برگزیده های پرشین تولز

eliyaregister

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 آپریل 2017
نوشته‌ها
24
لایک‌ها
4
محل سکونت
کرج
تعریف انواع شرکت‌ و مراحل ثبت شرکت

شرکتهای تجاری را می توان در یکی از 8 قالب ذیل به ثبت رساند ، ( شرکت سهامی عام ، شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیرسهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت نسبی و شرکت تعاونی) .در اینجا خلاصه ای از شرایط هریک از شرکتها وتعریف انواع آنها را به شما ارائه می دهیم.

۱- شرکت سهامی عام(‌ Public Joint Stock Company.)

شرکت سهامی‌عام ذاتا" شرکتی بازرگانی به شمار می آید ، (حتی اگر موضوع فعالیت آن، بازرگانی نباشد) .سرمایه‌‌ی این شرکت به صورت قطعات سهام درمی آید و بخشی از این سرمایه از طریق فروش سهام به عامه مردم تأمین‌ می‌شود ( دلیل انتخاب عنوان سهامی عام نیز همین موضوع است) . در شرکت سهامی‌عام، تعداد سهام‌داران دست کم 3 نفر می باشد و مسئولیت سهام‌داران، محدود به مبلغ اسمی سهام آنهاست. در این شرکت، عنوان «شرکت سهامی عام» باید بلافاصله قبل یا پس از نام شرکت در همه اوراق و اسناد و آگهی‌های شرکت به طور واضح و خوانا قید شود.

۲- شرکت سهامی خاص( Private Joint Stock Company.)

شرکت سهامی خاص نیز مانند شرکت سهامی عام از انواع شرکت بازرگانی است (ولو اینکه موضوع عملیات آن،‌ امور بازرگانی نباشد) اما همه سرمایه‌ی آن را توسط موسسین شرکت فراهم می گردد . این سرمایه‌ به سهام، تبدیل شده و مسئولیت صاحبان سهام، فراتر از مبلغ اسمی سهام آنها نمی باشد. سهامداران شرکت سهامی خاص حداقل 3 نفربوده و عبارت «‌شرکت سهامی خاص»‌ باید به همراه نام شرکت، به طور روشن و خوانا درج شود.

۳- شرکت با مسئولیت محدود (Limited Liability Company; Ltd. Co.)

شرکت با مسئولیت محدود، شرکتی است که بین دو یا چند نفر به منظور انجام امور تجاری شکل می گیرد سرمایه شرکت مسئولیت محدود را سهم الشرکه و سرمایه گذاران را شرکا می نامند. شرکای شرکت به میزان سرمایه‌ی خود در برابر قروض و دیون شرکت تعهد دارند.در نام شرکت باید عبارت ‹‹‌با مسئولیت محدود›› در همه اسناد و مدارک مربوط به شرکت منعکس شود.

۴- شرکت تضامنی (General Partnership Company)

شرکت تضامنی شرکتی است که با یک عنوان مخصوص برای انجام دادن امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می‌شود.بدین معنی که اگر بنابرشرایطی دارایی شرکت برای پرداخت تمام قروض و دیون شرکت کافی نباشد؛ هر یک ازشرکا تضمین می کنند که پرداخت تمام بدهی را برعهده بگیرند. هر روالی که بین شرکا برخلاف این، مورد مقرر شده باشد در مقابل اشخاص ثالث، معتبر نخواهد بود. در نام شرکت تضامنی باید عبارت «شرکت تضامنی» ‌و نام یک نفر از شرکا قید شود.

۵- شرکت مختلط غیرسهامی (Limited Partnership Company)

شرکت مختلط غیرسهامی به شرکتی اطلاق می شود که با هدف انجام فعالیت تجاری تحت نام خاص بین یک یا چند نفر شریک ضامن و یک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود، تشکیل می‌شود.( ترکیبی از شرکت تضامنی و مسئولیت محدود) و همانگونه که از نام این نوع شرکت برمی آید سرمایه شرکت مختلط غیر سهامی به شکل سهام نمی باشد. شریک ضامن، شریکی است که مسئول کلیه‌ی قروضی است که ممکن است بیش از دارایی شرکت به وجود آید. شریک با مسئولیت محدود، کسی است که تعهد او فقط به میزان آورده نقدی او در شرکت است. در اسم این نوع شرکت باید عبارت «شرکت مختلط» به همراه اسم یکی از شرکای ضامن، عنوان شود

۶- شرکت مختلط سهامی (Joint Stock partnership Company)

شرکت مختلط سهامی، شرکتی است که تحت یک اسم خاص بر اساس قراردادی بین تعدادی سهام دار و تعدادی شریک ضامن تشکیل می‌شود.سرمایه سهام داران در شرکت به شکل اوراق سهام با مبلغ یکسان می باشد و سهامداران به اندازه میزان سهام خود در شرکت مسئولیت دارند. شریک یا شرکای ضامن نیز کسانی هستند که سرمایه‌ی آنها به سهام بدل نمی گردد لکن متعهد به پرداخت کلیه‌ی قروض و دیون شرکت مازاد بر دارایی و سرمایه شرکت می باشند. در صورتی که تعداد شرکای ضامن بیش از یک نفر باشد، مسئولیت آنها در برابر بستانکاران و روابط آنها با یکدیگر، شبیه شرایط شرکت های تضامنی خواهد بود. در نام شرکت باید عبارت «شرکت مختلط»‌ ‌و دست کم اسم یکی از شرکای ضامن برده شود.

۷- شرکت نسبی (Proportional Liability Partnership Company)

شرکت نسبی نیز با هدف به انجام رساندن امور تجاری، تحت عنوان خاص به ثبت می رسد و شرکای آن ( دست کم دو نفر) به نسبت سرمایه خود در شرکت مسئولیت برعهده دارند. در اسم شرکت نسبی عنوان «شرکت نسبی» به همراه لااقل اسم یکی از شرکا باید بیان شود؛ در صورتی که در اسم شرکت اسامی تمام شرکا گنجانده نشده باشد؛ بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده می بایست عباراتی مانند «و شرکا» و «‌و برادران» قید گردد.



۸- شرکت تعاونی (Cooperative Company)

شرکت تعاونی عنوان شرکتی است که تمام یا حداقل ۵۱% سرمایه‌ی آن را موسسین فراهم کرده باشند و باقیمانده آن از طریق تسهیلات و وام های دولتی شامل وام بدون بهره یا هر راه مشروع دیگر از قبیل مشارکت، مضاربه، مزارعه، ‌مساقات، اجاره، اجاره به شرط تملیک، بیع شرط، فروش اقساطی و صلح تامین می گردد. براساس قوانین تجارت وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌های دولتی و وابسته به دولت و تحت پوشش دولت، بانک‌ها،‌ شهرداری‌ها، شوراهای اسلامی کشوری، بنیاد مستضعفان و سایر نهادهای عمومی موظفند از یکی از طرق فوق به تاسیس شرکتهای تعاونی کمک کنند حتی اگر خود جز موسسین شرکت تعاونی نباشند و ذی نفع به شمار نیایند.

تبصره: در مواردی که دستگاه‌های دولتی در تأسیس شرکت تعاونی، مشارکت می کنند ؛ ظرف مدتی که با موافقت طرفین هنگام ثبت شرکت معین می گردد سهم سرمایه‌گذاری دولت به شکل اقساطی بازپرداخت شده و صددرصد سرمایه به تعاونی اختصاص می یابد. در قانون تجارت انواع شرکتهای تعاونی بدین صورت معرفی شده اند : تعاونی‌های تولیدی، که در زمینه های کشاورزی، دام داری، ‌دام پروری، پرورش و صید ماهی، شیلات، صنعت، معدن، ‌عمران شهری و روستایی و نظایر اینها فعالیت می کنند .‌تعاونی‌های توزیع، تعاونی‌هایی هستند که نیاز مشاغل تولیدی و یا مصرف کنندگان عضو تعاونی را براساس مصالح عمومی و به منظور تقلیل هزینه‌ها و قیمت‌ها تأمین می‌نمایند و به همین منظور می توانند به صادرات و واردات کالاهای مربوط به رشته فعالیت خود با تبعیت از قوانین مربوطه بپردازند.
تیم سئو ثبت شرکت پایش
 
بالا