• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

دخترها چه نوع بازي کامپيوتري را دوست دارند؟

RAHVAR

Registered User
لایک‌ها
453
يک بار به طور اتفاقي با دختر يکي از اقوام درباره بازي‌هاي کامپيوتري صحبت مي‌کردم. از او پرسيدم : <دخترها از چه نوع بازي‌هايي خوششان مي‌آيد؟> اين پرسش ، و پاسخ آن را بهانه قراردادم تا يادي از مساله <نقش جنسيت در بازي‌هاي کامپيوتري> يادي کرده باشم.
اين طور که من احساس کردم ، خواسته‌ها و علائق زنان در بازي‌هاي کامپيوتري موضوعي کاملا فراموش‌شده است. اين مساله بخصوص در بازي‌هاي کامپيوتري سه بعدي و ويدئويي کاملا محسوس است. بيشتر اين بازي‌ها ، حتي آنهايي که براي سنين کودکي طراحي شده‌اند به گونه‌اي هستند که انگار فقط مردها وجود خارجي دارند. جالب است که بدانيد به عنوان مثال بازي‌هاي ژانر Role-Playing با الهام از بازي‌هاي کودکان ساخته شده‌اند. در ايران بازي <دزد و پليس> در ميان پسربچه‌ها و <خاله بازي> نزد دختربچه‌ها کاملا شناخته شده است. اين جور بازي‌ها در همه‌جاي دنيا وجود دارند. در اين بازي‌ها هرکدام از بچه‌ها نقشي به خود مي‌گيرند و پس از شبيه‌سازي اشياء و مکان ها قدم به درون يک داستان کاملا تصادفي اما با موضوع و هدفي روشن مي‌گذارند. بازي پسرها در اين موارد بيشتر ميل به جنگ و گريز دارد حال آنکه دخترها به شبيه‌سازي مناسبات اجتماعي علاقمندند. با اين وجود ، فضاي سورئاليستي و خشن بازي‌هاي کامپيوتري Role-Playing شباهت اندکي به فضاي واقع‌گرايانه بازي کودکان دارد و اصلا از جو عاطفي و احساسات بازي دختربچه‌ها به دور است. ساير بازي‌هاي کامپيوتري نيز بهتر از اين نيستند. بازي‌ها Action ناگفته پيداست که با ذات دخترها در تضاد هستند. خشونت بيش از حد بعضي از اين بازي‌ها حتي براي بعضي از مردان نيز غيرقابل است.
بازي‌هاي <ماجرايي> يا Adventure نيز چندان براي دخترها جذاب نيستند. خصوصا آندسته از بازي‌هاي ماجرايي که نياز به فکر کردن زياد و حل معماهاي رياضي‌وار و بعضا دشوار دارد حتي براي خيلي از پسرها نيز کسل‌کننده و تداعي‌کننده فضاي درس و مدرسه است. البته گاهي اوقات اخباري مي‌رسد مبني بر اينکه فلان بازي کامپيوتري نزد دختران طرفداران زيادي پيداکرده است. مثلا بازي دنياي خميري Neverhood در سراسر دنيا علاقه‌مندان زيادي را جذب خود کرد و حتي در ايران نيز (آنطور که من تحقيق کردم) بعضي از دخترها از اين بازي فکري اما بامزه خوششان آمده بود. يا به عنوان نمونه ديگر آمارها نشان مي‌داد که دختران جوان از بازي Tomb Raider استقبال زيادي کردند. من اغلب اين بازي‌ها را از نزديک ديده‌ام. همين Tomb Raider هيچ ويژگي خاصي ندارد الا اينکه قهرمان داستان يک دختر جوان است و باقي مسائل داستان تمي مردانه دارد. اگر در بازي Tomb Raider به جاي قهرمان داستان يک مرد بگذاريد هيچ تغيير خاصي در بازي و داستان و لحظات آن رخ نمي‌دهد. کاري که قهرمان داستان در اين بازي <اکشن- ماجرايي> انجام مي‌دهد جز کاراته‌ بازي ، هفت‌تيرکشي و حل معماهاي غامض چيز ديگري نيست. بازي‌هاي ديگر نيز همينگونه اند. مثلا در بازي Longest Journey که يکي از زيباترين بازي‌ها ژانر Adventure در زمان خودش بود نيز مي‌توان به جاي قهرمان داستان يک مرد گذاشت و بخش عمده‌اي از جزئيات داستان را بدون تغيير باقي گذاشت. تمام جذابيت اين گروه از بازي‌ها براي دختران در وجود يک کاراکتر زن در داستان است.
پس دختران واقعا چه نوع بازي‌هايي را مي‌پسندند؟ پاسخي که آن دختر به سوال من داد جالب بود. از توضيحات او متوجه شدم ، مسائل و موضوعات زيادي مي‌توانند براي دخترها جذاب باشند. يکي از آنها <موفقيت در چالش‌هاي کلامي> است. مي‌توان حدس زد که باتوجه به علاقه وافر زنان به پديده‌هايي مانند تلفن و chat و به طور کلي <گفتگو> ، احتمالا چه فضاهايي در بازي‌هاي کامپيوتري براي آنها جذاب است. تصور کنيد که در صحنه‌اي از يک بازي گير کرده‌ايد. مثلا براي ادامه بازي نياز به داشتن يک کليد داريد که اين کليد در جيب يک پيرمرد خرفت يا يک دختر جوان مغرور و خودپسند است و شما براي بدست آوردن آن کليد ناگزير هستيد با طرف ماقبل وارد يک گفتگو شويد و کليد را با ترفندهاي کلامي از او بگيريد. مهم نيست که شما به عنوان قهرمان داستان کاراکتر يک مرد را بازي مي‌کنيد يا يک زن. صرف‌نظر از جنسيت قهرمان داستان ، اين ، نوع چالش‌هاي اجتماعي و دشواري‌هاي برخوردهاي رودروست که براي زنان مي تواند موضوعي جذاب باشد. اين به کلي متفاوت از علاقه‌هاي پسران جوان است. اگر به مثال قبل برگرديم ، در صحنه گرفتن کليد ، گفتگو کردن با طرف مقابل و دهان به دهان گذاشتن با او شايد براي بيشتر مردها کسل کننده باشد. پسران در چنين صحنه‌هايي ترجيح مي‌دهند با مشت به مغز او بکوبند يا با هفت‌تير او را آبکش کنند تا کليد را خيلي راحت بدست آورند !
من وقتي به آمار مراجعه کردم ديدم تحليلم چندان هم دور از واقعيت نيست. بازي‌هاي استراتژيک و دور از خشونت مانند The Sims و Sim City در اغلب نقاط دنيا خصوصا در کشورهاي صنعتي و توسعه يافته علاقه‌مندان بيشماري نزد زنان و دختران دارد و باقي بازي‌هايي که زنان دوست دارند خارج از گروه بازي‌هاي ويدئويي متداول است و بيشتر شامل آنهايي است که تحت عنوان <سرگرمي> قرار مي‌گيرند : بازي‌هايي از نوع پازل و جدول و کارت بازي و به طور کلي بازي‌هاي سرگرم‌کننده و ساده‌اي که فاقد کاراکتر‌هاي انساني هستند. آنچه که احتمالا دختران در بازي‌هاي کامپيوتري ويدئويي مي‌پسندند خشونت کمتر و حضور ملموس‌تر موقعيت‌ها و لحظه‌هايي است که بتوانند مهارت‌هاي اجتماعي خود را محک بزنند. در اين ميان ، اگر معماها و ماجراهايي هم وجود داشته باشد که رنگي از طنز و شوخي را با خود داشته باشند ، بازهم مورد پسند و استقبال آنان قرار خواهند گرفت. متاسفانه تعداد کمي از بازي‌هاي کامپيوتري چنين هستند. گويا صنعت بازي‌هاي کامپيوتري زنان را فراموش کرده است.

gaxter

Registered User
لایک‌ها
150
جالب بود ممنون
تا حالا بهش فکر نکرده بودم.
یه دخمل خاله دارم 20 سالشه.تمام کار و زندگیش شده بازی GTA san andres:blink:

RPG 8

Registered User
لایک‌ها
426
اتفاقا دخترای فامیل ما هم عاشق همین بازین
وقتی هم اسلحه دست میگیرن باید حتما تیر و بزنن تو مخ طرف!

Benyaminj

کاربر فعال بازیهای کامپیوتری
کاربر فعال
لایک‌ها
1,888
دخترو چه به بازی بابا....من خيلی کم ديدم دختری بشينه پای بازی !!!
دخترا فقط دوست دارن حرف بزنن...و مطمئناً بازی نميتونه برای اونا
جذاب باشه !!

ParsiKade

Registered User
لایک‌ها
6
من هم از دختر هايي كه ديدم بازي مي كنن خيلي هاشون Sims بازي مي كردن !

اما خيلي هم ديدم كه توي اين گيم نت ها ميشينن Counter بازي مي كنن يا بازي هاي اكشن رو ... حالا يا علاقه دارند يا به اصرار دوستشون ... يا ...
39.gif

hadipro

Registered User
لایک‌ها
7
من که فکر میکنم دخترها از بازیهای کامپیوتری متنفر هستند.حداقل 95 درصدشون!!!

bnc

کاربر فعال ورزش
کاربر فعال
لایک‌ها
43
بحث یه چی دیگه بود ، یه چی دیگه میگن !
اول من بحث دوستانو ادامه میدم ، من که زیاد دیدم بازی کنن همین IGI و GTA 5 , 4 و اینارو بهتر از ماها بلد ..
با بنیامین در مورد فک زدنوشون موافقم اما در ادامه باید بگم که جذابیت بخاطر بیکاریه وقتی خرخونیو فک زدن تموم میشه حتما یه تنوع و یه تفریح نیازه چه تفریحی بهتر از این؟!
مطمئن باشید اگه جو کشور اینجوری نمیبود تو گیم نت ها بیشتر از پسر ، دختر میدید ..

4ng3l

Registered User
لایک‌ها
1
تاييد ميشه. دخترها اصلا بازي كامپيوتري دوست ندارن.

چی چی تایید
یادم میاد دخترای فامیل ما GTA 2 v رو خرده بودن ( اونی که از بالا نشون میده )

Baila Moreno

Registered User
لایک‌ها
29
پس حالا یه چیزی میگم همتون کف کنید...
من همین چند دقیقه پیش یه کاری داشتم زنگ زدم خونه خالم , در ادامه صحبت دختر خالم منو به بازی pes 6 دعوت کرد:blink:

من الان هیچی دیگه حالیم نیست , فقط میخوام برم اونجا :medieval:

hadipro

Registered User
لایک‌ها
7
من همین چند دقیقه پیش یه کاری داشتم زنگ زدم خونه خالم , در ادامه صحبت دختر خالم منو به بازی pes 6 دعوت کرد:blink:

من الان هیچی دیگه حالیم نیست , فقط میخوام برم اونجا :medieval:
کاش ما هم از این دخترخاله ها داشتیم.:blush:
من دخترخاله pes6 باز میخوام.
254.gif
254.gif
258.gif
254.gif

Baila Moreno

Registered User
لایک‌ها
29
کاش ما هم از این دخترخاله ها داشتیم.:blush:
من دخترخاله pes6 باز میخوام.
254.gif
254.gif
258.gif
254.gif

نداشته باشی بهتره!
خوب نقطه ضعفی گیر اورده بود از ما , رفتم اونجا دیدم کلا سیستمش تعطیله.نشستیم تا الان سر سیستمش...:blink:
اون بازی رو هم اصلا نداشت:lol:

سیستم هم که ok شد با یه خداحافظی سرافرازمون کرد:f34r:

نتیجه اینکه اگه از دخترا بپرسن پسرا بازی دوس دارن یا نه , فک کنم 95% میگن دوست دارن که هیچ , خوره هستن:lol:

Benyaminj

کاربر فعال بازیهای کامپیوتری
کاربر فعال
لایک‌ها
1,888
نداشته باشی بهتره!
خوب نقطه ضعفی گیر اورده بود از ما , رفتم اونجا دیدم کلا سیستمش تعطیله.نشستیم تا الان سر سیستمش...:blink:
اون بازی رو هم اصلا نداشت:lol:

سیستم هم که ok شد با یه خداحافظی سرافرازمون کرد:f34r:

نتیجه اینکه اگه از دخترا بپرسن پسرا بازی دوس دارن یا نه , فک کنم 95% میگن دوست دارن که هیچ , خوره هستن:lol:

:lol: :lol: :lol:

TOMASS ANJELLO

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
12
نامزد من اولا عشقش IGI بود بعدشم رو پیسی من DOOM 3 و FEAR رو دید دیگه منو یادش رفت
میمود همش خونمون اینارو بازی میکرد

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:happy:

Baila Moreno

:lol:

دختر کوچک یکی از فامیلهای من نیز عاشق بازی commandos 3 است
همان بازی استراتژی بسیار بسیار سخت

جالبه که من تو بعضی از مراحل کم می آوردم
ولی حالا این دختر کوچک بسیار بسیار حرفه ای عمل می کند

فقط 5 سالشه !!!!!!!!:blink: :blink: :happy: :lol:

Persiana

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
129
من فکر کردم اينجا خانم ها بايد بيان بگن از چه بازيي خوششون اومده و بازي مي کنند ولي ديدم انگار تاپيک قبلا به وسيله ي آقايان قرق شده!!

خب پس من به عنوان کسي که تايتل تاپيک در موردش صدق مي کنه يه ليست از بازي هاي محبوبم که بيشتر از يک سال رو سيستمم نصب بوده و انجامشون دادم رو ميگذارم، نتيجه گيريش با خودتون:

Microsoft Flight Simulator (esp. 2004 edition)
شبيه ساز پرواز رو سال هاست که دارم، وقتي گفتند تو دختري، نمي توني خلبان بشي، اينجوري خودمو ارضا کردم.

Age of Empires (all series)
(البته از AOE III خيلي خوشم نيومد، AOE II + its relative extension pack محبوب ترينم بود ^_^)
Age of Mythology
Fate of the Dragon
The Settlers
Emperor: Rise of the Middle Kingdom
Zeus: Master of Olympus
The Knights and Merchants

Need For Speed
البته اينم فقط NFS III - Hot Pursuit و NFS4 - High Stakes رو بازي کردم چون بعدش که مي رفتم تو خيابون احساس مي کردم هنوز تو محيط بازي هستم و اين خطرناک بود!!!

The Sims
همه ي اين سري رو دارم ولي Sims2 رو بازي نکردم.

Neverhood
اينو از بس بامزه بود يه روزه تموم کردم ^.^

Zoo Tycoon
يه مدت بازي کردم، ديدم از باغ وحش و حيوانات تو قفس خوشم نمياد، پاکش کردم!!

خب فکر کنم نتيجه گيريش ميشه اينکه سبک محبوب اينجانب، استراتژي است.

4ng3l

Registered User
لایک‌ها
1
Zoo Tycoon
يه مدت بازي کردم، ديدم از باغ وحش و حيوانات تو قفس خوشم نمياد، پاکش کردم!!

Need For Speed
البته اينم فقط NFS III - Hot Pursuit و NFS4 - High Stakes رو بازي کردم چون بعدش که مي رفتم تو خيابون احساس مي کردم هنوز تو محيط بازي هستم و اين خطرناک بود!!!

شبيه ساز پرواز رو سال هاست که دارم، وقتي گفتند تو دختري، نمي توني خلبان بشي، اينجوري خودمو ارضا کردم.

خب فکر کنم نتيجه گيريش ميشه اينکه سبک محبوب اينجانب، استراتژي است.

استراتژيو دارم اساس :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

( آخه اینا استراتژی هست ؟ :hmm: :hmm: :hmm: )

یاشار

Registered User
لایک‌ها
3
من تنها بازی پی سی که دست دختر خانم ها دیدم Barbie بود!
4fvfcja.gif

mahi58

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
11,290
بارها توی سایت های معتبر گیم دیدم که بیشترین گیمی که در تمام دنیا توسط خانم ها ازش استقبال شده سری Sims بوده است [که اون هم می دونید که شبیه سازی دنیای واقعی است].
یه چیزی رو هم بهتون بگم چند وقت پیش بیل گیتس توی یه مصاحبه گفته بود که متاسفانه علی رغم تمام تلاشهایی که داشته ایم، در جذب زنها به بازی های کامپیوتری ناموفق بوده ایم. آدمی مثل بیل گیتس با اون کمپانی عظیمش نتونسته اینها رو جذب کنه و عملا بازار گیم فقط روی نصف مردم دنیا جواب داده است.
به نظر من زنها به دلیل مشکل IQ کشش گیم بازی کردن رو ندارند. یادتون باشه که وزن مغز زنها به طور متوسط 150 گرم از وزن مغز مردها کمتر است.
sarcastic_hand.gif

بالا