2funs
Registered User
اگر می خواهید یک وبمستر باشید ابتدا باید یک developer حرفه ای باشید.
من به عنوان یک توسعه دهنده وب به صورت تمام وقت کارم کار کردن با کد و تولید محتوا هست، و الان طوری شدم که همه اطرافیانم رو به صورت کد می بینم! که متاسفانه لقب دیوانه رو به ما چسبوندن!
من کارم رو واقعا دوست دارم و به هیچ قیمتی حاضر نیستم ازش دست بکشم حتی در بدترین شرایط اقتصادی و فضای افتضاح سایبری کشور...
Webmaster يا مدير سايت، به شخصی اطلاق می شود که وظيفه کنترل وب سايت و صحت عملکرد آن را بر عهده دارد. البته در بعضی از مقالات به هر کسی که کاري برای يک وب سايت یا وبلاگ انجام دهد Webmaster مي گويند. مثلاً حتي به کسی که اطلاعات يک وب سايت را تايپ می کند و آن ها را ارسال مي کند Webmaster مي گويند. (که در واقع آنها فقط یک نویسنده اند)
اما به عقيده من به چنين شخصی فقط می توان يک کاربر ساده (webuser) اطلاق کرد و وظايف Webmaster بيش تر از تايپ کردن اطلاعات و حتی چينش عکس، تصاوير و متن است.
اگر بخواهیم تعریف وسیع تری از وب مستری داشته باشیم، در واقع به جز جنبه های فنی از سرپرستی، ساخت وب سایت و تعمیر و نگهداری گرفته تا تولید و مدیریت محتوا، تبلیغات، بازاریابی و شب بیداری ها! (جهت support)، مهمترین رکن یه وبمستر حرفه ای اینه که بتونه روزی تا 12 ساعت فقط با کد کار کنه و همیشه بروز باشه تا بتونه سیستم و خدماتشو آپدیت نگهداره.
وظایف و مسئولیت های یک توسعه دهنده وب یا Webmaster :
وظایف اصلی: * تعمیر و نگهداری * برنامه نویسی * طراحی * توسعه * پشتیبانی سرور * تولید محتوا
1- بررسی وضعيت سرور (هاستينگ) سايت (از لحاظ up بودن - درست کارکردن، کندی و يا ترافيک آن).
2- برقراری امنیت اطلاعات کاربران و پایگاه داده و (debug) بر طرف کردن حفره های امنیتی
به عنوان یک مدیر تمرکز شدیدی روی این قسمت دارم و تمام مناطق سیستم رو تحت نظر دارم. اما زمان زیادی براش صرف نمی کنم!
3- پاسخگويی و تشکر از ایمیل های های کاربران و تهيه آرشيو از آن ها.
4- تهيه بانک اطلاعاتی از کاربرانی که به سايت ایمیل می زند (جهت اطلاع رسانی).
5- بررسی صحيح بودن لينک های موجود در سايت.
6- بررسی عناوين (title) صفحه ها و مرتبط کردن آن با موضوع اصلی سایت (که در نوار آبی بالای صفحه سايت نوشته می شود).
7- بررسی اشکالاتی که بازديدکنندگان سايت مطرح می کنند و رفع آن ها.
سایت شما باید طوری طراحی شود که تمام مرورگرها حتی نت اسکیپ هم بتوانند سایت شما رو بدون اشکالی نمایش دهد. (پیشنهاد می کنم اگر می خواهید از جدیدترین تکنولوژی ها مثل css3 و html5 در صفحات خود استفاده کنید حتما برای مرورگرهای سطح پایین مثل ie6 هم css جداگانه بنویسید.)
8- ثبت نام سايت در موتور های جستجو و سایت های لینکدهی جمعی و شبکه های اجتماعی.
9- بالا بردن رتبه و محبوبیت سايت در موتورهای جستجو.
10- بررسی منابع ورود کاربران به سايت (referral link).
11- بررسی و گسترش کلمات کليدی که موتور های جستجوگر سايت را با آن می شناسند.
12- بررسی صفحات پر بازديدکننده و کم بازديدکننده سايت و بهبود آن ها.
13- بررسی صفحاتی که کاربران با ديدن آن از سايت خارج می شوند (exit page).
14- درک نياز مخاطبان سايت از طريق هماهنگی بين نام سايت و کيفيت مطالب.
15- بررسی گستردگی جغرافيايی بازديد کنندگان سايت، علل آن و گسترش آن.
16- نظر خواهی در مورد گرافيک و طراحی وب سايت و سرعت download شدن صفحات.
17- درخواست لينک (URL) به سايت از سايت های مرتبط.
18- بررسی صفحاتی که مدتهاست به روز نشده اند و به روز کردن آن ها.
19- ارسال به موقع اطلاعات جديد سايت در ساعات خاصی در شبانه روز.
20- بررسی سايت های پر بيننده و مرتبط با سايت جهت در خواست لينک و يا تبليغات در آن سايت ها.
21- افزايش تعداد لينک های موجود در سايت به سايت هاي ديگر (اين عمل موجب ارتقای رتبه سايت در موتور های جستجوگر نيز می گردد).
22- بررسی امکان دو يا چند زبانه کردن سايت (درک نياز مخاطبان).
23- بررسی اين نکته که آيا نام وب سايت هايی که لينک آن ها در سايت آمده تغيير يافته يا خير؟ (بهترین راه طراحی یک روبات است که خودش تشخیص بده)
24- ايجاد جذابيت و تنوع براي کاربران از راه هايی مثل برگزاری مسابقات، جايزه، سرگرمی و...
25- ارائه گزارش ساليانه به بازديدکنندگان درباره عملکرد سايت در طول يک سال گذشته.
26- ارائه يادداشت ها، وقايع يا گزارش های روزانه يا هفتگي از طريق وبلاگ های شخصي.
27- برنامه نویسی حرفه ای و بدون اشکال و توسعه و بروز نگهداشتن آن
و...
به طور کلی به عنوان یک وبمستر ترجیح می دم:
10% از زمانم رو به طراحی وب اختصاص بدم
45% توسعه وب
18% مدیریت سایت
27% مدیریت محتوا
---------------------------------------------------------------------------------------------
آیا می خواهید تبدیل به یک وبسمتر حرفه ای شوید؟
آیا می خواهید یکروز به مدت 24 ساعت جای یک وبمستر زندگی کنید؟! یا بهتره بگم آیا می توانید فقط یکروز کارهای یک وبمستر حرفه ای رو انجام بدید؟!
آیا می خواهید منابع درآمد یک وبمستر را بدانید؟
آیا می خواهید هزینه ها و درآمد های پنهانی یک وبمستر را بدانید؟
گمون نکنم کسی بتونه به وبمستری با شرایط فعلی با این همه کار سخت ادامه بده مگر اینکه واقعا علاقه داشته باشه (اگر علاقه نباشه ضریب موفقیت شما تقریبا صفره!)
شما می توانید در حد یک برج ساز از این کار درآمد داشته باشید اگر برای کارتان واقعا ارزش قائل باشید و تمام وقت روی پروژه تان کار کنید، در حدی که بهش وابسته بشید و با هر بار شرایط جدید و مسئله جدید بتوانید استراتژی جدیدی پیاده کنید برای موفقیت.
خوشحال میشم با ما همراه باشید و اطلاعات و نظرات خود را در این فروم در اختیار همه دوستان قرار دهید.
با سپاس
Ali _ Web Developer
من به عنوان یک توسعه دهنده وب به صورت تمام وقت کارم کار کردن با کد و تولید محتوا هست، و الان طوری شدم که همه اطرافیانم رو به صورت کد می بینم! که متاسفانه لقب دیوانه رو به ما چسبوندن!
من کارم رو واقعا دوست دارم و به هیچ قیمتی حاضر نیستم ازش دست بکشم حتی در بدترین شرایط اقتصادی و فضای افتضاح سایبری کشور...
Webmaster يا مدير سايت، به شخصی اطلاق می شود که وظيفه کنترل وب سايت و صحت عملکرد آن را بر عهده دارد. البته در بعضی از مقالات به هر کسی که کاري برای يک وب سايت یا وبلاگ انجام دهد Webmaster مي گويند. مثلاً حتي به کسی که اطلاعات يک وب سايت را تايپ می کند و آن ها را ارسال مي کند Webmaster مي گويند. (که در واقع آنها فقط یک نویسنده اند)
اما به عقيده من به چنين شخصی فقط می توان يک کاربر ساده (webuser) اطلاق کرد و وظايف Webmaster بيش تر از تايپ کردن اطلاعات و حتی چينش عکس، تصاوير و متن است.
اگر بخواهیم تعریف وسیع تری از وب مستری داشته باشیم، در واقع به جز جنبه های فنی از سرپرستی، ساخت وب سایت و تعمیر و نگهداری گرفته تا تولید و مدیریت محتوا، تبلیغات، بازاریابی و شب بیداری ها! (جهت support)، مهمترین رکن یه وبمستر حرفه ای اینه که بتونه روزی تا 12 ساعت فقط با کد کار کنه و همیشه بروز باشه تا بتونه سیستم و خدماتشو آپدیت نگهداره.
وظایف و مسئولیت های یک توسعه دهنده وب یا Webmaster :
وظایف اصلی: * تعمیر و نگهداری * برنامه نویسی * طراحی * توسعه * پشتیبانی سرور * تولید محتوا
1- بررسی وضعيت سرور (هاستينگ) سايت (از لحاظ up بودن - درست کارکردن، کندی و يا ترافيک آن).
2- برقراری امنیت اطلاعات کاربران و پایگاه داده و (debug) بر طرف کردن حفره های امنیتی
به عنوان یک مدیر تمرکز شدیدی روی این قسمت دارم و تمام مناطق سیستم رو تحت نظر دارم. اما زمان زیادی براش صرف نمی کنم!
3- پاسخگويی و تشکر از ایمیل های های کاربران و تهيه آرشيو از آن ها.
4- تهيه بانک اطلاعاتی از کاربرانی که به سايت ایمیل می زند (جهت اطلاع رسانی).
5- بررسی صحيح بودن لينک های موجود در سايت.
6- بررسی عناوين (title) صفحه ها و مرتبط کردن آن با موضوع اصلی سایت (که در نوار آبی بالای صفحه سايت نوشته می شود).
7- بررسی اشکالاتی که بازديدکنندگان سايت مطرح می کنند و رفع آن ها.
سایت شما باید طوری طراحی شود که تمام مرورگرها حتی نت اسکیپ هم بتوانند سایت شما رو بدون اشکالی نمایش دهد. (پیشنهاد می کنم اگر می خواهید از جدیدترین تکنولوژی ها مثل css3 و html5 در صفحات خود استفاده کنید حتما برای مرورگرهای سطح پایین مثل ie6 هم css جداگانه بنویسید.)
8- ثبت نام سايت در موتور های جستجو و سایت های لینکدهی جمعی و شبکه های اجتماعی.
9- بالا بردن رتبه و محبوبیت سايت در موتورهای جستجو.
10- بررسی منابع ورود کاربران به سايت (referral link).
11- بررسی و گسترش کلمات کليدی که موتور های جستجوگر سايت را با آن می شناسند.
12- بررسی صفحات پر بازديدکننده و کم بازديدکننده سايت و بهبود آن ها.
13- بررسی صفحاتی که کاربران با ديدن آن از سايت خارج می شوند (exit page).
14- درک نياز مخاطبان سايت از طريق هماهنگی بين نام سايت و کيفيت مطالب.
15- بررسی گستردگی جغرافيايی بازديد کنندگان سايت، علل آن و گسترش آن.
16- نظر خواهی در مورد گرافيک و طراحی وب سايت و سرعت download شدن صفحات.
17- درخواست لينک (URL) به سايت از سايت های مرتبط.
18- بررسی صفحاتی که مدتهاست به روز نشده اند و به روز کردن آن ها.
19- ارسال به موقع اطلاعات جديد سايت در ساعات خاصی در شبانه روز.
20- بررسی سايت های پر بيننده و مرتبط با سايت جهت در خواست لينک و يا تبليغات در آن سايت ها.
21- افزايش تعداد لينک های موجود در سايت به سايت هاي ديگر (اين عمل موجب ارتقای رتبه سايت در موتور های جستجوگر نيز می گردد).
22- بررسی امکان دو يا چند زبانه کردن سايت (درک نياز مخاطبان).
23- بررسی اين نکته که آيا نام وب سايت هايی که لينک آن ها در سايت آمده تغيير يافته يا خير؟ (بهترین راه طراحی یک روبات است که خودش تشخیص بده)
24- ايجاد جذابيت و تنوع براي کاربران از راه هايی مثل برگزاری مسابقات، جايزه، سرگرمی و...
25- ارائه گزارش ساليانه به بازديدکنندگان درباره عملکرد سايت در طول يک سال گذشته.
26- ارائه يادداشت ها، وقايع يا گزارش های روزانه يا هفتگي از طريق وبلاگ های شخصي.
27- برنامه نویسی حرفه ای و بدون اشکال و توسعه و بروز نگهداشتن آن
و...
به طور کلی به عنوان یک وبمستر ترجیح می دم:
10% از زمانم رو به طراحی وب اختصاص بدم
45% توسعه وب
18% مدیریت سایت
27% مدیریت محتوا
---------------------------------------------------------------------------------------------
آیا می خواهید تبدیل به یک وبسمتر حرفه ای شوید؟
آیا می خواهید یکروز به مدت 24 ساعت جای یک وبمستر زندگی کنید؟! یا بهتره بگم آیا می توانید فقط یکروز کارهای یک وبمستر حرفه ای رو انجام بدید؟!
آیا می خواهید منابع درآمد یک وبمستر را بدانید؟
آیا می خواهید هزینه ها و درآمد های پنهانی یک وبمستر را بدانید؟
گمون نکنم کسی بتونه به وبمستری با شرایط فعلی با این همه کار سخت ادامه بده مگر اینکه واقعا علاقه داشته باشه (اگر علاقه نباشه ضریب موفقیت شما تقریبا صفره!)
شما می توانید در حد یک برج ساز از این کار درآمد داشته باشید اگر برای کارتان واقعا ارزش قائل باشید و تمام وقت روی پروژه تان کار کنید، در حدی که بهش وابسته بشید و با هر بار شرایط جدید و مسئله جدید بتوانید استراتژی جدیدی پیاده کنید برای موفقیت.
خوشحال میشم با ما همراه باشید و اطلاعات و نظرات خود را در این فروم در اختیار همه دوستان قرار دهید.
با سپاس
Ali _ Web Developer