بهترین چای چیه ؟

شروع موضوع توسط vahidscs ‏29 می 2010 در انجمن گفتگوی آزاد

?

بهترین چای

  1. احمد

    24.2%
  2. میعاد

    9.1%
  3. گلستان

    15.2%
  4. دو غزال

    24.2%
  5. ویکتوریا

    15.2%
  6. سایر موارد

    36.4%
فعال بودن نظرسنجی چندگانه
  1. vahidscs

    vahidscs Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏12 آگوست 2008
    نوشته ها:
    590
    تشکر شده:
    0
    محل سکونت:
    همدان
    سلام
    دوستان به نظرتون بهترین چای چیه ؟
    یه تعدادی از چایی هایی که به نظرم رسید رو نوشتم
    من خودم میعاد رو ترجیح می دم
    اگه چای مورد نظرتون جز گزینه ها نیست لطفا پایین اسمش رو بنویسید
     
    Last edited: ‏6 اکتبر 2010
  2. Doom

    Doom Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏12 ژوئن 2007
    نوشته ها:
    3,424
    تشکر شده:
    155
  3. mha1368

    mha1368 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏8 ژوئن 2009
    نوشته ها:
    1,813
    تشکر شده:
    370
    حمیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــد
    دی:
     
  4. Damn

    Damn همکار گل و گیاه و حیوانات خانگی همکار انجمن

    تاریخ عضویت:
    ‏8 سپتامبر 2007
    نوشته ها:
    3,044
    تشکر شده:
    552
    محل سکونت:
    sin country / El Alamein / normandie /In Lousy tim
    یه سری فله ای هست از جنوب قاچاق میشه اونا
    در غیر اینصورت احمد ترجیح میدم توی چای معطر
     
  5. brainsore

    brainsore Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏1 مارس 2008
    نوشته ها:
    5,509
    تشکر شده:
    3,160
    محل سکونت:
    دور
    Earl Gery
     
  6. Synix.Shayan

    Synix.Shayan Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏1 آگوست 2005
    نوشته ها:
    475
    تشکر شده:
    0
    محل سکونت:
    Tehran, Iran
    یکی از آشنایان برای ما از زاهدان چایی اورد، اونارو با چای عطری دو غزال مخلوط میکنیم!
     
  7. Yousef

    Yousef مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏22 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    6,643
    تشکر شده:
    4,810
    محل سکونت:
    So Close, So Far
    توی این موارد بهترینش دو غزال هست.
    اما بهترین چای بی شک چای چکش سبز هست!
     
  8. web gard

    web gard Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏22 ژوئن 2008
    نوشته ها:
    76
    تشکر شده:
    4
    محل سکونت:
    On the stage
    آواتارت عکس کیه ؟ عکس های دیگه هم ازش داری؟ ... من تا حالا به این خوشگلی ندیدم والا

    [​IMG]

    چایی دوست ندارم کافه لاته میخورم :)
     
    Last edited: ‏29 می 2010
  9. MasoudM

    MasoudM Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏8 جولای 2008
    نوشته ها:
    1,435
    تشکر شده:
    281
    محل سکونت:
    in the shadow of the statue
    فکر کردم نوع چای مدنظرته
     
  10. vahidscs

    vahidscs Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏12 آگوست 2008
    نوشته ها:
    590
    تشکر شده:
    0
    محل سکونت:
    همدان
    بیشتر مارکش منظورمنه ...............
     
  11. brainsore

    brainsore Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏1 مارس 2008
    نوشته ها:
    5,509
    تشکر شده:
    3,160
    محل سکونت:
    دور
    نمی گم! مال خودمه:)
    اسمشو نمی دونم داداش. تو حفاری هام تو نت به طور اتفاقی برخوردم بهش.
    بابا باکلاس! آیس بریزم یا هات؟
     
  12. my7xN

    my7xN همکار انجمن ادبیات همکار انجمن

    تاریخ عضویت:
    ‏24 می 2009
    نوشته ها:
    3,279
    تشکر شده:
    1,303
    [​IMG]همون
     
  13. web gard

    web gard Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏22 ژوئن 2008
    نوشته ها:
    76
    تشکر شده:
    4
    محل سکونت:
    On the stage
    مرسی عزیزم ! کافه لاته واقعا خیلی خوشمزش مخصوصا کف روش...:)

    عکس با کیفیتشو ( با ابعاد بزرگ) بذار همینجا... خدا عمر با عزت بهت بده ننه!:D
     
  14. حسن ياور

    حسن ياور Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏9 ژانویه 2010
    نوشته ها:
    715
    تشکر شده:
    1,095
    محل سکونت:
    قم
    چاي دو غزال اگه بتوني گير بياري خيلي عاليه يه مزيتي كه داره اينه كه بعد از يه مدت تو قوري بمونه تغيير رنگ نمي ده
    اكثر چاييا يه مقدار تو قوري بمونن رنگ مي ندازن ولي دوغزال رنگش هميشه شفافه
    البته الان يه سري تو بازار ريختند دو غزله كه مشابه دو غزاله و كيفيتش به اونا نمي رسه
    چاي ميعاد هم چاي خوبيه ولي بيشتر مدل هاش دير دمه
    كلا اگه چاي ريز باشه زود دمه و اگه درشت باشه دير دمه
    چاي احمد هم تقلبي اش تو بازار زياد شده و يه مدلش كه خيلي فراوونه چاي احمد دادخواه هست كه كاملا مشابه احمد هست ولي بي كيفيت تر
    يه يه مدل چاي هست كه خيلي قديميه و فوق العاده خوش طعمه چاي تويننجز
    بسته هاي زرد رنگش ارل گري يا همون عطريه و قرمزش ساده ولي با طعم قوي هست قيمتش هم براي هر بسته نيم كيلويي شش هزار تومان هست
    گلستان هم چند مدل چاي داره كه اكثرا چاي هند هست
    چاي هند چاي خيلي مرغوبيه ولي يه مقدار طعم گس داره من خودم خيلي مي پسندم البته يه مقدار بستگي به ذائقه افراد داره
    الان تو بازار چاي سيلان يا همون سريلانكا زياده تو بازار
    چاي ايالت دارجيلينگ و آسام هند هم هست كه با مارك مريم و گلستان مي تونيد بخريد
    چاي هايي هست كه به كله مورچه معروفه كه اصلش مال كنياس و طعم خيلي قوي داره و رنگ چاي خشكش كاملا مشكيه ولي نوع بي كيفيت پاكستاني اش هم هست كه خاكه زياد داره و رنگش قهوه ايه بور هست
    در مورد عطر هم يه مارك چاي هست يادم نيست با طعم همه ميوه اي داره
    احمد هم سه مدل ساده عطري (ارل گري )و با طعم هل داره
    يه مدل چايي هم هست كه با عطر برگاموت تو بازاره و ارامش بخشه
    چاي سبز هم داريم كه برادران افغاني خيلي مي خورن ولي سرشار از خاصيته ضد چربي و ضد قند خونه و هزار و يك خاصيت ديگه داره ولي بد مزه است شايدم من عادت نكردم اينطوريه
    يه مدل چاي ديگه داريم چاي ترش كه ضد فشار خونه رنگش ياقوتي خيلي خيلي خوش رنگيه و ترشه
    البته يه مقدار قند توش حل كنيد و بزاريد تو يخچال يه شربت خيلي خوشمزه درست ميشه تو مايه هاي اب زرشك خودمون
    اينا رو فعلا يادمه
    اگه چيز ديگه اي به نظرم بياد بعدا مي گم
     
  15. brainsore

    brainsore Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏1 مارس 2008
    نوشته ها:
    5,509
    تشکر شده:
    3,160
    محل سکونت:
    دور
    بیا فدات شم. زیاد نگاش نکنید وگرنه می گم به عنوان مزاحم ناموس بگیرنتون!:lol:

    کافی هم بریز تا بخوریم پس!

    [​IMG]
     
  16. brainsore

    brainsore Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏1 مارس 2008
    نوشته ها:
    5,509
    تشکر شده:
    3,160
    محل سکونت:
    دور
    [​IMG]
     
  17. حسن ياور

    حسن ياور Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏9 ژانویه 2010
    نوشته ها:
    715
    تشکر شده:
    1,095
    محل سکونت:
    قم
    اگر در اولین کتاب آشپزی دم دستتان پی کلمه "چای" بگردید، احتمالاً بر شما معلوم خواهد شد که ذکری از آن نرفته است و در بهترین حالت،چند سطر دستور العمل بی خاصیت نصیبتان می شود که مهمترین نکات تهیه این نوشیدنی را مسکوت گذاشته اند.این سکوت،عجیب و کنجکاو برانگیز است،نه فقط بخاطر آنکه چای ،یکی از پشتوانه های اصلی تمدن این مملکت -و همین طور ایرلند،استرالیا و نیوزلند- به حساب می آید،بلکه از آن رو که بهترین راه درست کردنش،همواره موضوع جدلهت و جدالهای خونین بوده است.

    وقتی به سیره خودم برای تهیه یک فنجان چای بی نقص نگاه می کنم ،11نکته برجسته و سرنوشت ساز به چشم ام می آیدکه شاید روی 2موردشان توافق عام وجود داشته باشد،اما حداقل4مورد واقعا چالش برانگیزند.قوانین 11گانه من -که تک تکشان را طلائی می دانم-اینها هستند:

    اول از همه ، چای باید چای هندی یا سیلان باشد.چای چینی مزایایی دارد که مخصوصاً این روزها نمی توان نادیده گرفت،یعنی ارزان است و می شود آن را بدون شیر خورد اما حال چندانی نمی دهد،بعد از نوشیدنش احساس نمی کنید خردمندتر یا دلیرتر یا خوشبین تر شده اید. در طول تاریخ ،هرکسی که عبارت آرامش بخش "یک فنجان چای دبش"از دهانش بیرون آمده،به ضرس قاطع چای هندی را در نظر داشته است.

    دوم اینکه چای را باید کم درست کرد،یعنی به اندازه یک قوری. چای توی کتری یا قوری های بزرگ،بی مزه می شود و چای ارتشی که در پاتیل درست می کنند مزه گریس و دوغاب می دهد.قوری باید چینی یا سرامیک باشد. قوری های نقره، چای را بنجل عمل می آورند و قوری لعابی از همه بدتر است.قوری مفرغی،به این بدی ها نیست ولی این روزها جایی پیدا نمی شود.

    سوم، قوری را باید قبل از ریختن چای،گرم کرد و برای این کار، گذاشتن قوری روی رف شومینه یا کنار اجاق بهتر نتیجه می دهد تا خیس کردنش با آب داغ.

    چهارم، چای باید غلیظ باشد.برای یک قوری یک لیتری-اگر پرش می کنید-6قاشق چای خوری سرپر ،مناسب است،البته در روزگار جیره بندی،چنین نسبتی را نمی شود هر روز هفته برآورده کرد ولی من یادآوری می کنم که یک فنجان چای پر رنگ بهتر از 20 فنجان کمرنگ است.همه عاشقان راستین چای،نه تنها چایشان را پررنگ دوست دارند بلکه با گذشت هر سال،سلیقه شان کمی پر رنگتر هم می شود.بیخود نیست که سهمیه چای مستمری بگیران پیر، بیشتر است.

    پنجم،چای را باید توی خود قوری ریخت نه توی صافی یا کیسه پارچه ای یا محفظه های دیگری که آن را گیر می اندازد.در بعضی از کشورها سبد کوچکی پایین لوله قوری نصب می کنند تا جلوی برگهای چای را بگیرند-که ظاهراً مضر باشند-بگیرند.واقعیت این است که می شود مقادیر متنابهی برگ چای قورت داد و سالم ماند. به علاوه اگر چای در قوری آزاد نباشد،آن طور که باید عمل نمی آید و طعم نمی دهد.

    ششم،قوری را باید پیش کتری برد نه برعکس.آب در لحظه تماس با چای باید بجوشد و این ،وقتی میسر است که کتری،موقع ریختن آب در قوری ، روی شعله باشد.بعضی ها اضافه می کنند که آب باید تازه جوش هم باشد اما من هیچ وقت تفاوتی با این روش حس نکردم.

    هفتم،بعد از اضافه کردن آب به قوری باید آن را هم زد یا خوب تکانش داد و بعد گذاشت تا برگهای چای ته نشین شود.

    هشتم،چای را باید از یک فنجان صبحانه خوب نوشید،یعنی فنجان استوانه ای نه از آن فنجانهای پهن و کوتاه .فنجان صبحانه،چای بیشتری می گیرد و به علاوه در فنجان های پهن،چای همیشه پیش از آنکه سروقتش بروید،ولرم شده است.

    نهم،خامه شیر را قبل از اضافه کردنش به چای باید گرفت.شیر پر خامه به چای مزه تهوع آوری می دهد.

    دهم،بین شیر و چای،اول باید چای را در فنجان ریخت.این یکی از بحث برانگیزترین مراحل ماجراست،آنقدر که در هر خانواده انگلیسی،2مکتب فکری، درباره اش وجود دارد، مکتب اول،شیر و مکتب دوم ،چای.پیروان مکتب نخست احتمالاً دلایل محکمی برای خودشان دارند اما من هم برهانی دارم که قاطع و ابطال ناپذیر است،اگر چای اول ریخته شود،میتوان مقدار شیر را دقیقاً تنظیم کرد،حال آنکه در روش دیگر،این احتمال هست که سهم شیر،از حد سلیقه بگذرد.

    و نکته آخر اینکه-مگر در مکتب روسیه-چای را باید بدون شکر خورد.خودم می دانم در اینجا در اقلیتم اما یک نفر چطور می تواند خودش را عاشق راستین چای بنامد ولی طعمش را با شکر از بین ببرد؟این کار همان قدر منطقی و موجه است که ریختن نمک یا فلفل.چای،ساخته شده که تلخ باشد،همانطور که آبجو تلخ است.اگر شیرینش کنید،دیگر چای را نمی چشید،شکر را می چشید.مشابه این نوشیدنی را با حل کردن شکر در آب داغ هم می شود درست کرد.

    ممکن است بعضی ها در پاسخ بگویند که چای را به خودی خود دوست ندارند و آن را فقط برای گرم شدن یا روشن شدن می خورند و باید شکری باشد که مزه اش را ببرد.پاسخ من به این گمراهان ساده است،دو هفته چای را بدون شکر بخورید و بعدش بعید است که هوس کنید چایتان را با شیرین کردنش به باد بدهید.اینها،تنها موارد چالش برانگیز نوشیدن چای نیست اما برای نشان دادن اهمیت مساله کفایت می کند.

    به اینها اضافه کنیدآداب و رسوم اجتماعی مرموز و غریبی را که پیرامون قوری هست(مثلاً اینکه چرا چای خوردن با نعلبکی ،صورت خوشی ندارد؟)و همین طور کاربردهای جانبی و پرشمار برگهای چای از قبیل فال بینی،پیشگویی و رسیدن مهمان،تغذیه خرگوش،التیام سوختگی و رُفتن فرش.پس،قوری را گرم کنید و آب واقعاً جوشان به کار ببرید تا از 2 اونس جیره گرانقدر،20 فنجان چای پررنگ و دبش عمل بیاید.
     
  18. Dariush

    Dariush Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏24 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    1,410
    تشکر شده:
    0
    محل سکونت:
    پاسارگاد
    معلومه دیگه چای لیپتون:

    [​IMG]
     
  19. Farbodmcp

    Farbodmcp Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏8 سپتامبر 2009
    نوشته ها:
    106
    تشکر شده:
    1
    همونطور که دوستمون گفتند فقط چای لیپتون. البته نه از اینایی که توی ایران (قزوین!) تولید میشه و تحت لیسانسه. منظورم lipton اصله. :rolleyes:

    چای میعاد هم یه زمان تبلیغ میکرد ششمین چای جهانه و از مزارع شمال ایران هست و خوبیش اینه نه سوسک داره توش و نه آفت کش. شخصا تجربشو ندارم.

    چای سبز هم یه مدل احمد انگلیسی گرفتم توی قوطی فلزی 200 گرمش 9 تومن به عبارت دیگه کیلویی 45 تومن!!! محشره. البته همین چای سبز احمد سیلانی هم بود نیم کیلو 3500.
     
  20. vahidscs

    vahidscs Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏12 آگوست 2008
    نوشته ها:
    590
    تشکر شده:
    0
    محل سکونت:
    همدان
    لیپتون رو کیشه ایش رو منظورتونه یا خودش رو ؟
    چای میعاد هم خارجیه بیشتر مدلهاش
    چای سبز هم اگه دوستان خواستند چای کیسه ای لیپتون clear green tea مزه اش نسبتا خوبه