برگزیده های پرشین تولز

تفاوت طراحی وب و توسعه وب

mohi72

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
17 اکتبر 2017
نوشته‌ها
13
لایک‌ها
0
سن
31
امروزه عبارت طراحي سايت و توسعه دهنده وب سايت در جامعه و در تبليغات بجاي يکديگر استفاده مي شود بنابراين ما در اين مقاله مي خواهيم تا تفاوت طراحي وب سايت و توسعه وب سايت را بيان کنيم.يک سايت شامل قسمت هاي مختلفي مي باشد که عبارتند از:

شما و طرح : شامل گرافيک سايت،رنگهاي بکار رفته در سايت،منوها و غيره مي باشد.
محتوا : شامل محتوا و اطلاعات و محصولات موجود در سايت مي باشد.
عملکرد : شامل ويژگيهاي تعاملي سايت با کاربر مي باشد که يک وب سايت به کاربران خود ارائه مي دهد که نياز به زير ساختهاي دروني براي ارائه به کاربران مي باشد.
قابل استفاده بودن : بازيد کاربران از سايت و کيفيت کلي سايت در تعامل کاربران با سايت،منوها و مفيدبودن سايت مي باشد.

تفاوت طراحي وب سايت و توسعه وب سايت

شما و طرح
شما و طرح شامل ظاهر کلي سايت مي باشد.طراح وب سايت تصميم مي گيرد از چه رنگها و فونتهايي استفاده شود و صفحات سايت چگونه آرايش داده شوند.طراح گرافيک بايد حس زيبا شناسي خوبي داشته باشد و دقيقا بداند چه ترکيبي از رنگها و عکسها مناسب پروژه اي است که صاحب سايت مي خواهد به کاربران سايت ارائه دهد.

محتوا
مطالب، تمامي متوني مي باشند که در يک سايت يافت مي شوند و شامل کليه مطالبي مي باشند که مي بايست در سايت قرار گيرند (از خط مشي سايت تا صفحات فروش محصولات). در مواردي شما نياز به شخصي داريد تا مطالب سايت تان را تاليف کند.

عملکرد
عملکرد، شامل همه ويژگيهاي تعاملي سايت و همچنين انيميشن ها مي باشد. مخلص کلام آن است که برنامه نويسان با بهره گيري از زبانهاي مختلف برنامه نويسي تحت وب که از وب سرور پشتيباني مي کنند، کليه ويژگيهاي تعاملي سايت را طراحي مي کنند.
از فلش مي توان براي متحرک سازي تصاوير استفاده کرد. Perl، PHP و جاوا زبانهاي برنامه نويسي هستند که در وب سرور استفاده مي شوند تا صفحاتي با ديناميک پيچيده بوجود آيند. اين صفحات مي توانند مستقل از يکديگر کار کنند ولي همه آنها از يک ديتابيس استفاده مي کنند تا همه نيازهايي که کاربران از سايت انتظار دارند برآورده شود.

از جاوا اسکريپت براي خلق افکتهاي جالب در مرورگرها استفاده مي شود نظير عوض شدن عکسها وقتي موس را روي آنها حرکت مي دهيد، يا تغيير رنگ لينکها، و غيره. جاوا اسکريپت بر روي مرورگر کابران اجرا خواهد شد و بر روي وب سرورها اجرا نمي شود.
عملکردهاي ديگر يک وب سايت، مي تواند شامل نرم افزارهايي باشند که کاربران با آنها کار خواهند کرد نظير فرم ها، مديريت محتوا (در وبلاگها) و برنامه هاي مديريتي ديگر که اين امکان را براي کساني که با برنامه نويسي آشنايي ندارند فراهم مي کند تا داده هاي وب سايت را مديريت نمايند.
تمامي اين برنامه ها مي بايست از زبان HTML پشتيباني کنند تا بتوانند در يک صفحه اينترنتي استفاده شوند.


قابل استفاده بودن
قابليت استفاده يک وب سايت، قابليتهايي مي باشد که از ديد کاربران آن سايت قابل مشاهده مي باشد و اکثرا شامل موارد آزمايشي مي باشند نظير:
آيا ظاهر سايت واقعا تصويري که مي بايست نشان داده شود را نشان مي دهد؟
آيا منوهاي سايت کاربر پسند مي باشند؟
آيا منوهاي سايت کاربران را به صفحاتي که صاحب سايت درخواست کرده بود، هدايت مي کنند؟
آيا سايت سريع بارگذاري مي شود؟
آيا برنامه هاي سايت بدرستي کار مي کنند؟

تفاوت طراحي و توسعه

متاسفانه مبحث طراحي و توسعه سايت با يکديگر گره خورده است. وقتي صحبت از ساخت متن و آزمايش قابل استفاده بودن سايت مطرح مي شود، بوضوح به اين مشکل برخورد خواهيم کرد.
آيا يک فرد مي تواند به تنهايي همه اين کارها را انجام دهد؟ افرادي هستند که به تنهايي مي توانند همه اين کارها را با هم انجام دهند ولي اکثر مردم مي توانند تنها يکي يا دو تا از اين وظايف را انجام دهند.

طراحي وب سايت معمولا شامل ساخت مطالب و قالب سايت مي باشد در حاليکه توسعه وب شامل ساخت عملکرد سايت و آزمايش قابل استفاده بودن آن مي باشد.
طراحان وب سايت مي بايست مهارت کافي در استفاده از ابزارهايي نظير فتوشاپ را داشته باشند. اکثر آنها همچنين با زبان HTML نيز آشنايي دارند بطوريکه مي توانند طرح هايشان را پياده سازي کنند. ولي به هر حال، استفاده از انيميشن در سايت و قالب سايت و طراحي آنها براي صفحات مختلف نيز از وظايف طراحان وب سايت مي باشد.

بسياري از صاحبان سايت ها، مطالب سايت را در اختيار طراحان سايت قرار مي دهند ولي طراح سايت ممکن است نياز باشد تا در صورت امکان متون سايت را ويرايش کند و در بعضي موارد آنها را از نو بنويسد. طراح سايت معمولا آزمايش قابل استفاده بودن سايت را نيز براي بررسي منوها و سرعت بارگذاري سايت انجام خواهد داد.

برنامه نويسان توسعه وب، عملکردهاي يک وب سايت را برنامه نويسي مي کنند، ولي تمام برنامه نويسي ها بايد در چهارچوب HTML در صفحات جاسازي شوند. و بلعکس، محتويات HTML مي توانند درون برنامه ها جا سازي شوند. توسعه دهندگان وب، همچنين سايت را از لحاظ قابليت استفاده کاربر، مورد بررسي و آزمايش قرار مي دهند، حداقل برنامه نويسان، اين آزمايش را براي عملکردهايي که برنامه نويسي مي کنند مورد آزمايش قرار مي گيرد. در نتيجه برنامه نويسان همچنين نياز به داشتن دانشي در خصوص HTML دارند.

در هر حالت، طراحان وب سايت و برنامه نويسان توسعه دهنده وب، نياز دارند تا در کنار هم مشغول بکار باشند تا اين اطمينان حاصل شود که وب سايت، دقيقا همان چيزيهايي را که مشتري درخواست کرده است را انجام مي دهد.
حرف آخر اينکه فقط شرکتهاي بزرگ تيمهاي جداگانه طراحان گرافيک،مولف متون،برنامه نويس وو را به استخدام درمي آورند ولي ر بيشتر مواقع طراحان وب سايت و برنامه نويسان توسعه دهنده وب، دو تيم جداگانه مي باشند که مي بايست براي طراحي سايت موفق در کنار هم مشغول بکار باشند.
 
بالا