برگزیده های پرشین تولز

manographic

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
4 جولای 2013
نوشته‌ها
176
لایک‌ها
37
موثرترین گندزدای آب | The most effective water disinfection
1598336337209.png
بسیاری از ما در مورد آلاینده های موجود در آب و عوارضی که می توانند به دنبال داشته باشند بی اطلاع هستیم. نمونه ای از این آلاینده ها میکروارگانیسم ها هستند، این آلاینده ها در واقع باکتری ها، قارچ ها و جلبک های زنده ای هستند که در برخی موارد باعث انجام واکنش شیمیایی در آب می شوند. میکروارگانیسم ها معمولا از راه های مختلفی به آب وارد می شوند، در ادامه به بررسی برخی آلاینده های میکروارگانیسمی و عوارضی که می توانند برای ما به دنبال داشته باشند می پردازیم:

1. باکتری های موجود در آب: معمولا تعداد بیشماری از این میکروارگانیسم در تصفیه آب وجود دارد اما از خطرناک ترین آن ها باکترهایی به اسم لامبلیا ژیاردیا، کریپتوسپوریدیوم و ای کولی هستند. این باکتری ها ممکن است از طریق مدفوع انسان و یا حیوانات به آب وارد شوند و معمولا علائمی را مانند بیماری های گوارشی، تهوع، سردرد و خستگی، کاهش وزن، گرفتگی شکم و... را به دنبال دارند. این باکتری ها در صورت بی توجهی ممکن است آسیب های جدی را به سلامتی وارد کنند بنابراین استفاده از عواملی که برای کاهش این آلاینده ها در آب تاثیرگذار می باشد بسیار مهم است.

2. ویروس ها: این آلاینده ها تمام اطلاعات ژنتیکی مورد نیاز برای تولید مثل را دارند و از میکروارگانیسم هایی هستند که گندزدایی آن ها از آب دشوار است.

3. کرم های انگلی: میکروارگانیسم هایی هستند که از بدن انسان تغذیه می کنند و عوارضی را مثل بی اشتهایی، خستگی، درد شکم، حالت تهوع، کاهش وزن و... به دنبال دارند. برخی از این آلاینده ها از طریق آب به بدن وارد می شوند و انواع بسیار زیادی دارند.

مواردی که گفته شد از اصلی ترین میکروارگانسیم های تصفیه آب هستند و نکته مهم این است که در صورت بی توجهی می توانند عوارض بسیار خطرناکی را برای ما به دنبال داشته باشند. اما راهکار موثر برای از بین بردن این آلاینده ها در آب چیست؟ این پرسشی است که به دلیل اهمیت در ادامه آن را بررسی می کنیم.

گندزدایی آب با کلرزنی

یکی از روش هایی که برای از بین بردن میکروارگانیسم ها در آب انجام می شود گندزدایی با استفاده از کلر است. این روش سال هاست که برای از بین رفتن میکروارگانیسم های آب در ایران استفاده می شود. از دلایل مهمی که باعث استفاده از این روش برای از بین بردن میکروارگانیسم های موجود در آب می شود هزینه پایینی است که در پی دارد. در کنار این کلرزنی می تواند تا حدودی باعث سلامت آب شود. اما این روش مشکلاتی را نیز به دنبال دارد:

• کلر موجود در آب می تواند موجب واکنش شیمیایی شود و در ادامه باعث به وجود آمدن ترکیبی شود که تاثیرات بسیار مخربی را برای سلامتی به دنبال دارد. این ترکیبات تری هالومتان ها هستند که در اثر واکنش با مواد آلی حل شده در آب به وجود می آیند. بسیاری از دانشمندان معتقدند که این ترکیبات می توانند باعث ابتلا به سرطان کبد شوند با توجه به همین موضوع است که در برخی از کشورها به جای استفاده از کلر از ازن برای از بین بردن میکروارگانیسم های موجود در آب استفاده می کنند.

• از طرف دیگر تماس کلر با پوست می تواند موجب حساسیت، ریزش مو و مشکلاتی از این قبیل شده و بسیاری از افراد در مضر بودن تنفس گاز کلر در حمام و یا استخرها برای ریه انسان تاکید می کنند.

• بعد از فرایند کلرزنی برای از بین بردن میکروارگانیسم های موجود در آب، لاشه آن ها در تصفیه آب باقی می ماند و این آلاینده ها می توانند منبع غذایی برای انگل ها و باکتری هایی باشند که در آب وجود دارند. این موضوع باعث آلودگی آب می شود.

• برخی از میکروارگانسیم ها مانند کریپتوس پرودیوم نسبت به کلر مقاوم هستند و با استفاده از کلرزنی از بین نمی روند.

• استفاده از کلر به صورت قطعی باعث از بین بردن تمام میکروارگانسیم های موجود در تصفیه آب نمی شود.

با توجه به مواردی که گفته شد شاید برای شما سوال ایجاد شود که با در نظر گرفتن مشکلاتی که این روش برای ما به دنبال دارد، راهکار بهتر برای از بین بردن میکروارگانسیم ها چیست؟ در ادامه مطلب به بررسی یکی از روش های موثر برای از بین بردن میکروارگانیسم های موجود در آب می پردازیم.

گندزدایی آب با فیلتر اشعه فرابنفش یا UV

اشعه فرابنفش از عواملی است که می تواند باعث از بین رفتن میکروارگانیسم ها شود. همین موضوع باعث شده تا از آن برای بالا بردن سطح کیفی آب استفاده شود. اشعه فرابنفش می تواند باعث نابودی کامل و یا غیرفعال شدن ویروس ها، باکتری ها و یا سایر میکروارگانیسم ها شود. به این صورت که اشعه فرابنفش با از بین بردن پیوند مولکولی DNA ویروس ها و باکتری ها باعث نابودی توان تکثیر در میکروارگانسیم ها می شود. این اشعه از مواردی است که برای از بین بردن میکروارگانسیم های آب در لامپ و فیلتر اشعه فرابنفش (UV) استفاده می شوند. آب با عبور از اطراف لامپ UV، اشعه فرابنفش را جذب کرده و این موضوع باعث گندزدایی و استریل کردن آب می شود.
1598336312750.png

در روش از بین بردن میکروارگانیسم ها با استفاده از فیلتر UV تصفیه آب هیچ ماده شیمیایی به آب اضافه نمی شود و بو و مزه آب تغییری نمی کند. فیلترهای اشعه فرابنفش یا UV هیچ آلایندگی را برای آب ایجاد نمی کنند اما برای اطمینان از این موضوع می توان به تاییدیه سازمان غذا و داروی FDA اشاره کرد. علاوه بر این فیلترهای UV بعد از استفاده، هزینه های زیادی را به دنبال ندارند و روش کاملا مطمئنی برای از بین رفتن میکروارگانسیم ها با دقت بالای 99 درصد هستند. کاربردهای فیلتر UV تصفیه آب برای گندزدایی آب شامل موارد زیر است:

1. فیلتر اشعه فرابنفش یا UV در دستگاه های تصفیه آب به عنوان تصفیه کننده نهایی به کار می روند و موجب استریل شدن آب می شوند. در دستگاه های تصفیه آب با سیستم فیلتراسیون اسمز معکوس از فیلتر ممبران برای از بین بردن آلاینده ها و کاهش سختی آب استفاده می کنند. ممبران از فیلترهایی است که عملکرد بسیار کندی را در دستگاه های تصفیه آب دارد، همین موضوع باعث شده تا در این دستگاه ها از مخزن برای ذخیره آب استفاده شود. اما باید به این نکته هم توجه کرد که در صورت راکد ماندن آب در مخزن ذخیره ممکن است میکروارگانیسم ها به آب وارد شده و همین موضوع سطح کیفی آب را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین استفاده از فیلتری که در ادامه فیلتراسیون توانایی از بین بردن میکروارگانیسم ها را داشته باشد کمک بسیاری خوبی را در بالا بردن سطح کیفی آب دارد.

2. علاوه بر دستگاه های تصفیه آب خانگی از فیلترهای UV تصفیه آب در مکان هایی که آب برای مدت طولانی در مخزن ذخیره می ماند استفاده می شود. همان طور که پیش تر گفته شد راکد ماندن آب در مخزن می تواند باعث به وجود آمدن میکروارگانسیم ها شود که با استفاده از فیلترهای اشعه فرابنفش می توان این آلاینده ها را به طور کامل از بین برد.

3. از دیگر کاربردهای فیلتر اشعه فرابفش یا UV در مکان هایی است که آب چاه، رودخانه و یا چشمه به صورت مستقیم استفاده می شود و امکان وجود میکروارگانیسم ها در آن ها وجود دارد. در این موارد از فیلتر UV تصفیه آب صنعتی استفاده می شود.

سوالات رایج در زمینه استفاده از فیلتر UV یا اشعه فرابنفش
در ادامه مطلب برخی از سوالاتی را که ممکن است در زمینه استفاده از فیلترهای UV برای شما ایجاد شود بررسی می کنیم:

1. انواع فیلترهای اشعه فرابنفش یا UVدر دستگاه های تصفیه آب کدام اند؟ فیلترهای UV تصفیه آب معمولا از نظر ساختار و عملکرد یکسان هستند، به این صورت که در تمام مدل های فیلتر UV از لامپ های اشعه فرابنفش استفاده می شود. تنها تفاوت فیلترهای UV تصفیه آب در شکل ظاهری می باشد مثلا ممکن است برخی از فیلترهای اشعه فرابنفش دارای محفظه پلاستیکی و یا استیل باشند. در زمینه خرید فیلترهای یو وی از نکات مهم توجه به نوع و کیفیت لامپ به کار رفته در ساختار است. اگر لامپ استفاده شده در ساختار فیلتر دارای کیفیت های لازم باشد مدت زمان بیشتری را می توان از آن استفاده کرد و نیاز به تعویض زودهنگام آن نیست.

2. آیا استفاده از فیلتر UV در دستگاه تصفیه آب خطراتی را برای سلامتی به دنبال دارد؟ فیلترهای اشعه فرابنفش (UV) هیچ نوع ماده شیمیایی را به آب وارد نمی کنند و موجب آلایندگی آب نمی شوند. اما نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که اشعه فرابنفش ممکن است باعث آسیب رسیدن به سلول های پوستی شده و خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد. همین موضوع باعث شده تا ساختار فیلترهای UV تصفیه آب بر اساس عدم انتشار اشعه فرابنفش و کاملا مقاوم ساخته شود. بنابراین تمام استانداردهای لازم در زمینه ساخت این فیلترها در نظر گرفته شده است و بعد از استفاده هیچ مشکلی را برای شما ایجاد نمی کند.

3. آیا استفاده از فیلتر UV در دستگاه های تصفیه آب خانگی ضروری است؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت که با توجه به مزیت هایی که استفاده از این فیلترها برای بالا بردن سطح کیفی آب دارد، وجود این فیلتر در دستگاه های تصفیه آب خانگی پیشنهاد ما به شماست. اما قابل ذکر است که این فیلتر یک استاندارد ضروری برای تعبیه در همه دستگاه های تصفیه آب خانگی نیست، اما در صورت استفاده می تواند تمام میکروارگانسیم های موجود در آب را با دقت 99 درصد از بین ببرد.

4. آیا در کنار کلرزنی استفاده از فیلترهای اشعه فرابنفش (UV) لازم است؟ همان طور که می دانید در ایران برای گندزدایی آب از کلرزنی استفاده می شود اما طبق گفته عده زیادی این روش نمی تواند به صورت قطعی تمام میکروارگانسیم ها را از بین ببرد. بنابراین استفاده از فیلترهای UV تصفیه آب تاثیر بسیار مطلوبی را برای افزایش سطح کیفی آب دارد.

5. طول عمر فیلترهای UV تصفیه آب به چه اندازه است؟ ساختار فیلترهای UV تصفیه آب به گونه ای است که بعد از استفاده نیاز به تعویض فیلتر به صورت کامل نیست. بنابراین 1 سال بعد از استفاده فیلتر باید لامپ یو وی را در فیلتر تعویض کرد. البته این مدت زمان به کیفیت لامپ اشعه فرابنفش بستگی دارد و در صورت بالا بودن کیفیت نیاز به تعویض زود هنگام آن نیست.

در صورت نیاز به مشاوره برای خرید محصولات تصفیه آب از طریق تماس تلفنی با کارشناسان مجموعه آب پاکسازان در ارتباط باشید.
 
بالا