• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

آشپزی کوهستان

lilyrose

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
8,207
این بخش جاش خالی بود
دوستان بیان تجربیات خودشون رو در این زمینه به اشتراک بذارن :دی

منظورتون از آشپزی کوهستان چیه ؟ منظور غذاهایی هستش که توی پیک نیک درست می کنیم یا غذاهای عشایر و ایلیاتی ها و کوچ نشینان؟! :دی

sJaguar

کاربر فعال موبایل و فوتبال
کاربر فعال
لایک‌ها
1,591
منظورتون از آشپزی کوهستان چیه ؟ منظور غذاهایی هستش که توی پیک نیک درست می کنیم یا غذاهای عشایر و ایلیاتی ها و کوچ نشینان؟! :دی

نه بابا :دی
غذاهای جمع های مجردی :دی
که بیشتر همون جوجه و امثالهم هست .
دور همی :دی

البته نمیشه اسمشو گذاشت آشپزی اما هر چیزی که درست میکنی واسه خوردن میشه آشپزی :دی چی گفتم ...:p

lilyrose

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
8,207
نه بابا :دی
غذاهای جمع های مجردی :دی
که بیشتر همون جوجه و امثالهم هست .
دور همی :دی

البته نمیشه اسمشو گذاشت آشپزی اما هر چیزی که درست میکنی واسه خوردن میشه آشپزی :دی چی گفتم ...:p

آها :دی گفتم ببینی این آشپزی کوهستان چی هست ؟! بعد نگران شدم(!) که حالا فردا پس فردا میان تاپیک میزنن: آشپزی ساحلی ، آشپزی کنار رودخونه ، آشپزی جنگل ، آشپزی غار ، آشپزی جزیره و ... :دی

خب حالا میگم برای شروع این بحث پردامنه و چالش برانگیز اون هایی که دستی در تهیه ی جوجه کباب دارن، بیان بگن جوجه رو توی چه موادی و برای چه مدتی می خوابونن.

S.M.H

‏‎کاربر فعال خاطرات و آشپزي و خوراکي ها
کاربر فعال
لایک‌ها
6,608
خوب برین کنار :دی من اومدم
fly2.gif

ما یه بار رفتیم بیرون گفتیم به جای جوحه جیگر مرغ ببریم بعدش نکته مهم توی جگر مرغ جدا کردن قسمت های تیره رنگشه که اگه جدا نکنین تلخ میشه لاکن ما تجربه اول بود جدا نکردیم و روی آتیش پختیم از بس گشنه بودیم مثل اسب همش رو خوردیم
bluegrin.gif
نکته مهم جداسازی قسمتهای تیره اش بود
bluegrin.gif

sJaguar

کاربر فعال
لایک‌ها
1,591
خب حالا میگم برای شروع این بحث پردامنه و چالش برانگیز اون هایی که دستی در تهیه ی جوجه کباب دارن، بیان بگن جوجه رو توی چه موادی و برای چه مدتی می خوابونن.

بستگی به حال پایه ها داره. که کسی این مسئولیت خطیر رو به هده بگیره یا نه:دی

تو آخرین کوهی که رفتیم اصلا تو هیچی نخوابوندیم :دی چقدرم خوشمزه شده بوده .

golabi2

Registered User
لایک‌ها
734
من حدود دوازده ساعت تو آبلیمو ، پیاز فراوان ، زعفران وگاهی اوقات رب گوجه می خوابونم!البته شایعه شده کیوی هم به ترد شدنش کمک میکنه به شخصه نخوابوندم!
پ.ن:برین با همون کنسرو لوبیا حال بفرمائید!

MashadFilm

Registered User
لایک‌ها
4
خوابوندن مرغ خیلی مهمه ولی مهم تر ازون سسی هست که بهش می زنید!
اگر یه چرتکه ی کوچولوی اشپزی داشته باشین خیلی خوبه برای جوجه!
تو یه ظرف فلزی کوک مقدار کمی کره + ابلیمو + رب و یا سس گوجه + ادویه می ریزید میذارید کنار اتش تا کره باز بشه!
وقتی جوجه ها پخته شدن و نزدیک اماده شدنش بود با چرتکه روی جوجه ها سس بمالید! و بذارید دوباره برای مدتی روی اتش!
طعم جوجه هاتون دگرگون میشه و بسیار خوشرنگ و خوشمزه میشه! :)

lilyrose

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
8,207
خوابوندن مرغ خیلی مهمه ولی مهم تر ازون سسی هست که بهش می زنید!
اگر یه چرتکه ی کوچولوی اشپزی داشته باشین خیلی خوبه برای جوجه!
تو یه ظرف فلزی کوک مقدار کمی کره + ابلیمو + رب و یا سس گوجه + ادویه می ریزید میذارید کنار اتش تا کره باز بشه!
وقتی جوجه ها پخته شدن و نزدیک اماده شدنش بود با چرتکه روی جوجه ها سس بمالید! و بذارید دوباره برای مدتی روی اتش!
طعم جوجه هاتون دگرگون میشه و بسیار خوشرنگ و خوشمزه میشه! :)

سلام. ممنون از توضیحاتتون . منظورتون از چرتکه همون برس هایی مخصوص آشپزخونه اس؟

اضافه کردن روغن زیتون به سسی که مواد رو در اون می خوابونیم هم به ترد شدن جوجه کمک می کنه. من هم برای تهیه ی جوجه معمولا از زعفران ، پیاز ، کمی آبلیموی تازه ، نمک و روغن زیتون برای طعم دادن استفاده می کنم. البته بعضی ها دوست ندارن آبلیمو استفاده کنن که باز هم خوشمزه میشه !

MashadFilm

Registered User
لایک‌ها
4
اره، چرتکه، برس! یه چیزی که بشه باهاش جوجه رو به سس آغشته کرد!

Nereid

کاربر فعال زبان
کاربر فعال
لایک‌ها
852
اره، چرتکه، برس! یه چیزی که بشه باهاش جوجه رو به سس آغشته کرد!

با دست بخصوص از نوع نشسته چون همین کثیف کاریاس که غذاهای دورهمی و مجردی رو خوشمزه میکنه:دی

sJaguar

کاربر فعال
لایک‌ها
1,591

mx2fix

Registered User
لایک‌ها
313
به نظر من آشپزی در طبیعت به دردسرهایش نمی ارزد مگر اینکه دو سه نفر آدم حسابی به شما کمک کنند برای جمع کردن هیزم و درست کردن آتش و اینها. اگر در جمع شما دو سه نفر آدم کاری پیدا می شود توصیه میشه لذتش رو از دست ندید.

ابتدا یک قسمت از زمین رو گود کنید (نه اینقدر که به آب برسید ها :D، در حد 10 سانت) و دورش سنگ بچینید. سپس مقداری چوب خیلی نازک خشک جمع کنید (در حد ضخامت کاه یا همون لوله جوهر خودکار بلکه نازکتر) و بعد از قرار دادن یک تکه روزنامه در کف این گودی، چوب های نازک را به حالت سرخ پوستی! دور آن بچینید. در این مقطع برا بچه ها را بفرستید چوب هایی به ضخامت یک خودکار و ضخیم تر از آن جمع کنند و خودتان روزنامه را آتش بزنید و مدام داد بزنید بدو بدو چوب ها را بیار الان خاموش میشه... :D

بعد از اینکه بچه ها چوبها را آوردند (همه چوب ها باید خشک خشک باشد و با یک اشاره بشکند) خیلی آهسته ابتدا نازک تر ها را یکی یکی، دو تا دو تا، نه بیشتر، میگذارید روی چوبهای کوچکتر که قبلاً آتش گرفتند و به این ترتیب آتش شما طی 10 الی 15 دقیقه درست می شود. هر چقدر آتش شما بیشتر شود می توانید هیزم ضخیم تری روی آن بگذارید تا جایی که کفاف کار شما را بدهد.

در این مقطع آتش بدرد غذا درست کردن نمیخورد چون حجم آن زیاد است و غذا را به فنا می دهد لذا یک کتری را پر از آب کردن و یک چایی می زنید به بدن تا آتش آرام شود. بعد از آرام شدن آتش ذغال ها را مرتب کنید و قبل از خاکستر شدن آنها غذا خود را روی آن قرار دهید. زمانبندی در اینجا نقش مهمی را بازی می کند چون ذغال جکسون نیست که تا شب برای شما گرما بدهد و در عرض دو ساعت به خاکستر خالص تبدیل خواهد شد.

در صورتی که شب ماندگار هستید آتش را خاموش نکنید تا بوی دود آن حیوانات را بترساند اما اگر قصد بازگشت دارید روی آتش آب ریزید و کاملاً خاموشش کنید چرا که همان خاکستری که دیگر برای شما قابل استفاده نیست می تواند چندین هکتار جنگل بکر را به آتش بکشد.

بنده به شخصه همیشه در سفرهای یک روزه (صبح تا عصر) به طبیعت یک بطری آب، یک کنسرو، یک تکه نان و مقداری تنقلات به همراه دارم و در سفرهای چند روزه مقدار بیشتری از همین موارد را با خودم می برم. نهایتش اگر آتش هم روشن کنم جهت کباب کردن سیب زمینی یا بلال هست.

یادش بخیر قدیما با بچه ها میرفتیم چه حالی میداد. دست شما در نکند، خاطرات ایام زنده شد.

chinatown

Registered User
لایک‌ها
179
سس جوجه اختراع شده توسط خودم به شماره ثبت 4974087/13183/ع/345 :D

1 دونه گالینا بلانکا مرغ بندازین توی نصف لیوان آب(آب مرغ بهتره ولی وقتی جوجه داری که دیگه مرغ آبپز نمیکنی !!) ،رب گوجه ،کمی سرکه ،نمک و کمی شکر،فلفل سیاه و پودر کاری به میزان لازم ! (یه 5 دقیقه بذار با هم بجوشن )

اما نکتش که شاید تا به حال ندیده باشین ! اینه که باید پوست مرغو که کندین (نندازین دور!!:blink: ) بکشین روی این ! یعنی جوجه هارو سس مالی! میکنین بعد پوست مرغ رو مثه یه لایه میکشین روش ،آتیشتونم باید ملایم باشه !!

آبلیمو آخر !!

بزن به تنو دعا کن !!

وایسا وایسا ! اول پوست مرغارو بردار بعد بکش به نیش !!:D

پ ن : پوست مرغ وقتی مثه چیپس برشته میشه خیلی خوشمزس ولی بسیییییییییییار ضرر داره !

sJaguar

کاربر فعال
لایک‌ها
1,591
سس جوجه اختراع شده توسط خودم به شماره ثبت 4974087/13183/ع/345 :D

1 دونه گالینا بلانکا مرغ بندازین توی نصف لیوان آب(آب مرغ بهتره ولی وقتی جوجه داری که دیگه مرغ آبپز نمیکنی !!) ،رب گوجه ،کمی سرکه ،نمک و کمی شکر،فلفل سیاه و پودر کاری به میزان لازم ! (یه 5 دقیقه بذار با هم بجوشن )

اما نکتش که شاید تا به حال ندیده باشین ! اینه که باید پوست مرغو که کندین (نندازین دور!!:blink: ) بکشین روی این ! یعنی جوجه هارو سس مالی! میکنین بعد پوست مرغ رو مثه یه لایه میکشین روش ،آتیشتونم باید ملایم باشه !!

آبلیمو آخر !!

بزن به تنو دعا کن !!

وایسا وایسا ! اول پوست مرغارو بردار بعد بکش به نیش !!:D

پ ن : پوست مرغ وقتی مثه چیپس برشته میشه خیلی خوشمزس ولی بسیییییییییییار ضرر داره !

دمت گرم :دی
فقط این پست مرغ کشیدن روش فک کنم کار مصیبتی باشه :دی

//

ضمنا دوستان تجربه خودشون از به سیخ کشیدن رون مرغ درسته رو هم بگن بد نیست!

mx2fix

Registered User
لایک‌ها
313
سلام،
آقا این چیزهایی که میفرمایید خیلی خوب است اما بیشتر در آشپزخانه رواج دارد. من به عمرم ندیدم کسی در طبیعت برای جوجه کباب سس درست کند به خدا! البته سبک طبیعت گردی هر فردی با فرد دیگر تفاوت دارد و درکه، توچال و غیره را طبیعت گردی نمی دانم من البته. طبیعت گردی آن است که بروی در دل کوه، جنگل... جایی که اگر داد بزنی جز همراهانت هیچکس صدایت را نشنود. بگذریم...

برای زدن جوجه به بدن در طبیعت به ساده ترین شکل ممکن شب قبل مرغ را به اندازه های سیخهایتان ریز کنید، سپس بسته به حجم مرغ ها تعدادی پیاز را در ظرف مرغ ها رنده کنید تا به خوبی به یکدیگر آغشته شوند. نمک را هم همین حالا بزنید که فردا سر ظهر با شکم گشنه کسی جای نمک یادش نمی آید. کمی فلفل هم بزنید بهتر میشود. حالا این ترکیب را به خوبی بهم بزنید و در یک ظرفی که درب درست و حسابی داشته باشد بریزید و درب آن را محکم ببندید و جهت اطمینان بیشتر دور آن نیز یک پلاستیک بکشید و درش را گره بزنید و در یخچال بگذارید.

فردا صبح این بسته را در کوله پشتی خود بیاندازید و راهی مقصد شوید.

در مورد درسته پختن هم در طبیعت مشکل است چرا که به آتش بیشتری نیاز دارد اما راه آن می نویسم. شما مطابق روش صفحه قبل آتش را درست کنید و وقتی آتش شعله ور شد بجای قرار دادن کتری در کنار آن، یک عدد قوطی روغن نباتی تمیز که شسته شده باشد، یا قوطی هر محصولی غذایی دیگری که گالوانیزه باشد و از نظر بهداشتی مشکلی نداشته باشد، را برداشته و یک سوراخ در طرفین آن ایجاد کنید. سپس مرغ را در داخل آن قرار داده و سیخ را از سوراخ ها رد کنید تا مرغ را در هوا نگاه دارد. حالا قوطی را برگردانده و پس از قرار دادن یک سینی فلزی که مخصوص گردش شما در طبیعت است و سیاه شدن آن موردی ندارد در کنار آتش، قوطی را به صورت برعکس روی سینی قرار دهید بطوری که قوطی به خوبی در معرض حرارت آتش باشد و به شکلی آتش آن را احاطه کند. اگر آتش را به مدت یک ساعتی خوب گرم نگهدارید مرغ شما به صورت کامل برشته می شود اما اگر هیزم کافی ندارید اینکار را انجام ندهید چون مجبور می شوید مرغ را به صورت خام بخورید. :D

آقا اینها را یاد ما می اندازید حالا ما در این سرمای زمستان کجا برویم؟ خودمان را هم به دیوانگی بزنیم کسی با ما همراه نمی شود در این سرما
164.gif

taheri21

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
یک روش که من توی اشپزی کوهستان همیشه استفاده میکنم استفاده از فویل هست.

بالا