سلام
پيش مقدمه!: شما نسبتن مشكل خود و مشخصات سيستم خود را كامل نوشتيد، ممنون. اما بد نيست دوستان عزيز
براي آينده نگاهي به اينجا "
روش صحيح اعلام مشكل سختافزاري يا نرمافزاري" بيندازند. (البته در حال كاملتر كردنش هستم. خيلي هم كاملتر)
. مطمئنم كه مشكل شما با سيستم قبليتان نيست، چون قبلن كار ميكرده. آقا! پروسسورتان هم كه از خانواده خفن Core 2 Duoها هست كه اصلن كم آوردن درشان نيست. روي سيستم دومم پاور 400 دارم و يك DVB از نوع SkyStar 2.8 و يك Asus TV Tunner و كارت جداي Creative Live و VGA من MSI GForce 5200 هست اما پروسسور من 478 Intel 2.4 1MB cache هست، اما پاور كم نميارد. (معمولن با اين چيزا كم نميآورند) اما!:
. در يك پاسخ سريع و بدون تست وسايلتان: اگر كارت گرافيكتان فقط Heat sink دارد و فن ندارد يك فن براي آن بزاريد و يك فن 8cm (مشهور به فن كيس) هم جلوي DVB قرار دهيد و يكي هم در پشت كيس براي خروج هوا البته اگر جاي آن تعبيه شده باشد. (اينطور كه از گرافيك Onboard بودن مادربوردتان پيداست بايد مادربورد MX يعني اندازه كوچيك باشه پس DVB شما وسط كيس قرار دارد. فن را با نخ يا سيم اون وسط ها گير بياوريد!)
. هم چنين مطمئن شويد با اضافه كردن يك كارت گرافيك جديد كارت گرافيك قبلي را در BIOS مادربورد Disable كرده باشيد. با اينكارها اگر مشكل حل نشد، روش تقريبن اصولي عيب يابي زير را انجام دهيد:
1) برند و مدل و شماره Bios مادربوردتان را فراموشتان شد كه ذكر نماييد؟
2) نفرموديد برند و مدل حافظه جديدي كه خريديد، دقيقن همانند حافظه قبلي هست يا نه(مشخصات قبلي را هم ذكر نماييد)؟
3) آيا حافظه جديد و قديمي (اگر متفاوتند) در دفترچه مادربورد شما موجودند؟ (
لينك توضيح)
. شما الان كلي پارامتر جديدي داريد!! نميشه كه معادله چند مجهولي درست كنيد آنوقت توقع حل آن را از ما داشته باشيد، بنابر اين براي تست و يافتن مشكل بايد از اول شروع نماييد و
در تمام مراحل زير با كمك برنامه مادربورد دماي پروسسور،
دماي مادربورد و
دور فن پروسسور را به شكل جدا گانه در هريك از مراحل زير اندازه گيري و در جايي ياداشت نماييد. براي تست پايداري سيستم اول از يك برنامه گرافيكي يا برنامههاي encoder استفاده نماييد و در مرحله بعد يك بازي 3 بعدي خفن را اجرا نماييد و آخرين مرحله ماشين حساب ويندوز را آورده و آن را به شكل sinetefic تغيير داده و تا 1 يا 2 دقيقه با گرفتن فاكتوريل از يك عدد بزدگ (مثلن 8888888888 و فشار كليد !n) به سيستم و پروسسور خود فشار وارد نماييد. هر سه تست پايداري را در تك تك مراحل انجام دهيد:
1) همه قطعات جديد را از سيستم خود خارج نماييد.
2) سيستم را با همان قطعات قبلي راهاندازي نماييد و ببينيد همانند گذشته به كار خود ادامه ميدهد؟ در ادامه 3 تست پايداري سيستم را انجام دهيد.
3) جدا جدا قطعات خريداري شده را چك كنيد. اول از همه حافظه جديد را اضافه نماييد و براي مدتي دماي سيستم را چك نماييد. (به همراه تست پايداري) پس از تست آن را خارج نماييد و قطعات ديگر را جدا جدا چك نماييد. ببينيد در پايان تست كداميك مشكل ساز هست؟
. لطفن پاسخ سوالات فوق و نتايج تستهايتان را بفرماييد.
پ.ن.: (وقتي مطالبم را پست نمودم، پست جديد دوستمان joe-satriani عزيز را ديدم. نكتهاي كه در مطالب ايشان هست خرابي فن پروسسور هست كه من هم به نوعي به آن اشاره نمودهام. اما الان با توجه به تذكر به جاي ايشان مطالبم را كاملتر ميكنم. نيازي به باز نگاه داشتن در كيس براي يافتن خرابي فن نيست، چون با اينكار در تستهاي فوق و ثابت ماندن پارامترها اختلال ايجاد ميشود!! [
به خصوص نياز هست كه در كيس بسته باشد تا سريعتر بالا رفتن دماي بيش از حد مجاز به دليل وجود قطعه مشكل ساز را بيابيم و همچنين شرايط موجود، شرايط استاندارد كيس باشد] همان برنامه تست دماي مادربورد كه در سيدي آن موجود هست و در مطالب بالا نصب آن را براي انجام تستها توصيح نمودهبودم، امكان نمايش و اعلام خطر در صورت: 1) پايين آمدن دور فن از يك حد مشخص 2) از كار افتادن كامل فن، را دارد. اين دو گزينه اگر به شكل پيش فرض (Default) روشن نيستند را روشن نماييد. همين)
موفق باشيد.
خداحافظ
IgImAx
87/06/06