• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

انتخاب رم

Blueray

Registered User
لایک‌ها
1
راستی تفاوت این 2 نوع رم چی هست :

2GIG RAM DDR2 1066
2GIG RAM DDR3 1066

babak1388

Registered User
لایک‌ها
474
بتسگي به كاربردت داره
اولي با عث ميشه سرعت و عملكرد سيستمت بهتر بشه
ولي اگه نرم افزار خاصي استفاده ميكني كه مقادير بالائي رم لازم داره ( بيشتر از 1.6 گيگ) دومي بهتره.

این کاملا یک نظر غیر علمی هست و بیشتر بنظر میاد نظر شخصی باشه!
2 گیگ رم CL5 بهتره یا 4 گیگ رم CL9 ؟

ببینید شما نباید CL رو میزان حافظه مقایسه کنید! چون نمیتونن بجای هم کار کنن و کمبود دیگری رو جبران کنند!
مثلا اگه یک نرم افزار یا بازی یا هر چیز دیگه به 4 گیگ رم نیاز داشته باشه با 4 گیگ رم با CL9 خیلی راحت اجرا میشه ولی اگه با 2 گیگ رم با CL5 درست اجرا نمیشه! حتی CL1 هم باشه هیچ فرقی نداره! چون نرم افزار به حافظه نیاز داره! و با کاهش CL هیچ فرقی به حالش نمیکنه!
در مقابل کم بودن CL یا زیاد بودنش فقط در شروع کار مهم هست! مثلا یک نرم افزار رو اجرا میکنید در لحظه شروع به کار ،سریعتر شروع به کار میکنه که CL کمتری داره ولی بعد این مرحله تاثیرش کمتر میشه!
کلا معنی CL زمان لازم برای خواندن اولین بیت از حافظه هست!
و در ادامه فرکانس و میزان حافظه بیشتر تاثیر داره!
مثلا
یک رم با باس 800 و CL5 اولین کلمه رو در 12.5ns میخونه و هشت کلمه اول رو در 21.25ns !
یک رم با باس 1600 و CL9 اولین کلمه رو در 11.25ns میخونه و هشت کلمه اول رو در15.625ns !
همین طور که میبینید به دلیل اختلاف در CL برتری باس 1600 در شروع خیلی ناچیز هست ولی در ادامه برتری خودش رو نشون میده در حالی که CL بالای داره!

راستی تفاوت این 2 نوع رم چی هست :

2GIG RAM DDR2 1066
2GIG RAM DDR3 1066

تفاوت اینها این هست که در اینده ارتقا DDR3 راحتتر و بصرفه تر هست!
DDR3 از ولتاژ کمتری استفاده میکنه و به همین خاطر دمای کمتری تولید میکنه و باز به همین دلیل طول عمر بیشتری داره!
البته ولتاژ کم باعث میشه در اورکلاک هم بهتر جواب بده!

Blueray

Registered User
لایک‌ها
1

ببینید شما نباید CL رو میزان حافظه مقایسه کنید! چون نمیتونن بجای هم کار کنن و کمبود دیگری رو جبران کنند!
مثلا اگه یک نرم افزار یا بازی یا هر چیز دیگه به 4 گیگ رم نیاز داشته باشه با 4 گیگ رم با CL9 خیلی راحت اجرا میشه ولی اگه با 2 گیگ رم با CL5 درست اجرا نمیشه! حتی CL1 هم باشه هیچ فرقی نداره! چون نرم افزار به حافظه نیاز داره! و با کاهش CL هیچ فرقی به حالش نمیکنه!
در مقابل کم بودن CL یا زیاد بودنش فقط در شروع کار مهم هست! مثلا یک نرم افزار رو اجرا میکنید در لحظه شروع به کار ،سریعتر شروع به کار میکنه که CL کمتری داره ولی بعد این مرحله تاثیرش کمتر میشه!
مثلا
یک رم با باس 800 و CL5 اولین کلمه رو در 12.5ns میخونه و هشت کلمه اول رو در 21.25ns !
یک رم با باس 1600 و CL9 اولین کلمه رو در 11.25ns میخونه و هشت کلمه اول رو در15.625ns !
همین طور که میبینید به دلیل اختلاف در CL برتری باس 1600 در شروع خیلی ناچیز هست ولی در ادامه برتری خودش رو نشون میده در حالی که CL بالای داره!

DDR3 از ولتاژ کمتری استفاده میکنه و به همین خاطر دمای کمتری تولید میکنه و باز به همین دلیل طول عمر بیشتری داره!

جناب babak1388 عزیز از پاسخ علمی همراه با استدلال شما سپاسگذارم .
من رو با مطالب مهمی آشنا کردید و مطمئنم دیگر دوستانی که به این تاپیک مراجعه میکنند از تجربیات افرادی مثل شما استفاده میکنند.

Blueray

Registered User
لایک‌ها
1
دیروز رفتم یه رم دوال چنل 4 گیگ پاتریوت (DDR3 1333) خریدم 100 تومن.
بعدش اومدم خونه رفتم تو سایت گیگابایت که مال مادربوردمه ؛ تو قسمتی که رم های ساپورت شده رو نوشته ولی رم پاتریوت با فرکانس 1333 نداشت ولی فرکانس های دیگه شو داشت .
به نظرتون استفاده بکنمش یا عوضش کنم ؟

babak1388

Registered User
لایک‌ها
474
دیروز رفتم یه رم دوال چنل 4 گیگ پاتریوت (DDR3 1333) خریدم 100 تومن.
بعدش اومدم خونه رفتم تو سایت گیگابایت که مال مادربوردمه ؛ تو قسمتی که رم های ساپورت شده رو نوشته ولی رم پاتریوت با فرکانس 1333 نداشت ولی فرکانس های دیگه شو داشت .
به نظرتون استفاده بکنمش یا عوضش کنم ؟

معمولا مشکلی پیش نمیاد! یعنی من تا حالا ندیدم مشکلی پیش بیاد! و اینکه بیشتر کاربرها و فروشنده ها از وجود همچین لیستی کلا اطلاع ندارن:blink: و همینطوری رم رو روی سیستم میزارن! ولی اگه بتونی از توی لیست پیدا کنی اطمینان بیشتری داره!
درضمن بیشتر از فرکانس رم به پارت نامبر یا شماره مدل نگاه کن! چون ممکنه با فرکانس نتیجه درست به دست نیاری!
مثلا مارک OCZ با فرکانس 1333 چند مدل رم داره که ممکنه یکی تو لیست باشه و اون یکی نباشه!

mozaso0

Registered User
لایک‌ها
27
سام ، من رم A.Data برای سیستم جدیدم خریدم، حجم 2GB و DDR3 هم هستش، جعبه و رم شبیه این عکس ولی خوب DDR3

xpg-gaming-series-ddr2-1066-01.jpg

باس 1333 و اینطوری که روش نوشته با CL 8 هستش، گارانتی انفورماتیک گستر مادام العمر با قیمت 64 تومن
اینم cpu-z :

4.Memory.JPG

5.SPD Ram.JPG

گفتم detail رو بزام که ببینید، میبینید cl رو 9 زده اما برچسب رم 8 نوشته... وارد نیستم، جریان چیه ؟

MicroSystem

Registered User
لایک‌ها
0

مثلا

لطفا مديران هر چه سريعتر با اين babak1388 كه ه هيچي بارش نيست و فقط ادعاش ميشه و فروم رو بهم ريخته برخورد كنند.

babak1388

Registered User
لایک‌ها
474
سام ، من رم A.Data برای سیستم جدیدم خریدم، حجم 2GB و DDR3 هم هستش، جعبه و رم شبیه این عکس ولی خوب DDR3

xpg-gaming-series-ddr2-1066-01.jpg

باس 1333 و اینطوری که روش نوشته با CL 8 هستش، گارانتی انفورماتیک گستر مادام العمر با قیمت 64 تومن
اینم cpu-z :

4.Memory.JPG

5.SPD Ram.JPG

گفتم detail رو بزام که ببینید، میبینید cl رو 9 زده اما برچسب رم 8 نوشته... وارد نیستم، جریان چیه ؟

احتمال داره مادربورد خودش به صورت اتوماتیک داره توی تنظیمات دست میبره! عملا این ممکن هست!
البته از روی عکس دوم CL9 طبیعی هست!

ولی شدیدا توصیه میکنم شماره مدل و سریال رو در سایت سازنده چک کنید! حتی اگه از نمایندگی معتبر و رسمی کمپانی خریده باشید!
چون قبلا در مورد رم های پتریوت ماجرایی بود که نمایندگی منطقه خاورمیانه خودش داشت رمهای تقلبی پخش میکرد!

Last edited:

mozaso0

Registered User
لایک‌ها
27
احتمال داره مادربورد خودش به صورت اتوماتیک داره توی تنظیمات دست میبره! عملا این ممکن هست! البته از روی عکس دوم CL9 طبیعی هست!

ولی شدیدا توصیه میکنم شماره مدل و سریال رو در سایت سازنده چک کنید! حتی اگه از نمایندگی معتبر و رسمی کمپانی خریده باشید! چون قبلا در مورد رم های پتریوت ماجرایی بود که نمایندگی منطقه خاورمیانه خودش داشت رمهای تقلبی پخش میکرد!

مادربرد رو که هر چی تنظیم اتوماتیک داشت و میشناختم به صورت دستی درآوردم ولی به قول شما شاید طبیعیه..
مگه چنین کاری میشه کرد که در سایت سازنده چک کرد، راستش میخواستم پتریوت بگیرم ولی شبیه صحبتهای شما رو شنیده بودم رفتم به سمت A.DATA ولی رم خوبی باید باشه.

mfarzanegan

Registered User
لایک‌ها
2
سلام.
من میخوام 2 گیگ رم باس 800 بخرم برای سیستمم
راستش خودم خیلی از gel تعریف شنیدم، میگن از همه بهتره
ولی رم این تو لیست رم هایی که به مادربرد میخورن نیست:(
سیستم من الان 2 گیگ رم داره و دو تا از سوکت ها هم پر شده
حالا به نظر شما 1 رم دو گیگ بهتره یا دو تا رم یک گیگ

مادربرد : Asus M2N32_SLI Deluxe/wireless edition
سی پی یو : AMD athlon 64 x2

babak1388

Registered User
لایک‌ها
474
سلام.
من میخوام 2 گیگ رم باس 800 بخرم برای سیستمم
راستش خودم خیلی از gel تعریف شنیدم، میگن از همه بهتره
ولی رم این تو لیست رم هایی که به مادربرد میخورن نیست:(
سیستم من الان 2 گیگ رم داره و دو تا از سوکت ها هم پر شده
حالا به نظر شما 1 رم دو گیگ بهتره یا دو تا رم یک گیگ

مادربرد : Asus M2N32_SLI Deluxe/wireless edition
سی پی یو : AMD athlon 64 x2

به اون لیست تقریبا کسی توجه نمیکه! اگه باشه بهتره ولی نباشه هم در 90% موارد مشکلی پیش نمیاد!

فقط توجه کن رمهای جدید رو یا باید تنها استفاده کنی یا باید رمهایی مشابه رمهای قبلی خودت باشن!

iranmehr

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
8
می خواستم بدانم خبرگان گرامی برای DDR3 چه برند رم 2 گيگی پيشنهاد می دهند؟
CORSAIR
A-DATA
G.SKILL
Kingston
KingMax
OCZ
Crucial
Apacer

برای باس 1333 و يا 1600. اگر 1600 ارزش هزينه کردن دارد. يعنی تاثيری در کارهای گرافيک و ويرايش فيلم يا دستگاهی (intel) که برای سرور متوسط به پايين به کار گرفته می شود.

همانند دو پست ديگرم از شما بزرگوارانی که زحمت و وقت می گذاريد و پاسخ می دهيد، سپاسگزارم. :)

babak1388

Registered User
لایک‌ها
474
می خواستم بدانم خبرگان گرامی برای DDR3 چه برند رم 2 گيگی پيشنهاد می دهند؟
CORSAIR
A-DATA
G.SKILL
Kingston
KingMax
OCZ
Crucial
Apacer

برای باس 1333 و يا 1600. اگر 1600 ارزش هزينه کردن دارد. يعنی تاثيری در کارهای گرافيک و ويرايش فيلم يا دستگاهی (intel) که برای سرور متوسط به پايين به کار گرفته می شود.

همانند دو پست ديگرم از شما بزرگوارانی که زحمت و وقت می گذاريد و پاسخ می دهيد، سپاسگزارم. :)

من خودم OCZ استفاده کردم! بنظر من یکی از بهترین ها هست از نظر کیفیت! ولی قدرت و کارایی رو باید از روی سری و مدل رم گفت که کارایی خوبی داره یا نه!

درضمن مادربورد شما چی هست! چون 90% بورد ها بالای 1333 رو پشتیبانی نمیکنن!

iranmehr

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
8
سپاس برای پاسختان.

سری P55. تا 2200 را پشتيبانی می کند.

از نظر قيمت چی؟ يعنی کيفيت آن به قيمت آن به نسبت ديگر رم ها می ارزد؟

شما قيمت داريد؟

* گويا برخی ها از گارانتی انفورماتيک گستر راضی نيستند!

Last edited:

babak1388

Registered User
لایک‌ها
474
سپاس برای پاسختان.

سری P55. تا 2200 را پشتيبانی می کند.

از نظر قيمت چی؟ يعنی کيفيت آن به قيمت آن به نسبت ديگر رم ها می ارزد؟

شما قيمت داريد؟

* گويا برخی ها از گارانتی افرماتيک گستر راضی نيستند!

عزیز گذشت اون زمون که میزان فرکانس رم رم چیپ مادربورد تایین میکرد! حالا به پردازنده ارتباط داره و حداکثر فرکانس رو پردازنده تایین میکنه!
چون در چیپ های جدید رم و حتی گرافیک به چیپ وصل نمیشه! به صورت مستقیم به واحد پردازنده مرکزی مرتبط میشه، بع عکس زیر نگاه کنید متوجه میشید!
p55_diagram.gif

قیمت هم باید برای مدل گفت! اینطوری نمیشه! شما به ادرس زیر برید ببینید OCZ برای DDR3 چند سری داره! هر سری هم چند مدل در زیر مجموعه خودش داره!
http://www.ocztechnology.com/products/ddr3/

پس شما یا میزان بودجه رو بگید یا مدلی که انتحاب کردید!

شما مدل خودت رو بگو تا نظر بدیم!

iranmehr

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
8
:blink:
عزیز گذشت اون زمون که میزان فرکانس رم رم چیپ مادربورد تایین میکرد! حالا به پردازنده ارتباط داره و حداکثر فرکانس رو پردازنده تایین میکنه!
درضمن مادربورد شما چی هست! چون 90% بورد ها بالای 1333 رو پشتیبانی نمیکنن!
:wacko:

گرچه اين جمله من يکم نامفهوم است.
مهمترين چيز ارزش کيفيت به قيمت رم برای کارهای معمولی گرافيک و ويرايش و اسفاده ی 24 ساعت از دستگاه است.
چهار گيگ يک رم با يک مارک مانند Patriot کمابيش 100تومان است و يک مدل رم OCZ دويست به بالا، چون برای اورکلاک کردن است و خنک کننده دارد از اينگونه چيزها.

پرسشم را اينگه می پرسم:

برای يک دستگاهی که برای کارهای معمولی گرافيک و ويرايش فيلم و استفاده ی 24 ساعت است، چه برند رم و مدل مناسب آن را با باس 1333 و اگر ارزش هزينه کردن بيشتر دارد (تاثير در راندمان و سرعت قابل قبول برای تفاوت هزينه) با باس 1600 پيشنهاد می دهيد؟ (شرکت گارانتی کننده هم مهم است.)

چهارچوب بوجه را هم در نظر نگيريد. شايد همان رم 100 تومانی مناسب باشد و هزينه ی بيشتر نابخردانه، شايد هم بايد بيشتر هزينه کرد.

باز هم از راهنمايی شما و ديگر بزرگواران ممنونم. :happy:

Last edited:

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,611
رمهای twinmos twister رمهای خوبی هستند با چیپ میکرون معمولا هستند که سازگاری خوبی با اکثر بردها دارند .
300x250.jpg

iranmehr

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
8
ممنون، :)

يکی از مديرهای انجمن سخت افزار ايران هم از اين رم های Twinmos تعريف کرده بود. تنها توی ليست رم های مادربرد، 512MB باس 1333 آن هست!

babak1388

Registered User
لایک‌ها
474
:blink:

:wacko:

گرچه اين جمله من يکم نامفهوم است.
مهمترين چيز ارزش کيفيت به قيمت رم برای کارهای معمولی گرافيک و ويرايش و اسفاده ی 24 ساعت از دستگاه است.
چهار گيگ يک رم با يک مارک مانند Patriot کمابيش 100تومان است و يک مدل رم OCZ دويست به بالا، چون برای اورکلاک کردن است و خنک کننده دارد از اينگونه چيزها.

پرسشم را اينگه می پرسم:

برای يک دستگاهی که برای کارهای معمولی گرافيک و ويرايش فيلم و استفاده ی 24 ساعت است، چه برند رم و مدل مناسب آن را با باس 1333 و اگر ارزش هزينه کردن بيشتر دارد (تاثير در راندمان و سرعت قابل قبول برای تفاوت هزينه) با باس 1600 پيشنهاد می دهيد؟ (شرکت گارانتی کننده هم مهم است.)

چهارچوب بوجه را هم در نظر نگيريد. شايد همان رم 100 تومانی مناسب باشد و هزينه ی بيشتر نابخردانه، شايد هم بايد بيشتر هزينه کرد.

باز هم از راهنمايی شما و ديگر بزرگواران ممنونم. :happy:

در مورد فرکانس ساپرتی باید توجه کنید که در 90% موارد فرکانس های رو در لیست نوستند که سازنده چیپ گفته پشتیبانی نمیکنه، ولی سازنده برد میگه میکنه! اینم به این دلیل هست که با قرار دادن کولینگ های قویتر بدون خبر شما چیپ رو اور میکنن! (مثلا در چیپ های X38 رم فرکانس آخر 1333 بود ولی بعضی از بورد ها تا 1600 1800 هم نوشته بودن!)
برید نگاه کنید که پردازنده چند مگاهرتز رو ساپرت میکنه؟
مثلا برای Intel® Core™ i7-960 نوشته:
Memory Types DDR3-800/1066
حتی برای Intel® Core™ i7-975 Processor Extreme Edition هم همینو نوشته!
یعنی بیشتر از این باشه پردازنده در حالت اورکلاک قرار میگیره بدون اینکه شما خبردار بشید!
یا مثلا برای Intel® Core™ i7-870 Processor نوشته:
Memory Types DDR3-1066/1333

نمیدونم میتونم منظور خودمو برسونم یانه!؟

در مورد رم هم پیشنهاد میکنم حجم کار رو در نظر بگیرید، یعنی چقدر از رم اشغال میشه!؟
یک تجربه خودم رو مثال میزنم:
در یک کار گرافیکی با سیستمی با رم DDR3 1333 مارک OCZبه میزان 2 گیگ و پردازنده 4 هستهای اینتل 2 شرایط پیش می اومد!
اولی وقتی بود که حجم اطلاعات کمتر از 2 گیگ میشد در این شرایط با اورکلاک رم ها تا 1600 و در مواردی تا 1700 تاثیر فوقولاده زیادی در سرعت پردازش میگذاشت! ( در بعضی موارد میتونم بگم تا 50% سریعتر پردازش به اتمام میرسید)
دومی هم وقتی بود که حجم کار بالای 2 گیگ بود و سیستم برای ادامه پردازش مجبور میشد از مموری مجازی استفاده کنه! در این شرایط فرکانس 1333 با 1700 در حد 3 حداکثر 5 % اختلاف کارایی داشت!

پس اگه کار شما حجم زیادی داره حتما به فکر میزان رم بیشتر باشید! و اگر حجم کم هست فرکانس بیشتر تاثیر فوقولاده زیادی خواهد داشت!
البته باید به زمان تاخیر هم توجه کنید!
درضمن در مورد مدل های رم اختلافشون فقط خنکک کننده ها نیست! مثلا سری های طلایی و تیتانیوم و پلاتینیوم از یرند ocz تقریبا یک نوع کولینگ دارند ولی قیمت و کارایی کاملا متفاوت دارند! با ظاهر رمها قضاوت نکنید!

بالا