برگزیده های پرشین تولز

آشپزي

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
2 جولای 2003
نوشته‌ها
4,989
لایک‌ها
58
سن
41
محل سکونت
در قلب پاك او
به نقل از amirhoman :
من بلدم ولي از نوع سنتي
سنتي و غير سنتي چه فرقي داره؟ يادمه يه بار قديما هركاريش ميكردم مثل يخمك ميشد! ديگه از خيرش گذشتم...
 

kami

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
24 دسامبر 2002
نوشته‌ها
1,144
لایک‌ها
2
سن
40
محل سکونت
تهران
به نقل از amirhoman :
اي جماعت من از گشنگي هلاك شدم

همون غذاي كثيفو هم قبول دارم :f34r:
اينجوري که نميشه يه سري مقدمات داره. بذار برسم به درس هاي 10-15 اونوقت يه غذاي ساده و سريع ميگم.
 

kami

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
24 دسامبر 2002
نوشته‌ها
1,144
لایک‌ها
2
سن
40
محل سکونت
تهران
به نقل از daftarekhaterat :
از آشپزهاي محترم كسي بلده بستني درست كنه؟
بستني درست کردن وقت و حوصله مي خواد از نوع بسيار زياد.
 

amirhoman

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 آپریل 2005
نوشته‌ها
1,127
لایک‌ها
11
سن
55
محل سکونت
Tehran
به نقل از daftarekhaterat :
سنتي و غير سنتي چه فرقي داره؟ادمه يه بار قديما هركاريش ميكردم مثل يخمك ميشد! ديگه از خيرش گذشتم...
اگه سهلاب ميزدي اونجوري نميشد. سهلاب يا كربوكسي متيل سلولوز( CMC)
 

amirhoman

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 آپریل 2005
نوشته‌ها
1,127
لایک‌ها
11
سن
55
محل سکونت
Tehran
آهاي آهاي ننه
من گشنمه
 

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
2 جولای 2003
نوشته‌ها
4,989
لایک‌ها
58
سن
41
محل سکونت
در قلب پاك او
اين باقلا قاتق رو كسي بلد هست ياد ما هم بده؟!
 

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
2 جولای 2003
نوشته‌ها
4,989
لایک‌ها
58
سن
41
محل سکونت
در قلب پاك او
به نقل از amirhoman :
خوشمزه اس؟! اين عمو پورنگ (!) هم همش توي تهرون جلوي اين شماليها قيافه رشتي مياد. همش ميگه باقلا قاتق... نميدونم چيز جالبيه يا نه.
 

amirhoman

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 آپریل 2005
نوشته‌ها
1,127
لایک‌ها
11
سن
55
محل سکونت
Tehran
به نقل از daftarekhaterat :
خوشمزه اس؟! اين عمو پورنگ (!) هم همش توي تهرون جلوي اين شماليها قيافه رشتي مياد. همش ميگه باقلا قاتق... نميدونم چيز جالبيه يا نه.

اره خوشمزه است.
ببين اول پياز داغ ميكني .
بعدش يه كم زرد چوبه بهش اضافه ميكني.
بعد باقالي هاي ريز مخصوص باقالا قاتق رو پس از شستن ميريزي توش . بعد يه ذره خيلي كم يه استكان اب ميريزي روش خيلي كم شويد اضافه ميكني و درشو كيپ ميكني تا بخار پز بشه.
بعدش درشو باز ميكني و يكي دو تا تخم مرغ ميشكني توش و همش ميزني . بعدش با برنج يا بدون برنج ميخوري .
 

amirhoman

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 آپریل 2005
نوشته‌ها
1,127
لایک‌ها
11
سن
55
محل سکونت
Tehran
آشپز باشي كجائي؟
 

rmb_ali

Registered User
تاریخ عضویت
15 مارس 2003
نوشته‌ها
1,218
لایک‌ها
21
به نقل از amirhoman :
اره خوشمزه است.
ببين اول پياز داغ ميكني .
بعدش يه كم زرد چوبه بهش اضافه ميكني.
بعد باقالي هاي ريز مخصوص باقالا قاتق رو پس از شستن ميريزي توش . بعد يه ذره خيلي كم يه استكان اب ميريزي روش خيلي كم شويد اضافه ميكني و درشو كيپ ميكني تا بخار پز بشه.
بعدش درشو باز ميكني و يكي دو تا تخم مرغ ميشكني توش و همش ميزني . بعدش با برنج يا بدون برنج ميخوري .
البته ايني كه شما گفتي يه چيزي تو مايه هاي باقالا قاتوق هست ولي اون نيست اگر كسي تونست با اين دستورات بپزه (كه فكر نكنم ) چيز خوبي نميشه (يعني خوشمزه) حالا اين دستور من:
ابتدا بايد باقالا هاي مخصوص اين كار كه بهش ميگن لوبيا رشتي رو يه روز توي آب خيس كنيد تا پوست اونارو بشه كند بعد از كندن پوست باقالا ها اونارو ميشوريد و ميذاريد آبش بره سپس اونارو با يه كم روغن به مقدار كم تفت ميديد تا هم بوي بدش خارج بشه هم بعدا موقع پخت وا نره سپس زرد چوبه ميزنيد و مقدار كمي آب به اون اضافه ميكنيد و شويد تازه يا خشك به اون اضافه ميكنيد و ميزاريد حدود 15 دقيقه بپزه مواظب باشيد كه لوبيا ها له نشن بعد تخم مرغ هاتون رو داخل يه طرف ميشكونيد و هم ميزنيد و با سير رنده شده و يا پودر سير مخلوط ميكنيد و در يك ظرفي كه روغن توش داغ شده ميريزيم و مرتب هم ميزنيم تا از هم جدا بشن يعني ريز ريز بشه سپس اونو داخل ظرفي كه باقالا ي پخته هست ميريزيم و ميزاريم يه جوش بزنه البته نمك يادتون نره حالا غذاتون آماده است البته ورژن اصليش ابكيه ولي ايني كه من گفتم سفت تره اگر آبكي دوست داريد آب بيشتري بريزيد روي باقالي ها
مواد لازم و مقدار براي 4 نفر
باقالي 100 گرم
تخم مرغ 4 عدد
سير تازه يك بوته (يا پودر سير)
نمك و زرد چوبه
شويد تازه يا خشك
 

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
2 جولای 2003
نوشته‌ها
4,989
لایک‌ها
58
سن
41
محل سکونت
در قلب پاك او
اين لوبيا رشتي چه موجوديه؟!
42.gif
 

kami

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
24 دسامبر 2002
نوشته‌ها
1,144
لایک‌ها
2
سن
40
محل سکونت
تهران
يه کاري بکنيم شما غذاهايي رو مي خوايد ليست بکنيد بذاريد اينجا که يهويي شروع کنيم. اينجوري يه چيزي شبيه کتاب آشپزي درست ميشه. خوبه؟
 

amirhoman

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 آپریل 2005
نوشته‌ها
1,127
لایک‌ها
11
سن
55
محل سکونت
Tehran
به نقل از kami :
يه کاري بکنيم شما غذاهايي رو مي خوايد ليست بکنيد بذاريد اينجا که يهويي شروع کنيم. اينجوري يه چيزي شبيه کتاب آشپزي درست ميشه. خوبه؟

بد نيست عاليه
 

amirhoman

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 آپریل 2005
نوشته‌ها
1,127
لایک‌ها
11
سن
55
محل سکونت
Tehran
طرز تهيه انواع خورشت ها.
1- قيمه و قيمه بادمجون
2- قورمه سبزي
3- كرفس
4- فسنجون

فعلا از اينها شروع كن.
 

Ghamnevis

Registered User
تاریخ عضویت
3 مارس 2005
نوشته‌ها
607
لایک‌ها
16
قيمه و فسنجونش با من منتها از جمعه شب به بعد.
 

kami

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
24 دسامبر 2002
نوشته‌ها
1,144
لایک‌ها
2
سن
40
محل سکونت
تهران
آهان يه چيزي: چون با بادمجان مشکل دارم( به هيچ وجه نمي تونم بهش دست بزنم. دست زدن همان و يه ماه باد کردن پوست همان.) شايد دستوري که ميدم چندان خوب در نياد.
***********************************************************************************************
قيمه بادنجان:
براي 6 نفر:
گوشت بي استخوان----------------نيم کيلو
بادنجان( قلمي)----------------------8 تا
لپه------------------------------------يک فنجان
پياز------------------------------------يکي
گوجه فرنگي--------------------------5 تا
روغن-----------------------------------250 گرم
نمک و فلفل- هر چه قدر دوست داريد.

اول از همه گوست رو به صورت قيمه خرد مي کنيم و با پياز( که قبلا خرد شده) و دو قاشق روغن مي ذاريم روي گاز که يه خورده تفت بخوره. بعد 5 ليوان آب بهش اضافه ميکنيم زيرشو مي کشيم پايين که با حرارت ملايم بپزه. گوشت که نرم شد لپه رو بهش اضافه مي کنيم. پوست بادمجون ها رو ميکنيم و سرخ مي کنيم و به مخلوط و گوشت و لپه اضافه مي کنيم. يه مقدار هم نمک روش مي ريزيم. گوجه ها رو هم درسته روي بادمجون ها بذاريد( البته بسته به سليقه اتون مي تونيد گوجه ها رو حلقه حلقه هم بکنيد).
در ضمن اگه يه مقدار غوره هم توش بريزيد خوشمزه تر ميشه. چند تا قل که زد خورش حاضره.
در ضمن براي سرو کردنش: گوشت و لپه وسط ظرف و بادمجون و گوجه کنارش.
********************************************************************************************
قيمه:
گوشت بي استخون-------------------يک کيلو
لپه-------------------------------------يک فنجان
ليمو عماني( اماني!)-----------------5 تا
پياز------------------------------------يک فروند!
رب گوچه فرنگي--------------------3 قاشق سوپخوري(بسته به ميلتون بيشتر يا کمتر مهم نيست!!!!)
روغن --------------------------------يه خورده
سيب زميني------------------------نيم کيلو( بازم بسته به ميلتون بيشتر باشه که چه بهتر!!!!!!!!)
ادويه---------------------------------اگه دوست داشتيد حداکثر يه قاشق مرباخوري
نمک---------------------------------هرچه قدر عشقته!
زعفران------------------------------يک قاشق چايخوري( البته واضحه که سابيده اش!)

پيازو سرخ مي کنمي بعد لپه رو باهاش تفت ميديم تا حدي که لپه له نشه. بعد گوشت رو ( که قبلا ريز ريزش کرديم) بهش اضافه ميکنيم زير گازو ميکشيم پايين و 5 ليوان آب هم ميريزم روش که گوشت بپزه. سپس! ليمو عماني( اماني!) رو مي اندازيم توش( يه نکته: قبل از اينکه ليموها رو توي خورش بندازيد با يه چنگال چند تا سوراخ روي پوست ليمو ايجاد کنيد). بعد هم رب و نمک و ادويه.
حالا ميريم سراغ سيب زميني سيب زميني ها رو نازک خلال بکنيد و سرخ کنيد( اگه موقع سرخ کردن يه مقدار کم نمک بهش بزنيد مزه خوبي خواهد داشت).
سرو کردن: خورش در ظرف ميريزيم و سيب زميني سرخ شده رو روي اون ميريزم.
نوش جان!
*************************************************************************************************
قورمه سبزي:
گوشت بي استخون----------------نيم کيلو
سبزي قورمه-----------------------يک کيلو
لوبيا قرمز---------------------------يک فنجان
( بعضي جاها به جاي لوبيا قرمز لوبيا چيتي مي ريزيند)
آب ليمو --------------------------- 2 قاشق سوپ خروي
پياز---------------------------------يکي
روغن------------------------------يه خورده
قلم گاو---------------------------- يک عدد درشت
ليمو عماني(اماني)----------------سه چهار تا( البته اختياريه)

سبزي قورمه رو اول سرخ مي کنيم( البته بعضي ها بخارپزش مي کنند) .
گوشت رو طبق معمول ريز ريز مي کنيم و با پياز سرخ مي کنيمو مي ذاريم با لوبيا و 5 ليوان آب بپزد. بعد کع پخت سبزي رو ميريزم توش يه کم نمک بهش ميزنيم. ليمو و قبلم رو هم بهش اضافه مي کنيم. سعلم رو کم مي کنيم که روغن بندازه.
چند تا توضيح: استفاده از قلم گاو کاملا اختياريه و البته به کساني چربي خونشون بالاست اصلا توصيه نميشه. اگه تا الان نخورديد يه بار امتحان کنيد مشتري دائميش ميشيد.
در ضمن قبل از سرو کردن قلم رو از خورش خارج کنيد( البته فقط استخونشو وگرنه محتوياتش بايد توي خورش بمونه).
بعضي جاها رب گوجه هم به قورمه سبزي مي زنند ولي ......................................
*****************************************************************************
فعلا همينا بسه. براي دو سه روزي غذا داريد.
 

amirhoman

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 آپریل 2005
نوشته‌ها
1,127
لایک‌ها
11
سن
55
محل سکونت
Tehran
به نقل از kami :
آهان يه چيزي: چون با بادمجان مشکل دارم( به هيچ وجه نمي تونم بهش دست بزنم. دست زدن همان و يه ماه باد کردن پوست همان.) شايد دستوري که ميدم چندان خوب در نياد.
***********************************************************************************************
قيمه بادنجان:
براي 6 نفر:
گوشت بي استخوان----------------نيم کيلو
بادنجان( قلمي)----------------------8 تا
لپه------------------------------------يک فنجان
پياز------------------------------------يکي
گوجه فرنگي--------------------------5 تا
روغن-----------------------------------250 گرم
نمک و فلفل- هر چه قدر دوست داريد.

اول از همه گوست رو به صورت قيمه خرد مي کنيم و با پياز( که قبلا خرد شده) و دو قاشق روغن مي ذاريم روي گاز که يه خورده تفت بخوره. بعد 5 ليوان آب بهش اضافه ميکنيم زيرشو مي کشيم پايين که با حرارت ملايم بپزه. گوشت که نرم شد لپه رو بهش اضافه مي کنيم. پوست بادمجون ها رو ميکنيم و سرخ مي کنيم و به مخلوط و گوشت و لپه اضافه مي کنيم. يه مقدار هم نمک روش مي ريزيم. گوجه ها رو هم درسته روي بادمجون ها بذاريد( البته بسته به سليقه اتون مي تونيد گوجه ها رو حلقه حلقه هم بکنيد).
در ضمن اگه يه مقدار غوره هم توش بريزيد خوشمزه تر ميشه. چند تا قل که زد خورش حاضره.
در ضمن براي سرو کردنش: گوشت و لپه وسط ظرف و بادمجون و گوجه کنارش.
********************************************************************************************
قيمه:
گوشت بي استخون-------------------يک کيلو
لپه-------------------------------------يک فنجان
ليمو عماني( اماني!)-----------------5 تا
پياز------------------------------------يک فروند!
رب گوچه فرنگي--------------------3 قاشق سوپخوري(بسته به ميلتون بيشتر يا کمتر مهم نيست!!!!)
روغن --------------------------------يه خورده
سيب زميني------------------------نيم کيلو( بازم بسته به ميلتون بيشتر باشه که چه بهتر!!!!!!!!)
ادويه---------------------------------اگه دوست داشتيد حداکثر يه قاشق مرباخوري
نمک---------------------------------هرچه قدر عشقته!
زعفران------------------------------يک قاشق چايخوري( البته واضحه که سابيده اش!)

پيازو سرخ مي کنمي بعد لپه رو باهاش تفت ميديم تا حدي که لپه له نشه. بعد گوشت رو ( که قبلا ريز ريزش کرديم) بهش اضافه ميکنيم زير گازو ميکشيم پايين و 5 ليوان آب هم ميريزم روش که گوشت بپزه. سپس! ليمو عماني( اماني!) رو مي اندازيم توش( يه نکته: قبل از اينکه ليموها رو توي خورش بندازيد با يه چنگال چند تا سوراخ روي پوست ليمو ايجاد کنيد). بعد هم رب و نمک و ادويه.
حالا ميريم سراغ سيب زميني سيب زميني ها رو نازک خلال بکنيد و سرخ کنيد( اگه موقع سرخ کردن يه مقدار کم نمک بهش بزنيد مزه خوبي خواهد داشت).
سرو کردن: خورش در ظرف ميريزيم و سيب زميني سرخ شده رو روي اون ميريزم.
نوش جان!
*************************************************************************************************
قورمه سبزي:
گوشت بي استخون----------------نيم کيلو
سبزي قورمه-----------------------يک کيلو
لوبيا قرمز---------------------------يک فنجان
( بعضي جاها به جاي لوبيا قرمز لوبيا چيتي مي ريزيند)
آب ليمو --------------------------- 2 قاشق سوپ خروي
پياز---------------------------------يکي
روغن------------------------------يه خورده
قلم گاو---------------------------- يک عدد درشت
ليمو عماني(اماني)----------------سه چهار تا( البته اختياريه)

سبزي قورمه رو اول سرخ مي کنيم( البته بعضي ها بخارپزش مي کنند) .
گوشت رو طبق معمول ريز ريز مي کنيم و با پياز سرخ مي کنيمو مي ذاريم با لوبيا و 5 ليوان آب بپزد. بعد کع پخت سبزي رو ميريزم توش يه کم نمک بهش ميزنيم. ليمو و قبلم رو هم بهش اضافه مي کنيم. سعلم رو کم مي کنيم که روغن بندازه.
چند تا توضيح: استفاده از قلم گاو کاملا اختياريه و البته به کساني چربي خونشون بالاست اصلا توصيه نميشه. اگه تا الان نخورديد يه بار امتحان کنيد مشتري دائميش ميشيد.
در ضمن قبل از سرو کردن قلم رو از خورش خارج کنيد( البته فقط استخونشو وگرنه محتوياتش بايد توي خورش بمونه).
بعضي جاها رب گوجه هم به قورمه سبزي مي زنند ولي ......................................
*****************************************************************************
فعلا همينا بسه. براي دو سه روزي غذا داريد.






دستت درد نكنه . ريزه كاريها يادت نره.
 
بالا