• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

آمیگا بهترین کنسول بازی

b.yasini

کاربر فعال تاریخ و پزشکی و سلامت
کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
با سلام

خیلی از بروبچس حتما نام کمودور رو به خاطر دارند. شرکت معظم کمودور یکی از غول های رایانه ای در سالهای دور بود. شرکتی که نامش تا مدتها در کنار شرکت های بزرگی مثل IBM قرار گرفت و تونست بازار رو به تسخیر خودش در بیاره. یکی از افتخارات من (از معدود افتخاراتی که دارم منظورمه ها) داشتن گل سرسبد های این شرکت بوده. دستگاههای مثل کمودور 64 و آمیگا 1200 . الان که بحث بر سر دستگاههای بازی مثل PS3‌و XBOX و کینکت و موو و غیره زیاده شاید بد نباشه یادی هم رایانه های کوچکی مثل کمودور 64 بکنیم که در کنار امکانات ساده برنامه نویسی بازی های زیابیی را هم داشتند و یا آمیگا شاهکار دستگاهای بازی که سالها (به حقیقت بعدیا بیشتر توضیح می دم) از زمان خودش جلوتر بود.

شرکت آمریکایی کمودور رو بیشتر با دستگاه کمودور 64 میشناسن. دستگاهی با پردازنده ساده و 64 کیلو بایت رم. (بله کیلو ) این دستگاه به منظور نقل و انتقال نرم افزار به حافظه دارای نوار تیپ بود که در زمان خودش انقلابی محسوب میشد. نزدیکترین رقیب اسپکتروم 128 از شرکت معظم آتاری با 128 کیلو رم و پردازنده Z80 که در زمان خودش نمونه ای بدون نقص بود قد علک کرده بود که متاسفانه بدلیل نداشتن چپ ست گرافیکی از کمودور 64 کمی عقبتر قرار می گرفت.

Commodore-64-Computer.png

عکس کمودور الیته اونیکه من داشتم سفید بود

Commodore-Datassette.jpg

تیپ خوان کمودور

C64_startup_animiert.gif

واو عکس ابتدایی دستگاه کمودور چقدر این صفحه رو دوست دارم​
کمودور 64 بازی های زیبایی را به همراه خود آورد. یادم میاد اولین بازی که روی کمودور کردم بازی The last ninja 1 بود. برای من که به تی وی گیم و آتاری عادت داشتم این بازی مثل این بود که بازی Skyrim‌رو برای یک بچه که تا به حال بازی ندیده بزاری.

NinjaRemix-Amiga_Wilderness.png

عکس بازی لاست نینجا البته از کنسول آمیگا

C64_IKPlus.png

INT karate I از کمودور 64

خوب بحث اصلی مربوط به کمودور نیست. توی این تاپیک می خوام با انواع دستگاههای دیگه شرکت کمودور آشناتون کنم. برای شروع دستگاه آمیگا 500 رو انتخاب می کنم.

آمیگا 500

مدتی بعد از عرضه دستگاه کمودور 64 شرکت کمودور در یک اقدام بی نظیر با پشت سر گذاشتن شرکت های معروفی مثل Intel‌ و AMD‌(بله AMD‌اون زمان پردازنده 8051 رو برای اینتل می زد) که شرکت های کوچکی بودن و با استفاده از پردازنده غول دنیای فناوری اون زمان شرکت موتورولا دستگاهی را به نام آمیگا به بازار عرضه کرد. آمیگا 1000 و پشت بند آن آمیگا 500 دستگاههی با پردازنده 4 مگاهرتزی سری 65000 موتورولا و با 512 کیلو بایت رم انقلابی در رایانه های رومیزی بود.
دستگاههای پرتوان اپل در ائن زمان قیمت بالایی داشتند و مصرف کننده های معمولا به دستگاههای IBM‌و یا سازگار با ان روی آورده بودن. در این زمان آمیگا با ارائه سیستم عامل بسیار قوی Workbench‌که با مجوز رمسی از اپل از روی MAC os‌ساخته شده بود و سالها بعد بیل لیس از روی اونها ویندوز رو ساخت (دزدید)! و سی پی یو قوی و مدارات مجتمع سازگار به طورکیه سرعت این دستگاهها حتی از رایانه های سازگار با آی بی ام با سرعت 2 تا سه برابر بیشتر هم بیشتر بود در بین مصرف کننده ها جای باز کرد.
گرچه تبلیغات شدید آی بی ام در مورد اینکه آمیگا صرفا یک دستگاه بازی است موثر بود ولی عمده مصرف کننده آمیگا از این دستگاه فقط برای بازی استفاده نمی کردند.

Amiga500_system.jpg

آمیگا 500 با ملحقات​
آمیگا 500 با قیمت مناسب و پشتیبانی از دیسک درایو (FDD ) و باز یهای خیلی باحال و امکان وصل کردن جوی استیک ارزان بهترین انتخاب برای بازی خور های بود. وقتی من آمیگا 500 خریدم فکر می کردم از یک پیکان 42 داغون مسافر کشی (کمودور 64) سوار یه بوگاتی ویرون شدم. من که عشق بازی و برنامه نویسی داشتم یک دفعه از یک اتاق کوچیک که دست و پام توش بسته بود رفتم توی یه استادیوم ورزشی .

Amiga_520.jpg

رابط اتصال به تلویزیون آمیگا 500. این رابط بعد ها به درخواست کاربران در خود دستگاه قرار گرفت.

Amiga_1.3_and_disks.jpg

فلاپی دیسک های آمیگا

i190858_last-ninja-3-04.png

دموی بازی لاست نینجا 3 جالبه این بازی روی 3 تا فلاپی بود

i190859_last-ninja-3-06.png

خود بازی لاست نینجا 3 گرافیک ماله 22 سال پیشه دقت کنید

i190860_cannon-fodder-06.png

کنون فودر بازی محبوب استراتژی

معرفی بازی های آمیگا

در پست های بعدی بهترین دستگاه زمان خود یعنی آمیگا 1200 رو معرفی می کنم.

منبع : ویکی

Unforgiv3N

کاربر فعال سخت افزار
کاربر فعال
لایک‌ها
627
ما Floppy نداشتیم باید 1 ساعت نگاه به این صفحات رنگی میکردیم تا Ninja از روی کاست لود بشه .. واقعا کاش که همیشه در اون دوران زندگی میکردم ... همه چیز لذت بخش بودن ولی الان چی ؟ هیچ چیزی قشنگ نیست :(

b.yasini

کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
ما Floppy نداشتیم باید 1 ساعت نگاه به این صفحات رنگی میکردیم تا Ninja از روی کاست لود بشه .. واقعا کاش که همیشه در اون دوران زندگی میکردم ... همه چیز لذت بخش بودن ولی الان چی ؟ هیچ چیزی قشنگ نیست :(

من عاشق بازی روی تیپ بودم. مخصوصا وقتی هد تنظیم نبود بعد از یکساعت لود بازی اجرا نمی شد.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

gorg

Registered User
لایک‌ها
37
یاد بازیا سگا به خیر
رامبو از صبح تا شب می نشستیم منو و برادرم
یه بار دو روز نخوابیدیم تا تونستیم تمامش کنیم

gorg

Registered User
لایک‌ها
37
یادمه یه چیزی مثل کیبورد بودکه یه اسلحه هم کنارش بود و با فیش به تلویزیون وصل می شد و مثل سگا نوار می خورد
یه مدت پیش رفته بودم زاهدان هنوز می فروختن

SOHEILS2

محروم از فعالیت تجاری
محروم از فعالیت تجاری
لایک‌ها
6
اسمش میکرو بود همن یکیشو خونه دارم باحاله
یدونه کومودور 128 هم دارم
یه سگا با 16 تا بازی داخلی هم دارم
یه کیس دارم هاردش 6 گیگه و فلاپی میخوره فقط ویندوز 98 دارم رو فلاپی
اتوکد دارم رو 12 تا فلاپی
یه دسته خلبانی ماله میکرو دارم البته مشکل داره ولی انتیکه ها و تمیز
یه سیستم اس دی دارم (قبل دی دی ار)
یه دستگاه امیگا هم دارم که تمیز و نو خونه داییمه
دمت گرم اقا مارو بردی به اون دوران

sent from my goshi :D

balabala

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
5,745
یادش گرامی D: هنوز آمیگا 500 م رو دارم. فلاپی های 5 اینچی کومودور 128 هم دارم D:

Topolinoo

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
35
جقله بودیم ، رفتیم خونه فامیلمون که آمیگا داشت، آقا بازیشم فوتبال بود که تازه اومده بود و تیم ملی ایرانم داشت.
بعد یه ساعت تازه نوبت من و داداشم شد ، منم با دلخوش ایرانو برگزیدم ، داشتیم بازی می کردیم که بعد از چند دیقه
صاب آمیگا دید انگاری بدجور داریم به دسته هاش فشار می اریم ، یکی از ایادیش رو مامور کرد پاشو بزنه به آداپتور
که مثلا آمیگا خراب شده، آقا هنوزم که هنوزه تو کفم، خدا ذلیلش کنه :grrr:

Unforgiv3N

کاربر فعال سخت افزار
کاربر فعال
لایک‌ها
627
چند تا بازی بود که ما خیلی بازی میکردیم .. همین Ninja یه Mickey Mouse بود .. Enduro Racer ، Battle Vally ، Cabal , Commando , و خیلی های دیگه که الان یادم نیست .. خاطرات زنده شدن P:

b.yasini

کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
وای که کمودور 128 آرزوم بود. یکی گرفتم اما سریع ردش کردم رفت آمیگا گرفتم. کمودور 128 با کمودور 64 فرقی نداشت چرا که پردزانده کمودور ها یکی بود و فقط 64 کیلو بایت رو آدرس دهی می کرد ولی فلاپی درایو روش وای یادش بخیر.

balabala

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
5,745
اسمش میکرو بود همن یکیشو خونه دارم باحاله
یدونه کومودور 128 هم دارم
یه سگا با 16 تا بازی داخلی هم دارم
یه کیس دارم هاردش 6 گیگه و فلاپی میخوره فقط ویندوز 98 دارم رو فلاپی
اتوکد دارم رو 12 تا فلاپی
یه دسته خلبانی ماله میکرو دارم البته مشکل داره ولی انتیکه ها و تمیز
یه سیستم اس دی دارم (قبل دی دی ار)
یه دستگاه امیگا هم دارم که تمیز و نو خونه داییمه
دمت گرم اقا مارو بردی به اون دوران

sent from my goshi :D
آقا سهیل 128ت رو خریدارم D:

gorg

Registered User
لایک‌ها
37
خرید خاطرات
عجب تجارت جدیدی
حلال
البت قیمت خاطره ها بالا است

Unforgiv3N

کاربر فعال سخت افزار
کاربر فعال
لایک‌ها
627
برای Amiga که بهترین بازیها به نظرم سری بازیهای LucasArts بود .. Monkey Island و Indiana Jones ..

gorg

Registered User
لایک‌ها
37
داش بسه دیگه یاد قدیما که می کنم اشکم در میاد
چه امری گذشت از ما هی کجایی جوونی(یکی ندونه میگه 120 سالشه)

b.yasini

کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
برای Amiga که بهترین بازیها به نظرم سری بازیهای LucasArts بود .. Monkey Island و Indiana Jones ..

دقیقا Monkey Island روی آمیگا 1200 شاهکار بود.
اما از Lucas Arts من فکر می کنم Sam and .... hits the roads بهتر بود.

balabala

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
5,745
این monkey island رو من نتونستم تمومش کنم اون موقع انگلیسیم خوب نبود
crazy.gif

Unforgiv3N

کاربر فعال سخت افزار
کاربر فعال
لایک‌ها
627

b.yasini

کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
الان Remake اش آمده خیلی هم عالیه .. 1.6 گیگ .. ولی اون نسخه قدیمی کیف اش بیشتر بود P:

آره گرفتمش 2 گیگ بود خیلی باخال بود میشد همزمان که داری بازی می کنی نسخه قدیمی رو هم دید.

b.yasini

کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
آمیگا 600

281px-Amiga_600.jpg

خوب رسیدیم که نقطه جنجالی شرکت کمودودر. فکر می کنم قدیمیا این دستگاه رو خوب یادشون باشه. با موفقیت عالی دستگاه آمیگا 500 کمودور به فکر یک فروش عالی دوباره افتاد برای همین آمیگا 600 رو روانه بازار کرد. همونطور که در شکل می بینید آمیگا 600 بسیار (واقعا بسیار) کوچیک ساخته شده بود. که التبه همین مورد کمی یکی از دلایل عدم محبوبیت دستگاه به شمار می اومد.
در زمانیکه اندازه کامپیوتر های AT , xt روز به روز بزگتر می شد و از طرفی بزرگتر بودن نشان از قویتی بودن بود آمیگا در یک اقدام جنجالی اندازه را کمتر کرد. همونطور که می بینید این اندازه در اون زمان یک انقلاب محسوب می شد.
آمیگا 600 با مشخصات آمیگا 500 (در زمانیکه کمودور دستگاههای دیگه ای هم از سیر آمیگا مثل آمیگا 2000 را به بازار فرستاده بود) برای صرفدارانی مثل من یک انقلاب بود اما...

اما متاسفانه به دلیل تغییر ورکبنچ (سیستم عامل مرکزی) بیشتر بازی های آمیگا 500 روش کار نمی کرد که سریع از میزان محبوبیت اون کم شد. به طوریکه همه شروع کردن به فروختن امیگا 600. این خودش نشون میده که بیشتر طرفدارای این دستگاه اونو برای بازی می خواستند.
amiga600_big.jpg

a600_3_sm.jpg

بالا