آيا عسل مرغوب را مي شناسيد؟

شروع موضوع توسط Bvafa ‏6 ژانویه 2012 در انجمن آشپزی و خوراکی ها

  1. Bvafa

    Bvafa کاربر فعال ادبیات

    تاریخ عضویت:
    ‏26 آگوست 2010
    نوشته ها:
    584
    تشکر شده:
    2,612
    من چندتا مطلب تو اینترنت دیدم در این مورد اینجا هم می زارم..اگر کسی راهی برای شناخت عصل خوب میشناسه اینجا عنوان کنه:happy::)


    استانداردهاي عسل:
    استانداردهاي عسل از كشوري به كشور ديگر متفاوت است كه آنها را مي توان در استخراج، عسل شكرك زده، عسل شان، شان با قاب كم عمق، بريده شده و يا كل شان عسل در نظر گرفت. ساير مواردي كه در تهيه و توليد عسل اهميت دارند، ميزان قند، ميزان رطوبت، طعم ، رنگ و عطر عسل مي باشد.
    گاهي اوقات در توزيع و فروش عسل مواردي چون: يكنواختي رنگ، پاكيزگي برش، ظاهر شان و نحوه چينش و يكنواختي وزن نيز ذكر شده است.
    راه هاي تشخيص عسل طبيعي:
    1- فروشگاه هاي معتبر
    آسان ترين روش تشخيص عسل طبيعي، خريد از فروشگاه ها و اشخاص معتبر مي باشد كه شما از سابقه فعاليت آنها در زنبورداري و يا تهيه و فروش عسل مطلع هستيد.
    2- ميزان رطوبت
    برخي افراد، ميزان رطوبت عسل را به وسيله برگرداندن شيشه عسل و سرعت بالا و پايين رفتن حباب داخل شيشه، و برخي به وسيله ميزان كش آمدن عسل اندازه گيري مي كنند، ولي بايد توجه داشت كه اين روش ها دقيق و مطمئن نيستند.
    3- ميزان تخمير شدن
    تمام عسل ها حاوي مخمرهاي خوراكي بي ضرر براي انسان مي باشند.
    بايد توجه كرد كه عسل در زمستان به دليل سرماي زير 11 درجه تخمير نمي شود. البته نگهداري عسل در دماي 38 درجه سانتي گراد نيز مي تواند از تخمير آن جلوگيري كند، ولي در دراز مدت به كيفيت عسل صدمه مي زند، زيرا حرارت بالا كيفيت عسل را از بين مي برد.
    عسل با رطوبت بيش از 17 درصد بيشتر در معرض تخمير مي باشد. بعد از شكرك زدن، درصد تخمير عسل افزايش مي يابد.
    تخمير شدن مختص عسل هاي بسته بندي شده و صاف شده نيست، بلكه اگر شرايط مناسب باشد، عسل "شان" نيز تخمير مي شود.
    4- مزه كردن
    عسل طبيعي، علاوه بر شيريني خاص، داراي مزه و طعم ويژه اي است كه فقط در عسل وجود دارد و عسل هاي مصنوعي فاقد اين نوع مزه مي باشند. لذا افراد مي توانند با مصرف زياد و توجه دقيق به درجه خلوص عسل، حتي نوع عسل را از نظر گياه مورد مصرف زنبور تعيين كنند، زيرا هر گياه مزه خاصي به عسل مي دهد.
    بايد توجه داشت كه عسل مصنوعي بيشتر مزه شيريني شكر مي دهد تا مزه خالص عسل.
    5- عطر و بوي طبيعي
    اگر درپوش عسل مدتي بسته باشد، هنگام باز كردن درپوش حتماً بو و رايحه قوي و مطبوع عسل طبيعي را مي
    توانيد استشمام كنيد.

    6- سرعت حل شدن در آب
    اگر عسل را داخل ليوان محتوي آب بريزيد، چنانچه به صورت عمودي وارد ليوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبي است، ولي اگر عسل هنگام ريختن، در آب حل شود، از مطلوبيت و خلوص كمتر و رطوبت بالاتري برخوردار است.
    با اين وجود، هر يك از روش هاي فوق به تنهايي نمي تواند خالص بودن عسل را ثابت كند.
    در اين روش به وسيله تغذيه مصنوعي زنبوران با شربت قند و آبميوه ها يا استفاده از عسلك، عسل مصنوعي يا تقلبي تهيه مي كنند. در اين روش مستقيماً عسل طبيعي با مواد گلوكزي (شربت قند) و شيره ميوه ها مخلوط شده و عسل تقلبي توليد مي گردد.

    منبع
     
    AMD.POWER و Kasandra از این نوشته تشکر کرده اند.
  2. Bvafa

    Bvafa کاربر فعال ادبیات

    تاریخ عضویت:
    ‏26 آگوست 2010
    نوشته ها:
    584
    تشکر شده:
    2,612
    يكي از راه هاي تشخيص عسل از عسل تقلبي شكرك زدن آن است ، اين تصور كه عسل تقلبي در شرايط سرما و در طول مدت نگه داري شكرك ميزند كاملا اشتباه بوده و اين شرايط براي عسل هاي طبيعي صادق است چرا كه در مدت نگه داري و در مجاورت سرما ، با كاهش رطوبت و ايجاد بلور هاي منظم قندي در نتيجه وجود آنزيمهاي افزوده توسط زنبور عسل ( دياستاز هاي عسل همانند آنزيم اينورتاز ) ، عسل شروع به شكرك زدن ميكند كه درجه سفتي و زمان شروع شكرك زدن به نوع گل و آب و هوايي منطقه دارد ؛ عسل طبيعي و غير طبيعي هر دو در شرايط سرما شكرك ميزنند ، بنابراين جهت تشخيص چنين عسل هايي دقيقترين روش ، آزمايشاتي است كه در آزمايشگاههاي مجهز مواد غذايي و شيميايي روي آن انجام ميگيرد ؛ ولي شناسايي چنين تقلبات براي عموم مردم كه دسترسي به اين آزمايشگاهها را ندارند از لحاظ كمي غير ممكن بوده در مواردي با استفاده از تجربيات و آگاهي داشتن از نوع عطر و طعم عسل از جهت كيفي ميتوان حدس هايي زد . چرا كه عسل داراي عطر و طعم مخصوص به خود است و در تعريف آن چنين بيان ميشود كه عسل داراي عطر و طعم عسل است .

    شكرك زدن عسل نه تنها دليل بر تقلبي بودن نيست بلكه بر عكس معرف آن است كه عسل كاملاً سالم بوده ونمی تواند تقلبی باشد و اين بر خلاف تصور غلط در ايران است كه عسل شكرك زده را تقلبي ميدانند.

    عسلي كه بوييدن آن باعث عطسه شود ، و نوشيدنش سكر و مستي آورد و چشيدنش گلو را بسوزاند ، براي تغذيه مناسب نمي باشد .



    منبع
     
    AMD.POWER و Kasandra از این نوشته تشکر کرده اند.
  3. tanha2011

    tanha2011 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏7 سپتامبر 2011
    نوشته ها:
    2,931
    تشکر شده:
    161
    محل سکونت:
    HAMEDAN
    مطالب خوبی بود .
     
  4. shisholi

    shisholi Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏12 آپریل 2011
    نوشته ها:
    1,079
    تشکر شده:
    157
    محل سکونت:
    تهرون تهرون که میگن
    من پدرم از دوستشون که زنبور داری داره می گیره عسله هااااااااااااااا!! خالص - طبیعی . بدون افزودنی و شکر و رنگ و .... عسل خورمون ملسه !!
     
  5. nethanzo

    nethanzo Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 آگوست 2011
    نوشته ها:
    317
    تشکر شده:
    57
    محل سکونت:
    اروميه
    دقیقاً همینطوره. عسل باید شکرک بزنه. ولی یه فرقی بین شکرک عسل طبیعی و مصنوعی وجود داره. شکرک عسلی که به زنبورش شکر و شیره دادن، مثل شکر بلوری و سفته ولی هر چقدر که میزان مصرف زنبور از مواد ارگانیک بالاتر بره و از گلهای بیشتری استفاده کنه، شکرکی که عسل میزنه، روغنی تر و چرب تره. از طرفی، بوی عسل در هر فصل سال با فصول دیگه فرق میکنه و همینطور مزه عسل که فقط عسل خوران قهار دانند و بس
     
    Kasandra از این نوشته تشکر کرده است.
  6. imaneln

    imaneln Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏31 می 2011
    نوشته ها:
    422
    تشکر شده:
    45
    محل سکونت:
    Basement
    24 5 ساله دارم بهترین عسل ایران که محصول کوهپایه های زاگرسه رو مصرف می کنم 1 بارم شکرک نزده . کی همچین چیزی گفته ؟
     
  7. Topolinoo

    Topolinoo Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏14 جولای 2010
    نوشته ها:
    260
    تشکر شده:
    34
    احتمالا زنبورای شما یون تنگند می رن شهد پیدا می کنن، این دور و برا همه شکریند.
     
  8. imaneln

    imaneln Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏31 می 2011
    نوشته ها:
    422
    تشکر شده:
    45
    محل سکونت:
    Basement
    نه
    شاید بخاطر این باشه که هر منطقه آب و هوا و شرایط خاص خودش رو داره . چون من این دوروبر هر چی عسل طبیعی دیدم شکرک نزده و نمیزنه .
     
  9. bache-mosbat

    bache-mosbat Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏28 می 2007
    نوشته ها:
    399
    تشکر شده:
    8
    محل سکونت:
    Tehran
    شکرک عسل طبیعی خیلی خوشمزه است . من از خود عسلم بیشتر دوس دارم :D
     
  10. M1V

    M1V Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏9 می 2013
    نوشته ها:
    2,470
    تشکر شده:
    1,331
    محل سکونت:
    زنبورستان<پیش کندوها> خـریـدعـــســـل ⑦⑨⑤⑨❻❽❺⑮⑨⓪
    داداش عسل طبیعی باید رس ببنده
    البته بعضی از عسل ها با توجه به نوع شهد گل دیر تر می بندن
     
  11. batman2000

    batman2000 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏8 آپریل 2013
    نوشته ها:
    315
    تشکر شده:
    72
    نمیشناختیم ولی به لطف وجود شما حالا دیگه میشناسیم [​IMG]
     
    M1V از این نوشته تشکر کرده است.
  12. M1V

    M1V Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏9 می 2013
    نوشته ها:
    2,470
    تشکر شده:
    1,331
    محل سکونت:
    زنبورستان<پیش کندوها> خـریـدعـــســـل ⑦⑨⑤⑨❻❽❺⑮⑨⓪
  13. hamed-nvidia

    hamed-nvidia Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏5 دسامبر 2013
    نوشته ها:
    382
    تشکر شده:
    29
    محل سکونت:
    << رشت >>
    آره خیلی میچسبه
     
    M1V از این نوشته تشکر کرده است.
  14. M1V

    M1V Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏9 می 2013
    نوشته ها:
    2,470
    تشکر شده:
    1,331
    محل سکونت:
    زنبورستان<پیش کندوها> خـریـدعـــســـل ⑦⑨⑤⑨❻❽❺⑮⑨⓪
    اره خیلی خوشمزه تر است و خواص عسل های رس بسته از عسل های دیگر هم بیشتر است
     
  15. Exporter

    Exporter Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏13 آپریل 2006
    نوشته ها:
    3,545
    تشکر شده:
    1,810
  16. Saman423

    Saman423 فروشنده معتبر

    تاریخ عضویت:
    ‏23 جولای 2013
    نوشته ها:
    232
    تشکر شده:
    88
    محل سکونت:
    www.gol-bahar.com
    دقیقا کدوم منقطه ؟

    شکرک بستن عسل دلایل مختلفی داره من جمله :

    1- در درجه ی اول نوع گل و شهد آن ،

    به عنوان مثال عسل کٌنار (konar گیاه سدر ) دیر شکرک می بنده . ( کلیک کنید )

    ولی در مقابل عسل جعفری ( گیاه جعفری ) قبل از برداشت درون قاب (همون شونه ی عسل داخل کندو ) ظرف مدت کوتاهی کریستاله میشه و استخراج آن کمی دشوار تره . در بازار به ندرت یافت میشه و بیشتر برای تولید سوهان (کلیک کنید) استفاده میشه .. به زودی خواص و مشخصات این نوع عسل را در وبسایت قرار می دهم .

    2- مراحل بسته بندی

    3- زمان

    4- دمایی که عسل در آن نگهداری می شود .

    و ....

    عسل شکرک بسته چند گیاه ( آفتابگردان، گون ، یونجه ) موجود هست . :) به امضاء رجوع کنید .


    با سلام و درود خدمت همکار ارجمند جناب برزویان. خسته نباشید.
     
    Last edited: ‏27 دسامبر 2013
  17. M1V

    M1V Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏9 می 2013
    نوشته ها:
    2,470
    تشکر شده:
    1,331
    محل سکونت:
    زنبورستان<پیش کندوها> خـریـدعـــســـل ⑦⑨⑤⑨❻❽❺⑮⑨⓪
    داداش شما به من لطف دارید
    امیدوارم بتونم این لطف شما دوستان رو جبران کنم ;)