reza.eloglu
Registered User
ترکیه یکی از شهر های توریستی در جهان است و برای افرادی که به تور های مسافرتی (مانند تور ترکیه ، تور استانبول و تور آنتالیا ) علاقه زیادی دارند بهتر است قبل از رفتن به این شهر ها اطلاعاتی در رابطه با تاریخ و فرهنگ این کشور بزرگ ترک زبان و دوست و همسایه کسب کنید:
در ۲۹ ماه May سال ۱۴۵۳ سلطان محمد دوم فاتح بعد از ۳۵ سال محاصره در حالی وارد قسطنطنیه شد که توپ او یک حفره بسیار عظیم و بزرگی را در دیوارهای قسطنطنیه ایجاد کرد. (دیوارهای Theodosius دوم). استانبول سومین پایتخت و مرکز امپراتوری عثمانی در سال ۱۴۵۳ بود. بازار بزرگ و توپ خانه براساس سالها پیروزی امپراتوری عثمانی بنا شدهاست. تشکیلات مذهبی به سرمایه و صندوق ذخیرهای برای ساختن مسجدها مثل مسجد Fatih (فاتح) و همکاریهای دیگر مدارس و حمامها کمک میکنند. مردم از سراسر امپراتوری به استانبول حرکت کردند و یهودیان، مسیحیان (Christians) و مسلمانان با یکدیگر در یک جامعه بینالمللی زندگی کردند.
حکومت و فرمانروایی سلیمان یک بخش زمانی از موفقیت بزرگ هنری و سبک معماری بوده معمار sinan بسیاری از مسجدها و ساختمانهای دیگر بزرگ شهر را طراحی کرد. تا زمانیکه هنرهای عثمانی، هنر سرامیک سازی و خطاطی هم رشد و نمو کرد.
دستورات صوفی (Sufi) که در دنیای اسلامی شایع شده بود در این شهر نیز پیروان زیادی داشت که بطور فعال در تسخیر شهر همکاری داشتهاند. در طول امپراتوری عثمانی در شهر بیش از ۱۰۰ تکیه صوفی فعالیت داشتند.
بسیاری از این تکیهها امروزه به شکل مسجد در آمدهاند و بقیه به صورت موزههایی مانند تکیه Jerrahi در فیث، مساجد Ramazan Effendi, Sunbul Effendi و هم Turbes در فیث ، Galata Mevlevihane در بیوگلو، تکیه Yahya Effendi در بشیکتاش و تکیه Bektashi در کادی کوی، که در حال حاضر خدمات مسلمانان علوی به عنوانمکانی برای برگزاری اعیاد است. شهر از سال ۱۸۷۰ به بعد توسط ساختن پلها، احداث یک سیستم آبی مناسب، استفاده از نورهای الکتریکی و اختراع تراموای شهری و تلفنها مدرنیزه و نوین شدهاست.
تاریخ جمهوری ترکیه
زمانیکه جمهوری ترکیه در سال ۱۹۲۳ تشکیل شد پایتخت آن از استانبول به آنکارا منتقل شد. نام شهر قسطنطنیه از کلمه 'Konstantiniye' از زمان عثمانی باقیماندهبود. خارج از امپراتوری بیشتر اوقات آن را به نام استانبول شناخته اند. در سال ۱۹۳۰ جمهوریت نام آن را به استانبول تغییر داد.
بین سالهای ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ استانبول از نظر ساختاری تغییر زیادی کرد. در طول سال ۱۹۷۰ جمعیت استانبول شروع به افزایش تندی کرد به این علت که مردم از نقاط مختلف آناتولی برای یافتن کار به استانبول مهاجرت کردند. در همین دهه عمده جمعیت یونانی الاصل شهر( حدوداً صد هزار نفر) به سبب تهدیدات ملی گرایانه مجبور به ترک استانبول شدند. جمعیت فعلی یونانیان شهر حدوداً هزارنفر است که عمدتاً در محلهٔ گالاتا (غلطه) ساکنند. در نوامبر ۲۰۰۳ حملات تروریستی در استانبول بوقوع پیوست که القاعده به عنوان مسئول آن شناخته شد. امروزه استانبول یک کلان شهر بزرگ بینالمللی محسوب میشود که در سطح جهانی مطرح است. شما می توانید در کنار گشت و گذار در مکان های تاریخی و توریستی این شهر با بکار گیری فنون عکاسی تبلیغاتی و عکاسی صنعتی تصاویری زیبا و به یاد ماندنی از این شهر گرفته و در خاطرات خود ثبت رسمی نمایید..