• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

rittux

Registered User
لایک‌ها
710
با سلام خدمت دوستان. ممنون میشم اگر بنده رو راهنمایی کنید. دنبال تحلیل تکنیکال، جزوه آموزشی، نحوۀ تقسیم سبد خرید و... نیستم. صرفاً چند سوال مقدماتی دارم به شرح زیر.

1. در نقطۀ صفر می‌خوام سهامی رو خریداری کنم. فرض کنیم 5 میلیون تومان در کارت بانکی دارم و قصد دارم 10 هزار سهم 500 تومانی را یک نماد/جا خریداری کنم. نقطۀ شروع چیه؟ کجا باید ثبت نام کنم؟ چیکار باید بکنم که اینترنتی اینکار انجام بشه و پنل و اکانتی برای کنترل این قضایا داشته باشم؟

2. آیا هر شخص حقیقی می‌تونه به هر تعداد از هر سهمی که خواست خرید کنه یا محدودیتی وجود داره؟ اساساً کجا میشه دید که چه سهامی رو میشه خریداری کرد؟ آیا باید از شخص حقیقی دیگری حتماً خرید کنیم؟ منظورم مثلاً همین لحظه هست – نه اوقاتی که یک شرکت اعلام فروش عمومی می‌کنه – در همین لحظۀ اکنون چطور و از کجا میشه سهمی فرضی رو خرید؟

3. آیا هر لحظه که تصمیم بگیریم میتونیم سهم فرضی که در قسمت بالا (2) خریداری کردیم رو بفروشیم؟ آیا پنل آنلاینی هست که اونجا سریعاً میشه فروخت و پولمون نقد میشه یا اینکه باید حتما یک خریدار حقیقی پیدا کنیم؟

4. کارمزد خرید و فروش به چه صورت هست و چند درصد هر خرید و فروش کسر میشه از بنده و موقع ثبت نام اولیه هم آیا مبلغی باید پرداخت بشه؟

با تشکر.

091209130914

Registered User
لایک‌ها
1,920
با سلام خدمت دوستان. ممنون میشم اگر بنده رو راهنمایی کنید. دنبال تحلیل تکنیکال، جزوه آموزشی، نحوۀ تقسیم سبد خرید و... نیستم. صرفاً چند سوال مقدماتی دارم به شرح زیر.

1. در نقطۀ صفر می‌خوام سهامی رو خریداری کنم. فرض کنیم 5 میلیون تومان در کارت بانکی دارم و قصد دارم 10 هزار سهم 500 تومانی را یک نماد/جا خریداری کنم. نقطۀ شروع چیه؟ کجا باید ثبت نام کنم؟ چیکار باید بکنم که اینترنتی اینکار انجام بشه و پنل و اکانتی برای کنترل این قضایا داشته باشم؟

2. آیا هر شخص حقیقی می‌تونه به هر تعداد از هر سهمی که خواست خرید کنه یا محدودیتی وجود داره؟ اساساً کجا میشه دید که چه سهامی رو میشه خریداری کرد؟ آیا باید از شخص حقیقی دیگری حتماً خرید کنیم؟ منظورم مثلاً همین لحظه هست – نه اوقاتی که یک شرکت اعلام فروش عمومی می‌کنه – در همین لحظۀ اکنون چطور و از کجا میشه سهمی فرضی رو خرید؟

3. آیا هر لحظه که تصمیم بگیریم میتونیم سهم فرضی که در قسمت بالا (2) خریداری کردیم رو بفروشیم؟ آیا پنل آنلاینی هست که اونجا سریعاً میشه فروخت و پولمون نقد میشه یا اینکه باید حتما یک خریدار حقیقی پیدا کنیم؟

4. کارمزد خرید و فروش به چه صورت هست و چند درصد هر خرید و فروش کسر میشه از بنده و موقع ثبت نام اولیه هم آیا مبلغی باید پرداخت بشه؟

با تشکر.

سلام
پاسخ سوال 1 :

پاسخ سوال 2 و 3 و 4 :

forsoh

Registered User
لایک‌ها
3,219

با تشکر.

نخست در سامانه سجام ثبت نام کن. در پایان یک کد دریافت می کنی.

سپس یک کارگزار پیدا کن. معروفترین کارگزاری های ایران آگاه و مفید هستند. هرچند می توانی در کارگزاری های دیگر هم ثبت نام کنی. وقتی که یک کارگزار در شهرت پیدا کردی به آن مراجعه می کنی و آن ها خودشان راهنماییت می کنند. تنها در هنگام مارجعه به کارگزاری کدی که در سامانه سجام دریافت کردی را در نزدت داشته باش و به آن ها ارائه بده.

بعد از آنکه کارهای کارگزاری تمام شد با نام کاربری و گذرواژه ای که به شما می دهند می توانی از سیستم معاملاتی آن کارگذاری به خرید و فروش سهم بپردازی.

تنها توجه داشته باش که طبق بخشنامه جدید سازمان بورس برای دریافت کد بورسی باید در امتحانی که کانون کارگزان آن را برگزار می کند قبول شوی و تا یک ماه نخست هم حق خرید و فروش هیچ سهمی را نداری.

بقیه موارد هم کم کم دستت می آید. وقتی چند بار با سامانه معاملاتی گارگزایت خرید و فروش کنی می فهمی که جریان از چه قرار است.

در کل نگران باش! تنها در سامانه سجام ثبت نام کن و سپس به نزدیکترین کارگزاری شهرت مراجعه کن.

rittux

Registered User
لایک‌ها
710
ممنون از 2 دوستی که راهنمایی مفید فرمودند. ثبت نام میکنم و سپس مراجعه.
البته قضیه امتحان کانون کارگزاران ذهنم رو درگیر کرد...

negrasombra

Registered User
لایک‌ها
2,164
دوستان گرامی من میتونم اینجا سوال های پیش پا افتاده ای که برای اشخاص
ممنون از 2 دوستی که راهنمایی مفید فرمودند. ثبت نام میکنم و سپس مراجعه.
البته قضیه امتحان کانون کارگزاران ذهنم رو درگیر کرد...
سلام. ذهنت رو درگیر نکنه برادر. سریع همین فردا برواوکی کن. تو اینترنت هم میتونی با یه سرچ ساده سوال ها و جواب ها رو پیدا کنی همه رو بخون. یکی دو روزی وقتت رو می گیره اما ارزش داره.

rittux

Registered User
لایک‌ها
710
ممنون. ثبت نام رو انجام دادم و 10 تومن رو دادم. فعلا:

ثبت نام شما با موفقیت تکمیل شد.
لطفا از سامانه خارج شده و منتظر دریافت کد پیگیری بمانید؛ کد پیگیری در 24 ساعت آینده از طریق پیامک برای شما ارسال خواهد شد.

فقط اگر سوال های 2 الی 4 بالا رو در حد بله و خیر هم تو این فاصله جواب بدید ممنون میشم. تا بعد کامل جزئیاتش رو بخونم.

لندن 2012

Registered User
لایک‌ها
228
نخست در سامانه سجام ثبت نام کن. در پایان یک کد دریافت می کنی.

سپس یک کارگزار پیدا کن. معروفترین کارگزاری های ایران آگاه و مفید هستند. هرچند می توانی در کارگزاری های دیگر هم ثبت نام کنی. وقتی که یک کارگزار در شهرت پیدا کردی به آن مراجعه می کنی و آن ها خودشان راهنماییت می کنند. تنها در هنگام مارجعه به کارگزاری کدی که در سامانه سجام دریافت کردی را در نزدت داشته باش و به آن ها ارائه بده.

بعد از آنکه کارهای کارگزاری تمام شد با نام کاربری و گذرواژه ای که به شما می دهند می توانی از سیستم معاملاتی آن کارگذاری به خرید و فروش سهم بپردازی.

تنها توجه داشته باش که طبق بخشنامه جدید سازمان بورس برای دریافت کد بورسی باید در امتحانی که کانون کارگزان آن را برگزار می کند قبول شوی و تا یک ماه نخست هم حق خرید و فروش هیچ سهمی را نداری.

بقیه موارد هم کم کم دستت می آید. وقتی چند بار با سامانه معاملاتی گارگزایت خرید و فروش کنی می فهمی که جریان از چه قرار است.

در کل نگران باش! تنها در سامانه سجام ثبت نام کن و سپس به نزدیکترین کارگزاری شهرت مراجعه کن.
سلام
تمام مراحلی ک فرمودید رو چن روز پیش انجام دادم و کارگزاری و آزمونم دادم. بعد از 12 ساعت کد بورسی من اومدم و فعال شد. وارد آگاه هم شدم چند واحد سهام هم خریداری کردم موردی نبود.

forsoh

Registered User
لایک‌ها
3,219
سلام
تمام مراحلی ک فرمودید رو چن روز پیش انجام دادم و کارگزاری و آزمونم دادم. بعد از 12 ساعت کد بورسی من اومدم و فعال شد. وارد آگاه هم شدم چند واحد سهام هم خریداری کردم موردی نبود.

این قانون از دیروز ابلاغ شده!

لندن 2012

Registered User
لایک‌ها
228
این قانون از دیروز ابلاغ شده!
اتفاقا مدارکام دیروز کامل شد و کد بورسی امروز صبح پس از 12 برام اسمس شد جناب. و امروز سفارش دادم تو ساعات غیرمعامله در انتظار سفارش خوردش. ینی رد میشه؟ خطایی نداد.
ببخشید سوالم اینه سهامی رو خریداری کنی هر زمانی بخوای میتونی بفروشی یا خیر؟ سود سه ماهه یا شش ماهه بر چ اساسی هست ینی باید شش ماهه بگذره تا بفروشی یا خیر

forsoh

Registered User
لایک‌ها
3,219
@rittux

ببین بعد از فعال شدن کد بورسی تان وارد پنل معاملاتی کارگزاری که در آنجا مراحل ثبت نام را انجام داده بودید می شوید. یک پنلی دارد که نشان می دهد هر سهم با چه قیمتی در حال معامله است. شما به مقداری که فروشندگان سهم خود را عرضه می کنند می توانی سهم بخری. مثلا در تصویر زیر رنگ قرمز نشانگر فروشنده ها و رنگ سبز نشانگر خریدار ها است.

foolad.JPG

اما همیشه اینگونه نیست. گاهی متقاضی برای یک سهم خیلی زیاد است و ممکن است نوبت به شما نرسد. به این نوع معامله در اصطلاح صف خرید می گویند. تصویر زیر گویای چنین معاملاتی است.

kolor.JPG

خود کارگزاری به شما می گوید که بابت خرید فلان قدر از فلان سهم چه مقدار باید کارمزد بپردازید. نگران نباشد این مقدار زیاد نیست.

هزینه های معاملات فرابورس و بورس

forsoh

Registered User
لایک‌ها
3,219
اتفاقا مدارکام دیروز کامل شد و کد بورسی امروز صبح پس از 12 برام اسمس شد جناب. و امروز سفارش دادم تو ساعات غیرمعامله در انتظار سفارش خوردش. ینی رد میشه؟ خطایی نداد.
ببخشید سوالم اینه سهامی رو خریداری کنی هر زمانی بخوای میتونی بفروشی یا خیر؟ سود سه ماهه یا شش ماهه بر چ اساسی هست ینی باید شش ماهه بگذره تا بفروشی یا خیر

اگر در زمان بسته شدن بورس معامله کرده اید قطعا معامله ای صورت نگرفته است. به پرتفوی خود نگاه کنید که نام سهم مورد نظرتان نشسته است.

اگر سهمی که می خرید بسته نشده باشد و صف فروش هم سنگین نباشد بله می توانید بفروشید. در کل نقدشوندگی بورس بسیار بالا است خیلی نگران نباشید.

منظورتان سود سه ماهه است یا بازدهی سه ماهه؟ سود سه ماهه یعنی آن شرکت در سه ماهه نخست از سال مالی اش چه مقدار سود محقق کرده و بازدهی سه ماهه یعنی قیمت نماد آن شرکت در بورس یا فرابورس تا چه میزان رشد داشته است.

rittux

Registered User
لایک‌ها
710
ممنون از توضیحات جامع. لینک ها رو هم خوندم. گفته شده به 3 طریق تلفنی - اینترنتی از طریق کارگزار - اینترنتی توسط خود شخص امکان خرید و فروش هست. بنده 2 حالت اول رو کلا نمیخوام. یعنی اگر خودم از منزل و با پنل شخصی نتونم خرید و فروش کنم کلاً این قضیه رو منتفی میدونم. حالا سوالم اینه، همه کارگزاری ها موقع ثبت نام اون حالت سوم (خرید و فروش آنلاین توسط خودش/ در اینجا بنده) رو ارائه میکنن و کد بورسی آنلاین به شخص حقیقی میدن که خودش هرکاری خواست انجام بده؟ چون توی توضیحات داخل لینک اینطور به نظر میاد که برخی کارگزاری ها چنین کاری رو نمیکنن. با تشکر.

forsoh

Registered User
لایک‌ها
3,219
ممنون از توضیحات جامع. لینک ها رو هم خوندم. گفته شده به 3 طریق تلفنی - اینترنتی از طریق کارگزار - اینترنتی توسط خود شخص امکان خرید و فروش هست. بنده 2 حالت اول رو کلا نمیخوام. یعنی اگر خودم از منزل و با پنل شخصی نتونم خرید و فروش کنم کلاً این قضیه رو منتفی میدونم. حالا سوالم اینه، همه کارگزاری ها موقع ثبت نام اون حالت سوم (خرید و فروش آنلاین توسط خودش/ در اینجا بنده) رو ارائه میکنن و کد بورسی آنلاین به شخص حقیقی میدن که خودش هرکاری خواست انجام بده؟ چون توی توضیحات داخل لینک اینطور به نظر میاد که برخی کارگزاری ها چنین کاری رو نمیکنن. با تشکر.

بله همه کارگزاری ها سیستم آنلاین برای کاربران طراحی کرده اند تا خود کاربر بتواند در خانه و محل کارش به خرید و فروش بپردازد.

alimosavifard

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
356
بهترین زمان برای خرید دیروز بود دتوزیع رو دیروز مفت گرفتم
چکاپا برا بلند مدت بد نیست .
سهام خودرویی هم بدک نیست . خساپا و ...
واتی هم عملکردش بد نبود .

negrasombra

Registered User
لایک‌ها
2,164
ممنون. ثبت نام رو انجام دادم و 10 تومن رو دادم. فعلا:

ثبت نام شما با موفقیت تکمیل شد.
لطفا از سامانه خارج شده و منتظر دریافت کد پیگیری بمانید؛ کد پیگیری در 24 ساعت آینده از طریق پیامک برای شما ارسال خواهد شد.

فقط اگر سوال های 2 الی 4 بالا رو در حد بله و خیر هم تو این فاصله جواب بدید ممنون میشم. تا بعد کامل جزئیاتش رو بخونم.
هر مقداری بخوای میتونی خرید و فروش انجام بدی. محدودیتی در این زمینه وجود نداره. فقط تنها مساله ای که باید در نظر بگیری اینه: بعضی مواقع بعضی سهم ها هستن که فقط خریدار دارن و فروشنده ای براش پیدا نمیشه. این مواقع اصطلاحا بهش میگن صف خرید. باید درخواستت رو بدی و تو صف هم منتظر بشی که فروشنده پیدا بشه و سهمی برای فروش موجود باشه. بعد اون کسایی که قبل تو درخواست خرید رو ثبت کردن خریداشون انجام بشه و اگر نوبت تو رسید و فروشنده ای بود میتونی خریداری کنی. اگر فروشنده ای نباشه نمیتونی خریداری کنی. معمولا این حالت مواقعی پیش میاد که سهمی خیلی خریدار داره و فروشنده نداره. حالت برعکسش هم برقرار هست.
کارمزد هر خرید و فروش برای هر کارگزاری فکر کنم فرق می کنه. در حد یکی دو درصد هست. وقتی سهمی رو خریدی اولش کارمزد رو ازت کم می کنه خودش. برای خرید سهم هم باید با یوزر پسوردت وارد قسمت آنلاین کارگزاریت بشی و اول حسابت رو شارژ کنی بعدش می تونی هر سهمی بخوای بخری

negrasombra

Registered User
لایک‌ها
2,164
بهترین زمان برای خرید دیروز بود دتوزیع رو دیروز مفت گرفتم
چکاپا برا بلند مدت بد نیست .
سهام خودرویی هم بدک نیست . خساپا و ...
واتی هم عملکردش بد نبود .
واقعا شنبه روز خرید بود. منم کمی آبین خریدم. خیلی وقت بود دنبالش بودم

rittux

Registered User
لایک‌ها
710
ممنونم دوستان. حالا 2 تا سوال فوق آماتوری که میدونم دومی جواب قطعی و مشخصی نداره (طبیعتاً اگه داشت شاید همه یه شبه پولدار میشدن) ولی به هر حال تا حدودی اگر روشن کنید بنده رو ممنون میشم.

1. فرض کنیم سهامی 29 اسفند امسال سود سالانه اش رو میده. اگر یه نفر 20 اسفند مقداری از اون سهم بخره، سودش رو هم میبره؟ یا اینجور وقت ها دیگه امکانش نیست؟ یعنی احتمالا فروشنده ای نیست، درسته؟

2. کجا و چطور میشه سهم های با ارزش برای خرید رو پیدا کرد؟ میدونم سوالم فوق آماتوری و حتی تا حدودی غیر منطقی هست ولی برای شروع در حد اینکه مثلاً چارت و روش های حاضر و آماده ای برای تازه واردها اگر باشه. وگرنه بحث تحلیل و محاسبه و غیره جداست و میدونم که هزاران جزوه و کتاب و سایت و تجربه و... نیازه. فقط در حد شروع ابتدایی منظورمه که چطور بسنجیم سهم خوب کدومه.

با تشکر.

لندن 2012

Registered User
لایک‌ها
228
اگر در زمان بسته شدن بورس معامله کرده اید قطعا معامله ای صورت نگرفته است. به پرتفوی خود نگاه کنید که نام سهم مورد نظرتان نشسته است.

اگر سهمی که می خرید بسته نشده باشد و صف فروش هم سنگین نباشد بله می توانید بفروشید. در کل نقدشوندگی بورس بسیار بالا است خیلی نگران نباشید.

منظورتان سود سه ماهه است یا بازدهی سه ماهه؟ سود سه ماهه یعنی آن شرکت در سه ماهه نخست از سال مالی اش چه مقدار سود محقق کرده و بازدهی سه ماهه یعنی قیمت نماد آن شرکت در بورس یا فرابورس تا چه میزان رشد داشته است.
زمان بسته شدن بود خرید و فروش امکان پذیر نبود. درخواست انتظار خرید ثبت کردم برای اینکه زمانش رسید تو صف خرید باشم اگه گفته هایم درست باشه. بسیار ممنون از پاسخ های دقیق و بجاتون. ینی اگه بسته نشه هرزمان میتونم برداشت کنم. فک میکردم تا سه ماه یا شش ماه حق فروش ندارم ک اشتباه بود. غگل و گچسا زدم برای سفارش انتظار خرید نمیدونم حالا زمانش برسه ثبت میشه یا ن

negrasombra

Registered User
لایک‌ها
2,164
زمان بسته شدن بود خرید و فروش امکان پذیر نبود. درخواست انتظار خرید ثبت کردم برای اینکه زمانش رسید تو صف خرید باشم اگه گفته هایم درست باشه. بسیار ممنون از پاسخ های دقیق و بجاتون. ینی اگه بسته نشه هرزمان میتونم برداشت کنم. فک میکردم تا سه ماه یا شش ماه حق فروش ندارم ک اشتباه بود. غگل و گچسا زدم برای سفارش انتظار خرید نمیدونم حالا زمانش برسه ثبت میشه یا ن
سعی کنید خریدهاتون رو از ساعت ۹ صبح تا ساعت ۱۲ انجام بدید.

rittux

Registered User
لایک‌ها
710
کجا میشه آرشیو قیمت یک نماد رو چک کرد؟ اینکه مثلا 6 ماه پیش چقدر بوده قیمت هر سهمش، 3 ماه پیش چقدر و امروز چقدر. با تشکر.

بالا