• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اسناد مربوط به شخصیت های علمی

دانشمندی که شما دوست دارین ؟

• Total voters
    13
  • Poll closed .

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
هر کسی که به یه زمینه ی علمی علاقمنده ... حتما به دانشمندی توی اون زمینه ی علمی علاقه داره ( به طور کلی ) ... و اگر دانشمندی رو دوست داشته باشین ... می شه موضوع این تاپیک ..

اینجا قصد داریم که با دانشمندان علوم مختلف بیشتر آشنا بشیم ... و جذابیت این تاپیک اینه که اسناد و دسته نوشته های مربوط به دانشمندان رو قرار می دیم ... اسنادی از قبیل .. فایل های صوتی تصویری .. دست نوشته ها ... عکس های مهم و تاریخی .. نامه .. کتاب و مقالات ..

خلاصه اگه اینکاره باشین .. حتما از دیدنشون لذت می برین ... همونطور که من می برم
8.gif

به نظر من در هر زمینه ای که فعالیت می کنین .. علاقه به شخصیت های با ارزش اون زمینه به شدت به شما انگیزه می ده ... این هم یکی از هدف های این تاپیک ... ;)

در این بین هم اگر نیاز بود بیوگرافی هم می ذاریم .... در مورد کارهای علمی شخصیت ها , بحث هم می کنیم ...

البته عکس های عادی از دانشمندان جایگاهی توی این تاپیک نداره مگر زمانی که عکس با ارزشی باشه ...

* من سعی می کنم که اسنادی که ارائه می دم ... مقداری هم پیشینه ی تاریخی و علمی اون سند رو هم بگم... اینطوری مطالب با ارزش تری در این تاپیک گردآوری می شه .... و شما هم از خوندن , شنیدن و دیدنشون لذت بیشتری می برید ...

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
نظرسنجی به اساس علاقه اس ... و انتخاب چند گزینه هم امکان پذیره ...

اسامی زیادی برای نظرسنجی بود... سعی کردم که گزینه ها شناخته شده تر باشن و از رشته های مختلف ...خب , اگر پیشنهادی دارین برای اضافه و کم کردن دارین , استفاده می کنیم ..

می تونید دانشمند مورد علاقتون رو هم نام ببرین ...

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
دست نوشته ای از نظریه نسبیت عام ...

عکس زیر دست نوشته ای از نظریه ی نسبیت عام هست ... البته به احتمال زیاد متوجه نمی شید که چی نوشته ....

و این هم یه عکس با ارزش ... مجله ی علمی " آنالن در فیزیک " .. مجله ی ای که در سال 1905 سه مقاله از اینشتین رو چاپ کرد ( در اصل چهار مقاله چاپ کردن که مقاله ی چهارم در مورد همون رابطه ی معروف جرم و انرژی بود , ولی در هر صورت به اندازه ی سه مقاله ی قبل جنجالی نیست ) ... اون سال به عنوان سال شگفتی ها نامگذاری شده ... این نسخه از مجله یک شی کلکسیونی هست و بسیار با ارزش ... عکس از صفحه ی اول همون شماره هست

مقاله ها در زمینه ی ... نسبیت خاص ... حرکت کاتوره ای .. فوتو الکتریک

153fs658699.jpg

این هم یکی دیگه از صفحه های این مجله که به نسبیت خاص می پردازه ...

153fs659289.jpg

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
نامه ی اینشتین

حتما .. خیلی شنیدین که اینشتین توی ساخت بمب هسته ای مشارکت کرده ... خب , می خوایم بدونیم که این مشارکت چطوری و چقدر بوده ...

تنها کاری که اینشتین کرده .. فرستادن نامه ای به روزولت رئیس جمهور ایالات متحده بود .... خب , اون هم به اصرار دانشمندای مثل انریکو فرمی .. و اوپن هایمر ...

ایالات متحده زیاد رغبتی به کار بر روی این پروژه نداشت .. بیشتر به این دلیل که نمی دونست نتیجه می ده یا نه , و نمی خواست ریسک کنه و توی وضعیت جنگی هزینه ی زیادی رو برای اینکار متحمل بشه ...

خب این بی رغبتی با نامه ی اینشتین که اون زمان پیر علم بوده و یه اشاره ی اون کافی بود که با سر روی این مسئله سرمایگذاری کنن , بر طرف شد ...

عکس نامه اینشتن به روزولت ...

amaranth

Registered User
لایک‌ها
0
هر کسی که به یه زمینه ی علمی علاقمنده ... حتما به دانشمندی توی اون زمینه ی علمی علاقه داره ( به طور کلی ) ... و اگر دانشمندی رو دوست داشته باشین ... می شه موضوع این تاپیک ..

اینجا قصد داریم که با دانشمندان علوم مختلف بیشتر آشنا بشیم ... و جذابیت این تاپیک اینه که اسناد و دسته نوشته های مربوط به دانشمندان رو قرار می دیم ... اسنادی از قبیل .. فایل های صوتی تصویری .. دست نوشته ها ... عکس های مهم و تاریخی .. نامه .. کتاب و مقالات ..

خلاصه اگه اینکاره باشین .. حتما از دیدنشون لذت می برین ... همونطور که من می برم
8.gif

به نظر من در هر زمینه ای که فعالیت می کنین .. علاقه به شخصیت های با ارزش اون زمینه به شدت به شما انگیزه می ده ... این هم یکی از هدف های این تاپیک ... ;)

در این بین هم اگر نیاز بود بیوگرافی هم می ذاریم .... در مورد کارهای علمی شخصیت ها , بحث هم می کنیم ...

البته عکس های عادی از دانشمندان جایگاهی توی این تاپیک نداره مگر زمانی که عکس با ارزشی باشه ...

* من سعی می کنم که اسنادی که ارائه می دم ... مقداری هم پیشینه ی تاریخی و علمی اون سند رو هم بگم... اینطوری مطالب با ارزش تری در این تاپیک گردآوری می شه .... و شما هم از خوندن , شنیدن و دیدنشون لذت بیشتری می برید ...

سلام!

کار بسیار جالبی رو شروع کردین :)

منم به عنوان اولین نفر رای دادم:happy:

و البته فکر کنم بدونین به کی . . . درسته پروفسور اینشتین . . . :f34r::happy:

چون یکی از کسایی هست که تاثیر زیادی رو من گذاشته و و با دنیای عجیب و خارق العادش خیلی حال میکنم . . .

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
یه مستند کوتاه تصویری از اینشتین ..

مهمانی شام هست که در سال 1930 در لندن برگذار شده ... درپایان شام .. برنارد شاو ( نمایشنامه نویسی که هم جایزه ی نوبل رو برده در ادبیات و هم اسکار در هنر رو ) سخنرانی در تجلیل از اینشتین می کنه ...

155fs629978.jpg
155fs630243.jpg

اینشتین در اون زمان فوق العاده مشهور بود .. شهرتی بی حد و حصر ...

البته اینشتین دراین مهمانی تقریبا 50 ساله بوده ... هر چند که کارهای علمی اینشتین از تقریبا 40 سالگی تمام شد و باقی عمر رو به کار روی وحدت نیروها و مخالفت با کوانتوم گذروند ولی به شدت مشهور باقی موند....

http://www.4shared.com/file/18552699/3008659b/george-bernard.html

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
مقاله ی اینشتین در مراسم گرفتن جایزه ی نوبل فیزیک در سال 1921

می دونید که .. اگر هم نمی دونید , بدونید که اینشتین جایزه ی نوبلش رو به خاطر نظریه ی نسبیت نگرفته ... به خاطر مقاله ی که در مورد اثر فتو الکتریک در سال 1905 ارائه داده بود گرفت ...

ولی چند سؤال هست که جالب هستن ...

- چرا به دلیل نظریه ی نسبیت این جایزه رو نبرده ؟

- چرا بعد از گذشت تقریبا 15 سال این جایزه رو بهش دادن ؟

...

دلیل متفاوتی می تونه داشته باشه .. من چندتاش رو میگم ...

اول اینکه جایزه ی نوبل رو به کسایی می دن که کاری در جهت خدمت به بشریت انجام داده باشه و عام المنفعه باشه , این شرطی هست که خوده آلفرد نوبل گذاشته ... دلیلش هم عذاب وجدانی بود که در اثر اختراع دینامیت داشت , به همین دلیل این شرط رو برای اهدای جایزه گذاشته بود ....

خب , پر واضح بود که نسبیت چنین کاربردی رو اون موقع براش تصور نمی کردن .. و به عنوان یه نظریه ی دارای کاربرد عام المنفعه مطرح نبود ...

از طرفی نظریه ی نسبیت , خیلی بالاتر از این بود که بخواهن بهش جایزه بدن .. این نظریه ای بود که شاخه ای جدید و تازه ای در فیزیک ایجاد کرده بود .. یه اختراع و یا یه مقاله نبود ... یه نگرش بنیادی بود ... که نباید با کارهایی برندگان دیگر جایزه ی نوبل فیزیک برابر قرار بگیره ..

زیاد پر حرفی نکنم ....

یه دلیلش هم می تونه این باشه که اون زمان , اوضاع سیاسی آلمان با دیگر کشورهای اروپایی اصلا خوب نبود .. و حتی یه زمانی ( سالش رو یادم نیست ) اینشتین برای گرفتن جایزه ی نوبل کاندید شده بود که به دلیل مسائل سیاسی بهش ندادن ....

واما .. یکی دیگه از دلایل تاخیر در دادن جایزه , اینه که , کاربرد اثر فوتو الکتریک سال های بعد وارد جامعه و زندگی مردم شد .. همانند رابطه ی جرم و انرژی اینشتین که سال های خیلی بعد در زمینه تکنولوژی و تصلیحات هسته ای بکار گرفته شد ...

Fundamental ideas and problems of the theory of relativity

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
آقا اجازه ... ما هم رای دادیم ... تورینگ / پاستور / انیشتین
dw2_7.gif

جالبه .. . فیزیک , شیمی , ریاضی ... بهشون علاقه داشتین ؟ ... یا خواستین عدالت رعایت بشه , از سه رشته انتخاب کردین ؟...:D

سلام!

کار بسیار جالبی رو شروع کردین :)

...

خیلی ممنون ...

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
marie curie

خبر دار شدیم که دیروز روز وفات ماری کوری بوده ( July 4, 1934 ) ... روز زن هم که بود .... گفتیم کمی دل خانم های پی تی رو شاد کنیم .. و چند مطلب هم در مورد ماری کوری بذاریم ...

خب , چی بگیم از کجا بگیم .. ؟ ...

البته اگر فیلمش رو دیده باشین .. چیز زیادی دیگه نیاز نیست بگیم ...;)

تنها زنی بود که جایزه ی نوبل رو گرفته بود ... و همچنین تنها کسی هست که دوبار جایزه ی نوبل رو گرفته , توی دو رشته ی مختلف و مهم ... کسی دیگه ای هم دوبار جایزه نوبل رو گرفته ولی یکیش فکر کنم که جایزه ی صلح بوده , که از نظر ما مهم نیست ;)

اولین جایزه ی نوبل رو در زمینه ی فیزیک می گیره که بخاطره فعالیتش در زمینه ی پدیده ی تابش بوده ... به صورت مشترک با همسرش و شخص دیگه ای ...

اینم لوح تقدیری که به مناسبت جایزه ی نوبل بهش داده بودن ...

156fs611518.jpg

و اما دومین جایزه ی نوبل ... در زمینه ی شیمی بود ... بخاطر کشف دو عنصر رادیوم و پولونیوم و مطالعه و تحقیق در زمینه ی ترکیبات این عناصر ...

اینم دومین لوح تقدیر جایزه ی نوبل که تنهایی گرفت .

نکته ی خنده دار این بود که , تیکه های اورانیوم یا رادیومی رو که برای تحقیقاتش می خرید توی جیبش یا توی کشوی میزش نگهداری می کرد ... ( البته الان خنده داره , اون موقع که نبوده , و از جهاتی هم واقعا ارزشمند )

Nereid

کاربر فعال زبان
کاربر فعال
لایک‌ها
852
خیلی ممنون از تاپیک جالبتون استاد خواشان!:)

بد نیست که به این نکته هم اشاره کنیم که دخترش ایرنه کوری هم در سال 1935 برای شیمی جایزه نوبل گرفت! و
نوه هاش پیر (زیست شیمی) و هلن(فیزیک) هم دانشمندای معتبری بودند!:)
و به عنوان کسی که جون خیلیا رو با استفاده از پرتو نگاری (radiography) نجات داد علت بیماریش که منجر به مرگش شد در معرض اشعه بودن بوده!http://en.wikipedia.org/wiki/Marie_Curie

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
جالبه .. . فیزیک , شیمی , ریاضی ... بهشون علاقه داشتین ؟ ... یا خواستین عدالت رعایت بشه , از سه رشته انتخاب کردین ؟...:D
چه جالب ... نه ، به این نکته توجه نکردم ...
rollingf.gif

leylax

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
29
تاپيك جالبيه!

AliMH

Registered User
لایک‌ها
1
خواشن جان تاپيك توپي شده. من 3 تاي اولو زدم.

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
خیلی ممنون از تاپیک جالبتون استاد خواشان!:)

بد نیست که به این نکته هم اشاره کنیم که دخترش ایرنه کوری هم در سال 1935 برای شیمی جایزه نوبل گرفت! و
نوه هاش پیر (زیست شیمی) و هلن(فیزیک) هم دانشمندای معتبری بودند!:)
و به عنوان کسی که جون خیلیا رو با استفاده از پرتو نگاری (radiography) نجات داد علت بیماریش که منجر به مرگش شد در معرض اشعه بودن بوده!http://en.wikipedia.org/wiki/Marie_Curie

درسته .. ممنون ...:happy: دخترش رو می دونستم ولی در مورد نوه هاش نه اطلاعی نداشتم ... جالب بود ... یه دانشمنده دیگه هم هست که هم خودش جایزه ی نوبل رو گرفته و هم پسرش ...

خواشن جان تاپيك توپي شده. من 3 تاي اولو زدم.

خیلی ممنون AliMH عزیز ...پس تو هم گرایش فیزیکی داری !!...

تاپيك جالبيه!

:happy:

Nereid

کاربر فعال زبان
کاربر فعال
لایک‌ها
852
درسته .. ممنون ...:happy: دخترش رو می دونستم ولی در مورد نوه هاش نه اطلاعی نداشتم ... جالب بود ... یه دانشمنده دیگه هم هست که هم خودش جایزه ی نوبل رو گرفته و هم پسرش ...

:happy:

من فقط جی جی تامسون و جرج تامسون -و نیلز و اگه بور رو به عنوان پدر و پسری که
هر دو جایزه نوبل گرفته بودند میشناختم ولی وقتی برای اطمینان جستجو کردم به لیست جالب برندگان جایزه ی نوبل که با هم نسبت فامیلی دارند برخوردم !:) البته لیستای دیگه اش هم جالب بود!

اما نکته ی جالب در مورد تامسونا اینه که تامسون پدر به این دلیل که ثابت کرد الکترون یه ذره ی زیر اتمی هست جایزه نوبل گرفت و پسر به خاطر پیدا کردن شواهدی دال بر رفتار موجی الکترونه جایزه نوبل گرفت!
اختلاف پدر و پسر؟:lol:

پ . ن: امیدوارم که باعث نشده باشم که از موضوع اصلی دور شده باشیم ولی در هر حال نتونستم خودمو کنترل کنم و به این مطلب اشاره نکنم!:)

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
من فقط جی جی تامسون و جرج تامسون -و نیلز و اگه بور رو به عنوان پدر و پسری که
هر دو جایزه نوبل گرفته بودند میشناختم ولی وقتی برای اطمینان جستجو کردم به لیست جالب برندگان جایزه ی نوبل که با هم نسبت فامیلی دارند برخوردم !:) البته لیستای دیگه اش هم جالب بود!

اما نکته ی جالب در مورد تامسونا اینه که تامسون پدر به این دلیل که ثابت کرد الکترون یه ذره ی زیر اتمی هست جایزه نوبل گرفت و پسر به خاطر پیدا کردن شواهدی دال بر رفتار موجی الکترونه جایزه نوبل گرفت!
اختلاف پدر و پسر؟:lol:

....!:)

من توی اون پست منظورم نیلز و پسرش بود ... از تامسون اصلا یادم نبود ... بقیه رو هم که نمی دونستم ... جالب بودن.. سر فرصت از همشون مطلب می ذاریم ... ;)
پ . ن: امیدوارم که باعث نشده باشم که از موضوع اصلی دور شده باشیم ولی در هر حال نتونستم خودمو کنترل کنم و به این مطلب اشاره نکنم
نه , اتفاقا ... این تاپیک برای همین موضوعاته دیگه ... بحث در مورد دانشمندان و کارهای علمی که کردن ... مثلا همون لیستی که شما دادین , خوب اون یه مدرک حساب می شه ... اعتبار هم داره ...

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
خب بر طبق اسنادی که چندی پیش بدستم رسید ...:D ... با تشکر از دوستمون bloody

سه ویدئو

سه تا ویدئو از با فرمت فلش هست که در مورده اینشتینه ... دوتا مصاحبه و یه گزارش ...

ویدئو دوم جالبه ...

می تونیم کمی در موردش بحث حاشیه ای بکنیم ... مثل مطبوعات زرد ...:D

161fs861442.jpg

ویدئو دوم , مربوط می شه به سفر اینشتین به امریکا در سال 1921 ... و استقبال تاریخی از این شخصیت علمی ... که خوده اینشتین هم انتظارش رو نداشت ... امریکایی ها هم این واقعه رو یه سند از علم دوستی خودشون می دونن ... استقبال خیلی عجیب و بزرگ بود .. مردم خیلی زیادی جمع شده بودن ...

در کل هدف اصلی ایشتین در این سفر جمع آوری پول برای تاسیس یه دانشگاه عبری بوده .. خیلی ظاهرا هم موفق شده بود ...

خانمی که کنارش هست زن دومشه .. به نام الزا , که اگر اشتباه نکنم دختر عموش بوده ... نسبت فامیلی با هم داشتن

خلاصه ... نکته ی جالب هم اینه که اینشتین در این مجموعه سفرهاش بوده که خبر بهش می دن جایزه ی نوبل رو برده .. .

بازم از این بحث های حاشیه ایه ... ظاهرا اینشتین رو به عنوان یه آلمانی برای جایزه ی نوبل در نظر گرفته بودن که خوده اینشتین حسابی شاکی بوده .... چون خودش رو یه شهروند سوئیسی می دونسته .. ( البته قضیه ی جایزه ی نوبل مربوط به ادامه ی سفرش در ژاپن بوده )

و باز هم یه نکته ی حاشیه ای ... :D... اینشتین همه ی پول جایزه رو به همسره اولش میلوا می ده ... دلیلش دیگه بماند .. همین قدر حاشیه کفایت می کنه ...:lol:

لینک دانلود ویدئو

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
در ادامه ی پستی که در مورد ماری کوری زدم ... گفتم این مدارک رو هم بزارم که تقریبا بحث رو تموم کنم و برم سراغ یه دانشمند دیگه ...:happy:

تز دکترای کوری ... البته صفحه ی اولش ...

در مورده چی بود ؟ ...
73.gif
... طبیعتا در مورده رادیواکتیویته بوده ولی چیزی از جزئیاتش یادم نمیاد ...

این هم نامه ای به دست خط خوده ماری کوری ... به زبون فرانسه .. به یه خانم دیگه ...
متن انگلیسیش رو ندارم ولی قبلا که خونده بودم ... ظاهرا در مورد فرستادن وسیله ی برای همون زن هست و معذرت خواهی از دیر انجام دادن این کار ...

این نامه رو 5 ماه بعد از سفرش به ایالات متحده برای جمع آوری پول خرید رادیوم می نویسه ... می دونید که با انجمن های زنان رابطه داشت که براش پول جمع آوری کنن ...

اینم یه عکس جالب .... از اولین عکس هایی که رنتگن می گیره و تشعشع رادیواتیکویته رو بیان می کنه ...
( دست یکی از همکارهای خانمشه ... )

parvaneh_s

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
عجب!
بسیار تاپیک جالبی هست..
من هم تا اونجا که بتونم سعی میکنم که چیزی رو اضافه کنم...درورد بر علم و علم دوستان:)

بالا