PersianTools Forums

Go Back   PersianTools Forums > هنرهای بصری > عکس و عکاسی

Reply

امکانات بيشتر
Old 11-02-2007, 03:04 PM   #16
Trusted Member
darya_s
کاربر فعال دوربین دیجیتال

کاربر فعال عکاسی 

دوستان در مورد لنزهای ماکرو هم یک توضیحی میدهید؟ لینکی، منبعی چیزی؟
کلا در مورد اینکه ساختارشون و کارکردشون چطوریه و فرقشون با سایر لنزها (بخصوص از نظر ساختار و فیزیک نور) چیست.

خیلی ممنون
darya_s is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2007, 07:13 PM   #17
miramir
Registered User

بخشید میخواستم بدونم که با همین لنزهای کیت معمولی میشه عکس ماکرو هم گرفت یا اصلا نمیشه و همچنین این که ایا canon 40dلنز کیت داره یا نه؟
miramir is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2007, 01:09 AM   #18
Trusted Member
darya_s

کاربر فعال عکاسی 

Quote:
دوستان در مورد لنزهای ماکرو هم یک توضیحی میدهید؟ لینکی، منبعی چیزی؟
کلا در مورد اینکه ساختارشون و کارکردشون چطوریه و فرقشون با سایر لنزها (بخصوص از نظر ساختار و فیزیک نور) چیست.

خیلی ممنون
نبود؟؟؟
Old 11-26-2007, 08:40 PM   #19
javadmjm
Registered User

javadmjm's Avatar

Send a message via MSN to javadmjm
Quote:
نوشته ای از LEnIn+$ View Post
با توجه به این کمبود تاپیک با عنوان عکاسی حرفه ای و لنز در انجمن عکاسی احساس میشد و دوستانی هم که دوربین حرفه ای داشتند تاپیکی نزدند , بالاخره من اینکارو کردم.

در هر حال, اعضا عزیز لطفا بحث و سوالات خودشون رو در ارتباط با دوربین های عکاسی دیجیتال حرفه ای (D'SLR) لنزها در اینجا مطرح کنند.

با تشکر پیشاپیش از دوستانی که تجارب و اطلاعاتی در مورد عکاسی حرفه ای دارند و با ارسال مقالات خود و شرکت در تاپیک باعث آموزش وآگاهی اعضا واز جمله بنده میشن.
از مقالات خوبی که تو این تاپیک گذاشتی تشکر می کنم. خسته نباشید.
میتونید این موضوع رو خیلی خوب و تخصصی ادامه بدهید. من که درکتون می کنم.

عکاسان محترم، لطفاً شرح عکس بنویسید، حتی برای بی ارزش ترین عکستون

Last edited by javadmjm; 11-26-2007 at 08:46 PM..
javadmjm is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2007, 11:28 PM   #20
Sama01
Registered User

Sama01's Avatar

از اینکه شما می‌خواهید! مقالات حرفه‌ای در این تاپیک قرار دهید، شدیدا استقبال می‌کنم.

دوست عزیز، تقریبا همه‌ی ما، آماتوریم. اختلاف خیلی خیلی زیادی هم با هم نداریم. هر اتفاقی هم که در اینجا قراره رخ بده، باید با تلاش ماها انجام بشه. پس توقع منطقی داشته باشیم.
من به سهم خودم، سعی کردن تاپیکی بزنم با عنوان عکاسی هدف‌مند تا کمی دقیق‌تر کار کنیم.
اگر شما پیشنهاد یا مطلبی برای بهبود تاپیک دارید، شدیدا حمایت می‌کنیم.

ممنون.
Sama01 is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2007, 01:13 AM   #21
Trusted Member
amirmw
Pocket PC کاربر فعال

amirmw's Avatar

Icon14 Sensor size

میشه یه مقدار در مورد Sensor size توضیح بدید ...
من خودم یه مقدار تحقیق کردم با یه سری اعداد نظیر 1/2", 2/3" و حتی 4/3 " هم معرفی میشن ...
ظاهرا هرچی این عدد بزرگتر باشه بهتره ...
من نفهمیدم این عدد از کجا میاد ... مثلا تو Olympus E-510 اعداد اینه : 4/3 " (18.00x 13.50 mm)
اگه ممکنه این مفاهیم رو یه مقدار بازتر کنین ... استفاده می کنیم ..
یه سئوال دیگه هم داشتم ...
این جمله رو ببینیند : (Focal Length : 40-150 mm (equivalent to 80-300 mm on a 35 mm film camera
برای لنز دوربین های المپوسه ... یعنی چی که معادل لنز دوبلش در دوربین هایی با فیلم 35 میلی متریه ...؟
این هم اگر توضیح بدید ممنون میشم ...

amirmw is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2007, 03:25 AM   #22
Sama01
Registered User

Sama01's Avatar

در مورد سنسور:
فکر می‌کنم این اعدادی که شما نوشتید، مربوط به نسبت طول و عرض سنسور باشه. نسبت 3/4 مشابه نسبت صفحه تلوزیون یا مانیتوره. نسبت 2/3 کمی باریکتره و طالب بیشتری هم داره. ولی من 1/2 تا به حال ندیدم.
البته یک عدد دیگری هم در مورد سنسور گاها ذکر می‌شه که اگر اشتباه نکنم، نسبت کراپ هست. یعنی اندازه‌ی سنسور نسبت به یک دوربین دیجیتال فول فریم.
مورد شما، احتمال خیلی زیاد مربوط به حالت اوله.

در مورد لنز:
برای اینکه بشه فاصله‌ی کانونی لنز‌های مختلف را با هم مقایسه کرد، باید استانداردی تعریف شود. این استاندارد، همانطور که اشاره کردید مربوط به لنز دوربین هایی با فیلم 35 میلی متری (فیلمی) یا دوربین دیجیتال فول فریمه.
مثلا لنز دوربین من 6-72 معادل 36-432 است. یعنی عکسی که بدون زوم می‌گیرم(6)، با عکسی که یک دوربین فول‌فریم با لنز 36mm بگیره، یکی خواهد بود.
دلیل این اختلاف هم به خاطر اندازه‌ی سنسوره. یعنی سنسور دوربین من، یک ششم یک دوربین فول‌فریمه.
Sama01 is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2007, 11:05 PM   #23
Trusted Member
amirmw
Pocket PC کاربر فعال

amirmw's Avatar

Icon14 Optical Zoom

با تشکر نسبت به پاسخگویی سئوالاتم ...
چجوری میشه فهمید یک لنز برابر چند X اپتیکال زومه؟
یعنی اگر معادل سازی کنیم یک لنز مثلا 70-300 معادل چند X اپتیکال زوم میشه ...(به زبان عامه)
اگر رابطه ی خاصی داره بگید ممنون میشم
با تشکر
amirmw is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2007, 01:57 AM   #24
Trusted Member
darya_s

کاربر فعال عکاسی 

Quote:
یعنی اگر معادل سازی کنیم یک لنز مثلا 70-300 معادل چند X اپتیکال زوم میشه ...(به زبان عامه)
با تشکر
300 تقسیم بر 70 میشود مقدار اپتیکال زوم لنز.
اما با توجه به تفاوت ابعاد سنسور دوربینهای SLR و SLR-LIKE و کامپکت، لزوما 300 یک SLR_LIKE با 300 یک لنز برای یک SLR برابر نیست.
Old 12-02-2007, 12:32 AM   #25
javadmjm
Registered User

javadmjm's Avatar

Send a message via MSN to javadmjm
Quote:
نوشته ای از Sama01 View Post
از اینکه شما می‌خواهید! مقالات حرفه‌ای در این تاپیک قرار دهید، شدیدا استقبال می‌کنم.

دوست عزیز، تقریبا همه‌ی ما، آماتوریم. اختلاف خیلی خیلی زیادی هم با هم نداریم. هر اتفاقی هم که در اینجا قراره رخ بده، باید با تلاش ماها انجام بشه. پس توقع منطقی داشته باشیم.
من به سهم خودم، سعی کردن تاپیکی بزنم با عنوان عکاسی هدف‌مند تا کمی دقیق‌تر کار کنیم.
اگر شما پیشنهاد یا مطلبی برای بهبود تاپیک دارید، شدیدا حمایت می‌کنیم.

ممنون.
نه آقا این حرف ها چیه. شما که آدم پری هستی و اطلاعاتتون خیلی خوبه. عکاسی هدفمند هم یکی از بهترین کارهاییه که میشه برای حرفه ای شدن کرد. کاش که برو بچ یه کم این تاپیک رو جدی تر بگیرن.
به خدا به نفع خودمونه اگر بخوایم حرفه ای تر شیم.
منتظر نظر دوستان عزیز و خصوصاً شما در تاپیک عکاسی هدفمند راجع به عکسم هستم.
یا علی
javadmjm is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2007, 02:46 PM   #26
Trusted Member
LEnIn+$

LEnIn+$'s Avatar

Send a message via AIM to LEnIn+$
Quote:
نوشته ای از mehrave View Post
[
لنز دوربین رو که عوض می کنم باز هم لکه ها رو توی ویزور می بینم اما دقت کردم متوجه شدم شکل لکه ها با تعویض لنز تغییر میکنند مثلا بیشتر می شن و احتمال دادم که هم سنسور و هم لنز غبار گرفته.یه مقدار نگرانم که برطرف نشه.
نمایندگی های نیکون این کار رو انجام میدن؟
اگر لنز رو عوض کردین و همچنان لکه بوده.. مشکل از لنز نیست ..شکل پایین رو ببینید

یه تصویر شماتیک از نمای داخلی یک SLR هست..

6 احتمال هست.. در واقع ممکنه یکی از این 6 قسمت دارای لکه یا کدری باشه..

اول آینه انعکاسی که با زاویه 45 درجه قرار گرفته..( در شکل2)

دوم خود سنسور..(3).. ولی احتمالش بعیده همچین لکه ای باشه که توی ویزور دیده بشه!!

سوم قسمت Focusing Screen هست..(5)

چهارم لنز کندنسور( Condenser Lens) ممکنه باشه! (6)

پنجم منشور انعکاسی (7)

ششم خود عدسی چشمی یا ویزور (8).. که من احتمال این یکی رو بیشتر میدونم..که اگه این باشه خسارتش هم کمتره!

LEnIn+$ is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2007, 02:54 PM   #27
Trusted Member
LEnIn+$

LEnIn+$'s Avatar

Send a message via AIM to LEnIn+$
Quote:
نوشته ای از amirmw View Post
میشه یه مقدار در مورد Sensor size توضیح بدید ...
من خودم یه مقدار تحقیق کردم با یه سری اعداد نظیر 1/2", 2/3" و حتی 4/3 " هم معرفی میشن ...
ظاهرا هرچی این عدد بزرگتر باشه بهتره ...
من نفهمیدم این عدد از کجا میاد ... مثلا تو Olympus E-510 اعداد اینه : 4/3 " (18.00x 13.50 mm)
اگه ممکنه این مفاهیم رو یه مقدار بازتر کنین ... استفاده می کنیم ..
یه سئوال دیگه هم داشتم ...
این جمله رو ببینیند : (Focal Length : 40-150 mm (equivalent to 80-300 mm on a 35 mm film camera
برای لنز دوربین های المپوسه ... یعنی چی که معادل لنز دوبلش در دوربین هایی با فیلم 35 میلی متریه ...؟
این هم اگر توضیح بدید ممنون میشم ...
Quote:
نوشته ای از Sama01 View Post
در مورد سنسور:
فکر می‌کنم این اعدادی که شما نوشتید، مربوط به نسبت طول و عرض سنسور باشه. نسبت 3/4 مشابه نسبت صفحه تلوزیون یا مانیتوره. نسبت 2/3 کمی باریکتره و طالب بیشتری هم داره. ولی من 1/2 تا به حال ندیدم.
البته یک عدد دیگری هم در مورد سنسور گاها ذکر می‌شه که اگر اشتباه نکنم، نسبت کراپ هست. یعنی اندازه‌ی سنسور نسبت به یک دوربین دیجیتال فول فریم.
مورد شما، احتمال خیلی زیاد مربوط به حالت اوله.

در مورد لنز:
برای اینکه بشه فاصله‌ی کانونی لنز‌های مختلف را با هم مقایسه کرد، باید استانداردی تعریف شود. این استاندارد، همانطور که اشاره کردید مربوط به لنز دوربین هایی با فیلم 35 میلی متری (فیلمی) یا دوربین دیجیتال فول فریمه.
مثلا لنز دوربین من 6-72 معادل 36-432 است. یعنی عکسی که بدون زوم می‌گیرم(6)، با عکسی که یک دوربین فول‌فریم با لنز 36mm بگیره، یکی خواهد بود.
دلیل این اختلاف هم به خاطر اندازه‌ی سنسوره. یعنی سنسور دوربین من، یک ششم یک دوربین فول‌فریمه.
Quote:
نوشته ای از amirmw View Post
با تشکر
پس این دو مطلب چیه من صفحه پیش نوشتم؟؟!!!! نه واقعا؟!

Quote:
خب! میخواستم دو سه تا مسایل پایه ای در ارتباط با اپتیک عکاسی رو, با دقت و جزییات بیشتر بگم , که قبلا تهیه کرده بودم؛
و البته امیدوارم شاید اینکار باعث راه افتادن این تاپیک بشه و دوستان فعالتر وارد مبحث بشن و تاپیک رو پیش ببرن!

فاصله کانونی

focal length

این عکس کلا در مورد فاصله کانونی هر عدسی هست و فرمولش هم همونه که اون زیر نوشته..

بطور ساده میشه گفت.. فاصله مرکز از عدسی تا محل تشکیل تصویر (سنسور).(برای شعاع نور موازی)

؛؛ اون ستاره بزرگ مثلا شی ای هست که ازش عکس گرفته میشه و ستاره کوچیک مل تشکیل تصویر هست..اما!..همیشه اون ستاره کوچیک روی سنسور نمیفته و عدسی با کمی عقب و جلو رفتن باعث میشه تصویر دقیقا رو ی سنسور قرار بگیره ..اینکار همون عمل فوکوس هست.

این پرتوهای عکس بالایی موازی نبودن و نیاز به فرمول بود..برای پرتو های موازی که از بی نهایت میان ..به این صورت هست.و فاصله لنز تا نقطه برخورد پرتوها فاصله کانونی هست.

تعیین نقطه کانونی
دو راه داره یکی با همون پرتوهای موازی..یکی با محل تصویر.. مثلا عدسی رو مقابل نور خورشید قرار میدن و جایی که نور متمرکز میشه کانون هست..

یکی دیگه با استفاده ابعاد و شکل هندسی خود عدسی ...که با این فرمول پیدا میشه(دقیقتر):

که R1 & R2 شعاع دو کمان (دو سطح کروی عدسی) تشکیل دهنده عدسی اند.. و n هم ضریب شکست شیشه یا جنس عدسی هست.و f فاصله کانونی..

Quote:
فاصله کانونی معادل سنسور 35میلیمتری ( equival 35mm) چیه؟!

خب! این چیزی که به عنوان فاصله کانونی معادل در دوربینهای کامپکت مبینم, دقیقا مربوط میشه
به زاویه دید*
نه معنای حقیقی و علمی فاصله کانونی!
(* زاویه بین پرتوهای همگرای نوری که به دو سر سنسور میرسن.. هر چه عرض سنسور کوچیکتر بشه, خب مسلما زاویه بین این پرتوها هم بیشتر خواهد بود)

در واقع مثلا,
ر معادل 38 میلیمتر در یه دوربین کامپکت با سنسور 1/1.8 اینچ,

یعنی اون فاصله کانونی
حقیقی سنسور کامپکت که, زاویه دیدش , برابر زاویه دید در 38mm هه یه دوربین با
سنسور فول فریم هست.. بنابراین زاویه دید, در 7.8 میلمتر برای سنسور 1/1.8 اینچ , میشه برابر زاویه دید
در فاصله کانونی 38mm برای یه سنسور فول فریم مثلا. یا برای یه سنسور 1/3 اینچ میشه , 5/4 میلیمتر.

بنابراین میبینید که در یه فاصله کانونی ثابت هرچی اندازه سطح سنسور کوچیکتر باشه زاویه دید بیشتر میشه..

خب! از فاصله کانونی حدود 28 میلیمتر به پایین ,دیگه زاویه دید خیلی زیاد میشه .. و شعاع های نوری که وارد
سنسور میشن با زاویه زیادی نسبت به سطح لنز میرسن..

(مثال
برای فهم بهتر : مثلا فرض کنید به یه
شی ء اون طرف یه شیشه دارین مستقیم ه نگاه میکنید(زاویه دید =0)!
هر چی زاویه دیدتون به شی ء رو بیشتر کنین اون شی تار و تارتر میشه.. تا جایی اگه با زاویه تقریبا موازی نسبت به
امتداد شیشه ,به اون شی نگاه کنین تقریبا دیگه کاملا تاره!)

خب! در مورد لنز دوربین هم همون مشکل هست.. هر چی زاویه پرتوهای ورودی بیشتر باشه کیفیت و شفافیت تصویر میاد پایین و
اختلال پرتوهای ورودی به سنسور به حداکثر میرسه.. والبته بیشتر از همه گوشه های کادر تار
میشن.
(البته سطح شیشه تخت هست و سطح لنز منحنی! ولی این سطح دایره نیست و تقریبا هذلولویه! پس نمیتونه این زاویه رو جبران کنه!)

بنابراین از فاصله کانونی های خیلی واید در دوربین های کامپکت استفاده نمیشه..
و معمولا 35 م م یا 38 م م (معادل) به کار میره..

برای همین هست که, امتیاز بزرگی برای یه دوربین کامپک محسوب میشه که لنز 28 م م داشته باشه
و در ضمن کیفیت قابل قبولی هم ارایه کنه.

Last edited by LEnIn+$; 12-18-2007 at 01:51 AM..
LEnIn+$ is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2008, 05:34 PM   #28
mehrave
Registered User

mehrave's Avatar

Quote:
اگر لنز رو عوض کردین و همچنان لکه بوده.. مشکل از لنز نیست ..شکل پایین رو ببینید

یه تصویر شماتیک از نمای داخلی یک SLR هست..

6 احتمال هست.. در واقع ممکنه یکی از این 6 قسمت دارای لکه یا کدری باشه..

اول آینه انعکاسی که با زاویه 45 درجه قرار گرفته..( در شکل2)

دوم خود سنسور..(3).. ولی احتمالش بعیده همچین لکه ای باشه که توی ویزور دیده بشه!!

سوم قسمت Focusing Screen هست..(5)

چهارم لنز کندنسور( Condenser Lens) ممکنه باشه! (6)

پنجم منشور انعکاسی (7)

ششم خود عدسی چشمی یا ویزور (8).. که من احتمال این یکی رو بیشتر میدونم..که اگه این باشه خسارتش هم کمتره!

از راهنمائیتون متشکرم دوست عزیز.
mehrave is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2008, 10:37 AM   #29
همکار انجمن
pany
همکار انجمن فرهنگ

pany's Avatar

برای یه لنز کیت 15-85 چه لنز مکملی پیشنهاد میکنید ? ماکرو
pany is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2009, 10:42 AM   #30
tanincamera
Registered User