![]() |
|
|
#1 |
|
کاربر فعال سیستم عامل
|
به نام خدا سلام (توجه: ليست كامل و به روزشده راهنماهاي نوشته شده توسط IgImAx در اين آدرس قرار دارد) مقدمه: امروزه انواع ديسكها براي ذخيره اطلاعات يا انتقال فايلها در اختيار كاربران قرار دارد. يكي از پرطرفدارترين و پراستفادهترين آنها CD/DVDها ميباشند كه به دليل افزايش روز افزون حجم اطلاعات و نياز به انتقال يا نگاهداري دادهها، تكنولوژي ساخت آنها نيز هر روز در حال پيشرفت است. به طوري كه به تازگي ديسكهاي Blu-Ray نيز كه نسل بعدي اين نوع از ديسكها ميباشند و داري ظرفيت بسيار بيشتري هستند، به بازار عرضه شدهاند. از طرف ديگر، برنامههاي نرمافزاري مرتبط با اين نوع از ديسكها نيز همچون تكنولوژي سختافزاريشان پيشرفت و تنوع قابل ملاحظهاي يافتهاند. يكي از روشهاي نرمافزاري براي نگاهداري يا تغيير دادهها برروي آنها استفاده از Disk Image ميباشد. Disk Imageها اين امكان را به ما ميدهند كه به راحتي و با سرعت بيشتر دادههاي موجود در اين نوع از ديسكها را عينا و با همان ساختمان داده، برروي هاردديسك كپي نماييم. امروزه برنامههاي مختلفي براي كار با Disk Imageها جهت ساختن، ويرايش كردن و رايت نمودن آنها به بازار عرضه شده است. در اين راهنما سعي نمودهام كه شما را با چنين برنامههايي و روش كار با تعدادي از آنها آشنا نمايم. با فراگيري ساخت و ويرايش Disk Imageها و برنامههاي معرفي شده در اين راهنما شما قادر خواهيد بود كه اعمال مختلفي را بعد از اين با سرعت و كيفيت بهتري انجام دهيد. ولي در بين اين اعمال مختلف من دو هدف مشخص از نوشتن اين راهنما داشتهام. هدف اول: حتما تا كنون با CD/DVDهاي حرفهاي كه حاوي برنامههاي عيبيابي و تعمير براي رفع مشكلات سختافزاري و نرمافزاري سيستمهاي كامپيوتري طراحي شدهاند، مواجه شدهايد. يكي از اهداف اين راهنما آموزش ساخت چنين ديسكهايي به كاربران است. هدف دوم و مهمتر: يادگيري و آشنايي با Disk Imageها، پيش نياز ساخت Windows XP Live CD ميباشد. (كه در آينده (انشاالله) قصد نوشتن راهنماي آن را دارم) Live CD يك سيدي Bootable است كه برروي آن يك Windows XP SP2 با تمامي برنامههاي مورد نياز براي رفع مشكل سيستم قرار داده ميشود. زماني كه سيستم خود را از روي اين سيدي Boot مينماييد، يك ويندوز XP بدون نصب شدن برروي هاردديسك از روي CD اجرا ميشود و تقريبا همانند يك سيستمعامل معمولي عمل مينمايد. پس لطفا به دقت اين راهنما را مطالعه نماييد و تمرينات آن را انجام دهيد تا زماني كه راهنماي فوق را آماده نمودم مشكلي با Disk Imageها نداشته باشيد. نكته پاياني: پيش نياز ديگري كه قبل از نوشتن راهنماي Live CD نياز است آن را فرا بگيريد، كار با برنامههاي Virtualization است. به طور مشخص آموزش برنامه VMware را در راهنماي بعدي و قبل از راهنماي Live CD خواهم نوشت. (دوباره انشاالله، اميدوارم كه كمتر تنبلي نمايم! ) . در اين راهنما با مطالب زير آشنا ميشويد: فصل يك: * آشنايي با Disk Image و برنامههاي مرتبط با آن 1-1 “Disk Image” چيست؟ 2-1 موارد استفاده “CD/DVD Image” چيست؟ 3-1 انواع فرمت “CD/DVD Image” چيست؟ 4-1 انواع برنامههاي ايجادكننده/رايت كننده Image 5-1 انواع برنامههاي ويرايش كننده فايل Image 6-1 انواع برنامههاي Disk image emulator فصل دوم: * ساختن/رايت كردن Image توسط برنامه Nero 1-2 روش ساختن Image از روي CD/DVD به كمك برنامه Nero 2-2 روش رايت Image از روي هاردديسك به CD/DVD به كمك برنامه Nero فصل سوم: * آشنايي با برنامه MagicISO 1-3 مقايسه برنامههاي ويرايشكننده Image 2-3 آشنايي با محيط برنامه MagicISO فصل چهارم: * ساختن Image با برنامه MagicISO 1-4 انواع فايل Imageي كه برنامه MagicISO ميتواند درست نمايد؟ 2-4 روش Image گرفتن از CD/DVD 3-4 طريقه ساخت فايل Data/Bootable CD/DVD Image 4-4 انجام عمليات برروي Image موجود برروي هاردديسك فصل پنجم: * ساختن Bootable Image با برنامه MagicISO 1-5 فايل Boot چيست؟ 2-5 انواع Image Bootable در برنامه MagicISO؟ 3-5 چگونگي جدا كردن فايل Boot ؟ 4-5 ساختن Image از Floppy Disk و برعكس؟ 5-5 چگونگي ساختن Single Bootable CD/DVD Image؟ 6-5 چگونگي ساختن Multi-Boot CD/DVD Image؟ فصل ششم: * برنامههايDisk Image Emulator 1-6 آشنايي با محيط برنامهDaemon Tools؟ 2-6 روش استفاده از Daemon Tools؟ 3-6 آشنايي با محيط برنامه Virtual Floppy Drive؟ 4-6 روش استفاده از Virtual Floppy Drive؟ فصل هفتم: * كارهاي عملي 1-7 روشهاي تست Imageهايي كه ميسازيم؟ 2-7 ساخت Bootable CD/DVD براي تعميرات سيستم ؟ 3-7 ساخت CD Windows XP SP2؟ . براي دريافت راهنما از لينك زير استفاده نماييد: ه آموزش ساخت، ويرايش و استفاده از Disk Imageها ه ه Size = 1.11 MB ه MD5 Hash Code = C91130093F57F0AF46C41EEA0596B5A4 لینکهاي Mirror: ه Link 2 (4Shared Site)o *** توجه توجه توجه *** لينك دونلود فايل ايميج سيدي تمريني موجود در eBook به آدرس زير تغببر يافته است: Link 01 لینکهاي Mirror: ه ه Link 02 نكته1: . در لينك MD5 Hash Code توضيح كامل و برنامه كوچكي براي توليد و چك كدهاي HASH در آن وجود دارد. . اما Hash كد چي هست؟ به طور خلاصه، الگوريتمهايي هستند كه با محاسباتي كه بر روي هر فايل انجام ميدهند براي آنها يك كد خاص (Unique) توليد ميكنند. اين كد در صورتي كه حتا يك bit از آن فايل عوض شود، تغيير ميكند. به طور كلي به اين كدها Hash Code ميگويند و چون هيچ دو فايلي، Hash كدي همانند هم ندارند (مگر آنكه هردو يك فايل باشند ولي با نامهاي متفاوت و يا مكانهاي متفاوتي) بنابر اين، ميتوان Hash كدها را همانند اثر انگشت ما انسانها دانست. . Hash Code چه فايدهاي دارد؟ خوب چندين استفاده دارد، يكي از مهمترين فوايد آن، اطمينان از كامل و سالم بودن فايل دونلود شده ميباشد. اگر فايلي ناقص دونلود شده باشد و يا حتا از لحاظ ظرفيت يكي باشند ولي كد Hash آنها با هم متفاوت باشد، نشان از درست نبودن عمل دونلود ميباشد. و يا حتا در حالاتي خواص هم ويروسي شدن فايل، چه در كامپيوتر شما و ... هم ميتواند باعث تغيير Hash Code شود. مشهورترين الگوريتم محاسبه چنين كدهايي، MD5 است. بنابراين پس از دونلود يكي از لينكهاي فوق و برنامه HashTab از لينك MD5 Hash Code، سپس كد الگوريتم MD5 فايل دونلود شده را با آنچه در سايت هست، مقايسه نماييد. اگر كد فايل دونلود شده با آنچه در سايت نوشتهام يكي نبود، پس دونلود شما اشكال داشته و بايد دوباره دونلود نماييد. نكته2: . در صورت هر نوع تغييري همواره پست يك را به روز مينمايم و خبر آن را در پستي مجزا در همين تاپيك به اطلاع دوستاني كه Subscribe شدهاند ميرسانم. *** Copyright *** در صورت كپي نمودن اين مقاله در سايت خود، لطفن: 1) حتمن به نويسنده اطلاع داده شود. ايميل 2) متن كامل مقاله را كپي نماييد. 3) در انتهاي مقاله: نام نويسنده(IgImAx) و لينكي به اين تاپيك و آدرس ساير مقالات نويسنده به اين آدرس ذكر شود. >>> با تشكر از همكاري شما <<< موفق باشيد. خداحافظ IgImAx 87/01/01
ياد بديد تا ياد بگيريد. .(Update در 11/03/1388)...............................>>> Join 4Shared Now & i <<<قيمت روزانه قطعات كامپيوتر در PT بخوانيد: آموزش سختافزار ، Voice Chat براي بازيهاي آنلاين و اينترنتهاي كم سرعت ![]() در PT بخوانيد: ليست كامل eBook و مقالات IgImAx و My 4Shared Space و آخرين اخبار برگزيده كامپيوتر و سياست روز ايران در MY Shared RSS Page ، ....... Last edited by igimax; 12-12-2009 at 11:46 PM.. دلیل: درست كردن لينك 02. (1387/11/20) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
کاربر فعال سیستم عامل
|
سلام
. به دليل تغييراتي در فايل ايميجي كه در راهنماي فوق براي تمرين عزيزان قرار دادهبودم، ايميج قبلي را ميتوانيد از اين لينك دونلود يا از Mirror آن از اينجا نماييد. اگرچه ايميج جديد نيز براي تمرين، به خصوص تمرين دستورات داس ميتواند مفيد واقع شود. موفق باشيد. خداحافظ IgImAx 87/04/31 ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Registered User
|
سلام خدمت igimax عزیز، بازهم یه تاپیک عالی دیگه. دستت دردنکنه
![]() یه سوال دارم، بعضی از این cd/dvd ها رو دیدین که بعضی فایلهای توش مخفی هستن؟ منظورم hidden attribute نیستا، اصلا دیده یا کپی نمیشن، ولی اجرا میشن. نمونش هم دی وی دی های کینگ که نمیشه برنامه ستاپ نرم افزارها رو کپی کرد. بعضیهاشون هم وقتی میخوایم ازشون image بگیریم فقط فایلهایی که تو windows explorer دیده میشن تو image ذخیره میشن و بقیه کپی نمیشن. برنامه های winmount/poweriso/magiciso/ultraiso/clonedvd/daemontools و ... هم تست کردم. شما میدونی با چه برنامه ای این کارو میکنن؟
|
|
|
#4 |
|
کاربر فعال سیستم عامل
|
سلام mhsnrah عزيز
. ممنونم از لطفت، در مورد سوالتان متاسفانه اطلاعي ندارم! موفق باشيد. خداحافظ IgImAx 87/04/31 ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
کاربر فعال سیستم عامل
|
سلام
. يك نكته مهم: در صورتي كه قصد رايت نمودن DVD/CD Multi Bootهاي ساخته شده به كمك برنامه MagicISO را داريد، از برنامه Nero نسخههاي 7.2 به پايين براي رايت ديسك خود استفاده نماييد. چون در تستهاي زيادي كه انجام دادم متوجه شدم كه زماني كه يك ديسك Multi Boot را از طريق يكي از نسخه 7.10 يا 8.3.2 برنامه Nero رايت مينمايم برروي بعضي از سيستمها منوي بوت ظاهر نميشود. به عبارت ديگر در بعضي از سيستمها ديسك ما را به عنوان Bootable نميشناسد. اما اين مشكل در نسخههاي 7.2 Nero به پايين بروز نميكند. موفق باشيد. خداحافظ IgImAx 87/05/29 ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Registered User
|
درود
در مورد سی دی های لایو یک 'گفتمان تازه بزنید تا ما هم یک سری دانسته هامون رو که بیشتر در مورد اجرای ویندوز لایو از روی رم سیستم هست بنویسیم و با هم تبادل اطلاعات کنیم و لزتش را ببریم |
|
|
|
|
|
#7 |
|
کاربر فعال سیستم عامل
|
سلام
. والله من هنوز وقت نكردم كه eBook مربوط به Windows XPE Live CD رو شروع به نوشتن كنم وگرنه همانطور كه در اين eBook ذكر كردهام، قصدش رو داشتم كه بعد از اتمام آن در مورد Live CD شروع به نوشتن كنم! موفق باشيد. خداحافظ IgImAx 87/06/30 ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
کاربر فعال سیستم عامل
|
سلام به همه دوستان
دو نكته مهم: . در ابتدا عرض كنم كه، من تقريبن يه 2 ماهي بود كه كلن! در اينترنت و دنياي كامپيوتر به دليل بيماري پدرم، غايب بودم. خدا هيچ كس رو بيمار نكنه و اگر شد محتاج بيمارستان نكنه!!!! پس ببخشيد اگر در پاسخ تاخير داشتم، الان هم كه تقريبن وقت كردم كه يه چكي كنم به دليل بهبودي نسبي حال ايشان هست. (پس احتمال دارد كه در آينده دير به دير چك كنم) اگر كسي سوالي در اين فروم از من پرسيده يا ايميلي زده كه من پاسخ ندادم لطفن به من اطلاع بدهد. (تا پايان هفته صبر كند چون دارم ايميلهاي اين مدت غيبتم را چك ميكنم شايد لابلايشان مطالب شما هم باشد...ببخشيد!) . در ثاني!!! به دليل از كار افتادن سايت 5Gigs-ام كليه فايلهاي آپلودي من به اين سايت، لينكهاي دونلودشان از كار افتاده است. در حال انتقال چنين فايلهايي به سايت 4Shared هستم. لطفن اگر لينك معيوبي را در مطالبم مشاهده نموديد من را مطلع نماييد. ممنون... موفق باشيد. خداحافظ IgImAx 87/10/08 ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Registered User
|
سلام و خسته نباشید دو هفته گذشت!
خب من به چند تا سوال در مورد مولتی دیسک ساختن بر خورد کردم ابتدا می تونید فایل mbi ایمیج خودتو رو (IgImAx Full Pack v3.0 (Norton Tools + NTFS Tools + ALL Optical Supports+ Other Pack) برام بذارید تا بتونم در ویرایش ببینم چه گزینه هایی رو انتخاب کردید 2. در همین ایمیج شما چطور می تونم یه فایل ghost 2003 که به صورت exe هم هست وارد کنم و خط فرمانش رو هم اضافه کنم- یعنی یه گاست اضافه ؟ من چند تا ایمیج درست کردم اما جز صفحه منو هیچ چیز دیگه رو درست انجام نمی ده مثلا من فایل های exe مثل ghost و پارتیشن مجیک رو انتخاب کردم اما بعد از رایت شدن پسوند اونها به صورت bin در میاد و این خطا رو می ده runing 1.bin no - emulation type image (raw) اشکال کار کجاست؟ در همین بوت زغالی که درست کردم نمیشه در رویه گزینه ها حرکت کرد حال اینکه مال شما میشه؟ و نکته دیگه اینکه چرا بوت شما پسوند uha داره من حتی ghost.uha رو با یه گاست دیگه عوض کردم و پسوند اون رو هم uha قرار دادم اما وقتی تست کردم وارد صفحه e:/ میشه لطفا راهنمایی کنید
|
|
|
#11 |
|
Registered User
|
یه چیز دیگه فراموش کردم بگم در صفحه 32 اموزش 2 فایل و یک فلدر به نام mboot گفته شده باید وجود داشته باشه اما من نه در ایمیج شما دیدم نه در یه بوتیبل دیگه که دارم؟
|
|
|
|
|
|
#12 | ||||||
|
کاربر فعال سیستم عامل
|
سلام tara_rayehe عزيز
![]() Quote:
Quote:
. در كتاب فوق و در صفحه 35 از بخش "چگونگي ساختن Single Bootable CD/DVD Image" مراحل ساخت يك CD\DVD بوتيلبل را توضيح دادهام. در مرحله 7 آن با خط قرمز نوشتهام كه "در اين مرحله نوبت به اضافه نمودن فايل Boot ميرسد." در زمان نوشتن اين جمله مخصوصن آن را به خط قرمز نوشتم تا كاربران چنين برداشت اشتباهي نكنند كه يك فايل exe را به عنوان فايل بوت به CD\DVD اضافه نمايند. . در ادامه همان مرحله و مرحله 9 ذكر شده كه فايل Boot-Image خود را بايد يا از يك فلاپي ديسك بوت ايبل استخراج نماييد يا فايل Boot-Imageي را كه قبلن درست نموده و برروي هاردديسكتان موجود هست را به برنامه معرفي نماييد. Quote:
. براي تمرين بيشتر فايل bif فوق را هم برايتان UL نمودم. Quote:
Quote:
. اما اين فايلهاي uha چي هستند؟ اينها همهگي فايلهاي فشرده هستن همانند برنامههاي winrar و winzip اين ها هم با برنامه WinUHa فشرده شدهاند (البته با نسخه داسي آن اين فايلها را در محيط داس Extract ميكنم، كه در فايل بوت ايميج هم نسخه داسي uha موجود هست) . كاربر با انتخاب يك برنامه از منوي Config.sys گزينه انتخاب شده به فايل Autoexec.bat ارسال ميشود و در اين فايل بخش مربوط به گزينه انتخاب شده فعال و دستورات موجود در آن اجرا ميشوند. كه يكي از اين دستورات فايل uha هست كه برنامه و فايلهاي موجود در فايل uha آن برنامه را از CD به ديسك ايجاد شده در حافظه Extract ميكند. يك نكته: وقتي فايل Boot-Image را از دل يك فايل CD\DVD Image جدا ميكنيد و با فرمت bif ذخيره مينماييد. (همانند فايل Image موجود در پست اول) براي مشاحده محتويات آن (فايلةاي درون آن) همانطور كه در راهنما هم ذكر شده ميتوانيد از برنامه MagicISO استفاده نماييد ولي كار با برنامه VFD بسيار راحتتر و امكان دستكاري فايلهاي درون Boot-Image را بسيار ساده تر ميشود انجام داد. كه اين برنامه را هم در صفحه 49 توضيح دادهام. Quote:
. در همين ايميج قديمي دو فايل bin در واقع به فرمت bif هستند (كلن فرمت bif با bin در فايلهاي Boot-Imageي كه در MagicISO ساخته ميشوند هيچ فرقي نميكند) شما با كپي آنها به هاردديسك خود هم ميتوانيد محتويات آنها را با برنامه MagicISO مشاهده نماييد و هم با برنامه VFD. (در واقع نيازي نبود كه فايل bifي را كه در چند خط بالاتر برايتان UL كردم، را UL نمايم!) موفق باشيد. ![]() خداحافظ IgImAx 87/12/20 ![]() Last edited by igimax; 03-10-2009 at 02:50 PM.. دلیل: تو |
||||||
|
|
|
|
|
#13 |
|
Registered User
|
سلام
تا حدود زیادی گرفتم چی گفتید اما اینطور که باد می آید و شاخه می جنبد هنوز مانده تا یه بوتیبل درست و حسابی درست کنم ![]() به سوال برخوردم حتما ازتون کمک می گیرم موفق باشید |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Registered User
|
سلام
میشه بوسیله نسخه تحت داس Norton Ghost یک USB Flash Drive بصورت Bootable درست کرد که فایل ایمیج هم در همون USB Flash Drive قرار داشته باشه. به عبارت دیگه همون DVD ایمیج که Bootable هست، میخواهیم روی USB Flash Drive داشته باشیم. آیا میشود یا نمیشود؟ با تشکر |
|
|
|
|
|
#15 |
|
کاربر فعال سیستم عامل
|
سلام uu99 عزيز
![]() . پاسخ اين سوال و سوال ديگرتان را در اين پست دادم، اما براي اينكه اين سوال به اين تاپيك هم مربوط ميشود دوباره پاسخ خود را اينجا هم قرار ميدهم. . برنامه Ghost توانايي فلش را فكر نكنم داشته باشد به همين دليل پيشنهاد ميكنم كه: كافيه فلش خود را به شكل بوت ايبل فرمت نماييد تا فايلهاي بوت داس به آن منتقل شوند. سپس از فلاپي ديسك بوت ايبلي كه با Ghost ايجاد نمودهايد، فقط فايلهاي زير را به ريشه فلش منتقل نماييد: AUTOEXEC.BAT BootDriv.exe CONFIG.SYS Ghost.exe HIMEM.SYS MMPATA.SYS MOUSE.COM MOUSE.INI MSCDEX.EXE . خوب، اگر بايوس مادربورد PC شما، بوت شدن از روي وسايل USB را پشتيباني نمايد، اصولن نبايد مشكلي پيش بيايد. من متاسفانه فلش ندارم ولي اگر مشكلي پيش آمد با توضيحات كامل، بفراماييد تا بررسي بيشتري نمايم... موفق باشيد. ![]() خداحافظ IgImAx 88/01/04 ![]() |
|
|
|
![]() |
| امکانات بيشتر | |
|
|