• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

این مدار رو برام توضیح میدین ؟

sherlock holmes

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
سلام به همگی ،
بچه ها یه لطف به من بکنید هر کس می تونه طرز کار این مدار رو برای من شرح بده چون واقعاً بهش احتیاج دارم . خواهشاً توضیح بدید این مدار چه جوری کار می کنه مخصوصاً طرز کار آی سی 4027 و خروجیهای اون و البته اگه میشه توضیح بدید ترانزیستوری که در مدار برای تست قرار می گیره چه نقشی داره . باور کنید شدیداً بهش احتیاج دارم . یک دنیا ممنون . امیدوارم روی منو زمین نندازید .
برای دیدن مدار ، روی اینجا کلیک کنید .

saeed fm

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
4
سلام به همگی ،
بچه ها یه لطف به من بکنید هر کس می تونه طرز کار این مدار رو برای من شرح بده چون واقعاً بهش احتیاج دارم . خواهشاً توضیح بدید این مدار چه جوری کار می کنه مخصوصاً طرز کار آی سی 4027 و خروجیهای اون و البته اگه میشه توضیح بدید ترانزیستوری که در مدار برای تست قرار می گیره چه نقشی داره . باور کنید شدیداً بهش احتیاج دارم . یک دنیا ممنون . امیدوارم روی منو زمین نندازید .

البته تو توضیح مدار طرز کارش نوشته شده
ولی توضیح میدم البته با اجازه دوستان

آی سی555 یه نوسانساز هست که بصورت مولتی ویبراتور بسته شده خروجی اون یه پالس با فرکانس 12 هرتزه
آی سی 4027 دو عدد فلیپ فلاپ از نوع جی کا هست که کارش تقسیم فرکانسیه
توضیح پایه های 4027
پایه 13 ورودی کلاک هست که پالس اومده از 555 رو تقسیم بر دو میکنه یعنی12 هرتز تقسیم بر دو
پایه 16 ولتاژ مثبت
پایه 8 ولتاژ منفی که تو این مدار کشیده نشده
پایه 14 و 15 خروجی پالس تقسیم شده بردو با اختلاف فاز180 درجه
پایه 10 j
پایه 11 K
البته تو این مدار از یک فلیپ فلاپ 4027 استفاده شده و دیگری بیکاره

پس طبق شماتیک مدار
پایه 14 و 15 خروجی پالسی هست با فرکانس 6 هرتز که پایه 14 نسبت به پایه 15 180 درجه اختاف فاز داره
در حالتی که هیچ ترانزیستوری تو مدار نیست دیودهای نوری درحال چشمک زدن خواد شد
حالا وقتی ترانزیستو ر رو تو مدار بذاریم ولتاژ پالس بیس مداررو راه میندازه یا به اصطلاح بایاس میکنه وترانزیستور هدایت میکنه
اگه تو کلکتور ولتاژ مثبت بوجود بیاد آند دو دیودی که تو مسیر بایاس مستقیم قرار می گیره هدایت میکنه
و مسیر ال ای دی 1 کامل میشه و دیود نوری 1روشن میشه
حالا عکس همین مطلب برای ال ای دی 2 صادقه
یعنی اگه تو کلکتور ولتاژ منفی بوجود بیاد کاتد دو دیودی که تو مسیرند هدایت میکنه و مسیرش با ال ای دی 2 کامل میشه و دیود نوری2 روشن میشه
اگه ترانزیستور اتصال کوتاه شده باشه دیودهای نوری روشن نمیشه
اگه ترانزیستور قطه باشه دیود های نوری چشمک میرنن یعنی مثل اینکه ترانزیستوری وجود نداره

موفق باشی

http://www.adlroom.com/modules.php?name=News&file=article&sid=4270
www.nezam-vazifeh.persianblog.com

sherlock holmes

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
سعید جان خیلی آقایی ، یک دنیا ممنون . اما یه مشکل کوچولو : من رشته ام الکترونیک نیست در نتیجه یه خورده در مورد ترانزیستور ابهام برام بوجود اومده . یه کم از کار ترانزیستور در این مدار بیشتر برام توضیح میدی ؟ منظور شما از اینکه میگید تو کلکتور ولتاژ مثبت بوجود میاد یعنی چی ؟ راستی وقتی تو پایه های 14 و 15 آی سی 180 درجه اختلاف فاز داریم منظور اینه که در هر سیکل جای مثبت و منفی پایه ها عوض میشه ؟
من واقعاً شرمنده لطف شما هستم .

saeed fm

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
4
سعید جان خیلی آقایی ، یک دنیا ممنون . اما یه مشکل کوچولو : من رشته ام الکترونیک نیست در نتیجه یه خورده در مورد ترانزیستور ابهام برام بوجود اومده . یه کم از کار ترانزیستور در این مدار بیشتر برام توضیح میدی ؟ منظور شما از اینکه میگید تو کلکتور ولتاژ مثبت بوجود میاد یعنی چی ؟ راستی وقتی تو پایه های 14 و 15 آی سی 180 درجه اختلاف فاز داریم منظور اینه که در هر سیکل جای مثبت و منفی پایه ها عوض میشه ؟

ببین همشهری عزیز

ترانزیستور مثل یه کلیده که دستور کلید از بیس داده میشه
زمانی که یه ترانزیستور منفی یا npnتو مدارباشه و بیس اون توسط مدار تغذیه بشه یعنی دستور کلید داده شده بنابراین ولتاژ مثبت در کلکتور بوجود میاد(دوسرکلید همون کلکتور و امیتره) ترانزیستورای مثبت یا pnpعینا برعکس این عمل میکنه

منظور اختلاف فاز دقیقا همونیه که گفتی
یعنی همیشه نسبت به هم قرینه هستن

http://www.adlroom.com/modules.php?n...ticle&sid=4270
www.nezam-vazifeh.persianblog.com

arashkhan

کاربر فعال برق و الکترونیک
کاربر فعال
لایک‌ها
7
سلام به همگی ،

من خیلی سعی کردم تحلیلش کنم .همش رو همونطوری که سعید آقا گفت فهمیدم اما نفهمیدم این LED ها چطوری روشن و خاموش میشه. حتی شبیه سازی با پروتئوس هم بهم جواب نداد. فکر نکنین من خنگ هستم. شک و شبهه اون قسمت که دوستان به راحتی ازش میگذرن و همچنین اون دیود ها برام کار رو مشکل کرده.

arashkhan

کاربر فعال برق و الکترونیک
کاربر فعال
لایک‌ها
7

دقیقا همینه. و در هر سیکل باعث میشه یک بار ترانزیستور سالم روشن بشه. در نیم سیکل مثبت NPN و در نیم سیکل منفی PNP . اما نمی دونم چرا باعث میشه فقط یک LED روشن بشه؟؟؟!!!

sherlock holmes

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
والا منم توش موندم . اول اینکه دقیقاً طرز کار ترانزیستور رو تو این مدار نفهمیدم ( تو هیچ سایتی هم توضیح بدرد بخوری ندیدم ) ثانیاً چرا اون 4 تا دیود به اون صورت در مدار قرار گرفتن . البته من مدار رو ساختم و جواب میده . شاید بهتر باشه یه نفر دقیقاً اونو برام توضیح بده .

behnamavr

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
من فکر میکنم کاملترین توضیح ممکنو سعید خان ارائه کرده باشن حالا نمیدونم بقیه مشکل از کجاست ولی اینو بگم که به عنوان ساده ترین جمله که میشه گفت جهت فلش روی پایه ی امیترو نگاه کنید و جهت عبور جریان از دیودها رو بعد مسیر جریانو همونجوری که سعید جان توضیح دادن دنبال کنید این دیگه ساده ترین راه تحلیل این مداره یعنی مال دوم راهنماییه:p

saeed fm

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
4
والا منم توش موندم . اول اینکه دقیقاً طرز کار ترانزیستور رو تو این مدار نفهمیدم ( تو هیچ سایتی هم توضیح بدرد بخوری ندیدم ) ثانیاً چرا اون 4 تا دیود به اون صورت در مدار قرار گرفتن . البته من مدار رو ساختم و جواب میده . شاید بهتر باشه یه نفر دقیقاً اونو برام توضیح بده .

خب شما که ساختی با این تئوریا جور در میآد؟
مثلا تو حالت بدون ترانزیستور ال ای دی ها چجوریه
باترانزیستور مثبت ومنفی ال ای دی ها چجوریه

درباره اون دیودهایی که جفتی پشت سرهمن من حدس می زنم که از هرکدوم یکیش رو برداری بازم مدار کار میکنه
چون رو سر هر دیودی 7. ولت افت ولتاژ پیدا میشه دوتاش روهم 1.4 افت ولتاژ
بنابراین اگه یکی هم باشه قاعدتا باید کارکنه

saeed fm

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
4
من اینجاش رو نمی فهمم.

البته من منظورم تو حالت اتصال کوتاه کامل بوده
که انگار تمام مدار پایه 14 میشه

بستگی داره که چجوری اتصال کوتاه بشه یعنی یا
بیس به کلکتور اتصال کوتاه بشه یا
بیس به امیتر اتصال کوتاه بشه یا
کلکتور - امیتر اتصال کوتاه و نسبت به بیس اتصال باز بشه
تمام پایه ها شرط بشه

saeed fm

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
4
من اینجاش رو نمی فهمم.

البته من منظورم تو حالت اتصال کوتاه کامل بوده
که انگار تمام مدار پایه 14 میشه

بستگی داره که چجوری اتصال کوتاه بشه یعنی یا
بیس به کلکتور اتصال کوتاه بشه یا
بیس به امیتر اتصال کوتاه بشه یا
کلکتور - امیتر اتصال کوتاه و نسبت به بیس اتصال باز بشه
تمام پایه ها شرط بشه

sherlock holmes

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
خب من مدار رو ساختم و با همه این تئوریها جور در میاد . در حالت بدون ترانزیستور ، هر دو LED ها چشمک می زنند وبا گذاشتن ترانزیستور مثبت ، LED شماره 2 و با گذاشتن ترانزیستور منفی LED شماره یک روشن می شوند . اگر بین هر سه پایه اتصال کوتاه برقرار کنیم هم هیچ کدام از LED ها روشن نمی شوند .
من توضیحات سعید جان در مورد کار ترانزیستور رو فهمیدم ، خب فرض کنیم یک ترانزیستور منفی تو مدار گذاشتیم . اگه اشتباه نگفته باشم جریان در پایه های 14 و 15 فلیپ فلاپ دایماً تغییر علامت میده و جای مثبت و منفی عوض میشه . وقتی مثبت به کلکتور داده میشه و منفی به امیتر ، بین کلکتور و امیتر اتصال برقرار میشه . درسته ؟ پس قاعدتاً جریانی از LED ها نباید بگذره . پس چرا یکی از اونها روشن میشه ؟ بیایید بیشتر روی این قسمتش بحث کنیم ( البته بهتره بگم بحث کنید چون خودم که ... !) در لحظه ای که منفی به کلکتور داده میشه و مثبت به امیتر ، چی ؟

saeed fm

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
4
خب من مدار رو ساختم و با همه این تئوریها جور در میاد . در حالت بدون ترانزیستور ، هر دو LED ها چشمک می زنند وبا گذاشتن ترانزیستور مثبت ، LED شماره 2 و با گذاشتن ترانزیستور منفی LED شماره یک روشن می شوند . اگر بین هر سه پایه اتصال کوتاه برقرار کنیم هم هیچ کدام از LED ها روشن نمی شوند .
من توضیحات سعید جان در مورد کار ترانزیستور رو فهمیدم ، خب فرض کنیم یک ترانزیستور منفی تو مدار گذاشتیم . اگه اشتباه نگفته باشم جریان در پایه های 14 و 15 فلیپ فلاپ دایماً تغییر علامت میده و جای مثبت و منفی عوض میشه . وقتی مثبت به کلکتور داده میشه و منفی به امیتر ، بین کلکتور و امیتر اتصال برقرار میشه . درسته ؟ پس قاعدتاً جریانی از LED ها نباید بگذره . پس چرا یکی از اونها روشن میشه ؟ بیایید بیشتر روی این قسمتش بحث کنیم ( البته بهتره بگم بحث کنید چون خودم که ... !) در لحظه ای که منفی به کلکتور داده میشه و مثبت به امیتر ، چی ؟

به نکته جالبی اشاره کردین
ترانزیستور کار کلید رو انجام میده ولی عین یه کلید مکانیکی نیست که جریان وولتاز رو از هر دوطرف و با هر پلاریته ای عبوربده
کلید یه قطعه پسیو و لی ترانزیستور یه قطعه اکتیوه
زمانی که ولتاژ کلکتور با لا می ره یا مثبت میشه ولتاژ امیتر منفی میشه ( تو ترانزیستور منفی)
زمانی که ولتاژ کلکتور پائین میاد یا منفی میشه ولتاژ امیتر بالا میره یا مثبت میشه ( تو ترانزیستور مثبت )
حتی شما اگه شکل موج کلکتور یک ترانزیستور منفی که در حال تقویت سیگنال مثلا مربعیه رو با اسیلوسکوپ نگاه کنید
می بینید که پالس کلکتور نسبت به بیس 180 درجه اختلاف فاز داره و پالس امیتر نسبت به بیس همفاز هس
همین کارکوچیک ترانزیستور منجربه ساخته شدن خیلی دستگاههای الکترونیکی دیگه شده

بالا