PersianTools Forums

Go Back   PersianTools Forums > فرهنگ و هنرهای سنتی > موسیقی و رادیو > موسیقی ایرانی

Reply

امکانات بيشتر
Old 11-02-2007, 05:34 PM   #1516
Donbelid
Registered User

سلام.

آهنگ قاسم آبادی...

تمام اینترنت رو زیر و رو کردم. کسی از دوستان اگر آواز معروف قاسم آبادی رو برای دانلود داره، محبت کنه.
Donbelid is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2007, 10:44 PM   #1517
Trusted Member
mehran50
کاربر فعال موسیقی

mehran50's Avatar

Quote:
نوشته ای از Old Ali View Post
مهران جان از آن جا که دیدم به این صفحات هم سر میزنی گفتم همین جا هدیه ات را بگذارم. امیدوارم خوشت بیاد.

می خواهم برایت آهنگی از مرضیه بگذارم که خودم سالیان مدیدی به دنبالش بودم. روی یک نوار از کمپانی CBS در اومده بود و چون به سال های انقلاب خورد خیلی کم گوش داده شد. عجیب اینه که این همه CD از مرضیه در آمده بود و صدها آهنگ تویش بود اما این آهنگ که اسمش بود یار اگر جلوه کند را نداشت! دیوانه شده بودم. حتی "موسیقی ایرانی بازها" (چه ترکیبی!) هم نمی شناختندش. و حال آن که من فکر می کنم این ترانه یکی از مهم ترین آثاری است که در کل تاریخ ضبط موسیقی این سرزمین به وجود آمده! وای عجب ادعایی! خوب بیخود نبود که سال ها به دنبالش گشته بودم. و بالاخره نازنین ترینی اون رو برام از همون طرف ها فراهم کرد.

این قطعه اثر استاد کم نظیر (و کم تر شناخته شده) زنده یاد مرتضی حنانه است. بیش تر ما قطعه دیگری را که استاد حنانه با مرضیه کار کرده را شنیده (و دیده) ایم. ترانه فوق العاده زیبای عمر دوباره نداده کسی را. کسانی که اجرای زنده این ترانه را از تلویزیون آن زمان (یا در برخی ویدئو های موجود) دیده اند، نه تنها از اجرای بسیار مسلط مرضیه لذت بردند، نه تنها از موسیقی فوق العاده حنانه سرمست شدند و نه تنها از ارکستر قوی و با کیفیت آن روزگار مبهوت ماندند بلکه از کاری که مرضیه در پایان انجام داد حیرت کردند و تحسین اش کردند. وقتی موسیقی تمام شد گل های زیادی برای مرضیه آوردند. مرضیه جمع شان کرد و آن ها را به پای حنانه ریخت. چه گوهری بود حنانه.

با این همه من ترانه یار اگر جلوه کند را که خیلی مهجور ماند بیش تر دوست دارم. کمی توضیح بدهم که چرا این کار را این قدر والا و عالی می بینم. در این اثر با نکات برجسته زیادی روبرو هستیم. موسیقی عالی، شعر زیبا، ارکستراسیون فوق العاده، ابتکارات جالب در استفاده از نغمات غیر هماهنگ ... این مجموعه در کنار هم جمع شده اند تا یار اگر جلوه کند خلق شود. در خصوص هارمونی خاص این اثر بد نیست توضیح کوتاه (هر چند نارسا) یی بدهم.

ما در موسیقی کلاسیک وقتی چند نت را با هم می نوازیم، بنا به عادت ترجیح می دهیم که نت هایی که با هم فاصله های خاصی دارند اجرا شوند. مثلا نت 1 و 3 و 5 و 7 ... در موسیقی کلاسیک غربی، به این می گویند فواصل مطبوع. یکی از ایرادهایی که به پیشگامان موسیقی نوین ایران می گیرند (یکی) همین است که آن ها سعی کردند این فواصل را به خورد موسیقی ایرانی هم بدهند. حال آن که فواصل موسیقی ما خیلی متفاوت است. این بحثی خیلی طولانی و مفصل است وسال هاست در خصوص آن جدل می شود جای آن هم این جا نیست. امیدوارم دوستان این توضیح نه چندان دقیق، علمی و ناقص را به حساب اصول اساسی تئوری موسیقی و هارمونی نگیرند. به هیچ وجه. این موضوع خیلی جدی تر از این توضیح است. من هدفم از طرح آن، تنها دادن ایده ای به دوستانی است که برای اولین بار می خواهند به این موسیقی (و نظایر آن) گوش کنند.

حنانه به دنبال ترکیب فواصلی بود که با موسیقی ایرانی همخوانی بیش تری داشته باشد. به همین جهت تئوری هارمونی زوج را مطرح کرد. که بخش اعظم آن بر اساس 1 و 2 و 4 ... بنا شده. این فواصل جدید، در موسیقی کلاسیک به فواصل نامطبوع مشهور است. اما در همین اثری که می شنوید خواهید دید که چقدر این فواصل برای ما مطبوع هستند! به خصوص دقت کنید به زمانی که خواننده می خواند. به صدای ویولن ها که در پس زمینه می نوازند گوش کنید. ببینید که چقدر صدای عجیبی دارند.
اولا به هیچ وجه آنچه را خواننده می خواند تکرار نمی کنند بلکه نغمه ای مستقل را می نوازند.
ثانیا برای شنوندگانی که تنها به موسیقی غربی آشنایی دارند این گونه به گوش می رسد که انگار این نوازندگان از کوک خارج شده اند و خارج می زنند!
ثالثا ترکیب این همه، با صدای خواننده چقدر مطبوع، گوش نواز و زیباست.
و در آخر، این مجموعه که سرتاسر با نت هایی نواخته شده که هیچ سازی با کوک موسیقی ایرانی در آن نیست، و کلا با سازهای غیر سنتی نواخته شده، چقدر صدای ایرانی دارد!

از اجرای مسلط مرضیه بهتر است چیزی نگویم. خودتان خواهید شنید. قویا توصیه می کنم که این کار را با صدای بلند گوش کنید و بارها گوش کنید تا همه آنچه نواخته شده را بشنوید.

ترانه: یار اگر جلوه کند
خواننده: مرضیه
آهنگساز و رهبر ارکستر: مرتضی حنانه
غزل: فروغی بسطامی

http://www.4shared.com/file/25892485...lve_konad.html

توجه کردید که موسیقی چند بار تغییر لحن داده؟ فکر کرده اید که توی یک مهمانی آن را بخوانید؟ بهتر است منصرف شوید!

شعراین اثر هم شاهکار بی همتایی از فروغی بسطامی است. فقط به این بیت توجه کنید:
نکته‌ای هست در این پرده که عاشق داند
ور نه چشم و لب و رخسار و دهان این همه نیست

تنها عاشقان می توانند بفهمند که فروغی چه گفته. عاشق باشید
استاد سلام
مرحمتی شما چند روز پیش واصل شد تشکر نامه ای خرد وناچیز مهیا نمودیم ولی اجل به کارت اینترنتی ما مجال نداد و به اصطلاح اهل این دهات D.c شدیم
در هر صورت ما استاد حنانه را با هزار دستان میشناسیم و البته جعفر خان از فرنگ برگشته و به عنوان یک نوباوه وادی نوازندگی کلارینت هنر استفاده ایشان از سازهای بادی را حداقل در بین اساتید این سرزمین بی رقیب میدانیم
از اینکه مارا قابل دانسته و شاهکاری از ایشان را آنهم با اینهمه توضیحات مبسوط به رسم یادگاری مرحمت نموده اید
بسیار متشکر
انشاءا... در فرصتی جبران خواهم نمود

Last edited by mehran50; 11-02-2007 at 11:08 PM..
mehran50 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2007, 10:52 AM   #1518
car20
Registered User

car20's Avatar

Send a message via Yahoo to car20
Quote:
نوشته ای از rica View Post
دوستان کسی این اهنگو شنیده
خواننده شو نمی دونم کی هستش
اگه کسی این اهنگو داره بزاره اینجا
اخه خیلی وقته دنبال این اهنگ هستم

برای دانلود روی لینک Download Original کلیک کنید .

این هم یک لینک دیگر از سایت فورشیرد

به خاطر مشغلاتم در ایران گین کمتر سر می زنم .

Last edited by car20; 11-07-2007 at 02:34 PM.. دلیل: اضافه کردن لینک جدید
car20 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2007, 11:03 AM   #1519
rica
Registered User

rica's Avatar

Send a message via Yahoo to rica
car20
دستت درد نکنه
خیلی خیلی ممنون
rica is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2007, 02:06 PM   #1520
Special Member
Old Ali
کاربر افتخاری موسیقی

Old Ali's Avatar

Quote:
نوشته ای از roojin View Post
آآهنگ مورد نظرشما رو هنوز پيدا نكردم. اما موسم گل رو يا اجراي ديگران براتون ميذارم تا اگه با اجراي بانوقمر پيدا كردم براتون بذارم

موسم گل : با اجراي پوران
http://www.4shared.com/file/28098481...ified=f8ecb61c
موسم گل : با اجراي بانو دلكش
http://www.4shared.com/file/28097108...ified=f8ecb61c
موسم گل : با اجراي بانو هنگامه اخوان
http://www.4shared.com/file/28095180...ified=f8ecb61c
خیلی متشکرم از کارهای زیبایی که در این صفحات گذاشتید.
راستش من متوجه نشدم که چرا نوشتید: در صورت امكان قسمتي از متن شعر را بنويسيد یا نوشتید آآهنگ مورد نظرشما رو هنوز پيدا نكردم خوب ایشون که نوشته بودند "موسم گل" شما هم لطف کرده و چند لینک گذاشتید؟ البته من هم اجرای قمر را می خواهم که امیدوارم پیدا بشود.

از نوشته های دیگر شما به خوبی برمی آید که به موسیقی، جدی تر و عمیق تر از خیلی از خوانندگان این صفحات نگاه می کنید. جای بسی خوشحالی است.

از دوستان عزیز می خواستم خواهش کنم که همیشه لینک ها را به همین صورت که روژین گرامی گذاشته بگذارند. آخر نوشتن لینکی به این صورت: http://www.4shared.com/file/28098ose...tml?dirPwdVeri چه لطفی دارد؟ (برای مثال عرض کردم.) خواننده تا آن را دانلود نکند نخواهد فهمید با چه چیزی سروکار خواهد داشت. گاهی بعد از دانلود می فهمد که مثلا موسم گل با صدای دلکش را دوباره دانلود کرده! خوب اگر آن دوست که چنین لینکی را می گذارد، از همان اول مشخصات محتویات این لینک را هم برای خوانندگان می نوشت، دیگر چنین چیزی رخ نمی داد. به قول همینه عزیز کمی دقت و تمیزکاری نشانگر احترام ما، به خودمان است.

جناب همینه (که غیب شان دیگر دارد نگران کننده می شود) کار جالب دیگری هم می کردند. متن آغاز ترانه و یا بند مشهور ترانه را می نوشتند. این طوری می شد به خاطر آورد که ترانه چه بود.

روژین گرامی، از الهه نوشتی. (من تازه به آن صفحات رسیدم.) الهه یک ترانه خیلی زیبا دارد که آن را در یکی از شماره های گلهای رنگارنگ خوانده بود. آواز آن برنامه را گلپا خوانده بود. بخشی از ترانه الهه این طور بود:

از خانه من خزان نرفته
تو بیا که بهار آید از در
نازت بنازم نیاز من بین
تو مرو ز برم جای دیگر

خیلی کار زیبایی است. من نتوانستم در گوگل آن را پیدا کنم. خواستم ببینم از دوستان کسی این ترانه را دارد. و یا می داند کدام برنامه گلهای رنگارنگ بوده؟
چقدر پیدا کردن مشخصات موسیقی خودمان در اینترنت سخت یا ناممکن است. عملا چیزی پیدا نمی شود. اگر هم پیدا بشود امید به این که نام آهنگساز یا ترانه سرا هم در آن باشد، که خیلی توقع زیادی است!

این هم ترانه زیبای دیگری از مرضیه تقدیم به روژین. متاسفانه با اطمینان نمی توانم بگویم که این اثر دیگری از حنانه است، اما تقریبا مطمئنم که این قطعه هم در همان کنسرت اجرا شده و کار مرتضی حنانه است. گمان می کنم کسانی که از ترانه یار اگر جلوه کند لذت بردند این قطعه را هم دوست داشته باشند.

مرضیه: باز آی نگارا
http://www.4shared.com/file/25892484...za_negara.html

Last edited by Old Ali; 11-03-2007 at 04:12 PM..
Old Ali is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2007, 02:26 PM   #1521
Special Member
Old Ali
کاربر افتخاری موسیقی

Old Ali's Avatar

استاد حنانه و غلامحسین غریب گرکانی

Quote:
نوشته ای از mehran50 View Post
استاد سلام
مرحمتی شما چند روز پیش واصل شد تشکر نامه ای خرد وناچیز مهیا نمودیم ولی اجل به کارت اینترنتی ما مجال نداد و به اصطلاح اهل این دهات D.c شدیم
در هر صورت ما استاد حنانه را با هزار دستان میشناسیم و البته جعفر خان از فرنگ برگشته و به عنوان یک نوباوه وادی نوازندگی کلارینت هنر استفاده ایشان از سازهای بادی را حداقل در بین اساتید این سرزمین بی رقیب میدانیم
از اینکه مارا قابل دانسته و شاهکاری از ایشان را آنهم با اینهمه توضیحات مبسوط به رسم یادگاری مرحمت نموده اید
بسیار متشکر
انشاءا... در فرصتی جبران خواهم نمود
اختیار دارید قربان. خوشحالم که لذت بردید. قطعه ای دیگر از مرتضی حنانه (احتمالا) تقدیم به روژین گرامی شد. به امید مورد پسند واقع شدن.

گمان می کنم دوستی بسیار قدیمی استاد حنانه با مرحوم غلامحسین غریب گرکانی معلم بزرک کلارینت، در توجه خاص مرتضی حنانه به سازهای بادی و به خصوص کلارینت، بی تاثیر نبوده است.

البته در استفاده از سازهای بادی چوبی، استاد نازنین فرهاد فخرالدینی هم ذوق و امضای خاص خودشان را دارند. به مقدمه ترانه در کوچه سار شب توجه کرده اید؟ اگر چه آهنگ از محمد رضا لطفی است اما تنظیم کار فخرالدینی است و چه ماهرانه و هنرمندانه از عهده بر آمده اند.
(تصحیح می شود: تنظیم این اثر کار هنرمند گرامی فریدون شهبازیان است)
خوب پس شما کلارینت می نوازید. برایتان یک هدیه ویژه دارم. به زودی خدمت دوست عزیز ADSL ام می رسم و کمی آپلودهای جدید انجام خواهم داد.

ارادتمند

Last edited by Old Ali; 12-13-2007 at 01:08 PM..
Old Ali is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2007, 02:31 PM   #1522
darbee
Banned

سلام
من ترانه قدیمی از خانم شهلا سرشار میخوام خیلی زیباست این ترانه
به اسم خال هندو نگاه

حالا اون یا منه که با اسبش میتازه
خیلی زیباست لطفا اگر دارید دریغ نکنید
با سپاس
darbee is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2007, 05:36 PM   #1523
roojin
Registered User

Quote:
نوشته ای از darbee View Post
سلام
به اسم خال هندو نگاه

با سپاس
سلام
اگه به چندصفحه قبل برگرديد و بگرديد من اين آهنگ روگذاشتم
متنش هم اينه :
حالا اون يار منه كه از بلند مي آيه
حالا با اسب سفيد ....
roojin is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2007, 05:47 PM   #1524
roojin
Registered User

Quote:
نوشته ای از Old Ali View Post
[RIGHT]
خیلی متشکرم از کارهای زیبایی که در این صفحات گذاشتید.
راستش من متوجه نشدم که چرا نوشتید: در صورت امكان قسمتي از متن شعر را بنويسيد یا نوشتید آآهنگ مورد نظرشما رو هنوز پيدا نكردم خوب ایشون که نوشته بودند "موسم گل" شما هم لطف کرده و چند لینک گذاشتید؟ البته من هم اجرای قمر را می خواهم که امیدوارم پیدا بشود.....

[/CENTER]
سلام
ممنون از لطفتون
من نام مستعارم روجين هست و پسرم (چندنفر ازدوستان قبلاگفتن روژينخانم ) نه روژين (روژين كردي است . روجين يك كلمه مازندرانيه به معني پنجره {تقريبا} )
درمورد آهنگ اول كه گفتم متن رو بنويسيد نمي دونستم چي ميخوانبعدا فهميدم منظورشون كدوم كار هست
همونطركه ميدونين كيفيت آهنگ هاي بانوقمر پايينه و براي پيدا كردن آهنگ بايد وقت خالي پيدا كنم و فقط به آهنگ ها گوش كنم
سعي ميكنم پيداش كنم
الهه رو هم ميگردم اگه بود حتما ميذارم
Old 11-03-2007, 06:03 PM   #1525
roojin
Registered User

Quote:
نوشته ای از darbee View Post
سلام
به اسم خال هندو نگاه

با سپاس
http://forum.persiantools.com/showpo...postcount=1003
Old 11-03-2007, 06:52 PM   #1526
roojin
Registered User

آهنگ هايي ازبانو الهه

مرا ببوس با اجراي شادروان الهه ( همان آهنگ معروفگلنراقي ) مراببوس براي آخرين بار
http://www.4shared.com/file/28192289...ified=50933467

گيسو (چشم اون مثال آهو - زلف او پر پرستو )
http://www.4shared.com/file/28188587...ified=50933467
Old 11-03-2007, 10:44 PM   #1527
darbee
Banned

سلام
دوست عزیز موزیک خال هندو شهلا سرشار رو اشتباه گذاشتی من بازسازی شده آهنگ رو میخوام که با ویلون زدند اننی که گذاشتی قدیمش هست نه جدید
darbee is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2007, 11:15 PM   #1528
Trusted Member
darklord
کاربر فعال برنامه نویسی

darklord's Avatar

امان از دست تنگنا...

بگذریم، دوستان عزیز و مخصوصا جناب Old Ali شما اطلاعی ندارید که اجرای کاملی از تصنیف آغازین سریال کیف انگلیسی وجود داره یا خیر؟

"گشته خزان نو بهــــــار مـــن، بهار من"
"رفت و نیامد نگـــــــــار مــــن، نگار من"
"سپری شد شب جدایــــــــــــــــــــی "
"به امیدی که تو بیایـــــــــــــــــــــ ــــی"
"آخر ای امید قلبـــــــــــــــم"
"با من از چه بی وفایـــــــــی"

سعی کردم، همونطور که اجرا شده، بنویسم! :دی

darklord is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2007, 11:18 PM   #1529
Trusted Member
darklord
کاربر فعال برنامه نویسی

darklord's Avatar

اینکه عرض کردم، "اجرای کامل" به این دلیل هست که نسخه موجود در بازار، طبق گفته خواننده اثر، نسخه تمرینی است که به دلیل در دست نبودن متن کامل این ترانه زیبا، چند بیت آغازین آن برای آهنگسازی و تنظیم ابتداً خوانده شده بود. ولی بعدا و به دلیل شتاب در کار، همین ضبط تمرینی بر روی تیتراژ سریال قرار گرفت.
darklord is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2007, 12:34 AM   #1530
amirhkh
Registered User

amirhkh's Avatar

Send a message via Yahoo to amirhkh
دوستان گرامی کسی آهنگی از علی نقی وزیری داره ؟؟
amirhkh is offline   Reply With Quote
Reply

امکانات بيشتر

Posting Rules