• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

Captive

کاربر قدیمی پرشین تولز* مدیر بخش ارز دیجیتال
لایک‌ها
16,665
کجا میشه آرشیو قیمت یک نماد رو چک کرد؟ اینکه مثلا 6 ماه پیش چقدر بوده قیمت هر سهمش، 3 ماه پیش چقدر و امروز چقدر. با تشکر.

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
حرف های شما هم متین است. والله به غیر از #شستا غول دیگری را نمی شناسم :دی ولی خب غول بزرگی است. اگر تابستان عرضه می شد کل معاملات بورس در یک روز را می توانست ببلعد.
:confused:
این پولهای سرگردان به بورس نیایند کجا میرند ؟؟؟؟؟میرند تو تولید و کسب و کار صادرات محور؟؟؟؟قطعا نه... میره سمت دلار ، طلا و ملک و نتیجه این خواهد شد که 6ماه پیش یک زمین کوچیک کشاورزی در شهر کوچیکی نزدیک اصفهان فروختیم تو همین 6ماه 40درصد قیمتش رفته بالا .تازه منطقه فقیر نشین هست و متوسط درآمد افراد پایین هست.
ورود پول به بورس قطعا آسیبش کمتر از بازارهای موازی هست.
امیدوارم اتفاق های بین سال های ۸۶ تا ۸۹ رخ نده والی اون زمان خواهیم دید چه اتفاقی با این پول های سرگردان رخ خواهد داد

kyle

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,201
برای نخستین‌بار حجم مبنا در بازارهای اول، دوم و پایه فرابورس ایران اعمال می‌شود

⭕️با موافقت شورای عالی بورس و اوراق بهادار از روز دوشنبه ۱۲ اسفندماه ۹۸ برای تمامی شرکت‌های مندرج در بازارهای اول، دوم و پایه فرابورس ایران حجم مبنا معادل ۴ در ده هزار تعداد سهام شرکت اعمال می‌شود

/////
واسه یسری سهامهای بنیادی خوب میشه ....
ولی
برای مالیات گرفتن و پر کردن بودجه دولت و کارگزاریها دست به چه کارهایی نمیزنن
براورد شده کارمزد و مالیات تو یکسال به ۴۰هزار میلیارد برسه...

ول معطلیم...

زیر ساخت سایت بورس رو درست نمیکنن و همش هنگی همش کندی
تو روزهای عادی نه تو روزهایی ک حجم بالا میره

kyle

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,201
بهترین زمان برای خرید دیروز بود دتوزیع رو دیروز مفت گرفتم
چکاپا برا بلند مدت بد نیست .
سهام خودرویی هم بدک نیست . خساپا و ...
واتی هم عملکردش بد نبود .
منم چکاپا اضاف کردم
بنیادی خوبی داره
نوسانگیر توش زیاده ولی ظاهرا یه عده امروز رفتن در شرکت و صحبت کردن و وعده خوبی بهشون دادن

@FX.HOSSEINY جناب حسینی چکاپارو بررسی کنید
چدن
غشهداب

rittux

Registered User
لایک‌ها
710
ممنونم دوستان. حالا 2 تا سوال فوق آماتوری که میدونم دومی جواب قطعی و مشخصی نداره (طبیعتاً اگه داشت شاید همه یه شبه پولدار میشدن) ولی به هر حال تا حدودی اگر روشن کنید بنده رو ممنون میشم.

1. فرض کنیم سهامی 29 اسفند امسال سود سالانه اش رو میده. اگر یه نفر 20 اسفند مقداری از اون سهم بخره، سودش رو هم میبره؟ یا اینجور وقت ها دیگه امکانش نیست؟ یعنی احتمالا فروشنده ای نیست، درسته؟

2. کجا و چطور میشه سهم های با ارزش برای خرید رو پیدا کرد؟ میدونم سوالم فوق آماتوری و حتی تا حدودی غیر منطقی هست ولی برای شروع در حد اینکه مثلاً چارت و روش های حاضر و آماده ای برای تازه واردها اگر باشه. وگرنه بحث تحلیل و محاسبه و غیره جداست و میدونم که هزاران جزوه و کتاب و سایت و تجربه و... نیازه. فقط در حد شروع ابتدایی منظورمه که چطور بسنجیم سهم خوب کدومه.

با تشکر.

اگر دوستان پاسخ بدن ممنون میشم. در مورد سوال 2 عرض کردم که میدونم سوال منطقی نیست و جواب مشخصی نداره ولی به هر حال برای شروع باید روش هایی باشه. یک مثال به ذهنم میرسه، البته دلالی ماشین هیچ ارتباطی به بورس که یک علم هست نداره و این مثال، مثال درستی نیست ولی صرفاً برای اینکه بتونم پرسشم رو مطرح کنم: فرض کنید یک نفر میخواد به قصد سود ماشینی رو ثبت نام کنه و بعدا بفروشه. روز ثبت نام چندین گزینه جلوی خودش داره و اگر به فرض آشنا نباشه بر حسب اتفاق شاید یک خودرو ساینای آپشنال قرمز رنگ بنویسه و بعدا در بازار نهایت 12 میلیون سود کنه اما اگر به جاش یک خودرو ساینا معمولی مشکی اسم مینوشت سودش به 30 میلیون تومن میرسید. از این نظر اگر این شخص فرضی در جریان میبود، گزینه درست رو انتخاب میکرد. حال، با ذکر مجدد این نکته که بورس یک علم به حساب میاد و شاخص ها و تحلیل ها و سیگنال ها و... خودش رو داره، صرفا میخواستم ببینم برای شروع چه کنیم؟ مثلا در همین چند صفحه آخر یا گاها در برخی پیج ها مشاهده میشه که ناگهان همه از یک نماد نام میبرند و به دنبال خرید یک نماد مشخص هستند، آیا همه با استفاده از تحلیل به این نماد رسیده اند یا مرجعی برای یافتن سهم های با ارزش برای تازه کاران وجود داره؟ با تشکر.

negrasombra

Registered User
لایک‌ها
2,164
اگر دوستان پاسخ بدن ممنون میشم.
راستش قضیه این هست که میتونم مثالی برات بزنم. شیمی یک علم هست. کسی که چیزی ازش نمی دونه نمی تونه وارد آزمایشگاه بشه و به چیزی دست بزنه. امکان داره تو همون شیشه اول آمونیاک باشه و بخارش بره تو ریه هاش و مسمومش کنه. امکان داره تو همون شیشه اول آب باشه. منتها چون علم نداره باید اول بره و علمش رو یاد بگیره بعد وارد آزمایشگاه بشه و مرحله به مرحله جلو بره. هر علمی اینطور هست. حالا شما این تفکر خوب رو هم داری که بورس علم هست باید اول از صفر شروع کنی یادگرفتن بعد واردش بشی تا خدایی نکرده وارد ضرر نشی یا اگر زمانی ضرر کردی ضررت کم باشه و بتونی جلوی ضررهای بیشتر رو بگیری. خیلی از آشنایان و اطرافیان رو می شناسم که بدون هیچ علمی وارد این کار شدن و صدها ملیونشون رو هم تمام و کمال از دست دادن متاسفانه.
برای شروع میتونمچند تا مورد رو بگم. یکی اینکه اولین باز که با بازارهایی اینطوری مثل بورس و فارکس و ترید کریپتوکارنسی آشنا می شید هیجان کاذب بهتون دست میده و سودهای کلان رو رویاپردازی می کنید و فرصتی می بینید. مطمئن باشید که این بازار چندین و چند ساله سر جاش هست و سالها هم خواهد بود. پس عجله نکنید. اول آموزش بعد عمل. هیچ عجله ای به خودتون راه ندید. نهایتا شش ماه اینور اونور چیزی ازتون کم نمی کنه.
یکی هم اینکه برای آموزش می تونید برید سایت فراچارت و این آموزش ها رو دانلود و تماشا کنید. روزی چند قسمت ببینید کمی مطالعه کنید درموردش کمی سایت ها رو بخونید سوالی براتون پیش اومد همینجا مطرح کنید.
سعی کنید در آخر در مورد روانشناسی بازار هم مطالبی رو بخونید. اگر خواستید چند تا کتاب هم در این مورد براتون معرفی می کنم.
فعلا بهترین کار این هست که در مورد بورس ایران و اصطلاحات و مفاهیم اولیه اش مطالعاتی داشته باشید و اونا رو یادبگیرید. فیلم های آموزشی هم در اینزمینه کم نیستن.

negrasombra

Registered User
لایک‌ها
2,164
1. فرض کنیم سهامی 29 اسفند امسال سود سالانه اش رو میده. اگر یه نفر 20 اسفند مقداری از اون سهم بخره، سودش رو هم میبره؟ یا اینجور وقت ها دیگه امکانش نیست؟
سود شرکت ها در بورس دو تا هست. یکی EPS یکی هم DPS.
حالا EPS سودی هست که برای یک سهم دریک سال به دست اومده.شرکتها در مجمع سالانه ای که برگزار می کنن میان تعیین می کنن که از این سود چقدرش رو برای مواردی کنار بگذارن (این مقداری که کنار گذاشته میشه میتونه بعدا مثلا برای افزایش سرمایه استفاده بشه) و به مقدار باقیمانده DPS می گن. حالا این مقدار هست که برای سهامداران داده میشه. فرقی هم نداره شما یک سال اون سهم رو نگرداشته باشی یاده روز قبلش اون سهم رو خریده باشی. صاحب سهم هر کسی باشه سود به اون شخص تعلق می گیره.
از دوستان عزیز تقاضا دارم اگر اشتباهی تو مطالبم هست متذکر بشن تا من هم ازشون یاد بگیرم.

rittux

Registered User
لایک‌ها
710
ممنون از توضیحات جامع شما.

من دیروز تو سجام ثبت نام کردم و چند دقیقه پیش در پیشخوان دولت پروفایلم رو فعال کردم و SMS «کد بورسی شما» اومد. الان باید برم یه کارگزار پیدا کنم حضوری ثبت نام کنم و بعدش هم اون آزمون رو بدم، درسته؟ البته نمیدونم فرق داره کدوم کارگزاری برم یا نه؟ یعنی هر کارگزاری یک پنل آنلاین مخصوص به خودش رو داره؟ این سوال پیش میاد که با توجه به زیر ساخت ها (شامل سرور، پینگ سرور و...) ممکنه پنل یک کارگزاری در مواقع ضروری از کار بیفته!! مگر اینکه تمام چیزهایی که گفتم بی اساس باشه و پنل آنلاین معاملات جامع و مرکز باشه. خلاصه این مورد رو هم نمیدونم. و اینکه اون آزمونی که گفته شد هر هفته برگزار میشه یا نه و محدودیت شرکت داره یا نه. با تشکر.

negrasombra

Registered User
لایک‌ها
2,164
ممنون از توضیحات جامع شما.

من دیروز تو سجام ثبت نام کردم و چند دقیقه پیش در پیشخوان دولت پروفایلم رو فعال کردم و SMS «کد بورسی شما» اومد. الان باید برم یه کارگزار پیدا کنم حضوری ثبت نام کنم و بعدش هم اون آزمون رو بدم، درسته؟ البته نمیدونم فرق داره کدوم کارگزاری برم یا نه؟ یعنی هر کارگزاری یک پنل آنلاین مخصوص به خودش رو داره؟ این سوال پیش میاد که با توجه به زیر ساخت ها (شامل سرور، پینگ سرور و...) ممکنه پنل یک کارگزاری در مواقع ضروری از کار بیفته!! مگر اینکه تمام چیزهایی که گفتم بی اساس باشه و پنل آنلاین معاملات جامع و مرکز باشه. خلاصه این مورد رو هم نمیدونم. و اینکه اون آزمونی که گفته شد هر هفته برگزار میشه یا نه و محدودیت شرکت داره یا نه. با تشکر.
مرحله اول که سجام هست رو اوکی کردید.
مرحله دوم تعیین یک کارگزاری هست. برای کارگزاری این موارد رو در نظر بگیرید. اول از همه تومنطقه ای که زندگی می کنید شعبه داشته باشه. دوم این که مبلغی که می خوایید آنلاین کار کنید یا حضوری. اگر حضوری کار می کنید سری به خود شعبه های کارگزاری ها بزنید و ببینید کدوم یکی شلوغ هستن و کدوم خلوت. کدوم یکی پاسخگویی شون به مشتری ها خوب هست و کدوم نیست. اگر آنلاین کار می کنید زیاد مهم نیست و تنها یک بار حضوری میرید ثبت نام می کنید و تمام. بعد از اونتمامی معاملات وخرید و فروشها آنلاین تو خونه انجام میدید.
من خودم تو شهرستان هستم. اول خواستم کارگزاری آگاه برم که رفتم دیدم خیلی شلوغه. مبلغ زیادی هم نمی خواستم وارد این کار بکنم و تمام معاملاتم هم آنلاین در نظر گرفته بودم. بنابراین رفتم شعبه کارگزاری فارابی. البته بعد از این که کارگزاری تون رو انتخاب کردید اول تو سایتش ثبت نام کنید و در مرحله آخر که احراز هویت حضوری می خواد به کارگزاری برید.
نحوه امتحان های الان رو هم نمی دونم. قبلا من آنلاین امتحان دادم و فقط برای احراز هویت رفتم کارگزاری و در عرض ده دقیقه تو کارگزاری کارم رو تموم کردم.

negrasombra

Registered User
لایک‌ها
2,164
یادم رفت این رو هم بگم که بله هر کارگزاری پنل آنلاین مخصوص به خودش رو داره. اما همه این پنل ها جامع هستن و هر خرید و فروشی انجام می گیره در همون لحظه به صورت کلی انجام گرفته و مشکلی از این بابت نخواهید داشت.هر سایتی هم ممکن هست در یک محدوده ای از کار بیفته ، کارگزاری ها هم استثنا نیستن. البته این رو درنظر بگیرید که ساعات خرید و فروش خیلی کم هست و معمولا مشکل تو این ساعت ها پیش نمیاد . از این بابت اصلا نگران نباشید.
آرمون هم فکر نکنم محدودیت داشته باشه. شما کارگزاری برید این سوال رو اونا بهتر می توننجواب بدن که آزمون ها الان چجوری خواهد بود.

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,731
وپارس شنبه و یکشنه بسته بود، صبح تو اطلاعیه زدن بدون نوسان قیمت باز میشه، ولی وقتی باز شد آستانه قیمت 4974 زدن. میشه 5 درصد بیشتر از کمترین قیمت چهارشنبه.
قیمت پایانی چهارشنبه 4804 بود، آستانه قیمت فردا (شنبه) 5,044 ، (5 درصد بیشتر از قیمت پایانی)
قبلا چند سهم که افشای اطلاعات داشتن 10+ خوردن. (آستانه قیمت 10 درصد بالاتر قیمت پایانی آخرین روز معامله بود/ یا 5 درصد بالاتر از آستانه قیمت فردا)
نمونه کلر. قیمت پایانی دیروز 61,289 ، آستانه قیمت امروز 67,570

دو افشای اطلاعات اومده منفی شده. منفی 5 هم بشه تعجب نمی کنم

اونایی که میگن تحلیل بنیادی و فلان توضیح نمی دن؟

من که باز خریدم.

------------------------------------------------------------------------------------

فقط ذوب تو ضرر مونده بود، یه تکونی به خودش ببینم فردا میره تو سود

Last edited:

rittux

Registered User
لایک‌ها
710
ممنون از توضیحات جامع. بعد از سجام و تایید حضوری (هویت) در پیشخوان دولت، یک کارگزار رو آنلاین انتخاب کردم و ثبت نام کردم و اون قضیه آزمون رو هم ظاهرا حل شد چون موقع ثبت نام پرسید میخواهید آنلاین آزمون بدید یا حضوری که من زدم آنلاین و 20 سوال رو کپی-پیست کردم در اینترنت و نوشت موفق شدید!!! حالا منتظرم که زنگ بزنن برم برای مرحله نهایی و تایید حضوری کارگزاری و قسمت مالی ماجرا.

فرض کنیم سهامی 29 اسفند امسال سود سالانه اش رو میده. اگر یه نفر 20 اسفند مقداری از اون سهم بخره، سودش رو هم میبره؟ یا اینجور وقت ها دیگه امکانش نیست؟ یعنی احتمالا فروشنده ای نیست، درسته؟

فرقی هم نداره شما یک سال اون سهم رو نگرداشته باشی یاده روز قبلش اون سهم رو خریده باشی. صاحب سهم هر کسی باشه سود به اون شخص تعلق می گیره.

ببخشید در مورد این قضیه DPS یک سوال آماتوری ذهنم رو درگیر کرد. چرا اکثریت چند روز قبل از برگزاری مجمع سهم های مختلف رو فارغ از با ارزش یا بی ارزش بودنشون نمیخرن؟ اینطوری سود نقدی یک سال رو چند روز بعدش میگیرن و خود سهم رو هم اگه نخواستن میفروشن و صرفاً یک سود حاصل از DPS نصیبشون میشه. میدونم که سوالم آماتوریه ولی چون جوابش رو نمیدونم پرسیدم. با تشکر.

Last edited:

alimosavifard

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
356
من فکر نمی کنم جهت بورس در کوتاه مدت مثبت بمونه ( بخاطر کرنا ) البته بغیر از دارویی ها ، نمی دونم شایدم حسم اشتباه باشه .

negrasombra

Registered User
لایک‌ها
2,164
ببخشید در مورد این قضیه DPS یک سوال آماتوری ذهنم رو درگیر کرد. چرا اکثریت چند روز قبل از برگزاری مجمع سهم های مختلف رو فارغ از با ارزش یا بی ارزش بودنشون نمیخرن؟ اینطوری سود نقدی یک سال رو چند روز بعدش میگیرن و خود سهم رو هم اگه نخواستن میفروشن و صرفاً یک سود حاصل از DPS نصیبشون میشه. میدونم که سوالم آماتوریه ولی چون جوابش رو نمیدونم پرسیدم. با تشکر.
[/QUOTE]
اولا که قبل از برگزاری مجمع نتیجه رو نمی دونیم و بنابراین نمی دونیم اصلا شرکت سود DPS خواهد داشت یا نه. دوما این که اگر اخباری هم در این مورد درز کرده باشه ( حالا به هر طریقی) انقدر صف خرید تشکیل خواهد شد که نمی تونید بخرید و فروشنده ای هم نخواهد داشت. البته اگر اینطور که شما می گی بود مطمئن باشید قیمت خود سهم هم به اندازه DPS بعد از پخش سود، کاهش قیمت پیدا می کرد.

کدوم کارگزاری رو انتخاب کردید؟ مطمئن هستید که باید با شما تماس گرفته بشه ؟ یه سر حضوری به کارگزاری بزنید ضرر نداره.

negrasombra

Registered User
لایک‌ها
2,164
من فکر نمی کنم جهت بورس در کوتاه مدت مثبت بمونه ( بخاطر کرنا ) البته بغیر از دارویی ها ، نمی دونم شایدم حسم اشتباه باشه .
کورونا اومد و گذشت. دیگه تاثیری روی بورس نمی تونه بگذاره. تورم و افزایش قیمت دلار و مخصوصا این که اعلام کردن از سال بعد مالیات به خیلی چیزها بغیر بورس تعلق می گیره انقدر مردم رو سر شوق میاره که اخبار منفی کورونا توش گم می شه.

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
منم چکاپا اضاف کردم
بنیادی خوبی داره
نوسانگیر توش زیاده ولی ظاهرا یه عده امروز رفتن در شرکت و صحبت کردن و وعده خوبی بهشون دادن

@FX.HOSSEINY جناب حسینی چکاپارو بررسی کنید
چدن
غشهداب
سلام
ببخشید واقعا این روزها درگیر کار هستم فرصت تحلیل نیست
باور کن فقط شب یه نگاهی بازار میندازم و تمام
هنوز نگاه نکردم امروز چه خبر بوده :(
کلاس ها شده دردسر

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,731
وپارس بالاخره صف خرید شد.
فقط سود پارس اپال 2.1 تریلیون تومن بوده. بعد 3 افشای اطلاعات اومده بودن با قیمت مجاز 497 بازگشایی کردن. قیمت عادی خودش 504 تومن

وآوا دومین روزه تا 1220 میره بعد میاد پایین. حالا اگه می فروختم میشد 1252 تومن

ذوب همچنان تو ضرر. نمیره بالا ردش کنم

بالا