به نقل از amin-moein :
با سلام
... و اثلا شما از نظر دوام وعمر بين سوني وپاناسونيك كدام يك راانتخواب بهتري ميدانيد.(در بازار ايران اين دو مارك ازمحبوبيت بيشتري برخوردار اند و نمايندگي وخدمات بسيار بهتري دارند)
لنز كارل زايس چه تاثيري برروي كيفيت فيلم دارد. واصولا فرق بين vario-sonnar وvario-tessar در چيست. لنز كارل زايس بهتره يا لايكا كه مورد استفاده در دوربينهاي پاناسونيك است.
.
سلام دوست بسيار عزيزم
خواهش ميکنم اميدوارم مطالب در کمک به شما در انتخاب بهترين گزينه ممکن ياري کند
پيش از هر چيز ار شما و ساير دوستانم بخاطر اين تاخيري که پيش آمد عذر ميخواهم . سعي ميکنم به سرعت پاسخ تمام سوالات را در حد اطلاعاتم ارائه کنم پيغام شما رو به دو بخش تقسيم کردم . ابتدا اين سوالات که کلي هستند رو پاسخ ميدهم سپس بخش مقايسه دوربينها رو .
در تمام دنيا بازار دوربين ويدئو بطور عمده در اختيار 4 مارک است . سوني پاناسونيک کنون و جي وي سي . سوني و پاناسونيک توليدکنندگان اصلي هستند و کم و بيش حدود 35 - 55 درصد بازار را مجموعا در اختيار دارند (بين کشورها تفاوت خيلي زياد هست) و بقيه عمدتا در اختيار دو مارک ديگر و سپس بقيه شرکت هاست . در ضمن تغييرات زيادي هر سال در سهم شرکت ها از بازار فروش دوربين هاي خانگي پديد مياد اما بازار دوربينهاي پروفشنال و سينمايي تقريبا معتدل هست و هر دو سال تقريبا تغيير ميکنه . فعاليت عمده من در دوربينهاي نيمه حرفه اي و سطح پايين پروفشنال هست و بطور اخص دوربين هاي فيلمسازان آماتور .
اما مقايسه سوني و پاناسونيک
-----------------------------------
اميدوارم در اين تاپيک به die hard ها برخورد نکنيم من سعي ميکنم با رعايت جانب احتياط توضيح بدم . در زمينه دوربين فيلمبرداري هم همان مطلبي که در مورد دوربينهاي عکاسي ذکر کردم صادق است . هيچوقت يک دوربين را بخاطر مارک آن انتخاب نکنيد . تمام شرکت ها هم محصول خوب دارند و هم بد . بايد شرايط ر در زمان خريد تحليل کنيد
اين دو شرکت با ديدگاه کلي نگر از نظر کيفيت محصول برابري ميکنند و هردو کيفيتي بالاتر از استانداردهاي اجباري دارند اما رويکرد آنها به بازار کاملا متفاوت است. شرکت ماتسوشيتا الکترونيک (صاحب امتياز برند پاناسونيک) يکي از غولهاي صنعت ژاپن است و فلسفه آن in home production است . در واقع در محصولات آنها تمام قطعات الکترونيک و اپتيک ساخت خود کارخانه است و دليل آن integration است. آنها براي محصول خود چيپ اختصاصي طراحي و توليد ميکنند مزاياي آن امکان رقابت در قيمت ها با حفظ کيفيت کنترل شده و عاليست. شرکت سوني از مدلي مبتني بر outsourcing استفاده ميکند و بيشتر طراحي و ساخت قطعات high tech را انجام ميدهد . مزيت اينکار کيفيت درخشان محصولات است مثلا هيچکس در اين نکته شک ندارد که دوربينهاي سري HC امسال بهترين LCD هاي ممکن را دارند . اين hybrid lcd ها ساخت شارپ هستند . معايب آن وارياسيون نسبتا زياد در کيفيت محصولات و بالا بودن قيمت نهايي است . به عنوان مثال در دوربينهاي فيلمبرداري پاناسونيک شما هميشه ميتوانيد بطور کم و بيش کيفيت آنرا حدس بزنيد اما در مورد سوني بايد حتما از نظرات و تجربيات صاحبان قبلي نيز علاوه بر مشخصات فني دوربين مطلع شويد .
سوني: در طيف محصولات سوني آيتم هايي وجود دارند که بي نظير هستند . هيچ فيلمبرداري نيست که با VX2100 (نسخه غير حرفه اي PD170 بدون XLR ) کار کند و مجذوب قدرت خارق العاده اون در فيلمبرداري از تاريکي نشود . اين دوربين بخاطر قيمت خوب و کيفيت عالي پيشنهاد منختب من براي تمام موادي است که نياز به فيلمبرداري عالي در محيط نيمه روشن يا داخل اتاق داريد . يا خود PD170 که دوربين استاندارد براي فيلمبرداري از کنسرت ها و پاپ هاست بخاطر جوابدهي عالي به نور کم و رزولوشن عالي تصوير . FX1 جديد هم جدا از مشکلاتي که ايجاد کرد کيفيتي واقعا زيبا ارائه ميکنه . همچنين دوستاني که با مدلهاي 2003 و قديميتر سر و کار دارند کيفيت سري 900 از TRV ها را ميدانند . راحت خوشدست و با کيفيت و حساسيت عالي به نور کم . البته هنوز هم سوني در رده زير 600 يورو و دوربينهاي point & shoot بيشترين فروش را دارد و دليل آن سيستم easy cam سوني است که باعث ميشه هر کسي حتي يک کودک تصوير عالي از دوربين دريافت کند . متاسفانه دوربينهاي 2004 سوني با اشکالات فوق العاده زيادي همراه بودند . بخصوص HC85 که از بازار جمع آوري ميشود و HC90 جايگزين ميگردد . مدلهاي پايين بخصوص HC40 مشکلات جدي در white balance داشتند که براي محيط آفتابي ساحل اينجا مساوي شد با پس آوردن تمام دوربينها . HC30 رزولوشن بسيار کم با رنگهاي بسيار کم دارد و ... ليست مشکلات اين دوربين ها که بخصوص بخاطر LCD لمسي ( مجبوريد حين کار با دست ديگر روي آن منوها را انتخاب کنيد حتي براي پخش فيلم ) و فوکس کند + زوم اپتيک پايين + WB مسئله دار باعث شده سال گذشته سوني حدود 300 مليون يورو در صنعت دوربين فيلمبرداري ضرر کند که البته ضرر کل صنعت رو چند برابر تخمين زدند (ما بيش از 10 هزار دلار استراليا کيف و فيلتر و لوازم زير آب براي تابستان پيش خريد کرده بوديم ) با منوپولي مخالف هستم اما واقعا تا سال 2003 کسي از منوپولي سوني در سگمنت ارزان قيمت ضرر نکرد .
پاناسونيک: ميشه سال 2004 رو براي پاناسونيک ويدئو بهترين سال دونست . در واقع سال پيش با دوربينهاي 3ccd بازار 600 تا 1000 رو بطور کلي تغيير داد و 1000 تا 1500 رو کاملا تصاحب کرد . فعلا هيچ رقيبي ندارد و با توجه به اينکه تنها شرکتي است که طيف کامل ccd ها را ميسازد ( از 1/6 تا 2/3) و بخش عمده تجربه شرکت Leica رو در زمينه طراحي و ساخت سيستم اپتيک به کمپاني مادر منتقل کرده (در قالب کارخانه Lumix در خود ژاپن) و خريد بخش عمده سهام شرکت ikegami که طراحي اصلي دوربينهاي panavision هستند که دوربين استاندارد سينمايي در تمام جهان است و استخدام بخش بزرگي از نيروي کار آن نتيجه بسيار خوبي گرفت و در حال حاضر بطور کامل بازار دوربينهاي فيلمسازي ديجيتال را در اختيار دارد و در خيلي مواد تنها سازنده هستند . مثلا تنها دوربين زير 5000 هزار دلار جهان که بصورت progressive و با سرعت 24 يا 25 فريم فيلمبرداري ميکنه يعني dvx100a با لرزشگير اپتيکال فوق العاده الان ديگه در همه جاي دنيا به دوربين استاندارد فيلمسازي و steady cam تبديل شده يا GS250 که اولين دوربين فيلمبرداري جهان که لرزشگير اپتيکال دارد و زير 1000 يوروست . تنها دوربين 3 ccd جهان با 600 يورو يعني gs65 و بهترين دوربين فيلمبرداري فعلي جهان در عکاسي يعني GS400 ... گوشه اي از دستيافته هاي اين شرکت هست که مسيري که از سال 2000 و با سرمايه زياد با لايکا و ikegami شروع کرد و به بار نشسته . سال پيش GS200 فروش فوق العاده اي داشت و GS120 هم که هميشه در ليست ثبت نام بود و مواجه با کمبود موجودي . امسال GS150 مطمئنم موفقه و GS250 با ois فروشش قابل پيش بيني است . هنوز متاسفانه به اينجا بصورت انبوه نرسيده و ثبت نام ميکنيم . با صحبتهايي که در انجمن بود حس ميکنيم مارک lumix در ايران ناشناخته است اما اينجا و انگلستان فوق العاده محبوبه . مدلي 5 مگاپيکلسلي به نام FX7 داره که عليرغم اينکه 130 يورو گرونتر از کنون a95 هست فروشي
فوق العاده عالي داره . اين سري کوچکترين دوربينهاي دنيا با لرزشگير اپتيکال هستند و کيفيت تصويرشون هم حيرت انگيزه . بازار عرضه و تقاضا قيمت جنس رو تعيين ميکنه و همين قيمت گذاري در مقابل کنون و اونهم پرفروشترين دوربين کمپکت جهان يعني سري a گواه خيلي نکات است و به نظرم همه اينها نشانه موفقيت يک شرکت در جلب رضايت مشتريان و کيفيت بالاست . در حال حاضر از نظر تکنولوژي دوربينها خانگي تمام شرکت ها براي حفظ بازار به ارزان سازي مدلهاي قديمي که با افت کيفيت همراه بوده دست زدند و متاسفانه سال 2005 هم شروع خوبي جز محصولات پاناسونيک نداشت . فکر نميکنم با اين وضعيت تغيير عمده ببينيم مگر HDV جايگزين شه يا بقيه شرکت ها هم از پاناسونيک در 3ccd پيروي کنند .
از نظر پشتيباني محصول هم پاناسونيک خيلي بهتر عمل ميکنه . طي يکماهه اول فقط بر اساس گفته مشتري و بدون سختگيري زياد در مورد تست مورد شکايت دوربين او تعويض ميشود . کيفيت عالي و ساخت ژاپن بودن که اينحا خيلي مهم است و اين سياست گارانتي باعث موفقيت زياد محصولات شده اما سوني مشکلات زيادي در اين زمينه دارد . محصولات معيوب بايد حتما پست شوند و تقريبا همه موارد هم پاسخ آنها خارج از گارانتي بودن بدليل ضربه و آب ... است که درست هم هست ولي با توجه به وضعيت توريستي اينجا نميتوان انتظار زيادي از مشتري ها داشت و بايد کمي ناديده گرفت . متاسفانه وضعيت سوني از نظر گارانتي چندان جالب نيست .
لنزهاي لايکا و کارل زايس
----------------------------
دوست عزيز اين مطلب از توان علمي من خارج است و مطمئنم اساتيد گرانقدر فروم يا سايت عکاسي خيلي بهتر ميتوانند نظر دهند اما از نظر تکنيکال نميتوان فقط بر اساس نام نظر داد .
پاناسونيک دو سري لنز در دوربينهاي ويدئو استفاده ميکند . panasonic video lens در مدلهاي ارزانقيمت و Leica dicomar در مدلهاي گرانقيمت . همچنين سه مدل لنز در دوربيهاي عکاسي سري Lumix استفاده ميکند . Vario-Elemarit , Vario-Elemarit ED و DC Vario-Summicron Lens که اين آخري کاملا حرفه ايست و در دوربين 1600يوروييLC1 بکار گرفته شده .
panasonic video lens: مشخصات نوري قابل قبول دارد و هدف اصلي آن قيمت است نه کيفيت . در دوربينهاي ويدئو مدل پايينتر بکار رفته و نکته خاصي تا کنون در مورد آنها نخوانده ام.
Leica DICOMAR: واريان هاي خيلي زيادي دارد مثلا DC , ... همچنين مدلهاي داراي OIS و بدون آن دارد . بعنوان مثال GS400 داراي لرزه گير اپتيکال و GS120 فاقد آنست . نميتوان براي تمام اين گروه نظر کلي داد و مورد به مورد فرق ميکند اما خصوصيات کلي آنها سرعت عالي و barrel distortion کم . کم بودن CA و gop. رزولوشن خيلي خوب و در بيشتر موارد زوم اپتيک با درجات بالاست و 24 عدد ناشايعي نيست که بخاطر BD کم و سرعت بالاي اين لنزها قابل دستيابي است .
لنزهاي کارل زايس سوني هم در سه دسته هستند .مشخصه لنزهاي زايس کمترين تغيير رنگ و وضوح در تصوير است .
Vario-Tessar: لنزهاي سايز کوچک سوني . هدف اين لنزها ارزان بودن است و مشخصه آنها سرعت بسيار خوب عليرغم کوچک بودن لنز است. در محصولات اولترا کمپکت سوني بکار ميرود .
Vario-Sonnar: لنزهاي حد مياني سوني . کيفيت خوبي دارند دارند . ساختار معمولا 8 المان در 7 گروه است اما وارياسيون هم دارد که لنزي کوچک و نه چندان پيچيده ايجاد ميکند . مشخصه آنها وضوح فوق العاده آنهاست . عموما فاقد ED element هستند .
Varo-Sonnar *T: فقط از لحاظ نام با V-S يکي است . بهترين کيفيت لنز سوني که هم تعداد المان هاي عادي و هم آسفريک بيشتري دارد . مثلا لنز F828 از اين خانواده است که داراي 12 المان در 8 گروه و 3 المان اسفريک است . (تقريبا ساختاري مشابه با لنز Fz5 پاناسونيک) اما از نظر کارکرد اين لنزها داراي لايه هاي پوششي دوگانه antiglare هستند و انعکاس نور در اين لنز در کمترين حد است . تصوير بسيار واضح و رنگ ها کاملا طبيعي هستند . بخصوص روي واقعي بودن رنگها و رفلکسها تاکيد دارم .
اگر بخواهم مثال بزنم توصيه ميکنم در بخش آخرين عکسها به عکس بسيار زيباي آقايniaz نگاه کنيد (برکه) و آنرا با عکس گوجه فرنگي olympus c-8080 مقايسه کنيد . البته اي کاش هردو در يک درجه تله و نوري بودند اما باز هم مشخص است . اين دو دوربين دقيقا از يک سنسور سوني استفاده ميکنند و با توجه به اينکه آقاي چلبيانلو firmware دوربين خود را آپگريد کرده اند مشکلات کنتراست از بين رفته و با خطاي قابل اغماض ميتوان اختلاف دو لنز را ديد . به وضوح خطوط برق و رفلکس روي آب دقت کنيد . F717 , F828 سوني واقعي ترین رنگها رو ايجاد ميکنند و جزو معدود دوربينهايي هستند که انعکاس نور روي سطوح در آنها از حالت طبيعي خارج نميشه . تصاوير بيشتر دوربينهاي ديگر در اين زمينه اغراق آميز به نظر ميرسد . در مقابل رنگها براقي و جلوه اي که در اوليمپوس دارند را در سوني ندارند . البته قصد نسبت دادن هيچکدام از عکس ها به دوربين نبود . بدون شک ذوق هنري موجود در هردو دلبري ميکنه و همه چيز به پشت چشمان عکاس بستگي دارد و کمتر به آنچه در مقابل چشمان اوست و کمتر از اون به ابزاري که مابين ايندوست . به هردو دوست گرامي و هنرمندم صميمانه تبريک ميگويم .
پاسخ تمامي سوالات ديگر دوستان رو هم ارسال ميکنم اما اين سوال خيلي کلي بود و سعي کردم در حد معلومات ناچيزم پاسخ قابل قبولي ارائه کنم .
از دوستان عزيزم بخاطر اطاله کلام عذر ميخواهم مشتاق شنيدن نظرات شما هستم و اگر مطالب طولاني آزار دهنده است بفرماييد و خلاصه خواهم نوشت .
شاد باشيد