• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

آموزشی / وبمستر کیست و وظایف و منابع درآمد اصلی آن چیست؟

2funs

Registered User
لایک‌ها
91
اگر می خواهید یک وبمستر باشید ابتدا باید یک developer حرفه ای باشید.

من به عنوان یک توسعه دهنده وب به صورت تمام وقت کارم کار کردن با کد و تولید محتوا هست، و الان طوری شدم که همه اطرافیانم رو به صورت کد می بینم! که متاسفانه لقب دیوانه رو به ما چسبوندن!
من کارم رو واقعا دوست دارم و به هیچ قیمتی حاضر نیستم ازش دست بکشم حتی در بدترین شرایط اقتصادی و فضای افتضاح سایبری کشور...

Webmaster يا مدير سايت، به شخصی اطلاق می شود که وظيفه کنترل وب سايت و صحت عملکرد آن را بر عهده دارد. البته در بعضی از مقالات به هر کسی که کاري برای يک وب سايت یا وبلاگ انجام دهد Webmaster مي گويند. مثلاً حتي به کسی که اطلاعات يک وب سايت را تايپ می کند و آن ها را ارسال مي کند Webmaster مي گويند. (که در واقع آنها فقط یک نویسنده اند)

اما به عقيده من به چنين شخصی فقط می توان يک کاربر ساده (webuser) اطلاق کرد و وظايف Webmaster بيش تر از تايپ کردن اطلاعات و حتی چينش عکس، تصاوير و متن است.

اگر بخواهیم تعریف وسیع تری از وب مستری داشته باشیم، در واقع به جز جنبه های فنی از سرپرستی، ساخت وب سایت و تعمیر و نگهداری گرفته تا تولید و مدیریت محتوا، تبلیغات، بازاریابی و شب بیداری ها! (جهت support)، مهمترین رکن یه وبمستر حرفه ای اینه که بتونه روزی تا 12 ساعت فقط با کد کار کنه و همیشه بروز باشه تا بتونه سیستم و خدماتشو آپدیت نگهداره.

وظایف و مسئولیت های یک توسعه دهنده وب یا Webmaster :

وظایف اصلی: * تعمیر و نگهداری * برنامه نویسی * طراحی * توسعه * پشتیبانی سرور * تولید محتوا

1- بررسی وضعيت سرور (هاستينگ) سايت (از لحاظ up بودن - درست کارکردن، کندی و يا ترافيک آن).

2- برقراری امنیت اطلاعات کاربران و پایگاه داده و (debug) بر طرف کردن حفره های امنیتی

به عنوان یک مدیر تمرکز شدیدی روی این قسمت دارم و تمام مناطق سیستم رو تحت نظر دارم. اما زمان زیادی براش صرف نمی کنم!

3- پاسخگويی و تشکر از ایمیل های های کاربران و تهيه آرشيو از آن ها.

4- تهيه بانک اطلاعاتی از کاربرانی که به سايت ایمیل می زند (جهت اطلاع رسانی).

5- بررسی صحيح بودن لينک های موجود در سايت.

6- بررسی عناوين (title) صفحه ها و مرتبط کردن آن با موضوع اصلی سایت (که در نوار آبی بالای صفحه سايت نوشته می شود).

7- بررسی اشکالاتی که بازديدکنندگان سايت مطرح می کنند و رفع آن ها.

سایت شما باید طوری طراحی شود که تمام مرورگرها حتی نت اسکیپ هم بتوانند سایت شما رو بدون اشکالی نمایش دهد. (پیشنهاد می کنم اگر می خواهید از جدیدترین تکنولوژی ها مثل css3 و html5 در صفحات خود استفاده کنید حتما برای مرورگرهای سطح پایین مثل ie6 هم css جداگانه بنویسید.)

8- ثبت نام سايت در موتور های جستجو و سایت های لینکدهی جمعی و شبکه های اجتماعی.

9- بالا بردن رتبه و محبوبیت سايت در موتورهای جستجو.

10- بررسی منابع ورود کاربران به سايت (referral link).

11- بررسی و گسترش کلمات کليدی که موتور های جستجوگر سايت را با آن می شناسند.

12- بررسی صفحات پر بازديدکننده و کم بازديدکننده سايت و بهبود آن ها.

13- بررسی صفحاتی که کاربران با ديدن آن از سايت خارج می شوند (exit page).

14- درک نياز مخاطبان سايت از طريق هماهنگی بين نام سايت و کيفيت مطالب.

15- بررسی گستردگی جغرافيايی بازديد کنندگان سايت، علل آن و گسترش آن.

16- نظر خواهی در مورد گرافيک و طراحی وب سايت و سرعت download شدن صفحات.

17- درخواست لينک (URL) به سايت از سايت های مرتبط.

18- بررسی صفحاتی که مدتهاست به روز نشده اند و به روز کردن آن ها.

19- ارسال به موقع اطلاعات جديد سايت در ساعات خاصی در شبانه روز.

20- بررسی سايت های پر بيننده و مرتبط با سايت جهت در خواست لينک و يا تبليغات در آن سايت ها.

21- افزايش تعداد لينک های موجود در سايت به سايت هاي ديگر (اين عمل موجب ارتقای رتبه سايت در موتور های جستجوگر نيز می گردد).

22- بررسی امکان دو يا چند زبانه کردن سايت (درک نياز مخاطبان).

23- بررسی اين نکته که آيا نام وب سايت هايی که لينک آن ها در سايت آمده تغيير يافته يا خير؟ (بهترین راه طراحی یک روبات است که خودش تشخیص بده)

24- ايجاد جذابيت و تنوع براي کاربران از راه هايی مثل برگزاری مسابقات، جايزه، سرگرمی و...

25- ارائه گزارش ساليانه به بازديدکنندگان درباره عملکرد سايت در طول يک سال گذشته.

26- ارائه يادداشت ها، وقايع يا گزارش های روزانه يا هفتگي از طريق وبلاگ های شخصي.

27- برنامه نویسی حرفه ای و بدون اشکال و توسعه و بروز نگهداشتن آن

و...

به طور کلی به عنوان یک وبمستر ترجیح می دم:

10% از زمانم رو به طراحی وب اختصاص بدم
45% توسعه وب
18% مدیریت سایت
27% مدیریت محتوا
---------------------------------------------------------------------------------------------

آیا می خواهید تبدیل به یک وبسمتر حرفه ای شوید؟
آیا می خواهید یکروز به مدت 24 ساعت جای یک وبمستر زندگی کنید؟! یا بهتره بگم آیا می توانید فقط یکروز کارهای یک وبمستر حرفه ای رو انجام بدید؟!
آیا می خواهید منابع درآمد یک وبمستر را بدانید؟
آیا می خواهید هزینه ها و درآمد های پنهانی یک وبمستر را بدانید؟
گمون نکنم کسی بتونه به وبمستری با شرایط فعلی با این همه کار سخت ادامه بده مگر اینکه واقعا علاقه داشته باشه (اگر علاقه نباشه ضریب موفقیت شما تقریبا صفره!)

شما می توانید در حد یک برج ساز از این کار درآمد داشته باشید اگر برای کارتان واقعا ارزش قائل باشید و تمام وقت روی پروژه تان کار کنید، در حدی که بهش وابسته بشید و با هر بار شرایط جدید و مسئله جدید بتوانید استراتژی جدیدی پیاده کنید برای موفقیت.

خوشحال میشم با ما همراه باشید و اطلاعات و نظرات خود را در این فروم در اختیار همه دوستان قرار دهید.:)

با سپاس
Ali _ Web Developer

Sashi24

کاربر فعال درآمد اینترنتی
کاربر فعال
لایک‌ها
230
شما می توانید در حد یک برج ساز از این کار درآمد داشته باشید اگر برای کارتان واقعا ارزش قائل باشید و تمام وقت روی پروژه تان کار کنید، در حدی که بهش وابسته بشید و با هر بار شرایط جدید و مسئله جدید بتوانید استراتژی جدیدی پیاده کنید برای موفقیت.
جالب بود مخصوصا این مطلب پایانیش .
این دکمه لایک کو ؟‌

نویسنده خودتون بودید ‌؟

2funs

Registered User
لایک‌ها
91

adgah

Registered User
لایک‌ها
4
مطالبی که نوشته بودید خیلی جامع و جالب بود و واقعا از خواندن لذت بردم.

من تصمیم دارم یک سایت حرفه ای برای وبمسترهای ایران ایجاد کنم و با ارسال ایمیل به حدود شش هزار وبمستری که در سیستم ادگاه عضو هستند، از همه دعوت کنم که عضو این سایت شوند، خوشحال می شوم که بتوانیم در این زمینه با هم همکاری داشته باشیم.

ضمنا عنوان سایت را webmodiran.com انتخاب کرده ام که می شود هم به صورت فارسی «وب مدیران» خواند و هم به صورت «وبمد ایران»، اصطلاح وبمد (Webmod) می تواند به معنی ماژولهای (Modules) وب باشد، آنچنانکه در اینجا اشاره شده: WebMods - ZNC یعنی یک نگاه ماژولار به ساختار وب، کاری که کمتر در کشور ما به این صورت ساخت یافته انجام می شود، این ماژولها که شامل طراحی مناسب، مدیریت محتوا، تبلیغات، پشتیبانی و دیگر مواردی است که شما اشاره کردید، اگر درست در کنار هم قرار بگیرند می توانند موجب موفقیت یک سایت شوند، وگرنه نقص هریک می تواند عامل ناکامی آن سایت باشد.

سعادت

Registered User
لایک‌ها
1,134
ممنون بابت مطلب مفیدتون ولی تا اونجایی که من میدونم برنامه نویسی و کدینگ جزء وظایف وبمستر نیست بلکه جزء وظایف کدر , برنامه نویس یا وب دیزاینر و یا توسعه دهنده وب هست

و نمیتونیم بگیم اگه وبمستری کدینگ و برنامه نویسی بلد نباشه پس وبمستر نیست در صورتی که اگر وب دیزاینر ( کدر , برنامه نویس یا توسعه دهنده وب ) برنامه نویسی بلد نباشه دیگه نمیشه بهش گفت وب دیزاینر

adgah

Registered User
لایک‌ها
4
به نظر من کار یک وبمستر شبیه یک کارگردان است، البته این شخص می تواند خودش تهیه کننده و حتی بازیگر هم باشد ولی وظیفه اصلی اش کارگردانی است، تهیه کننده شخصی است که درخواست تهیه یک سایت را دارد، وی می بایست ضمن مشاوره با کارگردان هرآنچه که وی نیاز دارد، از قبیل یک دامین مناسب، هاست یا سرور (وابسته به نوع کار)، نرم افزارهای مورد نیاز، نویسندگان، محتوی و غیره را تهیه کند، حال کارگردان می بایست از این ابزار استفاده کرده و وبسایت را مدیریت کند.

کارهای مثل جذب بازدیدکننده، بهبود سئو و رتبه الکسا از وظایف اصلی یک وبمستر است، یعنی این شخص باید با دنیای مجازی وب آشنایی کامل داشته باشد و بتواند از انواع روشهایی که موجب ترقی و پیشرفت یک سایت می شود استفاده کند، داشتن هر نوع تخصصی در زمینه برنامه نویسی، شبکه، امنیت و غیره موجب می شود که یک ویمستر بتواند کارش را به نحو بهتری انجام دهد.

2funs

Registered User
لایک‌ها
91
مطلب جالبی بود :) بنظرم تعریف خوب و نزدیکی هست . دست گلتون درد نکنه

مطلب خوبی بود
ادامه بدید

جالب بود مرسی.

Sent from my iPad using Tapatalk

مطالبی که نوشته بودید خیلی جامع و جالب بود و واقعا از خواندن لذت بردم.

من تصمیم دارم یک سایت حرفه ای برای وبمسترهای ایران ایجاد کنم و با ارسال ایمیل به حدود شش هزار وبمستری که در سیستم ادگاه عضو هستند، از همه دعوت کنم که عضو این سایت شوند، خوشحال می شوم که بتوانیم در این زمینه با هم همکاری داشته باشیم.

ضمنا عنوان سایت را webmodiran.com انتخاب کرده ام که می شود هم به صورت فارسی «وب مدیران» خواند و هم به صورت «وبمد ایران»، اصطلاح وبمد (Webmod) می تواند به معنی ماژولهای (Modules) وب باشد، آنچنانکه در اینجا اشاره شده: WebMods - ZNC یعنی یک نگاه ماژولار به ساختار وب، کاری که کمتر در کشور ما به این صورت ساخت یافته انجام می شود، این ماژولها که شامل طراحی مناسب، مدیریت محتوا، تبلیغات، پشتیبانی و دیگر مواردی است که شما اشاره کردید، اگر درست در کنار هم قرار بگیرند می توانند موجب موفقیت یک سایت شوند، وگرنه نقص هریک می تواند عامل ناکامی آن سایت باشد.

عالی بود!!!
ادامش بده:happy:

ممنون دوستان:heart:

2funs

Registered User
لایک‌ها
91
ممنون بابت مطلب مفیدتون ولی تا اونجایی که من میدونم برنامه نویسی و کدینگ جزء وظایف وبمستر نیست بلکه جزء وظایف کدر , برنامه نویس یا وب دیزاینر و یا توسعه دهنده وب هست

و نمیتونیم بگیم اگه وبمستری کدینگ و برنامه نویسی بلد نباشه پس وبمستر نیست در صورتی که اگر وب دیزاینر ( کدر , برنامه نویس یا توسعه دهنده وب ) برنامه نویسی بلد نباشه دیگه نمیشه بهش گفت وب دیزاینر

ممنون از نظرت ولی نمونه های ناموفقی که دور خودمون هست رو یه نگاهی بندازید. فکر می کنید مشکل اصلیشون چی باشه؟
در ضمن ما داریم به صورت حرفه ای همه چیز رو بیان می کنیم این چیزی که شما میگی میشه نویسنده یک وبلاگ یا یک کاربر ساده.

وبمستر چیزی نیست جز یک سرپرست همه فن حریف!

یک سایت توسط شما راه اندازی میشه با تمام امکانات مورد نیاز، حالا شما برای هر قسمت برای نگهداری یا امنیت یا توسعه یک کارمند استخدام می کنید.
(سیستمی که توسط شما ایجاد میشه ولی توسط زیر دستان شما اداره میشه.)

کار شما به عنوان یک مدیر فقط و فقط اینه که اطلاعاتتون رو در تمام زمینه های بالا افزایش بدید (آپدیت باشید) و روی تیم مدیریت کنید. همینو بس!

شما تا زمانی که دانش برنامه نویسی نداشته باشی نمی تونی حتی افراد متخصص رو دور خودت جمع کنی، چون نمی تونی متوجه بشی آیا طرف این کاره هست یا داره سر مارو شیره می ماله؟! زمانی هم که شما سر از کار طرف در نیاری قدرت مدیریتت پایین میاد و این یعنی همون اتفاقی که نباید بیوفته... (شکستی که از همون اول پیش بینی شده):)

مثال: زمانی که می خوای یک آپارتمان بسازی 500 میلیون می دی به طرف میگی بیا این زمین اینم پول، یه 4 طبقه واسم بساز؟؟
یا نه
میری تحقیق می کنی می بینی این ساختمان چطوری باید ساخته بشه چقدر زیر بنا می خواد، شما باید اطلاعاتت حداقل در حد یک ناظر باشه. از زیر زمین که پی کنده میشه تا سقف بالاترین طبقه باید برنامه و مدیریت داشته باشی. وگرنه یک چیزی تفکی تحویلت میدن که مجبور میشی آخر واسه اینکه رو دستت نمونه زیر قیمت بازار ردش کنی بره...:wacko:

به هر حال منه وبمستر چه به ساختمون سازی؟ من اصلا حالم از برج سازی بهم می خوره!

2funs

Registered User
لایک‌ها
91
به نظر من کار یک وبمستر شبیه یک کارگردان است، البته این شخص می تواند خودش تهیه کننده و حتی بازیگر هم باشد ولی وظیفه اصلی اش کارگردانی است، تهیه کننده شخصی است که درخواست تهیه یک سایت را دارد، وی می بایست ضمن مشاوره با کارگردان هرآنچه که وی نیاز دارد، از قبیل یک دامین مناسب، هاست یا سرور (وابسته به نوع کار)، نرم افزارهای مورد نیاز، نویسندگان، محتوی و غیره را تهیه کند، حال کارگردان می بایست از این ابزار استفاده کرده و وبسایت را مدیریت کند.

کارهای مثل جذب بازدیدکننده، بهبود سئو و رتبه الکسا از وظایف اصلی یک وبمستر است، یعنی این شخص باید با دنیای مجازی وب آشنایی کامل داشته باشد و بتواند از انواع روشهایی که موجب ترقی و پیشرفت یک سایت می شود استفاده کند، داشتن هر نوع تخصصی در زمینه برنامه نویسی، شبکه، امنیت و غیره موجب می شود که یک ویمستر بتواند کارش را به نحو بهتری انجام دهد.

تمام این تخصص ها رو داشته باشی عاشق کارت نباشی همش میشه کشک!
بیشتری ها فکر می کنن هر کی سایت بزنه میشه میلیاردر.
اما استعداد، عشق، پشتکار حرف اول رو می زنه برای استارت.

;)

Last edited:

1eng.ir

Registered User
لایک‌ها
1,504
مرسی همشهری، عالی بود.
ولی با بخش "برنامه نویسی" و "مدیریت سرور" و "امنیت سایت و سرور" که به عنوان وظیفه وبمستر باشه مخالفم. به نظرم این موارد پوئن مثبت یه وبمستر تلقی میشن. بهتر بود مینوشتید "دارا بودن اطلاعات حداقلی از برنامه نویسی و مدیریت سرور و امنیت و ..."

پ.ن: نظر من بود، زیاد مهم تلقیش نکن :دی

alishadmehr

Registered User
لایک‌ها
135
مرسی همشهری، عالی بود.
ولی با بخش "برنامه نویسی" و "مدیریت سرور" و "امنیت سایت و سرور" که به عنوان وظیفه وبمستر باشه مخالفم. به نظرم این موارد پوئن مثبت یه وبمستر تلقی میشن. بهتر بود مینوشتید "دارا بودن اطلاعات حداقلی از برنامه نویسی و مدیریت سرور و امنیت و ..."

منم نظرم همین هست .

اطلاعات جزیی مربوط میشه به متخصص اون کار مثل برنامه نویس ، طراح و مدیر سرور و ...

داشتن اطلاعات کلی هم برای وبمستر جالب نیست چون دید و سیاستگذاریش رو محدود میکنه .

بنابر این اگر یک لایه ای رو بین اطلاعات کلی و جزئی در زمینه های برنامه نویسی و مدیریت سرور ( کلا وب و اینترنت ) و این مسائل فرض کنیم اون لایه رو میشه به نظرم یک نیاز برای وبمستر تلقی کرد.

وبمستر حرفه ای و معمولی (به عبارتی آماتور ) هم فرقشون در همین موضوع هست.

2funs

Registered User
لایک‌ها
91
مرسی همشهری، عالی بود.

مهمترین ویژگی یک سرپرست یا موسس سایت، علم و ایده و همچنین عشق به کار اون هست که درواقع خودشو با دیگران متمایز می کنه.
(حتی اگر صدها کپی از روی سیستم اون زده بشه باز هم جایگاه خودش رو در بین رقبا خواهد داشت)

اگر علم و آگاهی همه جانبه تو این کار نباشه عاقبتش میشه کارول بارتز مدیر عامل اسبق یاهو.

ببین دوست من روز به روز داره اعتماد کاربران اینترنت ایران به فضای سایبر کمتر میشه، خرید ها کمتر میشه، طوری که من فروشگاهمو تعطیل کردم واسه اینکه از جای دیگه خرید می کردن فحششو ما می خوردیم!
حتی طوری شده که فیس(بوک) که تا چند ماه پیش ایرانی ها اصلا تحویلش نمی گرفتن الان رتبه 10 ایران رو داره و کلوب بعد از اون قرار گرفته. (این یک فاجعه هست) سایتی که تو ایران مسدوده باید این رتبه رو داشته باشه؟

فاجعه بزرگتر اینه که این سایت رتبه 4 ایران رو به خودش اختصاص بده peyvandha.ir :eek: به جان خودم این سایت تا 2 ماه دیگه جایگاه گوگل هم می گیره!
یعنی نصف اون کاربرانی که می خوان وارد فیس(بوک) یا یو(تیوب) بشن که مجهز نیستن، به این صفحه بر می خورن.

بعضی ها هستن واقعا آبروی هر چی سایت ایرانی رو بردن. طراحی افتضاح، بی اعتنایی به کاربر، عمل نکردن به تعهدات و ... (اینا همش نشان دهنده مدیریت ضعیفه)

مطمئن باشید اگر قضیه تحر(یم) نبود کاربران ایران از همون سایت های خارجی خرید و نیازشون رو برطرف می کردن. پس با این اوضاع امیدوار باشید که تحر(یم) ها برداشته نشه چون کاسبی خیلی ها کساد میشه...:)

2funs

Registered User
لایک‌ها
91
منم نظرم همین هست .

اطلاعات جزیی مربوط میشه به متخصص اون کار مثل برنامه نویس ، طراح و مدیر سرور و ...

داشتن اطلاعات کلی هم برای وبمستر جالب نیست چون دید و سیاستگذاریش رو محدود میکنه .

بنابر این اگر یک لایه ای رو بین اطلاعات کلی و جزئی در زمینه های برنامه نویسی و مدیریت سرور ( کلا وب و اینترنت ) و این مسائل فرض کنیم اون لایه رو میشه به نظرم یک نیاز برای وبمستر تلقی کرد.

وبمستر حرفه ای و معمولی (به عبارتی آماتور ) هم فرقشون در همین موضوع هست.

وبمستر حرفه ای یا آماتور نداریم.

شما یا مدیر سایت هستین - یا وبلاگ نویس
اگر مدیر سایت هستین چاره ای ندارین جز اینکه خودتونو به اون موارد تجهیز کنید.

به هر صورت از نظر شما ممنونم

alishadmehr

Registered User
لایک‌ها
135
وبمستر حرفه ای یا آماتور نداریم.

شما یا مدیر سایت هستین - یا وبلاگ نویس
اگر مدیر سایت هستین چاره ای ندارین جز اینکه خودتونو به اون موارد تجهیز کنید.

به هر صورت از نظر شما ممنونم

چرا نداریم ؟ :دی

تقریبا میشه گفت توی همه زمینه ها میتونیم این دسته بندی رو داشته باشیم ، حرفه ای یا آماتور ( یا حتی دسته بندی بیشتر که بین این دو قرار میگیره )

یک مدیر سایت که از همون اول به قول شما به اون موارد تجهیز نیست چند ماه یا حتی چند سال طول میکشه بنابر این توی این بازه باید ایشون رو آماتور خطاب کرد.

مهمترین ویژگی یک سرپرست یا موسس سایت، علم و ایده و همچنین عشق به کار اون هست که درواقع خودشو با دیگران متمایز می کنه.
(حتی اگر صدها کپی از روی سیستم اون زده بشه باز هم جایگاه خودش رو در بین رقبا خواهد داشت)

به نظر من شاید علم به اون کار یک نیاز باشه ، اما ایده و نو آوری صرفا یک ویژگی برتری بخش برای اون وبمستر محسوب میشه .
عشق و علاقه به کار هم یک ویژگی درونی هست که سرعت پیشرفت وبمستر رو بیشتر از بقیه میکنه .

2funs

Registered User
لایک‌ها
91
:hmm: هرچی پست می فرستیم یا تاپیک می زنیم نامردا می زنن پاک می کنن!
درود به این 2 عضو عزیز Mohsen_mzh و behnam666

که همواره در شغل سنگ انداختن جلوی پا، استاد هستن!

به هر حال من از سر بیکاری اینجا مطلب نمی نویسم و هدفم اینه که کسی توگوگل سرچ می کنه کسب درآمد وبمستری، گذرش به اینجا بیوفته و بدونه چه چیزهایی نیاز هست تا حرفه ای عمل کنه. من فعالیت اصلیم تو وب غیر فارسی هست یعنی حتی تو انجمن های به زبان انگلیسی شرکت می کنم.

ترجیح می دم ادامه این مطلب رو در فایل pdf و در سایت های خودم انتشار بدم. (چون نمی خوام بعد از چند روز فشار آوردن به مغزم و هدر دادن زمانم آخر متوجه بشم همه پست هام پاک شدن!)
واقعا متاسفم برای خودم که از زمانم که از طلا برام با ارزشتره تو انجمن پیتی هدر دادم.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
پس فردا به سمت کوالامپور می پرم تا اولین کریسمس رو از نزدیک ببینم، نیاز به همسفر دارم کسی پا بود خبر بده،
پیشاپیش کریسمس مبارک . :)

بالا