برگزیده های پرشین تولز

غذاهای سنتی شهرهای ایران بهمراه آموزش

sokOoooot

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
26 آپریل 2007
نوشته‌ها
1,254
لایک‌ها
77
محل سکونت
این بود تمام ماجرای من و او
سلام به همه
من خودم خیلی غذا دوست دارم مخصوصا درست کردنشو
6770.gif
و از غذاهای سنتی هم خیلی زیاد لذت میبرم هرجا هم که سفر میکنم اول میرم سراغه غذاهاشون
6244.gif

مطمئنا هر شهری والبته هر روستایی برای خودش چند نوع غذای سنتی و مخصوص داره مثلا من جهرمی هستم توی جهرم یه خورشت قیمه هست که مخصوصه خود جهرمه و من توی شهره دیگه ایی ندیدم
حالا از دوستان خواهش میکنم هر کسی که دوست داشت بیاد اینجا و غذاهای مخصوص و سنتی شهر یا روستای خودشو معرفی کنه تا بقیه هم بدونن البته دوست ندارم اینجا بشه مثل کتاب آشپزی ......
:blush:
 

sokOoooot

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
26 آپریل 2007
نوشته‌ها
1,254
لایک‌ها
77
محل سکونت
این بود تمام ماجرای من و او
یه توضیحی بدم اونم اینکه تا اونجایی که من میدونم هر غذای سنتی یه کاربرد خاصی داره و در یه مراسم خاص یا برای یه منظور خاص استفاده میشه لطف کنید و همراه غذایی که معرفی میکنید اگه یه چنین کاربردی هم بود اونم بگید

مثلا همین قیمه جهرمی بیشتر توی عاشورا و تاسوعا در ماه محرم درست میشه و به عنوان نظری مردم درست میکنن یا برای مراسم ختم من تا حالا ندیدم توی عروسی قیمه بدن اگه داده باشن هم عروس تا آخر عمرش میزنه توی سر داماد که تو شبه عروسی قیمه دادی
3430.gif


در آخر هم اگه تونستین طرز تهیه غذا رو بگید البته هر غذایی رو اگه با دستپخت اهالی همون منطقه بخورین مطمئنا خیلی خوشمزه تر هست

حالا من طرز تهیه قیمه جهرمی رو به اختصار میگم :

اول یه مقداری نخود (لپه نباشه یعنی نخود درسته نمیدونم بهش چی میگن) رو توی آب برای چند ساعت میخیسونید بعد یه مقداری هم گوشت گوسفند آبپز میکنین و نخودها رو هم آبپز میکنین یه مقداری خیلی کم هم گوجه رو با گوشتا آبپز میکنید حالا استخون گوشت رو کاملا جدا میکنین و توی یه ظرف جدا نخود و گوجه رو خوب خوب میکوبید تا کاملا له بشه حالا گوشت رو ریش میکنید و به نخودا اضافه میکیند و دوباره یه مقداری میکوبید البته کمی هم آبلیمو اضافه میکنین حالا اینو با یه مقداری از آب همون گوشت و یه مقدار دیگه آب و کمی رب گوجه میزارین روی آتیش تا بجوشه و قل قل کنه باید هم مرتب بهم زد بعد از اینکه یه مقدار آبش بخار شد و خودشو گرفت دیگه کار تمومه هرچی هم گوشت بیشتر باشه بهتره چون باعث کش اومدن خورشت میشه و این بهتره که خورشت بیشتر کش بیاد البته من دیدم که بعضی ها شکر هم میریزن یه مقداری و بعضی هم یه مقدار کمی سیب زمینی با بقیه مواد میکوبن ولی خوب اینها توی اصلش نیست خیلی هم خوشمزه هست مخصوصا اگه بریزی روی ته دیگ و بخوری :D
 

@li

کاربر فعال موبایل
کاربر فعال
تاریخ عضویت
24 جولای 2006
نوشته‌ها
3,997
لایک‌ها
90
سن
39
محل سکونت
GRAVEYARD
بهترین غذایی که توی دنیا وجود داره کله پاچه هست...فقط حیف که درست کردنش مکافات داره!!!!...کسی میدونه اولین بار کله پاچه در کجا و چه منطقه ای به این شکل امروزی درست میشد؟!!

پ ن: ببخشید ولی تا حالا سابقه نداشته یک تاپیک راجع به غذا و خوردنی باشه و من توش پست ندم...حتی اگر بی ربط باشه...لول
 

sokOoooot

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
26 آپریل 2007
نوشته‌ها
1,254
لایک‌ها
77
محل سکونت
این بود تمام ماجرای من و او
بهترین غذایی که توی دنیا وجود داره کله پاچه هست...فقط حیف که درست کردنش مکافات داره!!!!...کسی میدونه اولین بار کله پاچه در کجا و چه منطقه ای به این شکل امروزی درست میشد؟!!

پ ن: ببخشید ولی تا حالا سابقه نداشته یک تاپیک راجع به غذا و خوردنی باشه و من توش پست ندم...حتی اگر بی ربط باشه...لول

خوب خیلی هم خوب ولی با این آواتاری که شما دارین ترسم نرسی به کعبه:blink:

همه حالشون از هرچی غذاست به هم میخوره(شوخی کردم ها ) :D
 

@li

کاربر فعال موبایل
کاربر فعال
تاریخ عضویت
24 جولای 2006
نوشته‌ها
3,997
لایک‌ها
90
سن
39
محل سکونت
GRAVEYARD
خوب خیلی هم خوب ولی با این آواتاری که شما دارین ترسم نرسی به کعبه

همه حالشون از هرچی غذاست به هم میخوره(شوخی کردم ها )

حالا کسی که نمیاد تو این تاپیک غذا بخوره که حالش بخواد به هم بخوره....دی:....هر چند فکر نمیکنم حال آدمو به هم بزنه آواتورم!!!!
 

علی آبادانی

Registered User
تاریخ عضویت
30 اکتبر 2006
نوشته‌ها
898
لایک‌ها
11
محل سکونت
Abadan
ای ول عجب تایپیک جالبی

منم که شکمو


ما جنوبیها معلومه غذای سنتیمون چیه

قلیه ماهی و ماهی صبور (soubor)

وای که نمیدونین چه طعمی داره یه باز بخورین واسه همیشه طعمش به یادتون میمونه
 

علی آبادانی

Registered User
تاریخ عضویت
30 اکتبر 2006
نوشته‌ها
898
لایک‌ها
11
محل سکونت
Abadan
این ماهی صبور شکمشو با یه نوع سبزی بنام حشو پر میکنن و میندازن توی تنور

یکی از همکارام بچه بابله خیلی تعریف ماهی اوزون برون رو میکرد یه بار واسش پختم دیگه تعریف ماهی شمال رو نمیکنه تازه رفت واسه بچه محلشون هم تعریف کرد
 

sokOoooot

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
26 آپریل 2007
نوشته‌ها
1,254
لایک‌ها
77
محل سکونت
این بود تمام ماجرای من و او
این ماهی صبور شکمشو با یه نوع سبزی بنام حشو پر میکنن و میندازن توی تنور

یکی از همکارام بچه بابله خیلی تعریف ماهی اوزون برون رو میکرد یه بار واسش پختم دیگه تعریف ماهی شمال رو نمیکنه تازه رفت واسه بچه محلشون هم تعریف کرد

آخ گفتی منم یه بار توی جنوب یه ماهی خوردم همین اسمشو نمیدونم چیه ولی خودشون میگفتن بهترین ماهیشونه و قیمتش هم خیلی بالا بود مشخصاتش این بود که کلفت بود تکه هاش بعد سفید سفید و به نرمی پنبه بدونه خار آخ آب از دهنم
6377.gif
راه افتاد یه اسمه عجیبی داشت شما نمیدونین
 

علی آبادانی

Registered User
تاریخ عضویت
30 اکتبر 2006
نوشته‌ها
898
لایک‌ها
11
محل سکونت
Abadan
اون ماهی شیر بوده که شما خوردین ماهی صبور خیلی خار داره اونقدر که نمیشه با قاشق و چنگال بخوریش باید با دست بخوریش
 

sokOoooot

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
26 آپریل 2007
نوشته‌ها
1,254
لایک‌ها
77
محل سکونت
این بود تمام ماجرای من و او
اون ماهی شیر بوده که شما خوردین ماهی صبور خیلی خار داره اونقدر که نمیشه با قاشق و چنگال بخوریش باید با دست بخوریش

نه ماهی شیر نبود ماهی شیر که خیلی خوردم رفتم یه تحقیق کردم اسمش زبیده :blink:هست و شکل و قیافشم اینه که پهنه
 

sokOoooot

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
26 آپریل 2007
نوشته‌ها
1,254
لایک‌ها
77
محل سکونت
این بود تمام ماجرای من و او
قرار بود اینجا از غذاهای سنتی و بعضی از سنتهای غذا خوردن بحث بشه ......

حالا من یه سنتی رو که نمیدونم از کی شروع شده و در شیراز رسمه ( شاید جای دیگه هم باشه من خبر ندارم ) میگم اونم اینکه شیرازیها رسم دارن 27 ماه رمضون افطاری رو کله پاچه میخورن
7352.gif
فکر کنم به خاطره ابن ملجم باشه میگن این کله اونه
7070.gif
اخ ....
 

djfarshad121

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
23 ژانویه 2007
نوشته‌ها
7
لایک‌ها
0
محل سکونت
iran
بارها در شمال و جاهای دیگر اکبر جوجه خورده ام ولی حالا که میخواهم در خانه درست کنم طرز تهیه آنرا نمی دانم.
آیا کسی می تواند روش کامل پخت آنرا بیان کند؟
 

sokOoooot

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
26 آپریل 2007
نوشته‌ها
1,254
لایک‌ها
77
محل سکونت
این بود تمام ماجرای من و او
اشکالی داره من اسم تاپیک رو به " آموزش آشپزی " تغییر بدم !؟

راستش من همون پست اولم هم گفتم دوست ندارم اینجا بشه مثله کتاب آشپزی چون توی هر خونه یه کتابه آشپزی پیدا میشه میخواستم اینجا در مورد سنت غذا خوردن ایرانی ها صحبت بشه چون معتقدم ایرانی ها خیلی خوب غذا میخورن و توی غذاهاشون تعادل برقراره یعنی سرد و گرمو با هم میخورن خلاصه از این چیزا ...........:wacko: اگه بشه غذاهای سنتی شهرهای ایران بهمراه آموزش فکر کنم بهتر باشه :blush:
 

علی آبادانی

Registered User
تاریخ عضویت
30 اکتبر 2006
نوشته‌ها
898
لایک‌ها
11
محل سکونت
Abadan
نه ماهی شیر نبود ماهی شیر که خیلی خوردم رفتم یه تحقیق کردم اسمش زبیده :blink:هست و شکل و قیافشم اینه که پهنه

زبیده که اسم یه دختره :D

اسمش زبیدی هستش خیلی هم گرونه هر کیلو 13 هزار تومنه تازه اگه گیرت بیاد آخه همشو صادر میکنن کویت ولی واقعاً خوشمزس
 

sokOoooot

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
26 آپریل 2007
نوشته‌ها
1,254
لایک‌ها
77
محل سکونت
این بود تمام ماجرای من و او
خوب مثله اینکه اینجا هیچکسی با غذا سر و کار نداره همه فقط خورنده هستن پس خودم دست به کار کیشم

یه غذای سنتی شیرازیها کلم پلوی شیرازی با گوشته قل قلیه که واقعا خوشمزست و درست کردنش یه دردسریه که نگو ولی اگه شیراز اومدین برین توی یه رستوران خوب ( مثل صوفی یا درویش ) و حتما کلم پلو رو بخورین اگه شد طرز پختشم میگم :f34r::blink:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

sourena_8888

Registered User
تاریخ عضویت
10 ژوئن 2007
نوشته‌ها
542
لایک‌ها
68
یه غذای سنتی شیرازیها کلم پلوی شیرازی با گوشته قل قلیه که واقعا خوشمزست و درست کردنش یه دردسریه که نگو ولی اگه شیراز اومدین برین توی یه رستوران خوب ( مثل صوفی یا درویش ) و حتما کلم پلو رو بخورین اگه شد طرز پختشم میگ
واقعا خوشمزست ... ولی من کلماشو نمیخورم

بهترین غذای دنیا از نظر من نون و پنیر با هندونه
 
بالا