برگزیده های پرشین تولز

جاده پونل به خلخال

گرجستان

Registered User
تاریخ عضویت
20 نوامبر 2017
نوشته‌ها
186
لایک‌ها
1
سن
38
جاده پونل به خلخال
جاده های استان گيلان همه زيبا و پر از جاذبه های تفریحی هستند. يكی از اين جاده ها محور ارتباطی پونل به خلخال است.پونل، روستایی ست از توابع بخش مرکزی شهرستان رضوانشهر در استان گیلان و شهرستان خلخال نیز در جنوب استان اردبیل قرار گرفته است. مسیری که این دو منطقه را به یکدیگر پیوند می دهد همان جاده پونل - خلخال است . در ادامه با مجله همگردی تور کیش شهریور 98 همراه شوید.



طول اين جاده به طور تقريبی 70 كيلومتر است. در ابتدای جاده از سمت پونل كارگاه سد سازی وحود دارد و همين سد موجب بوجود آمدن درياچه كوچک در كنار جاده شده است. البته به دليل وجود جنگل درياچه مشخص نيست. در طول مسير تا ييلاقات كه به طول 40 كيلومتر است انواع رستوران و كبابی محلی وجود دارد. يكی از ويژگی های اين جاده، چشم اندازی وسيع و زيبايی اطراف جاده است، كه كوه ، جنگل و رودخانه را شامل می شود كه در كل مسير چشم نوازی می كند. در ارتفاعات بدليل وجود ابر و مه مناظر شگفت انگيزی ايجاد می شود كه شما را وادار به توقف جهت مشاهده می نمايد. در بخش ييلاقات، دره های سرسبز و چشمه های آب فراوانی وجود دارد. هوا در فصل تابستان بخاطر ارتفاع بسيار مطبوع و خنک مي شود. اين جاده بسيار زيباست و طبيعت و هوای پاک آن، شرايط مساعدی برای دوری از آلودگيهای هوا در شهر های بزرگ فرام می سازد.



باغ فردوس تهران
باغ فردوس محله‌ای از شمیران که در نزدیکی خیابان ولیعصر و میدان تجریش قرار دارد. اکنون موزه سینمای ایران در این مکان واقع است.در ادامه با مجله همگردی تور کیش مرداد 98 همراه شوید.



باغ فردوس یکی از خانه های ارزشمند و تاریخی در بخش شمیرانات تهران و در یکی از محله های قدیمی منطقه ای به همین نام قرار دارد که از هنگام سلسله قاجار تا به امروز به جا مانده است و از سال 1381 به عنوان موزه سینما مورد بهره برداری قرار گرفت.



به دستور محمدشاه قاجار، در سال 1264 ق، قصری برای او در نزدیکی تجریش ساخته شد، اما همزمان با بیماری و مرگ او قصر نیمه‌ تمام ماند و وی در همان قصر نیمه‌ تمام به نام محمدیه (در محل محمودیه فعلی) از دنیا رفت.هم‌ زمان با ساخت قصر محمدیه، درباریان نزدیک به او نیز در همان حوالی اقدام به احداث باغ یا عمارت ییلاقی کردند. از جمله حسینعلی‌خان معیرالممالک باغی احداث کرد که به باغ فردوس مشهور شد.



مساحت باغ 20 هزار متر مربع و عمارت آن در سه طبقه و زیرزمین با زیربنای 1000 متر مربع بنا نهاده شده است. شیب زمین آن از شمال غربی به جنوب شرقی است و تندی این شیب به حدی است که کف طبقه اول بنا با قسمت جنوبی باغ و سقف آن با قسمت شمالی باغ هم سطح است. عمارت باغ فردوس پر است از گچبری‌های زیبا. ستون‌هایی گرد و قطور که دورتادورش با گچ بری‌هایی هنرمندانه منقوش شده است.

روستا و غار تادوان
تادوان روستایی در شهرستان جهرم می باشد که دارای نخلستان‌های خرما و باغات مرکبات است. این روستا در مسیر اصلی جاده شیراز به جهرم واقع شده است . روستای بزرگ تادوان درقسمت جنوب شرقی و در فاصله 23 کیلومتری از مرکز بخش خفر واقع شده است . روستای تادوان از قدیمی ترین روستاهای بخش خفر می باشد. قدمت این روستا به بیش از 2500 سال می رسد. در ادامه با مجله همگردی تور کیش تیر 98 همراه شوید.



از آثار تاریخی این روستا می توان به حمام قدیمی ، نقاره خانه ،خانه گبرها ،پل قدیمی و … اشاره کرد.غار بزرگ مشهوری به نام غار تادوان در این منطقه قرار گرفته، که یکی از بزرگترین غارهای ایران است.جلال طوفان در کتاب شهرستان جهرم درباره تادوان چنین مینویسد:” تادوان دردوران گذشته دارای شهرت فراوانی بوده است و محصولات آن به اصفهان، یعنی پایتخت صفویان میرفته است. تادوان به علت آب و هوای مطبوع ازقدیم جلب توجه سیاحان و اروپاییان میبوده و ازگرمای بندرعباس به باغستان های آن پناه میبرده اند.



به نقل از شاردن : ” بین خفر و مخک، در نیم فرسنگی سمت راست جاده، قصبه مشهوریست که بنام تادوان میخوانند. این منطقه یکی از زیباترین مناطق فارس بوده ودرانتهای جلگه خفر قراردارد. درکوهستانهای مجاورآثار قصور (قصرها) قدیمی و نشانه هایی از مساکن پرشکوه گذشته دیده میشود. ازهمه این قراین چنین برمی آید که قبل از استیلای عرب این نقطه اهمیت بسزایی داشته است. اهالی قصبه، خرابه های زیبای بالای کوهها را”خانه گبران” میخوانند و در قسمت دیگر روستا غارهایی وجود دارد که درجلو آنها دیوارهایی ازسنگ و ساروج ساخته شده است “.

غار تادوان یکی از بزرگترین غارهای ایران است. دهانه غار با ابعاد حدود 20*30 متر کمی بالاتر از سطح رودخانه (تقریباً 40 متر) و درون دیواره های شمالی قرار دارد.درون غار چکنده و چکیده دیده نمی شود و دالان ها و تالارهای متعددی وجود دارد.پس از عبور از راهروی ورودی و دالانی باریک در سمت چپ، تالار بسیار بزرگی نمایان می ‌شود که طول آن بیش از 60 متر است.به جز این تالار بزرگ، قسمت عمده غار را باید خزیده یا کلاغ پر پیمود.طولانی ترین دالان غار بیش از 500 متر طول دارد و به یک برکه باتلاقی منتهی می‌ شود.

دریاچه کوه گل
دریاچه کوه گل از آن دست جاهایی است که هر طبیعت دوستی باید برای یک بار هم که شده آن را ببیند، به خصوص که این دریاچه فوق العاده در کشورمان هم قرار دارد و بهانه ای برای دسترسی سخت و یا این که هزینه زیاد می شود هم وجود ندارد. کوه گل در استان کهگیلویه و بویراحمد در 8 کیلومتری شهر زیبای سی سخت قرار دارد و بخشی از طبیعت کوهستانی دنا محسوب می شود. دریاچه کوه گل مساحتی برابر نیم هکتار و عمقی 15 متری دارد و همین موضوع باعث شده تا حیات آبی جالب و متنوعی داشته باشد. علاوه بر این پوشش گیاهی و جانوری که در تنگ کوه گل وجود دارد هم بسیار غنی است.در ادامه با مجله همگردی تور کیش تابستان 98 همراه شوید.



این دریاچه‌ها فصلی بوده و در اواخر زمستان تا اوایل بهار بر اثر بارش باران و ذوب شدن برف‌هایی که بر ارتفاعات دنا جای خوش کرده‌اند پر از آب می‌شوند و تا اواخر تابستان تقریبا خشک می‌شوند.

با این وجود طبیعت رنگارنگ و منحصر به فرد اطراف دریاچه که شامل گیاهانی مانند قارچ کوهی، چویل، بابونه، نعناع کوهی، ریواس، جاشیر و پونه کوهی می‌شود، زیبایی و رنگ و بوی خاصی به این نقطه از منطقه‌ی دنا بخشیده است. همان طور که نام این منطقه تداعی می‌کند، با محیطی پر از گل‌های زیبا و رنگین روبرو هستیم که هر چشم مشکل پسندی را راضی می‌کند.

برای دسترسی به این بهشت زمینی باید ابتدا به شهر یاسوج، مرکز استان چهار فصل کهگیلویه و بویر احمدسفر کنید. بعد از سفر به یاسوج و طی کردن مسافتی حدود 35 کیلومتر به طرف شمال غربی این شهر، به شهرسی سخت خواهید رسید.

در این شهر از هر کسی که بپرسید مسیر دسترسی به این دریاچه را به شما نشان خواهد داد. برای دیدن دریاچه باید از تپه‌ بالا بروید. این پیاده‌ روی حدود نیم ساعت به طول می‌ انجامد. بنابراین بهتر است کفش مناسبی داشته باشید. البته به دلیل کوهستانی بودن انتظار نداشته باشید این مسیر را در زمان عادی طی کنید. متاسفانه سکوسازی‌ های انجام شده کمی به بکر بودن این ناحیه آسیب زده است.
 
بالا