برگزیده های پرشین تولز

اینترنت اشیا چیست؟

Moein TN

Registered User
تاریخ عضویت
26 اکتبر 2017
نوشته‌ها
340
لایک‌ها
52
سن
25
اینترنت اشیا چیست و چه کاربردی دارد؟


اینترنت اشیا یا Internet of Things واژه‌ای نسبتا آشنا که چند وقتیست وارد حوزه‌ی تکنولوژی و زندگی ما شده است، شاید به درستی با معنا و مفهوم آن آشنا نباشیم، اما باید بدانیم در آینده‌ای نه‌چندان دور این فناوری به شکل بسیار گسترده‌ای در زندگی ما نقش خواهد داشت، اگر شما نیز می‌خواهید زودتر از سایرین با این فناوری آشنا شده و کاربردهای آن را در زندگی روزمره خود بدانید تا انتها‌ی این آموزش با ما همراه باشید.
اینترنت اشیا (IoT) به طور کلی به فناوری اطلاق می‌شود که در آن تمام اشیا و وسایل اطراف ما به شبکه‌ی اینترنت و یا اینترانت (شبکه‌ی محلی) متصل شده‌اند و می‌توانند از طریق آن برای هم داده ارسال کرده و با هم در ارتباط باشند، در ضمن به راحتی و از طریق اپلیکیشن‌های خاصی توسط انسان‌ها قابل کنترل هستند.


01c910siwueb.png



حتما تا به‌حال نام خانه‌های هوشمند را شنیده‌اید، یکی از کاربردهای وسیع و گستره‌ی IoT در خانه‌های هوشمند نمود پیدا می‌کند، خانه‌ای را در نظر بگیرید که بسیاری از اشیای موجود در آن از طریق یک شبکه به هم متصل‌اند.
به عنوان مثال هنگامی که شما خانه‌تان را ترک می‌کنید، لامپ‌ها خاموش شده و درب‌ها به صورت خود کار قفل می‌شوند، یخچال خانه به صورت اتوماتیک مواد غذایی موجود را بررسی کرده و در صورت کمبود برای فروشگاه مورد نظر شما پیامی ارسال می‌کند و محصولات مورد نظر را سفارش می‌دهد.
هنمچنین هنگامی که شما مجددا در حال بازگشت به خانه هستید تلفن همراهتان موقعیت شما را برای شبکه‌ی خانگی ارسال کرده و با نزدیک شدن شما به خانه، سیستم سرمایشی یا گرمایشی فعال شده و محیط خانه را برای حضور شما دلچسب و آماده می‌کند.



tfuzlccginyd.jpeg



این یک نمونه‌ی بسیار ساده از کاربرد اینترنت اشیا در زندگی روزمره بود، مبحث IoT می‌تواند در موارد بسیار زیادی، از خانه‌های هوشمند گرفته تا مسائل پزشکی مورد استفاده قرار بگیرد، که در ادامه بیشتر با آن‌ها آشنا خواهیم شد.


لطفا IoT و IoE را با هم اشتباه نگیرید!


بر خلاف تصور عده‌ای اینترنت اشیا با اینترنت همه‌چیز یا Internet of Everything متفاوت است، IoT تنها به مبحث اشیای متصل به شبکه می‌پردازد در حالی که IoE به داده‌ها و روش‌های ترکیب و استفاده از آن‌ها می‌پردازد و بر چهار اصل کلیدی تکیه دارد:

• مردم
• داده‌ها
• فرایندها
• اشیای اینترنتی


در حقیقت می‌توان اینترنت اشیا را زیر مجموعه‌ای از IoE در نظر گرفت.

به لحاظ فنی IOT چگونه عمل می‌کند؟

در اینجا سعی می‌کنیم به صورت خیلی ساده و ابتدایی این مقوله را بررسی کرده و اطلاعاتی کلی راجع‌ به آن به شما ارائه دهیم:

فرایند رد و بدل کردن داده در اینترنت اشیا می‌تواند از طریق پروتکل‌های مختلفی همچون بلوتوث، پروتکل ZigBee، ارتباط وای‌فای، پروتکل MQTT و… انجام پذیرد، در هر صورت هر شئ دارای یک شناسه‌ی یکتا و آدرس آی‌پی خواهد بود، شاید به نظر اختصاص دادن یک آدرس IP برای هر دستگاه معقول نباشد اما در اینجا لزوم به وجود آمدن آی‌پی ورژن ۶ (IPV6) را در میابیم، در این نسل مشکل کمبود آی‌پی را نخواهیم داشت.
پس از اتصال وسایل به شبکه‌ی داخلی یا اینترنت آن‌ها می‌توانند برای یک‌دیگر داده ارسال کنند و در نهایت با هم در ارتباط بوده و با هم تعامل داشته باشند، در حقیقت این ارتباط، ارتباط “انسان با انسان” یا “انسان با ماشین” نخواهد بود بلکه یک ارتباط کامل بین “ماشین و ماشین” برقرار خواهد شد، در این حالت مودم‌ها، میکروپروسسورها و برد‌های مختلف می‌توانند با هم به تبادل اطلاعات بپردازند.


اگر تمایل دارید خودتان با این موضوع آشنا شوید می‌توانید برای شروع از یک برد Raspberry Pi (رزبری‌پای) یا Arduino (آردوینو) استفاده کنید، این برد‌ها همانند یک رایانه‌ی کوچک قابل برنامه‌نوسی بوده، دارای سخت‌افزار مورد نیاز هستند و می‌توانند به شبکه نیز متصل شوند.


yglmkhwdlcwq.png


ایده‌هایی از کاربرد اینترنت اشیا در زندگی روزمره


می‌توان از IoT در مقوله‌های بسیار زیادی استفاده کرد که ما در اینجا نمونه‌هایی از آن‌ها را ذکر می‌کنیم:

سلامت هوشمند: سنسورهایی به بدن بیمار متصل شده، علائم حیاتی وی را کنترل کرده و آن‌ها را به یک مرکز بررسی سلامت ارسال می‌کند.

خودروهای هوشمند: به عنوان یک نمونه، سنسوری که میزان باد تایرهای ماشین را بررسی کرده و در صورت وجود مشکل به راننده اطلاع می‌دهد.

خانه‌های هوشمند: موقعیت جغرافیایی صاحب خانه از طریق تلفن همراهش دریافت شده و با توجه به نزدیک شدن او به خانه، سیستم گرمایشی یا سرمایشی را کنترل می‌کند.

شهر هوشمند: کنترل ترافیک، روشنایی سطح شهر، مدیریت جای پارک خودروها، آبیاری هوشمند فضای سبز و… همه و همه می‌توانند ایده‌هایی برای ایجاد یک شهر هوشمند باشند.

سیستم‌های امنیتی: بررسی خودکار درب‌های ورودی و دوربین‌های مدار بسته و اطلاع‌رسانی در خصوص بروز مشکل.

اگر بخواهیم IoT را بررسی کنیم مطمئنا به ایده‌های خلاقانه‌ی بسیار زیادی خواهیم رسید، از آنجایی که اینترنت اشیا یک مقوله‌ی نسبتا جدید و به‌روز در حوزه‌ی تکنولوژی است، کشورها به سرعت در حال کار کردن روی آن بوده و کشور ما نیز در صورت توجه به این حوزه می‌تواند به راحتی در آن پیشرفت کند.


منابع:
virgool
118فایل
iranhoshdar
 

sisaco

Registered User
تاریخ عضویت
17 فوریه 2013
نوشته‌ها
2,521
لایک‌ها
839
محل سکونت
Ahwaz
یک بحث جذاب هستش اینترنت اشیا .

شما هر دستگاهی رو بر حسب میزان انر›ی و اثر پذیری که داره به اینترنت وصل میکنی و از یک فاصله ای چه دور چه نزدیک کنترل میکنی !‌ یک مقاله همین ترم پیش دوره دکترا هستم ارائه دادم در زمینه اینترنت اشیا .
 

sisaco

Registered User
تاریخ عضویت
17 فوریه 2013
نوشته‌ها
2,521
لایک‌ها
839
محل سکونت
Ahwaz
مهمترین بحثی که توی اینترنت اشیا مطرحه بحث مسیر یابی هستش !‌شناسایی دستگاها و ارتباط با اونها . بهترین و جامع ترین کنترل کننده رو تحت عنوان SDN میشناسیم توی اینترنت اشیا . من توی مقالم تکنولو›ی های مسیریابی مختلف رو بررسی کردم و در انتها به SDN رسیدم . و یک نتیجه گیری کلی هم کردم !

در این مقاله برای مسیر یابی از کنترل کننده SDN استفاده شد و با دیگر پرو تکل های مسیریابی AODV، DSR و DSDV با استفاده از پارمترهای مختلف مقایسه شد. نتایج نشان می دهد که مسیریابی پیشنهادی از پروتکل های مسیریابی سنتی از نظر نسبت تحویل بسته، متوسط تاخیر end to end و همچنین توان عملیاتی بهتر است. از این رو با استفاده از این مسیریابی پیشنهادی می توان عملکرد کلی شبکه را بهبود بخشید.

اینترنت اشیا یکی از پارادایم های جدید است که به ارتباط بین دستگاه های ناهمگن و اشیاء کمک می کند. این تکنولوژی یک چارچوب واحد است که اجازه می دهد تا قابلیت همکاری در میان سیستم عامل های گوناگون فراهم شود. این تکنولوژی توانایی به اشتراک گذاری اطلاعات در سطح جهانی با هر دستگاهی را دارا است. تخمین زده می شود که تا سال2020 نزدیک به حدود 50 میلیارد دستگاه به آن متصل شوند. با ارائه یک هویت یکتا و منحصر به فرد برای هر شی امتیاز اتصال به اینترنت برای هر دستگاهی فراهم شده است. تمرکز اصلی اینترنت اشیا بر این است که به «هر کسی» یا «هر چیزی» در «هر زمانی» به تبادل سرویس های اطلاعاتی از «هر نقطه» و«هر جایی» اجازه داده شود. ظهور این تکنولوژی ارتباط افراد را با «هر چیزی» و «هرکسی» و در «هر نقطه ایی» حفظ می کند. رسیدن به این پروتکل مسیر یابی نیازمند این است که انتقال داده بین دستگاه های ناهمگن به وجود آید. در این مقاله یک پروتکل مسیر یابی ارائه شده است که مصرف انرژی در دستگاه های ناهمگن را در نظر گرفته است. کنترل کننده SDN نیز به عنوان یه مدیر متمرکز کننده که در شبکه سرویس می دهد معرفی شده است که یک شبکه امن را با رد دسترسی گره های خود خواهی که در حال حاضر درشبکه هستند فراهم می کند.
 
بالا