نوشیدنی کفیر........................ اکسیر سلامتی و زیبایی و طول عمر
واسه کسایی که عادت دارن کنار غذاشون حتما نوشیدنی باشه و نوشابه گازدار رو کنار بذارن.
این دوغ بر خلاف بقیه دوغ ها مستقیماً از شیر تهیه میشه .
پیشنهاد می کنم توضیحات زیر را با بخوانید تا با خواص شگفت انگیز این نوشیدنی جادویی آشنا شوید.
واسه کسایی که عادت دارن کنار غذاشون حتما نوشیدنی باشه و نوشابه گازدار رو کنار بذارن.
این دوغ بر خلاف بقیه دوغ ها مستقیماً از شیر تهیه میشه .
پیشنهاد می کنم توضیحات زیر را با بخوانید تا با خواص شگفت انگیز این نوشیدنی جادویی آشنا شوید.
متاسفانه افرادی به دلیل عدم آگاهی اقدام به انتشار مطالبی تحت عنوان " قارچ های نابالغ کِفیر" می کنند، جهت اگاهی دوستان باید عرض کنم که قارچ نابالغ کفیر وجود ندارد. به دلیل اینکه کفیر نوعی مخمر است که از روش غیر جنسی جوانه زدن تکثیر می شود (تقریبا مانند تقسیم سلولی). که در این حالت بلوغی برای کفیر وجود ندارد و جوانه جدید پس از جدا شدن، مجددا جوانه می زند.
کفیر چیست؟
کِفیر نوشیدنی تخمیری حاصل از شیر و دانههای کفیر است که سرمنشأ آن کوههای قفقاز در روسیه میباشد. دارای عطر و طعم خوشی بوده و میتواند همراه با عسل و سایر میوهها مصرف شود. همچنین مصرف کفیر بر روی حرکت روده، سهولت در هضم، تقویت ایمنی، کاهش شدت و مدت اسهال، اختلال خواب، افسردگی و اختلالات زیاد فکری مؤثر میباشد و به بازسازی فلور میکروبی غشاهای مخاطی سراسر دستگاه گوارش کمک میکند. میکروارگانیزمهای آن غیربیماریزا بوده و برای تولید کفیر به مقدار زیادی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و ساکارومیسز کفیر، نیاز میباشد. ترکیب کفیر، تغییرپذیر بوده و به عواملی همچون منبع چربی شیر، ترکیب دانهها و تکنولوژی فرآوری کفیر مربوط میشود. محصولات گوناگونی مانند؛ کفیر منجمد خشکشده، کفیر شیر پسچرخ و قرص جویدنی کفیر از آن حاصل میشوند. فرآیند تولید کفیر به دو صورت سنتی و صنعتی، اندکی متفاوت میباشد که بازدهی روش صنعتی به مراتب بیشتر خواهد بود.
تاریخچه
کفیر، نوشیدنی غیرطبیعی تخمیری حاصل از شیر است که از کوههای قفقاز در روسیه سرچشمه گرفتهاست.
در روسیه به منظور معالجه یا جلوگیری از بعضی امراض مورد استفاده قرار میگیرد. از لحاظ درمانشناسی و تغذیهای، سرآغاز مصرف آن در بعضی از مناطق جهان، آسیای جنوب غربی، اروپای شمالی و شرقی، آمریکای شمالی و ژاپن بودهاست. مصرف کفیر در جمهوریهای شوروی سابق، مجارستان و هلند سالهای زیادی است که توسعه یافته و در سوئد، نروژ، آلمان و فنلاند بهخوبی شناخته شده و در مصر، استرالیا و برزیل بهخوبی و در آمریکا و ژاپن به طور چشمگیری رشد داشتهاست.
بر اساس پارهای از فرضیات، کفیر اولین بار توسط چوپانان عشایر قفقازی و در اثر تخمیر شدن شیر تازهای که در ظرف چرمی خود حمل میکردند کشف شد. اما بیش از این نیز، در کوههای قفقاز، کفیر به داشتن خواص درمانی نسبت داده میشد.
در گذشته، نوبل لائورتا الایه متچانیتکوف آغازگر مطالعه بر روی خواص کفیر در اوایل سال ۱۹۰۰ میلادی بود.
محقق کانادایی، «تد فارنرث» [ کفیر را به علت طعم شامپاینی طبیعی و داشتن فهرست بیپایان خواص سلامتبخش، شامپاین فرآوردههای لبنی نامیدهاست.
احتمالاً واژه کفیر ترکیبی است از واژگان کف و شیر همچنین احتمال دارد واژه کفیر از واژه ترکیکِیف به معنی احساس لذت گرفته شده باشد.
ویژگیهای حسی
خواص کفیر، حاصل از اسید لاکتیک، دی اکسید کربن، اتیل الکل و ترکیبات آروماتیک در خلال تخمیر میباشد.
عواملی که خواص بینظیر حسی را در کفیر ایجاد میکنند؛ صدای فش فش، طعم اسیدی ترش و نیروبخش میباشدو یک شامپاین لبنی محسوب میشود. غلظت و قوام کفیر، مانند ماست رقیق است.
عطر خوش کفیر بهعلت حضور دی استیل و استالدهید در محیط میباشد که دیاستیل توسط استرپتولاکتیس دیاستیل لاکتیس زیرگونهٔ لئوکونوستوک تولید میشود.
ترشی و چربی کفیر، لذتبخش بوده که میتواند همراه با عسل و سایر میوهها مخلوط و مصرف شود.
ویژگیهای تغذیهای
کفیر، آشامیدنی مشهور خاورمیانهاست و یک غذای رژیمی برای افراد مبتلا به بیماری عدم تحمل لاکتوز میباشد که قادر است مقدار زیادی از لاکتوز را هضم کند. در نتیجهٔ تخمیر، میزان لاکتوز در کفیر کاهش و میزان بتاگالاکتوزیداز افزایش مییابد. پروتئینهای موجود در کفیر تا اندازهای هضم شده و خودشان را بهراحتی در بدن اتولیز میکنند. تریپتوفان یک اسید آمینهٔ ضروری در کفیر میباشد که بر روی سیستم عصبی تأثیرگذار است.
همچنین کفیر یک ماست نوشیدنی و محصولی نیروبخش به حساب میآید. کفیر با استفادهٔ کربوهیدراتها، چربیها و پروتئینها به رشد، نگهداری و فعالیت سلولی کمک میکند.
ارزش بالای تغذیهای و سلامتبخش کفیر، متعدد میباشد بنابر این مصرف آن برای نوزادان نارس، کودکان، زنان حامله و پرستار، بیماران و افراد پیر و مبتلایان به بیماری عدم تحمل لاکتوز توصیه میشود. در بیمارستانهای روسیه، بیماران در خلال ماندن در بیمارستان، هر روز با کفیر پذیرایی میشوند که امری عادی و مرسوم میباشد. مخصوصاً تازهمادرها، به خوردن کفیر تشویق میشوند و بیشتر اوقات، کفیر به عنوان غذای کودک برای کودکان روسی تازه از شیر گرفته شده به مصرف میرسد.
خصوصیات سلامت بخش
کفیر، یک پروبیوتیک طبیعی میباشد و یک آشامیدنی بر پایه لبنیات است.
نحوه درست کردن اکسیر حیات
1- جوشاندن شیر تازه و سرد کردن آن( به جز شیرهای پاستوریزه با ماندگاری طولانی )۲- تهیه ظرف شیشه ای یا پلاستیکی دهان گشاد در دار ( فلزی نباشد )
۳- برای تهیه ۱ لیتر دوغ یا ماست کفیر باید ۳۰ تا ۴۰ گرم دانه های قارچ کفیر رو به ۱ لیتر شیر و در ظرف ترجیحا شیشه ای اضافه کنید و در اونو محکم بسته و در محل کاملا تاریک مثل کابینت آشپزخانه با دمای بین ۱۸ تا ۲۰ درجه ی سانتیگراد به مدت تقریبا بین ۱۲ الی ۱۸ و نهایت تا۲۴ ساعت قرار بدید. هیچ وقت ظرف محتوی شیر و قارچ رو به دلیل مسافرت یا ترس از فاسد شدن در محیط آشپزخانه ، به گفته دوستان و آشنایان و یا هر بهانه دیگه در یخچال قرار ندید
پس این موضوع برای همیشه یادتون بمونه! چون فعالیت قارچ بسیار کم میشه که در نهایت منجر به طولانی شدن زمان تخمیر ، توقف تکثیر قارچ و در دراز مدت حتی مرگ اون میشه و زحمتتون هدر میره!!
۴- پس از انجام مراحل بالا باید به قارچ اجازه بدید تا شیر رو کاملا تخمیر و به ماست تبدیل کنه. فرایند تخمیر بسته به میزان قارچ شما ، دمای محل و مدت زمان ، متفاوت خواهد بود.عموما در صورت رعایت نسبت بین شیر و قارچ و گذشت زمان لازم فرایند تخمیر انجام میشه. هر قدر میزان قارچ بیشتر و شیر کمتر باشه و یا دمای محیط بالا باشه ، به همون نسبت زمان تخمیر کوتاهتر میشه.
از نشونه های تخمیر کامل : دلمه شدن شیر در بالای ظرف ، جمع شدن مایع شبیه به آب پنیر در ته ظرف و شنیدن صدای خارج شدن گاز، موقع باز کردن در ظرف ( مثل قوطی نوشابه ) هست!
۵- بعد از اینکه نشونه های تخمیر رو دیدید ، ابتدا ظرف رو به خوبی تکان بدید تا تمام محتویات داخل ظرف با هم مخلوط بشن. حالا در ظرف رو به آهستگی باز کنید، مواظب گاز ظرف باشید تا ماست به اطراف پاشیده نشه!
۶- محتویات ظرف رو با توری پارچه ای ریز و یا با صافی پلاستیکی ( از صافی فلزی و یا قاشق فلزی استفاده نکنید ) صاف کنید . قارچ درون صافی رو مجددا به ظرف برگردانده و شیر تازه به اون اضافه کرده و تا تخمیر بعدی صبر کنید.

۷- ماست به دست اومده رو میتونید با کمی آب رقیق و تبدیل به دوغ بکنید. میتونید به اون نمک اضافه کنید همراه با نعنا خشک نوش جان کنید!
نکات
- در صورتی که در خونه شیر نداشتید ، میتونید قارچ رو حد اکثر تا ۲۴ ساعت درون آب نگهداری کنید . در غیر اینصورت قارچ در محیط خشک میشه و بعد از ۲۴ ساعت از بین میره و دیگه قادر به ادامه حیات نیست.
- هفته ای یک مرتبه قارچها و ظرف رو با آب ولرم بشویید. در صورت لازم شستن قارچ بعد از هر دفعه صاف کردن، مشکلی برای اون ایجاد نمیشه.
Last edited: