بذار به صورت خیلی خلاصه یه چیزی رو بگم.به نقل از bird :سلام
من می خواهم زبانی برای نوشتن برنامه های سمت سرور یاد بگیرم. می خواستم بپرسم که شما چه زبانی را پیشنهاد می کنید و چرا؟( بنظرتان از بین php, asp, asp.net, jsp,… کدامیک را یاد بگیرم بهتر است؟ چرا؟)
-با تشکر
نا مفهومبذار به صورت خیلی خلاصه یه چیزی رو بگم.
ببین 7 چیز اصلیه (خوبی)که بین زبانها فرق می زاره.
1. منابع زبان
يعني چي راحتي زبان؟2. راحتی یادگیری و استفاده از زبان
چه ربطي داره؟3. Open source بودن زبان
من متوجه نشدم!!ولی سرور های لینوکس ارزان ترند ولی وقتی شما دارید سر چند ملیون تومان قرار داد صحبت میکنید 50 000 تومان ارزان تر بودن سرور لینوکس مسخره به نظر میاد!!4. قیمت سرور های زبان و خدمات زبان
هیچ حسنی نیست!!چون هیچ احمقی لینوکس رو ول نمیکنه بیاد روی ویندوز آپاچی نصب کنه!!چون نیازی به این کار نیست!!5. اجرا شدن روی سیستم عامل های مختلف (خیلی مهم)
ویژوال بیسیک با 20 ملیون دولپر در جهان محبوب ترین زبانه!!حتما میدونید وی بی یکی از زبانهای اصلی پلتفرمه دات نته!!6. محبوبیت زبان
من متوجه نمیشم؟؟7. قوی بودن زبان (از لحاظ پیشرفته بودن)
لوووووووووووووووول!!PHP از لحاظ منابع زبان در بین زبانهای دیگر اول است. (یه سر به سایت www.php.net بزن)
وی بی ساده ترینه!PHP از لحاظ راحتی اوله. (می تونی از با تجربه ها بپرسی)
نا مفهومه!!PHP یک زبان کاملاً Open source است.
asp.net نیز یک محصول کاملا مجانیست!!PHP یک زبان کاملاً مجانی است.
بالا گفتم!PHP بر روی تمام سیستم عاملهای حاضر و OS ها اجرا می شود
باز هم گفتم!!(باز هم تکرار)PHP محبوب ترین زبان دنیا است.
پیشرفته یعنی چی؟PHP از لحاظ قوی بودن هیچ وقت جلوی زبانهای دیگر کم نیاورده ولی JSP از لحاظ پیشرفته بودن اول است.
همین رک بودنتون ما رو کشته!!لوووووووووووول!!زبانهایی از قیل asp و asp.net که ساخت شرکت میکروسافت است خیلی روک بگم آشغال است.
خسته شدم دیگه توانایی جواب دادن به این همه ...... رو ندارم!!به خاطر این محدودیت ها :
منابع ضعیف
خیلی سخت
هرگز Open source نیستند و نخواهند شد
قیمت های سرسام آور
محبوبیت = 0
و اما بزرگ ترین ضرری که این دو زبا دارند :
روی سرور لینوکس اجرا نمی شوند
اما asp.net با این همه محدودیت زبان نسبتاً پیشرفته ای است
JSP هم زبان بسیار پیشرفته ای است (چون از تکنیک JtoEE استفاده می کند) اما تمام محدودیت های asp و asp.net رو هم داره
به جز اینکه روی سرور لینوک اجرا می شه.
چرا وقتی اطلاعات ندارید بر اثاث نا مفهوم جات ذهن تازه کاران رو خراب میکنید؟ما برای این می گیم که سرور لینوکس مهمه که امکانات زیادی داره !
سرور های لینوکس امکاناتشون در برابر سرورهای ویندوز خیلی بیشتره.
در JSP هم برای این دیر می رسی که یاد گرفتنش سخته !
دوباره تذکر می دم PHP هیچ وقت در مقابل JSP کم نیاورده ! ولی با JSP پرژه های بزرگ را راحتتر می توان نوشت و قدرت بیشتری داره.
برای یاد گیری PHP هم کامل ترین کتاب PHP رو یعنی PHP4 Professional از انتشارات Worx رو پیشنهاد می کنم.
البته اگه از کد نویسی (به هر زبانی) هیچ چیز نمی دونی بهتره اول یه کتاب ساده تر بگیری، چون این کتاب خیلی حرفه ای هست.
منبع برای JSP هم اطلاعی ندارم.
شما مقابل همه عبارات من كه بلد شده يه يعني چي بزاريد(مثال:يعني چي پي اچ پي هيچ وقت جلوي jsp کم نیاورده؟) و پاسخ علمي بديد و ريفرنس بياريد!!اون موقع ميشه بحث علمي نه بحث همينجوري!!ما برای این می گیم که سرور لینوکس مهمه که امکانات زیادی داره !
سرور های لینوکس امکاناتشون در برابر سرورهای ویندوز خیلی بیشتره.
در JSP هم برای این دیر می رسی که یاد گرفتنش سخته !
دوباره تذکر می دم PHP هیچ وقت در مقابل JSP کم نیاورده ! ولی با JSP پرژه های بزرگ را راحتتر می توان نوشت و قدرت بیشتری داره.
برای یاد گیری PHP هم کامل ترین کتاب PHP رو یعنی PHP4 Professional از انتشارات Worx رو پیشنهاد می کنم.
البته اگه از کد نویسی (به هر زبانی) هیچ چیز نمی دونی بهتره اول یه کتاب ساده تر بگیری، چون این کتاب خیلی حرفه ای هست.
منبع برای JSP هم اطلاعی ندارم.
من برام یه پنی هم اهمیت نداره سورسش هست یا نیست چون من با اینوایرومنتش کار میکنم نه با سورسش!!شما میتونی SOURCE ای اس پی رو برامون بذاری؟
اگه توجه کنی توی سایت php سورس کامل php برای داونلود هست.
به نقل از artin :مثالی که mazoolagh اورد جالب بود ولی نه تا این حد که php بشه پیکان و asp بشه فراری !