• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مشكل در خاموش شدن ناگهاني سيستم در حين كار

ParsiaWeb

Registered User
لایک‌ها
2
سلام دوستان

لطفا كمك كنيد

بنده يك سيستم دارم با مشخصا زير

CPU : Intel E2160 dual Core 1.8

Ram : 1 GB

Driver : Asus DVD Writer

Vga : Onboard

Hard : 160 Sata + 80 IDE

وقتي كار مي كردم با سيستم بالا مشكلي نداشتم اما از وقتي كه اينها رو اضافه كردم :

Graphic 8600 Gefore 512 mb

RaM : 1 GB

صداي فن از داخل كيس زياد شد و گرماي خاصي احساس ميشه!

و از وقتي كه يه DVB SS 2.8 هم اضافه شد بعضي وقتها خاموش مي كنه يهو ( بيشتر وقتي با دي وي بي كار مي كنم سرعت سيستم به شدت مياد پايين و خاموش مي كنه، در حالت عادي كه كه دي وي بي داره كار مي كنه خاموش كرد !‌)

حالا اساتيد ميگن مشكل از چيه ؟

گرماي بيش از حد سي پي يو ؟
پاور؟ ( پاور هم معمولي Perfect فك مي كنم 500 وات باشه )
اتصالي قطعات ؟!
مشكل داشتن سي پي ؟
و ....

و راه حل چيكاركنم! :(

ممنون ميشم راهنمايي كنيد :(

joe-satriani

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
3
با سلام دوست عزیز.

اگه گرمایه بیش از حد احساس میکنی احتمالا فن های داخل کیس نظیر سی پی یو از کار افتادن که اگه این گزینه باشه معمولا باید بعد از ده دقیقه یا کمتر سیستمت ریستارت یا خاموش شه. راه حل: برایه چک کردن این گزینه در کیس رو باز کن و سیستم رو روشن کن و باهاش کار کن. هر چند دقیقه هم فن های داخلی رو چک کن. ممکنه بعد از ساعتها یا دقایقی از کار میافتند.
اگه سیستمت در طولانی مدت خاموش میشه مشکلت از پاور هس . برق و به اندازه ی لازم نمیتونه بده به دستگاهها.مخصوصا در مواقعی که داری از حداکثر سیستم استفاده میکنی. راه حل: وسایلی که باهاش کار نداری رو جدا کن نظیر همین کارت دی وی بی یا درایورات رو.
و احتماله سوم اینه که کلا فن سیستم مشکل داره. راه حل: عوضش کن.
تا جایی که میدونم خارج از این سه احتمال نیس.
البته بعد از اطمینان به سالم بودن ویندوزت و احتماله ویروسی نبودن سیستمت.چون اگه اینطوری باشه این دو احتمال هم اضافه میشه.
موفق و پیروز باشی.

igimax

کاربر فعال کامپیوتر
لایک‌ها
1,348
سلام
36.gif

پيش مقدمه!: شما نسبتن مشكل خود و مشخصات سيستم خود را كامل نوشتيد، ممنون. اما بد نيست دوستان عزيز براي آينده نگاهي به اينجا "روش صحيح اعلام مشكل سخت‌افزاري يا نرم‌افزاري" بيندازند. (البته در حال كامل‌تر كردنش هستم. خيلي هم كامل‌تر)

. مطمئنم كه مشكل شما با سيستم قبليتان نيست، چون قبلن كار مي‌كرده. آقا! پروسسورتان هم كه از خانواده خفن Core 2 Duoها هست كه اصلن كم آوردن درشان نيست. روي سيستم دومم پاور 400 دارم و يك DVB از نوع SkyStar 2.8 و يك Asus TV Tunner و كارت جداي Creative Live و VGA من MSI GForce 5200 هست اما پروسسور من 478 Intel 2.4 1MB cache هست، اما پاور كم نميارد. (معمولن با اين چيزا كم نمي‌آورند) اما!:

. در يك پاسخ سريع و بدون تست وسايلتان: اگر كارت گرافيكتان فقط Heat sink دارد و فن ندارد يك فن براي آن بزاريد و يك فن 8cm (مشهور به فن كيس) هم جلوي DVB قرار دهيد و يكي هم در پشت كيس براي خروج هوا البته اگر جاي آن تعبيه شده باشد. (اينطور كه از گرافيك Onboard بودن مادربوردتان پيداست بايد مادربورد MX يعني اندازه كوچيك باشه پس DVB شما وسط كيس قرار دارد. فن را با نخ يا سيم اون وسط ها گير بياوريد!)
. هم چنين مطمئن شويد با اضافه كردن يك كارت گرافيك جديد كارت گرافيك قبلي را در BIOS مادربورد Disable كرده‌ باشيد. با اين‌كارها اگر مشكل حل نشد، روش تقريبن اصولي عيب يابي زير را انجام دهيد:

1) برند و مدل و شماره Bios مادربوردتان را فراموشتان شد كه ذكر نماييد؟
2) نفرموديد برند و مدل حافظه جديدي كه خريديد، دقيقن همانند حافظه قبلي هست يا نه(مشخصات قبلي را هم ذكر نماييد)؟
3) آيا حافظه جديد و قديمي (اگر متفاوتند) در دفترچه مادربورد شما موجودند؟ (لينك توضيح)

. شما الان كلي پارامتر جديدي داريد!! نميشه كه معادله چند مجهولي درست كنيد آنوقت توقع حل آن را از ما داشته باشيد، بنابر اين براي تست و يافتن مشكل بايد از اول شروع نماييد و در تمام مراحل زير با كمك برنامه مادربورد دماي پروسسور، دماي مادربورد و دور فن پروسسور را به شكل جدا گانه در هريك از مراحل زير اندازه گيري و در جايي ياداشت نماييد. براي تست پايداري سيستم اول از يك برنامه گرافيكي يا برنامه‌هاي encoder استفاده نماييد و در مرحله بعد يك بازي 3 بعدي خفن را اجرا نماييد و آخرين مرحله ماشين حساب ويندوز را آورده و آن را به شكل sinetefic تغيير داده و تا 1 يا 2 دقيقه با گرفتن فاكتوريل از يك عدد بزدگ (مثلن 8888888888 و فشار كليد !n) به سيستم و پروسسور خود فشار وارد نماييد. هر سه تست پايداري را در تك تك مراحل انجام دهيد:

1) همه قطعات جديد را از سيستم خود خارج نماييد.
2) سيستم را با همان قطعات قبلي راه‌اندازي نماييد و ببينيد همانند گذشته به كار خود ادامه مي‌دهد؟ در ادامه 3 تست پايداري سيستم را انجام دهيد.
3) جدا جدا قطعات خريداري شده را چك كنيد. اول از همه حافظه جديد را اضافه نماييد و براي مدتي دماي سيستم را چك نماييد. (به همراه تست پايداري) پس از تست آن را خارج نماييد و قطعات ديگر را جدا جدا چك نماييد. ببينيد در پايان تست كداميك مشكل ساز هست؟

. لطفن پاسخ سوالات فوق و نتايج تست‌هايتان را بفرماييد.

پ.ن.: (وقتي مطالبم را پست نمودم، پست جديد دوستمان joe-satriani عزيز را ديدم. نكته‌اي كه در مطالب ايشان هست خرابي فن پروسسور هست كه من هم به نوعي به آن اشاره نموده‌ام. اما الان با توجه به تذكر به جاي ايشان مطالبم را كامل‌تر مي‌كنم. نيازي به باز نگاه داشتن در كيس براي يافتن خرابي فن نيست، چون با اينكار در تست‌هاي فوق و ثابت ماندن پارامتر‌ها اختلال ايجاد مي‌شود!! [به خصوص نياز هست كه در كيس بسته باشد تا سريعتر بالا رفتن دماي بيش از حد مجاز به دليل وجود قطعه مشكل ساز را بيابيم و همچنين شرايط موجود، شرايط استاندارد كيس باشد] همان برنامه تست دماي مادربورد كه در سي‌دي آن موجود هست و در مطالب بالا نصب آن را براي انجام تست‌ها توصيح نموده‌بودم، امكان نمايش و اعلام خطر در صورت: 1) پايين آمدن دور فن از يك حد مشخص 2) از كار افتادن كامل فن، را دارد. اين دو گزينه اگر به شكل پيش فرض (Default) روشن نيستند را روشن نماييد. همين)

موفق باشيد.
76.gif

خداحافظ
IgImAx
87/06/06
209.gif
60.gif

Last edited:

ParsiaWeb

Registered User
لایک‌ها
2
واقعا واقعا ممنون از دو استاد و دوست بسيار عزيز و گرامي Joe Stariani و igimax !!!

چقدر جامع و عالي پاسخ دادين. بازم مرسي.

با بررسي هايي كه فرموديد مشكل اينجا بود كه ظاهرا در پي نصب كارت گرافيك يا دي وي بي فن سي پي يو در جاي خود محكم نبود و همين باعث بالا رفتن دماي بيش از حد سي پي تا 100 درجه و بالاتر ميشد كه با تظيم فن در جاي خودش مشكل حل شد.

joe-satriani

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
3
خوب خدارو شکر تونستی مشکل رو حل کنی دوست عزیز ParsiaWEB.
من هم از تو تشکر میکنم که سوالاتت رو اینجا مطرح میکنی.
به امید دیدار

bloody

کاربر فعال علم و دانش
کاربر فعال
لایک‌ها
17
با اجازه استارتر تاپیک منم یه سوال داشتم گفتم دیگه تاپیک جداگانه نزنم !
جدیدا یه سیستم گرفتم(دو روزه) اول همونجا که خریدم واسم تست کرد و دو سه بار روشن خاموش کردم مشکلی نداشت ولی زمانی که آوردم خونه متوجه شدم از هر دوبار یکه ریست میشه یه بارش سیستم بالا نمیاد ....یعنی همه چی خوب پیش میره تا قبل از اونجایی که صفحه ویندوز میخواد بیاد بالا(اون مشکیه)یه دفعه صفحه یه لحظه آبی میشه (اصلا فرصت نمیده بخونم یه چیزایی نوشته) وبعد ریست میشه تا هم از سیف مود نیایی بالا(که اونم یه دوباری گیر میده) قرار نیست بیاد تو ویندوز...اول فکر کردم مشکل از رمش باشه (دو تا یک گیگ)ولی انواع و اقسام حالت های مختلف رو بررسی کردم... نمیشه نتیجه گیری درستی کنی (شانسی اینجوری میشه)...گفتم شاید داغ میکنه دوتا فن گذاشتم بازم فرقی نکرد !
به نظر شما مشکلش چیه ممکنه از ویندوز باشه ؟!

igimax

کاربر فعال کامپیوتر
لایک‌ها
1,348
سلام Bloody عزيز
36.gif

. لطفن بر اساس اين فورم و كپي آن در اينجا، مشخصات سيستم خود را در جلوي آيتم‌هاي خواسته شده و آنهايي كه فكر مي‌كنيد به مشكل شما مربوط هست، بنويسيد. در مورد گرم كردن هم آيا از برنامه Utility مادربورد دماي قطعات و دور فن‌ها را اندازه گيري نموديد؟

موفق باشيد.
76.gif

خداحافظ
IgImAx
87/06/09
209.gif
60.gif

bloody

کاربر فعال علم و دانش
کاربر فعال
لایک‌ها
17
سلام Bloody عزيز
36.gif

. لطفن بر اساس اين فورم و كپي آن در اينجا، مشخصات سيستم خود را در جلوي آيتم‌هاي خواسته شده و آنهايي كه فكر مي‌كنيد به مشكل شما مربوط هست، بنويسيد. در مورد گرم كردن هم آيا از برنامه Utility مادربورد دماي قطعات و دور فن‌ها را اندازه گيري نموديد؟

موفق باشيد.
76.gif

خداحافظ
IgImAx
87/06/09
209.gif
60.gif
بله یادم رفت ...

CPU:Intel core2duo E8400,3GHZ
MB:p5Q
RAM:2xKingmax DDR2 800MHz
VGA:Nvidia GeForce9500GT
اگه نکته ی دیگه ای هم هست بگید تا بگم...

bloody

کاربر فعال علم و دانش
کاربر فعال
لایک‌ها
17
اها راستی دما هم
CPU:45-49C
MB:37C
CPU rpm:2934

igimax

کاربر فعال کامپیوتر
لایک‌ها
1,348
سلام
36.gif

. آقا اگر اون فور را اينجا كپي و پر مي‌كرديد چيزي از قلم نمي‌افتاد!
1) مادر بورد شما اين هست ديگه؟
2) آيا درايور مادربورد نصب هست؟
3) نسخه دقيق سيستم عمالتان؟ اگر MRT يا ... هم هست بفرماييد.
4) نام و شماره IC حافظه؟ (مي توانيد اين شماره را با شماره حافظه‌هاي تاييد شده موجود در دفترچه مادربوردتان چك كنيد) البته فكر نكنم مدل تقلبي حافظه Kingmax موجود باشد ولي ممكنه شماره commponent آن (شماره IC) در ليست حافظه هاي تاييد شده مادربورد موجود نباشد.

. البته به احتمال زياد با نصب مجدد ويندوز مشكل حل مي‌شود. فقط يك ويندوز XP SP2 بدون مشكل و افضودني!!(=تم يا برنامه يا آپديتي يا .... يا مدلهاي MRT و ....) نصب نماييد. در هنگام نصب ويندوز full format ( و نه quick format ) فراموش نشود.

موفق باشيد.
76.gif

خداحافظ
IgImAx
87/06/10
209.gif
60.gif

bloody

کاربر فعال علم و دانش
کاربر فعال
لایک‌ها
17
ای جی مکس جان دستت درد نکنه ویندوز رو عوض کردم مشکل حل شد (البته تا الان که ریست نشده به سلامتی !)

bloody

کاربر فعال علم و دانش
کاربر فعال
لایک‌ها
17
دوباره سلام
با مشکلات جدید و کمی عجیب و غریب برگشتم!

بابت مشکل قبلی که هنوز هم گاهی سیستم ریست میشه (قبل از اینکه بیاد تو ویندوز )و این باعث شده شک کنم مادربرد معیوب باشه !

یه مشکل جدید و جالب دیگه هم که پیش اومده اینه:
من با این سیستم تدوین انجام میدم(پریمیر) (همچنین 3D و افتر) مشکلی نبود تا زمانی که یه فیلم رو با پورت 1394 ریختم روی تیپ از پریمیر ...
از اون به بعد تو برنامه پریمیر فیلم ها رو درست پخش نمیکنه چه جوری بگم مثل اینکه داره 5 فریم در میون نشون میشده تیک افتاده توش و زمان پخش تصویر هم cpu به شدت درگیر میشه!
هرکاری که به ذهنم میرسید انجام دادم رم عوض کردم هارد و کارت گرافیک رو هم عوض کردم ولی فایده ای نداشت ویندوز رو دوباره نصب کردم نشد که نشد !
فقط هم تو این برنامه (که اکثر کارم رو باهاش انجام میدم مشکل داره) تا اینکه یه روز اتفاقی یه پلیر به Usb پشت سیستم وصل بود که متوجه شدم دیگه این مشکل نیست!یعنی زمانی که بخوام کار کنم حتما باید پلیر بزنم به usb پشت کیس(فرقی هم نداره کدومش) تا درست کار کنه....
حالا اینجور که معلومه مادر برد یه مشکلی داره میخواستم بدونم چه جوری میشه این مشکل رو حل کرد واقعا آزاردهنده هست...اگه بایوس رو آپ کنم امکان داره مشکل حل بشه؟!

پیشاپیش ممنون ...

igimax

کاربر فعال کامپیوتر
لایک‌ها
1,348
سلام
36.gif

تا اینکه یه روز اتفاقی یه پلیر به Usb پشت سیستم وصل بود که متوجه شدم دیگه این مشکل نیست!یعنی زمانی که بخوام کار کنم حتما باید پلیر بزنم به usb پشت کیس(فرقی هم نداره کدومش) تا درست کار کنه....
و
حالا اینجور که معلومه مادر برد یه مشکلی داره میخواستم بدونم چه جوری میشه این مشکل رو حل کرد واقعا آزاردهنده هست...اگه بایوس رو آپ کنم امکان داره مشکل حل بشه؟!

. احتمال داره كه با به روز كردن BIOS مشكل حل بشه. اما در نقل قول اول كه فرموديد با اتصال يك وسيله به پورت USB مشكل حل مي‌شود، ممكنه كه تداخل وقفه‌ها (IRQ) بين چند ديواس پيش آمده باشه!؟ از آنجا كه خوشبختانه مادربورد شما Asus هست و همه دفترچه‌هاي مادربورد‌هاي Asus داراي مشخصات كاملي از IRQهاي پورت‌ها و Slotهاي مختلف مادربورد هست، به دفترچه مراجعه نموده و ببينيد كه به شكل پيش فرض IRQ مربوط به IEEE شما با IRQ كدام قطعه يا قطعات مشترك هست؟! اگر مشترك بود شما مي‌توانيد IRQ آن قطعه را در BIOS سيستم به يك IRQ آزاد تغيير دهيد. (مثلن IRQ شماره 4 يا 5 كه به پورت COM 1 و 2 مربوط مي‌شود)

. راه ديگه مشاهده و تغيير IRQ قطعات از درون ويندوز و از Device Manager هست. وارد Dev.Mgr شده (دستور devmgmt.msc را در Start\Run...o بنويسيد و OK كنيد) از منوي View گزينه Resource By Type را انتخاب و از Tree زير آن Interrupt Request (IRQ)o را باز نماييد. در اين قسمت ليست كامل قطعات و IRQ آنها مشخص است. ممكنه در ليست قطعاتي را مشاهده نماييد كه IRQ آنها با هم مشترك هست، در چند سال اخير (فكر كنم از 2~ 2000 شروع شد) به كمك روشي، اشتراك گذاري وقفه‌ها بين قطعات باب شد. در كل USB Hostهاي مادربورد بيشترين اشتراك‌ةا را شامل مي‌شوند چون تعدادشان زياد هست. اين امر يعني اشتراك IRQ معمولن (يا اكثرن) مشكلي را پيش نمي‌آورد، اما در مورد شما ممكنه مشكل همين باشد. با باز كردن properties هر قطعه و رفتن به TAB Resource مي‌توان IRQ را تغيير داد. البته در حالت عادي امكان تغيير IRQ خاموش هست و متاسفانه يادم نيست چطور بايد دكمه Change Setting اين TAB را فعال نمايم. زحمت يافتن راه اين بخش با خودتان! شرمنده(لطفن به من هم دوباره ياد بدهيد، البته اگر راهش را يافتيد)...... منتظر نتيجه هستم...

موفق باشيد.
76.gif

خداحافظ
IgImAx
87/08/04
209.gif
60.gif

pejerz85

Registered User
لایک‌ها
41
سلام دوسان

من یه مادربورد k8n Neo 4-f
دارم که فن روی مادر بورد تقریبا از کار افتاده.فعلا یه فن جلوش روشن کردم.

مشکل من اینه که وقتی دو تا پیچ پلاستیکی دو طرف فن رو می خوام باز کنم نمی شه و فن تکون نمی خوره.شاید هم اینا پیچ نیست.

تو رو خدا یکی به من در تعویض اون کمک کنه

rouhit_110

Registered User
لایک‌ها
590
سلام و عرض ادب خدمت دوستان عزیز و اساتید محترم
مشکلی که میخام بیان کنم اینه که این سیستم با مشخصات زیر تو محل مثل ساعت کار میکنه و حتی ساعتها تست پایداری روش انجام شده و هیچ مشکلی نداشته .
اما وقتی سیستم رو به شهرستان ارسال کردم که مربوط به یه بانک هستش ، اونجا بعد مدت 10 تا 20 دقیقه سیستم خاموش میشه . بعضا هم بدون مشکل کار کرده . اما الان به خاطر این مشکل برگشت خورده . تمامی فن ها مخصوصا فن CPU با دور قابل قبولی کار می کنه و خمیر سیلیکون مرغوب هم استفاده شده . قابل توجه اینه که پاور هم یک بار عوض شده
Main : gigabyte GA-G41M-COMBO
CPU : Dual core E5700
Ram : Patriot DDR3 1GB 1333
VGA : Onboard
Power : Green 330A
HDD : Seagate 250 GB Sata
ODD : Sony Optiarc
پیشاپیش کمال تشکر رو دارم از شما

rouhit_110

Registered User
لایک‌ها
590
سلام و عرض ادب خدمت دوستان عزیز و اساتید محترم
مشکلی که میخام بیان کنم اینه که این سیستم با مشخصات زیر تو محل مثل ساعت کار میکنه و حتی ساعتها تست پایداری روش انجام شده و هیچ مشکلی نداشته .
اما وقتی سیستم رو به شهرستان ارسال کردم که مربوط به یه بانک هستش ، اونجا بعد مدت 10 تا 20 دقیقه سیستم خاموش میشه . بعضا هم بدون مشکل کار کرده . اما الان به خاطر این مشکل برگشت خورده . تمامی فن ها مخصوصا فن CPU با دور قابل قبولی کار می کنه و خمیر سیلیکون مرغوب هم استفاده شده . قابل توجه اینه که پاور هم یک بار عوض شده
Main : gigabyte GA-G41M-COMBO
CPU : Dual core E5700
Ram : Patriot DDR3 1GB 1333
VGA : Onboard
Power : Green 330A
HDD : Seagate 250 GB Sata
ODD : Sony Optiarc
پیشاپیش کمال تشکر رو دارم از شما

farzadgh70

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام دوستان یک مشکل برام پیشومد کسی میتونه کمک کنه :'(
بعد از اینکه کارت گرافیک و پاور کامپیترو باز کردم تا به فن هاش روغن بزنم حالا که سیستم رو راه میندازم بازیایی که قبلا به راحتی اجرا میشد تیک میزنه وبعد یه مدت خاموش میشه مشکل احتمال داره از کجا باشه :'(

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,611
1-قبل نصب خمير سيليكون به پردازنده و هسته gpu بزنيد .
2-از محكم بسته شدن فن اطمينان حاصل كن

MR_ROHAM

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام دوستان
ببخشید
مشکل منم همین طوری ( فن کارت گرافیکم خیلی سرصدا میکنه ) کامپیوترم بعضی موقع که سنگین میشه بعداز مدتی صفحه ی سیاه میشه و کیس شروع به زنگ زدن میکنه

کارت گرافیک هم بد جور داغ میکنه
مشکل فن کارت گرافیک
الان مشکل کجاش

reza76622201

کاربر حرفه ای سخت افزار
لایک‌ها
3,630
سلام دوستان
ببخشید
مشکل منم همین طوری ( فن کارت گرافیکم خیلی سرصدا میکنه ) کامپیوترم بعضی موقع که سنگین میشه بعداز مدتی صفحه ی سیاه میشه و کیس شروع به زنگ زدن میکنه

کارت گرافیک هم بد جور داغ میکنه
مشکل فن کارت گرافیک
الان مشکل کجاش
سلام. فن رو حتما سرویس و خاک گیری کنید. بعید می دونم این بوق بخاطر مشکل کارت گرافیک باشه. باید قطعات از پاور و رم یک یکی تست بشه.

بالا