من 6 ساله ترکیه زندگی میکنم و برعکس نظر دوستمون اصلا توصیه نمیکنم برید اروپا. فیدبک دوستام از سوید آلمان جمهوری چک اتریش اینه: زندگی سوسیال خوری / بخور نمیر. افسرده میشید. کشورهایی که مهر و محبت در اونها جایی نداره. زندگی سخت ماشینی. مثل مورچه باید در اروپا کار کنید تا بتونید بخورید و تموم که شد دوباره باید کار کنید تا عمرتون تموم بشه!
آمار خودکشی اروپا ر در بالا دادم. ببینید به چ وضعی افتادن. این قشنگیا در ظاهره. زیر پوست اجتماع پره از فساد و فقر و تباهی و ..../ دیگه امار گویاست
باز یونان و اسپانیا بد نیستند واسه زندگی ولی مشکل شغل دارید
ترکیه کشور دارای مرز زمینی با ایران. بدون ویزا. کلی از کلمه هاشون فارسیه. هنوز بنیاد خانواده در ترکیه محکمه. هنوز مهر و محبت انسانی تو کوچه و برزنش دیده میشه
لیر 3500 تومنی اگر کم بیاری لااقل تو ایران یکی پیدا میشه یه تومن 2 تومن بهت قرض بده تایکم فرصت پیدا کنی واسه اینکه خودتو جمع و جور کنی
ولی یورو 30.000 و اندی هزار تومنی!! اگر خدا نکرده تو اروپا محتاج شدی یه تومن دو تومن پولی نمیشه آخه!
بیچاره میشه آدم تو اروپا
البته بگن ترکیه همه مالی نیست تو این مقوله. ولی من با اروپا غربی مقایسه کردم.
لطفا چند دقیقه وقت صرف کنید برای متن زیر:
داستان فیل در تاریکی که گاه از آن با عنوان فیل و کوران نام برده میشود، یکی از مشهورترین اشعار داستانی مولانا و از جمله همین حکایتهای کلاسیک است.
#مولوی در دفتر سوم مثنوی خود به این داستان اشاره میکند و چنین عنوانی را برای آن برمیگزیند: اختلاف کردن در چگونگی و شکل پیل.
ظاهراً این داستان، در شبه قارهی هند ریشه دارد. جدا از اینکه استفاده از فیل در این داستان، به نوعی امضای فرهنگ هندی است، خود مولوی نیز در نخستین بیت داستان، توضیح میدهد که هندیان مشغول دیدن فیل بودهاند (البته برای رعایت وزن شعر، از هنود استفاده میکند).
خلاصه داستان فیل در تاریکی را همگی میدانیم:
فیلی در اتاقی تاریک قرار داشته و مردم شهر که فیل ندیده بودند به آن اتاق میرفتهاند و از آن بازدید میکردهاند:
فیلی اندرخانهی تاریک بود
عرضه را آورده بودندش هنود
از برای دیدنش مردم بسی
اندر آن ظلمت همی شد هر کسی
به علت تاریکی اتاق، مردم مجبور بودهاند از حس لامسه استفاده کنند.
شاید روایت هندی داستان، بیش از آنکه شما را به یاد محدودیتهای حسی مولوی بیندازد، حرف حافظ را برایتان تداعی کند که:
جنگ هفتاد و دو ملت همه را عذر بنه
چون ندیدند حقیقت ره افسانه زدند
استعاره فیل در تاریکی در ادبیات مدیریت و مدل ذهنی
در ادبیات مدرن مدیریت، استعاره مفهومی فیل در تاریکی، دیگر نه به آن محدودیتهای حسی که مولوی بدان باور داشت اشاره دارد و نه به آن جنگهای فرقهای که هندوان میگفتند و حافظ هم از آن میرنجید.
نکتهی مهمی که در داستان وجود دارد این است که: هیچکس تصویر کلان فیل را ندیده است. ضمناً هیچکدام از آن افراد، حرف نادرستی نمیزنند؛ بلکه تنها بخشی از آن موجود را دیدهاند.
جان کلام چیه؟ جان کلام اینه که هر کسی دیدگاه و تجربه شخصی خودش رو داره از مهاجرت
این امار و ارقام هم کاملا دلی و عشقی هست