• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

آشنایی با SASS (قسمت اول)

academyIT

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
12 اکتبر 2015
نوشته‌ها
63
لایک‌ها
14
سن
39
آشنایی با SASS (قسمت اول)


1462530095SASS.jpg


SASS مخفف Syntactically Awesome Style Sheets و یک زبان پیش‌پردازنده برای تولید کد Css است. این زبان به هیچ عنوان جایگزین Css محسوب نمی‌شود و می‌توان آن را روشی برای توسعه و مدیریت کدهای Css دانست.







SASS امکان استفاده از متغیرها (Variables)، دستورات تودرتو (Nesting)، وارد کردن قطعه کدها (Partial Imports)، گروه‌بندی کدها (Mixins)، وراثت (Inheritance) و عملگرها (Operators) را در کدهای Css را فراهم می‌کند. کدهای SASS در نهایت کامپایل و به Css تبدیل می‌شوند.
1462529883SASS2.jpg

خودت را تکرار نکن DRY!
خودت را تکرار نکن (Don’t Repeat Yourself) اصلی در برنامه‌نویسی به معنای عدم تکرار یک یا چند خط کد در قسمت‌های مختلف برنامه است. برنامه‌نویس‌ها برای ایجاد امکان استفاده مجدد از یک تکه کد، آن را در قالب تابع یا کلاس تعریف می‌کنند و در صورت نیاز تابع مورد نظر فراخوانی و یا شی جدیدی از کلاس تعریف می‌شود. در صورت رعایت اصل DRY تغییر در یک جز از برنامه، نیازی به تغییر در قسمت‌های دیگر کد ندارد؛ در نتیجه رفع ایرادهای برنامه و توسعه دادن آن بسیار ساده‌تر خواهد بود.

1462530421DRY.jpg


یکی از مشکلات Html و Css نداشتن امکان استفاده از اصل DRY است که منجر به تعریف پی‌در‌پی کدهای تکراری، هم‌چنین دشوار بودن تغییر و توسعه کد می‌شود. استفاده از SASS می‌تواند این مشکل را حل و ساختاری قانون‌مند برای کدهای Css شما ایجاد کند!

تعریف متغیرها (Variables):
با تعریف متغیر در SASS می‌توان اطلاعات مورد نیاز برای استفاده مجدد را ذخیره کرد. مانند دیگر زبان‌های برنامه‌نویسی در زمان نیاز به فراخوانی، تنها نوشتن نام متغیر کفایت می‌کند.

1462530660VariableA.jpg


تعریف متغیر در SASS مانند PHP با $ انجام می‌شود. کدهای SASS در نهایت کامپایل و به Css تبدیل می‌شوند. در کد Css تولید شده بعد از کامپایل، مقدار متغیرها در جای خود قرار خواهند گرفت.
1462530738VariableB.jpg
 
بالا