• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

آشپزی دانشجویی! هر غذایی بلدی بیا تو!

lilyrose

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
8,207
کسی که تا به حال آشپزی نکرده ، شاید متوجه نشه که آبکش کردن ماکارونی (یا دقیق ترش "پاستا") یعنی چی؟

بهترین کار برای این افراد اینه که مطابق دستوری که روی بسته های پاستا نوشته شده عمل کنن. معمولا به ازا هر 100 گرم پاستا ، حدود 1 لیتر آب لازمه (این هم میشه حدود 4 تا لیوان) بنابراین برای 500 گرم پاستا ، حدود 5 لیتر آب لازمه. آب رو داخل قابلمه ای که سایزش مناسبه بریزید و بذارید روی اجاق گاز تا جوش بیاد. بعد پاستاها رو داخلش بریزید. حدود 8 الی 12 دقیقه و بسته به ضخامتشون طول می کشه تا نرم بشن . باید امتحانش کنید و هر وقت که به نرمی دلخواهتون رسید ، محتویات قابلمه رو داخل یک آبکش خالی کنید. بذارید کمی حرارتش کم بشه ، بعد روش آب سر بریزید. چون اگر وقتی که خیلی داغ هستن روشون آب سرد بریزید ، ممکنه خرد بشن و ظاهرشون خراب بشه.

این میشه پاستای آبکش شده. یعنی base کار :دی

S.M.H

‏‎کاربر فعال خاطرات و آشپزي و خوراکي ها
کاربر فعال
لایک‌ها
6,608
خوب حالا که تاپیک بالا اومد یه پستی هم توش بزنیم

آقا من چن روز پیش رفتم پاچین خریدم خیلی گرون کزدن نامردا حدود 1.2 کیلو شده 11 عدد که واسه دو نفر به نظرم زیاده یکم:دی

یکم تمیزشون میکنین پوستاشون رو کامل جدا نکنین و با ادویه و پیاز و آبلیمو به اندازه کافی بذارین تو یه ظرف سر بسته بذارین یه مدت بمونه تا خوب بخوردش بره مواد

بعدش ماهیتابه رو خوب داغ کنین و پاچین ها رو از قسمتی که پوست مرغ قرار داره بذارین تو ماهیتابه با این کار نیاز نیست اصن روغن اضافه کنین و خود همون پوست مرغ روغن پس میده

یکم که روغن پس داد شعله رو کم کنین بذارین خوب توی روغن خودش مغز پخت شه اگه ماهیتابه در داشته باشه خیلی بهتره :دی

174875_173399489378882_5937218_n.jpg

بعد حدود نیم ساعت 3 ربع پاچین ها رو از اون وز کنین که خوب بپزه یه مدت هم که از اون ور پخت در ماهیتابه رو وردارین تا روغن و آبی که داره بره و وقتی آبش تموم شد یه چن دقیقه تو روغن خودش سرخ بشه

و غذا آماده است دیگه

نوش جان کنین

attachment-153333d1338406795-300520122199.jpg

Cleeev

Registered User
لایک‌ها
802
on the edge of a super-massive black-hole
کسی که تا به حال آشپزی نکرده ، شاید متوجه نشه که آبکش کردن ماکارونی (یا دقیق ترش "پاستا") یعنی چی؟

بهترین کار برای این افراد اینه که مطابق دستوری که روی بسته های پاستا نوشته شده عمل کنن. معمولا به ازا هر 100 گرم پاستا ، حدود 1 لیتر آب لازمه (این هم میشه حدود 4 تا لیوان) بنابراین برای 500 گرم پاستا ، حدود 5 لیتر آب لازمه. آب رو داخل قابلمه ای که سایزش مناسبه بریزید و بذارید روی اجاق گاز تا جوش بیاد. بعد پاستاها رو داخلش بریزید. حدود 8 الی 12 دقیقه و بسته به ضخامتشون طول می کشه تا نرم بشن . باید امتحانش کنید و هر وقت که به نرمی دلخواهتون رسید ، محتویات قابلمه رو داخل یک آبکش خالی کنید. بذارید کمی حرارتش کم بشه ، بعد روش آب سر بریزید. چون اگر وقتی که خیلی داغ هستن روشون آب سرد بریزید ، ممکنه خرد بشن و ظاهرشون خراب بشه.

این میشه پاستای آبکش شده. یعنی base کار :دی

:D

واسه تکمیلشم از انواع سبوس دار و غنی شده استفاده کنید تا رستگار شده و دچار مضرات آرد سفید نگردید... :p

f@rzad

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
18,797
ماکارونی رو آب پز و آبکشی کرده و ...

درود بر شما

میدونم نهایت سعی در هلتی بودن و استفاده نکردن روغن و اینها به غذاس ولی به جان خودم ! اگه دروغ بگم ! وقتی ماکارونی رو آبکش کردید شده یه نمور ! کره توش بندازین مزش در حد تیم ملی ایتالیا ی ما ! فرق میکنه و عالی تر میشه :goatee:

lilyrose

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
8,207
درود بر شما

میدونم نهایت سعی در هلتی بودن و استفاده نکردن روغن و اینها به غذاس ولی به جان خودم ! اگه دروغ بگم ! وقتی ماکارونی رو آبکش کردید شده یه نمور ! کره توش بندازین مزش در حد تیم ملی ایتالیا ی ما ! فرق میکنه و عالی تر میشه :goatee:

به جان خودم ! اونی که من گفتم بیس کار بود ! بعدش تازه ماجراهای قشنگ قشنگ شروع میشه ! استفاده از سس های مختلف بسته _به امکانات موجود_ و البته پنیر رنده شده ی فراوان :دی

اگر به روش ایرانی عمل کنیم هم که ته دیگ سیب زمینی موجود خواهد بود !

به بحث های مربوط به سلامت و **** هم بعد از میل کردن غذا فکر می کنیم مشاهده پیوست 155528

Si@m@k-48

Registered User
لایک‌ها
264
با درود و احترام به شما

بنده در زمینه غذاهای دریایی مهارت خاصی دارم . چندین سال به ساختن اینگونه غداها پرداخته ام . مخصوصا قلیه ماهی و میگو . و میگو سوخاری ( میگو پفی)

چون زمانی که محصل بودم و چه زمانی که دانشجو بودم مجبور بودم خودم غذا درست کنم

ba2ever

Registered User
لایک‌ها
44
با درود و احترام به شما

بنده در زمینه غذاهای دریایی مهارت خاصی دارم . چندین سال به ساختن اینگونه غداها پرداخته ام . مخصوصا قلیه ماهی و میگو . و میگو سوخاری ( میگو پفی)

چون زمانی که محصل بودم و چه زمانی که دانشجو بودم مجبور بودم خودم غذا درست کنم

برادر عاجزانه تقاضامندم این قلیه ماهی و میگو رو به ما یاد بدی . ( دینش رو گردنت هستا :دی )
والا ما تو شمال قلیه رو جدا درست میکنیم ماهی رو هم باهاش جدا میخوریم میشه قلیه ماهی :دی
این بوی میگو و ماهی رو چطور ببریم ؟ بعدش این رستورانا میان ماهی رو نصف میکنن از وسط قشنگ سوخاری میشه این چطوریاس ؟ اصلا روند سوخاری کردن قلق خاصی داره یا کار ما نیست ؟
سوال بعدی اینکه عزیزانی که مرغ رو با فویل تو فر درست کردن هم بیان از تجربیاتشون بگن بهره مند بشیم ( ما خوردنشو خوردیم اما درست نکردیم به علت نبود فر ! ولی عکس اگه ببینین خییییییییییییلی خوشمزه و قشنگه )
سوال بعدی هم اینکه یه بار یه جایی دیدم مرغ و مخلفاتو تو نایلون پخته بود بخار پز . بسی تعجب بردیم . !!!
چشم انتظار جواب دوستان هستیم

n_72

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
20
harke tonest bege ghaaye tarkhine che noo ghazayyiea jayze dare ,?????????az anvaa ghazahayii ke dostan mitonan dorost konan mishe be ab doogh khiar ham eshare kard ghazayii foghol ade mofiiiiiiiiid va moghazii age tonestid khalafe harfe mano sabet konin:rolleyes:

ba2ever

Registered User
لایک‌ها
44
به جان خودم ! اونی که من گفتم بیس کار بود ! بعدش تازه ماجراهای قشنگ قشنگ شروع میشه ! استفاده از سس های مختلف بسته _به امکانات موجود_ و البته پنیر رنده شده ی فراوان :دی

اگر به روش ایرانی عمل کنیم هم که ته دیگ سیب زمینی موجود خواهد بود !

به بحث های مربوط به سلامت و **** هم بعد از میل کردن غذا فکر می کنیم مشاهده پیوست 155528

تو فیلم جولیه اند جولیا هم اشاره شده بود بهترین طعم دهنده و اصلی ترین ماده برای آشپزی همین کره است (Julie and julia)

Si@m@k-48

Registered User
لایک‌ها
264
برادر عاجزانه تقاضامندم این قلیه ماهی و میگو رو به ما یاد بدی . ( دینش رو گردنت هستا :دی )
والا ما تو شمال قلیه رو جدا درست میکنیم ماهی رو هم باهاش جدا میخوریم میشه قلیه ماهی :دی
این بوی میگو و ماهی رو چطور ببریم ؟ بعدش این رستورانا میان ماهی رو نصف میکنن از وسط قشنگ سوخاری میشه این چطوریاس ؟ اصلا روند سوخاری کردن قلق خاصی داره یا کار ما نیست ؟
سوال بعدی اینکه عزیزانی که مرغ رو با فویل تو فر درست کردن هم بیان از تجربیاتشون بگن بهره مند بشیم ( ما خوردنشو خوردیم اما درست نکردیم به علت نبود فر ! ولی عکس اگه ببینین خییییییییییییلی خوشمزه و قشنگه )
سوال بعدی هم اینکه یه بار یه جایی دیدم مرغ و مخلفاتو تو نایلون پخته بود بخار پز . بسی تعجب بردیم . !!!
چشم انتظار جواب دوستان هستیم
.
.
برای درست کردن قلیه ماهی باید ابتدا پیاز را خرد کرده در روغن تفت میدهیم بعد مقداری سیر را در سیرکوب له میکنیم و پیازها که سرخ شد در آن ریخته و نمک و ادویه و قلقل به میزان دلخواه اضافه می کنیم و سبزی ماهی را اضافه می کنیم و یک قاشق کوچک رب گوجه می زنیم کمی که تفت خورد ماهی های تکه شده را اضافه کرده کمی در سبزی تفت داده به اندازه ای که فقط روی ماهی را بپوشاند آب اضافه می کنیم در کاسه دیگر تمبر هندی را باآب جوش نرم کرده از صافی درشت رد کرده و یک قاشق آرد را به تمبر اضافه کرده کاملا حل میکنیم و بعد از اینکه قلیه یکی دو جوش زد به آن اضافه می کنیم و زیر آن را کم می کنیم تاجابیفتد . برا قلیه میگو هم به همین ترتیب عمل می کنیم با این تفاوت که میگو گوشت ظریفتری دارد و نیاز نیست خیلی تفت داده و پخته شود . بعضی ها ماهی را بعداز شستن و نمک زدن زمانی به قلیه اضافه می کنند که تمبر را ریخته باشند ولی برای جلوگیری از بو بهتر است در سبزی تفت داده شود.
.

البته ناگفته نماند طرز ساخت قلیه در بوشهر و ابادان تقریبا یک شکله و بهترینه ولی در بندرعباس تا حدودی فرق دارد و بیشتر به نوع ماهی هم بستگی دارد مثلا ماهی هامور ,سکن ,سنگسر و زمین کن بهترین نوع ماهی برای ساخت قلیه به شمار می رود در حالیکه عمده ماهی مصرفی بندر عباس ماهی هوور و زرده می باشد که خیلی مناسب برای ساختن قلیه نیست .

ماهی های شمال هم مزه م طعم منحصر بفرد خود را دارد و کمتر برای ساختن قلیه بکار می رود منظورم اینه که مناسب ساختن قلیه نیستند البته ناگفته نماند که ماهی شمال در منطقه شمال بخوبی طبخ می شود و مزه خاص خود را دارد که مورد سلیقه افراد قرار می گیرد ...........

ba2ever

Registered User
لایک‌ها
44
بسیار بسیار متشکریم حتی با اینکه دانشجویی نبود
کلا سیستمش با قلیه ما فرق داره پس
ما والا قلیه ما یه چیزیه تو مایه های قرمه سبزی اما بدون سیب زمینی و بدون سرخ کردن
کلا هم توش سبزی و عدس و غیره است
خوش به حالتون ما دیگه اینجا نهایت یه دونه سفید داریم یه کفال یه قزل الا ! باقی موارد موردی به شمار میره

feri23

Registered User
لایک‌ها
193
مواد لازم :
ذرت پخته شده ، سینه مرغ پخته شده خلال شده ، چیپس خلالی ، پنیر پیتزا

یه تابه بگیر به غیر از پنیر پیتزا همه رو بریز 5-6 دقیقه تفت بخوره ، پنیر رو اضافه کن 3-4 دقیقه دیگه تفت بده ، اگر فر داشتی یه خورده دیگه روش پنیر بریز ، 5-6 دقیقه بزار گریل شه ، یه تجربه غذایی متفاوت!

Ambitionz As A Fighta

Registered User
لایک‌ها
15
مواد لازم :
ذرت پخته شده ، سینه مرغ پخته شده خلال شده ، چیپس خلالی ، پنیر پیتزا

یه تابه بگیر به غیر از پنیر پیتزا همه رو بریز 5-6 دقیقه تفت بخوره ، پنیر رو اضافه کن 3-4 دقیقه دیگه تفت بده ، اگر فر داشتی یه خورده دیگه روش پنیر بریز ، 5-6 دقیقه بزار گریل شه ، یه تجربه غذایی متفاوت!

قبلش توضیح بده که این چه غذاییه داریم درست می کنیم؟ ! :eek:

mohsenoo

Registered User
لایک‌ها
78
سلام دوستان.من دانشجو ام ومجبور به درسن کردن غذا
مشکل دوم هم اینه که گیاهخوارم. و فقط سوسیس رو استثثنا میخورم.تو یکسال 14 کیلو کم کردم بخاطر نبود غذا.اول مهر باز دانشگاه و دوران لاغری.کسی غذای دانشجویی گیاهی بلده؟!؟!؟!؟!؟!

Ambitionz As A Fighta

Registered User
لایک‌ها
15
مشکل دوم هم اینه که گیاهخوارم. و فقط سوسیس رو استثثنا میخورم.تو یکسال 14 کیلو کم کردم بخاطر نبود غذا.اول مهر باز دانشگاه و دوران لاغری.کسی غذای دانشجویی گیاهی بلده؟!؟!؟!؟!؟!

تحسینت می کنم سوسیس هم نخور چیه آخه ! اگه قراره سوسیس بخوری گوشت بخوری بهتره که ! سالم تره . من هم به زودی گیاه خوار خواهم شد :)

soheyl_ir89

Registered User
لایک‌ها
292

هشدار
کم خوری و کاهش وزن سریع، آسیب جدی به کبد شما خواهد زد
نمونه اش :

s.reza

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
728
.
.
برای درست کردن قلیه ماهی باید ابتدا پیاز را خرد کرده در روغن تفت میدهیم بعد مقداری سیر را در سیرکوب له میکنیم و پیازها که سرخ شد در آن ریخته و نمک و ادویه و قلقل به میزان دلخواه اضافه می کنیم و سبزی ماهی را اضافه می کنیم و یک قاشق کوچک رب گوجه می زنیم کمی که تفت خورد ماهی های تکه شده را اضافه کرده کمی در سبزی تفت داده به اندازه ای که فقط روی ماهی را بپوشاند آب اضافه می کنیم در کاسه دیگر تمبر هندی را باآب جوش نرم کرده از صافی درشت رد کرده و یک قاشق آرد را به تمبر اضافه کرده کاملا حل میکنیم و بعد از اینکه قلیه یکی دو جوش زد به آن اضافه می کنیم و زیر آن را کم می کنیم تاجابیفتد . برا قلیه میگو هم به همین ترتیب عمل می کنیم با این تفاوت که میگو گوشت ظریفتری دارد و نیاز نیست خیلی تفت داده و پخته شود . بعضی ها ماهی را بعداز شستن و نمک زدن زمانی به قلیه اضافه می کنند که تمبر را ریخته باشند ولی برای جلوگیری از بو بهتر است در سبزی تفت داده شود.
.

البته ناگفته نماند طرز ساخت قلیه در بوشهر و ابادان تقریبا یک شکله و بهترینه ولی در بندرعباس تا حدودی فرق دارد و بیشتر به نوع ماهی هم بستگی دارد مثلا ماهی هامور ,سکن ,سنگسر و زمین کن بهترین نوع ماهی برای ساخت قلیه به شمار می رود در حالیکه عمده ماهی مصرفی بندر عباس ماهی هوور و زرده می باشد که خیلی مناسب برای ساختن قلیه نیست .

ماهی های شمال هم مزه م طعم منحصر بفرد خود را دارد و کمتر برای ساختن قلیه بکار می رود منظورم اینه که مناسب ساختن قلیه نیستند البته ناگفته نماند که ماهی شمال در منطقه شمال بخوبی طبخ می شود و مزه خاص خود را دارد که مورد سلیقه افراد قرار می گیرد ...........
مرسی مرسی
خیلی خوب بود
همیشه دوست داشتم بدونم دستور پخت قلیه ماهه چطوریه
فقط سبزیش چیا باید باشه؟

Last edited:

GraduallyMeanin

Registered User
لایک‌ها
99

همانگونه که دوست دیگری هم فرمودند، شما همون سوسیس رو هم نخور که بسیار مضره. ببینید اکنون در جهان به این نتیجه رسیدن که خوراک و آشپزی شرق آسیا بویژه کشور کره از تندرست ترین روشهای تغذیه ست. در غرب میگن **** غذایی قلیایی یعنی غذاهایی واسه بدن خوبه که پس از مصرف در درون بدن شما محیط قلیایی (alkaline) پدید بیاره. روی همین اصل شما تلاش کنید از میان پرندگان مرغ رو کمتر بخورید و اگه تونستید و گیرتون اومد گوشت کبوتر بخورید که گرم و قلیاییه. گوشت گوساله سمه واسه بدن. پدر بزرگ مادربزرگهای ما اگه میخوردن فقط گوسفند میخوردن و اصلا کسی نمیدونست گوساله چه مزه ایه و سالها سالم و تندرست زندگی و کار کردند. ترشی جات رو تا میتونید ازشون پرهیز کنید. از حبوبات بیشتر نخود و لوبیا بخورید و عدس کمتر بخورید که بسیار سرد و سکته آوره. کرفس بسیار سودمند و پرخاصیته. هر روز سیر و پیاز میل کنید که سیر درمان سرطان شناخته شده و توی کره توی همه غذاها ریخته میشه. سویا به اندازه و نه زیاد خوبه. در کشور کره توی هر غذایی که بگید کنجد میریزند.
درکل زندگی و تندرستی ارزشش بیشتر از اونیه که به شوخی و خنده بگیریمش و سلامتی و شادابی خودمون رو فدای لذت های لحظه ای و ندانم کاری بکنیم.

بالا