سلام
این برگر می تونه از خوشمزه ترین برگر هایی باشه که تو عمرتون خوردید .
ادویه عجیب و غریبی نداره . تقریبا ساده است و وسائلش توی هر آشپزخونه ای پیدا میشه .
مواد لازم
چرخکرده گوساله یا مخلوط : یک کیلو
ماست ( حتما سون یا پر چرب ) : دو قاشق غذا خوری
پیاز : یک عدد درشت یا دوتا متوسط
پودر سیر
گالینابلانکا یا عصاره گوشت گوساله : دو عدد
پودر سوخاری : سه قاشق غذا خوری
سیر : سه حبه
فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن زیتون : دو قاشق
برای سس :
قارچ : 300 گرم
کره 50 گرم
شیر گرم یک لیوان
عصاره گوشت : یک فروند
آرد سفید : یه قاشق غذا خوری
خامه : یک قاشق غذا خوری
اول پیاز ها رو بصورت ریز رنده کنید و به دقت آب اون رو بگیرید . آب پیاز هم همبرگر رو شل و وارفته میکنه و هم موقع پخت طعم خوبی نداره .
سیر ها رو پوست بکنید و حسابی له کنید .گوشت رو اول چنگ بزنید و حسابی ورزش بدید . پهنش کنید و مخلوط پیاز و سیر رو وسطش بریزید . ببندید و باز هم ورز بدید .
باقی ادویه و عصاره گوشت رو پودر کنید و تو یه ظرف دیگه خوب مخلوط کنید . بخصوص عصاره گوشت رو خوب پودر کنید . تو این فاصله اگه دستتون به دماغتون بخوره بیچاره میشید
اگه عصاره گوشت خوب پودر نشه ممکنه یه تیکه بزرگش زیر دندون بیاد و شوری اش تو ذوق بزنه . در ضمن نمک نزنید چون اغلب عصاره های گوشت نمک کافی دارن .
در آخر پودر سیر و روغن زیتون و پودر سوخاری رو اضافه کنید و ورز بدید . پودر های سوخاری بقدری بریزید که چسبندگی خوبی داشته باشه و بتونید کل گوشت رو از ظرف جدا کنید بدون اینکه از هم وار بره .
بعضی ها یک تخم مرغ هم به این مجموعه اضافه می کنن . ولی بنا بر تجربه من تخم مرغ طعم و بویی به این همبرگر میده که من زیاد نمی پسندم .
الان تنها کاری که می کنید اینکه که گوشت رو به مدت یکساعت توی یخچال بزارید تا موادش به خورد هم برن.
بریم سراغ سس قارچ :
این سس با هر خوردنی گوشتی جواب می ده . از مرغ بگیر تا گوشت .
قارچ ها رو با همراه کره تفت بدیدن تا قارچ حسابی نرم و طلایی بشه . دوست داشتید یه کوچولو زردچوبه هم اضافه کنید .
یه قابلمه کوچیک بردارید و گرمش کنید . آرد رو توی قابلمه کمی تفت بدین تا خامی اش رو بگیرید و بعد بریزید روی قارچ و کره و با قاشق چوبی حسابی هم بزنید تا گوله گوله نشه .
(( نکته اساسی این سس اینه که هیچ چیزی رو بصورت سرد توش نریزید. چون باعث گوله شدن آرد و خراب شدن طعمش میشه ))
وقتی خوب مخلوط شدن اون یه دونه عصاره آخری رو توی یه لیوان آب جوش خوشگل حل کنید و همونطور که هم میزنید روی سس بریزید . شیر رو هم که قبلا گرم کردید . آروم آروم به مخلوط اضافه کنید و هم زدن رو ادامه بدید . از یه جایی احساس خواهید کرد که سس دار خودش رو میگیره . اینجا وقت اضافه کردن خامه است . خامه رو هم به همراه فلفل سیاه اضافه کنید و اینقدر هم بزنید تا سس حسابی خودش رو بگیره . کل این پروسه نباید بیش از ده دقیقه وقتتون رو بگیره . فقط دقت کنید سس اتون زیاد سفت نشه .من کمی جعفری تازه هم به سس اضافه کردم که خوب شد .
قسمت نهایی :
همبرگر ها رو در بیارید و بسته به گرسنگی به ده تا دوازده قسمت مساوی تقسیم کنید . دستتون رو خیس کنید و اول به شکل گرد درشون بیارید . در ابعاد یه نارنگی و بعد پهنش کنید . توی ماهیتابه با روغن بسیار کم شروع کنید به سرخ کردن . نکته ای که مهمه اینه که روغنتون داغ باشه تا گوشت آب نندازه . میتونید به کفگیر گوشت رو به کف ماهیتابه فشار بدید تا بهتر بپزه .
نون همبرگر رو ( من از مارک سه نان استفاده کردم که واقعا خوبه ) با چاق مخصوص برش نون ، برش بزنید تا تیکه پاره و بد شکل نشه . اول خیلی کم مایونز ( کم چرب ، بهتر ) در قسمت زیرین بمالید و روش سس قارچ رو بریزید . همبرگر رو بزارید و یه کم کچاپ روش بریزید . اگه بخواین خیلی خوش بحالتون بشه برش های بسیار باریک پیاز با کاهو و گوجه به همراه پنیر ورقه ای روش بزارید و نوش جونتون
همونطور که توی عکس هم می بینید من جهت تزیین توی بشقاب سوسیس و زیتون و چیپس گذاشتم .
این بشقاب به سادگی یه نفر رو کاملا سیر میکنه .
نوش جان
این برگر می تونه از خوشمزه ترین برگر هایی باشه که تو عمرتون خوردید .
ادویه عجیب و غریبی نداره . تقریبا ساده است و وسائلش توی هر آشپزخونه ای پیدا میشه .
مواد لازم
چرخکرده گوساله یا مخلوط : یک کیلو
ماست ( حتما سون یا پر چرب ) : دو قاشق غذا خوری
پیاز : یک عدد درشت یا دوتا متوسط
پودر سیر
گالینابلانکا یا عصاره گوشت گوساله : دو عدد
پودر سوخاری : سه قاشق غذا خوری
سیر : سه حبه
فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن زیتون : دو قاشق
برای سس :
قارچ : 300 گرم
کره 50 گرم
شیر گرم یک لیوان
عصاره گوشت : یک فروند
آرد سفید : یه قاشق غذا خوری
خامه : یک قاشق غذا خوری
اول پیاز ها رو بصورت ریز رنده کنید و به دقت آب اون رو بگیرید . آب پیاز هم همبرگر رو شل و وارفته میکنه و هم موقع پخت طعم خوبی نداره .
سیر ها رو پوست بکنید و حسابی له کنید .گوشت رو اول چنگ بزنید و حسابی ورزش بدید . پهنش کنید و مخلوط پیاز و سیر رو وسطش بریزید . ببندید و باز هم ورز بدید .
باقی ادویه و عصاره گوشت رو پودر کنید و تو یه ظرف دیگه خوب مخلوط کنید . بخصوص عصاره گوشت رو خوب پودر کنید . تو این فاصله اگه دستتون به دماغتون بخوره بیچاره میشید
اگه عصاره گوشت خوب پودر نشه ممکنه یه تیکه بزرگش زیر دندون بیاد و شوری اش تو ذوق بزنه . در ضمن نمک نزنید چون اغلب عصاره های گوشت نمک کافی دارن .
در آخر پودر سیر و روغن زیتون و پودر سوخاری رو اضافه کنید و ورز بدید . پودر های سوخاری بقدری بریزید که چسبندگی خوبی داشته باشه و بتونید کل گوشت رو از ظرف جدا کنید بدون اینکه از هم وار بره .
بعضی ها یک تخم مرغ هم به این مجموعه اضافه می کنن . ولی بنا بر تجربه من تخم مرغ طعم و بویی به این همبرگر میده که من زیاد نمی پسندم .
الان تنها کاری که می کنید اینکه که گوشت رو به مدت یکساعت توی یخچال بزارید تا موادش به خورد هم برن.
بریم سراغ سس قارچ :
این سس با هر خوردنی گوشتی جواب می ده . از مرغ بگیر تا گوشت .
قارچ ها رو با همراه کره تفت بدیدن تا قارچ حسابی نرم و طلایی بشه . دوست داشتید یه کوچولو زردچوبه هم اضافه کنید .
یه قابلمه کوچیک بردارید و گرمش کنید . آرد رو توی قابلمه کمی تفت بدین تا خامی اش رو بگیرید و بعد بریزید روی قارچ و کره و با قاشق چوبی حسابی هم بزنید تا گوله گوله نشه .
(( نکته اساسی این سس اینه که هیچ چیزی رو بصورت سرد توش نریزید. چون باعث گوله شدن آرد و خراب شدن طعمش میشه ))
وقتی خوب مخلوط شدن اون یه دونه عصاره آخری رو توی یه لیوان آب جوش خوشگل حل کنید و همونطور که هم میزنید روی سس بریزید . شیر رو هم که قبلا گرم کردید . آروم آروم به مخلوط اضافه کنید و هم زدن رو ادامه بدید . از یه جایی احساس خواهید کرد که سس دار خودش رو میگیره . اینجا وقت اضافه کردن خامه است . خامه رو هم به همراه فلفل سیاه اضافه کنید و اینقدر هم بزنید تا سس حسابی خودش رو بگیره . کل این پروسه نباید بیش از ده دقیقه وقتتون رو بگیره . فقط دقت کنید سس اتون زیاد سفت نشه .من کمی جعفری تازه هم به سس اضافه کردم که خوب شد .

قسمت نهایی :
همبرگر ها رو در بیارید و بسته به گرسنگی به ده تا دوازده قسمت مساوی تقسیم کنید . دستتون رو خیس کنید و اول به شکل گرد درشون بیارید . در ابعاد یه نارنگی و بعد پهنش کنید . توی ماهیتابه با روغن بسیار کم شروع کنید به سرخ کردن . نکته ای که مهمه اینه که روغنتون داغ باشه تا گوشت آب نندازه . میتونید به کفگیر گوشت رو به کف ماهیتابه فشار بدید تا بهتر بپزه .
نون همبرگر رو ( من از مارک سه نان استفاده کردم که واقعا خوبه ) با چاق مخصوص برش نون ، برش بزنید تا تیکه پاره و بد شکل نشه . اول خیلی کم مایونز ( کم چرب ، بهتر ) در قسمت زیرین بمالید و روش سس قارچ رو بریزید . همبرگر رو بزارید و یه کم کچاپ روش بریزید . اگه بخواین خیلی خوش بحالتون بشه برش های بسیار باریک پیاز با کاهو و گوجه به همراه پنیر ورقه ای روش بزارید و نوش جونتون
همونطور که توی عکس هم می بینید من جهت تزیین توی بشقاب سوسیس و زیتون و چیپس گذاشتم .
این بشقاب به سادگی یه نفر رو کاملا سیر میکنه .
نوش جان
