PersianTools Forums

Go Back   PersianTools Forums > کامپیوتر > سیستمهای عامل > ویندوز

Reply

امکانات بيشتر نحوه نمايش
Old 05-17-2007, 04:05 PM   #1
igimax
کاربر فعال سیستم عامل
Trusted Member

igimax's Avatar
Icon10 آموزش ساخت پارتيشنهاي Multi Primary و يا نصب چندين ويندوز به شكل صحيح

به نام خدا

سلام

(توجه: ليست كامل و به روزشده راهنماهاي نوشته شده توسط IgImAx در اين آدرس موجود است)

. در اين راهنما شما با مفهوم پارتيشن، انواع آنها، طريقه ساخت پارتيشن‌ها، تغيير اندازه و جابجايي آنها به همراه ساخت نوع پيشرفته آنها يعني پارتيشنهاي Multi Primary آشنا خواهيد شد. اين نوع پارتيشنها براي كساني كه چندتا سيستم عامل (OS) را برروي هاردديسك خود نصب مي‌نمايند، مناسب مي‌باشد. اكثر كاربران، ويندوزهاي مختلف را در درايوهاي C و D و ... نصب مي كنند. اما اين روش صحيح نيست!
. زيرا:
. 1) با ويروسي شدن يكي از ويندوزها، ديگري هم آلوده خواهد شد.
. 2) شاخه‌هاي مهم هر ويندوز از ويندوز ديگر قابل دسترسي است و اشتباهات كربران مي‌تواند باعث خرابي ويندوز ديگر شود.
. 3) مشكلات Logically هاردديسك همانند Cross-Link و ... بسيار افزايش مي يابد.
. 4) ... (بقيه را در راهنما مطالعه نماييد)

. در اين راهنما سعي شده است تا طيف كاربران مبتدي تا حرفه‌اي را تحت پوشش قرار دهم. اين راهنما شما را در 4 فصل با مطالب زير آشنا خواهد كرد:
. 1) مفاهيم پايه‌اي پارتيشن (پارتيشن چيست؟ انواع آن؟ File System چيست؟ Multi Primary و فوايد آن؟ ...)
. 2) آموزش برنامه Symantec PartitionMagic (ساختن، حذف كردن، جابجايي و تغيير اندازه انواع پارتيشن)
. 3) آموزش برنامه Symantec BootMagic (نصب و تغيير منوي بوت براي پارتيشنهاي Multi Primary و ...)
. 4) چگونگي نصب ويندوز در پرتيشن‌هاي Multi Primary

توضيحات بيشتر را در خود راهنما مطالعه نماييد:

* * * توجه توجه توجه:
كليه فايلهاي Upload شده را براي اطمينان از سالم بودن آنها، دوباره دونلود نمودم و همه آنها سالم بودند و هستند... پس اگر فايل دونلودي شما خراب بود مشكل از دونلودتان است!! لطفن دوباره دونلود نماييد. كد MD5 براي اطمينان از دونلود صحيح، در زير هر لينك دونلود قرار داده‌ام

توجه: (آپديت 86/12/29) ويرايش سوم راهنما با ضافه شدن تغييرات اندك. (اضافه شدن فهرست بندي جديد و چند جدول)
توجه: (آپديت 86/11/01) ويرايش دوم راهنما كه شامل كليه مطالبي است كه دوستان در 116 پست تا كنون پرسيده اند، آپلود شد.
ه راهنماي آموزش ساخت پارتيشنهاي Multi Primary ه
ه Size = 1.28 MB ه
MD5 Hash Code = C437A0445FAE3B99784A44DADE971965
Mirror
N/A

. كساني كه راهنماي قبلي من را (راهنماي Norton Ghost) دونلود كرده‌اند، لطفا نسخه Update شده آن را از همان تاپيك و در پست يك دوباره دونلود نمايند. چگونگي Backup گيري از پارتيشن‌ها به كمك نسخه داسي برنامه Norton Ghost، به راهنما اضافه شده است. (به همراه عكس محيط داس) همچنين تصاوير محيط داس براي Restore نمودن پارتيشن‌ها نيز اضافه شده است.

توجه: (آپديت 87/03/14) در زير لينك نسخه‌ جديد ايميج سي‌دي Bootable را كه جديدن آن را ساخته‌ام، قرار دادم. توضيح كامل اين سي‌دي را در پست 26 بخوانيد.

. ايميج سي‌دي :

ه NTFS & Symantec Pack & Ghost ه
ه Size = 4.46 MB ه
MD5 Hash Code = 0D5E8A22C598F186EE6120C34B353838
Download Minor Links
Link 1 (4Shared Site)
o

توجه: (آپديت 86/10/19) در زير، لينك دونلود (فايل PDF) راهنماي اصلي كه همراه برنامه Partition Magic هست، را با نام Partition Magic User Guide را براي اطلاع و تحقيق بيشتر ، قرار داده‌ام.(در اين راهنما برنامه Bootmagic را هم كامل توضيح داده است) اين راهنما براي اين است كه اگر شما نياز به اطلاعاتي بيشتر از آنچه من در راهنماي خود نوشته‌ام داشتيد، بتوانيد در آن بيابيد:

ه Symantec Boot & Partition Magic User Guide ه
ه Size = 795KB ه
MD5 Hash Code = 2E27FBEB14205A6105AB3AE934AE10DE

نكته:
. در لينك MD5 Hash Code توضيح كامل و برنامه كوچكي براي توليد و چك كدهاي HASH در آن سايت وجود دارد. Hash كدها به طور خلاصه، الگوريتمهايي هستند كه با محاسباتي كه بر روي هر فايل انجام مي‌دهند براي آنها يك كد خاص (Unique) توليد ميكنند. اين كد در صورتي كه حتا يك bit از آن فايل عوض شود، تغيير مي‌كند. به طور كلي به اين كدها Hash Code مي‌گويند و چون هيچ دو فايلي، Hash كدي همانند هم ندارند (مگر آنكه هردو يك فايل باشند ولي با نامهاي متفاوت و يا مكان‌هاي متفاوتي) بنابر اين، مي‌توان Hash كدها را همانند اثر انگشت ما انسانها دانست.
. اما Hash Code چه فايده‌اي دارد؟ خوب چندين استفاده دارد، يكي از مهمترين فوايد آن، اطمينان از كامل و سالم بودن فايل دونلود شده مي‌باشد. اگر فايلي ناقص دونلود شده باشد و يا حتا از لحاظ ظرفيت يكي باشند ولي كد Hash آنها با هم متفاوت باشد، نشان از درست نبودن عمل دونلود مي‌باشد. و يا حتا در حالاتي خواص هم ويروسي شدن فايل، چه در كامپيوتر شما و ... هم مي‌تواند باعث تغيير Hash Code شود. مشهورترين الگوريتم محاسبه چنين كدهايي، MD5 است. بنابراين پس از دونلود يكي از لينك‌هاي فوق و برنامه HashTab از لينك MD5 Hash Code، سپس كد الگوريتم MD5 فايل دونلود شده را با آنچه در سايت هست، مقايسه نماييد. اگر كد فايل دونلود شده با آنچه در سايت نوشته‌ام يكي نبود، پس دونلود شما اشكال داشته و بايد دوباره دونلود نماييد.

موفق باشيد.

خداحافظ
IgImAx
86/02/27

در PT بخوانيد: آموزش Ghost، آموزش ساخت انواع پارتيشن، مشكلات سخت‌افزاري و برنامه‌ها مرتبط، آموزش و دونلود از Web Host و P2P
در PT بخوانيد: قوانين PT، ساخت Bootable CD/DVD، افزايش سرعت هاردديسك، جستجو در Rapidshare، تصحيح حروف كيبورد، معرفي بهترين Anti-Virus، ...

Last edited by igimax; 06-03-2008 at 04:51 PM. دلیل: آپلود ويرايش سوم راهنما. (1387/01/01)
igimax is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2007, 08:24 PM   #2
Simpson
کاربر فعال نرم افزار
Trusted Member

Simpson's Avatar

Send a message via Yahoo to Simpson
جناب لینک خرابه.

Simpson is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2007, 08:39 PM   #3
3POWER
Registered User

3POWER's Avatar

مقاله خوبی ست.

Quote:
نوشته ای از far.tavakoli View Post
جناب لینک خرابه.
مشکلی نداشت لینک، روی آن راست کلیک کرده و Save Link/Target as...
3POWER is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2007, 10:17 PM   #4
igimax
کاربر فعال سیستم عامل
Trusted Member

igimax's Avatar
Icon13 لينك سالمه!!!

سلام

. لينك سالمه اما ممكنه ISP شما با سايت مشكل داشته باشه. براتون يك لينك ديگه از يك سرور ديگه گذاشتم.

موفق باشيد.

خداحافظ
IgImAx
86/02/27
Old 05-19-2007, 11:45 AM   #5
Register
Registered User

Icon1

سلام

خیلی خیلی ممنون ، دارم دانلود میکنم ،چقدر دنبال این مطلب بودم ، میدونستم برای نصب چند OS باید چند پارتیشن

Primary داشته باشیم ، ولی دلیلش و نکاتش رو نمی دونستم ، خیلی ممنون.
Register is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2007, 12:18 PM   #6
igimax
کاربر فعال سیستم عامل
Trusted Member

igimax's Avatar
سلام Register

. از لطفتان ممنون. اگر بعد از مطالعه كامل راهنما، سوالي بود بفرماييد.
. در همين ابتدا از تمامي دوستاني كه من را مورد لطف قرار مي‌دهند و باعث تشويق اينجانب براي انجام كارهاي بعدي مي‌شوند، تشكر مي‌نمايم و براي پر بارتر شدن و دراز نشدن! اين تاپيك (همانند تاپيك قبلي) در جواب لطف شما عزيزان در همينجا از همه تشكر مي‌كنم.
. همچنين از كليه دوستان عزيز تقاضا دارم، نظرات، انتقادات و پيشنهادهاي خود را در مورد راهنما و نحوه نگارش و ... حتما برايم ايميل نماييد. اما نكات و سوالاتتان را فقط در اينجا بنويسيد (ايميل نفرماييد!) تا من و ديگران از آن چيزي ياد بگيريم.

موفق باشيد.

خداحافظ
IgImAx
86/02/29
Old 05-19-2007, 12:43 PM   #7
mahi58
کاربر فعال بازیهای کامپیوتری
Trusted Member

mahi58's Avatar

واقعا دستتون درد نکنه. ای کاش همه مثل شما باسواد و "مولف" بودند.
mahi58 is offline   Reply With Quote
Sponsored links
Old 05-21-2007, 01:15 PM   #8
igimax
کاربر فعال سیستم عامل
Trusted Member

igimax's Avatar
سلام

. mahi58 خيلي ممنون، اميدوارم راهنماي فوق براي شما و ديگر دوستان مفيد و قابل استفاده باشد.
توضيحات بيشتري را در مورد مطالب موجود در راهنما، به پست اول اضافه نمودم.

موفق باشيد.

خداحافظ
IgImAx
86/02/31
Old 05-23-2007, 09:08 PM   #9
javad2000
Registered User

javad2000's Avatar

Send a message via Yahoo to javad2000
سلام Igimax عزيز
يه چيزي توي يه تاپيك ديگه گفتيد كه چون اونجا جاي بحث ديگري بود، گفتم همينجا در موردش سوال كنم:

Quote:
دوما: وقتي Multi Primary ايجاد مي نماييد به راحتي ميَشود از آنها Ghost گرفت و فايل Image را برروي هارد ديسك و در پارتيشن Logical ايجاد كرد. به اين شكل در صورت خرابي ويندوز مي‌شود با سرعت بسيار بيشتري نسبت به Image روي CD ريخته شده ويندوز را بازيافت كرد. (در كامپيوتر من زمان بازيافت يكي از ويندوزها 2:45 و ديگري 6 دقيقه مي‌باشد) ويندوز دوم من (كه به نام LAB I مي‌باشد!!) محل تست برنامه‌هاي مختلف هست. گاهي هر هفته و يا ماهي يك بار به دلايل مختلف ويندوز را بازيافت ميكنم.
خواستم بپرسم مگه وقتي پارتيشنمون Multi-primary‌ نباشه نميشه از داخل يه ويندوز، ويندوز ديگر رو Restore كرد؟

متشكرم

Vision without action is a daydream. Action without vision is a nightmare.
Japanese Proverb
هدف بي عمل، روياست، عمل بي هدف، كابوس است.

آموزش: Excel, Access, PowerPoint,Word, Touch-Typing، Windows Optimization، Islamic Astronomy، Poem Analyzing
نرم افزار: EZ Player, EZ Type, Net Counter, RuzShomar, EZ Calendar
javad2000 is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2007, 12:43 AM   #10
igimax
کاربر فعال سیستم عامل
Trusted Member

igimax's Avatar
سلام جواد جان

. البته در حالت Dual Boot هم ميشود پارتيشن هريك از ويندوزها را بازيافت كرد. از هر پارتيشني مي‌شود بكاپ تهيه نمود اما مسئله ايمن بودن و راحتي كار است. ببينيد شما ميتوانيد ويندوزهايي را در درايوهاي C و D نصب نماييد اما فايلهاي بوت آنها در درايو Primary يا همان C نصب ميشوند. يعني زماني كه از ويندوز موجود در پارتيشن D بكاپ تهيه مينماييد ويندوز اين پارتيشن كاملا وابسته به بوت درايو C است.(و بوت آن درفايل Image ذخيره نميشود! بلكه در Image ويندوز ديگر قرار مي‌گيرد) اين همان نكته منفي و مشكل دار در Dual Boot است. البته مشكلات ديگري هم كه در راهنما ذكر كرده‌ام را اگر به اين مورد اضافه نماييد مشاهده مي‌كنيد كه Multi Primary راه حلي ايمن براي حل مشكلات Dual Boot است.

موفق باشيد.

خداحافظ
IgImAx
86/03/03
Old 05-30-2007, 09:57 PM   #11
بهناز
کاربر فعال نرم افزار

بهناز's Avatar

از دوستانی که در این تاپیک فعال هستند خواهش میکنم در تاپیک زیر به سوال و مشکل من جواب بدن موندم چیکار کنم ممنون میشم جواب بدین.

http://forum.p30world.com/showthread...74#post1134874
بهناز is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2007, 12:26 PM   #12
javad2000
Registered User

javad2000's Avatar

Send a message via Yahoo to javad2000
Quote:
از دوستانی که در این تاپیک فعال هستند خواهش میکنم در تاپیک زیر به سوال و مشکل من جواب بدن موندم چیکار کنم ممنون میشم جواب بدین.

استاد Igi
اين بهناز خانم خيلي وقته دنبال جواب اين سواله:

Quote:
1-چجوری میتونم logicol رو به Primary تبدیل کنم با پارتیشن مجیک نمیشه Primary به logical میشه.
2-یه مشکلی داشتم اینکه پارتیشنهام به ریخته بود یعنی d رفته جای h و... که با این روش حل شد.
Control Panel > Administrative Tools > Computer Management > Disk Management و با كليك راست كردن روي درايو و انتخاب "Change Drive Letter And Paths" تغييرات دلخواهتون رو بديد...
حالا روی داس که میرم باز به هم ریخته نشون میده دلیلش چیه؟
اینو بگم که الان پارتیشن بندی من به این صورته.C,E,E Primary ودرایوهایD,G,H logicol هستند.
الان هم یه ویندوز روی D دارم بهترین روش رو میشه بگین من باید چی کا رکنم ؟
فكر كنم كليدش دست شماست. من تبديل پرايمري به لاجيكال رو ميدونم ولي بر عكسش رو نميدونم.

Last edited by javad2000; 05-31-2007 at 12:28 PM.
javad2000 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2007, 10:06 PM   #13
igimax
کاربر فعال سیستم عامل
Trusted Member

igimax's Avatar
سلام بهناز خانوم

. خیلی ببخشید! من مدتیست برایم گرفتاری پیش آمده است و مجبور شدم به شهر دیگری سفر کنم. آقا جواد می دانند که من معمولا سریع و تا حدی هم کامل! جواب می دهد. چون هنوز مشکلم حل نشده است و مشکل دسترسی به کامپیوتر هم دارم (چقدر Laptop برای چنین مواقعی خوبه!!! من laptop میخواممممم!!!! ) ممکن است بازهم شرمنده شما و دیگر دوستان بشوم, اما استادان عزیز همچون آقا جواد لطفا فعلا جور ما را بکشند.(متشکرم)

. اما مشکل شما بهناز خانم...
. خوشبختانه مشکل شما با دونلود و مطالعه آموزش ساخت پارتیشنهای Multi Primary که امکان ساخت چندین درایو C را به شما می دهد حل خواهد شد. لطفا از یکی از لینکهای موجود در پست شماره یک (از همین تاپیک) راهنما را دونلود نمایید و آن را مطالعه فرمایید.
. اما توضیح مختصری در مورد نکاتی که در اینجا و در تاپیک آموزش Ghost فرمودید:

Quote:
با سلام به خدمت شما یه سوال فنی تر داشتم.ممنون میشم کامل جواب بدین.
من روی درایو c یه ویندوز نصب کردم با همه نرم افزارهی مورد نیاز حالا میخوام همین ویندوز رو روی D هم داشته باشم و چجوری باید این کار رو بکنم. و در هنگام بوت صفحه مربوط به انتخاب یکی از این دو ویندوز رو داشته باشم.
با تشکر

. برای اینکار کافیست از داریو C فوق (یعنی ویندوز + درایورها + برنامه های موجود در آن) یک Backup به کمک برنامه Ghost بگیرید. اگر آشنایی با Ghost ندارید از آموزش موجود در پست یک همان تاپیکی گه سوالاتتان را مطرح نمودید، استفاده نمایید. (برای راحتی شما! منظورم اینجاست.) بعد از بکاب گیری یک پارتیشن C دیگر بسازید و سپس پارتیشن Backup گیری شده را در پارتیشن جدید Restore نمایید. فقط یادتان نرود که پارتیشن جدید به اندازه یا بیشتر از پارتیشن اولیه باشد. (اگر هم مجبورید پارتیشن جدید را کوچکتر بسلزید باید حجم آن از حجم کل فضای اشغال شده ÷ارتیشن اولیه بیشتر باشد.) اما توصیه من، بعد از ساخت پارتیشن C دوم, نصب مجدد ویندوز است! چرا؟ حالا!!! فعلا همینطوری از من قبول نمایید!!!!

Quote:
با سلام ببخشید یه سوال دیگه داشتم من یه ویندوز روی c دارم وحالا یکی هم روی d نصب کردم ولی میبینم که c از نوع پارتیشن primary هست و d از نوع logical.
آبا این مشکلی به وجود نمیاره و اوصولا باید چگونه باشه و فرقشون چیه؟
وچجوری باید تبدیل کرد به یگدیگر؟
با تشکر از همکی
. در مورد فرق پارتیشن Logical با Primary به شکل مفصل در آموزش Multi Primary و در فصل "مفاهیم پایه ایی پارتیشن" توضیح داده ام. اما به این روشی که شما ویندوزهایتان را نصب نمودید Dual Boot می گویند. که این موضوع را نیز در همان راهنما توضیح داده ام. به طور کلی صحیحتر این است که!! شما ویندوزهایتان را در پارتیشنهای C مجزا از هم نصب نمایید تا از بروز مشکلات مختلف Dual Boot رهایی یابید.

Quote:

. سایت P30World خیلی سایت توپیه، اما من در همینجا (اگر مشکلم حل شود و به پای کامپیوتر جونه خودم برگردم) به شکل کامل در خدمت شما و دیگر دوستان هستم. لطفا سوالات مربوط به Ghost را در تاپیک آموزش Ghost بنویسید و سوالات مربوط به ساختن پارتیشنهای Multi Primary را در همین مکان. ولی در ابتدا راهنما ها را کامل بخوانید، سپس به سوالات و جوابهای دوستان توجه نمایید، اگر بعد از تمام اینها بازهم امری بود در خدمتیم.

. باز هم از تاخییر پیش آمده (و فعلا پیش خواهد آمد) عذر! می خواهم.

موفق باشيد.

خداحافظ
IgImAx
86/03/11
Old 06-05-2007, 12:06 AM   #14
بهناز
کاربر فعال نرم افزار

بهناز's Avatar

با سلام به خدمت عزیزان من از طریق Partition Magic درایوی که میخواستم ویندوز جدید روش نصب کنم رو اکتیو کردم و بلافاصله ویندوز جدید رو نصب کردم (بالاخره تبدیلش کردم) ولی مستقیم وارد ویندوز جدید میشه و درایو ویندوز قبلی دیده نمیشه چجوری باید وارد ویندوز قبلی شد حالا؟

با تشکر
بهناز is offline   Reply With Quote
Sponsored links
Old 06-05-2007, 12:42 AM   #15
igimax
کاربر فعال سیستم عامل
Trusted Member

igimax's Avatar
سلام بهناز خانوم

. براي فعال كردن پارتيشن‌هاي Primary مختلف و جابجايي بين ويندوزهاي موجود در آنها، بايد از برنامه Symantec BootMagic استفاده نماييد. طريقه نصب، تنظيم و استفاده از برنامه فوق در فصل سوم راهنما كاملا توضيح داده شده است. لطفا راهنما را دونلود نماييد و آن را مطالعه فرماييد.

موفق باشيد.

خداحافظ
IgImAx
86/03/15
Reply

امکانات بيشتر
نحوه نمايش

Posting Rules