راهنمایی برای تایپ فرمول های ریاضی و جملات فارسی در word xp 2003

شروع موضوع توسط iman2 ‏18 آگوست 2005 در انجمن بایگانی

  1. iman2

    iman2 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏19 ژانویه 2004
    نوشته ها:
    263
    تشکر شده:
    0
    راهنمایی برای تایپ فرمول های ریاضی و جملات فارسی در word xp 2003

    من با تایپ متنی سر و کار دارم که فرمولهای ریاضی و جملات فارسی در آن قرار دارد و اگر بخواهم فرمول را با اعداد و علامات ریاضی فارسی تایپ کنم بسیار وقت گیر است،شما راه حلی سراغ ندارید.
    برای مثال قسمتی از متن بصورت زیر است که من می خواهم اعداد را بصورت فارسی و علامت ضرب را بصورت ضربدر تایپ کنم.

    1) ظرفيت حياتي با فشار FVC)
    FVC,L = (0.0744*ST)-(0.0212*A)-7.75=14.156-0.4664-7.75=5.49L
    2) حجم بازدم با فشار در 1 ثانيه (FEV1.0)
    FEV1.0,L = (0.0566*ST)-(0.0233*A)-0.491=10.35-0.5126-4.91=4.93L
    3) درصد ظرفيت حياتي با فشار در 1 ثانيه (FEV1.0 / FVC)
    FEV1.0/FVC % = (-0.1314*ST)-(0.1490*A)+110.2
    =-24.03-3.35+110.2=82.8%
    4) حداکثر تهويه ارادي (MVV)
    MVV,L.min-1=40*FEV1.0 = 40*4.93( از معادله 2) = 197.2 L.min-1

    واقعا که این مشکل راست چین بودن زبان فارسی خودش را در فرمولها خوب نشان می دهد.حتی به جای نقطه بین اعداد اعشاری کاما می گذارد که باید یکی یکی آنها را با نقطه انگلیسی عوض کنی - چون با replace تغییر نمی کند -
     
  2. mahdi206

    mahdi206 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏12 سپتامبر 2004
    نوشته ها:
    2,326
    تشکر شده:
    2
    محل سکونت:
    Tehran
    براي نوشتن فرمولها در word از equation editor ميتونين استفاده كنين كه در صورت نصب office به صورت كامل ، اون هم نصب ميشه. البته ميتونين نرم افزار MathType رو هم دانلود كنين. تنها مشكلي كه هست اينه كه من نميدونم چطور تو اين برنامه ها ميشه اعداد رو فارسي نوشت.

    http://www.dessci.com/en/products/mathtype/trialwin.asp
     
  3. Shahed

    Shahed Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏30 ژوئن 2003
    نوشته ها:
    7,175
    تشکر شده:
    13
    محل سکونت:
    mt.cgi
    مهدی تو آفیس کجا میشه تعیین کرد اعداد فارسی باشن یا لاتین؟
     
  4. electronic

    electronic Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏16 ژانویه 2005
    نوشته ها:
    1,661
    تشکر شده:
    60
    محل سکونت:
    USA
    من می گم تو mathmatica بنویس.البته اعداد رو هم فارسی کنی خیلی مشکله.نمی دونم راهی داره یا نه.اما اینی که می گم خوبیش اینه که بعد می تونی فرموها رو. در قالب mathml خارج کنی.
     
  5. mazoolagh

    mazoolagh کاربر فعال شبکه و صفحات استاتیک

    تاریخ عضویت:
    ‏10 آپریل 2004
    نوشته ها:
    2,940
    تشکر شده:
    7
    اگر MathType رو هم نصب كني كه محيطش دقيقا مشابه همون Equation Editor هست و اگر از قبل Equation Editor نصب باشه اون رو Upgrade ميكنه ، خروجي MathML هم داره!
    البته هركسي معمولا بعد از اينكه يك مدتي با يك ابزار يا محيط كار كرد معمولا به همون عادت ميكنه.
     
  6. azadiphone

    azadiphone Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏28 ژوئن 2005
    نوشته ها:
    185
    تشکر شده:
    1
    عزيز جان چون خيلي راه براي رفع مشكل شما وجود داره من ساده ترين راه اين را ميدونم كه از فونتهاي فارسي برنارايانه كه همگي با B شروع ميشود (مانند B Zar يا B Tahoma) استفاده كني. در اين فونتها بجاي كد پيجهاي اعداد لاتين ؛ از اعداد فارسي استفاده شده.

    اگر فونتهاشو نداري ميتوني از سايتش دانلود كني
    http://www.bornaray.com/per_fontslist.asp?fn=en_fontslist&rfn=per_fontslist&parent=Main
    اگر مشكل شما با اين روش حل نشد در خوده افيس 2003 خيلي امكانات براي تنظيم كردن و برطرف نمودن مشكل شما داره
     
  7. Shahed

    Shahed Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏30 ژوئن 2003
    نوشته ها:
    7,175
    تشکر شده:
    13
    محل سکونت:
    mt.cgi
    یکم توضیح میدی؟
     
  8. azadiphone

    azadiphone Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏28 ژوئن 2005
    نوشته ها:
    185
    تشکر شده:
    1
    tools----> option---->complex scripts---->numeral
    براي نامبر عربي را انتخاب كن
     
  9. Shahed

    Shahed Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏30 ژوئن 2003
    نوشته ها:
    7,175
    تشکر شده:
    13
    محل سکونت:
    mt.cgi
    آها ! [​IMG]
     
  10. electronic

    electronic Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏16 ژانویه 2005
    نوشته ها:
    1,661
    تشکر شده:
    60
    محل سکونت:
    USA
    دقيقا".
    با MathType کار نکردم نمی دونم هسته ی محاسباتی هم داره یا نه اما خوب Mathmatica محاسبات رو هم انجام میده و کلی از نوشتار رو خلاصه میکنه.
     
  11. mazoolagh

    mazoolagh کاربر فعال شبکه و صفحات استاتیک

    تاریخ عضویت:
    ‏10 آپریل 2004
    نوشته ها:
    2,940
    تشکر شده:
    7
    نه !
    MathType فقط یک ادیتور هست - همین و بس!
     
  12. mazoolagh

    mazoolagh کاربر فعال شبکه و صفحات استاتیک

    تاریخ عضویت:
    ‏10 آپریل 2004
    نوشته ها:
    2,940
    تشکر شده:
    7
    مطمئنی که کار میکنه؟ یعنی خودت امتحان کردی یا نه؟ منظورم نوشتن اعداد فارسی در خود فرمول در محیط MathType هست و نه Word
     
  13. azadiphone

    azadiphone Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏28 ژوئن 2005
    نوشته ها:
    185
    تشکر شده:
    1
    من دو تا از آسانترين روشها را ذكر كردم كه كار اين دوستمون سريعتر در word راه بيفته. چندين روش ديگر هم هست كه براي زمان تاپ كردن بدرد ميخوره
    يك نكته را فراموش كردم بگم فقط لاينهاي فرمولها را ولي در وورد وارد ميكنيد چپچين كنيد
     
  14. azadiphone

    azadiphone Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏28 ژوئن 2005
    نوشته ها:
    185
    تشکر شده:
    1
    ضمنا بله در هر دو ميشه و فقط در متا ممكنه در زمان درج فرمول لاتين ببيني ولي زماني كه به وورد پيست ميشه همه اعداد فارسي ميشن
     
  15. daftarekhaterat

    daftarekhaterat Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏2 جولای 2003
    نوشته ها:
    4,977
    تشکر شده:
    24
    محل سکونت:
    در قلب پاك او
    تاييد ميشه! [​IMG]
     

این صفحه را با دیگران به اشتراک بگذارید