برگزیده های پرشین تولز

امگشت

گرجستان

Registered User
تاریخ عضویت
20 نوامبر 2017
نوشته‌ها
186
لایک‌ها
1
سن
38
امگشت
معرفی : در این غذا از ماهی کباب که بهترین نوع ماهی تن است، استفاده می شود. ماهی نمک سود و پاک شده و ابتدا در آب جوشانده می شود. سپس استخوان هایش را جدا می کنند و همراه پیاز، سیر و ادویه در روغن سرخ می شود. برای سرو، آن را لای پلو می دهند که ظاهرش مانند پلو مخلوط می شود. امگشت در میان عرب ها طبخ می شود. تور قشم شهریور 98



مواد لازم :

ماهی :500 گرم

برنج : 4 پیمانه

پیازدرشت : یک عدد

کشمش : 1 پیمانه

سبزی پلویی خرد شده : شامل (شوید و گشنیز) به مقدار لازم

روغن : 2 قاشق

ادویه مخصوص ماهی : به میزان کافی

نمک و زردچوبه :به مقدار لازم

طرز تهیه :

برنج را بشویید و 2 الی 3 ساعت در آب و نمک خیس دهید. کشمش را هم بشوید و بعد در سبد بریزید تا آبش برود.ماهی تازه یا نمک سود شده را به همراه ادویه ماهی ، مقداری آب و زردچوبه به مدت 10 دقیقه بجوشانید تا به راحتی از استخوان جدا شوند ولی له نشود.سپس آن را آبکش کنید و بگذارید تا خنک شود.بعد استخوان های ماهی را جدا میکنیم و گوشت آن را خرد میکنیم. تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید و بعد از داغ شدن روغن پیاز خرد شده را داخل روغن تفت دهید.بعد گوشت ماهی را به همراه کشمش و مقداری ادویه داخل پیاز تفت داده شده تفت دهید.( دقت کنید بعد از اضافه کردن کشمش مواد را زیاد تفت ندهید ، چون کشمش سفت می شود)2/3 قابلمه ای را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.سپس آب برنج را خالی کنید و داخل آب جوش بریزید .بعد سبزی پلویی را هم به برنج در حال جوشیدن اضافه کنید و بعد از اینکه مغز برنج نیم پز شد آن را به همراه سبزی آبکش کنید.بعد از اینکه آب برنج کشیده شد آن را داخل قابلمه ای بریزید و وسطتش را گود کنید و مواد درست شده را وسط برنج قرار دهید و بعد برنج را بر روی حرارت کم به مدت 50 دقیقه دم کنید.

اوپیوزی
معرفی : اوپیوزی در واقع همان اشکنه است البته از نوع دزفولی که در بعضی از نقاط قشم هم طبخ می شود. این غذا زود آماده می شود و خیلی از خانواده های این استان اگر زمان کمی برای آشپزی داشته باشند فورا شروع به پخت این غذا می کنند و بعد از چند دقیقه غذایی داغ، مقوی و در عین حال خوشمزه را آماده می کنند. برای درست کردن اشکنه ی دزفولی از گردو، شکر، زردچوبه، رب انار، پیاز، تخم مرغ، نمک، فلفل، نان خشک استفاده می شود.تور قشم مرداد 98



مواد لازم :

1- روغن 3 تا 4 قاشق غذا خوری
2- پیاز دو عدد
3- رب انار یک استکان ، یا به اندازه یک کف دست ترشی نار دونه
4- فلفل ، نمک و زردچوبه و ادویه به دلخواه
5- آب دو لیوان

طرز تهیه :
پیاز ها را خلال و سرخ می کنیم . فلفل و زردچوبه و ادویه و نمک را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم و آب را روی آنها می ریزیم پس از چند دقیقه جوشیدن ،ترشی را به آن می افزاییم . بعد از چند جوش غذا آماده است این خورشت را روی نان تریده شده ریخته و پس از مخلوط شدن میل می کنند .

ماسووا
ماسووا غذای محلی استان خوزستان است که در دیگر شهر های ایران از جمله جزیره قشم هم طرف دار هایی دارد ، زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد .ماسووا را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید . همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 10 نفر مناسب میباشد . تور قشم تیر 98



مواد لازم :

گوشت گردن:دو کیلوگرم

ماست:یک کیلوگرم

نخود:500 گرم

شوید و شنبلیله روی هم:200 گرم

برنج و پیاز داغ:هر کدام یک پیمانه

سیر:سه حبه

نمک:به میزان لازم

طرز تهیه :
نخود را از چند ساعت قبل در آب سرد خیس کنید و طی این چند ساعت ، چند بار آب آن را عوض کنید.بعد از خیس خوردن نخود ، آن را با 2 عدد پیازبزرگ و گوشت در مقداری مناسب آب ،روی حرارت قرار دهید تا کاملا بپزند.در یک ساعت آخر پخت برنج را هم به آنها اضافه کنید تا همه مواد کنار هم خوب پخته شوند.بعد از اینکه موادخوب پخته شدند آنها را از روی حرارت بردارید و بکوبید تا کاملا له شوند.سبزیجات خرد شده را به همراه مقداری نمک به مواد کوبیده شده اضافه کنید و هم بزنید .بعد ماست را با آنها مخلوط کنید و دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی بپزند.در حین پختن سیر خام خرد شده را به همراه پیاز داغ به بقیه مواد در حال پخت اضافه کنید و منتظر بمانید تا غذا جا بیفتد.غذای آماده شده را در ظرف بکشید و در کنار نان سرو کنید.

لخ لخ
معرفی : توضیح در مورد اسم غذا اینکه لخلاخ از کلمهٔ عربی "لخلخه"گرفته شده و به معنای بوی خوش است. این غذا از سواحل عربی "خلیج همیشگی فارس" گرفته شده، و بیشتر در سواحل ایران جا افتاده است. این غذا به دو صورت درست می‌شود یکی با لیمو عمانی و دیگری با تمر هندی.تور قشم تابستان 98



مواد لازم :

برنج : 4 پیمانه

سیر : 1 بوته

پیاز : 1 عدد

ماهی (بهتر است از ماهی شیر یا قباد، هامور یا سنگسر سفید استفاده شود ) : برای هر نفر حدود 200 گرم

سبزی ماهی که شامل (شوید و گشنیز و مقدار کمی شنبلیله) : حدود نیم کیلو

تمر هندی از نوع سیاه رنگ : نصف یک بسته کوچک 200 گرمی

نمک ، فلفل و زردچوبه : به مقدار کافی

روغن : به میزان لازم

طرز تهیه :

سبزی ها را شسته و پس از اینکه آب آن رفت آنها را خرد کنید. پیاز و سیر را هم نگینی خرد کنید.تمر هندی را هم با 6 پیمانه آب گرم حل کنید تا شیره تمر هندی گرفته شود و بعد آن را از صافی عبور دهید. ماهی ها را هم تمیز پاک کنید و به نمک آغشته کنید.برنج را هم بشویید.

سپس قابلمه ای تقریبا بزرگ را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخلش بریزید تا گرم شود. بعد پیاز نگینی خرد شده را داخل آن بریزید و تفت دهید. بعد از کمی تفت دادن پیاز، سیر را به آن اضافه کنید و با هم تفت دهید. در حین تفت کمی فلفل و زردچوبه هم به آنها اضافه کنید.

بعد از کمی تفت دادن سبزی های خرد شده را داخل قابلمه بریزید و خوب تفت دهید تا سرخ شوند.

بعد به سبزی های سرخ شده شیره تمر هندی را اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد. ماهی های نمک زده را زیر آب سرد بشویید و به مواد در حال جوش خوردن اضافه کنید تا خوب بپزد. بعد از پخته شدن ماهی ، آن را از داخل قابلمه بیرون می آوریم و کنار میگذاریم .

برنج شسته شده را داخل قابلمه بریزید و صبر کنید تا در اثر جوشیدن آب داخل قابلمه کشیده شود.

سپس حرارت را کم کنید و ماهی ها را روی برنج بچینید و یک دم کنی روی در قابلمه بگذارید و منتظر بمانید تا برنج دم بکشد.
 
بالا