برگزیده های پرشین تولز

اطلاعات فضایی ...

تاریخ عضویت
4 فوریه 2005
نوشته‌ها
108
لایک‌ها
0
سن
39
گشتم ولی همچین تاپیکی پیدا نکردم برای همین دیدم بد نیست یه همچین تاپیکی داشته باشیم ....
------------------------------------

تایتان ... قمر پر رمز و راز کیوان

جديدترين تحقيقات نشان مي‌دهد بر خلاف انتظارات پيشين، در سطح قمر "تايتان" سياره "كيوان" هيچگونه دريا و اقيانوسي از جنس هيدروكربنهاي مايع وجود ندارد.

به گزارش سايت اينترنتي "بي‌بي‌سي‌نيوز"، جو بزرگترين قمر سياره كيوان يعني "تايتان"، مملو از گازهاي متان و اتان است و به همين علت دانشمندان از مدتها پيش تصور مي‌كرده‌اند كه احتمال وجود منابع بزرگ متان و يا اتان مايع در سطح اين قمر زياد خواهد بود.

تصاوير تهيه شده توسط كاوشگر كوچك "هويگنز" نيز كه چند ماه قبل از سوي سفينه بدون سرنشين "كاسيني" و از مدار سياره كيوان به سطح قمر تايتان پرتاب شده بود، نشان‌دهنده خطوطي همانند خطوط ساحلي و رد رودخانه‌ها روي سطح تيتان بوده‌اند اما هيچگاه خود اين درياچه‌ها و يا رودخانه‌ها توسط تجهيزات تصويربرداري "كاسيني" و يا "هويگنز" رويت نشده‌اند.

در جديدترين تحقيقات، محققان آزمايشگاه موتورهاي پيشرانه سازمان "ناسا" در "پاسادنا" آمريكا با استفاده از تلسكوپ "كك ‪ (Keck 2)"۲‬در هاوايي متوجه شده‌اند سطوح همواري كه پيش از اين روي سطح تايتان مشاهده شده دريا و اقيانوس نبوده و به احتمال زياد سخت و جامد هستند.

با اين وجود در مطالعه اخير تنها نيمكره جنوبي قمر تايتان مورد بررسي قرار گرفته و هنوز احتمال وجود درياچه‌هايي از هيدروكربنهاي مايع در نيمكره شمالي "تايتان" به طور كامل رد نشده‌است.

دانشمندان عقيده دارند جو مه‌آلود قمر "تايتان" ممكن است مشابه جو كره زمين در مدت كوتاهي پس از پيدايش اين سياره باشد.

به گفته محققان، سطح قمر "تايتان" ممكن است در گذشته داراي درياهايي از هيدروكربنهاي مايع بوده باشد كه به مرور تبخير شده و يا به زير سطح اين قمر فرو رفته و سطوح صاف فعلي را برجاي گذارده‌اند.

فضاپيماي بدون سرنشين "كاسيني" در ماه ژوييه سال ‪ ۲۰۰۴‬وارد مدار سياره كيوان شد و ‪ ۱۴‬فوريه نيز كاوشگر "هويگنز" را به سوي بزرگترين قمر اين سياره به نام "تايتان"، پرتاب كرد.

طرح ‪ ۳/۲‬ميليارد دلاري "كاسيني-هويگنز"، برنامه مشترك سازمان هوانوردي و فضايي آمريكا "ناسا"، سازمان فضايي اروپا و سازمان فضايي ايتاليا است.
 
تاریخ عضویت
4 فوریه 2005
نوشته‌ها
108
لایک‌ها
0
سن
39
دهمین سیاره منظومه شمسی
کشف «دهمین سیاره» منظومه شمسی تایید شد
انجمن بین المللی اخترشناسی اکتشاف دهمین سیاره گردنده به دور خورشید که در مرز منظومه شمسی قرار دارد را تایید کرده است. این شیء ابتدا در سال 2003 کشف شده بود اما سیاره بودن آن اخیرا تایید شد.
فاصله این شیء از خورشید بیش از دو برابر فاصله پلوتون از خورشید است. تاکنون تصور می شد پلوتون دورافتاده ترین سیاره منظومه شمسی است. جرم این سیاره حداقل به اندازه پلوتون است.
سیاره جدید که نام علمی آن “2003 یو بی 313″ و قطر آن تقریبا سه هزار کیلومتر است توسط ستاره شناسان در کالیفرنیا و هاوایی کشف شد.
یک خبرنگار بی بی سی می گوید این بزرگترین جرم آسمانی است که از زمان اکتشاف نپتون در سال 1846 در مدار خورشید کشف می شود.
هنوز جزییات کاملی در مورد این جرم آسمانی در دست نیست اما مشخص شده است که در مداری نامتعارف گردش می کند و فاصله آن با خورشید هرگز کمتر از فاصله نپتون با مرکز منظومه شمسی نیست و بخش اعظم مدار آن در فاصله ای دورتر از سیاره پلوتون قرار دارد.
فاصله متوسط نپتون و پلوتون از خورشید به ترتیب 1/30 و 5/39 برابر فاصله متوسط زمین از خورشید است که خود به بیش از 150 میلیون کیلومتر می رسد که آن را یک واحد اخترشناسی (AU) می نامند.
به گفته اخترشناسان کمابیش مشخص است که این سیاره از یخ و توده های سنگ تشکیل یافته است.
به دلیل خاصیت این جرم در انعکاس نور، اندازه گیری آن با حاشیه خطای قابل توجهی همراه بوده و هنوز ابعاد واقعی آن مشخص نشده است.
در سال 2004، اخترشناسان آمریکایی جرم دوردست دیگری را با قطر حدود 1700 کیلومتر در منظومه شمسی شناسایی کردند و آن را سدنا نامیدند.
در حال حاضر، دو گروه از اخترشناسان همزمان کشف این جرم کیهانی را اعلام داشته اند.
قرار است کاشفان جرم جدید یافته های خود را در کنفرانس اخترشناسی کمبریج در ماه سپتامبر سال جاری ارایه دهند.
منبع: بی بی سی فارسی
 
بالا