برگزیده های پرشین تولز

روستای مارکده اصفهان

amir.tabatabai

Registered User
تاریخ عضویت
18 نوامبر 2014
نوشته‌ها
2,942
لایک‌ها
1,251
به گزارش خبرنگار ایمنا، مارکده در يکي از پيچ و خم هاي دره و رودخانه زاينده رود و در ته دره و در کنار رودخانه و سمت شمال رود خانه واقع شده است.
2.jpg

فاصله روستاي مارکده تا مرکز بخش، شهر سامان ۳۵ کیلومتر، تا شهرِ شهرکرد، مرکز شهرستان و استان ۶۰ کيلومتر و در شمال غربي اين شهر واقع است.
1.jpg

مارکده در ۶۰ و ۹۰ کيلومتري غرب شهرهاي نجف آباد و اصفهان قرار دارد. فاصله اين روستا تا سد زاينده رود(سد شاه عباس کبير) ۱۲ کيلومتر و در سمت شرق و پايين دست سد است.
4.jpg

روستاهای همسایه غربی گرمدره و قراقوش هستند و روستاهای همسایه شرقی صادق آباد و یاسه چای می باشند.
14.jpg

مارکده ۱۵۰۰ نفر جمعيت دارد و بین پنج روستای پیرامون خود پر جمعیت تر می باشد.
15.jpg

مارکده روبروی روستای قوچان واقع شده به گونه ای که عرض رودخانه فاصله بین دو روستا محسوب می گردد و مجموعا نزدیک به ۲۲۰۰ نفر جمعیت دارند.
11.jpg

شغل اصلي مردم باغداري است. عمده محصولات؛ بادام، هلو، گردو، آلوچه، زردآلو و ... است که عمدتا در شهرهاي نجف آباد و اصفهان عرضه مي گردد.
n00152147-r-b-014.jpg

روستای مارکده از طریق جاده آسفالت به شهر های بن، شهرکرد، سامان، تیران، نجف آباد، اصفهان، شهرک سد زاینده رود مرتبط است.
9.jpg

مردم مارکده براي انجام کارهاي اداري به سامان و شهرکرد و کارهاي تجاري به نجف آباد و اصفهان رفت و آمد مي نمايند.
این منطقه به دليل کوهستانی، سرسبزي و نزديکي به رودخانه و داشتن باغ های سر سبز، منطقه اي توريستي است.
8.jpg

بخاطر زیبایی های این روستا روزهاي تعطيل مردمی بسیاری از این منطقه دیدن می کنند.
16.jpg

مردمان روستاهای منطقه همه ترک زبان و از ترک هاي ايل قشقايي هستند که صدها سال پيش که جهت ييلاق به اين محل مي آمده اند، ماندگار شده اند.
7.jpg

ولي روستاي مارکده در ميان اين روستا ها متفاوت است چون بیشتر از نيمي از مردمانش فارس زبان و نيمي ديگر ترک زبان اند و ترک هاي اين روستا هم از ايل شاهسون بغدادي طايفه سولدوز و شعبه آروخلو هستند که حدود ۳۰۰ سال قبل از نزديکي هاي قم و ساوه به صورت عشاير و براي ييلاق به اين محل آمده و بناي روستاي مارکده را گذاشته و ماندگار شده اند.
10.jpg

تا حدود ۴۰-۴۵ سال قبل يعني پيش از ورود سپاهيان دانش به روستاها و گسترش راديو، فرهنگ حاکم بر روستا، زبان و فرهنگ ترکي بوده است.
ولي با ظاهر شدن این دو پدیده در جامعه، و به دنبال آن افزايش وسایل حمل و نقل و رفت و آمد بيشتر مردم به شهر، کم کم فرهنگ و زبان فارسي بر زبان ترکي چيره گشت و امروزه زبان ترکي کم کم از ميدان به در مي رود./
 
بالا