم پاسخ میدم و از نظرات دگر حضرات و مهندسین نیز استفاده می کنیم
electronic
07-23-2005, 01:40 AM
دستت ئرست الک جان.این محدوده ی فرکانسی واسه همه ی گیرنده ها 950 مگ تا 2 گیگه؟
Electronics Art
07-23-2005, 11:49 AM
دستت ئرست الک جان.این محدوده ی فرکانسی واسه همه ی گیرنده ها 950 مگ تا 2 گیگه؟
دقيقاَ
اين محدوده يه رنج استاندارد براي همه رسيورها و DVB هاست
Electronics Art
07-23-2005, 11:53 AM
قدم اصلی در طراحی یک تقویت کننده مشخص کردن مشخصات تقویت کننده است
این مشخصات عبارتند از :
امپدانس ورودی و امپدانس خروجی
جهت تطبیق امپدانس به منظور انتقال حداکثر توان
محدوده یا رنج فرکانس کار مدار
به منظور یافتن پاسخ فرکانسی برای عملکرد مطلوب
مینیمم ولتاژ ورودی جهت تقویت
که در اینجا خروجی ال ان بی هستش
ماکزیمم ولتاژ خروجی تقویت کننده جهت اعمال به رسیور
تا رسیور اشباه نشود
بهره ولتاژ و بهره جریان و بهره توان
در نهایت تغذیه مدار
یه فکری روی اینا بکنید
برمی گردم :lol:
Electronics Art
07-23-2005, 06:35 PM
بابا پس کجایید بیان کمک کنید
من تنهایی می قلفم ها
اینجوری به هیچ جایی نمیرسیم :(
Electronics Art
07-23-2005, 06:43 PM
خوب یه چندتایی از مشخصاتش از این قرار است :
امپدانس ورودی : 75 اهم
امپدانس خروجی : 75 اهم
رنج فرکانسی : 950 مگ تا 2.15 گیگ
ولتاژ ورودی : یه دیش 60 سانت با یه ال ان بی می تونه چه دامنه ای رو ایجاد کنه ؟؟؟
ولتاژ خروجی : رسیور با چه مقدار ورودی به اشباع میره ؟؟؟
بهره ولتاژ : Vin/Vout
تغذیه : 13 تا 18 ولت
mazoolagh
07-23-2005, 10:01 PM
منظور تقويت كننده بصورت كلي و عام هست يا اينكه نوع خاصي از تقويت كننده مورد نظره؟
يعني منظورتون تقويت كننده هاي فركانس بالا است يا صوتي - چي قراره كه تقويت بشه (ولتاژ - جريان - يا هردو)؟
ميزان تقويت در چه حد هست؟ در حد ميلي وات - دهم وات - چند وات - چند ده وات - چند صد وات ...؟
واسه هر كدوم از اين سوالها 1000 تا كتاب ميشه مطلب نوشت! البته اونهايي كه بلدن! من خودم در حد كپي پيست خوب ميتونم همكاري كنم :lol:
Electronics Art
07-23-2005, 10:24 PM
منظور تقويت كننده بصورت كلي و عام هست يا اينكه نوع خاصي از تقويت كننده مورد نظره؟
يعني منظورتون تقويت كننده هاي فركانس بالا است يا صوتي - چي قراره كه تقويت بشه (ولتاژ - جريان - يا هردو)؟
ميزان تقويت در چه حد هست؟ در حد ميلي وات - دهم وات - چند وات - چند ده وات - چند صد وات ...؟
واسه هر كدوم از اين سوالها 1000 تا كتاب ميشه مطلب نوشت! البته اونهايي كه بلدن! من خودم در حد كپي پيست خوب ميتونم همكاري كنم :lol:
آره ديگه مزلوق خان يه تقويت كننده فركانس بالا در حد 950 مگ تا 2.15 گيگ براي سيگنال خروجي ال ان بي
از يه ديش 60 سانت
سوالات اساسي اينا هستند :
1 ) يه ديش 60 سانت با يه ال ان بي ماكزيمم دامنه اي كه مي تونند ايجاد كنند چقدره ؟ همون ورودي تقويت كننده
2 ) ميزان تقويت هم وابسته است به اينكه رسيور با چه دامنه اي به اشباع ميره و با چه دامنه اي كار نمي كنه ؟؟
پارامتر مورد تقويت هم بيشتر ولتاژ هستش
فكر نكنم يه رسيور جريان زيادي از وروديش بكشه
تو همون حد كپي پيستم قبوله مزلوق خان :lol:
electronic
07-23-2005, 11:31 PM
در واقع دنبال ساخت همچین (http://www.microyal.com/amp.html) چیزایی هستیم فقط من موندم این دیگه چه جوریه یعنی واقعیت داره یا سر کاریه!
http://www.forum.persiantools.com/attachment.php?attachmentid=3622&stc=1
mazoolagh
07-24-2005, 12:40 AM
الكترونيك جان - اين عكس كه گذاشتي مربوط به تلويزيونهاي با وضوح زياد يا High Definition TV هست كه 20 سال بيشتره كه مطرح هست (نميدونم كجاها عملي شده ولي زماني كه محمد هاشمي رييس راديوتلويزيون بود يعني زمان جنگ ميگفت ميخواد تلويزيون ايران رو اينطوري كنه :p ) و در اون بجاي 625 خط افقي از 1250 خط استفاده ميشه. بالطبع وضوح بيشتري داره.
طراحي و ساخت مدارهاي فركانس بالا درست و حسابي نه راديوآماتوري! هم دانش ميخواد هم تجربه هم پول هم تجهيزات اندازه گيري گرونقيمت هم وقت هم بنوعي هنر.
من يكي كه نيستيم :f34r:
electronic
07-24-2005, 12:49 AM
الكترونيك جان - اين عكس كه گذاشتي مربوط به تلويزيونهاي با وضوح زياد يا High Definition TV هست كه 20 سال بيشتره كه مطرح هست (نميدونم كجاها عملي شده ولي زماني كه محمد هاشمي رييس راديوتلويزيون بود يعني زمان جنگ ميگفت ميخواد تلويزيون ايران رو اينطوري كنه :p ) و در اون بجاي 625 خط افقي از 1250 خط استفاده ميشه. بالطبع وضوح بيشتري داره.
طراحي و ساخت مدارهاي فركانس بالا درست و حسابي نه راديوآماتوري! هم دانش ميخواد هم تجربه هم پول هم تجهيزات اندازه گيري گرونقيمت هم وقت هم بنوعي هنر.
عجب اینو نمی دونستم.ایشالا وقتی که حسن بن اصغر بن محمد هاشمی! رییس شد این رویا هم به تحقق می پیونده!
راستی اینکه گفتید نیستم واسه این عکس من بود یا خود بحث تاپیک همین جوریشم کلی لنگی داریم ها!:(
Electronics Art
07-24-2005, 01:33 AM
مزلوق خان يعني عملي نميشه ؟؟؟ :(
mazoolagh
07-24-2005, 01:40 AM
منظورم كه واضح بود - هيچكدوم از اون چيزهاي لازمه اينكار رو كه ليست كردم نداريم! اين مبحث تئوريش هم سنگينه و كلي پيشنياز ميخواد. سنگ بزرگيه!
mazoolagh
07-24-2005, 01:43 AM
ضمنا بخاطر عكس الكترونيك هم نيست - اصلا چرا اين فكر برات پيش اومد؟
Electronics Art
07-24-2005, 01:46 AM
منظورم كه واضح بود - هيچكدوم از اون چيزهاي لازمه اينكار رو كه ليست كردم نداريم! اين مبحث تئوريش هم سنگينه و كلي پيشنياز ميخواد. سنگ بزرگيه!
سنگ بزرگ علامت نزدنه :(
electronic
07-24-2005, 02:10 PM
ضمنا بخاطر عكس الكترونيك هم نيست - اصلا چرا اين فكر برات پيش اومد؟
فکر کردم این نوع خاص رو میگید.
خوب با این حساب بحث یه خورده گره می خوره.
فکر کنم باید برگردیم سر همون آنتن جمع شونده والا اگه یه طرح خوب پیدا بشه دردسرش خیلی کمتره.یه معادله ی سهمی می خواد و بس بقیه ش به انگشتان هنرمند سازنده بستگی داره.
حالا كه بحث تقويت كننده هستش. مي شه يه چيزي هم براي تقويت آنتن موبايل بزاريد اينجا مردم از دست اين آنتن دهي
electronic
07-24-2005, 09:45 PM
حالا كه بحث تقويت كننده هستش. مي شه يه چيزي هم براي تقويت آنتن موبايل بزاريد اينجا مردم از دست اين آنتن دهي
فعلا" تو همینم موندیم....
شما پرونده تونو بذارید نوبت که شد خبرتون می کنیم!
حالا نمي شه براش يه طرح سه فوريتي بديد؟
electronic
07-25-2005, 11:47 AM
حالا نمي شه براش يه طرح سه فوريتي بديد؟
این طرح شیش فوتیمون لازم الاجرا بشه چشم پرونده شما رو هم بررسی می کنیم!:D
mohsen++
10-18-2005, 08:39 PM
[bebakhshid ke finglish type mikonam keyboarde in lap top farsi nadere
masale mohem too rf dar ferekanshaye balaye 1ghz S/N hastesh na levele rf
be farze inke shoma yek amplifier dar khorooji lnb ham bezari tanha kari ke kardin ine ke damaneye noise va signal ro ba ham afzayesh dadin alaveh bar inke oon taghviat konandeye shoma yemeghdari noise ham khodesh tolid mikone va ba in hesab signal be noise ro badtar mikone
estefade az yek dish koochektar niyazmande in hastesh ke lnb ke estefadeh mikonim noise kamtari dashte bashe ya be ebarate dige adad noise oon koochiktar bashe
age yadetoon bashe ghadima lnb ha ba nf=0.7db boodand vali hala lnb ba nf=0.5db darim
raveshe dovvom estefadeh az dish hae hastesh ke randemane behtari darand joda az kefyate sakhte oon
alan aksare dish ha lnb dar vasate dish gharar dare va ghesmati az oono saye mikone
ba estefade az dish ha e ke lnb dar paene dish gharar dareh va oono saye nemikone mishe levele daryafti ro pbala bord
movaffagh bashid
bazam bebakhshi az inke finglish type kardam
Electronics Art
10-18-2005, 09:41 PM
سلام دوست عزیز محسن :)
بله فرمایش شما کاملاً صحیح هستش
من هم گفته بودم که ما باید از lnb های نویز پایین استفاده کنیم مثلاً الان ال ان بی 0.3 هم وجود داره
در مورد سیگنال به نویز هم گفته شما درست هستش
ولی این به نوع تقویت کننده بر میگرده مثلاً اگه از تقویت کننده های تفاضلی استفاده کنیم
می تونیم مقدار نویز رو کاهش بدیم در کل چون مدار فرکانس بالا هستش محاسبات به خاطر بروز رفتارهای
متفاوت توسط المان های اکتیو پیچیده میشه
در ضمن چون ساخت این گونه تقویت کننده ها نیاز به تست و آزمایش و کالیبره کردن هستش
نیازه به اسکوپ ها و سیگنال زنراتورهای فرکانس بالا داره که متاسفانه در دسترس نیستند
در ضمن عضویت شما رو در پی تبریک و ورودتون رو به بخش برق و الکترونیک خوش آمد میگم :)
|
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.