• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

درآمد کلان با پرورش کرم خاکی ( ورمی کمپوست )

komeil1002

Registered User
تاریخ عضویت
25 دسامبر 2013
نوشته‌ها
244
لایک‌ها
67
سن
34
درآمد کلان با پرورش کرم خاکی ( ورمی کمپوست )
شروع تنها با ۲ میلیون تومان

آموزش تصویری پرورش کرم خاکی ( به زودی )

آیا تولید ورمی کمپوست و پرورش کرم خاکی سود آور است؟ با کدام روش پشته ای یا سبدی یا مخزنی؟ تکثیر خود کرم سودآور است یا کود آن؟
kowsar_vermi_65_.jpg
سود آور بودن تولید کود ورمی و پرورش کرم خاکی ایزینیا به شما بستگی دارد، بدین صورت که:
آیا شما برنامه کاری برای تولید دارید ؟

آیا شما مالک زمین هستید یا ملک شما استیجاری هستش؟

آیا میزان هزینه های جانبی روش های مختلف تولید را میدانید؟

آیا تن خود را بکار عادت داده اید یا قصد دارید برای هر جابجایی ساده یک کارگر بگیرید؟

آیا با انواع کود اشنایی دارید و خوب و بد آن را با یک نگاه تشخیص میدهید یا می خواهید بعد از چندین بار خریدن کود نامرغوب ویا مرغوب ولی خیلی گران ،محصول نهایی خود رابا قیمتی بسیار بالاتر از قیمت بازار تولید کنید؟

از همه مهمتر

آیا برای محصول خود مشتری دارید یا میتوانید مشتری پیدا کنید؟

و آیا کسی را میشناسید که در مراحل مختلف کار از او راهنمایی بگیرید؟

و…. .
kowsar_vermi_85_.jpg
اگر جواب این سوالات مثبت است این کار قطعا میتواند برای شما سود اور باشد.متاسفانه بسیاری از دلالان که قصد فریب و جذب سرمایه مشتری را دارند تحت هر شرایطی تولید ورمی کمپوست را سرشار از سود بیان میکنند در صورتیکه هیچ کاری همیشه پر منفعت نیست و اینکار نیز استثنا نیست.بسیاری از سرمایگذاران شرایط مناسب را برای تولید سبدی دارند ولی شرایط روش پشته ای را ندارند.بسیاری مالک زمین و آب هستند ولی شرایط روش سبدی را ندارند.هرچند هر دو روش بخوبی عمل میکنند ولی شما باید روشی را انتخاب کنید که هزینه نهایی تولید شما پایین تر از قیمت بازار باشد.

شرایط شما تعیین کننده سود آور بودن یا نبودن این کار است.

چگونه صنعت ورمی کمپوست و پرورش کرم خاکی پولساز میشود؟و چگونه شما از آن پول دربیاورید ؟
پرورش دهندگان کرم خاکی دو محصول تولید میکنند .

۱٫کود ورمی کمپوست :

برای تهیه آن شما هر خوراکی را که قیمت پایینی داشته باشه و کرم نیز بتواند انرا بخورد تهیه میکنید،بعد از خورده شدن توسط کرم و دفع و به عنوان ورمی کمپوست ،بهترین کود ارگانیک استفاده میشود.برای اینکار در ایران معمولا از دو روش پشته ای و یا سبدی استفاده میشود که در روش پشته ای خوراک و بستر مورد نیاز بر روی زمین درست میشود و با تزریق کرم به ان ، بعد از چند ماه تمام ان پشته تبدیل به ورمی کمپوست شده و کرم موجود در ان نیز چندین برابر میشود.

kowsar_vermi_57_.jpeg
در روش سبدی غذای کرم در سبدهای پلاستیکی تولید ورمی کمپوست ریخته شده و بعد از دو ماه نگهداری تمامی مواد موجود در سبد تبدیل به ورمی کمپوست شده و کرم های موجود در سبد نیز زیاد میگردد و آماده فروش میباشند.

خوشبختانه اقبال عمومی به این کود رو به افزایش است.

و فروشندگان این کود میتوانند سود بسیار خوبی از فروش ان بدست میاورند. زیرا قیمت محصول نهایی چندین برابر قیمت مواد اولیه میباشد.

اگر شما برای کود ورمی تولید خودتان بازار یابی مناسبی داشته باشید میتوانید محصول یکسال خود را حتی پیش فروش بکنید و اگر هم بازار یابی نکنید که تکلیف مشخص است.مجبور میشوید به کمترین قیمت به دلالان بازار بفروشید.

از طرفی یکی از مقاصد بزرگ تولید ورمی کمپوست و پرورش کرم خاکی ، صادرات ان به دیگر کشور ها میباشد چراکه صنعت ورمی کمپوست در جهان رو به گسترش روز افزون است و از طرف دیگر خود کرم نیز بصورت مستقیم میتواند هدف بازارهای صادراتی قرار گیرد.

۲٫کرم ایزینیا

بعد از یک مدت که کود ورمی شما تولید شد،کرم اولیه شما معمولا چندین برابر میشود و شما میتوانید این کرم را مستقیما به تولید کنندگان ورمی کمپوست بفروشید.

kowsar_vermi_55_.jpg
در بسیاری از کشور های پیشرفته برای افزایش چشمگیر محصول از بستر ورمی کمپوست به همراه کرم برای هر درخت یا گیاه استفاده میشود.چراکه علاوه بر کود ورمی کمپوست ،خود کرم نیز به حالصخیزی خاک کمک شآیانی میکند.

لذا کشاورزان ایرانی که نیاز به محصول با کیفت بالا و یا صادراتی داشته باشند میتوانند با اضافه کردن این معجزه طبیعت یعنی کرم خاکی به باغستان خود ،از نتایج حیرت انگیز ان بهره ببرند.

از دیگر خریداران کرم پرورش دهندگان شیلات هستند چراکه این کرم خوراک بسیار لذیذ و مغذی برای آبزیان میباشد.

از دیگر موارد مصرف این کرم میتوان به عنوان خوراک حیوانات خانگی نام برد که با خشک کردن و یا بسته بندی این کرم بفروش میرسد.

خریداران بعدی شرکت های تولیدی مواد ارایشی بهداشتی هستند که مواد اولیه انها از بافت های بدن این کرم میباشد.

خوشبختانه در ایران هم چند شرکت در این زمینه فعالیت میکنند.

طی دوره چند ماهه تولیدتان، وظیفه اصلی شما رسیدن به یکی از این خریداران است.

در غیر اینصورت میتوانید کرم را به دلالان این کار بفروش برسانید و حقیقت پنهان و نکته بسیار مهم این است که قیمت خرید انها قطعا پایین تر از قیمت فروششان میباشد.

بخاطر داشته باشید که در هر شرایطی اگر هزینه نهایی تولید شما از قیمت بازار پایین تر باشد شما سود خواهید کرد .پس سعی کنید با کسب راهنمایی و یامطالعه لازم ، نرخ بهره وری خود را افزایش دهید تا هزینه نهایی شما کاهش پیدا کند تابیشترین سود را داشته باشید.

آیا امکان تولید ورمی کمپوست در منزل و خانه خود برای فروش وجود دارد؟!!
kowsar_vermi_61_.jpg
از اونجایی دوستان بسیاری با بنده تماس میگیرند و این سوال را میپرسند ،بهتر دونستم که یک بار زحمت تایپ کردنش رو بجون بخرم تا جواب بسیاری از شما که این سوال رو در سر دارید داده باشم.

سوال : آیا امکان پرورش کرم خاکی و تولید انبوه ورمی کمپوست مرغوب در خانه وجود دارد؟

جواب: بله.

البته بستگی به خونه شما هم دارد !

کسی که خونش کلا ۶۰ متر و خودشون هم به زحمت در اون جا میشند که مشخصه نمیشه این کار را انجام بده.

ولی در کل باید بگم که اگر شما رطوبت دهی را بصورت حرفه ای انجام بدید میتونید این کرم زبون بسته را در جاهایی که اصلا فکرش هم نمیتونید بکنید پرورش بدهید و بهترین نتیجه را بگیرید.

بدون اینکه تغییری در ساختار خونه انجام بدید ،براحتی میتونید این کار را بسرعت انجام بدید.

از انواع روش های تولید ورمی کمپوست در بستر های گوناگون کدام بهترند؟
همان طور که قبلا اشاره شد در ایران معمولا از دو روش پشته ای و سبدی استفاده میشود.البته روش سومی هم وجود دارد به نام روش راکتور که با توجه به هزینه بالای آن در ابعاد صنعتی میتواند بکار گرفته شود.

kowsar_vermi_105_.jpg
در روش سبدی بستر پرورش معمولا همان خوراک کرم میباشد که در داخل سبد ریخته میشود که می توان با اضافه کردن مواد مختلف محصول نهایی را طبق خواسته تغییر داد.به عنوان مثال اگر تمرکز بر روی ورمی کالچر باشد میتوان با اضافه کردن مواد پروتئینی رشد کرم ها را بالا برد و نرخ تکثیر آنها را افزایش داد.و اگر هدف تولید ورمی کمپوست با کیفیت باشد با اضافه کردن مواد کربن دار نتیجه نهایی کود تولیدی را بهبود داد.

در روش پشته ای بستر را بر روی هر سطحی میتوانید اماده سازه کنید از خاک گرفته تا سیمان.

البته طبق ازمایشات و مطالعات متعدد بهترین نتیجه در بستر سیمانی گرفته شده که بهترین نرخ رشد را برای کرم ها فراهم میکند.

شما میتوانید بستر را در ابعاد ( ۰٫۴*۱*طول دلخواه ) درست بکنید.

البته در خاطر داشته باشید در فصول مختلف سال با توجه به تغییرات وسیع دما در ایران و نیز منطقه جغرافیایی شما ارتفاع پشته ها باید متفاوت باشد تا بهترین نتیجه حاصل گردد.

یادتان باشد نمیتوان یک نسخه کلی برای تمام ایران پیچید.

ایده:

می توانید در روش پشته ای اگر ارتفاع پشته ها کم شد بعد از خورده شدن مواد خوراکی آن، یک لایه نهایتا ۱۰cm از
kowsar_vermi_100_.jpg
خوراک را بر روی پشته ها اضافه کنید.این مرحله را شاید تا بحال در جای دیگری ندیده باشید ولی بخاطر اینکه کرم ها و نوزادان انها به بستر و خوراک تازه دست رسی پیدا میکند با اینکار نرخ رشد کرم ها بالا رفته و لارو های بیشتری زنده میمانند.

مشکل اینکار که باعث شده از آن استفاده نشود ،نیاز به نیروی کار زیاد است که هزینه تولید را بالا میبرد.

شیب بستر سازی را فراموش نکنید. ۵ تا۱۰ درجه شیب برای اینکار کفایت میکند.

باور کنید بیشتر از این لازم نیست !! یک تولید کننده را دیدم که برای بالا بردن راندمان تولید، بستر را در شیب کوه ایجاد کرده بود !!!!

بخاطر داشته باشید شیب مورد نظر برای جلوگیری ازجمع شدن آب در کف بستر میباشد. همین!

لزوم یا عدم لزوم این شیب بستگی به جنس کف بستر دارد.

یکبار برای بازدید فارم دیگری که بسترش شیب نداشت و به مشکل برخورده بود رفته بودم .دیدم آن بنده خدا با چه زحمت و مشقتی از ابر (یا همون اسفنج) برای جمع آوری آب جمع شده در کف بستر استفاده میکرد !!!!!!

یکی دیگر از نکات بستر سازی شستو شوی کود هستش.اینکار برای از بین بردن شوری کود و نیز پایین اوردن ph کود
001.jpeg
استفاده میشود و در انالیز نهایی ورمی کمپوست تاثیر گذار است.

خیلی فارم ها را دیدم که با مشاوره های غلط چه هزینه های گزافی برای شستن این کود کردند و برای اینکار چه زحمت های بیهوده ای به خود میدهند. چندتا نیروی کار را فقط اسیر همین شست و شوی ساده کرده اند.

کار ساده است. همین که بوی تندی که از کود بلند میشود و اصطلاحا تندی ان دماغ را میزند , از بین رفت دیگر کار شست و شو تمام شده.البته این روش تشخیص نیاز به اندکی تبحر دارد مگر اینکه شما قبلا کودولوژی ( یا همان علم کود شناسی) را پاس کرده باشید.

نکته کلیدی:

حواستون باشه لازم نیست که شما با صابون و مایع ظرف شویی کود را بشویید !!!!!

بخاطر داشته باشید که برای تولید ورمی کمپوست میتواند از عقل و درایت خود هم بهره بگیرید ولی هر کاری میکنید نباید خود را به زحمت بیاندازید .هرکاری که از زحمات تولید کم کند درست است و شما میتوانید با خیال راحت آن کار را انجام بدهید.

یکی دیگر از کارهایی که نرخ رشد کرم ها را افزایش میدهد هوادهی میان دوره است.وقتی پشته ها برای مدت زیادی مانده باشند بهم فشرده میشوند و اکسیژن مناسب به بستر نمیرسد برای جلوگیری از اینکار باید در زمان مناسب بستر را اندکی زیر و رو کنید.

تذکر:

اینکار را بگونه ای انجام دهید که حتی المکان از وارد شدن شوک به کرم ها جلوگیری شود.

خوب تا اینجا کلیات روش پشته ای را گفتیم.

روش بعدی روش راکتور میباشد که از یک محفظه تشکیل شده که از کف زمین بالاتر قرار میگیرد. تغذیه کرم بصورت مستمر از بالای بستر انجام میشود.

ورمی کمپوست تولیدی بوسیله شبکه هایی که در کف بستر قرار داده شده و معمولا بصورت هیدرولیکی تغییر موقعیت میدهند تولید و از زیر راکتور خارج میشود و جمع آوری میگردد.

هرچند تولید به روش راکتور نتیجه بسیار خوبی هم در کیفیت کود تولیدی و هم در رشد کرم ها دارد. هزینه تولید چنین دستگاهیی در مقایسه با روش های مرسوم در ایران بسیار بالاست برای همین تولید کنندگان ایران ترجیح میدهند از این روش استفاده نکنند.

در پآیان با توجه به اقلیم های آب و هوایی مختلف ایران و اینکه در بستر سازی نکات ریز زیادی وجود دارد شما می توانید از روش های مختص فارم خود استفاده ببرید.


تولید ورمی کمپوست و پرورش کرم بروش پشته ای یا سبدی؟

kowsar_vermi_108_.jpg
حتما این سوال رو از خودتو پرسیدید که روش سبدی بهتره یا پشته ی.توی این دنیای مجازی هم هر جایی از یک کدوم تعریف کرده و ادعای نامناسب بودن روش دیگر رو کرده.

خوب،به عنوان کسی که مفتخر است که با هردو روش پشته ای و سبدی کار کرده و میکنم باید بهتون بگم که بهتر بودن هر کدوم از این روش ها کاملا بستگی به وضعیت شما دارد.

میپرسید یعنی چی؟…

بطور کاملا خلاصه

یعنی پشته ای خوبه ،در صورتی که شما یک زمین وسیع داشته باشید (چه سر پوشیده و چه در فضای باز) و از نظر زمانی عجله نداشته باشید و بخواهید کمترین هزینه رو برای راه اندازی کار داشته باشید.

از طرف دیگه سبدی خوبه ، در صورتی که یک مکان مسقف داشته باشید و بخواهید زودتر به نتیجه برسید و نیاز به رشد سریع کرم ها داشته باشید.

هر کدوم از این دو روش نیاز به شرایط اولیه مخصوص به خودشون رو دارد که بدنبال اون نتیجه مخصوص به خودشون رو میدهد.

ولی در مجموع هردو روش در حال انجام هست و بخوبی جواب گرفته شده،حالا باید تعیین کنیم که کدوم روش بدرد شما میخوره و با اقلیم شما سازگارتر است

مزآیا و معایب پرورش کرم خاکی و تولید ورمی کمپوست بروش سبدی

اولین تفاوت در مساحت مورد نیاز برای فارم شماست .در روش سبدی شما برای نگهداری ۵۰۰ عدد سبد به فضایی در حدود ۳۰ متر نیاز دارید.درست است فقط ۳۰متر.و این در حالیست که برای تولید همین مقدار کرم در روش پشته ای به چند صد متر فضا نیاز است.

البته در روش سبدی معمولا از فضای مسقف استفاده میشود.

پس شما تقریبا در هر جایی میتوانید اینکار را انجام بدهید. از انباری گرفته تا زیرزمین و غیره.

نکته بعدی میزان گردش هواست که در روش سبدی بخوبی انجام میشود و باعث بالا رفتن راندمان (بهره وری) میشود .

همین گردش هوای بالا باعث از دست رفتن رطوبت سبد ها میشود . در روش سبدی بدلیل اینکه گردش هوا بخوبی انجام میشود نیاز به رطوبت بالاست.پس بسته به اینکه شما در چه منطقه اب و هوایی زندگی میکنید ممکن است مجبور به آب دهی روزانه شوید.در حالیکه در روش پشته بالا بردن رطوبت به راحتی انجام میگیرد ولی در روش سبدی شما باید تک تک سبد ها را اب بدهید.البته اینکار زمان زیادی از شما نمیگیرد.

نکته بسیار مهم دیگه هزینه خود سبد است که به هزینه ی اولیه شروع کار اضافه میکند.

در مجموع تفاوت های زیادی در نحوه نگهداری روش سبدی وجود دارد که در اولین فرصت بر روی سایت قرار میگیرد ولی بطور خلاصه میتوان گفت که روش سبدی را در هر جایی با حداقل فضای ممکن میتوان حتی در خانه ی خود اجرایی کرد ولی این روش تا حدودی گران تمام میشود و نیاز به نیروی کار بیشتری دارد و در عوض در پآیان شما از راندمان بسیار بالاتری برخوردار خواهید بود.

پرورش کرم خاکی در محیط روباز درسرمای زمستان

در کشور پهناور ما مناطق زیاد ی وجود دارد که درجه حرارت محیط طی فصول مختلف سال تغییرات زیادی داشته و دما به چندین درجه زیر صفر میرسد. بسیاری از افراد قصد راه اندازی فارم در مناطق سرد سیر را داشته که در زمستان پوشیده از برف است. با توجه به این که دمای ایده ال برای پرورش کرم خاکی ایزینیا فوتیدیا نزدیک به ۲۰ درجه است سوال اینجاست که آیا میشه این کرم عزیز را در مناطق سرد سیر ایران و در فضای باز ( روباز و غیر مسقف ) بدون تجهیزات خاصی پرورش داد یا نه؟!!!

جواب اینکه بله میشود.اما چگونه؟

بخاطر داشته باشید که دمای ایده ال برای تکثیر کرم ایزینیا فوتیدیا بین ۲۰ تا ۲۵ درجه میباشد و هرچه دما از این پایین تر بیاید، رشد و پرورش کرم ها با سرعت کمتری انجام میشود.برای همین شما باید کاری کنید که دما تا حد امکان برای کرمها خیلی پایین نباشد.

برای اینکار شما اول باید تصمیم بگیرید که به چه روشی میخواهد کار بکنید؟ و بعد ازآن چقدر میتوانید هزینه بکنید؟مشخص هستش که هر چقدر هزینه بیشتری بکنید نتیجه بهتری میتونید بگیرید. ولی اگر فعلا توان مالی لازم رو ندارید میتونید تقریبا بدون هیچگونه هزینه اضافه ورمی کمپوست خودتون رو در فضای باز به عمل بیاورید.

فقط باید این چند نکته را که بصورت خلاصه بیان شده اند مد نظر قرار بدهید.

_عرض و ارتفاع پشته های شما نباید کم باشد.چرا که در صورت کم بودن عرض و ارتفاع پشته ها ، دمای پشته کم شده و دمای بدن کرم هم پایین می اید.اگر پشته شما ارتفاع مناسب را داشته باشد و حتی اگر سرتاسر زمستان زیر برف باشد، پس از گرم شدن هوا شما خواهید دید که کرم ها در پشته های شما در حال تغذیه و گذران زندگی میباشند!

_ با توجه به نوع بستر بکار رفته ،مقدار اب دادن شما به پشته ها نباید زیاد باشد چراکه آب سرما را بخود جذب کرده و باعث پایین امدن دمای پشته ها میشود.

بطور کلی هر چه دمای محیط پایین تر باشد مقدار آب دهی کمتر.

_میتوانید از مخلوط کردن کود مرغی به مقدار لازم به همراه کود گوسفندی و کود گاوی استفاده بکنید.

_و ……

پرورش کرم خاکی در فضای باز ( محیط روباز ) در گرمای تابستان

در کشور پهناور ما مناطق زیاد ی وجود دارد که درجه حرارت محیط طی روز بسیار بالا رفته و بقول معروف خرما پزون میشه.از
kowsar_vermi_87_.jpg
طرفی کار پرورش کرم خاکی دائما در حال رشد هستش و بسیاری از افراد در این مناطق و در گرمای شدید تابستان با ساعت طولانی تابش مستقیم خورشید سرو کله میزنند.سوال اینجاست که آیا میشه این کرم ایزینیا عزیز را در مناطق گرم ایران و در فضای باز و( روباز و غیر مسقف ) بدون تجهیزات خاصی پرورش داد یا نه؟!!!

بله براحتی امکان پذیر هست.برای اینکار شما اول باید تصمیم بگیرید که چه روشی رو میخواهد کار بکنید؟ و بعد ازآن چقدر میتوانید هزینه بکنید؟مشخص هستش که هر چقدر هزینه بیشتری بکنید نتیجه بهتری میتونید بگیرید. ولی اگر فعلا توان مالی لازم رو ندارید میتونید تقریبا بدون هیچگونه هزینه اضافه ورمی کمپوست خودتون رو در فضای باز به عمل بیاورید.

چند نکته روباید در نظر داشته باشید.

پشته های شما نباید خیلی کم ارتفاع باشد. چون اگر در معرض تابش مستقیم افتاب سوزان قرار بگیرد براحتی کل پشته گرم میشه و حرارت ۳۵ درجه کرم های زبون بسته رو خواهد کشت.

برای حل این مشکل بهتره که ارتفاع پشته ها رو زیاد و عرض پشته رو هم پهن تر در نظر بگیرید.

با این کار مرکز پشته های شما دمای مناسبی برای کرم ها خواهد داشت.(البته در صورتی که رطوبت مناسب رو داشته باشد)

و در ضمن بهتره که از کود مرغی در فصول گرم سال استفاده نکنید.چون بخاطر داشتن نیتروژن بالا دمای بدن کرم ها رو بالا میبره و مشکل ساز میشه.

یکی راه حل ساده دیگه برای خنک نگه داشتن پشته ها استفاده از یک پوشش روی پشته ها برای محافظت از برخورد نور مستقیم به پشته هاست.جنس این پوشش نباید از پلاستیک یا نایلون باشه چون سبب عدم تهویه مناسب بستر کرم ها میشه.

بهترین خوراک مخصوص کرم خاکی ایزینیا فوتیدیا برای تولید ورمی کمپوست

kowsar_vermi_101_.jpg
در تولید ورمی کمپوست بعد از خود کرم مهم ترین مساله خوراک کرم است.چراکه از یک سو رشد و تولید مثل کرم بسته به نوع خوارک مورد استفاده تفاوت زیادی باهم دارد و از سوی دیگر خوراک کرم بر روی آنالیز نهایی کود تاثیر مستقیم دارد که کیفیت ورمی کمپوست تولیدی را مشخص میکند.

برای تولید انبوه در ایران بیشتر از کود گاوی شسته شده استفاده میشه که با توجه به قیمت ارزان ان نسبت به انواع خوراک نسبتا بهترین گزینه برای تغذیه کرم ها میباشد که میتوان ان را با مقداری از کود گوسفندی،تفاله چغندر و نیشکر، خاک اره، قارچ، ضایعات کشاورزی و غیره مختلوط و استفاده کرد.البته بسته به اینکه تمرکز شما بر روی ورمی کالچر میباشد ویا ورمی کمپوست این مقادیر متفاوت است.

در کل آیا ورمی کمپوست سود آور است؟
هر کاری با توکل به خدا و تلاش و کوشش فردی و گروهی می تواند سود آور باشد حتی جمع آوری نان خشک ! ولی در صنعت ورمی کمپوست به دلیل ناشناخته بودن ، عدم درک صحیح از کشاورزی ارگانیک ، عدم گسترش کشاورزی علمی بین کشاورزان سنتی و از همه مهمتر عدم مطابقت ضمینه های علمی تولید کننده با ورمی کمپوست که نهایتا منجر به عدم تبلیغات درست در بین کشاورزان و مصرف کننده ها خو.اهد شد این صنعت دارای مشکلاتی است
آنچه که بعد از این سال های داغ در صنعت ورمی کمپوست و تکاپوی هزاران هموطن در ورود به این صنعت نمود داشته آن است که صنعت ورمی کمپوست گرچه از لحاظ تئوری دارای توجیح اقتصادی است ولی از لحاظ عملی نیازمند تلاش های بسیاری است
باید بدانید که به دلیل وجود تولید کننده های پراکنده در سطح کشور ، عدم وجود صنفی خاص در هدایت بازار و بی رقبتی برخی از تولید کننگان به ادامه کار(نهایتا این تولید کنندگان اجناس خود را بدست دلالان با قیمتی بسیار نازل خواهد داد) و حضور دلالان در این صنعت ، قیمت محصولات ورمی کمپوست چه کرم و چه کود همواره دارای نوسانات بسیاری بوده است
عدم ایجاد اتحادیه های خاص برای تثبیت قیمت باعث شده تا قیمت های متفاوتی از کرم و کود در بازار ببینیم این مسئله آنچنان مهم است که یک تولید کننده تازه کار باید خود را برای رقابت های سنگین از نظر قیمت محصولات با دیگر تولید کنندگان آماده کند

آیا با تولید کرم می توان پولدار شد؟
kowsar_vermi_35_.jpg
در سال های اخیر به دلیل کثرت تولید کنندگان صنعت ورمی کمپوست ، تنش های سنگینی به بازار کرم وارد شده به گونه ای که در عرض یک سال قیمت عرضه ی یک کیلو کرم از ۵۰ هزار تومان به حدود ۱۰ الی ۲۰ هزار تومان رسیده است
با توجه به وجود منابع بسیار زیاد در تامین کرم می توان گفت که قیمت کرم شاید در سال های آینده تک رقمی گردد. بنابر این سرمایه گذاری کامل یک تولید کننده تنها بر روی تکثیر و پرورش کرم کاری بسیار اشتباه خواهد بود به علاوه در برخی از موارد دیده شده که برخی از افراد سودجو با ارائه ی کرم های متفرقه که بیشتر در شمال کشور یافت می شود بازار فروش کرم را از بین می برند
ولی تولید کننگان کرم باید بدانند که قیمت جهانی کرم در حدود ۳۳ دلار می باشد پس می توان امید وار بود که شاید روزی قیمت های ایران نیز از بازارهای جهانی تبعیت کرده و یا این مهم با حصول شرایط صادرات محقق گردد
آنچه که در کل می توان درباره ی بازار کرم گفت آن است که اعتماد به قیمت هایی که برخی از افراد برای ترقیب سرمایه گذار به سرمایه گذاری در این صنعت می گویند چیزی است که نباید به سادگی به آن اعتماد کرد. در نظر داشته باشید که در یک سرمایه گذاری موفق باید برنامه ریزی ها بر اساس بدترین های بازار صورت پذیرد
آیا خرید تضمینی وجود دارد؟
بیشتر خرید های تضمینی در صورتی است که تولید کننده کرم را از مشاور و بر اساس مشاوره ی او خریداری کرده و یا هزینه ای گزاف برای مشاوره پرداخت کند ولی نمی توان منکر وجود خرید تضمینی کود و کرم بود
ولی در این باب به نکات زیر توجه کنید
در این موارد معمولا خریدار تضمینی از درجه بندی کود صحبت می کند یعنی به شما می گوید که در صورت درجه یک بودن
kowsar_vermi_1_.gif
کود با فلان قیمت کود را از شما خریداری می کند. باید توجه کنید که تنها ملاک درجه یک بودن یک کود تولید شده برگه ی آنالیز است و خریدار تضمینی نیز ملاک درجه یک بودن را باید برگه آنالیز قرار دهد
دوم آنکه باید در این موارد با یک قرار داد محضری به توافقاتتان جنبه قانونی بخشیده تا از هرگونه سوء استفاده جلوگیری کنید
سوم سعی کنید خودتان در بازار وارد شوید و از زیر مجموعه شدن خودتان جلوگیری کنید چرا که در این صورت شما باید از قیمت های خریدارتان تبعیت کنید نه از قیمت بازار
آیا صادرات محصولات ورمی کمپوست وجود دارد؟
بله وجود دارد. شما هم می توانید با دریافت جواز از جهاد کشاورزی و ثبت شرکت و دریافت یک برند محصولات خود را با کشورهای همسایه صادر کنید چرا که قیمت تمام شده ی شما بسیار پایین تر از قیمت های جهانی و حتی کشورهای همسایه است. کود ورمی کمپوست در کشورهای حاشیه خلیج فارس با قیمت ۵٫۵ دلار معامله می شود

ولی در کل
kowsar_vermi_6_.gif
یک توصیه
فعالیت در صنعت ورمی کمپوست و سودآوری در آن کار دشواری است و نیاز به صبر و حوصله دارد. ورمی کمپوست می تواند درآینده جایگاه مناسبی داشته باشد ولی امروز اتکا به صحبت های یک فرد برای ورود به عرصه ورمی کمپوست کاری نسنجیده است. سعی کنید قبل از سرمایه گذاری تمام جوانب کارخود را بسنجید و برنامه ریزی های خود را بر اساس قیمت های بسیار پایین در نظر بگیرد . قبل از سرمایه گذاری ظرفیت منطقه ی خود را بسنجید و میزان تولید خود را براساس واقعیت ها در نظر بگیرید

کار خود را با توکل به خداوند آغاز کنید و سعی کنید در کار خود صداقت داشته باشید.
 
بالا