برگزیده های پرشین تولز

هوش مصنوعی

arvinpub

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
11 فوریه 2020
نوشته‌ها
2
لایک‌ها
0
محل سکونت
تهران
هوش مصنوعی مدتهاست که بر سرِ زبان‌ها افتاده است. همچنین اکثر شرکت های تولید کننده وسائل الکترونیکی مانند، گوشی های تلفن همراه و… دلیل برتری تولیدات خود را استفاده از این تکنولوژی می دانند.

هوش مصنوعی چیست؟
هوش مصنوعی که در انگلیسی Artificial Intelligenceنامیده می شود و اغلب به صورت اختصاری با دو کلمه (AI) نمایش داده می شود. شاخه گسترده ای از علوم کامپیوتر است که مربوط به ساخت ماشین های هوشمند است که قادر به انجام وظایفی هستند که معمولا به هوش انسانی نیاز دارند. هوش مصنوعی یک علم بین رشته ای است.

تاریخچه هوش مصنوعی
هوش مصنوعی مجموعه ای از علوم، تئوری‌ها و تکنیک‌ها از جمله منطق ریاضی، آمار، احتمالات، عصب شناسی محاسباتی و علوم کامپیوتر است که هدف آن تقلید از توانایی های شناختی یک انسان است. با شروع جنگ جهانی دوم، تحولات آن ارتباط نزدیکی با محاسبات دارد و باعث شده است که رایانه‌ها وظایف فزاینده ای را که قبلا فقط به یک انسان می توانست واگذار کرد را انجام دهند. در ادامه می خواهیم مروری به سال های پیدایش این علم داشته باشیم:

هوش مصنوعی

هوش مصنوعی
برای مطالعه مقاله علوم کامپیوتر و رتبه قبولی کلیک کنید

بلوغ هوش مصنوعی مربوط به سال های ۱۹۴۳ تا ۱۹۵۲ می باشد:
سال ۱۹۴۳:

اولین کاری که اکنون به عنوان هوش مصنوعی شناخته می شود توسط “وارن مک‌کالوچ” و “والتر گودال‌ها” در سال ۱۹۴۳ انجام شد که این دو مدلی از نورون های مصنوعی را پیشنهاد کردند.

سال ۱۹۴۹:
شخصی به نام دونالد هب یک نظریه جدید برای تغییر قدرت اتصال بین نورون ها را نشان داد.نظریه او امروزه تحت عنوان یادگیری هبیان نام برده می شود.

سال ۱۹۵۰:
آلن تورینگ که یک ریاضیدان انگلیسی بود. او ماشین آلات محساباتی و هوشمندی را منتشر کرد که وی این را به همراه یک تست ارائه نموده است و این تست به عنوان تست تورینگ شناخته شده است.تست تورینگ یک تست از توانایی ماشین برای نمایش دادن رفتاری هوشمندانه مشابه به انسان می باشد و امروزه می توان آلن را به عنوان پدر هوش مصنوعی معرفی کرد.

تولد هوش مصنوعی مربوط به سال های ۱۹۵۲ تا ۱۹۵۶ است:
سال ۱۹۵۵:

آلن نیوول و هربرت الکساندر سیمون نخستین برنامه هوش مصنوعی را ایجاد کردند و با عنوان “نظریه پرداز منطق” نام گذاری شد. این برنامه ۳۸ قضیه از ۵۲ قضیه ریاضیات را اثبات نموده و هم چنین می توانست اثبات های جدیدتر و ظریف تری را برای برخی از قضایا پیدا کند.آلن نیوول و سیمون به دلیل کمک های فراوانی که در زمینه هوش مصنوعی و روانشناسی شناختی کرده بودند موفق به دریافت جازه تورینگ شدند.

سال ۱۹۵۶:
کلمه “هوش مصنوعی” اولین بار توسط دانشمند آمریکایی علوم رایانه “جان مک کارتی” در کنفرانس دار‌تموث پذیرفته شد.در آن زمان برای اولین بار AI به عنوان یک زمینه دانشگاهی ابداع گردید. جان مک کارتی نیز به دلیل خدمات فراوانش در این زمینه در سال ۱۹۷۱ جایزه تورینگ را دریافت نمود.

در آن زمان زبان های رایانه ای سطح بالا مانند FORTRAN,LISP,COBOL اختراع شدند و در آن زمان شور و شوق بسیاری برای این علم وجود داشت.
منبع : MRWINS.IR
 
بالا