• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

لیگ قهرمانان اروپا: فصل2008-2009

به نظر شما كدام تيم قهرمان اين فصل ليگ قهرمانان مي شود؟

• Total voters
    74
  • Poll closed .

NavidM

Registered User
لایک‌ها
1
چهارشنبه شب (۲۷ مه) منچستر یونایتد و بارسلونا برای فتح قله فوتبال اروپا رویاروی هم قرار می‌گیرند. مجید جلالی، مربی، مدرس و تحلیل‌گر فوتبال در گفت‌گویی با دویچه وله از سیستم بازی و شانس این دو تیم برای پیروزی سخن می‌گوید.

دویچه‌وله: آقای جلالی در آستانه‌ی دیدار فینال این فصل از مسابقات فوتبال جام قهرمانان باشگاه‌های اروپا، میان تیم‌های بارسلون اسپانیا و منچستر یونایتد انگلیس هستیم. این دیدار را با توجه به قابلیتی که این دو تیم دارند، می‌شود یک "رویارویی رؤیایی" توصیف کرد. شما خودتان شخصا چه انتظاری از این دیدار دارید؟

مجید جلالی: من فکر می‌کنم رویارویی رؤیایی با معنی‌ترین اسمی‌ است که می‌توان روی این رقابت گذاشت، همچنین روی دو تیمی که در حال حاضر با اطمینان می‌توانیم بگوییم از جمله بهترین تیم‌های جهان هستند. اینها می‌توانند در فینالی که یکی از معتبرترین جام‌های دنیاست، روبه‌روی هم بازی کنند. پس حق داریم که بگویم این یک رقابت واقعا رؤیایی‌ست و ما بی‌صبرانه منتظریم. چون از درون این بازی می‌توانیم ایده‌ها و دستاوردهای بسیار خوبی را به ‌دست بیاوریم، مخصوصا دو تیمی که با دو شکل متفاوت بازی می‌کنند. منچستر با استفاده از بازی مستقیم روی زمین و حمله‌های واقعا صاعقه‌وار و فوق‌العاده سریع، در مقابل تیمی مثل بارسلون که بسیار پرحوصله و مستمر حمله می‌کند. این دو شیوه‌ی کاملا متفاوت از هم است. من فکر می‌کنم اگر این بازی طوری شود که منچستر بتواند گل اول را بزند، این یک امتیاز خوب برای آنها هست و قطعا می‌توانند برنده‌ی این بازی بشوند. به همین دلیل احتمال این هست که این بازی در شروع یک بازی محتاطانه باشد، بخاطر این که بارسلون ترجیح می‌دهد همان گرفتاری‌ای که در مقابل چلسی در بازی برگشت برایش بوجود آمد، اینجا پیش نیاید، چون اگر بارسلون گل زودهنگامی بخورد، ادامه‌ی بازی برایش بسیار مشکل می‌شود. بارسلون در مقابل ضد حمله‌های برق‌آسای منچستر یونایتد خودش را آسیب‌پذیر می‌داند. بنابراین احتمال این که ما شروع محتاطانه‌ای را در این بازی ببینیم، بسیار زیاد است. هر دو تیم با مقتضیات خودشان، یعنی بارسلون با پاس‌های کوتاه و فوق‌العاده سریع و مستمر خودش و منچستر با حمله‌های فوق‌العاده سریع و برق‌آسایش، می‌توانند صحنه‌هایی را در آنجا ثبت کنند. مهم این است که چه کسی بتواند از این صحنه‌ها زودتر استفاده کند. به اعتقاد من آن تیمی که گل اول را بزند، می‌تواند برنده‌ی این بازی باشد.

دویچه وله: شما به این نکته اشاره کردید که بارسلون و منچستر یونایتد دو سبک و شیوه‌ی متفاوتی را در فوتبال دارند. این سبک و شیوه را چه طور می‌شود از دیدگاه فنی توصیف کرد؟ به عنوان مثال سبک بارسلون با مهارت انفرادی بازیکنان چه پاسخی را برای سبک بازی تند و تیز و برق‌آسای منچستر یونایتد خواهد داشت؟

جلالی: ببینید بارسلون نوعی از فوتبال را بازی می‌کند که اصطلاحا به آن می‌گوییم بازی گام‌به‌گام توام با حمله‌ی مستمر. یعنی آنها وقتی صاحب توپ می‌شوند، آن قدر سعی می‌کنند تعداد پاس‌هایشان را در یک چهارم میانی بالا ببرند که حریف را در شیفت‌های دفاعی به اشتباه می‌اندازند و این قابلیت را دارند که از آن اشتباهات به سریع‌ترین شکل ممکن استفاده کنند؛ البته با توجه به خصوصیاتی که سه مهاجم‌شان دارند: مسی، آنری و اتوئو. منتها منچستر کاری را انجام می‌دهد که کاملا با این سبک متفاوت است، یعنی آنها نمی‌آیند در قسمتی از زمین شروع کنند و هم پاس‌های کوتاه و سریع بدهند و منتظر اشتباهات حریف باشند. منچستری‌ها وقتی صاحب توپ می‌شوند فوق‌العاده برق‌آسا توپ را به حمله می‌برند و از کمترین پاس عرض استفاده می‌کنند. آنها خیلی دوست دارند هرچه سریع‌تر با جلو بازی کنند و متعاقب آن شرح وظایفی برای بعضی از پست‌ها دارند که آنها باید در حمله خیلی سریع خودشان را مشارکت بدهند. در اصل یعنی یک حمله‌ی سریع و برق‌آسا از جانب منچستر و در مقابل یک حمله‌ی پر حوصله و مستمر از جانب بارسلون. در واقع همین دو سبک کاملا متفاوت است که اگر منچستر بتواند گل اول را بزند، دقیقا ادامه‌ی روند بازی آن چیزی می‌شود که مورد دلخواهش است. یعنی همان چیزی که در بازی چلسی بوجود آمد. بنابراین دلیل من برای این حرفم که شروع بازی احتمالا احتیاط آمیز است، به این خاطر است که بارسلون این نکته را می‌داند و این مشکل را در بازی با چلسی تجربه کرده است. بنابراین سعی می‌کند که حتما گل اول را نخورد.

دویچه وله: یکی از دیگر نکات جذاب این فینال، رویارویی دو نابغه‌ی فوتبال جهان است که می‌توان گفت در حال حاضر بهترین فوتبالیست‌های جهان هستند: لیونل مسی آرژانتینی از بارسلون و کریستیانو رونالدو از تیم منچستر یونایتد. شما این رویارویی را چه طور ارزیابی می‌کنید؟

جلالی: این یکی از آن جنبه‌هایی‌ است که می‌تواند دلیل محکمی برای رؤیایی شدن این دیدار باشد. سطح مهارت این دو بازیکن، در کنار کار تیمی فوق‌العاده‌ای هر دو تیم، واقعا می‌تواند جذابیت‌های بسیار زیادی داشته باشد و همچنین فوق‌العاده هیجان‌آور. من این طور فکر می‌کنم که خیلی از انرژی این دو تیم صرف محار حرکت‌های این دو بازیکن شود. البته هرکدام از این دو تیم، نفرات دیگری دارند که می‌توانند از اقداماتی که حریف برای از کار انداختن این دو بازیکن انجام می‌دهد، از جناح دیگر آنها سود ببرند و ضربه بزنند. برای مثال، در بارسلون، وقتی مسی از یک گوشه حرکت می‌کند، دفاع منچستر حتما در دو زاویه مجبور است به او نزدیک بشود و این یعنی به وجود آمدن فضایی برای اتوئو. بنابراین این اصل که در حمله‌های بارسلون، منچستر مجبور است با تعداد بیشتری دفاع کند، یک امر اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

دویچه وله: پیش‌بینی شخصی شما در رابطه با نتیجه‌ی این بازی چیست؟

جلالی: من فکر می‌کنم آن تیمی که می‌تواند بازیگردانی کند و به بازی مسلط شود، بارسلون باشد. ولی واقعا نمی‌شود با اطمینان گفت کدام یک از اینها می‌توانند (خلق) موقعیت بیشتری را به وجود بیاورند. شاید در این زمینه، منچستر مهارت بیشتری داشته باشد و این چیزی‌ است که واقعا باید منتظرش بمانیم.

دویچه وله: آقای جلالی تحلیل چنین بازی‌ای برای شما که جزو مربیان برجسته‌ی ایرانی هستید و سایر مربیان دیگر ایرانی، چه ارزشی دارد؟ این بازی در میان فوتبال‌شناسان ایران به چه نحوی مورد تحلیل و بررسی قرار می‌گیرد؟

جلالی: به هر حال من فکر می‌کنم این بازی آنقدر رازهای پنهان دارد که باید برایش وقت گذاشته شود. زیرا واقعا رمزیابی آن چیزی که در زمین اتفاق می‌افتد، می‌تواند به ما برای یافتن ایده‌ها و راهکارهای بهتر در زمینه‌های تاکتیکی و تیمی کمک کند. همین امر هم کمکی برای پیشرفت فوتبال است.

مصاحبه‌گر: فرید اشرفیان

NavidM

Registered User
لایک‌ها
1
فینال جام قهرمانان باشگاه‌های اروپا
نبرد گلادیاتورهای منچستر و بارسلونا در استادیوم رم

چهارشنبه شب (۲۷ ماه مه) دیدار فینال جام قهرمانان باشگاه‌های اروپا میان منچستر یونایتد، مدافع عنوان قهرمانی از انگلیس، و اف ث بارسلونا از اسپانیا برگزار می‌شود. دوستداران فوتبال بی‌صبرانه در انتظار دیداری پرهیجان هستند.

باشگاه پرآوازه‌ی منچستر یونایتد از انگلیس، که چند هفته پیش عنوان قهرمانی لیگ برتر این کشور را از آن خود کرده بود، چهارشنبه شب (۲۷ ماه مه) برای دفاع از عنوان قهرمانی خود، قدم به میدان ورزشگاه المپیک رم می‌گذارد و به مصاف تیمی می‌رود که در حال حاضر یکی از بهترین ‌تیم‌های فوتبال جهان محسوب می‌شود: اف ث بارسلونا.

بارسلونا با پیروزی بر چلسی لندن در مرحله‌ی نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان سبب شد که فینال انگلیسی سال گذشته که میان چلسی و منچستر یونایتد برگزار شده بود، تکرار نشود. هر دو تیم بارسلونا و منچستر یونایتد، قهرمان لیگ کشور خود شده‌اند و پیروزی در بازی فینال یعنی فتح قله‌ی فوتبال اروپا.

البته منچستر یونایتد در صورت پیروزی در فینال نه تنها بر تخت فوتبال اروپا تکیه خواهد زد، بلکه موفق به شکستن طلسمی خواهد شد که از زمان آغاز فعالیت لیگ قهرمانان در سال ۱۹۹۲ تا کنون، هیچ تیمی نتوانسته بر آن چیره شود: دفاع از عنوان قهرمانی.

تیم‌های آث میلان (۱۹۹۵)، آژاکس آمستردام (۱۹۹۶) و یونتوس تورین (۱۹۹۷) اگر چه توانستند در فصل بعد هم به مرحله‌ی فینال راه یابند، اما در بازی پایانی از حریف خود شکست خورده و در دفاع از عنوان قهرمانی ناکام ماندند.

اف ث بارسلونا نیز در صورت پیروزی در فینال به موفقیتی بی‌سابقه دست خواهد یافت و اولین تیمی از اسپانیا خواهد بود که توانسته، در یک فصل عنوان قهرمانی لیگ و جام حذفی اسپانیا را از آن خود کند و همچنین قهرمان اروپا شود.

۲۲ بازیکن به ارزش یک میلیارد یورو

دیدار منچستر یونایتد و اف ث بارسلونا درعین حال نبرد دو نابغه‌ی جهان فوتبال نیز هست: کریستیانو رونالد، ستاره‌ی پرتغالی منچستر یونایتد که عنوان بهترین فوتبالیست جهان را یدک می‌کشد، و لیونل مسی، ستاره آرژانتینی بارسلونا که پس از رونالدو به عنوان دومین فوتبالیست برتر جهان انتخاب شده است.

البته دیگر بازیکنان این دو تیم گمنام نیستند و تقریبا تمامی آن‌ها در تیم ملی کشورشان بازی می‌کنند. نشریه‌ی ورزشی "اسپانیای مارکا" ارزش ۲۲ بازیکنی را که در فینال جام قهرمانان قدم به استادیوم رم می‌گذارند، حدود یک میلیارد یورو برآورد می‌کند.

سر آلکس فرگسون، سرمربی کهنه‌کار منچستر یونایتد، که تا کنون عنوان‌های بیشماری را با این تیم کسب کرده و فراز و نشیب‌های زیادی را در چند دهه‌ی گذشته پشت سر نهاده، قادر به پنهان کردن هیجان خود نیست و در آستانه‌ی این دیدار اظهار داشته: «من فکر می‌کنم که شاهد فینالی فوق‌العاده خواهیم بود. ما به مصاف تیمی می‌رویم که از فلسفه‌ی فوتبال فوق‌العاده‌ای برخوردار است و تاریخ درخشانی دارد.»

آندرس اینیئستا، هافبک ریزاندام و تکنیکی اف ث بارسلونا، که در کنار شاوی، نبض بازی‌گردانی تیمش را در دست دارد نیز می‌گوید: «این فرصتی است که ما به جرگه‌ی تاریخ بپیوندیم.» بازی اینیئستا و شاوی در کنار مثلث جادویی آنری/اتو/مسی معجونی توفانی بود و حتی ستارگان تیمی پرآوازه چون رئال مادرید را به زانو درآورد.

لیونل مسی، ستاره‌ی ۲۱ ساله‌ی بارسلونا، کسب عنوان قهرمانی را حق تیمش می‌داند و معتقد است: «بسیاری از فوتبال‌دوستان که طرفدار بارسلونا هم نیستند، ما را به خاطر فوتبالی که به نمایش می‌گذاریم، تحسین می‌کنند. به خاطر همین، فوتبال جذاب ما لایق کسب مقام قهرمانی هستیم.»

تب فوتبال و بازار داغ خرید و فروش بلیت

رویارویی این دو تیم رویایی اروپا سبب شد که بلیت بازی فینال در بازارهای سیاه به مبالغ نجومی خرید و فروش شود. حتی بلیت مکان‌های گوشه‌ی استادیوم که دید وجذابیت چندانی ندارند، در اینترنت به قیمت ۱ هزار یورو رد و بدل می‌شوند.

در این دیدار که در دویست کشور جهان بطور مستقیم از تلویزیون پخش خواهد شد، چهره‌های سرشناس دنیای سیاست، از جمله خوآن کارلوس، پادشاه اسپانیا، هم حضور می‌یابند، تا مبادا از دیدن جدال گلادیاتورهای منچستر و بارسلونا در استادیوم المپیک رم، محروم بمانند.

نویسنده: شهرام احدی

Radiohead

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
184
این چند تا عکس هم از حاشیه بازی جالب بودن:

فایل های ضمیمه

• 649a0112fa332d4468e37ce348f32e27-getty-fbl-eur-c1-eng-esp-manutd-barcelona.jpg
    649a0112fa332d4468e37ce348f32e27-getty-fbl-eur-c1-eng-esp-manutd-barcelona.jpg
    261.5 KB · نمایش ها: 3
  • af1dc9f700219947df5692b4643ab15e-getty-fbl-c1-eng-esp-manutd-barcelona-tickets.jpg
    af1dc9f700219947df5692b4643ab15e-getty-fbl-c1-eng-esp-manutd-barcelona-tickets.jpg
    239 KB · نمایش ها: 4
  • c204ff1a417e7fb297ee9f0d2fa809f9-getty-fbl-eur-c1-manutd-training.jpg
    c204ff1a417e7fb297ee9f0d2fa809f9-getty-fbl-eur-c1-manutd-training.jpg
    163.6 KB · نمایش ها: 4

Radiohead

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
184
یه حمله یک گل! ایول!

Radiohead

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
184
برخلاف چیزی که فکر میشد، آنچان بازی رویایی و جذابی نبود تو نیمه اول. تو منچستر جز رونالدو و رونی به نظرم بقیه در حد فینال اروپا بازی نکردن. بارسا هم بعد از گل دلیلی برای به آب و آتیش زدن نداشت و خیلی عاقلانه کار کرد.

حس میکنم کار بارسا تو نیمه دوم به راحتی نیمه اول نباشه. یعنی منچستر برمیگرده به بازی.

mehrdad201

همکار بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
17,805
بازی بدی نبود.

من هم حس میکنم والدز نیمه دوم گل میخوره.

stefan

Registered User
لایک‌ها
177
نیمه اول میشه گفت منچستر سوسک شد!! ولی بارسلونا هم خیلی به آب و آتیش نزد.

در کل بارسلونا خیلی سر بود . بعضی لحظه ها فکر میکردی یه تیم دسته 1 داره با تیم دسته 3 بازی میکنه!

kamran190

Registered User
لایک‌ها
1
ایخدا چه گل لکی خوردیم
من میم بازی به وقت اضافی میکشه ؟

Captive

کاربر قدیمی پرشین تولز* مدیر بخش ارز دیجیتال
لایک‌ها
16,665
2.0 به نفع BarcA
67.gif

Radiohead

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
184
تبرییییییییییییک به بارسایی ها!!!!!!!!!!!!

پپ گاردیولا واقعا کاری کرد اسطوره ای. به همچنین بازیکن ها.

jerii

همکار بازنشسته
لایک‌ها
9,663
بارسا سلطان اروپا

kamran190

Registered User
لایک‌ها
1
خوب اصلا منچستری ها بازی خوبی نکردند ! نمیدونم چشون بود .... و البته بارسلنا هم خوب بازی نکرد
اما با تبریک میگم به همه بارسلونی ها

stefan

Registered User
لایک‌ها
177
بارسا کاملا برتر بود و قهرمان شد.

میتونست فاصله 3، 4 گل هم باشه. منچستر در حد یه تیم کاملا معمولی اروپایی بازی کرد و فقط چون نیمه اول

همش دفاع کرد گلهای بیشتری نخورد.

Captive

کاربر قدیمی پرشین تولز* مدیر بخش ارز دیجیتال
لایک‌ها
16,665

ALMANPARAST

Registered User
لایک‌ها
2
طرفدار رئالم اما "ایول بارسا"!!!!!
وقتش بود خوش شانسی های منچستر در فینال روزی تموم بشه.این بار دیگه نه از اتفاقات معجزه آسای دقیقه 90 جلوی بایرن خبری بود و نه از لیز خوردن جان تری.این بار فوتبال واقعی و لایق قهرمان شد.منچستر حتی درحد لورکوزان فینال 2002 هم نبود(اینو برای این گفتم که اون سال برباتوف در لورکوزن بود)کاملا" سوسک شد.حالا دیگه می فهمن باخت در فینال چه مزه ای داره.اون همه رکوردی هم که امسال به دست آوردن بر باد رفت و نتونست کمکی کنه.مرسی بارسا

Mamylo

کاربر فعال بازیهای کامپیوتری
کاربر فعال
لایک‌ها
10
خوب منم جا داره به همه بارسلونائی های عزیز تبریک بگم
من تیم محبوبم چلسی هستش ولی خوب، از منچستر اصلاً خوشم نمیاد و به همین خاطر این قهرمانی واسه منم شیرین بود

Radiohead

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
184
طرفدار رئالم اما "ایول بارسا"!!!!!
وقتش بود خوش شانسی های منچستر در فینال روزی تموم بشه.این بار دیگه نه از اتفاقات معجزه آسای دقیقه 90 جلوی بایرن خبری بود و نه از لیز خوردن جان تری.این بار فوتبال واقعی و لایق قهرمان شد.منچستر حتی درحد لورکوزان فینال 2002 هم نبود(اینو برای این گفتم که اون سال برباتوف در لورکوزن بود)کاملا" سوسک شد.حالا دیگه می فهمن باخت در فینال چه مزه ای داره.اون همه رکوردی هم که امسال به دست آوردن بر باد رفت و نتونست کمکی کنه.مرسی بارسا
دقیقا!!!!!!!!! تو یه تاپیک دیگه اینو گفته بودم. از این میترسیدم که باز خوش اقبالی های منچستر کمک شون کنه. ولی امشب اصلا خبری نبود (منهای ضربه آزاد ژاوی که خورد تیرک!)

واقعا حق بارسا بود

Radiohead

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
184
جالبه که نتیجه ی نظر سنجی تاپیک هم درست در اومد...

یک نکته هم در مورد چهار تیم نیمه نهایی، مثل سال 2007 سه تاشون لیگ برتری بودن ولی اون چهارمی که غیر لیگ برتری بود قهرمان شد!

بالا