• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

برنامه نویسی روی چیپ و سخت افزار

baharestan1363

Registered User
لایک‌ها
91
سلام
دوستان من میخوام روی یک چیپ مثل همون هایی که در مودم های ای دی اس ال هست برنامه نویسی کنم
نمی دونم به چه زبانی میشه روی اینها برنامه نوشت ولی اونطور که تحقیق کردم این نوع برنامه نویسی low level هست یعنی سطح پایین و اگر اشتباه نکنم با زبان اسمبلی یا جاوا یا سی میشه نوشت
لطفا دوستانی که اطلاعاتی دارن راهنمایی کنن و اگر این کاره هم هستن من نیاز دارم که کسی این کارو برای من انجام بده ، پس میشه به چشم سفارش کار هم بهش نگاه کرد
لطفا دوستان فوری اطلاع بدن
ممنون

Mohsen_mzh

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
585
سلام
یه سرچی در مورد VHDL بزن ... ولی خب از اونجا که مثل همه زبان ها آموزش میخواد نمیدونم چه کمکی میتونه بکنه !

baharestan1363

Registered User
لایک‌ها
91
سلام
یه سرچی در مورد VHDL بزن ... ولی خب از اونجا که مثل همه زبان ها آموزش میخواد نمیدونم چه کمکی میتونه بکنه !

ممنون دوست عزیز از کمکتون
ولی اینی همکه شما گفتی یعنی چی؟
کسی رو سزاغ نداری شما که بتونه این کار رو بکنه برای من؟

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,611
شما نوع چيپ رو بايد مشخص كنيد . كنترلر هست يا پروسسور با هم خيلي فرق ميكنه .شما حداقل بايد زبان سي رو خوب ياد بگيريد . البته اسمبلي هم هست كه كمي سختره

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,611
آموزش زبان VDHL
FPGA چیست؟

نسل جدید مدارهای مجتمع دیجیتال قابل برنامه ریزی هستند که عبارت FPGA از سر کلمه های Field Programmable Logic Gate Array گرفته شده است . سرعت اجرای توابع منطقی در FPGA ها بسیار بالا و در حد نانو ثانیه است . اگر بخواهیم FPGA ها را به طور ساده تشریح کنیم ، عبارت است از یک تراشه که از تعداد بالایی بلوک منطقی - LB (Logic Block) ، خطوط ارتباطی و پایه های ورودی / خروجی (IOB) تشکیل شده است که به صورت آرایه ای در کنار یکدیگر قرار دارند . خطوط ارتباطی که وظیفهء آنها ارتباط بین بلوک های منطقی است از سوئیچ های قابل برنامه ریزی تشکیل شده اند . این سوئیچ ها بسته به نوعی که دارند ، برخی تنها یکبار قابل برنامه ریزی هستند و برخی به تعداد دفعات زیادی برنامه ریزی می شوند .
بلوک های منطقی نیز دارای انواع مختلفی هستند که عموما توسط المانی پایه ، تمامی توابع منطقی را ایجاد می کنند . به عنوان مثال بلوک های منطقی در خانواده ACT-1 از شرکت Actel ، با پایهء مالتی پلکسری عمل می کنند . به این معنا که توسط مالتی پلکسر ، توانایی ایجاد توابع منطقی مختلف را دارند .
البته تعداد ورودی های هر بلوک منطقی متفاوت است و به نوع FPGA مربوط می شود . به عنوان مثال بلوک های منطقی در خانوادهء ACT-1 ، از نوع 8 ورودی است . البته در برخی موارد به بلوک های منطقی ، سلول های منطقی نیز گفته می شود (LC) .
بلوک دیاگرام یک FPGA به طور ساده در شکل زیر نشان داده شده است .

البته بسیاری از سلول های منطقی بر اساس جداول LUT ساخته می شوند . LUT از تعدادی سلولهای حافظه SRAM تشکیل می شود که در هنگام برنامه ریزی FPGA ، مقدار دهی می شوند . به طور خلاصه LUT عبارت است از تولید توابع آماده برای استفاده در سلول های منطقی .
پیاده سازی توابع مختلف نیز به وسیلهء در کنار هم قرار گرفتن بلوک های منطقی و همچنین تنظیم ارتباط بین هر بلوک و به عهده گرفتن پردازش اطلاعات توسط هر بخش انجام می شود

نکته :
مبحث مربوط به FPGA ها بسیار گسترده است . دلیل این امر گوناگونی معماری ساخت برای FPGA های هر شرکت سازنده است . به عنوان نمونه در ساختار منطقی بلوکها ، ترکیب های متفاوتی وجود دارد که هر شرکت از ترکیب خاص خود استفاده می کند . بنابراین تنها به صورت کلی به بررسی ساختار FPGA پرداخته شد .
علاوه بر اجزای گفته شده ، ممکن است برخی قسمت های داخلی نیز برای FPGA تعبیه شده باشد ، نظیر ALU و ... که بستگی به طراحی شرکت سازنده دارد .

کاربرد FPGA :
FPGA در پیاده سازی توابع نسبتا پیچیده و پیچیدهء دیجیتال به کار می روند که نیاز به سرعت پردازش بالایی دارد . علاوه بر این کاهش سخت افزار مورد نیاز و همچنین برنامه نویسی ساده و استاندارد نیز از دیگر مزیت های استفاده از FPGA است .

برنامه نویسی و طراحی با FPGA :
برنامه نویسی و طراحی مدارات با FPGA ها به طور کلی به 2 صورت انجام می شود .
- با استفاده از زبان های توصیف سخت افزاری مانند VHDL ، AHDL ، HDL و ...
- با استفاده از طراحی مدار
این عمل توسط نرم افزارها و ابزارهای برنامه ریزی مختص به هر خانواده انجام می شود که توسط شرکت های سازنده در اختیار طراحان قرار می گیرد . به عنوان نمونه MAX + Plus || و QUARTUS || ابزار های برنامه ریزی FPGA های ساخت شرکت ALTERA هستند

ftec

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
388
مودم ADSL که آیسی قابل برنامه ریزی نداره. مودم های ADSL بطور کلی یه دونه DSP دارن و یه دونه مموری که ممکنه EEPROM باشه یا GAL/PAL یا ... . بعدشم چیپ های اینا جنرال نیست که. به چه دردت میخوره پروگرمشون کنی.اینا یه تعدادی تولید میشه برای همون دستگاه خاص . تا شما بیای یاد بگیری پروگرمش کنی ، از تو بازار جمع شده:D

baharestan1363

Registered User
لایک‌ها
91
مودم ADSL که آیسی قابل برنامه ریزی نداره. مودم های ADSL بطور کلی یه دونه DSP دارن و یه دونه مموری که ممکنه EEPROM باشه یا GAL/PAL یا ... . بعدشم چیپ های اینا جنرال نیست که. به چه دردت میخوره پروگرمشون کنی.اینا یه تعدادی تولید میشه برای همون دستگاه خاص . تا شما بیای یاد بگیری پروگرمش کنی ، از تو بازار جمع شده:D

ببینین دوستان من با کسی که این کاره بود صحبت کردم و اون گفت که چیپ هایی قابل پروگرم کردن در بازار هست که کاری مثل همین چیپ هایی که در این مودم ها هست رو انجام میده
من هم میخوام برنامه ای مثل همین مودم های ای دی اس ال رو بروی این چیپ ها بنویسم یعنی برنامه ای مثل ادمین همین دستگاه ها روی این چیپ ها بنویسم
حالا کسی هست که این کار رو بتونه بکنه؟

sina_oonline

Registered User
لایک‌ها
71
شما منظورتون FPGA هست که البته واقعا گرونه و بعد تحریم گرون تر هم شده چند تا شرکت مثل Altra و ... هم تولید می کنند.
به درد کار صنعتی نمی خوره به خاطر قیمتش بیشتر برا آزمایشگاه ها و تحقیقات به کار می ره.
اما اگر می خواید یاد بگیرید زبان Verilog رو پیشنهاد می کنم که زبون آسونیه

-------------------
ویرایش : سخت افزار arduino واقعا گزینه عالی هست که با جاوا برنامه نویسی میشه و محصول گوگل هست . من تو ایران نتونستم پیداش کنم اما اگر فامیل خارج دارید که حله! قیمتش هم مناسبه

Last edited:

ftec

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
388
ببینین دوستان من با کسی که این کاره بود صحبت کردم و اون گفت که چیپ هایی قابل پروگرم کردن در بازار هست که کاری مثل همین چیپ هایی که در این مودم ها هست رو انجام میده
من هم میخوام برنامه ای مثل همین مودم های ای دی اس ال رو بروی این چیپ ها بنویسم یعنی برنامه ای مثل ادمین همین دستگاه ها روی این چیپ ها بنویسم
حالا کسی هست که این کار رو بتونه بکنه؟

خب چیپی که توی این مودم ها هست چیکار میکنه ؟ شما میخوای چیکار کنی ؟ چیزی که توی این مودمها هست بلوک مودم و بلوک روتر و بعضا بلوک وایرلسه. حالا دست شمای طراحه که این بلوک ها رو با چه قطعاتی پیاده سازی کنی. معمولا مودم های تجاری یک چیپ اختصاصی شرکت سازنده رو دارن که کار یک DSP جنرال رو انجام میده. حالا شما میخوای DSP استفاده کنی بکن ، میخوای میکروکنترلر استفاده بکنی میل خودته. میخوای اصلا پنتیوم 4 بذار:p. ولی عاقلانه همون DSP ئه

اون قسمتی هم که شما میگی یک مموری معمولیه که معمولا GAL/PAL ئه. البته میتونه EEPROM یا FLASH یا هر چی باشه.میتونه اصلا داخل خود کنترلر باشه. firmware دستگاه توی اون ذخیره میشه . این با FPGA که دوستان میگن فرق داره. اینجا شما دسترسی به ساختار سخت افزار نداری و فقط برنامه ای که اون سخت افزار باهاش کار میکنه رو میتونی تغییر بدی. اما در FPGA و FPAA و خانواده اینا ، شما سخت افزار رو در داخل چیپ پیاده سازی میکنی. عملا اینا فقط در ساخت آیسیهایی که ارزش تولید ندارن استفاده میشه و با توجه به ارزون شدن سفارش ساخت چیپ اختصاصی به لطف چینیها ،کاربرد کمی دارن

شما قبل از اینکه چیزی یاد بگیری یا دنبال آدم انجام دهنده بگردی ، اول یه طرح بنویس که میخوای چیکار بکنی. الان چه تغییری میخوای توی مودم بدی ؟

ftec

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
388
-------------------
ویرایش : سخت افزار arduino واقعا گزینه عالی هست که با جاوا برنامه نویسی میشه و محصول گوگل هست . من تو ایران نتونستم پیداش کنم اما اگر فامیل خارج دارید که حله! قیمتش هم مناسبه

محصولات National Instrument رو دیدی ؟
این جوجل موجل ها رو چه به این که بیان تو بازار الکترونیک ! بازار الکترونیک صاحب داره:D

asadiweb

Registered User
لایک‌ها
135
برادر چیزی که شما دنبالشی دو جور هست

1- برنامه نویسی سخت افزار های صنعتی PLC

2- برنامه نویسی روباتیک و سخت افزار های کامیپوتری که با جاوا انجام میشه مثلا گوشی تلفن های قدیمی که سیستم عامل هوشمند نداشت با جاوا برنامه نویسی شده بود یا در سطح پایین تر ماشین لباس شویی خونه شما با جاوا کد نویسی شده

متناسب با هدفت راجع بهشون تا دلت بخواد توی نت جواب هست

.:smr:.

Registered User
لایک‌ها
4,964
دوستان اینجا کسی هست که کار plc بلد باشه شدید میخوام یاد بگیرم

youseftavan

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
با سلام

نیاز به یک متخصص برای نوشتن فریم ور میباشد. چنانچه تخصصی در این زمینه دارید اعلام بفرمایید. تلفن : 09122755753

youseftavan

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
دوستان کسی در زمینه برنامه نویسی برای تولید Firmware تجهیزات اطلاعاتی نداره . خیلی به این قضیه احتیاج دارم .

با سلام

نیاز به یک متخصص برای نوشتن فریم ور میباشد. چنانچه تخصصی در این زمینه دارید اعلام بفرمایید. تلفن : 09122755753

بالا