برگزیده های پرشین تولز

بهترین چای چیه ؟

بهترین چای


  • Total voters
    33

vahidscs

Registered User
تاریخ عضویت
12 آگوست 2008
نوشته‌ها
636
لایک‌ها
0
سن
30
محل سکونت
همدان
سلام
دوستان به نظرتون بهترین چای چیه ؟
یه تعدادی از چایی هایی که به نظرم رسید رو نوشتم
من خودم میعاد رو ترجیح می دم
اگه چای مورد نظرتون جز گزینه ها نیست لطفا پایین اسمش رو بنویسید
 
Last edited:

Doom

Registered User
تاریخ عضویت
12 ژوئن 2007
نوشته‌ها
4,961
لایک‌ها
789
چاي ا.ن :D
 

mha1368

Registered User
تاریخ عضویت
8 ژوئن 2009
نوشته‌ها
2,442
لایک‌ها
1,033
حمیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــد
دی:
 

Damn

Registered User
تاریخ عضویت
8 سپتامبر 2007
نوشته‌ها
3,428
لایک‌ها
630
محل سکونت
In Lousy time
یه سری فله ای هست از جنوب قاچاق میشه اونا
در غیر اینصورت احمد ترجیح میدم توی چای معطر
 

Synix.Shayan

Registered User
تاریخ عضویت
1 آگوست 2005
نوشته‌ها
473
لایک‌ها
0
سن
31
محل سکونت
Tehran, Iran
یکی از آشنایان برای ما از زاهدان چایی اورد، اونارو با چای عطری دو غزال مخلوط میکنیم!
 

Yousef

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
22 دسامبر 2002
نوشته‌ها
6,810
لایک‌ها
4,952
محل سکونت
So Close, So Far
توی این موارد بهترینش دو غزال هست.
اما بهترین چای بی شک چای چکش سبز هست!
 

brainsore

Registered User
تاریخ عضویت
1 مارس 2008
نوشته‌ها
5,884
لایک‌ها
3,189
محل سکونت
دور
آواتارت عکس کیه ؟ عکس های دیگه هم ازش داری؟ ... من تا حالا به این خوشگلی ندیدم والا

image.php
نمی گم! مال خودمه:)
اسمشو نمی دونم داداش. تو حفاری هام تو نت به طور اتفاقی برخوردم بهش.
چایی دوست ندارم کافه لاته میخورم :)
بابا باکلاس! آیس بریزم یا هات؟
 

my7xN

Registered User
تاریخ عضویت
24 می 2009
نوشته‌ها
3,353
لایک‌ها
1,343
mornincoffee.gif
همون
 

web gard

Registered User
تاریخ عضویت
22 ژوئن 2008
نوشته‌ها
78
لایک‌ها
9
محل سکونت
On the stage
نمی گم! مال خودمه:)
اسمشو نمی دونم داداش. تو حفاری هام تو نت به طور اتفاقی برخوردم بهش.

بابا باکلاس! آیس بریزم یا هات؟

مرسی عزیزم ! کافه لاته واقعا خیلی خوشمزش مخصوصا کف روش...:)

عکس با کیفیتشو ( با ابعاد بزرگ) بذار همینجا... خدا عمر با عزت بهت بده ننه!:D
 

حسن ياور

Registered User
تاریخ عضویت
9 ژانویه 2010
نوشته‌ها
833
لایک‌ها
1,263
محل سکونت
قم
چاي دو غزال اگه بتوني گير بياري خيلي عاليه يه مزيتي كه داره اينه كه بعد از يه مدت تو قوري بمونه تغيير رنگ نمي ده
اكثر چاييا يه مقدار تو قوري بمونن رنگ مي ندازن ولي دوغزال رنگش هميشه شفافه
البته الان يه سري تو بازار ريختند دو غزله كه مشابه دو غزاله و كيفيتش به اونا نمي رسه
چاي ميعاد هم چاي خوبيه ولي بيشتر مدل هاش دير دمه
كلا اگه چاي ريز باشه زود دمه و اگه درشت باشه دير دمه
چاي احمد هم تقلبي اش تو بازار زياد شده و يه مدلش كه خيلي فراوونه چاي احمد دادخواه هست كه كاملا مشابه احمد هست ولي بي كيفيت تر
يه يه مدل چاي هست كه خيلي قديميه و فوق العاده خوش طعمه چاي تويننجز
بسته هاي زرد رنگش ارل گري يا همون عطريه و قرمزش ساده ولي با طعم قوي هست قيمتش هم براي هر بسته نيم كيلويي شش هزار تومان هست
گلستان هم چند مدل چاي داره كه اكثرا چاي هند هست
چاي هند چاي خيلي مرغوبيه ولي يه مقدار طعم گس داره من خودم خيلي مي پسندم البته يه مقدار بستگي به ذائقه افراد داره
الان تو بازار چاي سيلان يا همون سريلانكا زياده تو بازار
چاي ايالت دارجيلينگ و آسام هند هم هست كه با مارك مريم و گلستان مي تونيد بخريد
چاي هايي هست كه به كله مورچه معروفه كه اصلش مال كنياس و طعم خيلي قوي داره و رنگ چاي خشكش كاملا مشكيه ولي نوع بي كيفيت پاكستاني اش هم هست كه خاكه زياد داره و رنگش قهوه ايه بور هست
در مورد عطر هم يه مارك چاي هست يادم نيست با طعم همه ميوه اي داره
احمد هم سه مدل ساده عطري (ارل گري )و با طعم هل داره
يه مدل چايي هم هست كه با عطر برگاموت تو بازاره و ارامش بخشه
چاي سبز هم داريم كه برادران افغاني خيلي مي خورن ولي سرشار از خاصيته ضد چربي و ضد قند خونه و هزار و يك خاصيت ديگه داره ولي بد مزه است شايدم من عادت نكردم اينطوريه
يه مدل چاي ديگه داريم چاي ترش كه ضد فشار خونه رنگش ياقوتي خيلي خيلي خوش رنگيه و ترشه
البته يه مقدار قند توش حل كنيد و بزاريد تو يخچال يه شربت خيلي خوشمزه درست ميشه تو مايه هاي اب زرشك خودمون
اينا رو فعلا يادمه
اگه چيز ديگه اي به نظرم بياد بعدا مي گم
 

brainsore

Registered User
تاریخ عضویت
1 مارس 2008
نوشته‌ها
5,884
لایک‌ها
3,189
محل سکونت
دور
مرسی عزیزم ! کافه لاته واقعا خیلی خوشمزش مخصوصا کف روش...:)

عکس با کیفیتشو ( با ابعاد بزرگ) بذار همینجا... خدا عمر با عزت بهت بده ننه!:D
بیا فدات شم. زیاد نگاش نکنید وگرنه می گم به عنوان مزاحم ناموس بگیرنتون!:lol:

کافی هم بریز تا بخوریم پس!

b4ntwpzle3wxye9ubpeu.jpg
 

حسن ياور

Registered User
تاریخ عضویت
9 ژانویه 2010
نوشته‌ها
833
لایک‌ها
1,263
محل سکونت
قم
اگر در اولین کتاب آشپزی دم دستتان پی کلمه "چای" بگردید، احتمالاً بر شما معلوم خواهد شد که ذکری از آن نرفته است و در بهترین حالت،چند سطر دستور العمل بی خاصیت نصیبتان می شود که مهمترین نکات تهیه این نوشیدنی را مسکوت گذاشته اند.این سکوت،عجیب و کنجکاو برانگیز است،نه فقط بخاطر آنکه چای ،یکی از پشتوانه های اصلی تمدن این مملکت -و همین طور ایرلند،استرالیا و نیوزلند- به حساب می آید،بلکه از آن رو که بهترین راه درست کردنش،همواره موضوع جدلهت و جدالهای خونین بوده است.

وقتی به سیره خودم برای تهیه یک فنجان چای بی نقص نگاه می کنم ،11نکته برجسته و سرنوشت ساز به چشم ام می آیدکه شاید روی 2موردشان توافق عام وجود داشته باشد،اما حداقل4مورد واقعا چالش برانگیزند.قوانین 11گانه من -که تک تکشان را طلائی می دانم-اینها هستند:

اول از همه ، چای باید چای هندی یا سیلان باشد.چای چینی مزایایی دارد که مخصوصاً این روزها نمی توان نادیده گرفت،یعنی ارزان است و می شود آن را بدون شیر خورد اما حال چندانی نمی دهد،بعد از نوشیدنش احساس نمی کنید خردمندتر یا دلیرتر یا خوشبین تر شده اید. در طول تاریخ ،هرکسی که عبارت آرامش بخش "یک فنجان چای دبش"از دهانش بیرون آمده،به ضرس قاطع چای هندی را در نظر داشته است.

دوم اینکه چای را باید کم درست کرد،یعنی به اندازه یک قوری. چای توی کتری یا قوری های بزرگ،بی مزه می شود و چای ارتشی که در پاتیل درست می کنند مزه گریس و دوغاب می دهد.قوری باید چینی یا سرامیک باشد. قوری های نقره، چای را بنجل عمل می آورند و قوری لعابی از همه بدتر است.قوری مفرغی،به این بدی ها نیست ولی این روزها جایی پیدا نمی شود.

سوم، قوری را باید قبل از ریختن چای،گرم کرد و برای این کار، گذاشتن قوری روی رف شومینه یا کنار اجاق بهتر نتیجه می دهد تا خیس کردنش با آب داغ.

چهارم، چای باید غلیظ باشد.برای یک قوری یک لیتری-اگر پرش می کنید-6قاشق چای خوری سرپر ،مناسب است،البته در روزگار جیره بندی،چنین نسبتی را نمی شود هر روز هفته برآورده کرد ولی من یادآوری می کنم که یک فنجان چای پر رنگ بهتر از 20 فنجان کمرنگ است.همه عاشقان راستین چای،نه تنها چایشان را پررنگ دوست دارند بلکه با گذشت هر سال،سلیقه شان کمی پر رنگتر هم می شود.بیخود نیست که سهمیه چای مستمری بگیران پیر، بیشتر است.

پنجم،چای را باید توی خود قوری ریخت نه توی صافی یا کیسه پارچه ای یا محفظه های دیگری که آن را گیر می اندازد.در بعضی از کشورها سبد کوچکی پایین لوله قوری نصب می کنند تا جلوی برگهای چای را بگیرند-که ظاهراً مضر باشند-بگیرند.واقعیت این است که می شود مقادیر متنابهی برگ چای قورت داد و سالم ماند. به علاوه اگر چای در قوری آزاد نباشد،آن طور که باید عمل نمی آید و طعم نمی دهد.

ششم،قوری را باید پیش کتری برد نه برعکس.آب در لحظه تماس با چای باید بجوشد و این ،وقتی میسر است که کتری،موقع ریختن آب در قوری ، روی شعله باشد.بعضی ها اضافه می کنند که آب باید تازه جوش هم باشد اما من هیچ وقت تفاوتی با این روش حس نکردم.

هفتم،بعد از اضافه کردن آب به قوری باید آن را هم زد یا خوب تکانش داد و بعد گذاشت تا برگهای چای ته نشین شود.

هشتم،چای را باید از یک فنجان صبحانه خوب نوشید،یعنی فنجان استوانه ای نه از آن فنجانهای پهن و کوتاه .فنجان صبحانه،چای بیشتری می گیرد و به علاوه در فنجان های پهن،چای همیشه پیش از آنکه سروقتش بروید،ولرم شده است.

نهم،خامه شیر را قبل از اضافه کردنش به چای باید گرفت.شیر پر خامه به چای مزه تهوع آوری می دهد.

دهم،بین شیر و چای،اول باید چای را در فنجان ریخت.این یکی از بحث برانگیزترین مراحل ماجراست،آنقدر که در هر خانواده انگلیسی،2مکتب فکری، درباره اش وجود دارد، مکتب اول،شیر و مکتب دوم ،چای.پیروان مکتب نخست احتمالاً دلایل محکمی برای خودشان دارند اما من هم برهانی دارم که قاطع و ابطال ناپذیر است،اگر چای اول ریخته شود،میتوان مقدار شیر را دقیقاً تنظیم کرد،حال آنکه در روش دیگر،این احتمال هست که سهم شیر،از حد سلیقه بگذرد.

و نکته آخر اینکه-مگر در مکتب روسیه-چای را باید بدون شکر خورد.خودم می دانم در اینجا در اقلیتم اما یک نفر چطور می تواند خودش را عاشق راستین چای بنامد ولی طعمش را با شکر از بین ببرد؟این کار همان قدر منطقی و موجه است که ریختن نمک یا فلفل.چای،ساخته شده که تلخ باشد،همانطور که آبجو تلخ است.اگر شیرینش کنید،دیگر چای را نمی چشید،شکر را می چشید.مشابه این نوشیدنی را با حل کردن شکر در آب داغ هم می شود درست کرد.

ممکن است بعضی ها در پاسخ بگویند که چای را به خودی خود دوست ندارند و آن را فقط برای گرم شدن یا روشن شدن می خورند و باید شکری باشد که مزه اش را ببرد.پاسخ من به این گمراهان ساده است،دو هفته چای را بدون شکر بخورید و بعدش بعید است که هوس کنید چایتان را با شیرین کردنش به باد بدهید.اینها،تنها موارد چالش برانگیز نوشیدن چای نیست اما برای نشان دادن اهمیت مساله کفایت می کند.

به اینها اضافه کنیدآداب و رسوم اجتماعی مرموز و غریبی را که پیرامون قوری هست(مثلاً اینکه چرا چای خوردن با نعلبکی ،صورت خوشی ندارد؟)و همین طور کاربردهای جانبی و پرشمار برگهای چای از قبیل فال بینی،پیشگویی و رسیدن مهمان،تغذیه خرگوش،التیام سوختگی و رُفتن فرش.پس،قوری را گرم کنید و آب واقعاً جوشان به کار ببرید تا از 2 اونس جیره گرانقدر،20 فنجان چای پررنگ و دبش عمل بیاید.
 

Farbodmcp

Registered User
تاریخ عضویت
8 سپتامبر 2009
نوشته‌ها
106
لایک‌ها
2
همونطور که دوستمون گفتند فقط چای لیپتون. البته نه از اینایی که توی ایران (قزوین!) تولید میشه و تحت لیسانسه. منظورم lipton اصله. :rolleyes:

چای میعاد هم یه زمان تبلیغ میکرد ششمین چای جهانه و از مزارع شمال ایران هست و خوبیش اینه نه سوسک داره توش و نه آفت کش. شخصا تجربشو ندارم.

چای سبز هم یه مدل احمد انگلیسی گرفتم توی قوطی فلزی 200 گرمش 9 تومن به عبارت دیگه کیلویی 45 تومن!!! محشره. البته همین چای سبز احمد سیلانی هم بود نیم کیلو 3500.
 

vahidscs

Registered User
تاریخ عضویت
12 آگوست 2008
نوشته‌ها
636
لایک‌ها
0
سن
30
محل سکونت
همدان
همونطور که دوستمون گفتند فقط چای لیپتون. البته نه از اینایی که توی ایران (قزوین!) تولید میشه و تحت لیسانسه. منظورم lipton اصله. :rolleyes:

چای میعاد هم یه زمان تبلیغ میکرد ششمین چای جهانه و از مزارع شمال ایران هست و خوبیش اینه نه سوسک داره توش و نه آفت کش. شخصا تجربشو ندارم.

چای سبز هم یه مدل احمد انگلیسی گرفتم توی قوطی فلزی 200 گرمش 9 تومن به عبارت دیگه کیلویی 45 تومن!!! محشره. البته همین چای سبز احمد سیلانی هم بود نیم کیلو 3500.
لیپتون رو کیشه ایش رو منظورتونه یا خودش رو ؟
چای میعاد هم خارجیه بیشتر مدلهاش
چای سبز هم اگه دوستان خواستند چای کیسه ای لیپتون clear green tea مزه اش نسبتا خوبه
 
بالا