تشکرسهم وایران و ولصنم زیر نظر داشته باشید
این تا کجا میخواد بره ؟
کارگزاریت اگر خرید آفلاین داشته باشه میشه عرضه اولیه را آفلاین بخری مثلا من آگاه هستم این امکان را داره اما اگر کارگزاری امکان خرید آفلاین نداشته باشه فقط زمانی که سازمان بورس اعلام می کنه می تونی ثبت سفارش کنی اکثرا هم ساعت 10-12هستدوستان پیرو صحبت های 2 روز اخیر من مراحل رو انجام دادم و پنل آنلاین و یوزر رو گرفتم. الان گفتم برای تست و شروع این #شصدف که فردا برای اولین بار میاد رو بنویسم ولی وقتی میزنم تو پنل جلوش نوشته «وضعیت نماد: ممنوع-متوقف - مداخله ناظر» آیا برای شما دوستان هم در پنل همین رو نوشته؟ چنین سهم هایی که هنوز نیومدن تو سیستم (و مثلا فردا میان) رو نمیشه از قبل ثبت درخواست/سفارش داد؟ گفتم بد نیست برای شروع و تست سبک انتخاب کنم.
من خودم فول سهم هستم اما راستش کمی می ترسم .البته اساتید اکثرا میگند فعلا تا اینقدر پول با قدرت وارد بازار میشه و دلار هم همین طور بالا میره فعلا ریزش شدیدی در کار نیست.این تا کجا میخواد بره ؟![]()
آره من هم همسنطور تو شرایط شما هستم و دقیقا همین رو هم از اساتید می شنوممن خودم فول سهم هستم اما راستش کمی می ترسم .البته اساتید اکثرا میگند فعلا تا اینقدر پول با قدرت وارد بازار میشه و دلار هم همین طور بالا میره فعلا ریزش شدیدی در کار نیست.
اولین مرحله برای ورود به بورس ثبت نام در سایت سجام هستدوستان یه سوال برای گرفتن کد بورسی باید اول توی اینترنت ثبت نام کنیم؟
ممنون یکم بیشتر توضیح میدین بعدش چیکار باید کنم؟اولین مرحله برای ورود به بورس ثبت نام در سایت سجام هست
دوستان یه سوال برای گرفتن کد بورسی باید اول توی اینترنت ثبت نام کنیم؟
مرحله 4 مراجعه حضوری به کارگزاری ضروری نیست. میشه تو همون پیشخوان احراز هویت سجام، احراز هویت کارگزاری هم انجام داد (یعضیا هر دو رو دارن تو سایت کارگزاری ها و سجام میشه چک کرد) من تابستون برای احراز هویت سجام و کارگزاری رفتم مرکز استان، اما الان تو شهرمون 2 تا پیشخوان هم احراز هویت سجام رو دارن، هم احراز هویت کارگزاری های مفید و آگاهمنم 2، 3 روزه که ثبت نام کردم و صفر کیلومتر هستم. مجموعاً برای خرید و فروش آنلاین این مراحل باید طی بشه:
1. ثبت نام در این سایت (10 هزار تومان).
2. مراجعه به پیشخوان دولت برای احراز هویت (5 هزار تومان).
3. انتخاب یک کارگزاری نزدیک محل زندگی با جستجو در گوگل و ساخت اکانت در سایت.
4. مراجعه حضوری به کارگزاری انتخاب شده برای تکمیل پرونده.
5. انتظار برای دریافت مشخصات لاگین به پنل خرید و فروش آنلاین.
نکتۀ 1: خود کارگزاری ها هم احراز هویت رو فکر کنم انجام میدن و به جای مرحلۀ 2 یک راست میشه رفت مرحلۀ 3. البته اگر کارگزاری انتخابی شلوغ باشه بهتره قبلش این کار انجام شده باشه.
نکتۀ 2: در سایت برخی کارگزاری ها دیدم که نوشتن هزینه سجام رایگان هست و به عنوان یه بونوس ثبت نامی در نظر گرفتن.
نکتۀ 3: خودم نزدیک ترین کارگزاری به خونه رو انتخاب کردم ولی به هر حال ممکنه برخی کارگزاری ها معروف تر باشن و امکانات بیشتری (مثل معاملۀ آفلاین و...) رو هم انجام بدن.
نکتۀ 4: از تاریخ 7 اسفند بخشنامه اومده که اجازه ندن ثبت نامی های تازه تا 1 ماه خرید و فروش انجام بدن و بعد از 1 ماه هم باید آزمون بدن. البته سهم های عرضه جدید شامل این بخشنامه نیست. این بخشنامه هنوز به طور مشخص و واضح اجرایی نشده و معلوم نیست چجوریاست. ظاهرا به خود کارگزاری هم ربط داره. مثلا من موقع ثبت نام آنلاین یه آزمون دادم که سوالاتش تو اینترنت بود حالا نمیدونم همون کافیه یا بعدا دوباره آزمون باید بدم. یا نکتۀ دیگه ای که نگفتن اینه که کسایی که کد بورسی از قدیم داشتن ولی اکانت سجام (معاملۀ آنلاین) تازه ساختن چی؟ مثلا من 12 سال پیش سهامی رو خریداری کردم (اون موقع اینترنتی نبود یا اگرم بود من به هر حال حضوری انجام دادم) و برگه و مشخصاتش رو هم دارم که روش کد بورسی من رو هم نوشته. ولی خب تا الان اینترنتی انجام ندادم. به هر حال این قضیه هنوز جزئیات دقیقش مشخص نیست.
مرحله 4 مراجعه حضوری به کارگزاری ضروری نیست. میشه تو همون پیشخوان احراز هویت سجام، احراز هویت کارگزاری هم انجام داد (یعضیا هر دو رو دارن تو سایت کارگزاری ها و سجام میشه چک کرد) من تابستون برای احراز هویت سجام و کارگزاری رفتم مرکز استان، اما الان تو شهرمون 2 تا پیشخوان هم احراز هویت سجام رو دارن، هم احراز هویت کارگزاری های مفید و آگاه
وقتی ارسال سفارش خرید یا فروش می زنیم کمتر از 1 تا چند ثانیه طول می کشه سفارش توسط بورس ثبت و تائید بشه، وقتی سفارش مون کامل شد دیگه تمومچه ساعتی معلوم میشه معاملات (خریدهای) روز ثبت نهایی شده؟
و این قضیه برای سهم های عرضه اولیه به چه صورته؟
من امروز، که اولین روزم بود، مقداری سهم از نمادهای مختلف رو برای شروع خریداری کردم ولی به نظر میاد ثبت نهایی نشده. به خصوص عرضه اولیه ها که مطابق عکس زیر تو پنل بنده یه قفل کنارشون زده:
![]()
بیشترین معاملات بورس برای مفید و آگاه هست.. ولی قطعی هم زیاد دارن.اسم مفید و آگاه رو خیلی میشنوم. تو همین 2-3 روزی که ثبت نام کردم و دارم کمی جستجو میکنم بدون اغراق از هر 3-4 نفر 1 نفر یا میگه آگاه یا مفید. حالا نمیدونم اینها احیاناً چه امکانات ویژه ای رو در اختیار کاربر قرار میدن که انقدر معروف و پراستفاده هستند.