• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بابا این هیچکاک که آبروی ما رو برد !

Hoomaan

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
57
hbirds.jpg

thebirds.jpg

امشب شب جمعه بود و مهمون داشتیم ( واقعا که مهمون دشمن خلق خداست)

رفتیم کلوپ و یک فیلم از هیچکاک آوردیم گذاشتیم برای مهمونا به نام پرندگان.

اما مثل اینکه به کاهدونی زده بودیم و فیلم ضعیفی از کار در اومد ! اونقدر فیلم
پیش پاافتاده ای بود که من گفتم نکنه پرندگان تقلبی باشه. اما توی اینترنت چک
کردم دیدم همون بازیگرا توش بازی می کنن.

گول این آقای فراستی رو خوردیم که یک زمانی توی سینما چهار گفته بود هیچکاک
چهار پنج تا شاهکار داره یک ده تایی فیلم عالی و چند ده تا فیلم خوب و متوسط و
فیلم ضعیف اصلا نداره. پس این پرندگان چی بود که حتی 15 دقیقه نتونست مهمونای
ما رو پابند خودش کنه.

تکنیکاش قدیمی به نظر می اومد... بازیگراش قشنگ نبودن ... داستانش هم کهنه بود ...

بدترین سکانس مهمانی هم موقعی بود که پسر عمه بیسواد آدم به من که ادعای سینما دوستی
دارم بگه : هیچکاک هیچکاک که میگفتن این بود ؟!!

واقعا که این هیچکاک امشب آبروی ما رو برد .. اما چون چند تا فیلم عالی ازش دیدم صحیح نیست
اینجا پته اش رو بریزم روی آب ...

شما چی میگین ؟!

ch_hamid123

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
من نمی دونم چرا شما می گی فیلم ضعیفی بوده. ملاک هایی که گفتی خیلی معتبر نیستن : مهموناتون رو پابند نکرده یا هنرپیشه هاش خوشگل نبودن و ... به هرحال شما نباس انتظار داشته باشی که از نظر جلوه های ویژه به پای فیلم های جدید برسه چون زمان زیادی از ساخت فیلم می گذره. یک نکته دیگه: خیلی از فیلم های مطرح تاریخ سینما به دلیل تماشاگرپسند بودنشون مطرح نشدن. مثلاً اگر به نظر سنجی های سینمایی نگاه کنی می بینی که همیشه "همشهری کین" به عنوان بهترین فیلم تاریخ سینما شناخته می شه اما وقتی نگاش می کنی ممکنه اصلاٌ فیلم خارق العاده ای به نظر نیاد و خیلی از فیلم های دیگه مثل قاعده بازی و ... به نظر من هیچکاک یه سبک رو، یه روش رو توی سینما پایه گذاری می کنه که تا قبل از اون وجود نداشته. حس تعلیق فوق العاده با استفاده از تکنیک های بصری و حرکت های دوربین. رعایت جزئیات صحنه و ظرافت های بیشمار در پرداخت فیلم باعث میشه که بهش لقب هیچکاک همیشه استاد رو بدن.
یک نکته دیگه: ممکنه بعضی از دوستان بیان بگن پرندگان از نظر منتقدین مثلاً در مقایسه با سرگیجه ضعیف تره با فرض درست بودن این حرف توجه داشته باشین که دلیل ضعیف بودنش در نگاه هیچ منتقدی عواملی که دوستمون اشاره کرد نیست.

Babak

محروم از فعالیت تجاری
محروم از فعالیت تجاری
لایک‌ها
32
عزيز جان اين فيلم هيچكاك و طريقه ساختنش الان خيلي از كارگردانا الگوي خودشون قرار دادن
فيلم خيلي قشنگيم بود

night wolf

Registered User
لایک‌ها
5
اولا! هیچوقت فیلمهایی رو که میگن شاهکاره برای یه جمع خانوادگی نذار!!!
چون اونا معمولا از بعدهای دیگه به جز ظاهر فیلمه که میان و شاهکار میشن.
و متاسفانه متاسفانه! ملت ایران برای سرگرمی فیلم رو نیگاه میکنن نه به چشم هنر.
همونجوری که من وقتی برای خیلی ها ارباب حلقه ها و پدرخوانده و pup fiction رو گذاشتم به من میگفتن این آشغالا چیه نشونمون دادی!!!
دوما توی سال 1963!!! انتظار نداشته باشین جلوه هایی مثل ارباب حلقه ها رو براتون پیاده کنن!!!
واقعا کاری که اونموقع استاد هیچکاک میکرد خیلی از کارگردانای فعلی تو ژانر وحشت نمیتونن بسازن....

Arnona

Guest
لایک‌ها
0
شوخی می کنی یا جدی میگی؟ من خودم زیاد از فیلم های کلاسیک خوشم نمیاد اما پرندگان فیلم خوبیه.(کمی بیشتر از خوب )سرگرم کننده هم که هست. منتها تماشاگر های ما حتی حوصله دیدن فیلم های سرگرم کننده ای که کمی روندش کند باشه یا چیزی نباشه که قبلا باهاش آشنایی داشتن رو ندارن. یعنی دل نمیدن به فیلم که ازش لذت ببرن و حوصله ندارن که با دنیا های تازه آشنا بشن.(خودم هم گاها اینطوری ام) شاید منظورت اینه که به نظر خودت فیلم خوبی بوده ولی مهمون ها زدن تو ذوقت که در این صورت برام قابل درکه چون تجربه دارم و تصمیم گرفتم که دیگه هر چیزی رو ندم هرکسی ببینه یا گوش کنه یا بخونه.:f34r:

Hoomaan

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
57
آقا من نگفتم که هیچکاک بده فقط منظورم این بود که این فیلمش ضعیف بود البته
ممکنه در زمان خودش شاهکاری بوده ( که حتما بوده ) اما با گذشت زمان کهنه شده
و به اصطلاح رنگ باخته. خیلی فیلمهای قدیمی هستن که با اینکه دهها سال از
ساختنشون می گذره هنوز تر و تازه و جذاب هستن چون واقعا شاهکارن.

این که هیچکاک استاد مسلم سینماست من شک ندارم اما نباید فکر کنیم که همه
فیلم های او امروز هم جذاب باشن. مثلا فیلم پرندگان کمتر تماشاگر عام را جذب میکنه
در صورتی که در مورد بعضی از فیلم های دیگر هیچکاک اصلا اینطور نیست.

مثلا این دوستی که میگه نباید شاهکارهای تاریخ سینما رو برای مهمون های عادی بذارم:

من قبلا فیلم بدنام هیچکاک و یا پدرخوانده کاپولا را هم برای اونها گذاشته بودم و کلی کیف
کرده بودن و هنوز که هنوزه در مورد صحنه های جالب این دو فیلم با اشتیاق صحبت می کنند.

godfather.jpg

Notorious_-_ingrid_bergman_and_cary_grant.gif

اما جدای از این حرفا چیزی که من خیلی توی فیلمهای هیچکاک باهاش حال می کنم ( جدای از تکنیک های
فنی سینمایی اش ) این حضور خودش در یک سکانسی از فیلماشه که واقعا جالبه !

مثلا توی بدنام که به نظر من از بهترین شاهکاراشه در حالی که دو هنرپیشه اصلی فیلم ( برگمن و گرانت ) هی
مواظبن که مشروب تموم نشه یکدفعه هیچکاک رو می بینیم که در کمال پر رویی می آد و یک گیلاس پر مشروب
رو تا ته سر میکشه و می ره !
واقعا که خیلی باحاله. اما من توی پرندگان همچین چیزی ندیدم. شاید از بس اعصابم خورد بوده متوجه نبودم !

Hoomaan

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
57
آقا ما اومدیم توبه کنیم...

چند ماه پیش یه توهینی به جناب هیچکاک کردیم. و حالا اومدیم اصلاح کنیم. خب دیگه انسان موجودی متغیر است.
یا به قول معروف دینامیک ( پویا) هستش. البته فکر نکنید نظر من در مورد فیلم پرندگان یا بعضی از فیلم های دیگه اش
تغییر کرده ... نه ... فقط تو این مدت اینقدر فیلم خوب ازش دیدم که دیگه انگشت شمار فیلم بد رو ازش نادیده گرفتم.

حالا بعد از این همه مدت و دیدن صدها فیلم دیگه به نظرم اینا بهترین کارهای هیچکاک هستن و بقیه در حد خوب و یا متوسط هستند. من کاری به جنبه های تکنیکی ندارم بلکه می گم که از کدوم ها واقعا لذت بردم:

alfred-hitchcock-2162.jpg

فیلم های شاهکار هیچکاک:

بدنام - موضوع مثلث عشقی که هیچگاه کهنه نمیشه. مگ آفین اورانیم !
سایه یک شک - که اول سینما 4 گذاشت و بعد نسخه کاملش رو دیدم.
پنجره رو به حیاط - موضوع بکر و جالب و بازی عالی جیمز استیوارت
مردی که زیاد می دانست - این دو تا نسخه داره که هر دو تاش عالیه
بیگانگان در ترن - تو پدر منو بکش تا من هم زن تو رو بکشم. چه فکری !

فیلم های خوب هیچکاک:

روانی - فیلم خیلی خوبیه اما داستانش طوریه که آدم رغبت نمیکنه چند بار ببینه !
سرگیجه - خیلی تکنیکیه - من عامی موقع تماشاش سرگیجه می گیرم و هیچ نووفهم !
طلسم شده - سکانس های زیبایی توش هست اما موضوع فیلم قدیمی به نظر میرسه.
طناب - بار اول خیلی بار تعلیقی زیادی داره اما بارهای دیگه که می بینی فقط دیالوگ ها برات جالبن !

شمال از شمال غربی - یه چیزی در مایه های جیمز باند های اولیه - فقط بازی کری گرانت ارزش دیدن داره.
ربکا - یه فیلم قشنگ و ساده اما دیدنی مخصوصا برای خانم ها که حسابی با اون همذات پنداری می کنن !
جنون - همون قاتل کراواتی که تلویزیون گذاشت. حیف قاتل های به این خوبی و باهوشی که گیر می افتن

امیدوارم که استغفار کرده باشم ... اگر نگید که خراب تر کردم !!

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
خوب شد که توبه کردی ...
167.gif
( شوخی ) ...

پی نوشت : اگه اشتباه نکنم پیتر باگدانوویچ ( کارگردان معروف ) ، درباره این فیلم گفته بود : " اگه هیچکاک غیر از این فیلم چیز دیگه ای نساخته بود ، باز هم بعنوان یک کارگردان بزرگ نامش باقی می موند " ...
rainbowf.gif

Radiohead

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
184
(متاسفانه) باید قبول کرد فیلم های هیچکاک با وجود تمام نقاط قوت شون، کمی با گذشت زمان رنگ کهنگی گرفتن
253.gif
. (حساب کن روانی همش مال چهل و شش سال پیشه و بیا این فیلم رو با همشهری کین که مال بیش از شصت سال پیشه مقایسه کن ببین کدوم تازه تر موندن؟!) ولی هنوز هم در حد عالی اند.
181.gif

این لیستی هم که تهیه کردی کمی بنظرم عجیبه چون به فکر میکنم بهترین کار هیچکاک "سرگیجه" باشه. به دنبال اون "روانی" و بعد هم "پنجره عقبی" و "بدنام".
هر چی هست این فیلم ها هیچکدوم به درد "عموم مردم" نمیخوره!
242.gif

live for what?

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
374
خوب شد که استغفار کردی و گرنه همونی که seymour گفت!!!!
اما دوست من همیشه هر پدیده ی رو باید با زمان خودش مقایسه کنی فیلم پرندگان در نوع و زمان خودش فیلم خوب و قابل تاملی به حساب میاد!
اما راجع به اون دوستی که از توجه ایرانی ها به سرگرمی در فیلمها تاسف خوردند!
نمیدونم این دوستمون کجا زندگی میکنن یا با چه کسانی از ملیتهای مختلف در ارتباطند!
این حرفها رو قبلآ هم گفتم اما باز هم میگم
یک حرکت جهانی در سالهای میانی قرن گذشته اغاز شد و اون حرکت به سمت پول ساختن از هر چیزی و به هر قیمتی بود!
نگاهی به صنعت سینما بالیوود و هالیوود که شاید بیش از 70 درصد تولید فیلم در جهان را در دست دارند و مقایسه اون با تعداد فیلم هایی که هنر سینما در سال تولید میکنه کاملآ نشان دهنده سوق داده شدن سلیقه مخاطبان در سراسر دنیا به سویه سطحی نگری یا با زبان دیگر سرگرمی است
لطفآ به جای لفظ ایران از جهان استفاده کنیم و سعی نکنیم تمام مشکلات جهان امروز را (البته چیزهایی که ما فکر میکنیم مشکل یا نا هنجاری هستند شاید اصولآ تصور ما از درست و غلط و هنجار و ناهنجاری غلطه) به مملکت و مردم خودمون مرتبط کنیم و سایرین رو مبرا از این موضوعات نشان دهیم!
در انتها به علت دور نشدن از اصل موضوع تاپیک باید اشاره کنم هیچکاک تغریبآ و شاید تحقیقآ در تمام فیلمهای خودش بازی کرده و این کار نوعی امضا آثاره این نابغه سینماست!

خرداد

کاربر فعال ادبیات
لایک‌ها
82
اولا! هیچوقت فیلمهایی رو که میگن شاهکاره برای یه جمع خانوادگی نذار!!!
چون اونا معمولا از بعدهای دیگه به جز ظاهر فیلمه که میان و شاهکار میشن.
و متاسفانه متاسفانه! ملت ایران برای سرگرمی فیلم رو نیگاه میکنن نه به چشم هنر.
همونجوری که من وقتی برای خیلی ها ارباب حلقه ها و پدرخوانده و pup fiction رو گذاشتم به من میگفتن این آشغالا چیه نشونمون دادی!!!
دوما توی سال 1963!!! انتظار نداشته باشین جلوه هایی مثل ارباب حلقه ها رو براتون پیاده کنن!!!
واقعا کاری که اونموقع استاد هیچکاک میکرد خیلی از کارگردانای فعلی تو ژانر وحشت نمیتونن بسازن....

کاملا تعید میشود

Radiohead

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
184

Amir_2591

Registered User
لایک‌ها
0
سینمای هیچکاک سینمایی نیست که شما با یک ظرف آجیل و پسرخاله-پسرعمو پایش بنشینید و در یک شب ملال آور پائیزی سرگرم بشوید. این همه فیلم گرانقیمت و هیجانی با جلوه های تصویری خیره کننده تولید شده...

live for what?

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
374
البته برادر Radiohead معلوم نیست اگر فیلم همشهری کین تمام افراد رو راضی کنه! و بتونه تا اخر فیلم پای تلویزیون نگه داره! در مورد تفاوت لیست ها هم کاملآ تبیعیه چون هنر سینما کاملآ سلیقه ایه و لیست من با شما و بقیه فرق میکنه معیارها اغلب کیفی هستند اما در صعنت سینما به خاطر کمی بودن معیارها یک لیست مشترک وجود داره!
پر فروش ترین فیلمها!
با Amir_2591 هم خیلی موافق نیستم درسته که فیلمهای هیچکاک کمی خاص به حساب میان اما دیگه مثل فیلمهای کیشلوفسکی نیستند!!! جنبه سرگرمی هم دارن!

Hoomaan

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
57
خب هر وقت تلویزیون یه فیلم از هیچکاک بذاره من این تاپیک رو از انباری میارم بیرون

wrong.jpg

مرد عوضی - پخش در روز یکشنبه 3/10/85 از شبکه چهار - برنامه سینما ماورا

فیلم از نظر تکنیکی و بازیگری و همچنین کارگردانی استادانه هیچکاک کاملا خوب بود اما
باز مشکل خسته کنندگی مخصوصا برای کسانی که بار دوم یا سوم این فیلم رو می دیدند.

همان مشکلی که تماشای دوباره فیلم هایی مثل پرندگان - اعتراف می کنم و ... بروز می دهد.

هنری فاندا عالی بازی می کرد.... دوبله قدیمی شاهکار بود ... بازی هیچکاک با نور و دوربین استادانه بود
اما داستان فیلم برای عصر حاضر تاریخ گذشته است و جذابیت سابق رو نداشت.
حتی از اون حس تعلیق و هیجان یا دلهره فیلم های دیگر هم در آن خبری نبود. فیلم مرد عوضی فیلم خوبی
بود اما نه برای چند بار دیدن و لذت بردن.

قرار نیست که هر چیزی که به قولی بهترین کارگردان تاریخ سینما ساخته حتما شاهکار بوده باشه
به نظر من میشه فیلم های هیچکاک رو جدا از نام بزرگ کارگردان آن به درجات مختلفی تقسیم کرد

بدنام - روانی - سایه یک شک - پنجره رو به حیاط اینها شاهکارهای واقعی هستند که همیشه میشه دید و
لذت برد. موضوعات اونا هیچوقت کهنه نمی شن.

در کنار اینها ربکا - شمال از شمال غربی - مردی که زیاد می دانست - طناب - طلسم شده هم بسیار زیبا هستند

خبرنگار خارجی - جنون - بیگانگان در ترن - هم فیلم های خوبی هستتند

اما چیزهایی مثل سرگیجه - مرد عوضی و ... بیشتر برای اهالی سینما جذابند نه مخاطب عام.

البته من اعتراف می کنم که حتی بدترین فیلم های هیچکاک هم در حد بهترین فیلم های عادی دیگران است.

خب نظر شما چیه ؟

Radiohead

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
184
نظر من اینه: بابا دمت گرم! حالا سرگیجه خسته کننده شد؟! بهترین کار هیچکاک! برای من سرگیجه جالب تر از بدنام بود!

Xing ying

Registered User
لایک‌ها
9
می گیم انگاری باید اسم تایپیکم عوض بشه!:lol:
حالا که عصبانیت اولیتون فروکش کرده و توبه کردید!;)
اما منم با بچه موافقم باید فیلم هر زمانو با مختصات زمان خودش سنجید!
فیلم های هیچ کاک هم در زمان خودشون خیلی شاهکار بودن!
گرچه به نظر من الانم شاهکارن!

Dark Knight

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
37
بهترين فيلم هيچکاک ( از نظر من ) همون Vertigo [ سرگيجه ] هست چرا که هنوز هم کهنه نشده / از طرفی Dial M For Murder و Rope هم فيلمهای زيبايی هستند / James Stewart هم بهترين هيچکاک پلير بود ( از نظر من ) !!
imslow.gif

بالا