PersianTools Forums

Go Back   PersianTools Forums > کامپیوتر > نرم افزار

Reply
 
امکانات بيشتر نحوه نمايش
Old 03-19-2008, 06:40 PM   #1
igimax
کاربر فعال سیستم عامل
Trusted Member
 
igimax's Avatar
آموزش ساخت، ويرايش و استفاده از Disk Imageها

به نام خدا
سلام

(توجه: ليست كامل و به روزشده راهنماهاي نوشته شده توسط IgImAx در اين آدرس)

مقدمه:
امروزه انواع ديسك‌ها براي ذخيره‌ اطلاعات يا انتقال فايل‌ها در اختيار كاربران قرار دارد. يكي از پرطرفدارترين و پراستفاده‌ترين آنها CD/DVDها مي‌باشند كه به دليل افزايش روز افزون حجم اطلاعات و نياز به انتقال يا نگاهداري داده‌ها، تكنولوژي ساخت آنها نيز هر روز در حال پيشرفت است. به طوري كه به تازگي ديسك‌هاي Blu-Ray نيز كه نسل بعدي اين‌ نوع از ديسك‌ها مي‌باشند و داري ظرفيت بسيار بيشتري هستند، به بازار عرضه شده‌اند.
از طرف ديگر، برنامه‌هاي نرم‌افزاري مرتبط با اين نوع از ديسك‌ها نيز همچون تكنولوژي سخت‌افزاريشان پيشرفت‌ و تنوع‌ قابل ملاحظه‌اي يافته‌اند. يكي از روش‌هاي نرم‌افزاري براي نگاهداري يا تغيير داده‌ها برروي آنها استفاده از Disk Image مي‌باشد. Disk Imageها اين امكان را به ما مي‌دهند كه به راحتي و با سرعت بيشتر داده‌هاي موجود در اين نوع از ديسك‌ها را عينا و با همان ساختمان داده، برروي هاردديسك كپي نماييم.
امروزه برنامه‌هاي مختلفي براي كار با Disk Imageها جهت ساختن، ويرايش كردن و رايت نمودن آنها به بازار عرضه شده است. در اين راهنما سعي نموده‌ام كه شما را با چنين برنامه‌هايي و روش كار با تعدادي از آنها آشنا نمايم. با فراگيري ساخت و ويرايش Disk Imageها و برنامه‌هاي معرفي شده در اين راهنما شما قادر خواهيد بود كه اعمال مختلفي را بعد از اين با سرعت و كيفيت بهتري انجام دهيد. ولي در بين اين اعمال مختلف من دو هدف مشخص از نوشتن اين راهنما داشته‌ام.
هدف اول: حتما تا كنون با CD/DVDهاي حرفه‌اي كه حاوي برنامه‌هاي عيب‌يابي و تعمير براي رفع مشكلات سخت‌افزاري و نرم‌افزاري سيستم‌هاي كامپيوتري طراحي شده‌اند، مواجه شده‌ايد. يكي از اهداف اين راهنما آموزش ساخت چنين ديسك‌هايي به كاربران است.
هدف دوم و مهم‌تر: يادگيري و آشنايي با Disk Imageها، پيش نياز ساخت Windows XP Live CD مي‌باشد. (كه در آينده (انشاالله) قصد نوشتن راهنماي آن را دارم) Live CD يك سي‌دي Bootable است كه برروي آن يك Windows XP SP2 با تمامي برنامه‌هاي مورد نياز براي رفع مشكل سيستم قرار داده‌ مي‌شود. زماني كه سيستم خود را از روي اين سي‌دي‌ Boot مي‌نماييد، يك ويندوز XP بدون نصب شدن برروي هاردديسك از روي CD اجرا مي‌شود و تقريبا همانند يك سيستم‌عامل معمولي عمل مي‌نمايد. پس لطفا به دقت اين راهنما را مطالعه نماييد و تمرينات آن را انجام دهيد تا زماني كه راهنماي فوق را آماده نمودم مشكلي با Disk Imageها نداشته باشيد.
نكته پاياني: پيش نياز ديگري كه قبل از نوشتن راهنماي Live CD نياز است آن را فرا بگيريد، كار با برنامه‌هاي Virtualization است. به طور مشخص آموزش برنامه VMware را در راهنماي بعدي و قبل از راهنماي Live CD خواهم نوشت. (دوباره انشاالله، اميدوارم كه كمتر تنبلي نمايم! )

. در اين راهنما با مطالب زير آشنا مي‌شويد:

فصل يك:
* آشنايي با Disk Image و برنامه‌هاي مرتبط با آن
1-1 “Disk Image” چيست؟
2-1 موارد استفاده “CD/DVD Image” چيست؟
3-1 انواع فرمت “CD/DVD Image” چيست؟
4-1 انواع برنامه‌هاي ايجادكننده/رايت كننده Image
5-1 انواع برنامه‌هاي ويرايش كننده فايل Image
6-1 انواع برنامه‌هاي Disk image emulator

فصل دوم:
* ساختن/رايت كردن Image توسط برنامه Nero
1-2 روش ساختن Image از روي CD/DVD به كمك برنامه Nero
2-2 روش رايت Image از روي هاردديسك به CD/DVD به كمك برنامه Nero

فصل سوم:
* آشنايي با برنامه MagicISO
1-3 مقايسه برنامه‌هاي ويرايش‌كننده Image
2-3 آشنايي با محيط برنامه MagicISO

فصل چهارم:
* ساختن Image با برنامه MagicISO
1-4 انواع فايل Imageي كه برنامه MagicISO مي‌تواند درست نمايد؟
2-4 روش Image گرفتن از CD/DVD
3-4 طريقه ساخت فايل Data/Bootable CD/DVD Image
4-4 انجام عمليات برروي Image موجود برروي هاردديسك

فصل پنجم:
* ساختن Bootable Image با برنامه MagicISO
1-5 فايل Boot چيست؟
2-5 انواع Image Bootable در برنامه MagicISO؟
3-5 چگونگي جدا كردن فايل Boot ؟
4-5 ساختن Image از Floppy Disk و برعكس؟
5-5 چگونگي ساختن Single Bootable CD/DVD Image؟
6-5 چگونگي ساختن Multi-Boot CD/DVD Image؟


فصل ششم:
* برنامه‌هايDisk Image Emulator
1-6 آشنايي با محيط برنامهDaemon Tools؟
2-6 روش استفاده از Daemon Tools؟
3-6 آشنايي با محيط برنامه Virtual Floppy Drive؟
4-6 روش استفاده از Virtual Floppy Drive؟

فصل هفتم:
* كارهاي عملي
1-7 روش‌هاي تست Imageهايي كه مي‌سازيم؟
2-7 ساخت Bootable CD/DVD براي تعميرات سيستم ؟
3-7 ساخت CD Windows XP SP2؟


. براي دريافت راهنما از لينك زير استفاده نماييد:

ه آموزش ساخت، ويرايش و استفاده از Disk Imageها ه
ه Size = 1.11 MB ه
MD5 Hash Code = C91130093F57F0AF46C41EEA0596B5A4
Mirror
N/A

نكته:
. در لينك MD5 Hash Code توضيح كامل و برنامه كوچكي براي توليد و چك كدهاي HASH در آن سايت وجود دارد. Hash كدها به طور خلاصه، الگوريتمهايي هستند كه با محاسباتي كه بر روي هر فايل انجام مي‌دهند براي آنها يك كد خاص (Unique) توليد ميكنند. اين كد در صورتي كه حتا يك bit از آن فايل عوض شود، تغيير مي‌كند. به طور كلي به اين كدها Hash Code مي‌گويند و چون هيچ دو فايلي، Hash كدي همانند هم ندارند (مگر آنكه هردو يك فايل باشند ولي با نامهاي متفاوت و يا مكان‌هاي متفاوتي) بنابر اين، مي‌توان Hash كدها را همانند اثر انگشت ما انسانها دانست.
. اما Hash Code چه فايده‌اي دارد؟ خوب چندين استفاده دارد، يكي از مهمترين فوايد آن، اطمينان از كامل و سالم بودن فايل دونلود شده مي‌باشد. اگر فايلي ناقص دونلود شده باشد و يا حتا از لحاظ ظرفيت يكي باشند ولي كد Hash آنها با هم متفاوت باشد، نشان از درست نبودن عمل دونلود مي‌باشد. و يا حتا در حالاتي خواص هم ويروسي شدن فايل، چه در كامپيوتر شما و ... هم مي‌تواند باعث تغيير Hash Code شود. مشهورترين الگوريتم محاسبه چنين كدهايي، MD5 است. بنابراين پس از دونلود يكي از لينك‌هاي فوق و برنامه HashTab از لينك MD5 Hash Code، سپس كد الگوريتم MD5 فايل دونلود شده را با آنچه در سايت هست، مقايسه نماييد. اگر كد فايل دونلود شده با آنچه در سايت نوشته‌ام يكي نبود، پس دونلود شما اشكال داشته و بايد دوباره دونلود نماييد.

موفق باشيد.

خداحافظ
IgImAx
87/01/01
__________________
ياد بديد تا ياد بگيريد. .(Update در 31/01/1387)
قيمت روزانه قطعات كامپيوتر (تهران)
بهترين سايت‌ها: سخت افزار TomsHardware --- تحقيقات Wikipedia
در PT بخوانيد: آموزش Ghost، آموزش ساخت انواع پارتيشن، مشكلات سخت‌افزاري و برنامه‌ها مرتبط، آموزش و دونلود از Web Host و P2P
در PT بخوانيد: قوانين PT، ساخت Bootable CD/DVD، افزايش سرعت هاردديسك، جستجو در Rapidshare، تصحيح حروف كيبورد، معرفي بهترين Anti-Virus، ...

Last edited by igimax; 03-20-2008 at 06:42 AM. دلیل: آپلود ويرايش سوم راهنما. (1387/01/01)
igimax is offline   Reply With Quote
Reply

امکانات بيشتر
نحوه نمايش

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +3.5. The time now is 07:59 AM.

PersianTools RSS Feeds


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Ad Management by RedTyger