برگزیده های پرشین تولز

شیراز

nettour

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
22 نوامبر 2014
نوشته‌ها
2
لایک‌ها
0
سن
38
شیراز از دیرباز به واسطهٔ مرکزیت نسبی‌اش در منطقهٔ زاگرس جنوبی و واقع‌شدن در یک منطقهٔ به نسبت حاصل‌خیز، محلی طبیعی برای مبادلات محلی کالا بین کشاورزان، یکجانشینان و عشایر بوده‌است. همچنین این شهر در مسیر راه‌های تجاری داخل ایران به بنادر جنوب مانند بندر بوشهر قرار گرفته‌است.
 

panasonic.ir

Registered User
تاریخ عضویت
2 سپتامبر 2013
نوشته‌ها
298
لایک‌ها
51
محل سکونت
تهران
بهترین مسیر برای رسیدن به مرکز استان فارس(شیراز) مسیر تهران- قم - کاشان- اصفهان- شهرضا-آباده- مرودشت-شیراز به طول 940 کیلومتر است. هرچند استان فارس به دليل آثار به جا مانده از دوره پیش از اسلام و بهخصوص تخت جمشید و پاسارگاد (آرامگاه کوروش) معروف است اما بهتر است قبل از سفر به این استان با جاذبههاي دیگر تاریخی، طبیعی و فرهنگی این خطه از ایران آشنا شوید. در 135 کیلومتری شیراز و پیش از آنکه به مرودشت برسیم در سمت چپ بزرگراه تابلویي ما را به سمت محوطه تاریخی پاسارگاد که بهخاطر مقبره کوروش زبانزد است راهنمایی ميکند. هرچند تکتک بخشهاي محوطه تاریخی پاسارگاد برای تاریخ دانان و علاقهمندان میراث فرهنگی بسیار با ارزش است اما برای مخاطب عام جالبترین قسمت این مجموعه آرامگاه کوروش است. پیشنهاد ما این است که اگر اطلاعات دقیقی از بناهای دیگر این مجموعه ندارید پس از دیدن آرامگاه کوروش این مجموعه را ترک کنید و به سمت نقش رستم بروید. نقش رستم در فاصله 66 کیلومتری شیراز و در سمت چپ بزرگراه قرار دارد. آرامگاه 4تن از پادشاهان هخامنشی، نقش برجستههای متعددی از وقایع مهم دوران ساسانیان، نقشبرجسته ویرانشدهای از دوران عیلامیان و بنای معماگونه کعبه زرتشت در این مکان قرار دارند. 6 کیلومتر پس از نقش رستم به تخت جمشید ميرسید. بازدید از تخت جمشید حداقل 4 ساعت طول خواهد کشید. اگر زمان کافی ندارید این بازدید را روز آخر و هنگام بازگشت انجام دهید و به هیچ وجه بدون راهنما یا کتاب راهنما اقدام به بازدید نکنید.خوشبختانه هتل های شیراز و مهمانسراها شیراز و هتلهاي سنتی خوب است و هم خانههاي مبله برای اجاره کردن در آن پیدا ميکنید. کافی است سری به مرکز شهر و حوالی بازار وکیل بزنید؛ بر در و دیوار شهر اعلانهاي اجاره خانه را ميبینید. بازدید از جاذبههاي تاریخی و فرهنگی شهر شیراز دو روز تمام طول خواهید کشید که میتوایند این دوشب را در هتل های شیراز که مدرنیته وسنتی هستند بگذرانید. شبهایتان را در شیراز ميتوانید به زیارت شاه چراغ یا حافظ بروید، همچنین ميتوانید در نزدیکی حافظیه به باغ جهان نما بروید. بهترین سوغاتیها را هم ميتوانید از بازار وکیل و مخصوصا سرای مشیر تهیه کنید.در خیابان پشتی ارگ کریم خانی هم دو سه فالودهفروشی هست که نباید از قلم بیفتد.اما جاذبههاي تاریخی استان فارس تنها در مرودشت و شیراز خلاصه نميشود. شهرستان کازرون در فاصله 154 کیلومتری غرب شیراز بیشترین آثار به جا مانده از دوره ساسانی را در خود جا داده است؛ معبد آناهیتا ایزدبانوی آب، شهر باستانی بیشاپور که زمانی پایتخت ایران بوده و بزرگترین مجسمه دوره ساسانی مجسمه شاپور اول از آن جملهاند. ميتوانید یک روز کامل از سفر خود را به آثار تاریخی و طبیعی کازرون اختصاص دهید، یادتان باشد در مسیر شیراز به کازرون وقتی هنوز کمتر از 25 کیلومتر از شیراز دور شدهاید سراغ روستای رمقان و آبشار بسیار زیبای کوهمره سرخی هم ميتوانید بروید.

عمارت مرکزی باغ ارم شیراز
هرچند معروفترین جاذبه طبیعی استان فارس آبشار مارگون است اما ما به دليل ازدحام بیش از حدگردشگران بازدید از این آبشار را در تعطیلات نوروز پیشنهاد نميکنیم. شاید در مورد دریاچههاي استان فارس هم زیاد شنیده باشید اما اگر ميخواهید دریاچهای پر آب ببینید بهتر است به تماشای دریاچههاي استان فارس نروید در این میان دریاچه مهارلو که در فاصله 10 کیلومتری جنوب شرقی شیراز که تبدیل به دریاچه نمک شده دیدنی است و بهخاطر فاصله اندکش با شیراز ميتواند یکی از گشتهاي کوتاه اما دیدنی شما باشد اما اگر ميخواهید از جاذبههاي طبیعی فارس حسابی لذت ببرید بهتر است 100 کیلومتر از شیراز به سمت شمال غرب بروید تا به سپیدان برسید. به جز پیست اسکی مجهز سپیدان که دومین پیست اسکی بینالمللی ایران است ميتوانید در 20 کیلومتری اردکان (مرکز شهرستان سپیدان) سراغ تنگ تیزاب را بگیرید و کنار رودی که از کوههاي یاسوج تا تنگ تیزاب آمده است در کمپهايی که برای گردشگران مهیا شده ساعاتی بیاسایید. اگر اهل ماجراجویی و کوهپیمایی هستید ميتوانید دیگر جاذبههاي طبیعی و بکر فارس را جستوجو کنید جاهایی مانند تنگ دم اسب و تنگ رغز که از بینظیرترین جاذبههاي طبیعی ایران هستند.
می گویند اردیبهشت، بهترین وقت سفر به شیراز است. وقتی که هم از شلوغی نوروز خبری نیست و هم شکوفه های بهارنارنج باز شده اند، گل های رز و محمدی و نرگس و بابونه، جشنواره گل ها را در این شهر به راه انداخته اند. آن وقت هوای شهر را با بوی گل های رنگارنگ باید تنفس کرد. از دروازه قرآن باید گذشت و سر حوصله و فرصت به زیارت شاهچراغ رفت و بعد راهی زیارتگه رندان جهان، حافظیه و سعدیه، آرامگاه خداوندگار شعر رفت و شیدایی شد.
باید به تاریخ هم سری زد و به روزهایی سفر کرد که وکیل الرعایا در ارگ کریم خانی اش نشسته بود و به بازار و حمامی رفت که یادگار چندصدساله شهر هستند، از مسجدها و خانه های قدیمی و باغ های دلگشای شیراز نمی شود و نباید ساده گذشت. باید سر فرصت به همه آنها سری زد و دل داد و جان گرفت. بنابراین برای سفر به شیراز و دیدنی های اردیبهشتی اش دست کم باید سه روز وقت گذاشت. البته اگر بخواهید، طعم شیرازگردی تان در خاطره تان بماند، باید روزهای بیشتری در شیراز بمانید.
شهر تاریخ و تماشا
شیراز تاریخی، یکی از محبوب ترین شهرهای ایران است، مخصوصا در ماه اردیبهشت. محبوبیت شیراز فقط به خاطر مقبره شعرای محبوب و باغ های زیبایش نیست. در جای جای این شهر می توانید آثار منحصر به فردی را تماشا کنید، از مجموعه وکیل گرفته تا امامزادگان معروفش. غیر از این می توانید در بازار تاریخی اش بگردید و خوردنی های خوشمزه بخورید. یادتان نرود به دروازه قرآن که تصویر آن را می بینید هم سری بزنید.
چطور برسیم؟
در راه شعر و شور
شهر شیراز تا تهران حدود یک هزار کیلومتر و تا اصفهان حدود 540 کیلومتر فاصله دارد. باید از تهران تا اصفهان بیایید. از آنجا هم وارد جاده دوبانده ای می شوید که تا آباده می آید. از آباده یکی از راه صفاشهر، پاسارگاد، سعادت شهر و مرودشت و دیگری از سورمق، اقلید، دشت آسپاس، دشت کام فیروز و مرودشت می توانید تا شیراز بیایید.شیراز یک شهر تاریخی تماشایی است، بنابراین برای گشت و گذار در آنجا باید حسابی وقت بگذارید پس از میان هتل های شیراز یک محل مناسب را انتخاب کنید.مواردی که ما به شما پیشنهاد می کنیم، فقط دیدنی های خیلی معروف شیرازند، این شهر آثار دیدنی زیاد دارد. دروازه قرآن: ورودی شهر از شمال، دروازه قرآنی است که آرامگاه خواجوی کرمانی را هم در همسایگی خود دارد و به خصوص شب ها با نورپردازی بسیار زیبا، جذابتر هم می شود.

حافظیه: احتمالا پرطرفدارترین محل تاریخی شیراز، آرامگاه حافظ است با آن بنای یابود زیبایش. بنایی که سال 1315 و با الهام از معماری دوره زندیه ساخته شد. در حافظیه می توانید در باغ باصفای اطراف مقبره حافظ قدم بزنید. حافظیه در میدان آزادی یا همان فلکه گاز شیراز قرار دارد. در اینجا می توانید فالوده هم بخورید.
سعدیه: سعدیه و باغ دلگشایش هم از نقاط پربازدید و زیبای شیراز است. سعدیه با آن حوض آبی و ماهی هایش، از آن نقاط محبوب است. برای رفتن به مزار استاد سخن سعدی، باید به میدان بوستان شیراز بروید.امامزاده شاه چراغ (ع): بارگاه احمد بن موسی (ع)، برادر امام رضا (ع) نیازی به معرفی ندارد و باید برای زیارتش به خیابان احمدیه شیراز بروید. پس از زیارت به معماری امامزاده که از دوره دیلیمیان به جای مانده دقت کنید و سری هم به موزه امامزاده بزنید.بازار: بازار 300 ساله شیراز یکی از زیباترین بازارهای ایران است و از دوره زندیه به یادگار مانده است. انواع دست بافت ها، میناکاری و اشیای عتیقه و نیز سوغات های دیگر استان فارس از جمله عرقیات مشهور آن را می توانید در این بازار پیدا کنید. به بازارسرای مشیر و عمارت زیبای صنایع دستی آن هم سری بزنید. در چند قدمی بازار حمام و مسجد وکیل قرار دارد که می توانید به آنجا بروید و از این آثار تاریخی هم بازدید کنید.
ارگ کریمخان: مهمترین و بزرگترین بنای دوره زندیه همین ارگ است که مرکز حکومت شاهان زند بود. مجموعه ارگ با تزئینات و معماری زیبای دوره زندیه در مرکز شهر شیراز و نزدیک چهارراه زند قرار دارد.
نارنجستان قوام: عمارت قجری نارنجستان قوام، سال های سال یکی از مهمترین مراکز سیاسی شیراز بوده است. ساختمان زیبای نارنجستان، پر از آیینه کاری، نقاشی، کاشی کاری، گچبری و منبت کاری است. این عمارت با باغ باصفای نارنجش در مسیر خیابان لطفعلی خان به حرم شاهچراغ (ع) قرار دارد. در این خیابان سری هم بزنید به خانه زینت الملک که از آن خانه های قاجاری زیبای شهر است.
باغ های شیراز: اگر می خواهید از هوای بهاری شیراز سرمست شوید به باغ های دلگشای شیراز سری بزنید و لابلای گل ها و سبزه ها و سروهای شیرازی چند ساعتی را بگذرانید. باغ 13 هکتاری عفیف آباد یا گلشن در خیابان عفیف آباد قرار دارد و موزه سلاح های نظامی را هم تماشا کنید. باغ مشهور و جهانی ارم نیز با سروهای ناز و گل و گیاهان طرب انگیزش در خیابان ارم قرار دارد. باغ جهان نما در نزدیکی دروازه قرآن و باغ دلگشا در مسیر آرامگاه سعدی، باغ های دیگر شهر هستند.
 
بالا