• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بهترين راه و رسم منجمد کردن سبزي ها

marge moosh

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
9 آپریل 2012
نوشته‌ها
64
لایک‌ها
17
همه متخصصان تغذيه معتقدند موادغذايي و به خصوص سبزي‌ها بايد تازه مصرف شوند اما در زندگي ماشيني امروزي كه بيشتر زنان و مردان شاغل هستند و كمبود وقت، بيشتر موادغذايي، به صورت منجمد نگهداري مي‌شوند تا علاوه بر اينكه به‌راحتي در دسترس باشند، مدت زمان كمتري هم صرف طبخ آنها شود...

البته هنگام منجمدکردن موادغذايي، به خصوص سبزي‌ها، بايد به نكته‌هايي که در ادامه به برخي از آنها اشاره کرده?ايم، توجه شود:
1 منجمد (فريز) کردن، از بهترين روش‌هاي نگهداري بعد از تازه‌خواري است، اما اگر مي‌خواهيد سبزي‌هاي منجمدشده کيفيت خوبي داشته باشند، پيش از هر چيز، ابتدا به کيفيت سبزي‌هايي که مي‌خريد و بعد انتخاب وسايلي که از آنها استفاده مي‌کنيد، دقت کنيد.
2 چاقويي كه براي خردكردن سبزي به كار مي‌رود، بايد كاملا تيز باشد تا باعث آسيب و له‌شدن بافت سبزي نشود. هرچه سبزي با چاقو و ساير وسايل تيزتري خرد شود، ارزش غذايي آن بيشتر حفظ خواهد شد.
3 بهتر است قبل از فريز کردن سبزي‌ها، آنها را چند دقيقه در آب گرم قرار دهيد. با اين کار، علاوه بر اينکه حجم سبزي‌ها کم مي‌شود و جاي کمتري را هم در فريزر خواهند گرفت، عمل آنزيم‌بري (بلانچينگ) هم انجام مي‌شود که مانع از تغييررنگ سبزي‌ها و تيره‌شدن آنها در فرايند انجماد خواهد شد.
4 شرايط مناسب براي فريز کردن، زماني فراهم خواهد شد که فريزر، انباشته از موادغذايي نباشد و امكان گردش هواي سرد در اطراف مواد غذايي باشد زيرا نوسانات دمايي باعث مي‌شود موادغذايي و به خصوص سبزي‌ها به خوبي منجمد نشوند و كيفيتشان پايين بيايد.
5 براي نگهداري سبزي‌ها در فريزر، حتما آنها را در ظروف food Grade (ظروف مخصوص نگهداري موادغذايي) يا كيسه فريزرهايي كه روي بسته‌بندي آن درج شده مناسب فريزكردن است، قرار دهيد. استفاده از اين ظروف و كيسه‌ها، مانع ورود مواد شيميايي از ظرف به موادغذايي مي‌شوند و سلامت مصرف‌كننده را به خطر نمي‌اندازند. در زير ظروف food Grade، طرحي از قاشق و چنگال حك شده است.
6 بهتر است سبزي‌هاي فريزشده را در مدت زماني كوتاه (يعني حدود 2-1 ماه) در فريزر نگهداري كنيد تا علاوه بر اينكه ارزش غذايي‌شان حفظ ‌شود، هنگام طبخ هم طعم و مزه خود را از دست ندهند.
7 حتما سبزي‌ها را در حجم کم و بسته‌هاي کوچک (يک وعده‌اي) منجمد كنيد؛ مثلا اگر قرار است سبزي‌پلو را در 4 وعده مصرف كنيد، حتما آن را در 4 كيسه بسته‌بندي يا در 4 ظرف مختلف قرار دهيد. متاسفانه يكي از اشتباه‌هاي خانم‌ها اين است كه سبزي را در حجم زياد بسته‌بندي و هنگام مصرف، آن را از فريزر خارج مي‌كنند و بعد از مدت زماني آن را به اندازه دلخواه برمي‌دارند و باقيمانده را دوباره در فريزر قرار مي‌دهند.
منبع: salamat.ir

 

paymanparsa

کاربر فعال موسیقی و آشپزی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
2 اکتبر 2009
نوشته‌ها
211
لایک‌ها
237
محل سکونت
tehran
درود
حرفهای شما کاملا درست
ولی یک مطلب هست که خیلی از مصرف کنندگان به اون دقت نمی کنن
شما باید از توانایی فریزرتون اطلاعات کافی داشته باشید ، اغلب ، تکرار می کنم اعلب فریزهای خونگی ، برای منجمد کردن مواد غذایی ( بویژه گوشت و مرغ ) به هیچ وجه مناسب نیستن ، فقط توانایی این رو دارن که مواد غذایی قبلا منجمد شده ( که توسط کمپانی ها و در شرایط انجماد ایده آل و سریع منجمد شده اند ) رو براتون نگهداری کنن ، همین ، منتهی چون از اول فرهنگ استفاده از فریزر در کشورمون آموزش داده نشده ، همه تصور می کنن میشه ماهی ، گوشت ، مرغ یا سبزیجات و به عبارتی " هر چیزی " رو در فریزر قرار داد و ماهها نگهداری کرد ... و بهترین روش هم برای نگهداری هست ، خیر عزیزان اینطور نیست ، سپاس
 

lilyrose

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
24 جولای 2010
نوشته‌ها
4,270
لایک‌ها
8,207
محل سکونت
My Sweet Home
درود
حرفهای شما کاملا درست
ولی یک مطلب هست که خیلی از مصرف کنندگان به اون دقت نمی کنن
شما باید از توانایی فریزرتون اطلاعات کافی داشته باشید ، اغلب ، تکرار می کنم اعلب فریزهای خونگی ، برای منجمد کردن مواد غذایی ( بویژه گوشت و مرغ ) به هیچ وجه مناسب نیستن ، فقط توانایی این رو دارن که مواد غذایی قبلا منجمد شده ( که توسط کمپانی ها و در شرایط انجماد ایده آل و سریع منجمد شده اند ) رو براتون نگهداری کنن ، همین ، منتهی چون از اول فرهنگ استفاده از فریزر در کشورمون آموزش داده نشده ، همه تصور می کنن میشه ماهی ، گوشت ، مرغ یا سبزیجات و به عبارتی " هر چیزی " رو در فریزر قرار داد و ماهها نگهداری کرد ... و بهترین روش هم برای نگهداری هست ، خیر عزیزان اینطور نیست ، سپاس

درود

خیر عزیزان این طور نیست ؟! icon_joint.gif همین؟!

ای بابا ! خب بیایید و برامون توضیح بدید دیگه ! برای درست منجمد کردن و نگهداری درست ماده ی غذایی منجمد شده چه کار کنیم ؟

لطفا یه پست تپل ، از نوع پست هاتون توی رستوران های تهران برامون بزنید و توضیح بدید :دی

ممنون
 

paymanparsa

کاربر فعال موسیقی و آشپزی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
2 اکتبر 2009
نوشته‌ها
211
لایک‌ها
237
محل سکونت
tehran
درود

خیر عزیزان این طور نیست ؟! مشاهده پیوست 131625 همین؟!

ای بابا ! خب بیایید و برامون توضیح بدید دیگه ! برای درست منجمد کردن و نگهداری درست ماده ی غذایی منجمد شده چه کار کنیم ؟

لطفا یه پست تپل ، از نوع پست هاتون توی رستوران های تهران برامون بزنید و توضیح بدید :دی

ممنون
درود
سعی کردم توضیح بدم توی اون پست
ببینید برای انجماد به شکل صنعتی روشهای زیادی موجوده که عمدتا از درجه حرارتهای بسیار پایین برای منجمد کردن مواد غذایی استفاده میشه مثلا برای انواع گوشت و مرغ و ماهی از درجه -25 تا -40 ، و اگه شما دفترچه فریزر خونگیتون رو مطالعه کنین متوجه میشین که خیلی هاشون مجهز به سیستم سرمازایی نیستن که بتونه این برودت رو ایجاد کنه ...
فرآیند انجماد در اون درجه حرارتهای پایین هست که به بهترین شکل انجام می گیره و یه کالای منجمد حاصل میشه که شما میتونین شش ماه تا نه ماه و گاهی هم بیشتر نگهداری ش کنین ، ولی فریزر های خونگی بیشترشون درنهایت می تونن -20 تا -18 درجه سانتی گراد رو فراهم کنن که طبیعتا این فقط برای نگهداری مناسبه نه برای منجمد کردن
شما میتونین گوشت و ماهی رو در این فریزرها هم قرار بدین و می بینین که یخ هم می زنه ، ولی چون اون برودت لازم نبوده ، در نتیجه فرایند انجماد شما هم ناقصه و نمیتونه شش ماه یا نه ماه باقی بمونه ، در نهایت ماده ای که شما در فریزر خانگی معمولی منجمد می کتید تا سه ماه قابل مصرفه
البته در طی هفت هشت سال اخیر فریزرهای خونگی ای هم به بازار اومده ن که قدرت منجمد کردن در درجه حرارتهای پایین و نگهداری زیاد رو هم دارن که خب طبیعتا قیمت بالاتری هم دارن و شما میتونین با مراجعه به دفترچه های راهنماشون از شرایطشون آگاهی پیدا کنین
توصیه من اینه که اگه فریزر شما از نوع معمولی هست ، فقط اجناس منجمد شده ای رو که در سوپرمارکت ها عرضه میشه خریداری کنید و درشون نگهدارید ، نه این که خودتون اقدام کنین به فریز کردن مواد غذایی تازه و یا این که اگر ناچارید این کارو انجام بدین در فواصل زمانی کوتاه تر مصرفشون کنید تا کیفیت اونها دستخوش تغییر نشه .
 

lilyrose

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
24 جولای 2010
نوشته‌ها
4,270
لایک‌ها
8,207
محل سکونت
My Sweet Home
درود
سعی کردم توضیح بدم توی اون پست
ببینید برای انجماد به شکل صنعتی روشهای زیادی موجوده که عمدتا از درجه حرارتهای بسیار پایین برای منجمد کردن مواد غذایی استفاده میشه مثلا برای انواع گوشت و مرغ و ماهی از درجه -25 تا -40 ، و اگه شما دفترچه فریزر خونگیتون رو مطالعه کنین متوجه میشین که خیلی هاشون مجهز به سیستم سرمازایی نیستن که بتونه این برودت رو ایجاد کنه ...
فرآیند انجماد در اون درجه حرارتهای پایین هست که به بهترین شکل انجام می گیره و یه کالای منجمد حاصل میشه که شما میتونین شش ماه تا نه ماه و گاهی هم بیشتر نگهداری ش کنین ، ولی فریزر های خونگی بیشترشون درنهایت می تونن -20 تا -18 درجه سانتی گراد رو فراهم کنن که طبیعتا این فقط برای نگهداری مناسبه نه برای منجمد کردن
شما میتونین گوشت و ماهی رو در این فریزرها هم قرار بدین و می بینین که یخ هم می زنه ، ولی چون اون برودت لازم نبوده ، در نتیجه فرایند انجماد شما هم ناقصه و نمیتونه شش ماه یا نه ماه باقی بمونه ، در نهایت ماده ای که شما در فریزر خانگی معمولی منجمد می کتید تا سه ماه قابل مصرفه
البته در طی هفت هشت سال اخیر فریزرهای خونگی ای هم به بازار اومده ن که قدرت منجمد کردن در درجه حرارتهای پایین و نگهداری زیاد رو هم دارن که خب طبیعتا قیمت بالاتری هم دارن و شما میتونین با مراجعه به دفترچه های راهنماشون از شرایطشون آگاهی پیدا کنین
توصیه من اینه که اگه فریزر شما از نوع معمولی هست ، فقط اجناس منجمد شده ای رو که در سوپرمارکت ها عرضه میشه خریداری کنید و درشون نگهدارید ، نه این که خودتون اقدام کنین به فریز کردن مواد غذایی تازه و یا این که اگر ناچارید این کارو انجام بدین در فواصل زمانی کوتاه تر مصرفشون کنید تا کیفیت اونها دستخوش تغییر نشه .

ممنون از توضیحاتتون . خوندن همون قسمت بولد شده برام خیلی مهم بود. چون من معمولا اون موادی رو که نیاز به فریز شدن دارن رو به صورت ماهانه می خرم .

بازم سپاس!
 

paymanparsa

کاربر فعال موسیقی و آشپزی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
2 اکتبر 2009
نوشته‌ها
211
لایک‌ها
237
محل سکونت
tehran
درود
لیلی رز عزیز
یک سری راهکارهایی هم هستن که اینها ، نه که اطمینان صد در صد از زمان بیشتر مصرف به شما بدن ، بلکه ، میتونن نگهداری بهتری از موادی که خودتون فریزشون می کنین متضمن بشن ، یکیشون میتونه این باشه که اگه سبزیجاتی که میخواین فریزشون کنین ، خرد کرده هستن و شستینشون ، مراقب باشین که آبگیری کامل بشن ، چرا که وجود آب اضافی اطراف سبزیجات خرد شده برای انجماد اونها در فریزرهای خانگی و سرعت کم مشکل ساز هست ، خیلی دیگه از این راهکارها رو دوستمون در پست اولی به درستی شرح داده ن .
یکی دیگه هم میتونه این باشه که بسته های مختلف رو روی هم قرار ندید ، مثلا اینطوری نشه که بسته های نخودسبز منجمد شما زیر باقالی سبز منجمد گیر کنه ، این طوری یکی از فایده ها میتونه این باشه که شما بسته هاتونو زودتر پیدا می کنین و بسته ای نمی مونه که از یاد بره و بیش از مدت لازم در فریزر بمونه ...
یکی دیگه از نکته ها هم استفاده از لیبل های خوندنی هست ، بعضی وقت ها ، محتویات برخی بسته ها از یادمون میره و ما با درب باز فریزر ، مشغول وارسی بسته مورد نظر میشیم ، آخرش هم شریک زندگیمونو صدا می کنیم که حمیییییییییید( یا حمیده !!!) بیا ببین این چیه !!!! خب این خودش باعث میشه تعادل برودتی فریزر ، اونجوری که ایده آله حفظ نشه و هم عمر فریزرمون کمتر بشه و هم عمر مواد داخلش ....
بعضی بسته ها هستن که میتونین از اونها برای بسته بندی وعده به وعده استفاده کنین ، مثلا کییسه های فریزر که مقدار مشخصی از گوشت دراون قرار می دین ولی اگه ماده غذایی دیگه ای دارین که رفتار متفاوتی می طلبه ( مثلا جعفری خرد شده که برای تزیین سوپ استفاده می کنین) ، خوبه که از بسته های زیپ کیپ مخصوص نگهداری در فریزر استفاده بشه براشون .....
نکته خیلی مهم هم اینه که توی فواصل مختلف زمانی مثلا سه ماهه ، از تمیز بودن فریزرهاتون کاملا اطمینان حاصل کتین ، گاهی ، بعضی تکه های سبزی و میوه که به دلایلی از بسته بیرون اومده ن ، و یا ، گلوله های یخ بزرگی که تشکیل شده ن و یا بقایای آب و ترشحات گوشت و مرغ و یا حتی مایه خورشتی که کف قفسه ها ریخته ، می تونه به شکل یه عامل بازدارنده در جهت سیرکولاسیون مناسب هوای سرد فریزر عمل کنه و عمرنگهداری محتویات فریزرو کم کنه
خیلی حرف زدم ببخشید :eek:
 

shisholi

Registered User
تاریخ عضویت
12 آپریل 2011
نوشته‌ها
1,077
لایک‌ها
164
سن
38
محل سکونت
تهرون تهرون که میگن
حرف دوستان درسته و تا 3 ماه بیشتر نباید در فریزر انبار کرد ! متاسفانه در ایران کدبانوها فریزر رو به عنوان کمد غذایی استفاده می کنند ! در ضمن سرغ کردن سبزی ها اشتباه محضه ! چون روغن در انجماد طولانی خراب میشه و سبزی رسما به علف تبدیل میشه !
 
بالا