برگزیده های پرشین تولز

تشخیص عسل تقلبی از عسل

عسل مجید

Registered User
تاریخ عضویت
4 دسامبر 2013
نوشته‌ها
258
لایک‌ها
105
محل سکونت
اینجا ایران است
سلام دوستان
روشهایی در بین عامه مردم برای تشخیص عسل طبیعی وجود داره که به نمونه هایی از اون اشاره می کنم :
اساتید رشته زنبورداری برای شناسایی عسل طبيعي از روش‌های آزمایشگاهی استفاده می‌کنند اما مردم عادی هم با استفاده از روش‌های ساده تجربی تقریبا" می‌توانند نوع طبیعی را از تقلبی تشخیص دهند.این روش‌ها عبارتند از :

*ریختن عسل در آب سرد: اگر مقداری عسل طبیعی را در یک لیوان آب سرد بریزید، می‌بینید که عسل کاملا حالت چسبندگی خود را حفظ می‌کند و خیلی سخت و دیر در آب سرد حل می‌شود اما عسل تقلبی سریع در آب حل می‌شود.اگر عسل را داخل لیوان محتوی آب بریزید، چنانچه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبی است، ولی اگر عسل هنگام ریختن، در آب حل شود، از مطلوبیت و خلوص کمتر ی برخوردار است.

635658_858.jpg

*رس زدن عسل: رس زدن به معنای رسوب کردن و کدر شدن عسل است. عسل طبیعی به دلیل داشتن دیاستاز بعد از مدتی ته‌نشین می‌شود و رس می‌زند؛ یعنی ذرات قند عسل متبلور می‌شود و عسل مانند روغن نباتی سفت مي شود.تفاوت آن با شكرك زدن كه در مربا ايجاد می‌شود اين است كه بلورهاي عسل رس زده خيلي ريز تر از بلورهاي مرباي شكرك زده مي باشد.
* اگر با قاشق عسل از ظرفی برداشته شود به علت خاصیت چسبندگی و سیال بودن آن،ریزش عسل طبیعی از قاشق بلا انقطاع و بدون وقفه می باشد.
* مزه کردن: عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای است که فقط در عسل وجود دارد و عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه می باشند. لذا افراد می توانند با مصرف زیاد و توجه دقیق درجه خلوص عسل را تشخیص دهند.باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر می دهد تا مزه خالص عسل.

* عطر و بوی طبیعی: اگر درپوش عسل مدتی بسته باشد، هنگام باز کردن درپوش بو و رایحه مطبوع عسل طبیعی را می توانید استشمام کنید.البته در بعضی موارد از اسانس نیز برای خوش عطر کردن عسل استفاده می شود.

* آب شدن در دهان: عسل طبيعي به سرعت در دهان آب مي شود و پس از مصرف ايجاد انرژي مي كند، در حالي كه عسل غيرطبيعي طعم آبنبات مي دهد.

* استفاده از ابزارهای بدن: آقای دکتر اسفندیار رشید زاده عسل شناس و زنبوردار نمونه کشورمان در این باره می نویسد: برای مصرف کننده یک راه بیشتر برای تشخیص عسل وجود ندارد آن هم استفاده از ابزارهایی است که بدن در اختیارش گذاشته است. با چشمانش شکل ظاهری عسل را ارزیابی کند ، با بینی اش آن را بو کند ، با زبانش آن را مزه مزه نماید اگر مجموعه باب طبعش بود و اگر عسل بخصوص عطر و طعم گلها را داشت. این عسل ، عسل واقعی (طبیعی) است و ارزش آن را دارد که بهای آن را در حد معقول بپردازد .
شما چه روش هایی رو برای تشخیص عسل اصل می دانید ؟
 

m558

Registered User
تاریخ عضویت
28 آگوست 2012
نوشته‌ها
1,438
لایک‌ها
1,486
چند روز پیش با یک زنبوردار هم صحبت شدم و صحبت از عسل شد
به گفته او عسل طبیعی از گل خیلی خیلی کمیاب است تنها توی شکاف صخره ها یا جاهای دور از دست درس است
و برای اینکه عسل های الان بوی خوبی بدهند عرقیات گیاهی خوش بو را با شکر مخلوط و جلوی کندو میزارند و عسل تهیه شده از اون همون بو را میده
مثلا عسل x از گیاه یا گل x عرق گیری می کنند و با شکر مخلوط میکنند و جلوی کندو میزارند و عسل درست شده از اون همون بو را میده و ما فکر میکنیم واقعا عسل گل x است
 

عسل مجید

Registered User
تاریخ عضویت
4 دسامبر 2013
نوشته‌ها
258
لایک‌ها
105
محل سکونت
اینجا ایران است
چند روز پیش با یک زنبوردار هم صحبت شدم و صحبت از عسل شد
به گفته او عسل طبیعی از گل خیلی خیلی کمیاب است تنها توی شکاف صخره ها یا جاهای دور از دست درس است
و برای اینکه عسل های الان بوی خوبی بدهند عرقیات گیاهی خوش بو را با شکر مخلوط و جلوی کندو میزارند و عسل تهیه شده از اون همون بو را میده
مثلا عسل x از گیاه یا گل x عرق گیری می کنند و با شکر مخلوط میکنند و جلوی کندو میزارند و عسل درست شده از اون همون بو را میده و ما فکر میکنیم واقعا عسل گل x است
اون عسل طبیعی متعلق به زنبورهای وحشی هست که در مناطق کوهستانی و لابلای صخره ها سکونت دارند و عسل این زنبورها اون هم اگه گیر بیاد بالای 300 هزار تومان ارزش دارد.
 

mirij861

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
30 آپریل 2012
نوشته‌ها
3,946
لایک‌ها
3,354
محل سکونت
مـــشهد
@M1V جناب برزویان بیا یه توضیح در مورد عسل طبیعی بده ....
 

M1V

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
9 می 2013
نوشته‌ها
7,898
لایک‌ها
3,611
محل سکونت
asalkade.com خرید تلفنی عسل از زنبوردار09155869597
@M1V جناب برزویان بیا یه توضیح در مورد عسل طبیعی بده ....
برای عموم مردم، شناخت عسل طبیعی از تقلبی بسیار سخت است اما با روش های زیر می توان به صورتی مطمئن‌تر اقدام به خرید عسل طبیعی كرد :
* از فروشگاه‌ها یا افراد و زنبورداران معتبر و مطمئن خرید كنید.
* * عسل را به طور عمودی درون لیوانی از آب بریزید، در صورتی كه ته آن جمع شد و در آب حل نشد، كیفیت طبیعی عسل در حد مطلوب است. هر چه سرعت حل شدن عسل در آب بیشتر باشد، خلوص آن كمتر، و در نتیجه غیرطبیعی‌تر است.
* * * شیشه عسل را برگردانید و به سرعت بالا یا پایین رفتن حباب‌های درون عسل دقت كنید. هر چه كندتر حركت كند، بهتر است.
* * * * مقدار كش‌آمدن عسل نیز تا حدودی در تشخیص عسل طبیعی از نیمه طبیعی و صنعتی مؤثر است. عسل طبیعی به دلیل داشتن رطوبت كمتر، روان‌شدگی كمتری دارد.
* * * * * عسل طبیعی، شیرینی، مزه، طعم و بوی مشخصی دارد. شیرینی عسل طبیعی برخلاف
نوع مصنوعی هیچ شباهتی به مزه شكر و قند ندارد و به محض برداشتن درپوش آن، بو و رایحه مطبوع آن به مشام می‌رسد.
 

vahidrotab

Registered User
تاریخ عضویت
9 فوریه 2011
نوشته‌ها
760
لایک‌ها
316
محل سکونت
ترکیه و ایران
بله همه روش های اشاره شده نسبی هستن، حتی میشه گفت آزمایشگاه هم قطعی نیس

ولی بهترین روش خوردن اون هست که کسی که می خوره اگه قبلا اصل طبیعی خورده باشه متوجه میشه کیفیت اصل رو.
الان دیگه تولید کننده اگه به زنبوراش شربت نده براش اقتصادی نیس. اگه محیطش مناسب باشه، بدون شربت میتونه از هر کندو نهایتا 2-3 کیلو عسل برداشت کنه (در حالت عادی 1 کیلو)
ولی با شربت حداقل 10 کیلو به بالا از هر کندو برداشت میشه که قیمت اون هم به تناسب افزایش یا کاهش پیدا میکنه (طبیعی و شربتی)
حالا روش های تولید مصنوعی عسل بماند با اونا کاری نداریم.
در این بین هرکس متناسب با ذاعقه و توان خودش اقدام به خرید عسل میکنه. ممکنه کسانی عسل شربتی رو به قیمت طبیعی بفروشن که یک کار مرسوم هست. پس با قیمتش نمیشه تشخیص داد.
و من الله توفیق
 

arashhamidi2014

Registered User
تاریخ عضویت
11 دسامبر 2013
نوشته‌ها
1,643
لایک‌ها
1,099
من شنیدم اکثر زنبور دار ها از آب شکر برای تغذیه زنبور ها استفاده می کنند .
راست و دروغش با زنبورداران شمال استان فارس .
 

عسل مجید

Registered User
تاریخ عضویت
4 دسامبر 2013
نوشته‌ها
258
لایک‌ها
105
محل سکونت
اینجا ایران است
من شنیدم اکثر زنبور دار ها از آب شکر برای تغذیه زنبور ها استفاده می کنند .
راست و دروغش با زنبورداران شمال استان فارس .
درست شنیدید دوست عزیز دلایلی رو برای تغذیه زنبورها با شربت ب و شکر براتون میگم :
1- بارندگی های کم در سال های اخیر باعث کاهش پوشش گیاهی در طبیعت شده و این خود باعث کاهش محصول میشه.
2- هزینه هایی که یک زنبوردار صرف می کنه مانند هزینه ایاب و ذهاب ، هزینه اجاره زمین ، هزینه نگهبان ، هزینه کارگر ، مرگ و میر زنبورها ، بیماری زنبورها و ...
3- اگه یک زنبوردار با شربت کلنی رو تغذیه نکنه ، حداکثر محصولی که از یک کندو برداشت میشه بزور 3 یا چهار کیلو میشه اونهم در شرایطی که طبیعت پر از گل هست. و این هم با این هزینه ها با صرفه نیست.
اگه زنبورداری که بصورت حرفه ای کار میکنه ادعا کنه که چنین کاری انجام نمیده ،تا از نزدیک شاهد نباشید مطمئن باشید که دروغ میگه.
خود ما هم از شربت برای تغذیه استفاده می کنیم ولی نه برای همشون ، تعدادی از کلنی ها رو حتی یه قطره هم شربت نمیدیم فقط برای مشتریان خاصمون .
 

babak13633

Registered User
تاریخ عضویت
4 آگوست 2014
نوشته‌ها
1,489
لایک‌ها
737
عسل های اقای برزویان واقعا حرف نداره
کارش درسته
من یه سوال فنی دارم
آیا خود زنبورعسل مهم نیستش که عمل ایجاد عسل رو انجام میده؟!
حالا یا شکر باشه یا خود گل؟
 

عسل مجید

Registered User
تاریخ عضویت
4 دسامبر 2013
نوشته‌ها
258
لایک‌ها
105
محل سکونت
اینجا ایران است
عسل های اقای برزویان واقعا حرف نداره
کارش درسته
من یه سوال فنی دارم
آیا خود زنبورعسل مهم نیستش که عمل ایجاد عسل رو انجام میده؟!
حالا یا شکر باشه یا خود گل؟
نه ، جنس زنبور عسل در میزان کیفیت محصول تفاوت نمی کنه چون همشون یه کار رو انجام میدهند. زنبور عسل دارای نژادهای مختلفی هست از جمله :
در زیر پنج نژاد معروف از گونه زنبورعسل معمولی یا اروپایی که شهرت جهانی دارند معرفی شده اند.
1- زنبورعسل سیاه (A.m.mellifera)

این زنبور در تمام قاره اروپا، کوههای آلپ و روسیه مرکزی وجود دارند.افراد این نژاد در زنبورهایی درشت و سیاه رنگند. رشد جمعیت این نژاد در بهار کند بوده ولی در اواخر تابستان و اوائل زمستان، کلنی به بیشترین رشد خود می رسد که در آن زمان دیگر در طبیعت گلی وجود ندارد(عیب این نژاد) این زنبور نسبت به امراض زنبور و پروانه موم خوار حساسند. تنها مزیت این نژاد این است که شرایط زمستان را بخوبی تحمل می کنند که آن هم با خوردن غذای زیاد توام است.

2- زنبور عسل ایتالیایی (A.m.ligustica)

موطن اصلی آن ایتالیا بوده و از نر جثه کوچکتر و ظظریفتر از زنبورسیاه بوده و رنگ آن معمولا زرد مایل به قهوه ای است. این نژاد دارای خصوصیات رفتاری خوب ازجمله آرام بودن و تمایل کم به بچه دهی، تولید اندک بره موم، عسل آوری و رشد سریع کلنی در اوایل بهار است. از طرفی زمستان را بخوبی تحمل نکرده و حس غارت در آن قوی بوده و حس جهت یابی ضعیفی دارند و گاهی اشتباها به کندوی مجاور می روند.

3- زنبور قفقازی (A.m.caucasica)

این نژاد ساکن کوههای قفقاز در گرجستان بوده و دارای رنگ بدن خاکستری روشن است.زنبورهایی آرام هستند و کمتر نیش می زنند و تا اواسط تابستان جمعیتش به بیشترین حد می رسد. ویژگی مطلوب آن تمایل کم به بچه دهی است اما تولید زیاد بره موم در آنها و در نتیجه چسباندن کادرها به همدیگر، کار با آنها را مشکل می سازد. این نژاد به نوزما حساس بوده و از زمستان گذرانی خوبی برخوردار نیستند.

4- زنبور عسل کارنیولان (A.m.carnica)

در قسمت جنوبی کوههای آلپ و شمال بالکان و در دره دانوب پراکنده اند.از نظر اهری شبیه زنبوران ایتالیایی است و رنگ بدن قهوه ای مایل به خاکستری است. از ویژگی های مطلوب آن می توان به آرام بودن،کم بودن نیاز غذایی اشاره کرد. این نژاد کم بچه می دهند،غارت نمی کنند و عسل خوبی تولید می نمایند و نسبت به بیماری های زنبورعسل مقاومند.

5- زنبور عسل ایرانی(A.m.mede&persica)

موطن اصلی آن ایران بوده و سه حلقه ول شکم آن سیاه و بقیه حلقه ها زرد مایل به قهوه ای است. در کتاب های زنبورداری از این زنبور بعنوان زنبور نیش زن یاد میشود.این نژاد از سایر نژادهای فوق قانع تر بوده و مصرف غذای آن در زمستان اندک است. بره موم زیادی مصرف می کند اما مقدار آن از نژاد قفقازی کمتر است.در مناطق سردسیر سرمای زمستان را بخوبی تحمل میکند و در اوایل بهار رشد آن خوب بوده و تا خردادماه به بیشترین مقدارش می رسد. از ویژگی های نامطلوب این نژاد می توان به تمایل آن به غارتگری و تولید بچه زیاد اشاره کرد.
 

babak13633

Registered User
تاریخ عضویت
4 آگوست 2014
نوشته‌ها
1,489
لایک‌ها
737
داداش توضیحات رو خوندم خیلی اموزنده بود
سوال من این بود که آیا عمل ایجاد شدن عسل که توسط زنبورعسل هستش ملاک نیستش؟
حالا بهش شکر بدی یا بره از گل ها تغذیه کنه؟
 

عسل مجید

Registered User
تاریخ عضویت
4 دسامبر 2013
نوشته‌ها
258
لایک‌ها
105
محل سکونت
اینجا ایران است
در هر دو مورد زنبور عسل پروسه ی یکسانی رو برای تولید عسل طی می کنه چه شربت شکر باشه چه شهد گل چون ملاک برای زنبور شیرین بودن هست
زنبور مقداری دیاستاز از نوع اینو رتاز به داخل ان ترشح می کند و مقداری از اب شهد کیسه جذب بدنش می شود سپس شهد نارس را به داخل سلول هایش ریخته و هنگام شب از کندو خارج نمی شود . . زنبور عسل شهد را مجددا به داخل کیسه ذخیره خود برده و دوباره انزیم دیاستاز را به ان می افزاید و همچنین رطوبت ان را جذب می کند . این عمل را انقدر انجام می دهد تا شهد کاملا غلیظ شده و تبدیل به عسل رسیده گردد . ملاحظه می فرمایید تهیه عسل کار بسیار دشواری است که هر زنبور در طول زندگی اش فقط 1قاشق مربا خوری از ان تهیه می کند . در نهایت زنبور برای تمیز ماندن عسل روی ان را با یک لایه موم می پوشاند و موم عسل بر خلاف تصور بسیاری از مردم مدفوع زنبور نیست.
 

babak13633

Registered User
تاریخ عضویت
4 آگوست 2014
نوشته‌ها
1,489
لایک‌ها
737
داداش از توضیحات ممنونم
معلومه که اطلاعات تون در مورد عسل خیلی زیاده
 
بالا