خوب این مثنوی اندکی تاخیر شد:blush:
تا اینجا ما از ظاهر دستگاه ها گفتیم ، و از مقایسه و امتیازدهی شون گذشتیم ، حالا سعی خواهم کرد ، کمی خود دستگاه ها و کارکرد های کلی شون براتون بگم.قسمت بعدی اختصاص خواهد داشت به نرم افزار های اختصاصی هر دستگاه ، تا با کمک این این دو قسمت ، شما سر از داخل این دو تا در بیارید:
4.نرم افزاری کلاً
اتم :
خوب اتم ، در ابتدا که شش ماه پیش به دست من رسید ، یک فاجعه رو رقم زد،چون برای کسی من سفارش اش داده بودم ، و مشکل این جا بود که مهم ترین کار رو انجام نمی داد : تلفن بودن!
بعد تر ، با ساپورت کم نظیری که اتم می داد ، خیلی سریع به مشکل پی بردن ، و با دادن یک پچ این مشکل مرتفع شد ، البته اون پچ ، باعث می شد که دوربین دستگاه تون از کار بیافته ! و باز ، پشتیبانی عالی شون ، اول یک پچ داد برای حل اون مشکل و بعدتر ، یعنی یک ماه قبل ، رام جدیدی که آمد ، همه مسایل رو با هم حل کرد! خوب گذشته ها گذشته ، شما با خرید اتم ، همون اول کار رام رو آپگرید کنید و حالشو ببرید.
فقط یک نکته : بخش تله فونی دستگاه ، ظاهراً هنوز یک ایراد جزیی دارد ، طوری که هر بار که طرف دیگر ، حرف می زنه ، و ساکت می شه ، یک زمان کوتاه قطع شدن صدا دارید (که در مکالمه با خارجه خیلی هم طولانیه!) ، که در مکالمه اخلال ایجاد نمی کنه ، ولی خوب یه کم طول می کشه که گوشتون بهش عادت کنه. این مشکل از اتم نیست ، از مخابرات شاهکار ماست!! ولی خوب ، فقط گفتم که بعداً نگید نگفتی ها
در مورد آنتن دهی ، باید بگم متوسط هست ، یعنی انتظار اون گوشی های پاره آجری نوکیا که تو زیر زمین آنتن می دن نداشته باشید ، به طور کلی ، احساس من اینه که شاید 10درصد بهتر از اورکس ام عمل میکنه
در مورد اتم ، یک مشکل که من هنوز فرصت نکردم فروم های اتم رو برای حلش زیر و رو کنم ، این هست که بعد هر سافت ریست ، یک اخطار می آد که ایا دوست دارید دستگاه رو اتوماتیک تنظیم کنه ، چون بخشی از این تنظیم ، مربوط به موبایل دستگاه هست و کشور شریف ایران درش جایی نداره ، برای همین نمی شه این رو تمام کرد ، و بنابرین در سافت ریست بعدی هم دیده می شه ، البته این مشکل رو حتی در رام جدید حل نکردن ،ولی خوب ، باید بگم ، سیستم عامل اتم به قدری با ثباته (بعداً بیشتر می گم) که من یک دهم دستگاه دیگه ، یعنی اورکس نیاز به سافت ریست پیدا کردم! باز هم مشکل بزرگی نیست ،ولی باید گفته می شد
اتم ، دارای نرم افزار برای کنترل وای فای دستگاه و دیگر خدمات بیسیم در قالب یک برنامه جامع هست، که در ویندوز موبایل 5 گنجانده شده و خاموش و روشن کردن مثلاً بلوتوث به مراتب ساده شده
قفل دیوایس نیز که باز مربوط به ویندوز موبایل 5 هست هم یک نکته مناسب هست
اتم دارای نرم افزار پیش فرض ، برای ارتباط برقرار کردن با دستگاه جی پی اس هم هست.اینم یه نکته خوب دیگه
نرم افزار جاوای اتم ، نقطه برتری محسوس اش بر همه دیگر جاوا ماشین هاست، این نرم افزار که محصول Esmertecهست ، به خوبی با اکثر جاوا میدلت ها از جمله این نقشه نسبتاً مناسب از تهران ، مثل آب خوردن کار می کنه ؛ فقط مثل اینکه همه این ها رو روی مموری داخلی دستگاه نصب می کنه ، که البته خیلی مشکلی ایجاد نمی کنه.
نرم افزار رادیو اف ام دستگاه ، عالیه ، شما علاوه بر گوش دادن می تونین ، به ضبط برنامه مورد علاقه تون به فرم ام پی تری بپردازید ، که البته باید بگم عالی سمپل میکنه. تنظیم رادیو عالی و راحته ، شما هم می تونید دستی و هم خودکار موج ها رو پیدا کنید. در مجموع ، اگر جایی باشید که غیر از رادیو قرآن و رادیو معارف چیز دیگری هم پخش بشه ، می فهمید رادیو داشتن پی دی ای یعنی چی
خوب دوربین و نرم افزار دوربین اتم، احتیاج به کمی توضیح داره ، بار اول که من دوربین اتم رو استفاده کردم ، واقعاً مایوس شدم ، با خودم گفتم که این کوانتا گدا بازی در آورده و دوربین ارزون خودش زده ، و این قضیه به دلیلی که در بالا گفتم ، تا همین اواخر ادامه پیدا کرد، تا وقتی رام جدید ریختم ، یهو انقلاب شد: نرم افزار دوربین ، باعث شده که اصلاً بفهمم اتم دوربین هم داره ، نمی دونید که چقدر واضح عکس می گیره و یک نکته عالی دیگه رکورد سرعت ذخیره سازی ست ؛ فراموش کنید بقیه پی دی ای ها رو که باید یک ربع فریز بشید بلکه عکس برفکی و یا کش دار نیافته ، اتم تقریباً از این حیث شبیه به دوربین های دیجیتاله و این رو اغراق نمی کنم. در ضمن نرم افزار اولیه دوربین ، اصلاً قابلیت کار نداشت ( ازش اسکرین شات ندارم بذارم بفهمید من چی می گم) : برای خاموش کردن فلاش ، باید بیست تا منو رو می رفتید ، ولی در نرم افزار جدید ، باید بگم همه چیز خلاصه شده در همون صفحه اول ، عالیه . محیط های پیش فرض اش معدود ان ، و با همون ها عالی عکس می گیره. در ضمن ، فلش اش هم دو برابر اورکس کارایی داره.
خوب
اینم نمونه ری سایز نشده عکس بالا که می تونید دانلود هم بکنین ، خودتون قضاوت کنید ، در نور هم گرفته نشده ، هوا ابری بود ها
ویدیو گرفته شده هم مناسبه ، انتظار معجزه رو نداشته باشید ،ولی به نظرم چیزی در حد سونی اریکسون کا 750آی هست.در ضمن ، خوبیش اینه که به فرمت ام پی 4 فیلم می گیره
اینجا ببینید ، و
اینجا
کمی هم در مورد سیستم عامل اتم ، ( مشروط به آپدیت شدن به اخرین نسخه رام اش) : باید بگم دستگاهی به versatility(کسی می دونه باید برای این چه معادل فارسی بذارم؟) ندیدم، حتی جس جار هم این قدر راحت و روون کار نمی کنه.
قبل از آپگرید ،علاوه برا ینکه خیلی نیاز به سافت ریست می شد، هر سافت ریست تا شروع ، حداقل 1 دقیقه طول می کشید ، الان ، با توجه به اینکه ویندوزموبایل 5 خیلی خودش طول می ده ، رسیده به 25ثانیه ، که به نظرم رکورده
دستگاه ندرتاً هنگ می کنه ، اونم به شرط اینکه هر چی برنامه ناسازگار هست رواجرا کنید

در مجموع ، باید بگم که سیستم عاملی کم نقصه ، به همین خاطر شاید لازم نباشه که رام آپگریدی به این زودی ها بدن
امکان فارسی یا عربی در مدل استرالیایی وجود نداره ، و من خبر نصفه نیمه دارم که در مدل دوبی اش هم همین طوره. خوب ، خیلی ها فارسی می خوان ،ولی تلاش من برای ریختن اربایزر به سنگ خورد، همین طور پرشین انیبلر و اکتاکو . خلاصه اگر مثل دوستمون ، امورات تون بدون فارسی نمی گذره ، باید کمی صبر کنید.
در مجموع ، همون طور که متوجه شدید ، پشتیبانی اتم رو هم می خوام نمره بدم ، چون باز کردن اش زیر یک مبحث ، اطاله کلام خواهد بود: من به اتم در پشتیبانی نمره 9.5 ، در سیستم عامل نمره 9 و در برنامه های کلی سیستم نمره 8 می دم
باند :
خوب بگذارید از جای خوبش شروع کنیم ، سیستم عامل اولی که روی باند بود ، به بی ثباتی همپای خودش در اتم نبود ، ولی متاسفانه ، به دلیل اینکه ای تک ، جر زده و جلو جلو دستگاه رو آورده در بازار ( نسخه جی اسمارت دستگاه هنوز داره مراحل آزمایشی رو طی می کنه) در رام آپگرید ها ، شما تغییری در مشکلات نخواهید دید.
خوب حالا بد هاش
در ضمن ، همین وسط یک نکته هم بگم ، یک عکسی در همین ترد آمد که یک باند بود که قاب فلزی رویش ، نقره ای بود، اون عکس ، در واقع از یک دارنده ء ناراضی بود که می گفت ، انگار موبایل شو فرستاده پیلینگ ، یک لایه از رنگ رویش برداشته شده. برادر م هم تایید می کنه که چنین اتفاق ناگواری در حال وقوع هست. پس خودتون از ظاهر اتم ، یک نمره بعداً کم کنید
مشکل در تلفن : در آخرین رام ، مشکلاتی همچون هنگ کردن حین زنگ خوردن ، زنگ نخوردن و ویبره نشدن، ظاهراً حل شده ولی مشکل زنگ نخوردن ناگهانی دستگاه و از خواب در نیامدنش با زنگ تلفن ، هنوز وجود داره ، که ظاهرا ً خیلی هم کلافه کننده است.
مشکل در منشی تلفنی : ظاهراً این مشکل دیگه وجود نداره ، البته من که اصلاً ازش استفاده نکردم.
بی ثباتی در سیستم عامل دستگاه ، مشهود ترین نکته در این قسمت هست ، دقت کنید که همون طور که گفتم ، فکر می کنم تا زمانی که جی اسمارت ، همتای گیگای این بیرون نیاد همین آشه و همین کاسه ، فقط مواظب باشید تا اون وقت ، آی تک جمع نکنه و مثل اورکس در بره و بزنه زیر همه چیز:f34r: : دستگاه مرتب در هنگام نصب برنامه های ثالثیه ، ارور می ده و مشکل می سازه.سیستم عامل دستگاه ، کنده و پاسخ دهی مناسبی نداره ( کمی شبیه به اتم ،قبل از آپگرید) در نهایت ، بخش تله فون دستگاه هم مناسب عمل نمی کنه
رادیو دستگاه ، کیفیتی قابل قیاس با اتم داره ، با همون قابلیت ها
تله ویزیون: بگذارید روی این قسمت کمی بیشتر دقیق شویم ، چون فکر می کنم بعضی خوانندگان ، حسابی در این مورد گمراه شدن
اول حقیقت : اگر دنبال دیدن بازی های جام جهانی هستید ، برید یک تلویزیون بخرید ، یا اقلاً برید بشینید با بقیه توی هال نگاه کنید ، این موبایله ، نه تله ویزیون:hmm:
خیلی ها تصوری عجیب از این قسمت باند دارن ، اورلود ، همون اوایل که خریده بود بهترین توصیف رو ازش کرد:« متوسط ، چیزی که از یک پی دی ای - تله ویزیون انتظار می ره» ولی مثل اینکه بعضی ها دوست دارن باور کنن ، که فیلم های تخیلی ، زودتر از موقع به حقیقت پیوستن.
مثل تله ویزیون معمولی ، جاهایی هست که آنتن دهی افتضاحه ، پس باید برای آنتن کلی بگردید ، و گاهی هم به قدری تصویر خوبه که آدم هوس می کنه یه ذره از سریال های یخ تله ویزیون رو تماشا کنه از توی این صفحه کوچولو
باطری خور این تله ویزیون هم که حرف نداره
در کل ، سعی کنید که فرض کنید دستگاه تون تله ویزیون نداره ، و هر وقت که دیدیدش ، خوشحال باشید که بعضی اوقات اضطراری به کار خواهد آمد(کاری که در مواقع متعدد دیگه ، از پی دی ای بر می آد)
اگرچه ذکر شده که جاوا روی دستگاه حمایت شده ، ولی این خواب رو کنار بگذارید ، مثل جس جار ، تطابق این جاوا ماشین که اصلاً اسم و رسم هم نداره ، متوسط هست ، و به پای مشابه اش در اتم نمی رسه
نرم افزار های متعدد دیگه ام در دستگاه هست ، که من ترجیح می دم اونها رو به عنوان یک اضافه بروی دستگاه ، در بخش بعد توضیح بدم.
در مجموع من به پشتیبانی باند ، نمره 6 ، به سیستم عامل نمره 8.5 و در برنامه های کلی سیستم ، من بهش نمره 8 میدم