سلام به همگی ،
بچه ها یه لطف به من بکنید هر کس می تونه طرز کار این مدار رو برای من شرح بده چون واقعاً بهش احتیاج دارم . خواهشاً توضیح بدید این مدار چه جوری کار می کنه مخصوصاً طرز کار آی سی 4027 و خروجیهای اون و البته اگه میشه توضیح بدید ترانزیستوری که در مدار برای تست قرار می گیره چه نقشی داره . باور کنید شدیداً بهش احتیاج دارم . یک دنیا ممنون . امیدوارم روی منو زمین نندازید .
برای دیدن مدار ، روی
اینجا کلیک کنید .
البته تو توضیح مدار طرز کارش نوشته شده
ولی توضیح میدم البته با اجازه دوستان
آی سی555 یه نوسانساز هست که بصورت مولتی ویبراتور بسته شده خروجی اون یه پالس با فرکانس 12 هرتزه
آی سی 4027 دو عدد فلیپ فلاپ از نوع جی کا هست که کارش تقسیم فرکانسیه
توضیح پایه های 4027
پایه 13 ورودی کلاک هست که پالس اومده از 555 رو تقسیم بر دو میکنه یعنی12 هرتز تقسیم بر دو
پایه 16 ولتاژ مثبت
پایه 8 ولتاژ منفی که تو این مدار کشیده نشده
پایه 14 و 15 خروجی پالس تقسیم شده بردو با اختلاف فاز180 درجه
پایه 10 j
پایه 11 K
البته تو این مدار از یک فلیپ فلاپ 4027 استفاده شده و دیگری بیکاره
پس طبق شماتیک مدار
پایه 14 و 15 خروجی پالسی هست با فرکانس 6 هرتز که پایه 14 نسبت به پایه 15 180 درجه اختاف فاز داره
در حالتی که هیچ ترانزیستوری تو مدار نیست دیودهای نوری درحال چشمک زدن خواد شد
حالا وقتی ترانزیستو ر رو تو مدار بذاریم ولتاژ پالس بیس مداررو راه میندازه یا به اصطلاح بایاس میکنه وترانزیستور هدایت میکنه
اگه تو کلکتور ولتاژ مثبت بوجود بیاد آند دو دیودی که تو مسیر بایاس مستقیم قرار می گیره هدایت میکنه
و مسیر ال ای دی 1 کامل میشه و دیود نوری 1روشن میشه
حالا عکس همین مطلب برای ال ای دی 2 صادقه
یعنی اگه تو کلکتور ولتاژ منفی بوجود بیاد کاتد دو دیودی که تو مسیرند هدایت میکنه و مسیرش با ال ای دی 2 کامل میشه و دیود نوری2 روشن میشه
اگه ترانزیستور اتصال کوتاه شده باشه دیودهای نوری روشن نمیشه
اگه ترانزیستور قطه باشه دیود های نوری چشمک میرنن یعنی مثل اینکه ترانزیستوری وجود نداره
موفق باشی
http://www.adlroom.com/modules.php?name=News&file=article&sid=4270
www.nezam-vazifeh.persianblog.com