متاسفانه قیمت ها طوری شده که هیچ کاری نمیشه انجام داد یادش بخیر همین یکی دوسال قبل قیمتا رفته بود بالا رفتم ماشین بخرم پراید 93 رو میداد 12 تومن میگفتم گرونه
به طور کل اگه ماشین قدیمی میخواید بخرید مثل پژو 405 یا 206 اول نزدیک به 10 میلیون برای تعمیرات بعد از خریدش در نظر داشته باشید (البته 6 میلیونم خوبه اما کار از محکم کاری عیب نمیکنه
) و توجه داشته باشید که قطعات یدکی 206 قیمتشون حدودا 2 برابر 405 هست.
از اونجایی که ماشین های اینطوری بالای 15 سال کار کردن تقریبا اکثر قطعاتشون مسعد خرابی هست.معمولا به دلیل کار کرد طولانی قطعات پلاستیکی و سیمی این ماشین ها تماما خشک شده هستن یعنی با یک فشار کم میشکنن و باید تعویض بشن احتمالا سیم کشی هم بعد از سال ها تماما خشک شده باشه که نیاز به چک کردن داره چون پژو ها سابقه آتیش گرفتن زیادی دارن. (در این باب تو هر ماشینی به خصوص 206 همیشه شلنگ هیدرولیک رو چک کنید که پرسش محکم باشه)
مسئله دیگه که بحث موتور هست و نیازی به گفتن نیست که موتور xu پژو جزع افتضاح ترین طراحی های دنیاست و همیشه طی رانندگی باید یه چشمتون روی آمپر آب باشه که واشر نزنه-از اون بدتر برای تعویض واشر باید سر سیلندر هم کف تراشی بشه تا تاب خوردگیش رفع بشه که تا 3 بار ممکنه و از اونجایی که ماشین قدیمی هست 90 درصد تعمیر آخر هست و سر سیلندر باید عوض بشه و هزار تا عدا اصول دیگه که جمعا نزدیک به 4 تومن خرج بر میداره.
اما از همه مهم تر این وسط که معمولا خیلی سخت اتفاق بیوفته اما تو ماشین های قدیمی بعد از 15 سال کار با بدترین طراحی موتور که دماش همیشه بالاست و مثل بمب ساعتی در انتظاره ؛ ترک برداشتن سیلندر یا بلوک موتور هست که باعث قاطی شدن آب روغن بشه و در این شرایط همون بهتر که بعد از مدتی ماشین تحویل به اسقاطی بشه چون باید از نو کل بلوک موتور رو عوض کرد و جوش زدن این حرف ها کاری جز حروم کردن پول نیست.
به شخصه 2 سال قبل یه 405 - 85 به ظاهر تمیز و نوک مدادی خریدم و از اون زمان اکثر قطعات اصلی و فرعی شامل شلنگ های رادیاتور ، هیدرولیک (همون اوایل شلنگ فشار قوی وسط جاده پرس انداخت و ساعت 9 شب درگیرمون کرد) ، بنزین (شلنگ به دلیل قدیمی بودن از چندین جا نشتی داشت !) و اخیرا که واشرش دفورمه شده بود و کلا سیلندر به بالا همه چیز رو با قطعات نو تعویض کردم و چندین جا پیچ هاش هرز شده بود که فنر زدیم.
با این وجود چند روز بعد از تعویض کامل سر سیلند و مخلفات و نزدیک 5 تومن خرج کردن بازم ماشین داره آب کم میکنه و دریچه روغن کف میده و کم کم دارم احتمال میدم که نشتی اصلی از خود سیلندر هست که در این صورت همه خرج هام پرید
.این هم بماند که اخیرا جلو بندی هم داره صدا میده و احتمالا کمک فنر و چند تا مخطفات دیگه باید عوض بشن یعنی حداقل 500 تا 1 تومن خرج دیگه
تمام این احوالات هم در صورتی که استفاده روزانه هم از ماشین ندارم.
همه این ها رو گفتم که در خرید خودروی قدیمی در نظر داشته باشید و بحث ترسوندن نیست.
چون معمولا هیچ جا اشاره ای به این موارد نمیشه و باعث ایجاد مساعل ناخوشایند در آینده هست .برای خرید خودرو قدیمی حتما باید یک فرد با تجربه بسیار با حوصله خودرو رو بررسی کنه .
کلا توصیه بنده فارغ از مباحث مالی این حرفا اینه که اگه راه داره کلا از خانواده پژو فراری باشید که هیچ حتی نگاهشونم نکنید ، مگر اینکه موتور ملی های tu7 باشه وگرنه به جز
دردرسر هیچ چیزی نداره. حتی مدل های جدید بالای 90 که دوستم داشت و فارغ از این مساعل نبود و در عرض یک سال وصله پینش کرد فروخت رفت.